Gouden Handdruk Polis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gouden Handdruk Polis"

Transcriptie

1 Gouden Handdruk Polis Optimaal rendement op uw ontslagvergoeding Uniek in Nederland Terugstortingsmogelijkheid in het depot als u uw uitkering op enig moment niet meer nodig heeft. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.

2 De Gouden Handdruk Polis Wél de voordelen, maar niet de nadelen van een lijfrente Het klinkt mooi, een gouden handdruk. Maar het wordt natuurlijk pas echt mooi als u ook optimaal van zo n ontslagvergoeding kunt profiteren. Met het oog daarop heeft Legal & General de Gouden Handdruk Polis ontwikkeld. Een slimme oplossing waardoor u om te beginnen voorkomt dat, indien het geen VUT-vervangende uitkering betreft, de fiscus meer van uw handdruk profiteert dan uzelf. U ontvangt alleen periodieke uitkeringen wanneer u dat wilt. Bovendien houdt de Gouden Handdruk Polis in geval van uw overlijden ook rekening met uw nabestaanden. Deze combinatie van voordelen zetten we dan ook graag voor u op een rij. De traditionele oplossing: de klassieke lijfrenteverzekering. Wanneer u een gouden handdruk krijgt, heeft u twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat u het bedrag rechtstreeks aan uzelf laat uitkeren. In dat geval dient uw werkgever eerst loonheffing in te houden. Het netto bedrag dat dan overblijft, is voor u. Houdt u dan wel rekening met jaarlijks 1,2% vermogensrendementsheffing over uw nettokapitaal. Om te voorkomen dat direct met de fiscus afgerekend moet worden, kunt u het bruto bedrag ook laten overmaken naar een verzekeraar voor de aankoop van een lijfrenteverzekering. Die verzekering keert u periodiek een bedrag uit; over die lijfrentetermijnen moet u dan belasting betalen. Zo spreidt u de belasting over uw gouden handdruk over een langere periode.

3 De nadelen van de klassieke lijfrenteverzekering De aankoop van een klassieke lijfrente heeft een drietal nadelen. Om te beginnen wordt de periodieke uitkering waarvoor u bent verzekerd gedurende de looptijd altijd uitgekeerd; ook als u daaraan na enige maanden of jaren geen behoefte meer heeft. Het tweede nadeel doet zich voor in geval van overlijden van de verzekerde(n); de resterende waarde van de lijfrente vervalt dan aan de verzekeringsmaatschappij, uw overige nabestaanden ontvangen geen uitkering. Het derde nadeel betreft de lage rentestand van dit moment: de lijfrentes die u mag verwachten zijn daardoor niet erg hoog. Reden genoeg dus voor een alternatief. De Gouden Handdruk Polis: U bepaalt hoeveel en wanneer er wordt uitgekeerd Legal & General biedt u nu een oplossing waarbij u profiteert van het fiscale voordeel van een lijfrenteverzekering, zónder dat u last heeft van de nadelen. Want met de Gouden Handdruk Polis ontvangt u uitsluitend periodieke uitkeringen wanneer u dat wenst (wel binnen de fiscale regels), terwijl ook de hoogte van de uitkering door u kan worden bepaald. Kiest u voor een duur van 1, 2 of 3 jaar dan garandeert Legal & General u gedurende de gehele looptijd van de polis een rekenrente van respectievelijk 5,5%, 4,5% of 3,5%. Dit betekent dat over het bedrag dat wordt onttrokken uit uw depot wordt gerekend met een bruto rendement (dat wil zeggen vóór aftrek van kosten) dat kan oplopen tot 5,5%. Indien u kiest voor een langere periode dan geldt de actuele rentestand. Tót uw 65e kunt u de waarde van uw gouden handdruk aanwenden voor aanvullend inkomen: wanneer u maar wilt en zowel op basis van het gehele kapitaal (de depotwaarde) als op basis van een deel van de waarde. Dat kan betekenen dat een deel van uw geld ongebruikt blijft: over dat deel krijgt u gewoon rendement bijgeschreven. Op uw 65e verjaardag wordt op basis van de Looptijd Gegarandeerde lijfrente rekenrente; tenminste 1 jaar 5,5% 2 jaar 4,5% 3 jaar 3,5% (resterende) depotwaarde een direct ingaande lijfrente afgesloten. Unieke terugstortingsmogelijkheid: U bepaalt hoelang er wordt uitgekeerd* Door aan de Gouden Handdruk Polis van Legal & General een omzetbare lijfrente te koppelen heeft u de unieke mogelijkheid een eventueel lopende lijfrente-uitkering tussentijds te beëindigen. Heeft u een eenmaal aangekochte lijfrente op enig moment niet meer nodig dan kunt u de lijfrente tussentijds beëindigen. Het resterende kapitaal wordt dan teruggestort in uw Gouden Handdruk Polis en u kunt het kapitaal naar eigen inzicht opnieuw beleggen. Op deze manier staat het kapitaal u opnieuw volledig ter beschikking voor eventuele toekomstige lijfrenteaankopen * minimaal een halfjaar en 2 termijnen.

4 U bepaalt zelf hoe er voor u belegd wordt Zolang u uw kapitaal niet wilt gebruiken voor de aankoop van een lijfrente, wordt uw geld in depot belegd. Let wel: dit is het bruto bedrag. Met de Gouden Handdruk Polis bouwt u een vermogen op door te beleggen in fondsen. En dat kan op verschillende manieren. Hoe meer risico u bereid bent te nemen, hoe groter de kans op een hoger rendement. Maar u kunt ook kiezen voor meer zekerheid (of zelfs een garantie).wat betreft de beleggingsstrategie biedt de Gouden Handdruk Polis u alle vrijheid. Zo heeft u de mogelijkheid om een beleggingsportefeuille samen te stellen die het beste bij u past. Daarbij heeft u de keuze uit een breed scala aan gerenommeerde aandelen-, obligatie-, rente-, garantie- en mixfondsen. En wilt u op een gegeven moment switchen van fonds? Dan kunt u daarin gerust uw gang gaan. Zonder bijkomende kosten (behalve de aan- en de verkoopkosten). Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw beleggingskeuze bij aanvang van de Gouden Handdruk voor langere tijd vast te leggen. In samenwerking met Robeco heeft Legal & General een handig hulpmiddel ontwikkeld waarmee u uw risicoprofiel kunt vaststellen. Uw adviseur zal u daarbij graag van dienst willen zijn. Een voorbeeld: Stel bijvoorbeeld dat u drie jaar lang ,-- per jaar uitgekeerd wilt krijgen. Met de Gouden Handdruk Polis kan dat. Legal & General bepaalt dan de koopsom voor een lijfrente van ,-- gedurende drie jaar en onttrekt die koopsom aan het depot. Het overgebleven deel van uw depot rendeert gewoon door op de door u gekozen beleggingen. Ook uw nabestaanden staan niet met lege handen En in geval van uw overlijden? Dan valt 90% van het nog aanwezige depotkapitaal toe aan uw partner of aan de kinderen van 30 jaar en jonger. Zij dienen van deze overlijdensuitkering dan een lijfrente aan te kopen. Die lijfrentetermijnen zijn uiteraard weer belast.

5 Kostenbesparing en actuele informatie door de Legal & General Internet Service U kunt 24 uur per dag via internet met uw persoonlijke code het saldo van uw Gouden Handdruk Polis opvragen en opdrachten geven om uw beleggingsportefeuille aan te passen. Daarmee bespaart u de helft op uw aan- en verkoopkosten. Switchopdrachten, die vóór uur zijn opgegeven, worden tegen de openingskoers van de volgende beursdag uitgevoerd. U bevindt zich daarbij in de beschermde extranetomgeving van Legal & General, waarin uw persoonlijke gegevens veilig zijn. Uiteraard vindt u op de site ook actuele informatie over de beurskoersen. De pluspunten van de Gouden Handdruk Polis op een rij gerenommeerde beleggingsfondsen). Jaarlijks ontvangt u een overzicht van de opgebouwde waarde. bekijken. U kunt de uitkering naar wens tussentijds beëindigen. U kunt profiteren van een gegarandeerde hoge rekenrente. U bepaalt zelf (binnen de fiscale regels) hoeveel en wanneer er wordt uitgekeerd. U kunt beleggen naar eigen inzicht (met een keuze uit een breed scala aan U kunt dagelijks op internet de stand van zaken betreffende uw beleggingen Wilt u meer informatie over de Gouden Handdruk Polis? Neem dan contact op met uw financieel adviseur voor een kosteloze offerte. U bent dan meteen verzekerd van een helder advies dat op uw persoonlijke omstandigheden en wensen is afgestemd. Beleggingsrisico bij deze verzekering De op deze brochure geplaatste risicometer is gebaseerd op de door verzekeringnemers meest gekozen beleggingsvorm.als klant bent u echter zelf vrij om te bepalen wat het risico is dat u wilt lopen. Het beleggingsrisico binnen deze verzekering kan zodoende variëren van risicoloos tot zeer offensief. Uw adviseur zal samen met u uw risicoprofiel vaststellen.aan de hand van dit persoonlijke risicoprofiel kunt u zelf bepalen op welke wijze u daadwerkelijk wilt beleggen binnen deze verzekering. U bent gedurende de looptijd vrij om uw belegging en dus het beleggingsrisico aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Legal & General onderschrijft de code Rendement en Risico.

6 Legal & General is een verzekeringsmaatschappij die zich al jaren sterk maakt voor goed doordachte en fiscaal aantrekkelijke pensioen- en verzekeringsproducten voor consumenten die vrijheid en flexibiliteit in hun persoonlijke financiële planning op prijs stellen. Die betrokkenheid en de daaruit voortkomende heldere producten, zijn niet onopgemerkt gebleven: het heeft ons voor het zesde opeenvolgende jaar het predikaat Beste Levensverzekeraar opgeleverd.* Legal & General Nederland maakt deel uit van de Legal & General Group Plc., een wereldwijd, beursgenoteerd concern op het gebied van financiële producten. Het Long Term Fund of the Legal & General Assurance Society Ltd. draagt de AA-notering. In de financiële wereld een teken van een financieel krachtige organisatie. Ook in Groot-Brittannië werd Legal & General al zes keer verkozen tot Beste Levensverzekeraar. * TNS NIPO onderzoek in opdracht van de brancheverenigingen DAK, NBVA en NVA naar de performance van verzekeraars op de Nederlandse markt. Legal & General Nederland Levensverzekering Maatschappij N.V. Laapersveld 68, 1213 VB Hilversum Postbus 4, 1200 AA Hilversum Telefoon / Fax Hoewel Legal & General de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht heeft genomen bij de samenstelling van deze brochure, kan Legal & General niet garanderen dat de in deze brochure vervatte informatie altijd volledig juist, compleet en actueel is. Legal & General aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor enige schade welke ontstaat door gebruikmaking van, het vertrouwen op of handelingen verricht naar aanleiding van de in deze brochure verstrekte informatie. Legal & General actualiseert de brochures regelmatig. De nieuwe brochures komen in dat geval in plaats van de oude brochures. November 2006

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Prisma Pensioen Informatie voor de werkgever

Prisma Pensioen Informatie voor de werkgever Prisma Pensioen Informatie voor de werkgever Robert Jan de Koning, 38 jaar Werknemers staan nog al eens aan mijn bureau met vragen over hun pensioen. Ik ben daar best veel tijd aan kwijt. Het is mijn vak

Nadere informatie

U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN

U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN PRISMA PENSIOEN INFORMATIE VOOR DE WERKGEVER U VINDT HET BELANGRIJK DAT UW WERKNEMERS EEN GOEDE PENSIOENREGELING HEBBEN Uit onderzoek (GfK, 2011) blijkt dat pensioen wordt gezien als de belangrijkste secundaire

Nadere informatie

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering In deze toelichting bij uw 'Informatie over uw beleggingsverzekering' (kortweg: waardeoverzicht) geven wij u aanvullende informatie over de verschillende

Nadere informatie

NN Groei & Garant Vermogen Voor een verzekerde toekomst

NN Groei & Garant Vermogen Voor een verzekerde toekomst NN Groei & Garant Vermogen Voor een verzekerde toekomst Verzekeringen www.nn.nl Inhoudsopgave De kansen van beleggen benutten 3 Vrij vermogen of extra inkomen 3 Zicht op een aantrekkelijk rendement 4 Bescherming

Nadere informatie

Fondseninformatie Beleggingsverzekeringen Peildatum: 30 september 2010 Geldig tot: 1 maart 2011

Fondseninformatie Beleggingsverzekeringen Peildatum: 30 september 2010 Geldig tot: 1 maart 2011 Fondseninformatie Beleggingsverzekeringen Peildatum: 30 september 2010 Geldig tot: 1 maart 2011 Voor de meest actuele fondseninformatie verwijzen wij u naar onze website www.landg.nl/fondseninformatie

Nadere informatie

Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument

Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument Aanvullendpensioen sparen Een product van F. van Lanschot Bankiers N.V. Informatie voor de consument Met AanvullendPensioen Sparen spaart u voor later... Als u met pensioen gaat, is het wel zo prettig

Nadere informatie

met het Privé Pensioen

met het Privé Pensioen Privé Pensioen 2 Meer inkomensmogelijkheden met het Privé Pensioen Of u nu zelfstandig ondernemer bent of werknemer in loondienst. U wilt zoveel mogelijk zekerheid over uw inkomen. Nu, maar ook in de toekomst.

Nadere informatie

Uw vermogensopbouw. Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw. Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen!

Uw vermogensopbouw. Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw. Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen! Uw vermogensopbouw Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen! De risico s van beleggen. Hoe te beleggen? Uw beleggingsportefeuille?

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven

Een hypotheek die past bij uw leven AEGON Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Inhoudsopgave Een eigen huis, een eigen hypotheek 4 AEGON Bankspaarhypotheek 7 AEGON SpaarHypotheek 8 AEGON LevenHypotheek 10 AEGON Levensloop Hypotheek

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Maak optimaal gebruik van uw ontslagvergoeding U heeft bij uw ontslag een financiële vergoeding gekregen van uw werkgever

Nadere informatie

Hoe meer, hoe beter 2

Hoe meer, hoe beter 2 Sparen 2 Hoe meer, hoe beter Sparen Statistieken tonen elke keer weer aan dat Nederlanders voorop lopen in de wereld als het gaat om de hoogte van hun spaargeld. En terecht. Want wie wil er nu niet voorbereid

Nadere informatie

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Productwijzer Vermogen opbouwen met de Sparen & Beleggen Wat kunt u lezen in deze productwijzer? Bent u of wordt u ontslagen? Dan kan het zijn dat uw werkgever u een vergoeding geeft, omdat u door het

Nadere informatie

Laat uw geld groeien!

Laat uw geld groeien! AEGON Ontslagvergoeding Sparen Ontslagvergoeding nog niet nodig? Laat uw geld groeien! Een ontslag is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de nodige emoties speelt dan ook uw financiële situatie een grote

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Direct ingaande lijfrentes op basis van beleggingen

Direct ingaande lijfrentes op basis van beleggingen Direct ingaande lijfrentes op basis van beleggingen Drs Rob Dorscheidt, Kennisgroep Financiën, afdeling Onderzoek, Consumentenbond, maart 2000 COPYRIGHT: afdeling Onderzoek, Consumentenbond, 2000 Hoewel

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden 2 Introductie U bent op zoek naar een droomhuis. Of misschien heeft u dat huis zelfs al gevonden. Voordat u van het huis kunt gaan

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Voor wie is deze folder bedoeld? Krijg ik altijd een medische beoordeling? Deze folder is van belang als u een aanvraag tot uitkering en/of een aanvraag tot premievrijstelling

Nadere informatie

Vrij Vermogen Verzekering

Vrij Vermogen Verzekering Vrij Vermogen Verzekering 2 Meer mogelijkheden met de Vrij Vermogen Verzekering U wilt geld opzij zetten voor later. Om straks te kunnen doen waar u nu van droomt. Een jaar ertussenuit bijvoorbeeld en

Nadere informatie

Zekerheid van inkomen, vrijheid van leven

Zekerheid van inkomen, vrijheid van leven Zekerheid van inkomen, vrijheid van leven AEGON Variabele Lijfrente AEGON Variabele Lijfrente is een product van AEGON Ireland plc (AEGON) Een inkomensoplossing die ook op úw lijf geschreven is? Straks

Nadere informatie

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

Algemene brochure. Vrijkomende lijfrente. De mogelijkheden voor uw vrijkomende lijfrentekapitaal

Algemene brochure. Vrijkomende lijfrente. De mogelijkheden voor uw vrijkomende lijfrentekapitaal Algemene brochure Vrijkomende lijfrente De mogelijkheden voor uw vrijkomende lijfrentekapitaal Inhoud Uw vrijkomende lijfrentekapitaal 5 Lijfrente Wijzer 6 Fiscale informatie en Klantprofiel 8 Overige

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven

Een hypotheek die past bij uw leven AEGON Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Een hypotheek die past bij uw leven Een eigen huis is een veilige basis. Een thuis waar je droomt en plannen maakt. Waar wordt gehuild en gelachen.

Nadere informatie

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever Groeps Individueel PensioenPlan Informatie voor de werkgever 2 BESTE PENSIOENVERZEKERAAR Als werkgever biedt u uw werknemers moderne arbeidsvoorwaarden. Een bewuste keuze, want aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Informatie over beleggen in beleggings- en pensioenverzekeringen

Informatie over beleggen in beleggings- en pensioenverzekeringen informatie over beleggen in beleggings- en pensioenverzekeringen Legal & General biedt u volop keuze uit vele beleggingsmogelijkheden van zeer uiteenlopende aard. In deze fondserochure vindt u o.a. het

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BELEGGEN IN BELEGGINGS- EN PENSIOENVERZEKERINGEN

INFORMATIE OVER BELEGGEN IN BELEGGINGS- EN PENSIOENVERZEKERINGEN INFORMATIE OVER BELEGGEN IN BELEGGINGS- EN PENSIOENVERZEKERINGEN Legal & General biedt u volop keuze uit vele beleggingsmogelijkheden van zeer uiteenlopende aard. In deze fondserochure vindt u onder andere

Nadere informatie

Waardewijs Pensioen Compact voor werkgevers. Laat aan duidelijkheid niets te wensen over

Waardewijs Pensioen Compact voor werkgevers. Laat aan duidelijkheid niets te wensen over Waardewijs Pensioen Compact voor werkgevers Laat aan duidelijkheid niets te wensen over Samenwerking als basis Als werkgever wilt u volledig inzicht in de kosten hebben en tegelijk zorgen voor tevreden

Nadere informatie

Pensioenbeleggen. Individueel beleggen bij Pensioenfonds UWV

Pensioenbeleggen. Individueel beleggen bij Pensioenfonds UWV Pensioenbeleggen Individueel beleggen bij Pensioenfonds UWV 1 2 Inleiding In deze brochure vind je informatie over Individueel Pensioenbeleggen (IPB) bij Pensioenfonds UWV. Deze informatie is alleen van

Nadere informatie

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ADVIES MET HET LUYTEN ADVIESGROEP betrouwbaar beter Bredaseweg 65 Kantoorgebouw de Havik 4872 LA ETTEN-LEUR Tel. (076) 5021087 Fax (076) 5021604 Email info@luyten.nl Internet

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Garantie Groei Polis

Klaverblad Verzekeringen. Garantie Groei Polis Klaverblad Verzekeringen Garantie Groei Polis Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie