DIABETES POPULATIE DEFINIËREN. Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIABETES POPULATIE DEFINIËREN. Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement"

Transcriptie

1 Versie 3 : 4 maart 2013 Auteur : Datamanagement

2 INHOUD DIABETES POPULATIE DEFINIËREN 1 Inhoud Inleiding Diabetes populatie definiëren Episodegericht coderen middels ICPC Registreren van : alle HIS sen Registreren van : VDF Registreren van en ruiter: VDF 9, Omnihis en Mira Registreren van en ruiter: Zorgdossier Registreren van en/of ruiter: Medicom Muteren van patiëntenstatus Promedico ASP, Microhis X, Promedico VDF Promedico VDF 9, Omnihis en Mira Zorgdossier Medicom Geen deelname DBC Diabetes...9

3 1. INLEIDING SHL-Groep Datamanagement ondersteunt uw Zorggroep met datamanagement ten behoeve van kwaliteitsrapportages, en indien overeengekomen, facturatie van de DBC. Hierbij is het bepalen van de juiste populatie cruciaal. Middels dit stappenplan Registratie Ketenzorg leggen we de afspraken omtrent de DBCpopulatie vast. Dit document beschrijft Stap 1 voor : Het definiëren van de populatie. Opgenomen patiënten worden dus verwerkt voor facturatie en rapportage. 2

4 3 2. DIABETES POPULATIE DEFINIËREN De populatie wordt bepaald door middel van de registratie van: Episode én Hoofdbehandelaar én In geval van een ruiter HIS, een aanvullende ruiter. Ruiter HIS en zijn: Promedico VDF 9, Omnihis en Mira. Al deze items zijn noodzakelijk voor een correcte populatie registratie. 2.1 EPISODEGERICHT CODEREN MIDDELS ICPC De keuze van T90.1 of T90.2 is onafhankelijk van het type medicatie dat de patiënt krijgt; er wordt dus NIET gesproken over "insuline afhankelijk" dan wel "insuline onafhankelijk". - Codeer patiënten met T90.1/T90.01 voor Type I Diabetes. - Codeer patiënten met T90.2/T90.02 voor Type II Diabetes. 2.2 REGISTREREN VAN HOOFDBEHANDELAAR: ALLE HIS SEN Aan alle patiënten moet ongeacht het HIS een worden toegekend: - is : vink aan/selecteer in controle. - is : vink aan/selecteer bij verwijzing. - Overig is : vink aan/selecteer Overig in controle. - Geen geregelde zorg, huisarts is maar geen geregelde zorg. Deze meetwaarde (nieuw per januari 2013) wordt alleen verwerkt indien Geen geregelde Zorg is ingevoerd op dezelfde dag als huisarts. De patiënt wordt dan uitgesloten van de DBC REGISTREREN VAN HOOFDBEHANDELAAR: VDF 10 Promedico heeft een nieuwe versie uitgebracht, Promedico VDF 10. De registratie van de Diabetes populatie zal niet meer op DBC ruiter gaan, maar op gebruik van meetwaarde REGISTREREN VAN HOOFDBEHANDELAAR EN RUITER: VDF 9, OMNIHIS EN MIRA Bij Promedico VDF 9, Omnihis en Mira wordt aanvullend gebruik gemaakt van een ruiter. Medio 2013 zal deze ruiter vervallen voor verwerking SHL Datamanagement en vindt extractie plaats op basis van. Registreren van ruiter en blijft dus essentieel. Op het moment dat de ruiter vervalt ontvangt u bericht. Op dit moment moet u voor een correct verwerking vooralsnog aan alle diabetes patiënten een ruiter kennen: - is : ruiter DH (Diabetes ) - is : ruiter DZ (Diabetes Ziekenhuis) REGISTREREN VAN HOOFDBEHANDELAAR EN RUITER: ZORGDOSSIER Bij Zorgdossier wordt aanvullend gebruik gemaakt van een label. Medio 2013 zal deze label vervallen voor verwerking SHL Datamanagement en vindt extractie plaats op basis van. Registreren van label en blijft dus essentieel. Op het moment dat de ruiter vervalt ontvangt u bericht. Op dit moment moet u voor een correct verwerking vooralsnog aan alle diabetes patiënten een ruiter kennen: - is : ruiter DOBH (Diabetes ) - is : ruiter DOBS (Diabetes Ziekenhuis)

5 REGISTREREN VAN HOOFDBEHANDELAAR EN/OF RUITER: MEDICOM Bij gebruik van Medicom is het registreren met een ruiter niet meer van essentieel belang. Indien de patiënt voorzien is van een ICPC T90 zal er eerst gekeken worden of er een ruiter aanwezig is. Indien geen ruiter aanwezig, zal er gekeken worden naar de registratie van en/of registratie van geen geregelde zorg. Zie hoofdstuk 3 op welke manieren een patiënt geregistreerd kan worden.

6 3. MUTEREN VAN PATIËNTENSTATUS Middels een juiste registratie kunt u per HIS bepalen of een patiënt wel of niet opgenomen dient te worden in de DBC. De tabellen hieronder beschrijven per groep van HIS sen de verschillende mogelijkheden voor de registratie van een diabetespatiënt. 3.1 PROMEDICO ASP, MICROHIS X, PROMEDICO VDF 10 Het opnemen van patiënten in de DBC wordt gedaan door middel van de episode en huisarts. 1 Diabeet 2 CVRM wordt Diabeet 1 Episode Hoofdbehandelaar () Geen geregelde zorg 2 T90.02 Overig RZ Datum op dag als HB 5 Resultaat,, Voor het uitsluiten van patiënten uit de DBC zijn de volgende mogelijkheden. Aan de hand van deze registraties vallen patiënten dus buiten de DBC. 2 Diabeet 3 Diabeet 4a Diabeet 4b Diabeet 5 Diabeet diagnose vervalt Episode Hoofdbehandelaar () Geen geregelde zorg 2 T90.02 Overig RZ Datum op dag als HB Resultaat,, Episode beëindigen Geen Note 1, Een CVRM patiënt krijgt diabetes en verhuist naar ketenzorg Diabetes DBC. Deze patiënt moet uitgesloten worden voor de CVRM ketenzorg DBC. Note 2, Geen Geregelde Zorg kan gebruikt worden indien de patiënt wel in zorg is bij de huisarts maar niet in de DBC zit. Let op! Deze meetwaarde moet dan wel op dezelfde dag genoteerd worden als huisarts. Daarnaast kan voor het uitsluiten van patiënten ook de meetwaarde Controle Beleid uitslag Geen Geregelde Zorg gebruikt worden; deze meetwaarde dient dan op dezelfde dag genoteerd te worden als de meetwaarde. De patiënt wordt dan niet opgenomen in de DBC.

7 3.2 PROMEDICO VDF 9, OMNIHIS EN MIRA DIABETES POPULATIE DEFINIËREN Het gebruik van een ruiter is op dit moment leidend voor Promedico VDF 9, Omnihis en Mira. De ruiter is nodig voor het verkrijgen van de NAW gegevens, de is vereist voor het verkrijgen van de meetwaarden. Het opnemen van patiënten in de DBC wordt gedaan door middel van de episode, huisarts en ruiter 6 1 Diabeet 2 CVRM wordt Diabeet 1 Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Resultaat T90.02 DH DZ Overig Voor het uitsluiten van patiënten uit de DBC zijn de volgende mogelijkheden. Aan de hand van deze registraties vallen patiënten dus buiten de DBC. Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Resultaat T90.02 DH DZ Overig 3 Diabeet 4 Diabeet 5a Diabeet 5b Diabeet 6 CVRM wordt Diabeet 1 7 Diabeet diagnose vervalt Verwijderen, Verwijderen Verwijderen, Verwijderen Verwijderen, Verwijderen, Episode beëindigen Verwijderen Verwijderen Geen Note 1, Een CVRM patiënt krijgt diabetes en verhuist naar ketenzorg Diabetes DBC. Deze patiënt moet geëxcludeerd worden voor de CVRM ketenzorg DBC.

8 3.3 ZORGDOSSIER DIABETES POPULATIE DEFINIËREN Het gebruik van een label is op dit moment leidend voor Zorgdossier. De label is nodig voor het verkrijgen van de NAW gegevens. Het opnemen van patiënten in de DBC wordt gedaan door middel van de episode, huisarts en label 7 1 Diabeet 2 CVRM wordt Diabeet 1 Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Resultaat T90.02 DOBH DOBS Overig Voor het uitsluiten van patiënten uit de DBC zijn de volgende mogelijkheden. Aan de hand van deze registraties vallen patiënten dus buiten de DBC. Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Resultaat T90.02 DOBH DOBS Overig 3 Diabeet 4 Diabeet 5a Diabeet 5b Diabeet 6 CVRM wordt Diabeet 1 7 Diabeet diagnose vervalt Verwijderen, Verwijderen Verwijderen, Verwijderen Verwijderen, Verwijderen, Episode beëindigen Verwijderen Verwijderen Geen Note 1, Een CVRM patiënt krijgt diabetes en verhuist naar ketenzorg Diabetes DBC. Deze patiënt moet geëxcludeerd worden voor de CVRM ketenzorg DBC.

9 8 3.4 MEDICOM Het HIS Medicom was in principe een ruiter HIS. Het voorkomen van ruiters wordt als eerste mechanisme voor de extractie gehanteerd. Echter, indien er geen relevante ruiters worden gevonden worden, dan er zal gezocht worden naar het voorkomen van de registratie en de eventuele registratie van Geen Geregelde Zorg (zie de tabel voor de verschillende situaties die kunnen voorkomen). Het opnemen van patiënten in de DBC wordt gedaan door middel van de episode, huisarts en/of ruiter. Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Geen geregelde zorg 2 Resultaat 1 Diabeet 2 CVRM wordt Diabeet 1 T90.02 Overig DH DZ RZ Datum op dag van HB Voor het uitsluiten van patiënten uit de DBC zijn de volgende mogelijkheden. Aan de hand van deze registraties vallen patiënten dus buiten de DBC. 3 Diabeet 4 Diabeet 5a Diabeet 5b Diabeet 6 CVRM wordt Diabeet 1 7 Diabeet diagnose vervalt Episode Hoofdbehandelaar () Ruiter Geen geregelde zorg 2 T90.02 Overig DH DZ RZ Datum op dag van HB Resultaat Verwijderen, Verwijderen, Verwijderen, Verwijderen, Episode beëindigen Verwijderen Verwijderen Note 1, Een CVRM patiënt krijgt diabetes en verhuist naar ketenzorg Diabetes DBC. Deze patiënt moet uitgesloten worden voor de CVRM ketenzorg DBC. Geen Note 2, Geen Geregelde Zorg kan gebruikt worden indien de patiënt wel in zorg is bij de huisarts maar niet in de DBC zit. Let op! Deze meetwaarde moet dan wel op dezelfde dag genoteerd worden als huisarts. Daarnaast kan voor het uitsluiten van patiënten ook de meetwaarde Controle Beleid uitslag Geen Geregelde Zorg gebruikt worden; deze meetwaarde dient dan op dezelfde dag genoteerd te worden als de meetwaarde. De patiënt wordt dan niet opgenomen in de DBC.

10 4. GEEN DEELNAME DBC DIABETES Zoals bekend, horen onderstaande patiënten niet in de DBC. Per zorggroep zijn er variaties mogelijk; uw zorggroep informeert u hierover. DIABETES POPULATIE DEFINIËREN 9 Omschrijving Patiënt zonder diagnose Diabetes (bijvoorbeeld pre-diabeet of Glucose-intolerante patiënt) Patiënt met een AWBZ-indicatie (bijvoorbeeld woonvormen verstandelijk gehandicapten) Coderen ICPC T90.X Nee Ja Nee Nee NONI s en passanten Ja Nee Testpatiënt Nee Nee Patiënt waarbij specialist is Ja De manier hoe een patiënt wel of niet opgenomen wordt in een DBC, wordt gesproken in hoofdstuk 3. Nee

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wat is OZIS en hoe werkt het?... 3 1.1 Hoe werkt het bevragen van KIS naar HIS nu precies?... 3 1.2 Wat kan er

Nadere informatie

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg):

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Indien patiënt in het KIS wordt geïncludeerd hoeft hoofdbehandelaar niet vastgelegd te worden. Deze gaat

Nadere informatie

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS. Januari 2011

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS. Januari 2011 GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Januari 2011 Hoofdpunten Gegevens over lab-uitslagen en lichamelijk onderzoek: Journaal: meetwaarden in journaalteksten moeten herkenbaar zijn door de notatie label,

Nadere informatie

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Hoofdpunten GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Maart 2013 Gegevens over lab-uitslagen en lichamelijk onderzoek: Journaal: meetwaarden in journaalteksten moeten herkenbaar zijn door de notatie label,

Nadere informatie

ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) WebHis

ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) WebHis ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 22 22 21 19 22 21 21 20 19 19 20 15

Nadere informatie

MIRA (Versie 1.4) WebHis

MIRA (Versie 1.4) WebHis MIRA (Versie 1.4) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 22 22 21 14 22 22 20 21 22 20 21 12 8 TOTAAL 35

Nadere informatie

Hoe maak ik in Promedico-asp een bestand met de patienten die binnen de keten cvrm vallen? 08 januari 2015

Hoe maak ik in Promedico-asp een bestand met de patienten die binnen de keten cvrm vallen? 08 januari 2015 Hiervoor moeten die patienten gevonden worden bij wie in het verleden een specifieke icpc is aangegeven. Vervolgens moet dan gecontroleerd worden of de gevonden patienten terecht die diagnose hebben gekregen.

Nadere informatie

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2015

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2015 AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2015 specificaties indicatoren landelijke benchmark over 2015-1/18 COLOFON Titel specificaties indicatoren landelijke benchmark 2014 Datum 11

Nadere informatie

PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) WebHis

PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) WebHis PROMEDICO-VDF (V.10.2.6) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 21 24 20 22 23 21 21 23 23 23 23 19 22

Nadere informatie

Extractie uit HIS en KIS uploaden in VIPLive

Extractie uit HIS en KIS uploaden in VIPLive Extractie uit HIS en KIS uploaden in VIPLive 1. 2. 3. 4. Inleiding Inleiding 1. Handmatige upload van HIS en KIS in VIPLive Stap 2: Extracties selecteren en uploaden Klik op de oranje knop 'Extracties

Nadere informatie

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 Specificatie registratietoets landelijke benchmark 2014 - versie 1.3 definitief 1/7 COLOFON Titel Specificatie registratietoets landelijke benchmark

Nadere informatie

Registratieprotocol ouderenzorg

Registratieprotocol ouderenzorg RCH15.1066 Registratieprotocol ouderenzorg HISSEN Verslaglegging: Lianne van Gastel, POH Ellen Struijcken, Zorgprogramma-coördinator Kwetsbare ouderen RCH Rens Henquet, kaderarts Ouderengeneeskunde RCH

Nadere informatie

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014

SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 SPECIFICATIE REGISTRATIETOETS LANDELIJKE BENCHMARK 2014 Specificatie registratietoets landelijke benchmark 2014 - versie 1.1 definitief 1/7 COLOFON Titel Specificatie registratietoets landelijke benchmark

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

OMNIHIS SCIPIO (V.3.400.103) WebHis

OMNIHIS SCIPIO (V.3.400.103) WebHis OMNIHIS SCIPIO (V.3.400.103) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 24 24 23 21 23 24 20 24 23 23 23 17

Nadere informatie

TETRAHIS (Versie 51462) WebHis

TETRAHIS (Versie 51462) WebHis TETRAHIS (Versie 51462) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 20 20 20 11 20 20 17 17 18 17 16 16 12 TOTAAL

Nadere informatie

Handreiking voor nakijken HIS m.b.v. analyse HIS KIS zorgprogramma. Inleiding. Waar staan de inkaartrapporten?

Handreiking voor nakijken HIS m.b.v. analyse HIS KIS zorgprogramma. Inleiding. Waar staan de inkaartrapporten? Handreiking voor nakijken HIS m.b.v. analyse HIS KIS zorgprogramma Inleiding Omdat het HIS vanaf 1 januari 2017 de bron wordt voor de DBC declaratie voor Syntein heeft Calculus voor de overgang van KIS

Nadere informatie

Niet alle uitslagen worden goed weergegeven. Nitriet uitslag wordt niet weergegeven (positief) Medicatie actueel

Niet alle uitslagen worden goed weergegeven. Nitriet uitslag wordt niet weergegeven (positief) Medicatie actueel Promedico-ASP niet zichtbaar in dossier als episode maar wil in journaal In PDF wordt contacthistorie van oud naar actueel weergegeven!!! Niet alle uitslagen worden goed weergegeven. Nitriet uitslag wordt

Nadere informatie

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoud Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:... 3

Nadere informatie

Een oefening met verwijzen via ZorgDomein. Oktober 2009

Een oefening met verwijzen via ZorgDomein. Oktober 2009 Een oefening met verwijzen via ZorgDomein Oktober 2009 Hoe wordt de verwijzing gestart vanuit uw HIS? Voorbeelden van: Medicom Promedico Microhis Omnihis Medicom De huisarts gaat naar de knop diversen

Nadere informatie

Aanmaken declaratiebestand voor de zel voor patiënten met copd waarvan de huisarts hoofdbehandelaar is versie 16-02-2016

Aanmaken declaratiebestand voor de zel voor patiënten met copd waarvan de huisarts hoofdbehandelaar is versie 16-02-2016 Kies voor Rapportage Projecten. Kies links onder voor project toevoegen. Geef het project een naam:bijv copd patiënten voor de zel U ziet dan het volgende scherm met peildatum. Kies als peildatum de datum

Nadere informatie

Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0

Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0 Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0 Wat verwachten wij van U? STROOMSCHEMA FRACTUUR-PREVENTIE Zie website RCH / professionals / zorgprogramma s / fractuurpreventie Scholing Protocol maken in HIS:

Nadere informatie

Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD

Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD Deze handleiding beschrijft hoe u inzicht kunt krijgen in de verschillen tussen HIS en KIS voor zorgprogramma COPD. Omdat het HIS de bron wordt

Nadere informatie

Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in Care2U binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2

Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in Care2U binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2 Tilburg, 11 december 2013 Kenmerk : SB-DB/LK/13.070 Betreft : Informatiebrief wijziging patiënten die geïncludeerd worden in binnen het Zorgprogramma CVRM Bijlagen : 2 Beste huisarts en praktijkondersteuner,

Nadere informatie

Doel communicatie nierschade

Doel communicatie nierschade April 2013 Paul van den Broek huisarts te Goirle Kaderarts DM I.s.m. Jeroen Rovers, huisarts Tilburg Doel communicatie nierschade Uitwisseling informatie Gedeelde verantwoordelijkheid Juridisch vastgelegd

Nadere informatie

KWALITEITSJAARVERSLAG OSTEOPOROSE

KWALITEITSJAARVERSLAG OSTEOPOROSE KWALITEITSJAARVERSLAG OSTEOPOROSE 2017 Pagina 1 van 7 Auteurs: Sofia Bosch, coördinator osteoporosezorg Jan Rauws, medisch adviseur mei 2018, THOON Uitgegeven in eigen beheer Sabina Klinkhamerweg 21 7555

Nadere informatie

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2014

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2014 AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2014 specificaties indicatoren landelijke benchmark 2014 - v1.0 definitief 1/18 COLOFON Titel specificaties indicatoren landelijke benchmark

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.3 16 februari 2018 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.2 1 maart 2017 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.3 16 februari 2018 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST TOETSINSTRUMENT

INFORMATIEBIJEENKOMST TOETSINSTRUMENT INFORMATIEBIJEENKOMST TOETSINSTRUMENT 6 juli 2015 AGENDA 1. Opening en mededelingen 2. Benchmark ketenzorg 2016 door Maarten Klomp 3. Herziening resultaatbekostiging S3 toetsinstrument 2015 door Ronald

Nadere informatie

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie oktober 2016

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie oktober 2016 Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie 1.8 3 oktober 2016 Vervallen: Gewijzigd: Gewijzigd: Nieuw: albuminurie advies stoppen met roken, I < 25, RR > 140 en niet behandeld

Nadere informatie

Instructie Omnihis Scipio

Instructie Omnihis Scipio Instructie Omnihis Scipio Deze instructie omvat de volgende onderdelen: 1. Eigen protocol aanmaken 2. Metingen uit een protocol verwijderen 3. De volgorde van metingen in een protocol aanpassen 4. Snelkeuzelijst

Nadere informatie

Implementatie NHG standaard Chronische Nierschade Ketenzorg Arnhem 2018

Implementatie NHG standaard Chronische Nierschade Ketenzorg Arnhem 2018 Implementatie NHG standaard Chronische Nierschade Ketenzorg Arnhem 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De NHG standaard Chronische Nierschade... 3 1.1. Nieuw stroomdiagram... 3 1.2. De belangrijkste kernboodschappen...

Nadere informatie

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Kaderartsen en praktijkbezoekers hebben alle vragen, wensen en opmerkingen tijdens de praktijkbezoeken gebundeld tot een geheel. Individuele

Nadere informatie

Zie hieronder. NIVEL / ABF / ROS en

Zie hieronder. NIVEL / ABF / ROS en (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder Andere relatie, namelijk

Nadere informatie

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht CSC Datum: Aantal pagina s: Versie: 2012 CSC All rights reserved CSC Mendelweg 32 2333 CS Leiden Tel. 071-52 56 747 Fax 071-52 16 675 E-mail servicecentre.hg.nld@csc.com

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.2 1 maart 2017 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.3 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het

Nadere informatie

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Versie 6: juni 2013 Auteur: SHL-Groep Datamanagement 1 1. Inleiding...2 2. Inloggen in ZIP...3 3. Hoofdscherm ZIP...3 4. Extracties uploaden...4

Nadere informatie

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM CEL 2010 0049 Indicatorenset DM Deze indicatorenset Diabetes Melitus is vervaardigd in opdracht van ZN en wordt ingebracht bij Zichtbare Zorg als de door zorgverzekeraars gewenste indicatorenset. Zorgverzekeraars

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie februari 2018

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie februari 2018 Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie 1.1 16 februari 2018 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

CVRM: patiënten selectie en registratie!! cvrm(anagement!!) Registratie 8-1-2013. Maak een (verbeter)plan!!

CVRM: patiënten selectie en registratie!! cvrm(anagement!!) Registratie 8-1-2013. Maak een (verbeter)plan!! CVRM: patiënten selectie en registratie!! Sandwichcursus huisartsen/praktijkondersteuners 13 december 2012 Organisatie: Zorggroep Synchroon en WDH Uden-Veghel en Oss cvrm(anagement!!) Maak een (verbeter)plan!!

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.3 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

3+ regeling Basis GGZ- Synchroon. Bijeenkomst co-creatie 1-25 februari 2015

3+ regeling Basis GGZ- Synchroon. Bijeenkomst co-creatie 1-25 februari 2015 3+ regeling Basis GGZ- Synchroon Bijeenkomst co-creatie 1-25 februari 2015 Programma 16.00-16.30: Toelichting co-creatieproces (Stephan Hermsen - Vilans) 16.30-17.00: Triage en consult POH-GGZ (Frank van

Nadere informatie

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie maart 2017

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie maart 2017 Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie 1.9 1 maart 2017 Vervallen: Gewijzigd: Gewijzigd: Nieuw: albuminurie advies stoppen met roken, BMI < 25, RR > 140 en niet behandeld

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019 Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.4 augustus 2019 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.2 1 maart 2017 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.2 1 maart 2017 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Contactpersonen van de zorggroepen en gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma's. Ketenzorg over Geachte heer/mevrouw,

Contactpersonen van de zorggroepen en gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma's. Ketenzorg over Geachte heer/mevrouw, ORGANISEERT DE EERSTE LIJN Mercatorlaan 1200 / 3528 BL Utrecht 030 282 3788 Postbus 2672 / 3500 GR Utrecht ineen.n1/ info@ineen.nt datum 27 november 201 referentie 00242 uw kenmerk betreft Indicatoren

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR)

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Versie 1.3 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van

Nadere informatie

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Auteur: SHL-Groep Datamanagement Versie Datum Wijziging Pg nr 8 Juni 2014 Declaratieoverzicht: de omschrijving van de diverse getallen en bedragen

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma astma en COPD

Werken met het ketenprogramma astma en COPD Werken met het ketenprogramma astma en COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.onzehuisartsen.nl 1 Inhoud 1. Aan de slag met COPD en/of astma! 2 2. Ketenpartners 2 3. Wat doet

Nadere informatie

gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma s Ketenzorg over 2018 Geachte heer/mevrouw,

gezondheidscentra met een contract voor ketenzorgprogramma s Ketenzorg over 2018 Geachte heer/mevrouw, datum 27 november 2018 Contactpersonen van de zorggroepen en referentie 00242 gezondheidscentra met een contract voor uw kenmerk betreft Indicatoren Transparante Ketenzorg over 2018 ketenzorgprogramma

Nadere informatie

HET CVRM SPREEKUUR. In de eerste lijn

HET CVRM SPREEKUUR. In de eerste lijn HET CVRM SPREEKUUR In de eerste lijn Even voorstellen Mieke Wijnen Programmacoördinator CVRM bij Thoon Taken Praktijken begeleiden bij het opzetten van het categoraal spreekuur CVRM Aanbieden van hulpmiddelen

Nadere informatie

Uitspoelformaat Diabetes Indicatoren HW, EB, RO, TvA, 30 november 2007/26 februari 2009

Uitspoelformaat Diabetes Indicatoren HW, EB, RO, TvA, 30 november 2007/26 februari 2009 Uitspoelformaat Diabetes Indicatoren HW, EB, RO, TvA, 30 november 2007/26 februari 2009 Status: dit is de definitieve versie, na verwerking van het commentaar van de veldronde in oktober 2007. Dit document

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Versie 1.10 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie februari 2018

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie februari 2018 Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie 1.10 16 februari 2018 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR)

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Versie 1.2 1 maart 2017 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de

Nadere informatie

Wat verwachten wij van u? STROOMSCHEMA FRACTUUR-PREVENTIE. Zie website RCH / professionals / zorgprogramma s / fractuurpreventie

Wat verwachten wij van u? STROOMSCHEMA FRACTUUR-PREVENTIE. Zie website RCH / professionals / zorgprogramma s / fractuurpreventie Wat verwachten wij van u? STROOMSCHEMA FRACTUUR-PREVENTIE Zie website RCH / professionals / zorgprogramma s / fractuurpreventie 1 Scholing HIS klaarmaken voor registratie: zie: protocol RCH-fractuurpreventie

Nadere informatie

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2018

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2018 AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOR LANDELIJKE BCHMARK 208 Versie: 0.6 Datum: 27 november 208 Status: Definitief Inhoud Inleiding... 3. Goedkeuring en certificering... 3.2 Verspreiding... 3.3 Opbouw document...

Nadere informatie

Promedico-VDF. Handleiding. Projecten

Promedico-VDF. Handleiding. Projecten Promedico-VDF Handleiding Projecten Inhoud Projecten... 2 Project starten... 2 Peildatum... 3 Selectiecriterium zoeken... 5 Selectiecriteria bewerken... 6 Selecteren door uitsluiten... 7 Opslaan selectieset...

Nadere informatie

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3

Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 Afspraken ketenzorgindicatoren in S3 De nieuwe bekostiging voor huisartsen- en multidisciplinaire zorg voorziet in honorering via drie segmenten (S1, S2 en S3). Segment 3 biedt de mogelijkheid voor het

Nadere informatie

HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014

HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014 HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014 CERVIX project 2014 (vanuit de Promedico ASP help functie). Middels dit project is een overzicht te maken van alle patiënten die in een bepaald jaar in een

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

FEITEN EN FICTIES INZAKE KETENZORG IN EEN REGIO TWEE CASUSSEN VAN KETENLOGISTIEKE PROJECTEN

FEITEN EN FICTIES INZAKE KETENZORG IN EEN REGIO TWEE CASUSSEN VAN KETENLOGISTIEKE PROJECTEN FEITEN EN FICTIES INZAKE KETENZORG IN EEN REGIO TWEE CASUSSEN VAN KETENLOGISTIEKE PROJECTEN Ginette den Boer Regiomanager Extramurale Zorg E-mail: g.den.boer@pietervanforeest.nl Agenda Ketenzorg als rode

Nadere informatie

Stappenplan praktijk op orde

Stappenplan praktijk op orde Stappenplan praktijk op orde Patiëntenpopulatie VRM De inclusie van patiënten voor de keten VRM berust op 3 pijlers (zie bijlage 2): 1. Geprotocolleerde en gestructureerde zorg voor patiënten in het kader

Nadere informatie

Versie Datum Beschrijving Auteur en versienummer toegevoegd

Versie Datum Beschrijving Auteur en versienummer toegevoegd Diabetes Zorg Groep ZEL Versie 1.0 Auteur: Laatst gewijzigd op: 10-10-2016 Versie Datum Beschrijving 1.0 10-10-2016 Auteur en versienummer toegevoegd 1 Vanaf 2010 kun je het nieuwe onderzoek, gedefinieerd

Nadere informatie

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2017

AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOREN LANDELIJKE BENCHMARK 2017 AANSCHERPING SPECIFICATIES INDICATOR LANDELIJKE BCHMARK 2017 Versie: 1.0 Datum: 24 november 2017 Status: Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Goedkeuring en certificering... 3 1.2 Verspreiding... 3 1.3

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met een bekende Hart- of Vaatziekten Versie 1.9 1 maart 2017 Vervallen: advies stoppen met roken, bewegingsadvies en voedingsadvies, RR > 140 en niet behandeld

Nadere informatie

COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie

COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie COPD zorgprogramma: deelname, formatie, financiën, diensten, communicatie Om aan het zorgprogramma COPD deel te nemen is in dit document in kort bestek beschreven wat dit voor u en uw huisartsenpraktijk

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie juni 2016

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie juni 2016 Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (kinderen) Versie 1.0 8 juni 2016 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met COPD Versie 2.1 3 oktober 2016 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk) maakt het NHG

Nadere informatie

HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE. In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben.

HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE. In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben. HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben. 1. Totaalaantal patiënten met COPD de praktijk. In Medicom hoofdmenu

Nadere informatie

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg HIS-KIS communicatie Datum: 25 februari 2014 Versie: 4.2 Referentie: Ontwerp Ketenzorg HIS-KIS Nictiz is het landelijke expertisecentrum dat ontwikkeling van ICT in de

Nadere informatie

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie mei 2016

Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie mei 2016 Indicatoren kwaliteit huisartsenzorg bij patiënten met DM type 2 Versie 1.7 30 mei 2016 Vervallen: Gewijzigd: Gewijzigd: Nieuw: advies stoppen met roken, BMI < 25, RR > 140 en niet behandeld egfr indicatoren

Nadere informatie

INDICATORENTOETS SPECIFICATIES DIABETES

INDICATORENTOETS SPECIFICATIES DIABETES INDICATORTOETS SPECIFICATIES DIABETES Meetperiode is 12 maanden, muv fundus: 24 maanden; en retinopathie: ooit Voor de uitslagen wordt de laatste meting meegenomen Nr. Omschrijving Noemer Operationalisatie

Nadere informatie

STAPPENPLAN VRM PRIMAIRE PREVENTIE

STAPPENPLAN VRM PRIMAIRE PREVENTIE STAPPENPLAN VRM PRIMAIRE PREVENTIE 2014 Inhoudsopgave A. INTRODUCTIE... 3 B. HET STAPPENPLAN... 4 1. Selecteren doelgroep... 4 2. Uitbreiden doelgroep... 4 3. Registreren in CareSharing... 5 4. Oproepen

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen)

Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Indicatoren Kwaliteit Huisartsenzorg bij patiënten met Astma (volwassenen) Versie 2.1 3 oktober 2016 Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid van de huisarts(praktijk)

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma COPD

Werken met het ketenprogramma COPD Werken met het ketenprogramma COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET COPD!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET DE ROHA?... 3 4.

Nadere informatie

Rapportage zorgprogramma COPD over 2012 Zorggroep Midden Brabant

Rapportage zorgprogramma COPD over 2012 Zorggroep Midden Brabant Rapportage zorgprogramma COPD over 2012 Zorggroep Midden Brabant Inleiding Deze rapportage laat de scores zien op de indicatoren die zijn afgesproken met de zorggroep. De informatie wordt gegenereerd vanuit

Nadere informatie

Rapportage zorgprogramma CVRM over 2012 Zorggroep Midden Brabant

Rapportage zorgprogramma CVRM over 2012 Zorggroep Midden Brabant Rapportage zorgprogramma CVRM over 2012 Zorggroep Midden Brabant Inleiding Deze rapportage laat de scores zien op de indicatoren die zijn afgesproken met de zorggroep. De informatie wordt gegenereerd vanuit

Nadere informatie

Rapportage zorgprogramma diabetes type 2 over 2012 Zorggroep Midden Brabant

Rapportage zorgprogramma diabetes type 2 over 2012 Zorggroep Midden Brabant Rapportage zorgprogramma diabetes type 2 over 2012 Zorggroep Midden Brabant Inleiding Deze rapportage laat de scores zien op de indicatoren die zijn afgesproken met de zorggroep. De informatie hiervoor

Nadere informatie

Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014. Drie verschillende profielen

Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014. Drie verschillende profielen Bijlage 1 Profielenoverzicht en bijbehorende tarieven Versie: 16-01-2014 Drie verschillende profielen De zorgverzekeraar heeft in de overeenkomst drie verschillende profielen vastgesteld. Elk profiel beschrijft

Nadere informatie

Patiëntverhuisdossier. Stand van zaken & ontwikkelingen Menno Riemeijer, Harm Jan Lamers en Marcel Leijten

Patiëntverhuisdossier. Stand van zaken & ontwikkelingen Menno Riemeijer, Harm Jan Lamers en Marcel Leijten Patiëntverhuisdossier Stand van zaken & ontwikkelingen Menno Riemeijer, Harm Jan Lamers en Marcel Leijten Up-/downloads m.b.v. Zorgmail File Transfer 60.000 50.000 40.000 30.000 20.000 10.000 0 2014-09

Nadere informatie

Werkinstructie gebruik Amphia Portaal

Werkinstructie gebruik Amphia Portaal Van Kenniskern EPD Datum 08-1-2019 Applicatie EpicCare Link Versie 1 Doelgroep Huisartsen Amphia Portaal voor de huisarts In het Amphia Ziekenhuis wordt gebruik gemaakt van een Elektronisch Patiënten Dossier

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR)

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Versie 1.2 1 maart 2017 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM

Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM Stappen: 1. Maak lijst van patiënten met ICPC-code atherosclerotische HVZ 2. Maak lijst van patiënten met antistolling/plaatjesaggregatieremmers 3.

Nadere informatie

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR)

Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Indicatoren CV-risicomanagement bij patiënten met Hypertensie of Hypercholesterolemie (VVR) Versie 1.1 3 oktober 2016 Specificaties Het NHG maakt Standaarden voor de huisarts. Voor het interne kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Versie 2.0. Beste huisarts/ praktijkondersteuner, In dit document vindt u een overzicht van wat het benchmark traject inhoud.

Versie 2.0. Beste huisarts/ praktijkondersteuner, In dit document vindt u een overzicht van wat het benchmark traject inhoud. Beste huisarts/ praktijkondersteuner, In dit document vindt u een overzicht van wat het benchmark traject inhoud. Benchmark bijeenkomst: De benchmark is een twee uur durende bijeenkomst waarbij de aanwezige

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Generieke uitspoel specificatie tbv indicatoren Versie 3

Generieke uitspoel specificatie tbv indicatoren Versie 3 Generieke uitspoel specificatie tbv indicatoren Versie 3 Hans Postema, Tjeerd van Althuis, 30 september 2010 Dit document beschrijft de technische uitwerking van het aanmaken van de vereiste exportbestanden

Nadere informatie

Handleiding positieve gezondheid en ziektelastmeters Voor zorgverleners/de huisartsenpraktijk. Datum Juni 2018 Calculus Software

Handleiding positieve gezondheid en ziektelastmeters Voor zorgverleners/de huisartsenpraktijk. Datum Juni 2018 Calculus Software Handleiding positieve gezondheid en ziektelastmeters Voor zorgverleners/de huisartsenpraktijk Datum Juni 2018 Auteur Calculus Software 1 Inleiding In deze handleiding wordt stap voor stap het communiceren

Nadere informatie

OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL. Eenduidig op dezelfde manier. Allemaal. Consequent coderen. Afspraken vastleggen op schrift

OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL. Eenduidig op dezelfde manier. Allemaal. Consequent coderen. Afspraken vastleggen op schrift OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL Eenduidig op dezelfde manier Allemaal Consequent coderen Afspraken vastleggen op schrift Ieder altijd met eigen code inloggen dan is selecteren mogelijk NU PLANNEN +REGISTREREN

Nadere informatie

Uitslag Enquete ZorgDomein 2010-2011

Uitslag Enquete ZorgDomein 2010-2011 Uitslag Enquete ZorgDomein 2010-2011 Datum: maart 2011 Carla Broekman Inleiding In het werkgebied van de LHV-huisartsenkring Midden-Nederland (KMN) wordt samenwerking tussen de eerste en tweede lijn als

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Opzet van de avond. Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma

Opzet van de avond. Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma Opzet van de avond Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma Deel 2 parallel (huisarts POH): Artsen: diagnostiek en medicatie POH: begeleiding Deel 3 plenair: Praktische uitvoering Casus (optioneel)

Nadere informatie