Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 1, juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 1, juni 2015"

Transcriptie

1 Deze nieuwsbrief informeert u over de plannen in en rond het stationsgebied en de directe omgeving. De Poort van Hoorn, een centraal punt in de gemeente Hoorn. Reizigers arriveren om naar school of werk te gaan. Bezoekers parkeren er om te winkelen in de binnenstad. De Poort van Hoorn moet er toe leiden dat dit gebied nu en in de toekomst een interessante en goed bereikbare plek in de stad blijft. Inhoud Nieuwe koers Poort van Hoorn Poort van Hoorn in de toekomst Wanneer gebeurt wat? Een nieuw station in de Poort van Hoorn Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Agenda Actueel Nieuwe koers Poort van Hoorn De komende jaren gaat er veel gebeuren in het Hoornse stationsgebied. Wethouder Samir Bashara legt uit wat de plannen zijn en waarom deze zo belangrijk zijn voor Hoorn. Wat zijn de nieuwe plannen? Begin dit jaar besloot de gemeenteraad om tot 2018 te werken aan 4 uitgangspunten, namelijk het beter bereikbaar maken van het Transferium, een veilige oversteek voor fietsers en wandelaars bij de kruising Keern/Provincialeweg, een nieuwe autoroute van de Provincialeweg naar de binnenstad en het maken van een ontwikkelvisie voor het stationsgebied noord (Transferium en omgeving). Dat betekent concreet dat er bij de kruising Keern/Provincialeweg een tunnel komt voor fietsers en wandelaars, legt Bashara uit. Om dat mogelijk te maken wordt het Keern-Zuid afgesloten voor autoverkeer en komt er een nieuwe toegangsweg voor auto s van de Provincialeweg naar het Dampten. Daarnaast krijgt de Maelsonstraat een snellere en betere verbinding met de Provincialeweg. Zo wordt het Transferium beter bereikbaar. Komt er geen autotunnel? Bashara: Nee, dit college gaat geen autotunnel aanleggen. Na de verkiezingen was er in de gemeenteraad geen meerderheid meer voor de aanleg van een nieuwe toegangsweg met autotunnel. De raad heeft andere prioriteiten gesteld.

2 Wat leveren deze plannen op? De verkeersoplossing die de gemeenteraad nu heeft gekozen komt als beste optie uit een uitgebreid verkeersonderzoek. Het betekent een verbetering van de bereikbaarheid van het Transferium, een veilige, prettige en snelle oversteek voor fietsers en wandelaars van en naar de binnenstad en ook een betere doorstroming richting de binnenstad en op de Provincialeweg. Het zorgt ook voor een belangrijke en goede verbinding tussen het vrijetijdspark op de Blauwe Berg, het stationsgebied en de binnenstad. Wat kost dat eigenlijk? Alle maatregelen waar we tot 2018 aan werken kosten samen ongeveer 16 miljoen euro. Dat is dus de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat, de fiets- en wandeltunnel onder de Provincialeweg bij het Keern en de nieuwe toegangsweg voor het autoverkeer. Die 16 miljoen betaal je niet in één keer, maar in termijnen, net als bij een hypotheek. In dit geval betalen we in het eerste jaar aan rente en aflossing ongeveer 8 ton en dat bedrag loopt over 60 jaar af naar 0. Voor de duidelijkheid, 8 ton is niet meer dan 0,2 procent van de totale gemeentelijke begroting. In 60 jaar betaal je 14 miljoen euro aan rente. In totaal kosten de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat, de fiets- en wandeltunnel en de nieuwe toegangsweg dus ongeveer 30 miljoen euro. Wanneer gaat wat gebeuren? De raad heeft nu in grote lijnen besloten welke aanpassingen we de komende jaren gaan doen aan de infrastructuur. Dit gaan we de komende tijd in detail uitwerken. Dat doen we natuurlijk ook nadrukkelijk in overleg met partners en belanghebbenden in het gebied. Dit leidt tot een uitgewerkt ontwerp. De raad besluit vervolgens of het uitgewerkte ontwerp ook definitief zo aangelegd gaat worden. Het eerste project dat we gaan uitvoeren is de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Dat start met de sloop van het nu leegstaande Koopmanstaete, naast het Horizon College. Dit gaat deze maand van start. Daarna treffen we de voorbereidingen voor de nieuwe aansluiting, uiteraard in nauw overleg met partners en belanghebbenden in het gebied. We kunnen dan in 2016 echt buiten aan de slag met die nieuwe aansluiting. De fietstunnel onder de Provincialeweg en de toegangsweg naar het Dampten zijn ingrijpender en hebben meer voorbereidingstijd nodig. Verder moet de raad een bestemmingsplan vaststellen om de ingrepen in de infrastructuur mogelijk te maken. We starten de procedures om deze ontwikkelingen mogelijk te maken dit jaar nog.

3 Poort van Hoorn in de toekomst De plannen voor de toekomst van de Poort van Hoorn bevatten meer dan de ingrepen in de infrastructuur in en rond het stationsgebied. De komende jaren gaat de gemeente Hoorn aan de slag om het stationsgebied aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Deze ontwikkelingen beslaan een periode van 20 à 30 jaar. Waarom investeert de gemeente Hoorn in de Poort van Hoorn? De gemeente Hoorn wil het woon-, leef- en verblijfsklimaat van de binnenstad verbeteren. Dat doen we onder andere door de kernkwaliteiten van Hoorn te versterken (stadsstrand, kunst- en cultuur, erfgoed, winkelstad, stadspromotie) en door de binnenstad autoluwer te maken en de belevingswaarde te verhogen. De stationsomgeving heeft daarin een centrale rol. Het is het functionele hart van de stad. Het mobiliteits-knooppunt waar iedereen langskomt die de stad bezoekt, te voet, per fiets, met de bus, de trein of in de auto. En het is de spil tussen belangrijke verblijfsgebieden in onze stad, van haven tot Blauwe Berg, van de historische binnenstad tot het Hof van Hoorn. een aantrekkelijk en goed bereikbaar stationsgebied Het stationsgebied heeft veel potentie. Het grenst direct aan het historische centrum en ligt dus ook dichtbij veel belangrijke (regionale) voorzieningen, zoals winkels, horeca, ziekenhuis, scholen, kantoren en culturele instellingen. Het is belangrijk dat het goed bereikbaar is en dat mensen zich er prettig voelen. Dat is niet alleen belangrijk voor het stationsgebied zelf, maar ook voor de rest van de stad. Zo kan Hoorn in de toekomst een nóg leuker en aantrekkelijker stad worden voor iedereen Knooppuntenstrategie De ontwikkeling van het stationsgebied sluit aan bij de leidraad Maak Plaats! van de Provincie Noord-Holland (download via Hierin wordt het belang van een goed functionerend knooppunt onderstreept. Niet alleen voor een stad, maar ook voor het totaal aan knooppunten binnen Noord-Holland en zelfs Nederland. Door verschillende aantrekkelijke plekken goed met elkaar te verbinden, ontstaat een geheel dat veel meer is dan de som der afzonderlijke delen. Uit dit rapport blijkt dat het Hoornse stationsgebied als knooppunt al heel goed presteert. Aandachtspunten liggen vooral in de bereikbaarheid van het stationsgebied voor fietsers, het interessanter maken van het gebied door het toevoegen van functies, zodat het gebied intensiever gebruikt gaat worden. Dat zijn ook precies de prioriteiten waarmee de gemeente aan de slag gaat.

4 Wat gaat de gemeente doen aan de bereikbaarheid? Om het voor bezoekers makkelijker te maken om snel, goedkoop en dicht bij het station en het historische centrum te kunnen parkeren, komen er meer parkeerplaatsen bij het Transferium. Het Transferium wordt beter bereikbaar door een eigen aansluiting op de Provincialeweg via de Maelsonstraat. En er komt een meer uitnodigende wandelroute naar het historische centrum. Voor fietsers en wandelaars komt er bij de kruising Provincialeweg/Keern een tunnel, zodat zij veilig en snel het station en het historische centrum bereiken. Auto s kunnen dan niet meer via het Keern de binnenstad in, maar via een nieuwe route. Wat gaat de gemeente doen om het gebied aantrekkelijker te maken? Om het stationsgebied aantrekkelijker te maken, wil de gemeente ontwikkelaars en investeerders aantrekken en de ruimte geven om het gebied meer en beter te gebruiken. Bijvoorbeeld door het uitbreiden en toevoegen van functies zoals wonen, winkelen, zorg, ontspanning en parkeren. Ook wil de gemeente meer kwaliteit in de openbare ruimte, onder meer door het verplaatsen van het busstation naar het Transferium (P+R terrein). Zo wordt het station aan de kant van de binnenstad een aangename plek en een rode loper voor een bezoek aan het historische centrum. Wat gebeurt wanneer? De gemeente Hoorn gaat de komende maanden aan de slag met de uitwerking van de plannen voor de periode tot Dat doen we niet alleen, maar in nauw overleg met partners en belanghebbenden in het gebied. Aansluiting Maelsonstraat Het eerste project dat van start is gegaan is de nieuwe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg. Op 19 mei besloot de gemeenteraad om voor dit project een voorbereidingskrediet vrij te geven. De eerste stap is de sloop van de Koopmanstaete dat naast het Horizon College staat. Als alles volgens planning verloopt, wordt het pand in juni gesloopt. Veilige fietsoversteek en nieuwe toegangsweg Na de zomerperiode gaat er een voorstel richting gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van de fietstunnel bij de kruising Keern/Provincialeweg en een nieuwe toegangsweg van de Provincialeweg naar het Dampten. Dit project heeft een langere voorbereidingstijd. De uitvoering van de werkzaamheden zullen dan ook pas na de aanleg van de Maelsonstraat worden uitgevoerd. De planning is om nog in de bestuursperiode te starten met de aanleg van de nieuwe toegangsweg. Nadat deze gereed is kan het Keern zuid afgesloten worden voor autoverkeer en kan de aannemer starten met de aanleg van de fiets- en wandeltunnel.

5 Ontwikkelvisie stationsgebied noord Het project om te komen tot een ontwikkelvisie voor het stationsgebied noord komt tot stand in overleg met potentiele partners. Buiten een aantal vaststaande gegevens zoals uitbreiding parkeercapaciteit, de verplaatsing van het busstation en een fietsenstalling, onderzoeken wij de mogelijkheden voor het gebied. Na de zomervakantie vinden de eerste gesprekken met ondernemers plaats die grenzen aan het gebied. Aan hen stellen we de vraag wat voor invulling zij zien voor het gebied. Met de informatie gaan we vervolgens aan de slag om een ontwikkelvisie te maken. Een nieuw station in de Poort van Hoorn Naast de gemeente Hoorn zijn natuurlijk meer partijen in het stationsgebied actief. In het voorjaar van 2014 ontving de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een extra projectbijdrage van de BankGiro Loterij van euro. Hiermee wordt in 2015 een bijzonder project gerealiseerd in het hart van het gebied Poort van Hoorn: Tramstation Hoorn. Het realiseren van dit project is een belangrijke stap om het rijdende museum verder te kunnen ontwikkelen. Coevorden Het gebouw is gebaseerd op het tramstation dat ooit in Coevorden stond. Grootte en vorm daarvan passen goed in de Hoornse omgeving en bij de andere stationsgebouwen langs de spoorlijn. Het gebouw gaat de faciliteiten bieden om de inmiddels jaarlijks meer dan bezoekers optimaal te ontvangen en wordt de plaats waar meer over de stoomtramgeschiedenis kan worden ontdekt dan alleen tijdens de stoomtramrit. Het huidige stationsgebouw van de Museumstoomtram te Hoorn werd in 1987 gebouwd, maar nooit voltooid. Het blijft bestaan en dient als basis voor de uitbreiding. Er komt een tweede vleugel aan het bestaande gebouw en natuurlijk worden ook de buitenkant en het stationsplein (Cultuur Maakt Je Rijker Plein) historisch verantwoord ingericht. OV-chipkaart In het gebouw komen echte loketten waar in deze tijden van OV-chipkaarten nog gewone vervoersbewijzen worden verkocht. Er komt een wachtkamer en een ruimte waarin de geschiedenis van de stoomtram in Nederland interactief aan de bezoekers wordt gepresenteerd. Op het stationsplein staat al een apart toiletgebouw en een kiosk waar activiteiten beginnen voor kinderen tijdens de stoomtramrit. In de nabije toekomst wil de Museumstoomtram de trams die staan opgesteld in de museumwerkplaats en het spoorwegemplacement beter in de museale presentatie betrekken, zodat

6 in Hoorn een nationaal museum over de Nederlandse stoomtramgeschiedenis ontstaat. De verwachting is dat het aantal bezoekers van de Museumstoomtram daardoor verder toe zal nemen. Poort van Hoorn Tramstation Hoorn bevindt zich aan de noordzijde van het spoorwegemplacement te Hoorn aan het Transferium parkeerterrein. Met de bouw van het station en de toekomstige ontwikkeling van het museumterrein verwacht de Museumstoomtram een culturele impuls te geven aan de ontwikkeling van het gebied. Een toegangspoort voor toeristen die de regio West-Friesland willen ontdekken. Een aangename plek in de Poort van Hoorn. Meer informatie over het project: Meld u aan voor de nieuwsbrief! De Poort van Hoorn is een langlopend programma, met veel verschillende projecten. Wij houden u graag op de hoogte van al die ontwikkelingen. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief over de Poort van Hoorn. Stuur een naar poortvanhoorn@hoorn.nl, met als onderwerp Aanmelden nieuwsbrief Poort van Hoorn. Agenda Juni 2015 Start sloop Koopmanstaete Vragen? Heeft u vragen of opmerkingen over de Poort van Hoorn? Dan kunt u contact opnemen: Gemeente Hoorn Bureau Projectmanagement Telefoonnummer: poortvanhoorn@hoorn.nl Afmelden Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kunt u zich via deze link afmelden.

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 3, juli 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 3, juli 2016 Deze nieuwsbrief informeert u over de plannen in en rond het stationsgebied en de directe omgeving. De Poort van Hoorn, een centraal punt in de gemeente Hoorn. Reizigers arriveren om naar school of werk

Nadere informatie

De poort van Hoorn. & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie

De poort van Hoorn. & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie De poort van Hoorn & de Corridor studie & de doorstroming Provincialeweg & de Binnenstadsvisie Corridor Amsterdam-Hoorn Wat is de bedoeling? Verbeteren van de bereikbaarheid tussen Amsterdam en Hoorn en

Nadere informatie

Poort van Hoorn 19 maart Hoorn

Poort van Hoorn 19 maart Hoorn Poort van Hoorn 19 maart 2017 Hoorn Terugblik + herijken standpunt: 1. Visie 2010-2014 2. Verkiezingen 2014 3. Coalitieakkoord 4. Scenario s Uitgangspunten in 2010-2014: Standpunt D66 algemeen: Bij de

Nadere informatie

-f- "f- GEMEENTE Hoorn

-f- f- GEMEENTE Hoorn 1 van 9 -f- "f- GEMEENTE Hoorn Zaaknummer Programmabegroting : 8. Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting : M. Boogaard Email m.boogaard@hoorn.nl Onderwerp: Poort van Hoorn en doorstroming Provincialeweg/Turborotonde

Nadere informatie

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Toelichting over de presentatie: Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Burgerronde 1 februari 2012, 18.00-19.00 uur Traianuskamer Doel: Toelichting: Informeren Presentatie Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010 Spoorkruising en stationsomgeving Marijke Terpstra, 31 maart 2010 1)Wijck 1: 1853-1856 2)Wijck 2: 1856-1884 3)Boschpoort: 1856-1861 4)Staatspoor: 1865-1914 5)Huidige station: 1914- Luchtfoto uit 1965:

Nadere informatie

De Tram voor bello. Uw steun is nodig! Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen.

De Tram voor bello. Uw steun is nodig! Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen. WWW.STOOMTRAM.NL De Tram voor bello Een uniek project om een historisch ensemble van locomotief en rijtuigen weer rijdend op het spoor te krijgen. Uw steun is nodig! www.tramvoorbello.nl fb.com/tramvoorbello

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013

Stationsgebied. Toelichting Stedenbouwkundig Plan. 2 & 3 april 2013 Stationsgebied Toelichting Stedenbouwkundig Plan 2 & 3 april 2013 Stedenbouwkundig plan 2010: masterplan: geen vierde kwadrant, dóór de stad 2011: variantenstudie: keuze variant Korte Autotunnel 2012:

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : ļ ļ p^g 2012 Besluit: C f IVoorstelnummer: Ç.Q)2LJ\\ Heerhugowaard \QĮ 3 z Agendanr.: 8. Voorstelnr.: RB2011101 Onderwerp: Kredietaanvraag langzaamverkeersbrug over N242 in verlengde

Nadere informatie

WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT

WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT WIJZIGINGSVOORSTEL BESTEMMINGSPLAN HERPROFILERING HET KEERN DAMPTEN MAELSONSTRAAT VAN DEDEMSTRAAT Uitgave van de SP-fractie in Hoorn Opgesteld door: Luciën Greefkes AANLEIDING VAN DIT VOORSTEL Voor u

Nadere informatie

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Maart 2016 Projectleider: M. Maathuis Ambtelijk opdrachtgever: J. Kaat Projectnummer: B.2073 Startdatum 6 maart 2014 Einddatum maart 2016 Verseon nummer 242414

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Hoorn

Raadsvoorstel gemeente Hoorn Raadsvoorstel gemeente Hoorn Raadsvoorstel nr.: Portefeuillehouder: wethouders de heer J.H. van Es en mevr. C.G. Van Weel-Niesten Raad d.d.: 2 september 2008 Budgethouder: M. van Drongelen Corsa registratienr.

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013

Welkom. Informatiebijeenkomst Raad & Staten. 3 december 2013 Welkom Informatiebijeenkomst Raad & Staten 3 december 2013 Koningsas Zone rond het spoor, de A28 en NW Kanaal tussen Groningen en Assen Panoramische snelweg en spoor beleving van het landschap essentieel

Nadere informatie

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek

Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Toekomstplannen van NMBS-Groep in de Westhoek Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur NMBS-Holding 18 april 2007 NMBS-Groep NMBS-Holding coördineert en ondersteunt NMBS-Groep is eigenaar van stationsgebouwen,

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Welkom in TOP Debatserie De Campus en de Stad Campus en stad in Leiden 20 januari 2016

Welkom in TOP Debatserie De Campus en de Stad Campus en stad in Leiden 20 januari 2016 Welkom in TOP Debatserie De Campus en de Stad Campus en stad in Leiden 20 januari 2016 Programma: Opening Jan Bloemberg Terugblik op 3 debatten Stad en Campus in Delft Hans Reijnen Presentatie Stad en

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie:

19DEC 20B. HOV in 't Gooi. Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN. Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: Bijlage bij TWINH Projectomschrijving - december 2013 INGEKOMEN 19DEC 20B HOV in 't Gooi Impressie van het ontwerp/resultaten consultatie: 1. Huizen 2. Blaricum 3. Eemnes/Laren 4. Hilversum Zie vvww.hovinhetgooi.nl

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

Centrumplan Schipluiden. Samenvatting Structuurvisie zomer 2016

Centrumplan Schipluiden. Samenvatting Structuurvisie zomer 2016 Centrumplan Schipluiden Samenvatting Structuurvisie zomer 2016 Colofon Samenvatting Structuurvisie Centrumplan Schipluiden Opgesteld door Gemeente Midden-Delfland in samenwerking met Jos van de Lindeloof

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Inhoud. Introductie p. 4 Station Alkmaar in 8 stappen p. 6 Conclusies p. 65 Vervolg... p. 66

Inhoud. Introductie p. 4 Station Alkmaar in 8 stappen p. 6 Conclusies p. 65 Vervolg... p. 66 17 september 2010 1 Inhoud Introductie p. 4 Station Alkmaar in 8 stappen p. 6 Conclusies p. 65 Vervolg... p. 66 3 Visie 2030 Karakteristieke bebouwing Overige bebouwing Belangrijke loopverbinding Voetgangersgebied

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Visie stationslocatie

Visie stationslocatie Visie stationslocatie Gemeente Etten-Leur November 2016 Visie stationslocatie Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het proces 3. Wensen en ideeën omgeving 4. Samenhang met andere plannen 5. Visie 6. Kantoorgebouwen

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Klankbordgroep. Welkom! Agenda. 19.30 Opening. 19.35 Welkom door de wethouder. 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project

Klankbordgroep. Welkom! Agenda. 19.30 Opening. 19.35 Welkom door de wethouder. 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project Klankbordgroep Welkom! 29 november 2011 0 Agenda 19.30 Opening 19.35 Welkom door de wethouder 19.40 Presentatie: aanleiding en doel van het project 20.10 Voorstellen: wie zitten er aan tafel? 20.40 Koffiepauze

Nadere informatie

Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten

Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten De regionale ontwikkelingsstrategie geeft concreet uitwerking aan het schaalniveau kiezen tussen knooppunten in de corridor en aan andere

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Concept d.d. 1 maart 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitgangspunten 4 3 De visie 12 4 Fasering 21 5 Grondpositie en financiën 24 2 1 Inleiding 1.1

Nadere informatie

WELKOM! 25 maart 2015. Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station

WELKOM! 25 maart 2015. Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station WELKOM! 25 maart 2015 Informatiebijeenkomst aanwonenden oostzijde station PROGRAMMA Willemien Berkers, gemeente Assen projectleider stationsgebied 1. Korte terugblik 2. Waaraan is het afgelopen jaar gewerkt

Nadere informatie

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord. Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017

Poort van Hoorn. Ontwikkelvisie stationsgebied-noord. Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 1 2 Poort van Hoorn Ontwikkelvisie stationsgebied-noord Vastgesteld door de gemeenteraad 11 juli 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling en Buitenruimte en Wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur B.A. Revis en J. Wijsmuller Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Een aantrekkelijk gebied, met een uitgebreid aanbod aan werkgelegenheid Onder de noemer Arnhem Centraal ondergaan station Arnhem en zijn directe omgeving

Nadere informatie

Beleidsnotitie/Planbeschrijving Groentransferium Fase 1

Beleidsnotitie/Planbeschrijving Groentransferium Fase 1 Beleidsnotitie/Planbeschrijving Groentransferium Fase 1 Planbeschrijving/beleidsnotitie Groentransferium - fase 1 Leeswijzer: In hoofdstuk 1 wordt het project Groentransferium beschreven in de context

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Infrastructuur Poort van Hoorn cruciaal voor gezond economisch functioneren van het stadscentrum, Blauwe Berg en Hof van Hoorn.

Infrastructuur Poort van Hoorn cruciaal voor gezond economisch functioneren van het stadscentrum, Blauwe Berg en Hof van Hoorn. Infrastructuur Poort van Hoorn cruciaal voor gezond economisch functioneren van het stadscentrum, Blauwe Berg en Hof van Hoorn. Maak de binnenstad toekomstproof Dat was in elk geval de verkiezingsbelofte

Nadere informatie

Amsterdam De kleinste metropool ter wereld. Gemeente Amsterdam

Amsterdam De kleinste metropool ter wereld. Gemeente Amsterdam Amsterdam De kleinste metropool ter wereld Introductie DIVV Gemeente Amsterdam 1 Bestuursdienst 7 Stadsdelen, territoriale commissies met gekozen bestuur 40 functionele diensten, ruimtelijk, sociaal, dienstverlening,

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Werk aan de stad in september/oktober Ook deze maand werken we hard aan het zuidelijke deel van de Overcingeltunnel en het de Europaweg Zuid. STATIONSGEBIED Paviljoens station krijgen steeds meer vorm

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 0 Juryrapport Fietsstad 2016 Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Vastgoedontwikkeling Smakkelaarsveld Bibliotheek++, filmhuis Artplex, woningen en parkeren

Vastgoedontwikkeling Smakkelaarsveld Bibliotheek++, filmhuis Artplex, woningen en parkeren Vastgoedontwikkeling Smakkelaarsveld Bibliotheek++, filmhuis Artplex, woningen en parkeren Achtergrondinformatie marktconsultatie vastgoed Smakkelaarsveld In het stationsgebied van Utrecht wordt hard gewerkt

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap oort van Hoorn Hoorn rojectteam Gijs Wolfs / Janneke Dries / Jakob Grambow i.s.m. Goudappel Coffeng / Tauw pdrachtgever Gemeente Hoorn ntrp 2008-2013 (Status: vastgesteld) De gemeente Hoorn rstelt al decennia

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

Tabel 2: Vergelijking scenario s op hoofdcriteria

Tabel 2: Vergelijking scenario s op hoofdcriteria Tabel 2: Vergelijking scenario s op hoofdcriteria In deze tabel is voor ieder hoofdcriterium de samenvatting overgenomen uit tabel 1. Dat is nog steeds een feitelijke basis voor conclusies. Vervolgens

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM De stedenbouwkundige uitwerking voor het centrumgebied bestaat uit een korte ruimtelijke en functionele analyse en een kaartbeeld met stedenbouwkundige uitgangspunten. Deze

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0123 Rv. nr.: 08.0123 B&W-besluit d.d.: 25-11-2008 B&W-besluit nr.: 08.1142 Naam programma +onderdeel: Programma 5 Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Bestedingvoorstel budget Kwaliteit Openbare

Nadere informatie

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Kredietaanvraag project Van riool tot Rode Loper: Jansstraat, Jansweg, Kruisstraat en Smedestraat

Nadere informatie

Aanleidingen. Om welk gebied gaat het? Vastgoedprojecten. Openbare ruimte Stationsgebied west consultatieavond 29 september 2009

Aanleidingen. Om welk gebied gaat het? Vastgoedprojecten. Openbare ruimte Stationsgebied west consultatieavond 29 september 2009 Aanleidingen Nota Ruimtelijke Ordening Groei van de stad Nationaal Sleutelproject HSL Randstadspoor Verloedering omgeving Openbare ruimte Stationsgebied west consultatieavond 29 september 2009 Niets doen

Nadere informatie

Kopermolen herontwikkeling. 18 september 2017

Kopermolen herontwikkeling. 18 september 2017 Kopermolen herontwikkeling 18 september 2017 Programma 19.30 20.20 uur Presentatie herontwikkeling Kopermolen Vragen naar aanleiding van de presentatie 20.20 20.30 uur Pauze 20.30 21.30 uur Vragen, antwoorden,

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee (Geraadpleegd op 05/12/14,http://www.oostende.be/file_uploads/88054.pdf) Declerck Abdoulaye MAK/ 1B1 Stadsvernieuwingsproject in Oostende Station aan Zee Waarom

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015

Informatie avond. Europaplein en omgeving. 19 mei 2015 Informatie avond Europaplein en omgeving 19 mei 2015 Programma Inleiding wethouder Rijkenberg Presentatie uitgangspunten Europaplein Mogelijkheid tot stellen van vragen en leveren van input Afronding en

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni

Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni Felix Wigman Wat is er toch aan de hand? Wat is er toch aan de hand? Aanleiding Raad vraagt aandacht voor toekomstbestendige binnenstad

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord

Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord Dorpshart, dek N237, woningen Kampweg & KdK en Soesterberg-Noord 19 mei 2016 Beste betrokken Soesterbergers, Er speelt veel in uw dorp. Graag informeren wij u over de stand van zaken rond vier projecten

Nadere informatie

Wonen boven winkels 120% 100% 80% 60% Verdiepingen. Leeg 40% 20% Verdiepingen. boven winkels

Wonen boven winkels 120% 100% 80% 60% Verdiepingen. Leeg 40% 20% Verdiepingen. boven winkels 120% 100% 80% 60% 40% Verdiepingen Leeg 20% 0% Verdiepingen boven winkels Beleid(oud) Beleid (nieuw) Vraag Toelichting op de presentatie Presentatie Wonen boven winkels 1. Introductie. Ik ben...harry...beleidsmedewerker

Nadere informatie

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB 23 juni 2015, Zoetermeer Stadscentrum De gemeente Zoetermeer wil samen met vele andere betrokkenen de Entree van Zoetermeer langs de A12 en rondom Station Zoetermeer verbeteren.

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst Een samenwerking tussen NMBS-Groep Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur Station Aalst Een poort naar spoor en stad Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

31 oktober Stationsgebied Groningen De ideale verkeersmachine!

31 oktober Stationsgebied Groningen De ideale verkeersmachine! 31 oktober 2012 Stationsgebied Groningen De ideale verkeersmachine! Programma Opdrachtformulering Betrokken partijen Proces Resultaat Referenties Opdrachtformulering - Maak de ideale verkeersmachine voor

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant)

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant) Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering: 22 april 2010 Nummer: 10/38 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/10-114 Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende. Verkeerskundige toets

Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende. Verkeerskundige toets Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende Verkeerskundige toets Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever:

Nadere informatie

Resultaten brainstormsessies

Resultaten brainstormsessies Resultaten brainstormsessies Project Oost-West As (Hartveldseweg/Muiderstraatweg) Augustus 2013 Status: DEFINITIEF Versiedatum: 29 AUGUSTUS 2013 Het project Oost-West As De Hartveldseweg en de Muiderstraatweg

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie