SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP"

Transcriptie

1 SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Versie 6: juni 2013 Auteur: SHL-Groep Datamanagement

2 1 1. Inleiding Inloggen in ZIP Hoofdscherm ZIP Extracties uploaden Bewerken & Aanleveren Patiëntenlijst Declaratieoverzicht Rapportages Oproepbrieven...16 Bijlage 1: Bewerken & aanleveren patiëntenlijst (schematisch)...19 Versie Datum Wijziging Pg nr juni Aanleveren PP populatie optioneel Wijziging COV controle T90.02 populatie DM Printen overzichten

3 2 1. INLEIDING Voor de uitwisseling van gegevens wordt gebruik gemaakt van de ZIP-applicatie. ZIP staat voor Zorggroep Informatie Programma. ZIP geeft u volledige transparantie en controle over de aanlevering en verwerking van uw patiënten binnen de diverse DBC s. In ZIP zijn de diensten DMR en Facturatie van SHL-Groep en de declaratiesoftware van Calculus geïntegreerd tot een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk portaal voor de praktijk. In ZIP voor Huisartsen is dit herkenbaar aan de logo s van Calculus en SHL-Groep. Huisartsen kunnen per zorgprogramma online via het ZIP-portaal voor huisartsen per periode: de extracties uploaden het definitieve bestand met te includeren patiënten samenstellen en bevestigen. de betaalstatus door verzekeraars van de gedeclareerde patiënten voor de huisarts volgen. de voor de huisarts beschikbare rapportages ophalen. Oproepbrieven aanmaken. ZIP is een beveiligd internetportaal dat op elke gewenste locatie via internet te benaderen is. Naast dit portaal voor de huisartsen (viplive.nl) is er een tweede portaal voor de zorggroep (zorggroep.shlportaal.nl) waar gegevens van de zorggroep samenkomen. Het scherm in ZIP voor Huisartsen ziet er als volgt uit: De huisarts kan via ZIP, per zorgprogramma, onder andere: Extracties uploaden voor de zorgprogramma s waaraan de huisarts deelneemt. Patiëntenoverzichten en Rapportages Downloaden. De Declaratie- en Betaalstatus volgen van de per kwartaal en per DBC aangeleverde patiënten. Oproepbrieven samenstellen. Heeft u vragen? Neem contact op met SHL-Groep Datamanagement:

4 3 2. INLOGGEN IN ZIP Om in te loggen in ZIP gaat u naar de website https://viplive.nl (het intypen van viplive.nl volstaat). Uw inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens worden uitgegeven en beheerd door Calculus. Als u voor de 1 e keer gebruik maakt van ZIP, ontvangt u de inloggegevens van SHL-Groep Datamanagement. Voor het inloggen in ZIP is een aparte instructie opgesteld SHL-Groep Datamanagement ZIP: Inloggen in ZIP. Deze instructie wordt uitgegeven en beheerd door SHL-Groep Datamanagement en wordt voor u beschikbaar gesteld via de website van SHL-Groep (www.shl-groep.nl/ketenzorg). Let op: Indien u ná de 1 e ingebruikname van ZIP, uw gebruikersnaam/wachtwoord vergeet of kwijtraakt, dient u contact op te nemen met Calculus. Zij kunnen dan uw wachtwoord resetten. Stuur in dit geval een bericht naar de helpdesk van Calculus via 3. HOOFDSCHERM ZIP Na de inlogprocedure komt u in het hoofdscherm. Via Zorggroepen Overzicht, in het menu aan de linkerkant, komt u in het ZIP-portaal van SHL-Groep. Indien u geen gebruik maakt van Calculus/VIPLive voor uw reguliere praktijkdeclaraties gebruikt alleen deze knop. De overige menuitems zijn niet toegankelijk. Dit wordt geïllustreerd d.m.v. slotjes. Vervolgens heeft u in het hoofdscherm verschillende functionaliteiten tot uw beschikking. Zo heeft u per zorgprogramma inzicht in de status van uw declaraties (per kwartaal). Verder kunt u hier de extracties uploaden en patiëntenoverzichten en zorginhoudelijke rapportages downloaden. Het scherm is opgedeeld in kwartalen. Het meest recente kwartaal staat steeds bovenaan. De zorgprogramma s, waaraan u deelneemt, worden per tabblad weergegeven.

5 4 4. EXTRACTIES UPLOADEN Viermaal per jaar dient u voor zorgprogramma s waaraan u deelneemt extracties aan te leveren. U kunt starten met het uploaden vanaf de 1 e dag van een nieuw kwartaal (bijvoorbeeld 1 april 2013). Indien zeven dagen na openstellen van het portaal nog geen gegevens door u zijn aangeleverd, ontvangt u een geautomatiseerde herinnering per mail dat u nog extracties moet uploaden. Aanwijzingen van de zorggroep omtrent aanleveren van extracties prevaleren uiteraard boven de inhoud van dit geautomatiseerde bericht. De eerste keer dat u gebruik maakt van het ZIP portaal dient u ook uw HIS-type te selecteren. Deze staat standaard ingesteld op Medicom. Het selecteren van het juiste HIS-type is van belang voor het correct kunnen aanleveren van uw extracties en het opvragen van uw HIS-specifieke handleiding. Hierna verschijnt een scherm met uw Praktijkgegevens. U dient deze gegevens goed te controleren en indien nodig aan te vullen. Gegevens zoals Praktijkgrootte worden gebruikt voor verwerking in de zorginhoudelijke Rapportages. Note: Als u gebruik maakt van extractiebestanden afkomstig van een Medicom Clusteromgeving (d.w.z. uw extractiebestanden zijn in het verleden niet door SHL-Groep Datamanagement op uw lokale computer geïnstalleerd, maar heeft u vanaf uw Clusteromgeving gekopieerd naar uw lokale Medicomomgeving), dan dient u hier voor het HIS-type, Medicom-Cluster te kiezen. U kunt dan de voor u specifieke Medicom-Cluster handleiding downloaden. U kunt uw extracties, voor de zorggroep, beveiligd naar SHL-Groep versturen via de knop Extracties uploaden.

6 5 Voor het uitvoeren, uploaden, bewerken en aanleveren van uw extracties in ZIP, zijn er uitgebreide handleidingen opgesteld. De voor uw HIS-type benodigde handleiding kunt u in dit scherm downloaden: In deze handleiding staat beschreven hoe u de extracties in uw HIS samenstelt, hoe u deze gegevens kunt uploaden naar ZIP en hoe u uw gegevens vervolgens verder kunt verwerken voor correcte Facturatie en Rapportages. Deze handleidingen worden uitgegeven en beheerd door SHL-Groep Datamanagement. Wij raden u aan om periodiek te controleren of u nog de meest recente handleiding gebruikt. Dit kunt u snel zien aan het versienummer, dat op de voorpagina van de handleiding staat vermeld. Als tijdens het uploaden blijkt dat in uw aangeleverde extractie een aantal gegevens niet juist zijn (zoals een niet-bestaand BSN), dan wordt dit door middel van een melding in uw scherm getoond. In deze melding wordt inzichtelijk gemaakt welke fouten de door u aangeleverde extractie bevat. Als u deze melding ziet, dient u een nieuwe extractie te maken en opnieuw aan te leveren.

7 6 Let op: Voordat u een nieuwe extractie aanlevert, moet u eerst de gegevens in uw HIS aanpassen om er voor te zorgen dat u niet dezelfde melding ontvangt. Wanneer u de gegevens in uw HIS heeft aangepast en een nieuwe extractie heeft samengesteld, kunt u via de knop Extracties opnieuw uploaden de vernieuwde extractie aanleveren. U hoeft dus niet alle stappen in ZIP opnieuw te doorlopen. Als u de extractiebestanden, conform de handleiding, succesvol heeft geüpload, worden de gegevens automatisch gecontroleerd. Er wordt o.a. een COV-check gedaan van de geüploade gegevens, controle op Hoofdbehandelaar/Ruitering, kwaliteit van de data, etc. Deze controles kunnen 15 tot 20 minuten duren. Let op! Per 1 juli 2013 voert VECOZO een wijziging door in de Controle op Verzekeringsrecht (COV). In de nieuwe versie (COV 3.0) kunnen in verband met de steeds strengere privacy- en beveiligingseisen geen gegevens meer worden gezocht op basis van achternaam en geboortedatum. Bij de COV-check na de aanlevering bij het portaal zal door deze wijziging de COV geen ontbrekende postcodes en huisnummers meer teruggeven. Patiënten waarvan de postcode en het huisnummer niet worden meegestuurd in de extractie, worden als fout aangemerkt en verwijderd uit de patiëntenlijst. Echter, postcode en huisnummer zijn verplicht voor het facturatiebericht, het is daarom van belang dat deze gegevens correct worden aangeleverd vanuit het HIS. Wanneer u deelneemt aan meerdere zorgprogramma s kunt u onder het betreffende tabblad uw overige extractiegegevens conform de handleiding uploaden. Indien u bestanden aanlevert voor CVRM krijgt u de mogelijkheid om naast de SP populatie ook de PP populatie aan te leveren. Het uploaden van de PP populatie is uiteraard niet verplicht en afhankelijk van de afspraken die de zorggroep met de zorgverzekeraars heeft gemaakt.

8 7 5. BEWERKEN & AANLEVEREN PATIËNTENLIJST Als uw gegevens zijn gecontroleerd, wordt uw patiëntenlijst samengesteld. Om uw patiëntenlijst definitief voor Declaratie te kunnen verwerken, moet u de patiëntenlijst eerst Bewerken en vervolgens Aanleveren. Om u deze belangrijke stap niet te laten vergeten sturen wij na 48 uur een geautomatiseerde herinneringsmail, naar de opgegeven adressen, om uw patiëntenlijst alsnog aan te leveren. Als er, nadat alle controles zijn uitgevoerd, missende gegevens betreffende de Hoofdbehandelaar in uw patiëntenlijst worden gevonden, verschijnt hiervan een melding in uw overzicht. U dient deze missende gegevens te corrigeren/aan te vullen via de knop Bewerken. Als er géén missende Hoofdbehandelaar-gegevens worden gevonden, verschijnt in het overzicht een melding over het totaal aantal patiënten in de patiëntenlijst. U dient de patiëntenlijst te controleren op juistheid en evt. missende COV-gegevens via de knop Bewerken.

9 8 Uw patiëntenlijst bestaat uit twee onder elkaar geplaatste lijsten (bij CVRM uit drie lijsten): 1 2 In de bovenste lijst (nummer 1) staan de patiënten waarbij de hoofdbehandelaar Onbekend is. U moet voor iedere patiënt aangeven of deze onder de Eerstelijns of Tweedelijns zorg valt. Daarnaast moet u voor patiënten met CVRM aangeven of zij in onder primaire preventie (PP) of secundaire preventie (SP) vallen.

10 9 Het is essentieel dat u de ontbrekende hoofdbehandelaars ( NB-ruiters ) corrigeert. Eerder zal het portaal uw extractie niet kunnen verwerken. De eerstelijns patiënten worden, d.m.v. Bijwerken hoofdbehandelaar, toegevoegd aan de onderste lijst (nummer 2) van Te declareren patiënten. Deze lijst wordt op alfabetische volgorde weergegeven. Niet te muteren patiënten Per 1 juli 2013 worden enkel diabeten met een ICPC T90.02 opgenomen in de populatie en meegenomen voor facturatie. Diabeten met bijvoorbeeld een ICPC T90 worden weergegeven bij de niet te muteren patiënten. Het is niet mogelijk deze patiënten in ZIP aan te passen. Indien deze patiënten onterecht niet mee worden genomen voor de facturatie dient u de registratie in uw HIS aan te passen en een nieuwe extractie aan te bieden. De aanlevering van CVRM patiënten met een ICPC T90* worden op een aparte lijst gepresenteerd. Deze lijst is in ZIP niet aan te passen en deze patiënten worden dus niet meegenomen voor facturatie van CVRM. U dient zelf te beoordelen of deze patiënten opgenomen moeten worden in de DBC DM óf CVRM. Alleen door de registratie in uw HIS aan te passen, kunt u er voor zorgen dat uw patiënten in de juiste DBC worden opgenomen. Het is mogelijk afzonderlijke lijsten te printen van Onbekende hoofdbehandelaars, Nietmuteerbare patiënten en Declarabele patiënten. Dit doet u door op Tabel afdrukken te klikken.

11 10 Het kan voorkomen dat er patiënten in de lijst Te declareren patiënten zijn opgenomen, die hier volgens u onterecht in staan. Door middel van het rode kruisje kunt u de gehele patiëntenregel verwijderen. Vervolgens klikt u op Opslaan en terugkeren, deze patiënten worden uit de lijst verwijderd en zullen niet worden gedeclareerd.

12 11 Let op!!: U kunt geen gegevens wijzigen in deze lijst. Eventuele ontbrekende gegevens, dient u in uw HIS aan te passen en vervolgens een hernieuwde extractie uit te voeren en opnieuw te uploaden. Als u uw patiëntlijst heeft bewerkt, ziet u in uw overzicht hoeveel patiënten uw definitieve lijst bevat. U heeft nu een aantal opties: U kunt de lijst nogmaals inzien door op Bewerken te klikken of besluiten om een geheel nieuwe extractie te uploaden. Als laatste kunt u de lijst met de Te declareren patiënten definitief Aanleveren. Als uw patiëntenlijst de correcte gegevens bevat, moet u de lijst definitief aanleveren. Hiermee sluit u de aanlevering voor het huidige kwartaal en verandert de status in uw overzicht van Samenstellen naar Aangeleverd.

13 12 6. DECLARATIEOVERZICHT Let op! Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien declaraties van de DBC door SHL-Groep worden uitgevoerd! Het declaratieoverzicht biedt per zorgprogramma inzicht in de status van de declaratie per kwartaal. 6.1 Aantal patiënten in het betreffende kwartaal De aantallen in het kwartaaloverzicht worden pas zichtbaar wanneer uw zorggroep heeft besloten om voor de deelnemende praktijken de declaratie bij de zorgverzekeraar in te dienen. Totaal aangeleverd: het aantal patiënten dat aangeboden wordt aan VIPlive ter facturatie, dus na controle SHL Datamanagement. Aantal declarabel: het aantal patiënten dat definitief door de praktijk is aangeboden aan het ZIP-portaal via de knop aanleveren (note: t.o.v. de vorige versie ZIP is nu wel zichtbaar hoeveel patiënten definitief door de praktijk zijn aangeleverd. Echter realiseren we ons dat bovenstaande volgorde en benaming verwarring met zich kan meebrengen. In een volgende versie zullen we dit verbeteren.) Zonder contract: dit zijn de patiënten met een zorgverzekeraar waarmee de zorggroep nog geen contract heeft afgesloten

14 13 Gedeclareerd: het aantal bij de zorgverzekeraar ingediende patiënten Goedgekeurd: het aantal patiënten waarvan de zorgverzekeraar heeft toegezegd te gaan uitkeren Tegoed: het aantal goedgekeurde patiënten maal (x) het kwartaaltarief dat de zorggroep aan de leden uitbetaalt Waarvan betaald: dit is het bedrag waarvoor al een betalingsbestand is gegenereerd door de zorggroep. Let op: de daadwerkelijke uitbetaling wordt door de zorggroep geregeld. Het kan voorkomen dat de gegevens bij Tegoed en Waarvan betaald niet in ZIP getoond worden. Dit is dan in opdracht van uw zorggroep. Mochten er patiënten zijn afgekeurd, dan kunt u door op details te klikken de reden hiervan bekijken. Enkele voorbeelden van redenen voor afkeuren zijn: 6.2 Downloaden: Patiëntenoverzicht Door op de knop Patiëntenoverzicht te klikken, wordt er een Excelbestand gedownload, dat uit twee of meer tabbladen kan bestaan.

15 14 De tabbladen in het Excelbestand bevatten de informatie over de actuele betaalstatus van de gedeclareerde patiënten. Tabblad 1: Overzicht declaratie op Praktijkniveau Tabblad 2: (en evt. overige): Overzicht declaratie op Zorgverlenerniveau De indeling in de tabbladen is als volgt: BSN Geboortedatum Naam Voorletters Huisnummer Huisnummertoevoeging Postcode Geslacht UZOVI Verzekerdennummer Zelf aangeleverd Gedeclareerd Goedgekeurd Te ontvangen bedrag Betaald bedrag Afkeurreden

16 15 7. RAPPORTAGES Per periode worden de door SHL-Groep geleverde rapportages, in het ZIP-portaal gepubliceerd voor uw zorggroep. De rapportages worden door uw zorggroep voor u vrijgegeven en beschikbaar gemaakt. Door op Rapportages te klikken, ziet u welke rapporten voor u toegankelijk zijn. U kunt de beschikbare rapportages downloaden en bekijken. U kunt de rapporten desgewenst ook opslaan. De rapportages, van de in het overzicht getoonde kwartalen, blijven voor u toegankelijk in ZIP en kunt u ook op een later tijdstip nog inzien en downloaden.

17 16 8. OPROEPBRIEVEN Met ingang van 2013 biedt ZIP de mogelijkheid dynamische oproepbrieven te genereren. In ZIP vindt u links in het menu het item Oproepbrieven. Zodra u dit menu-item kiest komt u in een keuzescherm. In dit scherm selecteert u de gewenste filters en peildatum. Zo maakt u een selectie van patiënten bij wie behandelgegevens niet volledig zijn. In de volgende stap kunt u voor deze patiëntenselectie oproepbrieven genereren. De inhoud van de oproepbrief staat vast, uiteraard is de opmaak van de brief aan te passen aan uw huisstijl. Om in het ZIP venster dynamische oproepbrieven te genereren doorloopt u de volgende stappen. Kies in het menu links het item Oproepbrieven. Er opent zich een selectiescherm waarin u per DBC waaraan u deelneemt, filters kunt selecteren. In dit scherm maakt u een keuze uit de filters. Kies vervolgens de peildatum. Hiermee bepaalt u vanaf welke datum de controle wordt uitgevoerd op onvolledige behandelgegevens. Voor de meeste filters wordt een jaar terug gekeken vanaf de peildatum. U kunt kiezen om als peildatum de begindatum van het huidige kwartaal te hanteren of die van het vorige kwartaal. De peildatum is standaard ingesteld op het huidige kwartaal.

18 17 Indien u oproepbrieven wilt aanmaken voor patiënten in de DBC CVRM heeft u bovendien de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen patiënten in de categorie primaire preventie (PP) of secundaire preventie (SP). Zie onderstaande figuur. Als u tevreden bent met de filters die u heeft ingesteld kan de patiëntenselectie uitgevoerd worden door te klikken op Haal selectie op. Vervolgens krijgt u een overzicht van de patiënten die aan de door u opgegeven selectiecriteria voldoen. In dit scherm kunt u vervolgens bepalen voor welke van deze patiënten u een oproepbrief wilt genereren. U kunt alle patiënten tegelijk of afzonderlijke patiënten (de-)selecteren. Daarna klikt u op Genereer brieven. Het bestand met oproepbrieven wordt voorbereid.

19 18 Het is niet mogelijk de inhoud van de oproepbrief te wijzigen, wel kunt u uiteraard de opmaak van de brief aanpassen aan uw praktijkstijl. Via mijn instellingen kunt u de opmaak wijzigen. (Er staat patiëntfacturen als kop boven, dit is omdat deze functionaliteit reeds bestond in VIPlive voor het incidenteel aanmaken van patiëntfacturen, deze tekst zullen we niet wijzigen) U kunt kiezen op welke positie de praktijk- en de patiëntinformatie wordt weergegeven en u bent in de gelegenheid een logo van de praktijk te uploaden voor op de brief. Het veld begeleidende tekst is niet van toepassing voor de oproepbrief.

20 19 BIJLAGE 1: BEWERKEN & AANLEVEREN PATIËNTENLIJST (SCHEMATISCH)

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Auteur: SHL-Groep Datamanagement Versie Datum Wijziging Pg nr 8 Juni 2014 Declaratieoverzicht: de omschrijving van de diverse getallen en bedragen

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding VIPLive Zorggroep

Handleiding VIPLive Zorggroep Handleiding VIPLive Zorggroep Welkom bij VIPLive! Calculus Software B.V Eenvoudig de beste declaratieondersteuning in de zorg Telefoon: 071-5281020 (optie 1) Aan de slag met VIPLive Zorggroep Stap 1: Inloggen

Nadere informatie

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed Instellingen voor online declareren In Intramed kunt u uw declaraties rechtstreeks verzenden naar het VECOZO portaal. U hoeft dus géén declaratiebestanden aan

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live.

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live. 4. Calculus VIP Live Vanaf januari 2017 wordt gewerkt met Calculus VIP Live. Vip Live is de opvolger van Topicus KIS. Met VIP Live worden de werkprocessen vereenvoudigd. Voor huisartsen en POH's betekent

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD)... 6 3.1 Opvoeren nieuwe declaratie.... 6 3.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum oktober 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Overige

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 UPLOAD FACILITEIT NSE 2017 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE 2018 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 INHOUDSOPGAVE Uploaden van studentgegevens 3 Stap 1 5 Stap

Nadere informatie

Snelstartgids Onlinedesk

Snelstartgids Onlinedesk Snelstartgids Onlinedesk VOOR WERKGEVERS SAMEN ONDERWEG Start hier met lezen! Hoe levert u nu uw gegevens aan bij A&O Services? U laat uw gegevens aanleveren door een administratiekantoor U levert uw gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken.

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken. Hoofdstuk 1 Creditbestand aanmaken en versturen Soms willen verzekeraars een creditbestand ontvangen, als u bijvoorbeeld met de verkeerde diagnose- of indicatiecode heeft gedeclareerd. Nadat u gecrediteerd

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding NZa portaal. Formulieren kostprijzen medisch-specialistische zorg

Handleiding NZa portaal. Formulieren kostprijzen medisch-specialistische zorg Handleiding NZa portaal Formulieren kostprijzen medisch-specialistische zorg juni 2017 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Technische uitleg 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Dossiers 4 2.3 Icoontjes 5 2.4 Stappen bij indienen

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 UPLOAD FACILITEIT NSE 2015 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Via de website van SBOH (Pagina Formulieren onder uw opleidingspagina) of via URL: portal.sboh.nl kunt u inloggen op de beveiligde webportal van

Nadere informatie

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit?

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit? 1 Beste relatie, Dit is een handleiding om in te kunnen loggen op uw beveiligde omgeving Mijn De Friesland Zakelijk. Alle gegevens die u ziet in deze handleiding zijn fictief en uit onze testomgeving gehaald.

Nadere informatie

avineas 1 / 21 Gebruikershandleiding administratie website v1.0

avineas 1 / 21 Gebruikershandleiding administratie website v1.0 Inleiding Dit document beschrijft het gebruik van de avineas administratie website. Het document is opgedeeld in een aantal onderdelen: Deel 1 beschrijft het algemene opzet van de applicatie. Deel 2 beschrijft

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview Inhoudsopgave 1. Gebruik Excel upload... 3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen... 3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens... 4 1.2.1 Eenmalig

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Inleiding 1. Nieuwe extractie maken in Medicom 1.1 Nieuwe extractie maken Patiënten 1.2 Nieuwe extractie maken Medicatie 1.3 Nieuwe extractie maken Journaal

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Met ingang van seizoen 2010-2011 kunt u voor de bekertoernooien inschrijven via een nieuw ontwikkelde module van MijnNBB. De opgave kan uitsluitend

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie Handleiding Declaratie- en retourinformatie 1 Declaratieoverzicht 1.1 Declaratieoverzicht inzien 1.2 Ophalen retourinformatie 03 03 04 2 Zoeken van declaraties 2.1 Filteren declaratieoverzicht 04 04 3

Nadere informatie

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service POLARIS Nova Handleiding Employee Self Service Versie: 2.0 Datum: 01-03-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 Vraag & antwoord... 4 2.2 Wachtwoord wijzigen... 5 2.3 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

1. Maak in AudicienAssist een Vorder aan. Ga hier voor naar Beheer en klik op ENV ASCII Maken. zie screenshot

1. Maak in AudicienAssist een Vorder aan. Ga hier voor naar Beheer en klik op ENV ASCII Maken. zie screenshot Korte ENV Handleiding Indienen declaratie. 1. Maak in AudicienAssist een Vorder aan. Ga hier voor naar Beheer en klik op ENV ASCII Maken. zie screenshot 2. Selecteer vervolgens de facturen die gedeclareerd

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER. Extra Verlofdagen

Handleiding MIJNBTER. Extra Verlofdagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD/ERVD)... 6 3.1 Opvoeren nieuwe declaratie....

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal

Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal Gebruikershandleiding declaraties indienen via SAS portal Let op: u dient per deelnemer de volgende documenten/scans te uploaden: 1. gewaarmerkte kopie factuur 2. gewaarmerkte kopie betaalbewijs 3. gewaarmerkte

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login

Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - het scherm na het inloggen 04 - uw salarisspecificatie s en jaaropgaven

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8 Handleiding Inhoud: 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 3 Dashboard (beginpagina)... 4 4 Offertes... 6 4.1 Een offerte goedkeuren... 8 5 Facturen... 9 5.1 Factuur betalen met ideal... 11 6 Drukproeven...

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen...3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens...4 1.2.1 Eenmalig het wachtwoord wijzigen vóór gebruik:...4 1.3 Stap

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD/ERVD)... 6 3.1

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

Handleiding - Verzekeringnemer

Handleiding - Verzekeringnemer Handleiding - Verzekeringnemer Inhoudsopgave Mijn XHI... 2 Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Polis... 6 Bewerken polis... 7 Bewerken gezinsleden..... 8 Polis beëindigen..... 11 Declaratie... 12 Declaratie-overzicht...

Nadere informatie

Handleiding Patiënten portaal Abakus

Handleiding Patiënten portaal Abakus Handleiding Patiënten portaal Abakus Versie 2.0 Abakus B.V. Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede The Netherlands T 088-9462225 F (0318) 657758 E informatie@abakus.nl W www.abakus.nl Inhoud Inhoud... 2 Wat is Abakus?...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding edeclaratie

Handleiding edeclaratie Inhoudsopgave 1. Hoofdscherm edeclaratie... 2 2. Openstaande declaraties... 4 7. Retourinformatie... 6 8. Sepa... 7 9. Factuur Betalingen... 8 10. Instellingen edeclaratie... 9 1 1. Hoofdscherm edeclaratie

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen & Extra Roostervrije dagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD/ERVD)... 6 3.1 Opvoeren

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding Uitspoelbestand voor VIP Live Calculus

Handleiding Uitspoelbestand voor VIP Live Calculus Handleiding Uitspoelbestand voor VIP Live Calculus Maak in de nieuwe Q-module een selectie voor het DBC-bestand dat u wil doorsturen. De DBC-patiënten zijn in de meeste gevallen geruiterd, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Plaats: Utrecht Datum: 15-03-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 1. Inleiding Minister Edith Schippers heeft opdracht gegeven vanaf 1 april

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Handleiding NWB Online

Handleiding NWB Online Handleiding NWB Online 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Korte uitleg aanvragen bankgarantie 3 2. Inloggen 4 Nieuw wachtwoord aanmaken 4 Wachtwoord vergeten 4 3. Hoofdpagina NWB Online 5 4. Status van uw bankgarantieaanvraag

Nadere informatie

Kappershandleiding. Een initiatief van ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI en het Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf

Kappershandleiding. Een initiatief van ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI en het Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Kappershandleiding Een initiatief van ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI en het Sociaal Fonds voor Opleiding en Ontwikkeling in het Kappersbedrijf Versie 1 juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding...

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie