DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST"

Transcriptie

1 DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DOSSIER TRANSPORT EN MOBILITEIT

2 PARKEERRUIMTE Vaststellingen vanuit de resultaten 44% van de bewners heeft nd aan extra parkeerruimte ; 37% niet Vrnaamste mgelijkheden zijn: Drpsplein (tussen beek en Rkp) Heuvellandseweg (naast Rkp) 49% vindt dat er speciale parkeerplaatsen meten kmen vr mindervaliden. Opm. parkeerplaats aan OC Rkp en p Reningelstplein aan de kerk. Parkeerplaats vr vrachtwagens Mgelijke maatregelen Vrachtwagens Mmenteel staan er geen vrachtwagens meer geparkeerd p het plein vr de kerk. Dit prbleem heeft dus vrlpig zichzelf pgelst. Naar de tekmst te kan eventueel wel gekeken wrden naar alternatieve parkeerlcaties vr vrachtwagens in het drp. eventueel parking Budewijnplein? Extra parkeerruimte in het drp Bewners zijn het blijkbaar niet eens ver de nd aan extra parkeerruimte: 44% van de bewners heeft nd aan extra parkeerruimte, terwijl 37% niet. Hieruit leidt de prjectgrep af dat de nd aan extra parkeerplaatsen vral ndig is tijdens grte evenementen en activiteiten in het drp. Daarm lijkt het de prjectgrep niet ndzakelijk m extra parkeerplaatsen te vrzien maar bij evenementen wel te zrgen vr alternatieve parkeerlcaties en extra aanduiding van deze parkeergelegenheid. Tijdens vergadering van bewnersplatfrm kwam melding dat er p de wijk rnd de Kuipersstraat k te weinig parking was aangezien heel wat gezinnen reeds meer dan één, sms zelfs meer dan twee wagens hebben. Hierdr is de parkeergelegenheid in de wijk k beperkter. Omtrent deze prblematiek kan vlgens de prjectgrep weinig ndernmen wrden. Parkeervakken aan drukkerij Bafcp De parkeerplaatsen nabij drukkerij Bafcp en de vedingswinkel p het Reningelstplein belemmeren het zicht bij uitrijden vanuit de Heuvellandseweg. Er is wel een spiegel vrzien, maar dit is niet altijd even efficiënt. Om vanuit de parkeervakken weg te rijden is er k beperkt zicht vr het verkeer kmende vanuit de Baljuwstraat, dit leidt sms tt gevaarlijke situaties. Ev. mgelijke plssing is vrrangsregel wijzigen vr verkeer dat vanuit de Baljuwstraat kmt, nl. vrrang vanuit de Pastrstraat en verkeer vanuit de Baljuwstraat met stppen. Parkeerplaatsen vr mindervaliden De parkeerplaatsen vr mindervaliden in het drpscentrum werden pnieuw geschilderd, nl. parkeerplaats aan kerk en parkeerplaats aan OC Rkp.

3 OPENBAAR VERVOER Vaststellingen vanuit de resultaten Weinig bewners den berep p penbaar verver Aantal mensen geven aan prblemen te hebben bij het den van bdschappen en het bezeken van medische diensten Een dertigtal mensen den een berep p de belbus Aansluitingen van de bus p andere lijnen zu beter kunnen Een rechtstreekse verbinding naar Ieper lijkt wenselijk (25%) Een betere verbinding met Pperinge tijdens de daluren (22%) Mgelijke maatregelen De Lijn: (+ vraag naar ndersteuning aan Stad Pperinge) Rechtstreekse verbinding naar Ieper Vraag m de bus Nieuwkerke Ieper te laten mrijden via de Zevekte in Reningelst. Mmenteel zijn er werken in Westuter en de Klijte en met de bus tch een mweg nemen. Vrstel van de prjectgrep m dus bij wijze van prefprject een verbinding te maken met de Zevekte. Bij succes van deze verbinding kan De Lijn dan eventueel een vaste verbinding rganiseren via Reningelst. Uiteraard zal dit prefprject k de ndige bekendmaking vragen m effectief te kunnen nagaan heveel bewners deze verbinding gebruiken. Deze maatregel zu de kans kunnen bieden m p krte termijn een psitief resultaat te realiseren vanuit het bewnersplatfrm. Infrmatie mtrent lijn- en belbusdiensten in Reningelst De prjectgrep stelt zich sterk de vraag in heverre de inwners van Reningelst p de hgte zijn van het aanbd van De Lijn. Het lijkt dan k interessant m een plijsting te maken van alle diverse lijnen, tijdstippen, haltes, werking van de belbus, Jan Kestelyn zekt deze infrmatie in eerste instantie p via internet. Daarnaast zal Jan k navragen bij de Lijn f zij ver brchures beschikken m te verdelen nder de bewners,.a. mtrent het aanbd van de belbus, de lijnen die haltes hebben in Reningelst drp, Verbinding naar Pperinge tijdens de daluren Mmenteel kunnen bewners buiten de daluren enkel gebruik maken van het aanbd van de belbus. Het tekrt aan verbinding naar Pperinge tijdens de daluren bij de bewners kan dus deels te maken hebben met de nbekendheid van het aanbd van de belbus. Daarnaast is het wel z dat de belbus niet altijd de meest rechtstreekse verbinding maakt. Mgelijkheden vr lijnen tijdens de daluren wrden eveneens nagevraagd bij de Lijn.

4 VERKEERSVEILIGHEID Vaststellingen vanuit de resultaten Gevaarlijke kruispunten Vlamertingseweg Reningelstplein (kruispunt Heuvellandseweg Pastrstraat) Ouderdmseweg Pastrstraat (slechte staat van het wegdek) Kruispunt Lkerseweg Zevektestraat Gevaarlijke verkeerssituaties Slechte staat van het wegdek Gebrekkige zichtbaarheid dr allerlei begreiing (vnl. p landelijke wegen) Geparkeerde wagens Slechte kruispuntsituaties (.a. Kuipersstraat Baljuwstraat) Het niet naleven van de snelheidsreglementering Te smalle fiets- en vetpaden Hindernissen Slecht geplaatste verkeersbrden Mgelijke maatregelen Gevaarlijke kruispunten Vaak zijn de kruispunten gevaarlijk dr beperkte zichtbaarheid. Dit is nder andere het geval bij vlgende kruispunten: Kuipersstraat Baljuwstraat Beperkte zichtbaarheid aangezien wagens ter hgte van de bakkerij vaak te dicht bij het kruispunt geparkeerd staan. Zevektestraat Lkersweg Vlamertingsweg Bij het uitrijden van de Zevektestraat staan vaak aut s geparkeerd aan de linkerkant p de Vlamertingseweg, dit zrgt vr een beperkte zichtbaarheid vr het verkeer vanuit de Vlamertingseweg. Ev. parkeerstrk aanleggen p Vlamertingsweg aan de linkerzijde bij het wegrijden uit Reningelst. Heuvellandseweg Reningelstplein De parkeerplaatsen nabij drukkerij Bafcp en de vedingswinkel p het Reningelstplein belemmeren het zicht bij uitrijden vanuit de Heuvellandseweg. Er is wel een spiegel vrzien p het Reningelstplein, maar dit is niet altijd even efficiënt. Pastrstraat Driegenstraat Ouderdmseweg: Kruispunt en stpbrd beter aanduiden. Heel wat chauffeurs schatten dit kruispunt verkeerd in en rijden Ouderdmseweg gewn ver. Kriekstraat Ouderdmsweg: Idem als vrgaande: kruispunt en stpbrd beter aanduiden. Heel wat chauffeurs schatten dit kruispunt verkeerd in en rijden Ouderdmseweg gewn ver.

5 Algemeen vrstel vr aanpak beperkte zichtbaarheid: Vrstel p krte termijn: beperken van parkeermgelijkheden dichtbij de kruispunten m zichtbaarheid te verbeteren; aanbrengen van een gele gestreepte lijn p het vetpad. Op langere termijn: wijzigen van vrrangsregel zdat binnenkmend verkeer in het drp afgeremd wrdt. Verkeerssnelheid Snelheidsbeperking in de drpskern dr het aanleggen van asverschuivingen bij het binnenrijden van de drpskern Aanduiding zne 50 aan de Ouderdm werd niet tijdens laatste schilderwerken tch niet geschilderd. Vraag naar extra aanduiding van zne 50. Ter hgte van gehucht uderdm asverschuiving f verkeersprten Invalswegen eventueel vergang zdat binnenrijdend verkeer met afremmen, maar dit biedt ng geen zekerheid als verkeersremmer. Vlamertingseweg:Is er mgelijkheid m een meting te den p de weg van het aantal gebruikers + aantal snelheidsvertredingen? Schlmgeving duidelijk visualiseren m verkeersremmend effect te versterken.

6 ONDERHOUD WEGEN, VOET- EN FIETSPADEN Mgelijke maatregelen Slechte staat van het wegdek Vlamertingseweg: duidelijke nd aan heraanleg snel verkeer en gevaarlijk vr fietsers Bewnersplatfrm stelt vr m in eerste instantie bij het stadsbestuur na te vragen welke straten reeds p de planning staan vr heraanleg + Welke mgelijkheden er zijn tt heraanleg van straten p grndgebied van Reningelst Veiligheid fietsers Fietsversteekplaats ter hgte van De Ouderdm dient pnieuw geschilderd te wrden Fietspad aan verkant van bakker in de Baljuwstraat: - fietspad maakt daar serieuze deuk; te sterk niveauverschil - bcht p einde van fietspad waar je p de gewne straat kmt is gevaarlijk, zeker als er geparkeerde wagens staan Op de kruising Vlamertingseweg - Kemmelseweg en Vlamertingsweg Clyttesteenweg is vr het uitkmend verkeer vanuit de Kemmelseweg en Clyttesteenweg nvldende zichtbaar dat er een fietspad is + nduidelijk dat er fietsers vanuit beide richtingen kunnen kmen. Dit fietspad met beter aangeduid wrden aan de hand van verkeersbrd + duidelijker belijning. Overige kruispunten p Vlamertingsweg: idem Waar mgelijk zrgen vr een duidelijke scheiding tussen weg en fietspad. Vetpaden Vrstel van de bewners m een vetpad aan te leggen aan de Zevekte in begin van de Vlamertingseweg Op vlgende lcaties dienen de vetpaden p bepaalde plaatsen hersteld en/f heraangelegd te wrden: Pastrstraat, Lkerseweg, Nedergraafstraat, Heuvellandseweg. In de Pastrstraat is het vetpad aan de verkant van de ude pastrie veel te smal. Frits Vandenbussche maakt een plijsting van de stand van zaken van vetpaden en zebrapaden p het grndgebied van Reningelst. Zebrapaden Mmenteel zijn er in het centrum zebrapaden p de vlgende lcaties: aan de kerk, aan OC Rkp, schl. Vraag naar een zebrapad in de Zevektestraat ter hgte van de aptheek. Varia Begreiing langs wegen en p kruispunten vreger sneien (nu gebeurt dit pas in juni) Westerse Clyttestraat: deel van de Westerse Clyttestraat is van de kaart verdwenen aangezien er geen straatnaambrd meer staat. Dit is reeds 20 jaar geleden weggenmen mdat bewner van ten verkeer in deze straat wilde beperken; het straatnaambrd is ng steeds niet teruggeplaatst het gaat hier nchtans zeker m een penbare weg.

7 DRINGENDE VERKEERSMAATREGELEN Mgelijke maatregelen Verkeersveiligheid en verkeerssnelheid Verkeerssituatie Disbs: kmende vanuit de wijk Disbs zu er een vrrangsbrd (mgekeerde driehek) f stpbrd meten staan aan de kruispunten met de Kriekstraat en de Belfridstraat. Vanuit de Preekheerstraat zu er p het kruispunt met de Kriekstraat eveneens een brd meten geplaatst wrden m de vrrangsregel aan te duiden, fwel met vrrangsbrd (mgekeerde driehek) f stpbrd. Aanpak verkeerssnelheid: p krte termijn kan gezrgd wrden vr extra aanduiding van de zne 50 in de drpskern. Extra aanduiding dr het schilderen van 50 p het wegdek lijkt efficiënt m bestuurders te wijzen p de zne 50. Om het kruispunt Vlamertingsweg, Zevektestraat, Lkerseweg veiliger te maken zu een wijziging van de vrrangsregel efficiënt zijn, nl. kmende vanuit de Lkerseweg een stpbrd plaatsen zdat verkeer daar verplicht met stppen en vrrang met geven aan verkeer vanuit de Vlamertingsweg f verkeer vanuit de Zevektestraat. Verkeerstekens Clyttesteenweg: Bij kruispunt met Vlamertingsweg, graag de vrrangsregel wijzigen dr een stpbrd en stplijn in te veren. Bij kruispunt met Vlamertingsweg is het vrrangsbrd mmenteel te weinig zichtbaar dr bm die vr het brd staat. Graag k vlledig stuk van Clyttesteenweg tussen Diepestraat en Vlamertingseweg bestemmen als zne 50 Bij het uitrijden van de Westerse Clyttestraat p de Clyttesteenweg staat er geen verkeersteken. Graag hier een brd plaatsen vrrang bij vlgende kruispunt Ouderdmseweg: Deze straat met grndige nderhudsbeurt krijgen p vlak van vernieuwing verkeersbrden en belijning p de kruispunten met deze weg. Oplijsting van gemeentewegen en gewestwegen p grndgebied van Reningelst. Vr Reningelst Zwaar verver Vraag naar meer cntrle p zwaar verver p kleine landelijke wegen (+3,5 tn) Beperking van zwaar verver p landelijke wegen Onderzek naar verkeerscirculatie van zwaar verver waar met zwaar verver naarte en wat is de ptimale rute?

8 WENSELIJKE MAATREGELEN BIJ DE DORPSKERNVERNIEUWING Mgelijke maatregelen Vraag naar meer grenaanplanting Waar mgelijk graag gescheiden fietspaden Maatregelen ter bevrdering van de verkeersveiligheid Verkeersremmende maatregelen Bewners geven aan dat zij betrkken wensen te wrden bij de drpskernvernieuwing en dit graag van bij aanvang van de studie. BIJLAGEN BIJ DIT DOSSIER - Vrstel busverbinding Ieper Dranuter - Overzicht vetpaden p grndgebied van Reningelst - Ft s Clyttesteenweg - Ft s Ouderdmseweg

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn)

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn) Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Transprt en mbiliteit Dnderdag 4 februari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen mbiliteit), Jurgen Vanlerberghe (schepen van inspraak),

Nadere informatie

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DOSSIER VOORZIENINGEN OPENBARE VOORZIENINGEN Vaststellingen vanuit de resultaten Het aanbd aan gezndheidsdiensten, winkels en nderwijs wrdt als ged beschuwd. Het aanbd

Nadere informatie

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger PERSCONFERENTIE VAN 27 FEBRUARI 2007 Vrrang van rechts: eenvudiger, duidelijker, veiliger Renaat LANDUYT Minister van Mbiliteit Vrzitter van het Belgisch Instituut vr de Verkeersveiligheid Inleiding Op

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND

VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND KENNISPLATFORM OPENBARE VERLICHTING Brugge, 11 februari 2015 VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND Philip Vaneerdewegh OVERZICHT 1. BIVV 2. AANLEIDING VOOR HET ONDERZOEK 3. DOEL

Nadere informatie

ENQUETE WOON-WERKVERKEER

ENQUETE WOON-WERKVERKEER ENQUETE WOON-WERKVERKEER Deze enquête dient m een zicht te krijgen p uw dagelijkse verplaatsingen van, naar en vr het werk. De enquête richt zich tt ALLE mensen die werken p de bedrijfslcatie (inclusief

Nadere informatie

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Strende interacties zne 30 Preventie Vrrang 3 Actieplan: Vrrang 3 Fietspad Fietsstraat HCP Ken Wuters - HINP Nic Vandenbempt 1. Cntext Algemeen De stad

Nadere informatie

Verslag. 1. Aanwezigen. 2. Inleiding

Verslag. 1. Aanwezigen. 2. Inleiding Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Verslag fcusgrep masterplan Hbken Centrum Dinsdag 24 mei 2011 19.30 uur Districtshuis Hbken, Marneflaan 3 (zaal Breugel) 1. Aanwezigen

Nadere informatie

Verkeersadviesraad. De adviesraad werd gevraagd om een advies uit te brengen over de heraanleg van de Nobelstraat

Verkeersadviesraad. De adviesraad werd gevraagd om een advies uit te brengen over de heraanleg van de Nobelstraat Verkeersadviesraad 4/07/2010 Advies ver de heraanleg van de Nbelstraat De adviesraad werd gevraagd m een advies uit te brengen ver de heraanleg van de Nbelstraat Verslag van verkeersadviesraad dd. 1/02/2010.

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

! t. s o e. www.rumst.org. t w u

! t. s o e. www.rumst.org. t w u W www.rumst.rg n tekmst! zrge Wijijzrg en vr uw st! m k e t w u r v Wij zrgen! t s m k e t w u r v W Uitndiging De verbuwingen aan het gemeentehuis en mgeving hebben de gemeenschap 2.722.000 eur (110 miljen

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

Vragenlijst Oostkamp 2030 Uw mening telt!

Vragenlijst Oostkamp 2030 Uw mening telt! Vragenlijst Ostkamp 2030 Vragenlijst Ostkamp 2030 Uw mening telt! 1 2 Cdering: OK Ostkamp 2030 Samen tekmst maken Gemeente- en OCMW-bestuur van Ostkamp willen tekmstgericht werken, rekening hudend met

Nadere informatie

Overlegvergadering bewonersplatform Reningelst Thema Woonomgeving Maandag 25 januari 2010

Overlegvergadering bewonersplatform Reningelst Thema Woonomgeving Maandag 25 januari 2010 Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Wnmgeving Maandag 25 januari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen van ruimtelijke rdening en patrimnium), Jurgen Vanlerberghe (schepen

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld De Wet maatschappelijke ndersteuning eenvudig verteld Met de Wm det iedereen gewn mee VCP Zichtbare invled van mensen met een beperking p lkaal beleid Inleiding Dit bekje met infrmatie ver de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg,

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg, Onderwerp: Advies fietsplan Van: Gebiedscmmissie Hillegersberg-Schiebrek E-mail: gebiedscmmissies@rtterdam.nl Datum: 31 maart 2015 Cllege van burgemeester en wethuders Ter attentie van wethuder Pex Langenberg

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Model vragenlijst algemene klantenbevraging

Model vragenlijst algemene klantenbevraging Mdel vragenlijst algemene klantenbevraging Te hanteren in kader van een beheftennderzek buurtwinkels Aanbd In deze vragenlijst wrdt enkel gevraagd naar het aanbd van dagelijkse gederen (cnvenience gds).

Nadere informatie

verslag Infovergadering Dr. Theo Tutsstraat, Jan Frans Willemsstraat, Molenlei (plannen)

verslag Infovergadering Dr. Theo Tutsstraat, Jan Frans Willemsstraat, Molenlei (plannen) Cmmunicatie en burgerzaken Cmmunicatie Heuvelstraat 91 2530 Bechut Telefn 03 460 06 11 Fax 03 460 06 97 cmmunicatie@bechut.be verslag Infvergadering Dr. The Tutsstraat, Jan Frans Willemsstraat, Mlenlei

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Speelstratenformulier:

Speelstratenformulier: Speelstratenfrmulier: Bestaat uit: - Engagementsverklaring - Buurtfiche - Inf en reglement ENGAGEMENTSVERKLARING SPEELSTRATEN Buurt: Vertegenwrdigd dr: verklaart hierbij deel te nemen aan de speelstraten

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Overleg BelPV EANDIS INFRAX over netaansluiting

Overleg BelPV EANDIS INFRAX over netaansluiting Nieuwsflits 2009/22 15/6/2009 Overleg BelPV EANDIS INFRAX ver netaansluiting Op vraag van enkele leden van BelPV vnd p 5 juni een verleg plaats met netbeheerders Eandis en Infrax ver meilijkheden en nduidelijkheden

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 1 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Verslag Buurtvergadering Circulatie omgeving Turnova, ten noorden van Otterstraat

Verslag Buurtvergadering Circulatie omgeving Turnova, ten noorden van Otterstraat Verslag Buurtvergadering Circulatie mgeving Turnva, ten nrden van Otterstraat Verlp van de avnd: In het begin van de avnd werden de werken aan de Barn Frans du Furstraat en het resultaat na de werken tegelicht.

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Openbare Werken 12 december 2013

Verslag raadscommissie Openbare Werken 12 december 2013 Verslag raadscmmissie Openbare Werken 12 december 2013 Aanwezigen: Bevegde schepen: de heer Dirk Rbbeets, schepen Effectieven: de heer Mich De Winter, vrzitter mevruw Eveline Madrid de heer Pierre Neefs

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Dorp inzicht Slijpe - pag 2

Dorp inzicht Slijpe - pag 2 Drp inzicht Slijpe - pag 2 Drp inzicht Slijpe - pag 3 Inhudstafel ALGEMENE GEGEVENS... 5 WOONSITUATIE... 6 OPENBARE VOORZIENINGEN... 16 TRANSPORT EN MOBILITEIT... 25 LANDBOUW, LANDSCHAP EN MILIEU... 51

Nadere informatie

Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei

Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei 26 juni 2012 Panel Chris Anseeuw: Districtsvrzitter district Antwerpen Danny Lamury: Cmmissaris verkeersplitie Jhan Van Eester: Stedelijk wijkverleg

Nadere informatie

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij?

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? Parcurs: 4 infpunten Stadshal Jremaaie Wdrw Wilsnplein Sint- Pietersplein Wanneer: dnderdag 29 januari t.e.m zndag 1 februari 2015 van 18 tt 24u. Lichtfestival 2015: he kmt u er bij? INFRASTRUCTUURWERKEN

Nadere informatie

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk)

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk) Ruimtelijke tekmstvisie drp (discussiestuk) Waarm dit vrstel De behefte aan een tekmstvisie vr de verdere ruimtelijke ntwikkeling van ns drp is ntstaan naar aanleiding van de bijeenkmsten met bewners ver

Nadere informatie

Nota. verslag of. trajecten. niet opnieuw. uiteraard. niet enkel. onderwijs. Status C21 VVKSO CODIS/DOC/14/

Nota. verslag of. trajecten. niet opnieuw. uiteraard. niet enkel. onderwijs. Status C21 VVKSO CODIS/DOC/14/ Nta Onderwerp Auteur(s) Bestemd vr Traject Schl-CLB ikv M-decreet Tine Gheysen Stefaan Jnniaux Lies Verlinde C21 Datum 1/12/ /2014 Status Situering Nta VVKSO CODIS/DOC/14/22 2014-12-04 De aanleiding vr

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online 1 Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 2 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK

WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK Onthaalbrchure studenten Algemene afspraken stage WZC Sint Isabella - Arendnk: Huding van de studenten: we verwachten van de studenten een stijlvlle en crrecte

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep)

Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Civieltechnisch Bureau Besprekingsverslagnummer: 2 Prject : Recnstructie Eilandseweg gem. Wijdemeren Datum : 23-03-2015 Prjectnr. : 15005 Plaats : Nederhrst den Berg Onderwerp : Ontwerpverleg belanghebbenden

Nadere informatie

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN LOGO Fntys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN met Fntys Hgeschl XXX studiejaar 2009-2010 Vul de vragenlijst in en neem deze mee naar het gesprek met de dcent. 1. Persnlijke gegevens Vr- en

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

Dit zorgbeleid is een aanvulling op de pedagogische uitgangspunten die verwoord zijn in het pedagogisch beleidsplan van T Skooltje KINDEROPVANG

Dit zorgbeleid is een aanvulling op de pedagogische uitgangspunten die verwoord zijn in het pedagogisch beleidsplan van T Skooltje KINDEROPVANG ZORGBELEID T SKOOLTJE KINDEROPVANG 1. INLEIDING Dit zrgbeleid is een aanvulling p de pedaggische uitgangspunten die verwrd zijn in het pedaggisch beleidsplan van T Skltje KINDEROPVANG 2. DEFINITIE Onder

Nadere informatie

Agenda Oudercomite Dinsdag 12/1/2016

Agenda Oudercomite Dinsdag 12/1/2016 Agenda Oudercmite Dinsdag 12/1/2016 Verwittigd : Ann, An, Griet Algemene vergadering: start +/- 20u30 - Vrbije activiteiten Sepactie Opmerking te heet Geen tezicht mdat dit ng al meilijk te rganiseren

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009]

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1 Algemeen Meldcde bij een vermeden van kindermishandeling vr scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1.1 Iedere ScS Scheidingsspecialist, ScS Zandkasteelcach, ScS OKEE-cach, hierna te nemen scheidingsbegeleider,

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Onderwerp: Realisatie van buitensignalisatie om bezoekers wegwijs te maken en de herkenbaarheid van de Elishoutcampus te verhogen.

Onderwerp: Realisatie van buitensignalisatie om bezoekers wegwijs te maken en de herkenbaarheid van de Elishoutcampus te verhogen. BIJLAGE Bijlage nr. 1 Lastenbek buitensignalisatie Campus Elishut Vlaamse Gemeenschapscmmissie algemene directie Onderwijs en Vrming - Overheidspdracht bij nderhandelingsprcedure znder bekendmaking - BUITENSIGNALISATIE

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zlder Situering gemeente Heusden-Zlder De gemeente Heusden-Zlder is gelegen in de prvincie Limburg, ten nrdwesten van Hasselt. Grenzend aan het

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Kinderopvang met een sociale functie Hoe kun je dit vanuit een centrum voor kinderopvang in de praktijk realiseren?

Kinderopvang met een sociale functie Hoe kun je dit vanuit een centrum voor kinderopvang in de praktijk realiseren? K ind e r p v a n g m e t e e n s c i a l e f u n c t i e Kinderpvang met een sciale functie He kun je dit vanuit een centrum vr kinderpvang in de praktijk realiseren? De sciale functie van kinderpvang

Nadere informatie

FACTSHEET SAMENWERKING COA

FACTSHEET SAMENWERKING COA FACTSHEET SAMENWERKING COA LOCATIE EN GEMEENTE VOOR JEUGDHULP AAN ASIELZOEKERSKINDEREN Factsheet samenwerking COA lcatie en gemeente vr jeugdhulp aan asielzekerskinderen INLEIDING ALGEMEEN Met de inwerkingtreding

Nadere informatie

WETSTECHNISCHE INFORMATIE GEGEVENS VAN DE REGELING

WETSTECHNISCHE INFORMATIE GEGEVENS VAN DE REGELING WETSTECHNISCHE INFORMATIE GEGEVENS VAN DE REGELING Overheidsrganisatie gemeente Heusden Officiële naam regeling Beleidsregels vergunning parkeren Citeertitel Beleidsregels vergunning parkeren Beslten dr

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

Verslag groepsgesprekken bewonersavond 4 april 2018

Verslag groepsgesprekken bewonersavond 4 april 2018 Verslag grepsgesprekken bewnersavnd 4 april 2018 Rnde 1: vrbeeld van kaart met geïnventariseerde prblemen Rnde 2: vrbeeld van ntwerp met input wat is ged en wat is minder ged Grep 1 tafel Dminic Meesters

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

Dyslexie, Dyscalculie & Spellingsbegeleiding

Dyslexie, Dyscalculie & Spellingsbegeleiding Dyslexie, Dyscalculie & Spellingsbegeleiding Dyslexie en dyscalculie en spellingsbegeleiding p het Carlus Clusius Cllege Zwlle Signalering en Begeleiding dyslectische / dyscalculische leerlingen Dyslexie:

Nadere informatie

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren LEERVRAAG 2 Leervraag (wat is /he kan ik vraag) He krijg ik een vllediger beeld van de hulp die Daan krijgt? Activiteiten uit stappenpla n - infrmeren - bserveren - middelen zeken - actie ndernemen - evalueren

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011

Nieuwsbrief december 2011 Nieuwsbrief december 2011 Vrwrd Het bestuur kijkt met vldening terug p het jaar 2011! Een jaar waarin nder andere Hanzeland werd verfraaid met een tunnelschildering, er met ndernemers aan het Lübeckplein

Nadere informatie

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding

Stap 4: 6. Droomsessie handleiding Stap 4: 6. Drmsessie handleiding 1 Del De drmsessie is een brainstrmtechniek die als del heeft m de deelnemers vlledig ut f the bx te laten denken. De deelnemers mgen hun fantasie de vrije lp laten gaan,

Nadere informatie

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: Locatie:.. Postcode en plaats..

Naam:.. Geboortedatum:... Adres:.. Postcode en woonplaats: Locatie:.. Postcode en plaats.. 2018-2019 Aanvraagfrmulier vr een vergeding (van een gedeelte van de) ksten schlverver vr leerlingen die met een structurele beperking een reguliere basisschl bezeken Gegevens leerling: Naam: Gebrtedatum:...

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Lesplan Veiligheid langs het spoor

Lesplan Veiligheid langs het spoor Lesplan Veiligheid langs het spr Del van de les Jaarlijks gebeuren ng steeds heel wat ngevallen p en langs het spr, sms met ddelijke aflp. Vaak gaat het m ngevallen die te wijten zijn aan verstridheid,

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zrg p K.S.T.S. Temse-Velle Beste uders, De zrgwerking p nze schl bestaat al heel wat jaren en is vrtdurend in beweging. Enerzijds mdat de wetgeving i.v.m. zrg verandert, anderzijds mdat leerlingzrg zelf

Nadere informatie

We willen de ouders nogmaals informeren dat de kribbe gesloten zal zijn op donderdag 30 april 2015 (bijscholing).

We willen de ouders nogmaals informeren dat de kribbe gesloten zal zijn op donderdag 30 april 2015 (bijscholing). Brussel, 13 april 2015 Beste uders, Graag cntrleren we f alle gegevens die we van de gezinnen hebben ng steeds crrect zijn. Een gsm- f vast telefnnummer, emailadres, werkgever (en dus telefnnummer) f pstadres

Nadere informatie

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania?

O.a. in deze nieuwsbrief: Hoe is het om te leven met Hiv of Aids in Tanzania? Nummer 3 april 2006 He is het m te leven met Hiv f Aids in Tanzania? Aids is een ziekte die helaas ng niet te genezen is. Ok is Aids een ziekte met veel sciale cnsequenties met name in Afrika. Vaak raken

Nadere informatie

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep.

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep. PROTOCOL ROUWVERWERKING Het stappenplan A. Het bericht kmt binnen Bericht van een ngeluk f verlijden van een leerling - Tezeggen dat er iemand zal terugbellen. Vragen p welk nummer men bereikbaar is en

Nadere informatie

Functionele release notes GIPOD 4.3

Functionele release notes GIPOD 4.3 Functinele release ntes GIPOD 4.3 Nieuwe functinaliteiten Nieuwe alarmlijsten Er zijn 2 nieuwe alarmlijsten beschikbaar: "Mijn WO: hinder niet vldende ingevuld" & "Mijn MAN: hinder niet vldende ingevuld".

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Pestprotocol Cazemierschool 2012

Pestprotocol Cazemierschool 2012 Pestprtcl Cazemierschl 2012 Vrwrd De Cazemierschl is een Prtestants Christelijke schl, die werkt vanuit de Jenaplanvisie. Dat betekent dat vr nze schl de algemeen menselijke waarden zals gemeenschapszin,

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Thema Voorzieningen, vrije tijd, sociaal leefklimaat en toerisme

Thema Voorzieningen, vrije tijd, sociaal leefklimaat en toerisme Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Vrzieningen, vrije tijd, sciaal leefklimaat en terisme Wensdag 10 februari 2010 Aanwezig: Marleen Baelde (schepen van cultuur en senirenbeleid), Les Vandrmme

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT

ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT ALLE DIENSTEN DIE U NODIG HEBT, WAAR U OOK BENT De Dienstenrichtlijn met de cnsument een ruimere keuze bieden, meer waar vr zijn geld geven en een vlttere tegang tt diensten in de hele EU verzekeren WAAROM

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Beleid- en werkprogramma

Beleid- en werkprogramma Beleid- en werkprgramma 2017-2020 De basis vr het tt stand kmen van de beleidsuitgangspunten haken aan p het rapprt DE KRACHT VAN COLLECTIEVE MARKETING VOOR WINKELGEBIEDEN uitgebracht dr de Hgeschl van

Nadere informatie

Dorpskernvernieuwing Reningelst

Dorpskernvernieuwing Reningelst Dorpskernvernieuwing Reningelst Infovergadering 22 december 2015 Inhoud 2 Opdrachtgevers Doel van het project Projectgebied Bovenbouw Riolering Afgeronde en volgende stappen Vragenronde Samenwerking tussen

Nadere informatie

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER

LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER maart 2006 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER F O V I G 1 NIEUWE WET OP DE VOORLOPIGE BEWINDVOERING LUC GOUTRY VOLKSVERTEGENWOORDIGER Alternatieven vr vrlpige bewindvering

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen gemeente Eindhven BIJLAGE 1: Participatieprces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Infrmeren, verzamelen wensen & meningen In deze bijlage een uitgebreide telichting p het participatieprces

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

Principes uitrol ondersteuningsmodel

Principes uitrol ondersteuningsmodel Principes uitrl ndersteuningsmdel De nderwijsbeheften van de leerlingen staan centraal. De middelen kmen daar te waar leerlingen nden hebben, p de klasvler. In het ndersteuningsmdel kmt naast het leerlinggerichte

Nadere informatie

Pedagogische Civil Society

Pedagogische Civil Society Pedaggische Civil Sciety Nieuwkmer in het cntinuüm van pvedndersteuning? 4 juni 2010 Drs. Cécile Winkelman Irene Sies, MSc Welkm Drs. Cécile Winkelman Irene Sies, MSc Werkzaam bij SO&T: kwaliteit in Opveden

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Ouderraad Sint-Gerolfschool

Ouderraad Sint-Gerolfschool Ouderraad Sint-Gerlfschl Datum 17 januari 2013 m 20u (tt 22u20) Lcatie: Aanwezigen: Aanwezigen schl: Traktatie dr: Eetzaal Sint-Gerlf schl Wim, Fran, Nathalie, Els W, Nele, Sigrid, Jke, Jhan (verslag)

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE WEG (grote werkzaamheden)

AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE WEG (grote werkzaamheden) Lkale Plitie Kastze Tervuursesteenweg 295 1820 Steenkkerzeel 02/759.78.72 02/759.69.21 Datum IN:. Dssiernummer:. Behandeld dr:. AANVRAAG VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERING OP DE OPENBARE

Nadere informatie

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw *

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * Wanneer uders bij een scheiding cnflicten hebben, dan heeft dat vaak grte gevlgen vr de ntwikkeling van de kinderen.

Nadere informatie

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018

Infomoment SHM WoonWel 20/11/2018 Infmment SHM WnWel 20/11/2018 Verlp van de avnd Algemene telichting Vrstelling prject dr de architect Evaluatie huisbezeken Vraagstelling 2 Algemene telichting WAAROM? Wningen vertnen structurele gebreken

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Administratiekantren/ Belastingadviseurs 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging

Nadere informatie