Beslissing nr C/C-38 van 27 juli 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslissing nr C/C-38 van 27 juli 2005"

Transcriptie

1 Beslissing nr C/C-38 van 27 juli 2005 Zaak MEDE-C/C-05/0029: NV De Persgroep en NV Rossel & Cie - NV Uitgeversbedrijf Tijd 1. Rechtspleging De aanmelding van de concentratie is bij de Raad voor de Mededinging ingediend op 25 mei 2005, en ingeschreven met nummer MEDE-C/C-05/0029. Het gemotiveerd verslag van de verslaggever van het Korps verslaggevers is bij de Raad voor de Mededinging toegekomen op 27 juni Bij beslissing van deze kamer van de Raad voor de Mededinging nr C/C-33 van 4 juli 2005 werd beslist de termijn van vijfenveertig dagen, bedoeld in artikel 33, 2, lid 2, eerste lid WBEM, te verlengen tot en met vrijdag 29 juli De verslaggever, de gemeenschappelijke vertegenwoordigers van de aanmeldende partijen, de verkopers, NV Uitgeversbedrijf Tijd, NV VUMmedia, NV VUM, NV Job@, en NV IPM werden gehoord ter zitting van deze kamer van de Raad voor de Mededinging van 19 juli De aangemelde concentratie 2.1. De kopers zijn de NV De Persgroep, met maatschappelijke zetel te 1730 Kobbegem, Brusselsesteenweg 347, en de NV Rossel & Cie, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Koningsstraat 120. De Persgroep is een mediaonderneming, die voornamelijk actief is in de geschreven pers en in de audiovisuele media, in België en in Nederland. Enkele van deze activiteiten worden hierna vermeld. Haar dochteronderneming NV Aurex is uitgever van de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Haar dochteronderneming NV Uitgeverij De Morgen is uitgever van de krant De Morgen. Zij heeft een aandeel van 49,05% in NV Editeco, die de krant L Echo uitgeeft. Ook Rossel heeft een aandeel van 49,05% in NV Editeco. Zij heeft een aandeel van 33% in CVBA Vacature, die het gratis recruteringsblad Vacature uitgeeft. De andere aandeelhouders zijn Concentra en Uitgeversbedrijf Tijd, ook elk voor 33%. Zij heeft een aandeel van 33% in de reclameregie Full Page, die in hoofdzaak advertentieruimte in de kranten van de aangesloten ondernemingen verkoopt. Ook Rossel en Concentra zijn aandeelhouders in Full Page.

2 2 Zij heeft een aandeel van 50% in de NV Vlaamse Mediamaatschappij, die de commerciële televisiezenders VTM, Kanaal 2 en Jim tv, en de commerciële radiozender Q-Music uitbaat. Rossel is eveneens een mediaonderneming, die voornamelijk actief is in de geschreven pers en in de audiovisuele media, in België, in Noord-Frankrijk en in het Groothertogdom Luxemburg. Enkele van deze activiteiten worden hierna vermeld. Via uitgeversgroepen die zij volledig controleert, geeft zij Franstalige kranten uit, waarvan Le Soir de belangrijkste is, en week- en maandbladen. Haar dochteronderneming NV Références geeft het gratis recruteringsblad Références uit. Zij heeft een aandeel van 49% in NV Mass Transit Media die de gratis krant Metro uitgeeft. De andere aandeelhouder is Concentra. Zoals vermeld, heeft zij een aandeel van 49,05% in NV Editeco die de krant L Echo uitgeeft, en heeft De Persgroep eenzelfde aandeel in die NV. Zij heeft een aandeel van 31% in de voormelde reclameregie Full Page, waarin De Persgroep een aandeel van 33% heeft. Zij is aanwezig in de Franstalige televisie- en radiosector, met een aandeel van 19,02% in RTL-TVi en een aandeel van 46% in Bel-RTL. 2. De verkopers zijn: -VZW VEV / Voka, met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 5 bus 4, -VZW SD Wordx, met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 2, -NV Gevaert, met maatschappelijke zetel te 2640 Mortsel, Septestraat 27, -NV Mercator, met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Desguinlei 100, -VZW Pensioenfonds KBC, met maatschappelijke zetel te 1080 Brussel, Havenlaan 2, -CVBA Personeelsvereniging Tijd ( PVT ), met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen, Posthoflei 3, bus 9, -NV Regio, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Kanselarijstraat 2, bus 3, Park Atrium, -CVBA MRBB, met maatschappelijke zetel te 3000 Leuven, Minderbroederstraat 8, -VZW Noordstarfonds, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Kouter 29, -NV Ibervest, met maatschappelijke zetel te 1780 Asse, Mollestraat 6, bus 18, -NV Bredcover, met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Plantin & Moretuslei 303, en -NV Janssen Pharmaceutica, met maatschappelijke zetel te 2340 Beerse, Turnhoutsebaan De doelonderneming van de overname is de NV Uitgeversbedrijf Tijd, met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen, Posthoflei 3, bus 9.

3 3 Uitgeversbedrijf Tijd is een mediaonderneming, die hoofdzakelijk actief is op het vlak van Nederlandstalige financieel-economische informatie, die verspreid wordt via de geschreven pers en via elektronische media. Zij geeft de krant De Tijd uit. Haar dochteronderneming NV De Belegger publiceert nieuwsbrieven over beleggingen, zoals De Belegger, L Investisseur, Wall Street Invest, Beurssignaal, Signaux Boursiers. Zoals vermeld, heeft zij een aandeel van 33% in CVBA Vacature, die het gratis recruteringsblad Vacature uitgeeft. De andere aandeelhouders zijn Concentra en de Persgroep, ook elk voor 33%. Zij verzorgt Nederlandstalige websites met financieel-economische informatie, zoals TijdNet in België en Eurobench in Nederland. Haar dochteronderneming Tijd Beursmedia verspreidt financiële informatie in elektronische vorm. Zij biedt ook on-line nieuwsdiensten aan voor professionele gebruikers, zoals Tijd Nieuwslijn in België en Betten Beursmedia in Nederland. Samen met NV L Editeco baat zij de reclameregie Trustmedia uit, die voornamelijk advertentieruimte in de eigen media verkoopt De Persgroep, Rossel en Uitgeversbedrijf Tijd zijn ondernemingen in de zin van artikel 1, a) WBEM. Bij overeenkomst hebben de Persgroep en Rossel 95,56% van de aandelen in Uitgeversbedrijf Tijd verworven. Bijgevolg vindt een concentratie plaats in de zin van artikel 9, 1, b) WBEM. De door artikel 11, 1 WBEM voorgeschreven omzetdrempels zijn bereikt. 3. Beoordeling 3.1. De Raad voor de Mededinging moet beslissen dat de concentratie toelaatbaar wordt verklaard, of vaststellen dat er ernstige twijfels bestaan omtrent de toelaatbaarheid van de concentratie en de procedure bepaald in artikel 34 WBEM inzetten (art. 33, 2, lid 1 WBEM). De concentratie die geen machtspositie in het leven roept of versterkt die tot gevolg heeft dat een daadwerkelijke mededinging op de nationale markt of een wezenlijk deel daarvan op significante wijze wordt belemmerd, moet toelaatbaar verklaard worden (art. 10, 3 WBEM) In het verslag van de Verslaggever worden volgende vijf betrokken product- en geografische markten onderscheiden: -de Belgische lezersmarkt voor Nederlandstalige kwaliteitskranten, -de Belgische markt voor themareclame in Nederlandstalige kranten, -de Belgische markt voor financiële en wettelijke advertenties in Nederlandstalige kranten, -de Belgische markt voor jobadvertenties in Nederlandstalige kranten, en

4 4 -de Belgische markt voor het verstrekken van financiële informatie die kant en klaar wordt geleverd aan de geschreven pers (ook genoemd: Publish on demand (POD) voor de geschreven pers) Lezersmarkt Wat betreft de lezersmarkt zou, anders dan de verslaggever voorstelt, de markt voor Nederlandstalige zakenkranten (of, anders gezegd, financieel-economische kranten of dagbladen) als relevant in aanmerking genomen kunnen worden. In dat geval overlappen de activiteiten van De Persgroep, van Rossel en van Uitgeversbedrijf Tijd elkaar niet. Niettemin zouden De Persgroep en Rossel hun positie op aangrenzende lezersmarkten ingevolge de concentratie kunnen versterken. Zij zouden het abonneebestand van de krant De Tijd kunnen gebruiken om gerichte acties te voeren ten einde de verkoop van andere krantentitels van De Persgroep of van Rossel te bevorderen. Aldus bestaan er ernstige twijfels over de toelaatbaarheid van de concentratie (art. 10, 3 en art. 33, 2, lid 1, b) WBEM). De verslaggever en de Dienst voor de Mededinging worden verzocht belanghebbenden hierover te ondervragen en in het bijzonder na te gaan of volgende voorwaarde, met betrekking tot de bekommernis die hier aan de orde is, noodzakelijk is en volstaat om de concentratie toelaatbaar te verklaren: De partijen zullen het abonneebestand van de krant De Tijd niet gebruiken om gerichte acties te voeren ten einde de verkoop van andere krantentitels van De Persgroep of van Rossel te bevorderen. De verslaggever wordt verzocht over het resultaat van dit marktonderzoek een bijkomend verslag in te dienen bij de Raad voor de Mededinging (art. 34, 1, eerste lid WBEM) Advertentiemarkten Wat betreft de drie betrokken advertentiemarken heeft de verslaggever in zijn verslag telkens doen blijken van ernstige twijfels over de toelaatbaarheid van de concentratie. Na de mededeling van het verslag hebben de aanmeldende partijen wat betreft de drie markten de voorwaarden van de concentratie gewijzigd, overeenkomstig artikel 33, 2, lid 1, a) WBEM. Hierna worden voor elk van deze drie markten telkens eerst de ernstige twijfels van de verslaggever en vervolgens de nieuwe voorwaarden weergegeven Verplichte of exclusieve combinatiepakketten zouden aangeboden kunnen worden voor themareclame in de kranten van De Persgroep of Rossel, meer bepaald in De Tijd, De Morgen, Le Soir en L Echo. De nieuwe voorwaarden luiden: De Partijen zullen de reclameregie van de zakenkranten De Tijd en L Echo thans Trustmedia ESV niet integreren met de reclameregie(ën) van de algemene kranten van De Persgroep of Rossel thans Full Page CVBA. De Partijen zullen geen verplichte of exclusieve combinaties opleggen van themareclame in De Tijd enerzijds, en één of meerdere van de door De Persgroep en/of Rossel gecontroleerde kranten (met inbegrip van L Echo) anderzijds.

5 Verplichte of exclusieve complementaire pakketten zouden aangeboden kunnen worden voor wettelijke en financiële advertenties in De Tijd en in L Echo. De nieuwe voorwaarde luidt: De Partijen zullen geen verplichte of exclusieve combinaties opleggen van wettelijke en financiële advertentieruimte in De Tijd enerzijds, en één of meerdere van de door De Persgroep en/of Rossel gecontroleerde kranten (met inbegrip van L Echo) anderzijds De toegang tot Références zou belemmerd kunnen worden voor concurrenten op de jobadvertentiemarkt voor Nederlandstalige kranten. De nieuwe voorwaarde luidt: Rossel zal geen discriminerende voorwaarden toepassen inzake combinatiekortingen tussen jobadvertenties in Références enerzijds en jobadvertenties in Nederlandstalige kranten anderzijds De Raad voor de Mededinging deelt de ernstige twijfels, in de zin van artikel 33, 2, lid 1, b) WBEM, die in het verslag tot uitdrukking gebracht worden, maar neemt ook akte van de door de aanmeldende partijen gewijzigde voorwaarden, en van de omstandigheid dat de verslaggever in een eerste reactie daarop heeft geoordeeld dat de nieuwe voorwaarden zijn aanvankelijke ernstige twijfels wegnemen. In deze omstandigheden verzoekt de Raad de verslaggever en de Dienst voor de Mededinging belanghebbenden te ondervragen over de in randnummers 3.4.2, en aangehaalde voorwaarden. De verslaggever wordt verzocht over het resultaat van dit marktonderzoek een bijkomend verslag in te dienen bij de Raad voor de Mededinging (art. 34, 1, eerste lid WBEM) Financiële informatie die kant en klaar wordt geleverd aan de geschreven pers In verband met de Belgische markt voor het verstrekken van financiële informatie die kant en klaar wordt geleverd aan de geschreven pers ( Publish on demand (POD) voor de geschreven pers) overweegt de verslaggever het volgende. Die markt bevindt zich stroomopwaarts van deze van het uitgeven van kranten. Tijd Beursmedia (TBM), een dochteronderneming van Uitgeversbedrijf Tijd, levert die informatie aan de meeste Belgische kranten, maar niet aan L Echo, Le Soir (van de groep Rossel), de kranten van SudPresse (van de groep Rossel), La Libre Belgique (van de groep IPM) en La Dernière Heure (van de groep IPM). Deze kranten nemen de informatie af van L Echo, die een dochteronderneming van Rossel en van de Persgroep is. De concentratie brengt een verticale en een horizontale integratie teweeg. Er is een verticale relatie tussen de activiteiten van TBM op de hier besproken markt, enerzijds, en van De Persgroep en Rossel wat betreft het uitgeven van kranten, anderzijds. Er bestaat eveneens een horizontale relatie tussen de activiteiten van TBM en van L Echo, beide op de hier besproken markt. Het gezamenlijk marktaandeel van TBM en L Echo is zeer aanzienlijk.

6 6 De verslaggever wijst erop dat TBM en L Echo de toegang van de geschreven pers en met name van deze kranten die niet tot de Persgroep of Rossel behoren - tot kant-en-klare financiële informatie zouden kunnen belemmeren. Na de mededeling van het verslag hebben de aanmeldende partijen op dit punt de voorwaarden van de concentratie gewijzigd, overeenkomstig artikel 33, 2, lid 1, a) WBEM. De nieuwe voorwaarden luiden: Uitgeversbedrijf Tijd of één van haar dochterbedrijven zullen geen discriminerende voorwaarden toepassen ten aanzien van handelspartners bij het verstrekken van kant-en-klare koerslijsten aan de geschreven pers in België. Uitgeversbedrijf Tijd zal het aanbod van kant-en-klare koerslijsten niet zonder objectieve rechtvaardiging verminderen ten aanzien van de situatie op de dag van de beslissing van de Raad. Op zichzelf beschouwd staan deze voorwaarden er niet aan in de weg dat TBM en L Echo de toegang tot hun diensten op formeel niet-discriminerende wijze zouden kunnen belemmeren jegens alle afnemers, bijvoorbeeld door de prijzen voor hun diensten voor alle afnemers te verhogen tot boven het prijspeil dat zou gelden bij waarlijk vrije mededinging. Voor kant-en-klare Belgische koerslijsten heeft de geschreven pers geen voor de hand liggend substituut. De sterke marktspeler die zich stroomopwaarts bevindt heeft er dan belang bij de prijs te verhogen ten koste van de stroomafwaartse afnemers (zie o.m. Carlton en Perloff, Modern Industrial Organization, 2000, ). De vraag rijst of het, indien voornoemde ongewenste praktijken zich zouden voordoen, waarschijnlijk of minstens mogelijk is dat andere verleners van dezelfde diensten, als aanbieders zouden toetreden tot de hier besproken markt, dan wel of toetreding van nieuwe spelers zou worden belemmerd. De Raad is er vooralsnog niet van overtuigd dat een voldoende onbelemmerde toetreding van nieuwe aanbieders waarschijnlijk of minstens mogelijk is om in alle omstandigheden een afdoende vrije mededinging op deze markt te garanderen. Bijgevolg bestaan er ernstige twijfels over de toelaatbaarheid van de concentratie (art. 10, 3 en art. 33, 2, lid 1, b) WBEM). De verslaggever en de Dienst voor de Mededinging worden verzocht op voormeld punt nader onderzoek in te stellen, en de verslaggever wordt verzocht hierover een bijkomend verslag in te dienen bij de Raad voor de Mededinging (art. 34, 1, eerste lid WBEM) Gelet op de hierboven geformuleerde ernstige twijfels is het noodzakelijk de procedure bepaald in artikel 34 WBEM in te zetten (art. 33, 2, lid 1, b) WBEM). Overeenkomstig artikel 34, 1, derde lid WBEM dient de beslissing van de Raad in deze zogenaamde tweede fase uiterlijk zestig dagen vanaf heden te worden getroffen. De Raad benadrukt evenwel dat die wettelijke bepaalde duur voor de tweede fase niet meer dan een maximumduur is, en de beslissing dus niet noodzakelijk op het einde van die termijn getroffen moet worden.

7 7 Om deze redenen, De Raad voor de Mededinging, -beslist dat de concentratie binnen het toepassingsgebied van de wet tot bescherming van de economische mededinging valt, -stelt vast dat er ernstige twijfels bestaan betreffende de toelaatbaarheid van de concentratie, -beslist de procedure bepaald in artikel 34 WBEM in te zetten, -verzoekt de verslaggever en de Dienst voor de Mededinging belanghebbenden te ondervragen over de mogelijkheden voor De Persgroep en Rossel om hun positie op lezersmarkten die grenzen aan de markt voor Nederlandstalige zakenkranten te versterken, en in het bijzonder over volgende voorwaarde: De partijen zullen het abonneebestand van de krant De Tijd niet gebruiken om gerichte acties te voeren ten einde de verkoop van andere krantentitels van De Persgroep of van Rossel te bevorderen. -verzoekt de verslaggever en de Dienst voor de Mededinging belanghebbenden te ondervragen over volgende voorwaarden betreffende de advertentiemarkten: Inzake themareclame: De partijen zullen de reclameregie van de zakenkranten De Tijd en L Echo thans Trustmedia ESV niet integreren met de reclameregie(ën) van de algemene kranten van De Persgroep of Rossel thans Full Page CVBA. De partijen zullen geen verplichte of exclusieve combinaties opleggen van themareclame in De Tijd enerzijds, en één of meerdere van de door De Persgroep en/of Rossel gecontroleerde kranten (met inbegrip van L Echo) anderzijds. Inzake wettelijke en financiële advertenties: De partijen zullen geen verplichte of exclusieve combinaties opleggen van wettelijke en financiële advertentieruimte in De Tijd enerzijds, en één of meerdere van de door De Persgroep en/of Rossel gecontroleerde kranten (met inbegrip van L Echo) anderzijds. Inzake jobadvertenties: Rossel zal geen discriminerende voorwaarden toepassen inzake combinatiekortingen tussen jobadvertenties in Références enerzijds en jobadvertenties in Nederlandstalige kranten anderzijds. -verzoekt de verslaggever over dat marktonderzoek verslag uit te brengen, -verzoekt de verslaggever en de Dienst voor de Mededinging onderzoek in te stellen en verzoekt de verslaggever verslag uit te brengen over de vraag of het waarschijnlijk of minstens mogelijk is dat andere verleners van dezelfde diensten, als aanbieders zouden toetreden tot de Belgische markt voor het verstrekken van financiële informatie die kant en klaar wordt aangeleverd aan de geschreven pers ( Publish on demand (POD) voor de geschreven pers), dan wel of toetreding van nieuwe spelers zou worden belemmerd, indien TBM en L Echo de toegang tot hun diensten op formeel nietdiscriminerende wijze zouden belemmeren jegens alle afnemers, bijvoorbeeld door de prijzen voor hun diensten voor alle afnemers te verhogen tot boven het prijspeil dat zou gelden bij waarlijk vrije mededinging,

8 8 -verzoekt de verslaggever zijn bijkomend verslag in te dienen bij de Raad voor de Mededinging ten laatste op vrijdag 12 augustus 2005 te 12 uur, -zegt dat de concentratie behandeld zal worden ter zitting van de kamer van de Raad voor de Mededinging van woensdag 31 augustus 2005 te 9 uur, in lokaal A22 op de zevende verdieping van het Atrium City C, Vooruitgangstraat 50, te 1210 Brussel. Aldus beslist op 27 juli 2005 door een kamer van de Raad voor de Mededinging, samengesteld uit Stefaan Raes, voorzitter van de Raad voor de Mededinging, en Christian Huveneers, Paul Blondeel en Wouter Devroe, leden van de Raad voor de Mededinging.

Beslissing nr. 2005-C/C-56 van 20 december 2005

Beslissing nr. 2005-C/C-56 van 20 december 2005 Beslissing nr. 2005-C/C-56 van 20 december 2005 Zaak CONC-C/C-03/050: NV Rossel & Cie NV De Persgroep NV Editeco Zaak MEDE-C/C-05/0068: NV Uitgeversbedrijf Tijd NV Editeco I. Voorgaanden... 2 II. Voeging...

Nadere informatie

Beslissing nr. 2005-C/C-47 van 26 september 2005

Beslissing nr. 2005-C/C-47 van 26 september 2005 Beslissing nr. 2005-C/C-47 van 26 september 2005 Zaak MEDE-C/C-05/0029: NV De Persgroep en NV Rossel & Cie NV Uitgeversbedrijf De Tijd Inhoud: 1. Beschrijving van het verloop van de rechtspleging 2. De

Nadere informatie

Beslissing nr.2003-c/c-69 van 22 augustus 2003

Beslissing nr.2003-c/c-69 van 22 augustus 2003 Beslissing nr.2003-c/c-69 van 22 augustus 2003 Dossier MEDE-C/C-03/0035: NV. Imprimerie des Editeurs en NV. Regionale Uitgeversgroep en NV. Mass Transit Media Gelet op de Wet op de Bescherming van de Economische

Nadere informatie

RAAD VOOR DE MEDEDINGING. Beslissing nr. 2011-C/C-23 van 12 augustus 2011

RAAD VOOR DE MEDEDINGING. Beslissing nr. 2011-C/C-23 van 12 augustus 2011 RAAD VOOR DE MEDEDINGING Beslissing nr. 2011-C/C-23 van 12 augustus 2011 Zaak MEDE-C/C-11/0010: Belgacom NV / Wireless Technologies BVBA I. Procedure 1. Op 24 mei 2011 heeft de naamloze vennootschap van

Nadere informatie

Beslissing nr. 2005 C/C 14 van 21 maart 2005

Beslissing nr. 2005 C/C 14 van 21 maart 2005 Beslissing nr. 2005 C/C 14 van 21 maart 2005 Zaak MEDE C/C 05/0003: Securitas AB N.V. Belgacom N.V. Alert Services Holding 1. Rechtspleging De aanmelding van de concentratie is bij de Raad voor de Mededinging

Nadere informatie

7/10. Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn mensen. *incl. Cascade-titels

7/10. Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn mensen. *incl. Cascade-titels 7/10 Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn 3.623.000 mensen. *incl. Cascade-titels LEARNINGS 1 2 3 STABIEL De titels van de Persgroep Publishing blijven stabiel. HLN

Nadere informatie

Voorwoord 11. Deel I: Analyse van de Belgische dagbladmarkt: trends en uitdagingen 15

Voorwoord 11. Deel I: Analyse van de Belgische dagbladmarkt: trends en uitdagingen 15 Inhoud Voorwoord 11 Deel I: Analyse van de Belgische dagbladmarkt: trends en uitdagingen 15 Hoofdstuk 1 Een historische terugblik: van het ancien régime tot en met de Tweede Wereldoorlog 17 1. De diverse

Nadere informatie

Beslissing nr. 2008-C/C-65 van 8 december 2008

Beslissing nr. 2008-C/C-65 van 8 december 2008 Beslissing nr. 2008-C/C-65 van 8 december 2008 Zaak MEDE-C/C-08/0027: Febelco CVBA/Mauroy Ets. NV I. Procedure 1. Op 10 oktober 2008 heeft Febelco CVBA een concentratie aangemeld bij het Auditoraat van

Nadere informatie

Beslissing nr C/C-52 van 5 juli 2002

Beslissing nr C/C-52 van 5 juli 2002 Beslissing nr. 2002-C/C-52 van 5 juli 2002 INZAKE: N.V. L.S.G. SKY CHEFS BELGIUM, met maatschappelijke zetel te 1930 Zaventem, Brussels Airport, Gebouw 53 EN Mr. Van Buggenhout en mr. D'Ieteren qq., advocaten

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2189/ Aalberts - Hartman I. MELDING 1. Op 7

Nadere informatie

BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet.

BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. Nummer 3108/ 14 Betreft zaak: 3108/Gilde - RTD I. MELDING

Nadere informatie

BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT. Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing nr. BMA-2013-C/C-03 van 25 oktober 2013

BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT. Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing nr. BMA-2013-C/C-03 van 25 oktober 2013 BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing nr. BMA-2013-C/C-03 van 25 oktober 2013 Zaak nr. MEDE C/C 13/0020 De oprichting van het Mediahuis

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 1541/11 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Zaaknummer 1790/ ENCI - Beamix Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. I. MELDING 1. Op 11 februari

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2012/ Phonehouse - Roadphone I. MELDING 1.

Nadere informatie

RESULTATEN SAMENGEVAT

RESULTATEN SAMENGEVAT ALLE OGEN OP NIEUWSMERKEN GERICHT CIM 2017 DE BELANGRIJKSTE RESULTATEN SAMENGEVAT CIM 2017 LEARNINGS 1 2 3 2 MIO. MARKTLEIDER Het Laatste Nieuws zet weer een nieuw record neer en bereikt als nieuwsmerk

Nadere informatie

RAAD VOOR DE MEDEDINGING. Beslissing nr C/C-24 van 7 september 2011

RAAD VOOR DE MEDEDINGING. Beslissing nr C/C-24 van 7 september 2011 RAAD VOOR DE MEDEDINGING Beslissing nr. 2011-C/C-24 van 7 september 2011 Zaak MEDE-C/C-11/0014: De Vijver Media NV/ Waterman & Waterman Comm.VA, Corelio NV, Sanoma Corporation I. Procedure 1. Op 8 juli

Nadere informatie

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne.

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne. Besluit Kenmerk: 619878/623042 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van KPN B.V. om ontheffing van de doorgifteverplichting

Nadere informatie

RAAD VOOR DE MEDEDINGING

RAAD VOOR DE MEDEDINGING PUBLIEKE VERSIE RAAD VOOR DE MEDEDINGING Beslissing nr. 2012-C/C-21 van 31 augustus 2012 Zaak MEDE-C/C-12/0011 : Swissport Handling SA / Flightcare SL en Flightcare Belgium NV I. Procedureverloop 1. Op

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2280/Thomson - Harcourt General Inc. I. MELDING

Nadere informatie

Beslissing nr C/C-71 van 2 oktober 2002

Beslissing nr C/C-71 van 2 oktober 2002 Beslissing nr. 2002-C/C-71 van 2 oktober 2002 INZAKE : CARESTEL N.V. en : G.I.B. N.V. en : LUNCH GARDEN N.V. en CROCK'IN N.V. Gelet op de Wet op de Bescherming van de Economische Mededinging zoals gecoördineerd

Nadere informatie

Zaak Nr IV/M.1061 - ING / BBL. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE. Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 22/01/1998

Zaak Nr IV/M.1061 - ING / BBL. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE. Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 22/01/1998 NL Zaak Nr IV/M.1061 - ING / BBL Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 22/01/1998

Nadere informatie

Voorstel van decreet. van de heren Sas van Rouveroij, Ivan Sabbe, Björn Rzoska, Bart Tommelein en Lode Vereeck

Voorstel van decreet. van de heren Sas van Rouveroij, Ivan Sabbe, Björn Rzoska, Bart Tommelein en Lode Vereeck stuk ingediend op 2198 (2013-2014) Nr. 1 3 oktober 2013 (2013-2014) Voorstel van decreet van de heren Sas van Rouveroij, Ivan Sabbe, Björn Rzoska, Bart Tommelein en Lode Vereeck houdende wijziging van

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaak nr: 1002/Fabricom-Schelde Nummer: NMa-1002/4 1. Op

Nadere informatie

Beslissing nr C/C-01 van 9 januari 2006

Beslissing nr C/C-01 van 9 januari 2006 Publieke versie Beslissing nr. 2006-C/C-01 van 9 januari 2006 MEDE-C/C-05/0070: NV Cobelal NV Sanac I. Procedure 1. Op 14 november 2005 is bij de Raad voor de Mededinging een concentratie aangemeld en

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding DEEL I HOOFDSTUK 1 EEN HISTORISCHE TERUGBLIK: VAN HET ANCIEN RÉGIME

Inhoud. Inleiding DEEL I HOOFDSTUK 1 EEN HISTORISCHE TERUGBLIK: VAN HET ANCIEN RÉGIME Inhoud Inleiding DEEL I HOOFDSTUK 1 EEN HISTORISCHE TERUGBLIK: VAN HET ANCIEN RÉGIME TOT EN MET DE TWEEDE WERELDOORLOG 1. De diverse persregimes voor het onafhankelijke België 1.1. De pers tijdens de Spaanse

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. NV BELGIAN BUSINESS TELEVISION

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. NV BELGIAN BUSINESS TELEVISION ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. NV BELGIAN BUSINESS TELEVISION (dossier nr. 2015/182) BESLISSING nr. 2015/026 23 maart 2015 VRM t. NV BELGIAN BUSINESS TELEVISION 1 In de zaak van VRM tegen NV Belgian Business

Nadere informatie

Zaak Nr IV/M.1262 - CEBECO / PLUKON. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE. Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 24/09/1998

Zaak Nr IV/M.1262 - CEBECO / PLUKON. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE. Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 24/09/1998 NL Zaak Nr IV/M.1262 - CEBECO / PLUKON Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EEG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum : 24/09/1998

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1768/NIB Capital - Alpinvest I. MELDING 1.

Nadere informatie

Zaak T-228/97. Irish Sugar plc tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen

Zaak T-228/97. Irish Sugar plc tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen Zaak T-228/97 Irish Sugar plc tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen Artikel 86 EG-Verdrag (thans artikel 82 EG) Machtspositie en collectieve machtspositie Misbruik Geldboete" Arrest van het Gerecht

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0797-9807.htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0797-9807.htm pagina 1 van 6 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft: Zaak nr. 794 / Libertel-Phones

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2626/Yamaha Motor Europe - Motori Minarelli

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1340 / Airtours - Marysol I. MELDING 1. Op

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm htm pagina 1 van 5 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer: 1134/Heineken - Barneveldse

Nadere informatie

Beslissing nr C/C-40 van 30 april Dossier MEDE-C/C-03/0002 : NV Sutrans / NV Sugro / NV Maas Services Belgie / NV Caritas / NV Tabaccomat

Beslissing nr C/C-40 van 30 april Dossier MEDE-C/C-03/0002 : NV Sutrans / NV Sugro / NV Maas Services Belgie / NV Caritas / NV Tabaccomat Beslissing nr. 2003-C/C-40 van 30 april 2003 Dossier MEDE-C/C-03/0002 : NV Sutrans / NV Sugro / NV Maas Services Belgie / NV Caritas / NV Tabaccomat Inzake: - NV Sutrans, met zetel te 9140 Temse, Laagstraat

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1410/BAM - Vissers/HOKA/ITS I. MELDING 1. Op

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, lid 1, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, lid 1, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, lid 1, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1909/AIR Holdings - Stern Beheer I. MELDING 1. Op

Nadere informatie

Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit

Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing BMA-2017-C/C-14 van 26 april 2017 in toepassing van de artikelen IV.61 1, 1 en 2, eerste lid, 1 van het Wetboek van economisch

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1705/Strukton - Colijn I. MELDING 1. Op 24 december

Nadere informatie

PUBLIEKE VERSIE. Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit. Beslissing BMA-2015-I/O-69 van 30 november 2015

PUBLIEKE VERSIE. Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit. Beslissing BMA-2015-I/O-69 van 30 november 2015 PUBLIEKE VERSIE Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing BMA-2015-I/O-69 van 30 november 2015 Zaak nr. MEDE-I/O-15/0030 Kinepolis Group NV/Utopolis (Utopia NV) opvolging

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm1069-9810.htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm1069-9810.htm pagina 1 van 5 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer: 1069/Low & Bonar-Waddington

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1682/ SBS-Strengholt/Publimusic I. MELDING

Nadere informatie

Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE

Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE NL Zaak Nr COMP/M.1122 KREDIETBANK / CERA BANK Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EG) nr. 4064/89 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 6, lid 1, sub b : GEEN BEZWAAR datum

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING (dossier nr. 2009/0489) BESLISSING nr. 2009/073 26 oktober 2009 VRM t. VZW DE BILZERSE OMROEPSTICHTING 1 In de zaak van VRM tegen VZW De

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BARE VERSIE BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaak nr: 955/Rofisco - Merkx - Roelofsen -

Nadere informatie

Rolnummer 4101. Arrest nr. 20/2008 van 21 februari 2008 A R R E S T

Rolnummer 4101. Arrest nr. 20/2008 van 21 februari 2008 A R R E S T Rolnummer 4101 Arrest nr. 20/2008 van 21 februari 2008 A R R E S T In zake : het beroep tot vernietiging van de artikelen 12 en 14 van het decreet van het Vlaamse Gewest van 19 mei 2006 houdende diverse

Nadere informatie

Beslissing nr V/M 11 van 7 april 2011

Beslissing nr V/M 11 van 7 april 2011 Beslissing nr. 2011 - V/M 11 van 7 april 2011 Zaak MEDE-V/M-08/0021: UGC Belgium NV / Kinepolis Group NV I. Overzicht van de relevante procedurevoorgaanden 1. De procedurele voorgaanden zijn weergegeven

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 van de Mededingingswet. Nummer 4666 / 4 Betreft zaak: 4666

Nadere informatie

1 Beschrijving van de activiteiten in de sector op basis van de Nace-Bel nomenclatuur

1 Beschrijving van de activiteiten in de sector op basis van de Nace-Bel nomenclatuur Het ANPCB in cijfers Sectorfiches 3 Uitgeverijen A Algemeen overzicht van de sector 1 Beschrijving van de activiteiten in de sector op basis van de Nace-Bel nomenclatuur Deze studie brengt die sectoren

Nadere informatie

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE MEDEDELING VAN DE COMMISSIE betreffende een vereenvoudigde procedure voor de behandeling van bepaalde concentraties krachtens Verordening (EEG) nr. 4064/89 van de Raad (Voor de EER relevante tekst) 1.

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft zaak: 2029/Rodamco - Amvest I. MELDING 1. Op 27

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1415/ Watco - Cleanaway I. MELDING 1. Op 19

Nadere informatie

Beslissing nr C/C-24 van 12 december 2006

Beslissing nr C/C-24 van 12 december 2006 Beslissing nr. 2006-C/C-24 van 12 december 2006 Zaak MEDE-C/C-06/0040: NYK Holding (Europe) BV Hesse-Noord Natie NV I. Procedure De voorliggende concentratie is aangemeld op 24 oktober 2006. De auditeur

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2656/PinkRoccade - Commit Information Systems

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 5945/7 Betreft

Nadere informatie

Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit

Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit PUBLIEKE VERSIE Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit Beslissing BMA-2018-C/C-07 van 6 maart 2018 in toepassing van de artikelen IV.61 1, 1 en 2, eerste lid, 1 van het Wetboek

Nadere informatie

Beslissing nr. 2006-C/C-02 van 18 januari 2006

Beslissing nr. 2006-C/C-02 van 18 januari 2006 Beslissing nr. 2006-C/C-02 van 18 januari 2006 Zaak MEDE-C/C-05/0072: NV Carrefour t Centrum Van De Walle 1. Rechtspleging De concentratie is bij de Raad voor de Mededinging aangemeld op 1 december 2005.

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. VZW RADIO WELKOM

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. VZW RADIO WELKOM ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. VZW RADIO WELKOM (dossier nr. 2009/0489) BESLISSING nr. 2009/074 26 oktober 2009 VRM t. VZW RADIO WELKOM 1 In de zaak van VRM tegen VZW Radio Welkom De Vlaamse Regulator

Nadere informatie

Beslissing nr. 2005-C/C-26 van 20 mei 2005

Beslissing nr. 2005-C/C-26 van 20 mei 2005 Beslissing nr. 2005-C/C-26 van 20 mei 2005 Zaak MEDE-C/C-05/0017: De familie Voeten N.V. Delhaize Groep Cash Fresh Groep 1. Rechtspleging De aanmelding van de concentratie is bij de Raad voor de Mededinging

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. NV VLAAMSE MEDIA MAATSCHAPPIJ (dossier nr. 2008/0430) BESLISSING nr. 2008/057 22 september 2008. 1 VRM t. NV VLAAMSE MEDIA MAATSCHAPPIJ en In

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. NV VLAANDEREN EEN

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. NV VLAANDEREN EEN ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. NV VLAANDEREN EEN (dossier nr. 2012/064) BESLISSING nr. 2012/033 15 oktober 2012 VRM t. NV VLAANDEREN EEN 1 In de zaak van VRM tegen NV Vlaanderen Eén, De Vlaamse Regulator

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 5162/9 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1762/GE Power Controls Belgium-Odink & Koenderink

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 1566/ 10 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft zaak: 2615/Ordina N.V. - Devote N.V. I. MELDING

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid van de Mededingingswet. Nummer 5617 / 11.BT265

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer: 1872/Dura Vermeer - Proverko I. MELDING 1.

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1257 / Airtours - Traveltrend I. MELDING 1.

Nadere informatie

BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT. Auditoraat. Beslissing nr. BMA-2015-I/O-02-AUD van 17 februari 2015

BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT. Auditoraat. Beslissing nr. BMA-2015-I/O-02-AUD van 17 februari 2015 BELGISCHE MEDEDINGINGSAUTORITEIT Auditoraat Beslissing nr. BMA-2015-I/O-02-AUD van 17 februari 2015 Zaak MEDE-I/O-10/0009 A : Vrachtafhandeling op de luchthaven van Brussel Nationaal (Zaventem) I. Procedure

Nadere informatie

Beslissing nr. 2003-C/C-78 van 1 oktober 2003

Beslissing nr. 2003-C/C-78 van 1 oktober 2003 Beslissing nr. 2003-C/C-78 van 1 oktober 2003 Inzake : De N.V. Telenet Bidco, met zetel te Liersesteenweg 4, 2800 Mechelen. EN De N.V. Canal+ NV, met zetel te Tollaan 97, 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Gelet

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1260/SEI Benelux - Malchus Beheer I. MELDING

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2014/HIM Furness - PMK Holding I. MELDING 1.

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

Bestuurlijk rechtsoordeel

Bestuurlijk rechtsoordeel Bestuurlijk rechtsoordeel Kenmerk: 624199/626401 Betreft: Bestuurlijk rechtsoordeel van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) betreffende de toepassing van artikel 6.24 van de Mediawet

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 lid 1 van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 lid 1 van de Mededingingswet. Nederlandse mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37 lid 1 van de Mededingingswet. Nummer 2861/ 11.B93 / Betreft

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nummer 5881 / 7 Betreft zaak: 5881/Arcelor

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK W. T. t. NV TELENET

ALGEMENE KAMER. ZAAK W. T. t. NV TELENET ALGEMENE KAMER ZAAK W. T. t. NV TELENET (dossier nr. 2013/097) BESLISSING nr. 2013/014 16 september 2013 1 W. T. In de zaak van W. T. tegen NV Telenet, De Vlaamse Regulator voor de Media (algemene kamer),

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft zaak: 2348/PontEecen - Houthandel Vries I. MELDING

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1139/CSS-CCN I. MELDING 1. Op 10 november 1998

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0891-9807.htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0891-9807.htm pagina 1 van 6 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft: Zaak nr. 891 / debitel-cellway

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 4143/14 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1711/Rijnmond-Levob I. MELDING 1. Op 3 januari

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 4072 / 11 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1677/CRH-Monoliet I. MELDING 1. Op 3 december

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP (dossier nr. 2007/415/2) BESLISSING nr. 2008/055 15 september 2008 VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEP

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2218/ Hofka + Sampermans - Stoof I. MELDING

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 3885 / 20 Betreft

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. NV MEDIALAAN. (dossier nr. 2017/279A) BESLISSING nr. 2017/033

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. NV MEDIALAAN. (dossier nr. 2017/279A) BESLISSING nr. 2017/033 ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. NV MEDIALAAN (dossier nr. 2017/279A) BESLISSING nr. 2017/033 10 juli 2017 In de zaak van VRM tegen NV MEDIALAAN, VRM t. NV MEDIALAAN 1 De Vlaamse Regulator voor de Media

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 6347 / 11 Betreft

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 30 april 2014

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 30 april 2014 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

Alex De Cuyper opent de vergadering om uur. De voorzitter stelt Elke Van der Straeten aan als secretaris.

Alex De Cuyper opent de vergadering om uur. De voorzitter stelt Elke Van der Straeten aan als secretaris. NOTULEN VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN RESILUX NV (RPR Gent, afdeling Dendermonde BTW BE 0447.354.397) gehouden op vrijdag 20 mei 2076 om 15.00 uur op de maatschappelijke zetel te Damstraat

Nadere informatie

PROTOCOLAKKOORD BETREFFENDE AUTEURSRECHTENVERGOEDING ZELFSTANDIGE JOURNALISTEN

PROTOCOLAKKOORD BETREFFENDE AUTEURSRECHTENVERGOEDING ZELFSTANDIGE JOURNALISTEN PROTOCOLAKKOORD BETREFFENDE AUTEURSRECHTENVERGOEDING ZELFSTANDIGE JOURNALISTEN TUSSEN: 1. Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ), een beroepsvereniging met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Zennestraat

Nadere informatie

ADVIES VAN HET BIPT BETREFFENDE DE OPERATOREN MET EEN STERKE POSITIE OP DE NATIONALE MARKT VOOR INTERCONNECTIE.

ADVIES VAN HET BIPT BETREFFENDE DE OPERATOREN MET EEN STERKE POSITIE OP DE NATIONALE MARKT VOOR INTERCONNECTIE. ADVIES VAN HET BIPT BETREFFENDE DE OPERATOREN MET EEN STERKE POSITIE OP DE NATIONALE MARKT VOOR INTERCONNECTIE. 02/02/2001 INLEIDING 1. Het artikel 7 van Richtlijn 97/33/EG van het Europees Parlement en

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 1563/7 Betreft

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2697/Debitel - Talkline I. MELDING 1. Op 18

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW WESTHOEK RADIO

ALGEMENE KAMER. ZAAK VAN VRM t. VZW WESTHOEK RADIO ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. VZW WESTHOEK RADIO (dossier nr. 2013/091) BESLISSING nr. 2013/010 17 juni 2013 VRM t. VZW WESTHOEK RADIO 1 In de zaak van VRM tegen VZW Westhoek Radio, De Vlaamse Regulator

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 1 maart 2016

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 1 maart 2016 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 2365 Betreft zaak: 2365/First Reserve - Odyssey-

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Nummer 3747 / 18 Betreft

Nadere informatie