Vrij Vermogen Verzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrij Vermogen Verzekering"

Transcriptie

1 Vrij Vermogen Verzekering

2 2

3 Meer mogelijkheden met de Vrij Vermogen Verzekering U wilt geld opzij zetten voor later. Om straks te kunnen doen waar u nu van droomt. Een jaar ertussenuit bijvoorbeeld en lekker gaan reizen. Een eigen huis kopen op de plek waar u zich prettig voelt. Of eerder stoppen met werken en genieten van uw vrijheid. Wat uw plannen ook zijn, u wilt vermogen opbouwen op de manier die bij ú past. Met volop flexibiliteit en kans op rendement. Tegen lage kosten. De Vrij Vermogen Verzekering biedt u hier volop mogelijkheden voor. Met deze flexibele en (keuze)vrije beleggingsverzekering kunt u een vermogen opbouwen voor de toekomst. De Vrij Vermogen Verzekering van REAAL. REALIST IN VERZEKEREN.

4 4 Wat is de Vrij Vermogen Verzekering? De Vrij Vermogen Verzekering is een levensverzekering waarmee u vermogen kunt opbouwen over een bepaalde periode. De verzekering is een zogenaamde beleggingsverzekering. De premies die u betaalt worden, na aftrek van de kosten, door REAAL belegd in bij deze verzekering behorende beleggingsfondsen. U maakt zelf een keuze uit de beleggingsfondsen en kunt kiezen welk bedrag u maandelijks aan premie betaalt (vanaf e 25, per maand). Ook kunt u kiezen voor een eenmalige storting (vanaf e 250, ). Extra stortingen zijn mogelijk vanaf e 130,. U kunt de verzekering tevens combineren met bijvoorbeeld een aanvullende overlijdensrisicodekking. Op de einddatum van de verzekering komt het opgebouwde kapitaal vrij. De hoogte van deze opgebouwde waarde kan niet vooraf worden vastgesteld en is afhankelijk van de beleggingsresultaten. U kunt zelf beslissen wat u met de opgebouwde waarde wilt doen. Kenmerken Vrij Vermogen Verzekering Mogelijk vanaf e 25, per maand of eenmalig e 250,. Ruime keuze beleggingsfondsen. Gegarandeerd eindkapitaal mogelijk. Uitkering bij overlijden mee te verzekeren. Lage premies voor aanvullende dekkingen. Kan omgezet worden naar Kapitaalverzekering Eigen Woning. Premiekorting voor niet-rokers.

5 Vrij Vermogen Verzekering 5 Vermogen opbouwen voor later Mijn vrouw en ik willen vermogen opbouwen voor later. Elke maand storten we e 100, in de Vrij Vermogen Verzekering. Onze financieel adviseur gaf ons die tip. Een prima advies, moet ik zeggen. Met deze beleggingsverzekering kunnen we een flink kapitaal opbouwen. Het allerbelangrijkste is dat we geen onnodige kosten maken. Bij andere verzekeringen betaal je soms vooraf voor eventuele wijzigingen die je in de toekomst zou willen aanbrengen in je verzekering. Da s zonde. Bij de Vrij Vermogen Verzekering betalen we gewoon de premie en als we ooit iets willen wijzigen, betalen we pas op dat moment daar een vast eenmalig bedrag voor. Duidelijke taal, geen verrassingen, dát is onze stijl! Bovendien kunnen we de Vrij Vermogen Verzekering eenvoudig omzetten naar een Kapitaalverzekering Eigen Woning. Dat is goed om te weten, want we zijn van plan om over een paar jaar een huis te kopen.

6 6 Beleggingsfondsen U kiest zelf de beleggingsfondsen Uw periodieke premie of eenmalige koopsom wordt belegd in één of meer beleggingsfondsen. U kunt kiezen uit verschillende beleggingsfondsen. U bepaalt zelf de verdeling van de premies per beleggingsfonds. Elk beleggingsfonds heeft een eigen risico/ rendementprofiel. Daarbij geldt in het algemeen als regel: hoe meer risico u neemt, des te groter uw rendementskansen. REAAL biedt u voor de Vrij Vermogen Verzekering de volgende beursgenoteerde beleggingsfondsen: Daarnaast kunt u ook kiezen voor de volgende beleggingsfondsen: SNS Garantie Mixfonds en SNS Garantie Obligatiefonds, Welk beleggingsfonds u ook kiest, u kunt tussentijds altijd overstappen naar een ander fonds. Zónder aankoopkosten. Wel betaalt u per switch een vast bedrag van e 50,. Lager Verwacht rendement Hoger SNS Nederlands Aandelenfonds ASN Aandelenfonds SNS Wereld Aandelenfonds SNS Euro Aandelenfonds ASN Mixfonds SNS Euro Mixfonds ASN Obligatiefonds SNS Euro Obligatiefonds SNS Euro Liquiditeitenfonds Lager Risico Hoger Let op! Wie geld belegt neemt een financieel risico. Ook bij deze levensverzekering loopt u een beleggingsrisico. Het bedrag dat wordt betaald, wordt niet volledig belegd, een deel gaat op aan kosten en verzekeringspremies. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Rendementen die in het verleden zijn behaald, garanderen niets voor de toekomst.

7 7 Garantie-uitkeringen Bij een beleggingsverzekering als de Vrij Vermogen Verzekering kan vooraf niet worden bepaald of en hoeveel vermogen zal worden opgebouwd. Wanneer u een gegarandeerd minimumbedrag op de einddatum van de verzekering wilt ontvangen, dan kunt u REAAL verzoeken om op de einddatum van de verzekering in ieder geval een minimale eindwaarde (garantiekapitaal) uit te keren. REAAL zal in dat geval, tegen vergoeding van garantiekosten en indien aan de hierna vermelde garantievoorwaarden is voldaan, zo nodig op de einddatum een extra uitkering doen ter grootte van het garantiekapitaal minus de waarde van de beleggingen in de verzekering. De belangrijkste voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op een garantiekapitaal zijn: de premies worden volledig belegd in het SNS Garantie Mixfonds of het SNS Garantie Obligatiefonds; de minimale beleggingsduur tot de einddatum is tien jaar; alle premies zijn tijdig en volledig voldaan; de verzekering is niet tussentijds beëindigd of gewijzigd; de waarde van de verzekering moet altijd voldoende zijn om de risicopremies en kosten uit te kunnen betalen.

8 8 Wilt u meer weten? Elk kwartaal verschijnt Fondsinformatie, een beleggingsbericht dat inzicht geeft in de resultaten van de fondsen die gekoppeld zijn aan de Vrij Vermogen Verzekering. Ook de historie van de fondsen is in Fondsinformatie opgenomen. U kunt deze fondsen koersinformatie ook vinden op Het is belangrijk dat u een beleggingsvorm kiest die past bij uw persoonlijke beleggingsprofiel. Daarnaast moet u ook rekening houden met de termijn waarbinnen wordt belegd, de zogenaamde beleggingshorizon. REAAL brengt geen advies uit bij uw keuze voor verzekeringsproducten of beleggingsfondsen waarin de premie wordt geïnvesteerd. Wel kunt u nadere informatie over ons, onze producten en de fondsen vinden op internet, Voor advies kunt u terecht bij een financieel adviseur. REAAL raadt u aan om een financieel adviseur te raadplegen, voordat u uw keuze maakt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen keuze(s). Het is ook belangrijk dat u regelmatig met uw financieel adviseur overlegt of uw verzekering nog past bij uw (financiële) situatie. Aanvullende mogelijkheden tegen lage premies, daar kies ik voor. Mogelijkheden met de Vrij Vermogen Verzekering Niemand kan in de toekomst kijken. Wat we wel weten, is dat iedereen risico s loopt. U kunt bijvoorbeeld overlijden. In dat geval is financiële zekerheid geen overbodige luxe. Daarom kunt u uw Vrij Vermogen Verzekering eenvoudig uitbreiden met een uitkering bij overlijden. Deze aanvullende overlijdensrisicodekking is er in verschillende varianten. Uw financieel adviseur kan u hier meer over vertellen. Welke dekkingsvariant u ook neemt, de premies zijn laag. Rookt u niet? Dan krijgt u zelfs premiekorting. De premie voor de aanvullende dekking wordt maandelijks automatisch onttrokken aan de waarde van uw verzekering.

9 Vrij Vermogen Verzekering 9 Belastingvoordeel? De Vrij Vermogen Verzekering wordt tot het vermogen in box 3 gerekend. Afgezien van een algemene vrijstelling is over dat vermogen 1,2% vermogensrendementsheffing verschuldigd. De Vrij Vermogen Verzekering kan onder voorwaarden worden omgezet in een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) 1. Onder voorwaarden is de uitkering uit een KEW tot een bepaald wettelijk maximum vrijgesteld van belastingheffing. Ook bij mogelijke aanpassing van uw Vrij Vermogen Verzekering in de toekomst is het van belang dat u dit in overleg doet met uw financieel adviseur. Deze kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Veel voorkomende vragen Wat is de minimale periodieke premie/eenmalige storting voor de Vrij Vermogen Verzekering? Voor de Vrij Vermogen Verzekering geldt een minimale premie van e 25, per maand of eenmalige koopsomstorting van e 250,. Bij een lagere inleg dan genoemde bedragen, zijn de kosten voor deze verzekering hoger dan de inleg. Dit betekent dat inleg dan niet zinvol is, omdat niet wordt toegekomen aan het beleggen in een beleggingsfonds. 1 Kapitaalverzekering waarvan de uitkering uitsluitend wordt aan- Kan ik mijn periodieke premie verhogen of verlagen? Ja, u kunt uw periodieke premie verhogen of verlagen. Daarnaast is het mogelijk tussentijds een extra geldbedrag te storten. Een tussentijdse storting is mogelijk vanaf e 130,. Verder kunt u de Vrij Vermogen Verzekering premievrij laten doorlopen, indien u geen premie meer wilt/kunt betalen. De door u tot dan toe betaalde premies blijven in dat geval belegd in de beleggingsfondsen tot het einde van de verzekering. De waarde van uw verzekering dient wel altijd toereikend te zijn om daaraan de kosten en eventuele premies voor aanvullende dekkingen te onttrekken. Indien u hebt gekozen voor beleggen in een van de garantiefondsen, gelden hier andere regels voor. Bij een verhoging van de premie, blijft het oude garantiekapitaal staan. Als de resterende looptijd van de verzekering langer is dan 10 jaar, wordt een nieuw garantiekapitaal afgegeven. In het geval van een verlaging van de premie of het premievrij laten doorlopen van de verzekering, vervalt de garantie. Kan ik de Vrij Vermogen Verzekering tussentijds beëindigen? Ja, u kunt de Vrij Vermogen Verzekering tussentijds beëindigen. REAAL brengt in dit geval e 100, aan afkoopkosten in mindering op de opgebouwde waarde van uw verzekering. Is het mogelijk tussentijds aanvullende dekkingen bij te verzekeren? Ja, dit is mogelijk. Dit kan echter wel gevolgen hebben voor de hoogte van de door u te betalen premie voor de Vrij Vermogen Verzekering. gewend voor de aflossing van de eigen woningschuld die is ontstaan door aanschaf, verbetering of onderhoud van de eigen woning.

10 10 Meer informatie Wilt u meer weten over de Vrij Vermogen Verzekering? Neem dan contact op met uw financieel adviseur. Of kijk op REAAL Verzekeringen Financiële bijsluiter REAAL Verzekeringen maakt deel uit van de bankverzekeraar SNS REAAL. SNS REAAL heeft een balanstotaal van e 68 miljard en er werken bijna medewerkers. REAAL Verzekeringen biedt particuliere en zakelijke klanten een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten. REAAL Verzekeringen werkt exclusief via het intermediair, heeft vestigingen in Utrecht, Alkmaar en Zoetermeer en telt ongeveer medewerkers. REAAL Verzekeringen heeft een realistische kijk op verzekeren en weet wat er speelt in de markt en in de maatschappij. Productleiderschap is de focus van de onderneming met als doel innovatieve producten, een uitstekende administratieve afhandeling en ondersteuning. Voor dit product is een financiële bijsluiter beschikbaar met informatie over het product, de kosten en de risico s. Vraag erom bij uw financieel adviseur of raadpleeg de website van REAAL, Lees de financiële bijsluiter voordat u het product koopt. Tot slot Deze brochure is met zorg samengesteld. Echter aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. REAAL Levensverzekeringen N.V. onderschrijft de Code Rendement en Risico.

11 Vrij Vermogen Verzekering 11

12

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen Augustus 2009 REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen REAAL is met de Stichting Woekerpolis Claim, de Stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever Groeps Individueel PensioenPlan Informatie voor de werkgever 2 BESTE PENSIOENVERZEKERAAR Als werkgever biedt u uw werknemers moderne arbeidsvoorwaarden. Een bewuste keuze, want aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop Loyalis voert de levensloopregeling uit voor ABP Loyalis Levensloop Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken Je werkt. Maar soms even niet. Je neemt de tijd voor die ene cursus. En daarna er

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Straks ruimte voor uw toekomstplannen Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling?

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Onafhankelijke informatie voor consumenten Waar gaat deze folder over? Deze folder gaat over de levensloopregeling. Waarom een levensloopregeling? Veel

Nadere informatie

NN Prestatie Pensioen

NN Prestatie Pensioen NN Prestatie Pensioen Pensioen Een transparant en veelzijdig pensioen gebaseerd op beleggingen www.nn.nl/prestatiepensioen 2 NN Prestatie Pensioen In de hectische wereld van vandaag verlangen we naar meer

Nadere informatie

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen.

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Bedacht door de overheid. Mogelijk gemaakt door ABN AMRO. Eerder stoppen met werken.

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen 1 Vergoeding kosten 2 Vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot 1 Inhoudsopgave 1. De berekening van

Nadere informatie

Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014

Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 In juni 2013 introduceerde Achmea nieuwe mixfondsen voor beleggingsverzekeringen. Een deel van de houders van beleggingsverzekeringen

Nadere informatie

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 1 Wat u kunt verwachten 2 Beleggingsverzekering 3 De Achmearegeling 4 Komt u in aanmerking? 5 Hoe nu verder? Voorwoord De laatste tijd is er veel kritiek

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening 1 Berekening vergoeding kosten 2 Berekening vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot Berekening vergoeding

Nadere informatie

Doen wat bij je past

Doen wat bij je past Beleggen Doen wat bij je past Beleggen U bent op zoek naar een hoger rendement dan op een spaarrekening. Zoals in elke tak van sport heb je ook in de beleggingswereld amateurs en professionals. Wilt u

Nadere informatie

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek Hypotheekvormen De annuïteitenhypotheek Starten met lage aflossing Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit)

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan Collectief

Persoonlijk Pensioen Plan Collectief Pag. 1/5 P 01.7.54-1112 Brochure voor u als werkgever U wilt het pensioen voor uw werknemers graag goed regelen. Pensioen is voor hen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Maar u wilt er zo min mogelijk omkijken

Nadere informatie

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Productwijzer Vermogen opbouwen met de Sparen & Beleggen Wat kunt u lezen in deze productwijzer? Bent u of wordt u ontslagen? Dan kan het zijn dat uw werkgever u een vergoeding geeft, omdat u door het

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek Bijlage: Toelichtingen en tips Toelichting Tip 1 - Verloop en tijdsduur 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Het afsluiten

Nadere informatie

Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken?

Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken? Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken? U regelt het met de levensloopregeling! Tijd is kostbaar, tijd is geld. Spaar het! voor zorg en welzijn Nieuw: de levensloopregeling Vanaf 1 januari 2006 kunnen

Nadere informatie

NnL. Uw pensioen beleggen

NnL. Uw pensioen beleggen Speciaal voor werknemers met een NN-BedrijfsPensioen Houd zelf invloed op uw pensioen Beleg met mogelijkheden Bepaal makkelijk uw risicoprofiel Uw pensioen beleggen Uw werkgever heeft gekozen voor het

Nadere informatie

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ADVIES MET HET LUYTEN ADVIESGROEP betrouwbaar beter Bredaseweg 65 Kantoorgebouw de Havik 4872 LA ETTEN-LEUR Tel. (076) 5021087 Fax (076) 5021604 Email info@luyten.nl Internet

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Productkenmerken. Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen

Productkenmerken. Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen Productkenmerken Centraal Beheer Achmea Extra Pensioen Sparen Leeswijzer In deze productkenmerken leggen wij uit hoe Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer Achmea werkt. Naast deze productkenmerken

Nadere informatie

Individueel Pensioensparen

Individueel Pensioensparen Individueel Pensioensparen Beleggen bij uw pensioenfonds Voor werknemers van PostNL en gelieerde ondernemingen De pensioenregeling Individueel Pensioensparen De beleggingsmogelijkheden Zo meldt u zich

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

AEGON Lijfrenterekening. Productinformatie

AEGON Lijfrenterekening. Productinformatie AEGON Lijfrenterekening Productinformatie Inhoudsopgave AEGON Lijfrenterekening 4 Belangrijke productkenmerken 4 Algemene productkenmerken 5 Wat is de AEGON Lijfrenterekening 5 Doelgroep 5 Voor wie geschikt

Nadere informatie

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Deelnemersbrochure Mijn Pensioen 2014 Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Een unieke pensioenoplossing: Pensioenopbouw op maat; Zelf beleggen of uitbesteden aan professionals; In plaats van beleggen kunt

Nadere informatie