met het Privé Pensioen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "met het Privé Pensioen"

Transcriptie

1 Privé Pensioen

2 2

3 Meer inkomensmogelijkheden met het Privé Pensioen Of u nu zelfstandig ondernemer bent of werknemer in loondienst. U wilt zoveel mogelijk zekerheid over uw inkomen. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom wilt u financiële risico s voor uzelf en uw gezin afdekken én tegelijk vermogen opbouwen voor uw oudedag. Maar dan wel op de manier die bij ú past. Met volop flexibiliteit en kans op rendement. En als het even kan met fiscaal voordeel. Het Privé Pensioen biedt u hier volop mogelijkheden voor. Met deze flexibele en (keuze)vrije beleggingsverzekering kunt u een vermogen opbouwen voor later, terwijl u de premies voor uw Privé Pensioen, onder bepaalde voorwaarden, nu aftrekt van uw inkomen. Bovendien kunt u uzelf en uw gezin voor vrijwel elke vorm van risico verzekeren. Het Privé Pensioen van REAAL. REALIST IN VERZEKEREN.

4 4 U kunt de verzekering tevens combineren met bijvoorbeeld een overlijdensrisicodekking of premievrijstelling bij arbeids- ongeschiktheid. Op de einddatum van de verzekering komt het opgebouwde kapitaal vrij. De hoogte van deze opgebouwde waarde kan niet vooraf worden vastgesteld en is afhankelijk van de beleggingsresultaten. U dient met de opgebouwde waarde een Direct Ingaande Lijfrente aan te kopen, die periodiek een vast bedrag uitkeert. Dat geld kunt u gebruiken om uw pensioen na uw 65ste aan te vullen. U kunt ervoor kiezen of u deze uitkering tijdelijk of levenslang wilt ontvangen. Wat is het Privé Pensioen Kenmerken Privé Pensioen Het Privé Pensioen is een levensverzekering waarmee u vermogen kunt opbouwen over een bepaalde periode. De verzekering is een zogenaamde beleggingsverzekering. Dit betekent dat de premies die u betaalt, na aftrek van kosten, door REAAL belegd worden in bij deze verzekering behorende beleggingsfondsen. U maakt zelf een keuze uit deze beleggingsfondsen en kunt kiezen voor een periodieke (maand, kwartaal enzovoorts) of eenmalige premiebetaling. Mogelijk vanaf e 25, per maand of eenmalige inleg van e 250,. Ruime keuze beleggingsfondsen. Gegarandeerd eindkapitaal mogelijk. Keuze uit aanvullende dekkingen voor ongevallen en arbeidsongeschiktheid. Overlijdensrisicodekking mogelijk. Lage premies voor aanvullende dekkingen. Premiekorting voor niet-rokers.

5 Privé Pensioen 5 Ik kan met een gerust hart ondernemen Binnenkort is het tien jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf startte. Een groothandel in kantoorartikelen. Vooral de eerste jaren was het hard buffelen. Lange dagen, veel investeren, weinig verdienen. Maar het is de moeite waard geweest. Mijn zaak is kerngezond en ik draai een mooie winst. Daardoor heb ik nu de financiële ruimte om een oudedagsvoorziening op te bouwen voor later. Op advies van mijn financieel adviseur leg ik e 250, in, in het Privé Pensioen. Met deze beleggingsverzekering kan ik kapitaal opbouwen voor als ik met pensioen ga. Ik heb ook meteen een overlijdensrisicodekking meeverzekerd, voor extra zekerheid voor mijn gezin. De premie wordt ingehouden op de waarde van mijn verzekering. Wel zo handig. Duur? De premies bij REAAL zijn laag. Bovendien krijg ik een deel van de fiscus terug!

6 6 U kiest zelf de beleggingsfondsen Beleggingsfondsen Uw periodieke premie of koopsom wordt, na aftrek van kosten, belegd in één of meer beleggingsfondsen. U kunt kiezen uit verschillende beleggingsfondsen. U bepaalt zelf de verdeling van de premies per beleggingsfonds. Elk beleggingsfonds heeft een eigen risico/rendementprofiel. Daarbij geldt in het algemeen als regel: hoe meer risico u neemt, des te groter uw rendements- kansen. REAAL biedt u voor het Privé Pensioen de volgende beursgenoteerde beleggingsfondsen: Lager Verwacht rendement Hoger ASN Milieu & Waterfonds SNS Azië Aandelenfonds SNS Amerika Aandelenfonds SNS Nederlands Aandelenfonds ASN Aandelenfonds SNS Optimaal Paars SNS Wereld Aandelenfonds SNS Euro Aandelenfonds SNS Euro Vastgoedfonds SNS Optimaal Rood ASN Mixfonds SNS Euro Mixfonds SNS Optimaal Oranje SNS Optimaal Geel ASN Obligatiefonds SNS Euro Obligatiefonds SNS Euro Liquiditeitenfonds Daarnaast kunt u ook kiezen voor de volgende beleggingsfondsen: SNS Garantie Mixfonds; SNS Garantie Obligatiefonds. Welk beleggingsfonds u ook kiest, u kunt tussentijds altijd overstappen naar een ander fonds. Zónder aankoopkosten. Wel betaalt u per switch een vast bedrag van e 50,. Let op! Wie geld belegt neemt een financieel risico. Ook bij deze levensverzekering loopt u een beleggingsrisico. Het bedrag dat wordt betaald, wordt niet volledig belegd, een deel gaat op aan kosten en verzekeringspremies. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Rendementen die in het verleden zijn behaald, garanderen niets voor de toekomst. Lager Risico Hoger

7 Privé Pensioen 7 Garantie-uitkeringen Bij een beleggingsverzekering als het Privé Pensioen kan vooraf niet worden bepaald of en hoeveel vermogen zal worden opgebouwd. Wanneer u een gegarandeerd minimumbedrag op de einddatum van de verzekering wilt ontvangen, dan kunt u REAAL verzoeken om op de einddatum van de verzekering in ieder geval een minimale eindwaarde (garantiekapitaal) uit te keren. REAAL zal in dat geval, tegen vergoeding van garantiekosten en indien aan de garantievoorwaarden is voldaan, zo nodig op de einddatum een extra uitkering doen ter grootte van het garantiekapitaal minus de waarde van de beleggingen in de verzekering. Wilt u meer weten? Elk kwartaal verschijnt Fondsinformatie, een beleggingsbericht dat inzicht geeft in de resultaten van de fondsen die gekoppeld zijn aan het Privé Pensioen. Ook de historie van de fondsen is in Fondsinformatie opgenomen. U kunt deze fonds- en koersinformatie vinden op De belangrijkste voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op een garantiekapitaal zijn: de premies worden volledig belegd in het SNS Garantie Mixfonds of het SNS Garantie Obligatiefonds; de minimale beleggingsduur tot de einddatum is tien jaar; alle premies zijn tijdig en volledig voldaan; de verzekering is niet tussentijds beëindigd of gewijzigd; de waarde van de verzekering moet altijd voldoende zijn om de risicopremies en kosten uit te kunnen betalen. Het is belangrijk dat u een beleggingsvorm kiest die past bij uw persoonlijke beleggingsprofiel. Daarnaast moet u ook rekening houden met de termijn waarbinnen wordt belegd, de zogenaamde beleggingshorizon. REAAL brengt geen advies uit bij uw keuze voor verzekeringsproducten of beleggingsfondsen waarin de premie wordt geïnvesteerd. Wel kunt u nadere informatie over ons, onze producten en de fondsen vinden op internet, Voor advies kunt u terecht bij een financieel adviseur. REAAL raadt u aan om een financieel adviseur te raadplegen, voordat u uw keuze maakt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen keuze(s).het is ook belangrijk dat u regelmatig met uw financieel adviseur overlegt of uw verzekering nog past bij uw (financiële) situatie.

8 8 Mogelijkheden met het Privé Pensioen Niemand kan in de toekomst kijken. Wat we wel weten, is dat iedereen risico s loopt. U kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt worden. Of, erger nog, overlijden. Onder die omstandigheden is financiële zekerheid geen overbodige luxe. Daarom kunt u uw Privé Pensioen eenvoudig uitbreiden met een overlijdensrisicodekking. Deze aanvullende dekking is er in verschillende varianten, waaronder een gegarandeerde nabestaandenlijfrente. Zonder een overlijdensrisicodekking eindigt de verzekering bij overlijden en bestaat geen recht op uitkering van de tot dan toe opgebouwde waarde. Wanneer u bij overlijden wel een uitkering wenst, heeft het Privé Pensioen uitgebreide mogelijkheden. Belastingvoordeel? Ook kunt u premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren. Dit betekent dat REAAL in bepaalde gevallen de premiebetaling geheel of gedeeltelijk van u overneemt, wanneer u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. De mate van arbeidsongeschiktheid speelt daarbij een belangrijke rol. En wilt u uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid veiligstellen? Dan kunt u uw Privé Pensioen koppelen aan de REAAL Inkomensverzekering Privé. Op uw Privé Pensioen is een aantal fiscale regels van toepassing. Indien u een aantoonbaar pensioentekort hebt, kunt u de premies die u betaalt voor het Privé Pensioen aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar dat u de premies betaald hebt. Bent u een keer van werkgever veranderd of er een periode tussenuit geweest? Uw financieel adviseur kan u vertellen wat de mogelijkheden voor uw situatie zijn. Op deze manier kunt u fiscaal voordelig een aanvulling op uw pensioen opbouwen. Welke aanvullende dekking u ook neemt, de premies zijn laag. Rookt u niet? Dan krijgt u zelfs premiekorting. De premie voor de aanvullende dekking wordt maandelijks onttrokken aan de waarde van uw verzekering. Uw financieel adviseur vertelt u graag meer over de aanvullende mogelijkheden van het Privé Pensioen.

9 Privé Pensioen 9 Veel voorkomende vragen Wat is de minimale periodieke premie/eenmalige storting voor het Privé Pensioen? Voor het Privé Pensioen geldt een minimale premie van e 25, per maand of eenmalige koopsomstorting van e 250,. Kan ik mijn periodieke premie voor het Privé Pensioen verhogen of verlagen? Ja, u kunt uw periodieke premie wijzigen. Indien u uw premie verhoogt, kan het zo zijn dat u bij uw belastingaangifte niet meer de gehele premie kunt aftrekken van uw inkomen. Uw financieel adviseur kan u vertellen wat in uw geval de maximaal toegestane aftrek is. Indien u geen premie meer wilt/kunt betalen, kunt u er ook voor kiezen het Privé Pensioen premievrij door te laten lopen. U betaalt dan geen nieuwe premies meer, maar de door u tot dan toe betaalde premies blijven belegd in de beleggingsfondsen tot het einde van de verzekering. De waarde van uw verzekering dient in dat geval wel toereikend te zijn om daaraan de kosten en eventuele premies voor aanvullende dekkingen te onttrekken. Indien u hebt gekozen voor beleggen in een van de garantiefondsen, gelden hier andere regels voor. Bij een verhoging van de premie, blijft het oude garantiekapitaal staan. Als de resterende looptijd van de verzekering langer is dan tien jaar, wordt een nieuw garantiekapitaal afgegeven. Kan ik het Privé Pensioen tussentijds beëindigen? Ja, u kunt het Privé Pensioen tussentijds beëindigen. U ontvangt de tot dat moment opgebouwde waarde van uw verzekering, verminderd met e 100, aan afkoopkosten. Tussentijds stopzetten van uw verzekering heeft wel fiscale gevolgen. Uw financieel adviseur kan toelichten wat dit in uw geval betekent. Kan ik mijn overlijdensrisicodekking nog aanpassen gedurende de looptijd van de verzekering? Ja, u kunt uw overlijdensrisicodekking nog verhogen en verlagen gedurende de looptijd van de verzekering. De hoogte van uw premie voor het Privé Pensioen wordt als gevolg van de aangepaste overlijdensrisicodekking naar boven of naar beneden bijgesteld. Indien u de premie voor het Privé Pensioen gelijk wenst te houden zal uw voorbeeldkapitaal, afhankelijk van uw keuze de dekking te verhogen of te verlagen, dalen of stijgen. Verhoging van de overlijdensrisicodekking is onder voorbehoud van (medische) acceptatie door REAAL. Is het mogelijk tussentijds aanvullende dekkingen bij te verzekeren? Ja, dit is mogelijk. Dit kan echter wel gevolgen hebben voor de hoogte van de door u te betalen premie voor het Privé Pensioen. Het is ook mogelijk om tussentijds een extra geldbedrag te storten in het Privé Pensioen (vanaf e 130, ). Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor een premieverhoging.

10 10 REAAL Verzekeringen REAAL Verzekeringen maakt deel uit van de bankverzekeraar SNS REAAL. SNS REAAL heeft een balanstotaal van e 68 miljard en er werken bijna medewerkers. REAAL Verzekeringen biedt particuliere en zakelijke klanten een compleet aanbod van flexibele en betrouwbare verzekeringsproducten. REAAL Verzekeringen werkt exclusief via het intermediair, heeft vestigingen in Utrecht, Alkmaar en Zoetermeer en telt ongeveer medewerkers. REAAL Verzekeringen heeft een realistische kijk op verzekeren en weet wat er speelt in de markt en in de maatschappij. Productleiderschap is de focus van de onderneming met als doel innovatieve producten, een uitstekende administratieve afhandeling en ondersteuning. Meer informatie Wilt u meer weten over het Privé Pensioen? Neem dan contact op met uw financieel adviseur. Of kijk op Financiële bijsluiter Voor dit product is een financiële bijsluiter beschikbaar met informatie over het product, de kosten en de risico s. Vraag erom bij uw financieel adviseur of raadpleeg de website van REAAL, Lees de financiële bijsluiter voordat u het product koopt. Tot slot Deze brochure is met zorg samengesteld. Echter aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. REAAL Levensverzekeringen N.V. onderschrijft de Code Rendement en Risico.

11 Privé Pensioen 11

12

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever

Groeps Individueel PensioenPlan. Informatie voor de werkgever Groeps Individueel PensioenPlan Informatie voor de werkgever 2 BESTE PENSIOENVERZEKERAAR Als werkgever biedt u uw werknemers moderne arbeidsvoorwaarden. Een bewuste keuze, want aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen Augustus 2009 REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen REAAL is met de Stichting Woekerpolis Claim, de Stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en

Nadere informatie

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop Loyalis voert de levensloopregeling uit voor ABP Loyalis Levensloop Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken Je werkt. Maar soms even niet. Je neemt de tijd voor die ene cursus. En daarna er

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Straks ruimte voor uw toekomstplannen Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan Collectief

Persoonlijk Pensioen Plan Collectief Pag. 1/5 P 01.7.54-1112 Brochure voor u als werkgever U wilt het pensioen voor uw werknemers graag goed regelen. Pensioen is voor hen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Maar u wilt er zo min mogelijk omkijken

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling?

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Onafhankelijke informatie voor consumenten Waar gaat deze folder over? Deze folder gaat over de levensloopregeling. Waarom een levensloopregeling? Veel

Nadere informatie

Doen wat bij je past

Doen wat bij je past Beleggen Doen wat bij je past Beleggen U bent op zoek naar een hoger rendement dan op een spaarrekening. Zoals in elke tak van sport heb je ook in de beleggingswereld amateurs en professionals. Wilt u

Nadere informatie

NN Prestatie Pensioen

NN Prestatie Pensioen NN Prestatie Pensioen Pensioen Een transparant en veelzijdig pensioen gebaseerd op beleggingen www.nn.nl/prestatiepensioen 2 NN Prestatie Pensioen In de hectische wereld van vandaag verlangen we naar meer

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen 1 Vergoeding kosten 2 Vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot 1 Inhoudsopgave 1. De berekening van

Nadere informatie

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek Bijlage: Toelichtingen en tips Toelichting Tip 1 - Verloop en tijdsduur 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Het afsluiten

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening 1 Berekening vergoeding kosten 2 Berekening vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot Berekening vergoeding

Nadere informatie

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek Hypotheekvormen De annuïteitenhypotheek Starten met lage aflossing Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit)

Nadere informatie

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen.

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Bedacht door de overheid. Mogelijk gemaakt door ABN AMRO. Eerder stoppen met werken.

Nadere informatie

AEGON Lijfrenterekening. Productinformatie

AEGON Lijfrenterekening. Productinformatie AEGON Lijfrenterekening Productinformatie Inhoudsopgave AEGON Lijfrenterekening 4 Belangrijke productkenmerken 4 Algemene productkenmerken 5 Wat is de AEGON Lijfrenterekening 5 Doelgroep 5 Voor wie geschikt

Nadere informatie

Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014

Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 In juni 2013 introduceerde Achmea nieuwe mixfondsen voor beleggingsverzekeringen. Een deel van de houders van beleggingsverzekeringen

Nadere informatie

Offerte Garantie Plan - Premie

Offerte Garantie Plan - Premie Offertenummer GPP0100010000598 Offertedatum 31-05-2012 Geldigheid Deze offerte is geldig tot 4 weken na 31-05-2012. Binnen deze geldigheidstermijn moet de aanvraag zijn ingediend. Ook moet dan het ondertekende

Nadere informatie

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Productwijzer Vermogen opbouwen met de Sparen & Beleggen Wat kunt u lezen in deze productwijzer? Bent u of wordt u ontslagen? Dan kan het zijn dat uw werkgever u een vergoeding geeft, omdat u door het

Nadere informatie

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 1 Wat u kunt verwachten 2 Beleggingsverzekering 3 De Achmearegeling 4 Komt u in aanmerking? 5 Hoe nu verder? Voorwoord De laatste tijd is er veel kritiek

Nadere informatie

NnL. Uw pensioen beleggen

NnL. Uw pensioen beleggen Speciaal voor werknemers met een NN-BedrijfsPensioen Houd zelf invloed op uw pensioen Beleg met mogelijkheden Bepaal makkelijk uw risicoprofiel Uw pensioen beleggen Uw werkgever heeft gekozen voor het

Nadere informatie

Individueel Pensioensparen

Individueel Pensioensparen Individueel Pensioensparen Beleggen bij uw pensioenfonds Voor werknemers van PostNL en gelieerde ondernemingen De pensioenregeling Individueel Pensioensparen De beleggingsmogelijkheden Zo meldt u zich

Nadere informatie

Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken?

Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken? Meer vrije tijd? Eerder stoppen met werken? U regelt het met de levensloopregeling! Tijd is kostbaar, tijd is geld. Spaar het! voor zorg en welzijn Nieuw: de levensloopregeling Vanaf 1 januari 2006 kunnen

Nadere informatie

UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011

UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011 UNIFORM PENSIOENOVERZICHT 2011 Delta Lloyd Levensverzekering NV DATUM PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN september 2011 ONZE REFERENTIE: UPO0000035929 Stand per 01.01.2011 Productnaam PERSOONLIJK PENSIOEN PLAN

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen U bouwt een pensioeninkomen op via uw werkgever. Dit pensioeninkomen ontvangt u nadat u gepensioneerd bent, naast uw AOW-uitkering.

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Uitvaartverzekering Klaverblad Verzekeringen Uitvaartverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder de

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie