Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 3, juli 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 3, juli 2016"

Transcriptie

1 Deze nieuwsbrief informeert u over de plannen in en rond het stationsgebied en de directe omgeving. De Poort van Hoorn, een centraal punt in de gemeente Hoorn. Reizigers arriveren om naar school of werk te gaan. Bezoekers parkeren er om te winkelen in de binnenstad. De Poort van Hoorn moet er toe leiden dat dit gebied nu en in de toekomst een interessante en goed bereikbare plek in de stad blijft. Inhoud Nieuwe aansluiting Maelsonstraat Bestemmingsplan Maelsonstraat en omgeving Doorstroming Provincialeweg Corridorstudie Amsterdam - Hoorn Binnenstadsvisie Ontwikkelvisie Stationsgebied-Noord Fiets- en wandelroute Keern Nieuwe aansluiting Maelsonstraat De komende jaren gaat de gemeente Hoorn het stationsgebied aantrekkelijker en beter bereikbaar maken. Als eerste stap maken wij het Transferium beter bereikbaar voor bezoekers en reizigers. Zij kunnen het P+R terrein straks sneller bereiken via een nieuwe route vanaf de Provincialeweg over de Maelsonstraat. Mooie bijvangst is dat de nieuwe aansluiting ook een bijdrage levert aan de doorstroming op de Provincialeweg. Op 28 juni 2016 stelde de gemeenteraad het uitvoeringskrediet beschikbaar om de nieuwe aansluiting aan te leggen. Op zijn wij bezig met de voorbereidingen, zoals het verleggen van kabels en leidingen aan de kant van het Hof van Hoorn. Na de zomer starten we met de aanleg van het nieuwe kruispunt. Hoe ziet de nieuwe Maelsonstraat eruit? Er komt een directe verbinding tussen het P+R terrein en de Provincialeweg. De Maelsonstraat wordt ter hoogte van de bocht bij het Horizon College recht doorgetrokken naar de Provincialeweg. Ook gaan we de Maelsonstraat zelf anders inrichten. Zo komt er aan beide kanten een vrijliggend fietspad. Fietsers kunnen de Maelsonstraat op 3 punten oversteken: Kleine kruising bij de bocht Om de doorstroming voor auto s en de veiligheid en het comfort voor fietsers en wandelaars te verbeteren kunnen auto s in de nieuwe situatie het stuk weg tussen de bocht bij het Horizon College en de toegang van de parkeergarage van het Westfries Gasthuis alleen rechts in en rechts uit rijden. Linksaf slaan is dus niet mogelijk. ter hoogte van de Provincialeweg, ter hoogte van het Horizoncollege en ter hoogte van de Van Dedemstraat.

2 De bestaande aansluiting Maelsonstraat Provincialeweg (o.a. de afslag Westfriesgasthuis) blijft bestaan. Uit een recent verkeerskundig onderzoek blijkt dat de combinatie van de nieuwe en de oude aansluiting een bijdrage kunnen leveren aan de doorstroming op de Provincialeweg. We passen de kruising wel iets aan. Fietsers vinden de kruising met de afslag Westfries Gasthuis vaak onoverzichtelijk. We kunnen het kruispunt aanpassen en overzichtelijker maken door de fietsroute op 1 punt met het autoverkeer te laten kruisen. Het grote pluspunt van de aanpassingen aan het kruispunt is dat de fietsers duidelijk op één punt het autoverkeer kruisen. Blijf op de hoogte! Als u op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden aan de nieuwe aansluiting Maelsonstraat, dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar poortvanhoorn@hoorn.nl o.v.v. Project Maelsonstraat Bestemmingsplan Maelsonstraat en omgeving Op 19 april 2016 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Maelsonstraat en omgeving en ook het bestemmingsplan Woongebouwen Maelsonstraat vast. De vastgestelde bestemmingsplannen liggen van 7 juni 2016 tot en met 18 juli 2018 ter inzage. Binnen deze periode van terinzagelegging kan tegen de besluiten beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

3 Doorstroming Provincialeweg De Provincialeweg is een van de belangrijkste verkeersaders van Hoorn. De doorstroming op deze weg is niet altijd optimaal, waardoor er vooral in de spits opstoppingen ontstaan. Het college van B en W heeft opdracht gegeven te onderzoeken waar de knelpunten voor de doorstroming zitten en wat de gemeente hieraan zou kunnen doen. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat de turborotonde het grootste knelpunt is voor de doorstroming op de Provincialeweg, en dat dit ook nu al zorgt voor verkeersinfarcten. Adviesbureau Royal Haskoning, die het onderzoek heeft uitgevoerd adviseert de gemeente dan ook om deze rotonde zo snel mogelijk aan te pakken en om te vormen tot een kruispunt met verkeerslichten. Het college heeft besloten hiervoor een project te starten. Na de zomer worden de eerste voorstellen voorgelegd aan de gemeenteraad. Een ander punt dat opgepakt kan en moet worden is het verbeteren van de groene golf. Uit het onderzoek blijkt een groene golf over de hele lengte van de Provincialeweg niet mogelijk. Dit vanwege de verkeersdrukte en het feit dat de Provincialeweg tussen de Oostergouw en de Rijnweg van 4 naar 2 rijstroken gaat. Daarom wordt de groene golf opgesplitst in 2 delen; van het Keern tot de Lepelaar en van de Rijnweg tot Hoorn 80. De groene golf tussen het Keern en de Lepelaar wordt dit najaar nog verbeterd. Het onderzoek laat verder zien dat het doortrekken van de Maelsonstraat naar de Provincialeweg een positief effect heeft op de doorstroming. De stukken over de studie Provincialeweg en de samenhang met de Provincialeweg zijn online te vinden bij de agenda van de algemene raadscommissie van 30 juni 2016.

4 Corridorstudie Amsterdam Hoorn De bereikbaarheid in het gebied tussen Amsterdam en Hoorn (de zogenaamde corridor Amsterdam-Hoorn) staat onder druk. De afgelopen jaren zijn al maatregelen genomen om de filedruk te verminderen. Uit onderzoek blijkt echter dat die na 2020 weer zal toenemen. Daarom is de Corridorstudie Amsterdam-Hoorn opgezet: een onderzoek naar maatregelen voor na Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is de Corridorstudie in het voorjaar van 2015 gestart. Samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de betrokken overheden in het gebied voert zij deze uit. De partners kijken met een brede blik naar het gebied en hebben oog voor de hele omgeving. Ze kijken naar zowel de weg als het openbaar vervoer en zoeken naar samenhang met andere factoren zoals woningbouw, natuur en landschap en energie en milieu. Opgave bij Hoorn Uit de eerste resultaten van de corridorstudie blijkt dat op het wegennet in en rond Hoorn knelpunten ontstaan. Om deze knelpunten aan te pakken zijn diverse opgaven geformuleerd, waaronder ook voor de regio Hoorn/West-Friesland. De opgave voor onze regio luidt: Door de realisatie van de Poort van Hoorn en het vergroten van de doorstroming op de A7 en de toeleidende wegen, de economische concurrentiepositie van West-Friesland en de bereikbaarheid in de corridor verbeteren. Tot na de zomer worden concrete maatregelen, waaronder de maatregelen uit de Structuurvisie Poort van Hoorn, verder uitgewerkt. Vervolgens wordt bekeken of deze maatregelen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de corridor naar Amsterdam. Is dat het geval dan kunnen deze maatregelen onderdeel worden van het maatregelenpakket. In 2018 neemt de minister een besluit hierover. Meer informatie Voor meer informatie over de corridorstudie kunt u terecht op de websites en Binnenstadsvisie De binnenstad en de Poort van Hoorn hebben veel met elkaar te maken. De gebieden grenzen aan elkaar en overlappen elkaar zelfs gedeeltelijk, ook in functionaliteit. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de totstandkoming van een Integrale visie voor de binnenstad. Op 28 juni 2016 heeft de gemeenteraad de binnenstadsvisie vastgesteld. Globale koers voor de toekomst In de binnensteden in het land is van alles aan de hand; de Hoornse binnenstad is daarop geen uitzondering. De opkomst van het internetwinkelen en het verdwijnen van allerlei bekende winkelketens springen daarbij het meest in het oog, maar er is meer aan de hand. De Integrale visie voor de binnenstad gaat in op deze veranderingen en bepaalt de globale koers voor de toekomst. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar bijvoorbeeld de winkels, het wonen of het parkeren, maar naar al deze onderwerpen in onderlinge samenhang. Met andere woorden: integraal. Deze globale koers vormt

5 vervolgens het uitgangspunt voor toekomstige uitwerkingen per beleidsterrein (detailhandel, horeca, verkeer en parkeren, etc.). Het streven is een gemengde binnenstad met veel verschillende functies, een grote flexibiliteit en bereikbaarheid op maat. Relatie binnenstad en de Poort van Hoorn De binnenstadsvisie beperkt zich in principe tot de historische binnenstad (binnen de singels), maar die historische binnenstad kan niet los worden gezien van het gebied daaromheen. In de visie wordt dat de Binnenstad XL genoemd. Het gebied van de Poort van Hoorn valt in zijn geheel binnen die Binnenstad XL. Dit betekent concreet dat de Integrale visie voor de binnenstad ook enkele handreikingen geeft voor de verdere uitwerking van de plannen voor de Poort van Hoorn. Dat geldt met name voor het stationsgebied-zuid en noord en voor de locatie Pelmolenpad (in samenhang met de Prismalocatie). Zo stelt de visie voor het stationsgebied-noord dat dit de belangrijkste parkeervoorziening voor bezoekers van de binnenstad kan worden, mits gezorgd wordt voor een comfortabele oversteek van de betreffende parkeergarage naar de binnenstad. Over het stationsgebied-zuid zegt de visie: De bussenloods zou als gebouw behouden moeten blijven; Na verplaatsing van het busstation komt er ruimte voor een nieuw gebouw op die plek, gekoppeld aan de traverse over het spoor; Het betaald parkeren op de Noorderveemarkt op termijn zou kunnen verdwijnen, maar die parkeerplaatsen moeten dan in de omgeving worden gecompenseerd; Het doortrekken van de singel hoeft niet per se in de vorm van water, maar dit kan ook in de vorm van een groene invulling. Over detailhandel in het stationsgebied zegt de visie dat er alleen ruimte is voor kleinschalige formules, die passen bij het mobiliteitsknooppunt (service, horeca, stationsvoorzieningen) en een grootschalige supermarkt (de bestaande Albert Heijn). Volgens de visie kunnen het Pelmolenpad en de Prismalocatie het beste in samenhang ontwikkeld worden: een stedelijk woonmilieu met intensieve laagbouw en appartementen. Meer informatie Voor meer informatie over de corridorstudie kunt u terecht op Ontwikkelvisie Stationsgebied-Noord Het stationsgebied-noord is hét mobiliteitsknooppunt van de gemeente Hoorn en van de regio Westfriesland. Vele forenzen en bezoekers maken gebruik van dit gebied. Van hieruit vertrekt men richting het openbaar vervoer of naar de binnenstad. Het is de entree van de stad en vraagt een zorgvuldige invulling. Daarom is een project gestart om tot een ontwikkelvisie voor dit gebied te komen. Begin oktober gaan wij het proces en de uitgangspunten voor de visie voorleggen aan de algemene raadscommissie. Daarna begint een intensieve periode, samen met belanghebbende partijen, waarin de ontwikkelvisie wordt vormgegeven. We kunnen de eerste resultaten naar verwachting eind dit jaar presenteren aan de gemeenteraad en de omgeving.

6 Fiets- en wandelroute Keern Voor fietsers en wandelaars komt er bij de kruising Provincialeweg/Keern een veilige en vlotte fiets- en wandelverbinding richting het station en het historische centrum. Auto s kunnen dan niet meer via het Keern-zuid naar de binnenstad, maar via een nieuwe autoroute die uitkomt op het Dampten. Het project fiets en wandelroute Keern is de afgelopen tijd voorbereid voor besluitvorming. Het is een project met een behoorlijke omvang en is daardoor complex. Daardoor duurt dit project langer dan het project nieuwe aansluiting Maelsonstraat. Het afgelopen jaar hebben wij voor het project een projectraming opgesteld. Deze raming is opgesteld om inzicht te krijgen wat het project gaat kosten op basis van de variant uit de verkeersstudie. Ook is er gekeken naar de raakvlakken met andere activiteiten, zoals de studie doorstroming Provincialeweg en de corridorstudie Hoorn Amsterdam. De gemeenteraad heeft besloten om het besluit voor de zomer nog niet te behandelen. Na de zomer wil de gemeenteraad de nieuwe informatie en inzichten vanuit de studie doorstroming Provincialeweg, Corridorstudie Amsterdam - Hoorn en de Binnenstadsvisie in samenhang te bespreken. Bij de voorbereidingen wordt de omgeving actief betrokken. Hierover ontvangt u bericht op het moment dat er besluitvorming heeft plaatsgevonden. Wij verwachten dat er na de zomer besloten wordt over het project. Meld u aan voor de nieuwsbrief! De Poort van Hoorn is een langlopend programma, met veel verschillende projecten. Wij houden u graag op de hoogte van al die ontwikkelingen. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief over de Poort van Hoorn. Stuur een naar poortvanhoorn@hoorn.nl, met als onderwerp Aanmelden nieuwsbrief Poort van Hoorn. Vragen? Heeft u vragen of opmerkingen over de Poort van Hoorn? Dan kunt u contact opnemen: Afmelden Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kunt u zich via deze link afmelden. Gemeente Hoorn Bureau Projectmanagement Telefoonnummer: poortvanhoorn@hoorn.nl

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 1, juni 2015

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 1, juni 2015 Deze nieuwsbrief informeert u over de plannen in en rond het stationsgebied en de directe omgeving. De Poort van Hoorn, een centraal punt in de gemeente Hoorn. Reizigers arriveren om naar school of werk

Nadere informatie

-f- "f- GEMEENTE Hoorn

-f- f- GEMEENTE Hoorn 1 van 9 -f- "f- GEMEENTE Hoorn Zaaknummer Programmabegroting : 8. Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting : M. Boogaard Email m.boogaard@hoorn.nl Onderwerp: Poort van Hoorn en doorstroming Provincialeweg/Turborotonde

Nadere informatie

De poort van Hoorn. & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie

De poort van Hoorn. & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie De poort van Hoorn & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie Corridor Amsterdam-Hoorn Wat is de bedoeling? Verbeteren van de bereikbaarheid tussen Amsterdam en Hoorn en

Nadere informatie

Poort van Hoorn 19 maart Hoorn

Poort van Hoorn 19 maart Hoorn Poort van Hoorn 19 maart 2017 Hoorn Terugblik + herijken standpunt: 1. Visie 2010-2014 2. Verkiezingen 2014 3. Coalitieakkoord 4. Scenario s Uitgangspunten in 2010-2014: Standpunt D66 algemeen: Bij de

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Bussen over West definitief inrichtingsplan

Bussen over West definitief inrichtingsplan Bussen over West definitief inrichtingsplan Eendrachtskade Richting Vinkhuizen Richting Zernike De nieuwe busroute Dit plan gaat over de verkeerskundige herinrichting van een deel van de westelijke binnenstad.

Nadere informatie

Masterplan Hoofdinfrastructuur Stand van zaken

Masterplan Hoofdinfrastructuur Stand van zaken Masterplan Hoofdinfrastructuur Stand van zaken December 2010 Afdeling Stadsontwikkeling Bureau stedenbouw, verkeer en vervoer Registratienummer 10.61405 Inleiding Op 3 juli 2007 heeft de gemeenteraad het

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT

WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT Uitgave van de SP-fractie in Hoorn Opgesteld door: Luciën Greefkes AANLEIDING VAN DIT VOORSTEL Voor u

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Hoorn

Raadsvoorstel gemeente Hoorn Raadsvoorstel gemeente Hoorn Raadsvoorstel nr.: Portefeuillehouder: wethouders de heer J.H. van Es en mevr. C.G. Van Weel-Niesten Raad d.d.: 2 september 2008 Budgethouder: M. van Drongelen Corsa registratienr.

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord. Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord. Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 1 2 Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever Inleiding Kruising Biltlaan - Rijnsoever Vraag van de gemeenteraad: Het ontwerp van de voorrangskruising Biltlaan/Rijnsoever achten wij nog onvoldoende uitgewerkt om er mee in te stemmen. Dit wordt gesterkt

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Gemeente Purmerend. Corridorstudie CAH 18 december 2018

Gemeente Purmerend. Corridorstudie CAH 18 december 2018 Gemeente Purmerend Corridorstudie CAH 18 december 2018 2 Stand van zaken Corridorstudie Kader De 4 varianten Effect Purmerend - Beemster Besluitvorming en afstemming Relaties Purmerend 2040 (10.000 woningen)

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Agenda 19.30: welkom Rogier Gerritzen 19.40: nut & noodzaak Bas Brekelmans 19.50: overzicht van beoogde maatregelen Jaap

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

Verkennend onderzoek HOV SOOMR

Verkennend onderzoek HOV SOOMR Verkennend onderzoek HOV SOOMR Hoogwaardig Openbaar Vervoer Schiphol Oost Oude Meer Schiphol Rijk Jasper Hink Projectleider Infrastructuur 29 juni 2017 Inhoud Achtergrond verkenning Wijziging lijnvoering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen..

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen.. De Graafseweg heeft een ontwikkeling doorgemaakt van nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland (vóór 1976) naar provinciale/regionale route en sinds de opening van De Oversteek (in 2013) naar een

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Concept d.d. 1 maart 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitgangspunten 4 3 De visie 12 4 Fasering 21 5 Grondpositie en financiën 24 2 1 Inleiding 1.1

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap oort van Hoorn Hoorn rojectteam Gijs Wolfs / Janneke Dries / Jakob Grambow i.s.m. Goudappel Coffeng / Tauw pdrachtgever Gemeente Hoorn ntrp 2008-2013 (Status: vastgesteld) De gemeente Hoorn rstelt al decennia

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Maart 2017 Voorwoord Met dit document doet de -fractie een voorstel om de bereikbaarheid van Krimpen aan de IJssel te verbeteren.

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013 Welkom Informatiebijeenkomst Raad & Staten 3 december 2013 Koningsas Zone rond het spoor, de A28 en NW Kanaal tussen Groningen en Assen Panoramische snelweg en spoor beleving van het landschap essentieel

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg

Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Memo start gebiedsgerichte regionale verkenning spoorkruising Guisweg Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met het starten van de gebiedsgerichte verkenning Guisweg in Q1 2018 door de Vervoerregio, in

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Commissie Stadsontwikkeling, 1 november 2016 Voorkeursvariant Zuidtangent met spooronderdoorgang: een groen welkom in de stad

Commissie Stadsontwikkeling, 1 november 2016 Voorkeursvariant Zuidtangent met spooronderdoorgang: een groen welkom in de stad 1. Bestuurlijke context: rode draad 1/2013: Structuurvisie: Stationspark 5/2013: Voorbereidingskrediet Zuidtangent spooronderdoorgang 6/2016: Notitie Strategie Boulevard: stationsgebied als motor, de boulevard,

Nadere informatie

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Drunen/Elshout Knelpunten ter hoogte van aansluiting 41 t.w. Drunen/Elshout: * verkeersveiligheid

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel

Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Optimalisering openbaar vervoer Krimpen aan den IJssel Juni 2017 Pagina 1 Voorwoord Voor u ligt de zienswijze van Leefbaar Krimpen ten aanzien van de in onze ogen optimalisering van het openbaar vervoer

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Resultaten brainstormsessies

Resultaten brainstormsessies Resultaten brainstormsessies Project Oost-West As (Hartveldseweg/Muiderstraatweg) Augustus 2013 Status: DEFINITIEF Versiedatum: 29 AUGUSTUS 2013 Het project Oost-West As De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg

Nadere informatie

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Van, Voor en Door de wijk Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Uitkomsten enquête Snellerpoort Was erg lastig een simpele enquête te maken. Laatste bijeenkomst veel verschillende aandachtspunten. Veel

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Traverse Dieren Rheden N786 Apeldoorns Kanaal N348 Projectteam Gijs Wolfs / Paul Kersten / Janneke Dries / Mieke van der Arend Opdrachtgever Gemeente Rheden / Provincie Gelderland Ontwerp 2011-2012 (realisatie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

VERKEER. Legenda. parkeergarage. ontsluiting parkeergarage. ontsluiting ondergronds. entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading.

VERKEER. Legenda. parkeergarage. ontsluiting parkeergarage. ontsluiting ondergronds. entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading. Legenda parkeergarage ontsluiting parkeergarage ontsluiting ondergronds entree parkeergarages (indicatief) bevoorrading 30 km zone fietsenstalling (indicatief) VERKEER Verkeersstructuur Voor de bereikbaarheid

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013 Concept voorontwerp Jaarbeursplein 27 maart 2013 Toelichting Het Jaarbeursplein krijgt in de toekomst een complete metamorfose. De nieuwe bebouwing rondom het plein en het feit dat er geen auto's, bussen

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

HOV Velsen. Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Haarlem en IJmuiden. 5 oktober 2010

HOV Velsen. Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Haarlem en IJmuiden. 5 oktober 2010 OV oogwaardig Openbaar Vervoer tussen aarlem en IJmuiden 5 oktober 2010 Inhoud Beschrijving OV OV in bredere context Tracé Deelprojecten Proces Communicatie Doelstelling OV et realiseren van een OV-verbinding,

Nadere informatie

Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69

Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69 Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december 2015 Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69 Onderdeel van Gebiedsakkoord N69 Gebiedsakkoord gebaseerd op drie onderdelen: 1. Nieuwe N69 (aanleg

Nadere informatie

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer  Antwoord op Bijlage Onderwerp msbsüiz ^p/& groningen S 5 bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 I wwrw.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

N280. Ook PDV ontwikkelingen en Branchering

N280. Ook PDV ontwikkelingen en Branchering N280 Ook PDV ontwikkelingen en Branchering Wat gaan we doen? GOML en N280 Roermond Leudal Weert PDV ontwikkelingen Schetsontwerp N280/PDV in Weert Branchering Gebiedsonwikkeling Midden Limburg N 280 Waarom

Nadere informatie

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Hoogwaardig Openbaar Vervoer STUDIE BUSROUTEVARIANTEN LEEK - RODEN Qbuzz 10 september 2013 Rik Timmer Doel van de avond Informeren over project Korte terugblik: wat is er al gebeurd Selectie van varianten

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Voorlopig Ontwerp fietsinfrastructuur Midscheeps Steller Gerd Boerema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 8998 Bijlage(n) 4 Ons kenmerk 5978941 Datum Uw brief

Nadere informatie

BereikbaarheidsEffect Quick-Scan BleiZo (2008)

BereikbaarheidsEffect Quick-Scan BleiZo (2008) BereikbaarheidsEffect Quick-Scan BleiZo (2008) Projectbureau BleiZo Bereikbaarheidseffecten ontwikkeling BleiZo Verkeerskundig adviseur, model BEQS Het gebied tussen de kernen Zoetermeer en Bleiswijk wordt

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

Pallas Advies. Bedrijfsinformatie

Pallas Advies. Bedrijfsinformatie Pallas Advies Bedrijfsinformatie Wat is Pallas Advies? Pallas Advies ondersteunt en adviseert overheidsorganisaties op het gebied van parkeren, mobiliteit en (reis)informatie. De ondersteuning kan op meerdere

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces 1 2 Doel van vanavond 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen 3. Doorkijk vervolgproces 30 mei 2016 (Sporthal Zielhorst) Na zomer 2016 (bestuurlijke

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 16-04-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) Methode en prioriteiten Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Emmastraat Gooilandplein - Groest. 7 maart 2016

Welkom. Informatieavond Emmastraat Gooilandplein - Groest. 7 maart 2016 Welkom Informatieavond Emmastraat Gooilandplein - Groest 7 maart 2016 Opbouw van de avond Proces tot nu toe & na vandaag Verkeersonderzoeken Schetsontwerp Verkeersstudie Koffie & tekeningen PROCES & PLANNING

Nadere informatie

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer.

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. Acht jaar geleden was de fietsroute Apeldoorn-Deventer een van de vijf routes in het project Fiets Filevrij. De afstand tussen beide plaatsen is ideaal voor een

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie