SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN"

Transcriptie

1 SHL-GROEP DATAMANAGEMENT LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Auteur: SHL-Groep Datamanagement Versie Datum Wijziging Pg nr 8 Juni 2014 Declaratieoverzicht: de omschrijving van de diverse getallen en bedragen is gewijzigd. 13

2 1 INHOUD 1. Inleiding Inloggen in ZIP Hoofdscherm ZIP Extracties uploaden Bewerken & Aanleveren Patiëntenlijst Declaratieoverzicht Rapportages Oproepbrieven Bijlage 1: Bewerken & aanleveren patiëntenlijst (schematisch)... 20

3 2 1. INLEIDING Voor de uitwisseling van gegevens wordt gebruik gemaakt van de ZIP-applicatie. ZIP staat voor Zorggroep Informatie Programma. ZIP geeft u volledige transparantie en controle over de aanlevering en verwerking van uw patiënten binnen de diverse DBC s. In ZIP zijn de diensten DMR en Facturatie van SHL-Groep en de declaratiesoftware van Calculus geïntegreerd tot een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk portaal voor de praktijk. In ZIP voor Huisartsen is dit herkenbaar aan de logo s van Calculus en SHL-Groep. Huisartsen kunnen per zorgprogramma online via het ZIP-portaal voor huisartsen per periode: de extracties uploaden het definitieve bestand met te includeren patiënten samenstellen en bevestigen. de betaalstatus door verzekeraars van de gedeclareerde patiënten voor de huisarts volgen. de voor de huisarts beschikbare rapportages ophalen. Oproepbrieven aanmaken. ZIP is een beveiligd internetportaal dat op elke gewenste locatie via internet te benaderen is. Naast dit portaal voor de huisartsen (viplive.nl) is er een tweede portaal voor de zorggroep (zorggroep.shlportaal.nl) waar gegevens van de zorggroep samenkomen. Het scherm in ZIP voor Huisartsen ziet er als volgt uit:

4 3 De huisarts kan via ZIP, per zorgprogramma, onder andere: Extracties uploaden voor de zorgprogramma s waaraan de huisarts deelneemt. Patiëntenoverzichten en Rapportages Downloaden. De Declaratie- en Betaalstatus volgen van de per kwartaal en per DBC aangeleverde patiënten. Oproepbrieven samenstellen.

5 4 2. INLOGGEN IN ZIP Om in te loggen in ZIP gaat u naar de website (het intypen van viplive.nl volstaat). Uw inloggegevens bestaan uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens worden uitgegeven en beheerd door Calculus. Als u voor de 1 e keer gebruik maakt van ZIP, ontvangt u de inloggegevens van SHL-Groep Datamanagement. Voor het inloggen in ZIP is een aparte instructie opgesteld SHL-Groep Datamanagement ZIP: Inloggen in ZIP. Deze instructie wordt uitgegeven en beheerd door SHL-Groep Datamanagement en wordt voor u beschikbaar gesteld via de website van SHL-Groep ( Let op: Indien u ná de 1 e ingebruikname van ZIP, uw gebruikersnaam/wachtwoord vergeet of kwijtraakt, dient u contact op te nemen met Calculus. Zij kunnen dan uw wachtwoord resetten. Stuur in dit geval een bericht naar de helpdesk van Calculus via info@calculus-software.nl. 3. HOOFDSCHERM ZIP Na de inlogprocedure komt u in het hoofdscherm. Via Zorggroepen Overzicht, in het menu aan de linkerkant, komt u in het ZIP-portaal van SHL-Groep. Indien u geen gebruik maakt van Calculus/VIPLive voor uw reguliere praktijkdeclaraties gebruikt alleen deze knop. De overige menuitems zijn niet toegankelijk. Dit wordt geïllustreerd d.m.v. slotjes. Vervolgens heeft u in het hoofdscherm verschillende functionaliteiten tot uw beschikking. Zo heeft u per zorgprogramma inzicht in de status van uw declaraties (per kwartaal). Verder kunt u hier de extracties uploaden en patiëntenoverzichten en zorginhoudelijke rapportages downloaden. Het scherm is opgedeeld in kwartalen. Het meest recente kwartaal staat steeds bovenaan. De zorgprogramma s, waaraan u deelneemt, worden per tabblad weergegeven.

6 5 4. EXTRACTIES UPLOADEN Viermaal per jaar dient u voor zorgprogramma s waaraan u deelneemt extracties aan te leveren. U kunt starten met het uploaden vanaf de 1 e dag van een nieuw kwartaal (bijvoorbeeld 1 april 2013). Indien zeven dagen na openstellen van het portaal nog geen gegevens door u zijn aangeleverd, ontvangt u een geautomatiseerde herinnering per mail dat u nog extracties moet uploaden. Aanwijzingen van de zorggroep omtrent aanleveren van extracties prevaleren uiteraard boven de inhoud van dit geautomatiseerde bericht. De eerste keer dat u gebruik maakt van het ZIP portaal dient u ook uw HIS-type te selecteren. Deze staat standaard ingesteld op Medicom. Het selecteren van het juiste HIS-type is van belang voor het correct kunnen aanleveren van uw extracties en het opvragen van uw HIS-specifieke handleiding. Hierna verschijnt een scherm met uw Praktijkgegevens. U dient deze gegevens goed te controleren en indien nodig aan te vullen. Gegevens zoals Praktijkgrootte worden gebruikt voor verwerking in de zorginhoudelijke Rapportages. Note: Als u gebruik maakt van extractiebestanden afkomstig van een Medicom Clusteromgeving (d.w.z. uw extractiebestanden zijn in het verleden niet door SHL-Groep Datamanagement op uw lokale computer geïnstalleerd, maar heeft u vanaf uw Clusteromgeving gekopieerd naar uw lokale Medicomomgeving), dan dient u hier voor het HIS-type, Medicom-Cluster te kiezen. U kunt dan de voor u specifieke Medicom-Cluster handleiding downloaden. U kunt uw extracties, voor de zorggroep, beveiligd naar SHL-Groep versturen via de knop Extracties uploaden.

7 6 Voor het uitvoeren, uploaden, bewerken en aanleveren van uw extracties in ZIP, zijn er uitgebreide handleidingen opgesteld. De voor uw HIS-type benodigde handleiding kunt u in dit scherm downloaden: In deze handleiding staat beschreven hoe u de extracties in uw HIS samenstelt, hoe u deze gegevens kunt uploaden naar ZIP en hoe u uw gegevens vervolgens verder kunt verwerken voor correcte Facturatie en Rapportages. Deze handleidingen worden uitgegeven en beheerd door SHL-Groep Datamanagement. Wij raden u aan om periodiek te controleren of u nog de meest recente handleiding gebruikt. Dit kunt u snel zien aan het versienummer, dat op de voorpagina van de handleiding staat vermeld. Als tijdens het uploaden blijkt dat in uw aangeleverde extractie een aantal gegevens niet juist zijn (zoals een niet-bestaand BSN), dan wordt dit door middel van een melding in uw scherm getoond. In deze melding wordt inzichtelijk gemaakt welke fouten de door u aangeleverde extractie bevat.

8 7 Als u deze melding ziet, dient u een nieuwe extractie te maken en opnieuw aan te leveren. Voor u opnieuw kunt aanleveren moet u contact opnemen met Datamanagement zodat zij het portaal voor u kunnen heropenen. Let op: Voordat u een nieuwe extractie aanlevert, moet u eerst de gegevens in uw HIS aanpassen om er voor te zorgen dat u niet dezelfde melding ontvangt. Wanneer u de gegevens in uw HIS heeft aangepast en een nieuwe extractie heeft samengesteld, en het portaal door Datamanagement is heropend, kunt u via de knop Extracties opnieuw uploaden de vernieuwde extractie aanleveren. U hoeft dus niet alle stappen in ZIP opnieuw te doorlopen. Als u de extractiebestanden, conform de handleiding, succesvol heeft geüpload, worden de gegevens automatisch gecontroleerd. Er wordt o.a. een COV-check gedaan van de geüploade gegevens, controle op Hoofdbehandelaar/Ruitering, kwaliteit van de data, etc. Deze controles kunnen 15 tot 20 minuten duren. Let op! Per 1 juli 2013 voert VECOZO een wijziging door in de Controle op Verzekeringsrecht (COV). In de nieuwe versie (COV 3.0) kunnen in verband met de steeds strengere privacy- en beveiligingseisen geen gegevens meer worden gezocht op basis van achternaam en geboortedatum. Bij de COV-check na de aanlevering bij het portaal zal door deze wijziging de COV geen ontbrekende postcodes en huisnummers meer teruggeven. Patiënten waarvan de postcode en het huisnummer niet worden meegestuurd in de extractie, worden als fout aangemerkt en verwijderd uit de patiëntenlijst. Echter, postcode en huisnummer zijn verplicht voor het facturatiebericht, het is daarom van belang dat deze gegevens correct worden aangeleverd vanuit het HIS. Wanneer u deelneemt aan meerdere zorgprogramma s kunt u onder het betreffende tabblad uw overige extractiegegevens conform de handleiding uploaden. Indien u bestanden aanlevert voor CVRM krijgt u de mogelijkheid om naast de SP populatie ook de PP populatie aan te leveren. Het uploaden van de PP populatie is uiteraard niet verplicht en afhankelijk van de afspraken die de zorggroep met de zorgverzekeraars heeft gemaakt.

9 8 5. BEWERKEN & AANLEVEREN PATIËNTENLIJST Als uw gegevens zijn gecontroleerd, wordt uw patiëntenlijst samengesteld. Om uw patiëntenlijst definitief voor Declaratie te kunnen verwerken, moet u de patiëntenlijst eerst Bewerken en vervolgens Aanleveren. Om u deze belangrijke stap niet te laten vergeten sturen wij na 48 uur een geautomatiseerde herinneringsmail, naar de opgegeven adressen, om uw patiëntenlijst alsnog aan te leveren. Als er, nadat alle controles zijn uitgevoerd, missende gegevens betreffende de Hoofdbehandelaar in uw patiëntenlijst worden gevonden, verschijnt hiervan een melding in uw overzicht. U dient deze missende gegevens te corrigeren/aan te vullen via de knop Bewerken. Als er géén missende Hoofdbehandelaar-gegevens worden gevonden, verschijnt in het overzicht een melding over het totaal aantal patiënten in de patiëntenlijst. U dient de patiëntenlijst te controleren op juistheid en evt. missende COV-gegevens via de knop Bewerken.

10 9 Uw patiëntenlijst bestaat uit twee onder elkaar geplaatste lijsten (bij CVRM uit drie lijsten): 1 2 In de bovenste lijst (nummer 1) staan de patiënten waarbij de hoofdbehandelaar Onbekend is. U moet voor iedere patiënt aangeven of deze onder de Eerstelijns of Tweedelijns zorg valt. Daarnaast moet u voor patiënten met CVRM aangeven of zij in onder primaire preventie (PP) of secundaire preventie (SP) vallen.

11 10 Het is essentieel dat u de ontbrekende hoofdbehandelaars ( NB-ruiters ) corrigeert. Eerder zal het portaal uw extractie niet kunnen verwerken. De eerstelijns patiënten worden, d.m.v. Bijwerken hoofdbehandelaar, toegevoegd aan de onderste lijst (nummer 2) van Te declareren patiënten. Deze lijst wordt op alfabetische volgorde weergegeven. Niet te muteren patiënten Sinds 1 juli 2013 worden enkel diabeten met een ICPC T90.02 opgenomen in de populatie en meegenomen voor facturatie. Diabeten met bijvoorbeeld een ICPC T90 worden weergegeven bij de niet te muteren patiënten. Het is niet mogelijk deze patiënten in ZIP aan te passen. Indien deze patiënten onterecht niet mee worden genomen voor de facturatie dient u de registratie in uw HIS aan te passen en een nieuwe extractie aan te bieden. Wanneer u gebruik maakt van een KIS, dient u deze patiënten te excluderen in het KIS. De aanlevering van CVRM patiënten met een ICPC T90* worden op een aparte lijst gepresenteerd. Deze lijst is in ZIP niet aan te passen en deze patiënten worden dus niet meegenomen voor facturatie van CVRM. U dient zelf te beoordelen of deze patiënten opgenomen moeten worden in de DBC DM óf CVRM. Alleen door de registratie in uw HIS aan te passen, kunt u er voor zorgen dat uw patiënten in de juiste DBC worden opgenomen. Het is mogelijk afzonderlijke lijsten te printen van Onbekende hoofdbehandelaars, Nietmuteerbare patiënten en Declarabele patiënten. Dit doet u door op Tabel afdrukken te klikken. Het kan voorkomen dat er patiënten in de lijst Te declareren patiënten zijn opgenomen, die hier volgens u onterecht in staan. Door middel van het rode kruisje kunt u de gehele patiëntenregel verwijderen. Vervolgens klikt u op Opslaan en terugkeren, deze patiënten worden uit de lijst verwijderd en zullen niet worden gedeclareerd.

12 11 Let op!!: U kunt geen gegevens wijzigen in deze lijst. Eventuele ontbrekende gegevens, dient u in uw HIS aan te passen en vervolgens een hernieuwde extractie uit te voeren en opnieuw te uploaden. Als u uw patiëntlijst heeft bewerkt, ziet u in uw overzicht hoeveel patiënten uw definitieve lijst bevat. U heeft nu een aantal opties: U kunt de lijst nogmaals inzien door op Bewerken te klikken of besluiten om een geheel nieuwe extractie te uploaden. Als laatste kunt u de lijst met de Te declareren patiënten definitief Aanleveren. Als uw patiëntenlijst de correcte gegevens bevat, moet u de lijst definitief aanleveren. Deze knop is pas zichtbaar als de patiëntenlijst bewerkt en opgeslagen is. Hiermee sluit u de aanlevering voor het huidige kwartaal en verandert de status in uw overzicht van Samenstellen naar Aangeleverd.

13 12 6. DECLARATIEOVERZICHT Let op! Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien declaraties van de DBC door SHL-Groep worden uitgevoerd! Het declaratieoverzicht biedt per zorgprogramma inzicht in de status van de declaratie per kwartaal. 6.1 Aantal patiënten in het betreffende kwartaal Figuur 1 Overzicht huisarts voor het moment van aanleveren, voor een huisarts die ook extracties aanlevert.

14 13 Figuur 2 Overzicht huisarts na aanlevering. Aangeleverd Zonder contract Gedeclareerd Goedgekeurd Aangeleverd ( ) Goedgekeurd ( ) Waarvan betaald ( ) Het aantal patiënten dat in aanmerking komt voor declaratie (COV-goedgekeurd, hoofdbehandelaar huisarts). Het aantal patiënten dat is aangeleverd bij de zorggroep, maar waarvoor nog geen contract met de zorgverzekeraar is ingeregeld. Dit is nuttig om te zien, omdat dan duidelijk is waarom sommige patiënten nog niet gedeclareerd zijn. Het aantal patiënten dat door de zorggroep is gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het verschil tussen aangeleverd en gedeclareerd is óf afgekeurd door de zorggroep óf wacht nog op de inregeling van een contract met de verzekeraar. Het aantal declaraties dat door de verzekeraar is goedgekeurd en dus ook zal worden uitbetaald aan de huisarts. De waarde van de declaraties die de huisarts heeft aangeleverd. Het bedrag dat is of wordt uitbetaald aan de huisarts op basis van de goedgekeurde declaraties. Het bedrag dat inmiddels door de zorggroep is uitbetaald (opgenomen in een exportbestand) Het is mogelijk dat het aantal bij Aangeleverd lager is dan het aantal patiënten dat in de patiëntenlijst is opgenomen. Dit verschil kan ontstaan tijdens het aanleveren en bestaat uit patiënten waarvan de gebruiker heeft aangegeven dat de specialist hoofdbehandelaar is of waarvan de COV geen (goed) resultaat heeft opgeleverd. Niet muteerbare patiënten, die alleen maar ter kennisgeving worden getoond, worden in dit aantal niet meegenomen. Mochten er patiënten zijn afgekeurd, dan kunt u door op details te klikken de reden hiervan bekijken.

15 14 Enkele voorbeelden van redenen voor afkeuren zijn: 6.2 Downloaden: Patiëntenoverzicht Door op de knop Patiëntenoverzicht te klikken, wordt er een Excelbestand gedownload, dat uit twee of meer tabbladen kan bestaan. De tabbladen in het Excelbestand bevatten de informatie over de actuele betaalstatus van de gedeclareerde patiënten. Tabblad 1: Overzicht declaratie op Praktijkniveau Tabblad 2: (en evt. overige): Overzicht declaratie op Zorgverlenerniveau De indeling in de tabbladen is als volgt: BSN Geboortedatum Naam Voorletters Huisnummer Huisnummertoevoeging Postcode Geslacht UZOVI Verzekerdennummer Zelf aangeleverd Gedeclareerd Goedgekeurd

16 15 Te ontvangen bedrag Betaald bedrag Afkeurreden

17 16 7. RAPPORTAGES Per periode worden de door SHL-Groep geleverde rapportages, in het ZIP-portaal gepubliceerd voor uw zorggroep. De rapportages worden door uw zorggroep voor u vrijgegeven en beschikbaar gemaakt. Door op Rapportages te klikken, ziet u welke rapporten voor u toegankelijk zijn. U kunt de beschikbare rapportages downloaden en bekijken. U kunt de rapporten desgewenst ook opslaan. De rapportages, van de in het overzicht getoonde kwartalen, blijven voor u toegankelijk in ZIP en kunt u ook op een later tijdstip nog inzien en downloaden.

18 17 8. OPROEPBRIEVEN Met ingang van 2013 biedt ZIP de mogelijkheid dynamische oproepbrieven te genereren. In ZIP vindt u links in het menu het item Oproepbrieven. Zodra u dit menu-item kiest komt u in een keuzescherm. In dit scherm selecteert u de gewenste filters en peildatum. Zo maakt u een selectie van patiënten bij wie behandelgegevens niet volledig zijn. In de volgende stap kunt u voor deze patiëntenselectie oproepbrieven genereren. De inhoud van de oproepbrief staat vast, uiteraard is de opmaak van de brief aan te passen aan uw huisstijl. Om in het ZIP venster dynamische oproepbrieven te genereren doorloopt u de volgende stappen. Kies in het menu links het item Oproepbrieven. Er opent zich een selectiescherm waarin u per DBC waaraan u deelneemt, filters kunt selecteren. In dit scherm maakt u een keuze uit de filters. Kies vervolgens de peildatum. Hiermee bepaalt u vanaf welke datum de controle wordt uitgevoerd op onvolledige behandelgegevens. Voor de meeste filters wordt een jaar terug gekeken vanaf de peildatum. U kunt kiezen om als peildatum de begindatum van het huidige kwartaal te hanteren of die van het vorige kwartaal. De peildatum is standaard ingesteld op het huidige kwartaal.

19 18 Indien u oproepbrieven wilt aanmaken voor patiënten in de DBC CVRM heeft u bovendien de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen patiënten in de categorie primaire preventie (PP) of secundaire preventie (SP). Zie onderstaande figuur. Als u tevreden bent met de filters die u heeft ingesteld kan de patiëntenselectie uitgevoerd worden door te klikken op Haal selectie op. Vervolgens krijgt u een overzicht van de patiënten die aan de door u opgegeven selectiecriteria voldoen. In dit scherm kunt u vervolgens bepalen voor welke van deze patiënten u een oproepbrief wilt genereren. U kunt alle patiënten tegelijk of afzonderlijke patiënten (de-)selecteren. Daarna klikt u op Genereer brieven. Het bestand met oproepbrieven wordt voorbereid.

20 19 Het is niet mogelijk de inhoud van de oproepbrief te wijzigen, wel kunt u uiteraard de opmaak van de brief aanpassen aan uw praktijkstijl. Via mijn instellingen kunt u de opmaak wijzigen. (Er staat patiëntfacturen als kop boven, dit is omdat deze functionaliteit reeds bestond in VIPlive voor het incidenteel aanmaken van patiëntfacturen, deze tekst zullen we niet wijzigen) U kunt kiezen op welke positie de praktijk- en de patiëntinformatie wordt weergegeven en u bent in de gelegenheid een logo van de praktijk te uploaden voor op de brief. Het veld begeleidende tekst is niet van toepassing voor de oproepbrief.

21 20 BIJLAGE 1: BEWERKEN & AANLEVEREN PATIËNTENLIJST (SCHEMATISCH) BEWERKEN & AANLEVEREN PATIËNTENLIJST IN ZIP Inloggen, indien niet in ZIP ( Kies tabblad Zorgprogamma Nieuw extractie uploaden Zichtbaar; de door ZIP gecontroleerde extractie van aangeboden periode verplicht JA Melding Bepaling hoofdbehandelaar vereist? Kies Bewerken en Bepaal hoofdbehandelaar, klik op Bijwerken hoofdbehandelaar NEE Kies Bewerken en controleer Te declareren patiënten Opties voor 1 2 bewerking optioneel optioneel = Verwijder patientregel, indien patiënt verder niet in DBC-bestand = fout bij COV controle, corrigeer in HIS en biedt nieuwe extractie aan Klik op Opslaan en terugkeren Bij Te declareren patiënten 1 2 Patientenlijst correct? NEE Opties voor correctie JA Aanleveren

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP

SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP SHL-GROEP DATAMANAGEMENT - ZIP LEESWIJZER ZIP VOOR HUISARTSEN Versie 6: juni 2013 Auteur: SHL-Groep Datamanagement 1 1. Inleiding...2 2. Inloggen in ZIP...3 3. Hoofdscherm ZIP...3 4. Extracties uploaden...4

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

Handleiding VIPlive - Ketenzorg

Handleiding VIPlive - Ketenzorg Handleiding VIPlive - Ketenzorg Inleiding Overige handleidingen 1. Algemeen 1.1 Inloggen op VIPLive 1.2 Inloggen via www.viplive.nl 1.3 Rechtstreekse verbinding vanuit uw HIS (SSO) 1.4 Wijzigen van het

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum december 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 30 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overige

Nadere informatie

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed Instellingen voor online declareren In Intramed kunt u uw declaraties rechtstreeks verzenden naar het VECOZO portaal. U hoeft dus géén declaratiebestanden aan

Nadere informatie

Handleiding VIPLive Zorggroep

Handleiding VIPLive Zorggroep Handleiding VIPLive Zorggroep Welkom bij VIPLive! Calculus Software B.V Eenvoudig de beste declaratieondersteuning in de zorg Telefoon: 071-5281020 (optie 1) Aan de slag met VIPLive Zorggroep Stap 1: Inloggen

Nadere informatie

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken.

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken. Hoofdstuk 1 Creditbestand aanmaken en versturen Soms willen verzekeraars een creditbestand ontvangen, als u bijvoorbeeld met de verkeerde diagnose- of indicatiecode heeft gedeclareerd. Nadat u gecrediteerd

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen

Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD)... 6 3.1 Opvoeren nieuwe declaratie.... 6 3.2

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADTOOL NSE 2019 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADEN VAN STUDENTGEGEVENS Het aanleveren van de studentgegevens gebeurt via

Nadere informatie

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live.

Ketenpartners: Vanaf het tweede kwartaal van 2017 kunnen huisartsen en POH's verwijzen naar ketenpartners via VIP Live. 4. Calculus VIP Live Vanaf januari 2017 wordt gewerkt met Calculus VIP Live. Vip Live is de opvolger van Topicus KIS. Met VIP Live worden de werkprocessen vereenvoudigd. Voor huisartsen en POH's betekent

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Via de website van SBOH (Pagina Formulieren onder uw opleidingspagina) of via URL: portal.sboh.nl kunt u inloggen op de beveiligde webportal van

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie Handleiding Declaratie- en retourinformatie 1 Declaratieoverzicht 1.1 Declaratieoverzicht inzien 1.2 Ophalen retourinformatie 03 03 04 2 Zoeken van declaraties 2.1 Filteren declaratieoverzicht 04 04 3

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 UPLOAD FACILITEIT NSE 2015 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE 2018 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 INHOUDSOPGAVE Uploaden van studentgegevens 3 Stap 1 5 Stap

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 UPLOAD FACILITEIT NSE 2017 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum oktober 2017 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum oktober 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Overige

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit?

Beste relatie, De Friesland Zorgverzekeraar. Ik wil inloggen in Mijn De Friesland Zakelijk. Hoe doe ik dit? 1 Beste relatie, Dit is een handleiding om in te kunnen loggen op uw beveiligde omgeving Mijn De Friesland Zakelijk. Alle gegevens die u ziet in deze handleiding zijn fictief en uit onze testomgeving gehaald.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview

GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview GEBRUIKERSHANDLEIDING Uploaden van gegevens voor Qualiview Inhoudsopgave 1. Gebruik Excel upload... 3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen... 3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens... 4 1.2.1 Eenmalig

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Diëtist. Datum juni 2018 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Diëtist. Datum juni 2018 Calculus Software. Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22 Handleiding VIPLive - Ketenzorg Ketenpartner: Diëtist Datum juni 2018 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Contact met Calculus...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Podotherapeut. Datum juni 2018 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg. Ketenpartner: Podotherapeut. Datum juni 2018 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Ketenpartner: Podotherapeut Datum juni 2018 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Contact met

Nadere informatie

HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE. In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben.

HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE. In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben. HANDLEIDING THOON MEDICOM Q MODULE EXTRACTIE COPD POPULATIE In het kader van data aanleveren moet THOON elk jaar onderstaande data hebben. 1. Totaalaantal patiënten met COPD de praktijk. In Medicom hoofdmenu

Nadere informatie

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Inleiding 1. Nieuwe extractie maken in Medicom 1.1 Nieuwe extractie maken Patiënten 1.2 Nieuwe extractie maken Medicatie 1.3 Nieuwe extractie maken Journaal

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Centrumportal

Handleiding Centrumportal Handleiding Centrumportal Versie 1.0 Nefrovisie Utrecht augustus 2016 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Account centrumportal...1 3 Patiëntbeheer...1 3.1 Aanmelden nieuwe patiënt... 1 3.2 Wijzigen van patiëntgegevens...

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

Handleiding Patiënten portaal Abakus

Handleiding Patiënten portaal Abakus Handleiding Patiënten portaal Abakus Versie 2.0 Abakus B.V. Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede The Netherlands T 088-9462225 F (0318) 657758 E informatie@abakus.nl W www.abakus.nl Inhoud Inhoud... 2 Wat is Abakus?...

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Werkinstructie Voortgangsverslag maken

Werkinstructie Voortgangsverslag maken Werkinstructie Voortgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak - Toezicht Voortgangsverslagen dient u in via Mijn Rechtspraak Toezicht. Voor een cluster van zaken, dient u per zaak een voortgangsverslag in.

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8 Handleiding Inhoud: 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 3 Dashboard (beginpagina)... 4 4 Offertes... 6 4.1 Een offerte goedkeuren... 8 5 Facturen... 9 5.1 Factuur betalen met ideal... 11 6 Drukproeven...

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

DBC-Overzicht: werken met patiëntenlijsten in Microsoft Office Excel

DBC-Overzicht: werken met patiëntenlijsten in Microsoft Office Excel DBC-Overzicht: werken met patiëntenlijsten in Microsoft Office Excel Algemeen Alle rapportages die via het portaal VIP Live te downloaden zijn, zijn gemaakt in een Microsoft Office Excel versie 2010 of

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3

Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 Inhoud Inhoudsopgave...2 1. Gebruik Excel upload...3 1.1 Stap 1: Excel bestand vullen...3 1.2 Stap 2: Benodigde gebruikersgegevens...4 1.2.1 Eenmalig het wachtwoord wijzigen vóór gebruik:...4 1.3 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding

HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS. 1. Inleiding 1. Inleiding HANDLEIDING BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS HANDLEIDING Pagina 1 van 9 BESCHIKBAARHEIDMODULE OPDRACHTGEVERS De website van de Maatschap Spoorwegbeveiligers (www.maatschap-spoorwegbeveiligers)

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder)

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Handleiding Inlener De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Wekelijkse urenbriefjes Gegroepeerde urenbriefje Uitzendkrachten en plaatsingen Het

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD

Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD Handleiding inzicht verschillen HIS KIS zorgprogramma COPD Deze handleiding beschrijft hoe u inzicht kunt krijgen in de verschillen tussen HIS en KIS voor zorgprogramma COPD. Omdat het HIS de bron wordt

Nadere informatie

1.1 Retourinformatie Ga via tabblad <Declareren> naar de toolbar, icoon <Declaratie overzicht>.

1.1 Retourinformatie Ga via tabblad <Declareren> naar de toolbar, icoon <Declaratie overzicht>. 1.1 Retourinformatie Ga via tabblad naar de toolbar, icoon . 1.1.1 Declaratieoverzicht In het declaratieoverzicht staan alle declaraties die verstuurd zijn naar de zorgverzekeraar

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Met ingang van seizoen 2010-2011 kunt u voor de bekertoernooien inschrijven via een nieuw ontwikkelde module van MijnNBB. De opgave kan uitsluitend

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten

Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten Uitleg webportal en handleiding invoeren declaraties diensten Inloggen Log in met jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is jouw emailadres. Jouw persoonlijke wachtwoord heb

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Plaats: Utrecht Datum: 15-03-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 1. Inleiding Minister Edith Schippers heeft opdracht gegeven vanaf 1 april

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS)

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS) AANMELDING DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie : DIS00997 Datum: 6-11-2014 DBC Informatiesysteem (DIS) Postbus 2774 3500 GT Utrecht E: info@dbcinformatiesysteem.nl T: 030

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER. Extra Verlofdagen

Handleiding MIJNBTER. Extra Verlofdagen Handleiding MIJNBTER Extra Verlofdagen Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Extra Verlofdagen (EVD/ERVD)... 6 3.1 Opvoeren nieuwe declaratie....

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie