Gemeente Ede. Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Ede. Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC"

Transcriptie

1 Gemeente Ede Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC Aanleiding Aandacht voor sociale veiligheid is belangrijk rondom de vestiging van een AZC. Wij wilden graag weten welke maatregelen mogelijk en wenselijk zijn. Daarom heeft de afdeling Veiligheid van gemeente Ede een onderzoek uitgevoerd. Uiteraard hangt het scala van mogelijke maatregelen af van de locatie waar een AZC gevestigd wordt. Quickscan De afdeling Veiligheid heeft een quickscan gemaakt van zes gemeenten met een AZC en hier de best practices uitgehaald. Wij hebben gevraagd naar de maatregelen die zij genomen hebben en naar hun ervaringen hiermee. De inventarisatie is kort weergegeven in de bijlage. Mogelijke maatregelen Op basis van de ervaringen van andere gemeenten, brengen wij de volgende mogelijke maatregelen onder de aandacht. Afhankelijk van de locatie kunnen deze toegepast worden. a. Aandachtspunten in de fysieke sfeer, in relatie tot sociale veiligheid: - Aandacht voor verlichting. Eén van de bevraagde gemeente heeft besloten om de verlichting bij het AZC te verbeteren; - Meerdere gemeenten geven aan dat het belangrijk is om een bushalte aan te leggen, als een AZC op een afgelegen locatie wordt gevestigd. Zo kunnen asielzoekers zelf reizen en voorkom je onnodige transfers (met busjes). Aandacht voor de vervoerssituatie is ook in Ede belangrijk (afhankelijk van de locatie); - Cameratoezicht kan tot de mogelijkheden behoren. Eén gemeente heeft besloten om cameratoezicht toe te passen bij het openstellen van het AZC. Maar in de praktijk bleek daar dat hier geen gebruik hoefde te worden gemaakt; - Aanleggen van wifi op een AZC-locatie is belangrijk. Dit voorkomt trek van asielzoekers naar andere wifi-locaties, in het centrum of elders. b. Aandachtspunten in de communicatieve sfeer, in relatie tot sociale veiligheid: - Organiseer open dagen bij de start van het AZC. Blijf hier ook structureel aandacht aan geven; - Betrek structureel omwonenden en bedrijven rond het AZC. Openheid en goede communicatie worden als zeer belangrijk ervaren. Eén gemeente heeft bijvoorbeeld een structureel vierwekelijks overleg met de bewonerscommissie, het COA (inclusief beveiligingsmedewerkers), politie en omwonenden. Daarnaast is er ook regelmatig een overleg met omwonenden en ondernemers. Ook bewoners van het AZC kunnen hierbij betrokken worden. - Zorg voor een vast aanspreekpunt vanuit de gemeente. Een bekend gezicht geeft vertrouwen bij inwoners. - Plaats in het lokale weekblad regelmatig een complete pagina over het AZC. Hoe is het leven, welke mensen zitten er, enzovoorts; - Het is erg belangrijk om vanuit de gemeente veel contact te hebben met omwonenden. Beantwoord vragen snel en los problemen direct op. Betrek de omwonenden en de bewoners van het AZC en laat ze eventueel actief meehelpen; - Informeer de scholen en ouders door middel van voorlichting en geef ze zo nodig een rol.

2 BIJLAGE Weergave uitgebreide inventarisatie maatregelen sociale veiligheid onder zes gemeenten inwoners 1040 plaatsen in het AZC Locatie: Op een industrieterrein 1. Geen onveiligheid, alleen in het begin geen wifi bij de opvang waardoor de asielzoekers zich verplaatsen naar andere plekken, waardoor er bij buurtbewoners onveiligheidgevoelens kwamen. 2. Ja, alleen in het begin. 3. Er is weleens een fiets gestolen, kleine incidenten in het zwembad. Geen grote incidenten. 7. Hebt u verder nog suggesties/ opmerkingen? 4. Zie 1. a. Aan het COA is een andere locatie voorgesteld en deze is aangenomen, ook is er wekelijks een overleg met COA en politie. b. In het begin is er extra inzet geweest, ook vanwege het wifi probleem,1 incident met mensen die dronken waren en flessen gooide, politie is nauw verbonden met AZC. c. Bewoners en ondernemers uitgenodigd om om tafel te gaan over AZC. 6. n.v.t. 7. Draagvlak is belangrijk, enkele inwoners bijeenkomsten organiseren. Zij hebben een soort van kraampjes neergezet waarbij mensen meer informatie konden krijgen.

3 +/ inwoners 1227 plaatsen in het AZC 100 incidenten Locatie: 4 km buiten centrum 1. Nee, nog steeds niet. 2. Wel gevoelens, al een jaar AZC, de gevoelens worden minder, locatie ligt 4 km buiten het centrum. Midden op fietspad lopen. In de avond van groepen mannen. Klachten van direct omwonenden over te veel asielzoekers. 3. winkeliers klagen over diefstal maar er was geen toename te meten. 4. Deze gevoelens kwamen opzetten als groepen mannen rond hingen of over het fiets paden liepen. a. Overleggen met omwonende en COA, sprake van overlast van afval in de berm. COA neemt maatregelen na aanleiding van meldingen van omwonenden b. Er is een wijkagent voor het AZC. c. Eigen beveiligingsdienst 6. Er zijn geen extra maatregelen genomen 7.

4 +/ inwoners 1250 plaatsen verdeeld over 3 locaties. 50 incidenten Locatie: een voormalige Jeugdinrichting/gevangenis. Andere 2 locaties gevestigd in woonwijken, bestaan al langer. 1.Niet echt 2. Geen klachten of gevoelens te merken (in het grote plaatje, natuurlijk wel hier en daar maar niet extreem). 3. Syrische personen hebben andere kijk op vrouwen. Ook werd er weleens gespuugd richting Nederlanders. Kleine incidenten. 4. Waarde vermindering huis. Niet echt iets op sociaal veiligheidsgebied. a. Infoavonden en samenwerking verzorgen tussen, gemeente, COA, politie, scholen, studenten/leerlingen, bewoners en buurt. b. Intensief samen met gemeente, scholen en COA 2 wekelijks overleg. Alles delen. Ook de geheime dingen. Dit blijft uiteraard binnen dat overleg maar zorgt wel voor rust. Door openheid en eerlijkheid. c. Zie a en b 6. Ja tot afname van onveiligheidsgevoelens. 7. Stadsmarinier uit Rotterdam, kwam oorspronkelijk uit Eritrea. Kenden dus de manieren van asielzoekers en heeft heel veel uitgelegd en voorgelicht. Dit werd als zeer fijn ervaren. Betrek omwonenden met zo veel mogelijk openheid en communicatie is zeer van belang. Deze locatie kwam net voor dat alle media aandacht kwam, hierdoor is het proces redelijk rustig verlopen. Ook zaten er al twee locaties. Dit hielp ook mee.

5 +/ inwoners 1141 plaatsen (van 800 naar 1200) Bestaat sinds incidenten bijna allemaal intern. Locatie: 2 kilometer van centrum dorp 1. Nee a. de gemeente en COA? 2. Ja, toen er werd uitgebreid (recent) was er wel enige onrust bij de omwonenden. Dit is vrij vroeg getackeld en weggenomen. 3. Een noemenswaardig incident was een persoon (asielzoeker) met psychische lasten die iemand buiten het AZC aanviel. Verder geen echte incidenten buiten AZC 4. Inwoners vroegen het volgende: Wat gebeurt er nu? Wat verandert er? (na uitbreiding) -In het plaatselijke weekblad komt regelmatig een complete pagina over het AZC. Hoe is het leven, welke mensen zitten er enzovoort worden dan beschreven. - Er werden ook opendagen georganiseerd. Dus omwonenden konden in het AZC kijken. b. Geen extra inzet, wijkagent heeft het vooral onder zijn hoede en dit gaat goed. 6. n.v.t. geen echte onveiligheid gemeten 7. - Weekblad met pagina over AZC. - Goed overleg Deze gemeente heeft een structureel vierwekelijks overleg met de bewonerscommissie, COA+beveiliging COA, politie en omwonenden. Daarnaast is er ook regelmatig een overleg met omwonenden en ondernemers. Ook is het erg belangrijk om veel te praten met bewoners, beantwoord vragen z.s.m. en los problemen direct op. Laat de bewoners ook zelf mee helpen.

6 +/ inwoners 1170 plaatsen ( gesplitst 600 permanent AZC en 600 tijdelijke opvang) 97 incidenten sinds 2008 (start in 2008) Locatie: buiten centrum, in de buurt van voetbalvelden en landbouw. Eerste woning op ongeveer 800 meter afstand. 1. Nee 2. Ja, aannames vanuit media. Zoals: mijn dochters worden verkracht. 3. Alleen een verkeersongeluk, geen incidenten van sociale veiligheid. Uit de politiecijfers blijkt dat er in geen zedenmisdrijven bekend zijn waar bewoners van het AZC bij betrokken waren. Het AZC blijkt niet te zorgen voor overmatig veel incidenten. In 2015 waren 114 incidenten gekoppeld aan het AZC, op ruim incidenten in heel de gemeente. Bij geweldszaken hebben 17 incidenten een relatie met het AZC tegenover 600 incidenten in de gehele gemeente. Zedenmisdrijven in de gemeente: 0 in relatie tot het AZC en 26 in relatie tot gemeente. 4. Zie 2 a. Open communicatie. Van te voren voorlichting d.m.v. kleine groepen en standjes. b. Wijkagent doet nog steeds zijn ronde. Geen extra maatregelen. c. Voor de komst wilde voetbalclubs, motorclub en landbouw extra beveiligmaatregelen. Deze kwamen er vanuit het COA maar bleek achteraf niet nodig. 6. Het zorgde voor rust. Tevens staat de wijkagent in goed contact met de bewoners en AZC. 7. Open Communicatie en voorlichting d.m.v. stands Elke verandering die er is kenbaar maken aan omwonenden doormiddel van een brief.

7 +/ inwoners Sinds 2014 AZC 857 plaatsen uitbreiden incidenten sinds 2014 Locatie: voormalige penitentiaire inrichting 1. Nee, AZC is gevestigd in een PI. 2. Beetje de standaard gevoelens. Allemaal mannen? Wat gaan de asielzoekers doen? Vreemde taal Aantal asielzoekers hingen rondom pin automaten. Dit zorgde voor onrust in de buurt. - Asielzoeker vond meisje leuk, dit werd opgeblazen. Maar jongen had niets kwaads in de zin. Uiteindelijk goed gekomen. - Andere incidenten intern 4. zie 2 a. Gesprek met buurt en scholen. Extra verlichting, speciale uitrit AZC. Bushalte voor AZC geplaatst. b. Niet iets extra s, normale werkzaamheden voor wanneer er een AZC komt. c. Vb. pinautomaat. COA snel gehandeld de personen aangesproken en tijdelijk heeft er iemand van het COA bij de pinautomaat gestaan om uit te leggen dat het niet gewenst was dat men daar rond hing. 6. Ja, hoewel er altijd wel enige onveiligheidgevoelens aanwezig waren. (niet extreem) 7. Bij roering in de gemeente (bij burgers) gelijk college en raad laten handelen. Betrek ook het onderwijs en omwonenden. - Plaats op de website (ede) de meest gestelde vragen over AZC. Dit bleek in deze gemeente goed te werken. Notitie:

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

Plaatsingsbesluit cameratoezicht Wenckebachweg. dat uit informatie van politie en gemeente blijkt:

Plaatsingsbesluit cameratoezicht Wenckebachweg. dat uit informatie van politie en gemeente blijkt: X Gemeente Amsterdam Burgemeester Gemeenteblad Bm X Bm-besluit Jaar Afdeling 2016 3B Nummer Publicatiedatum Onderwerp Plaatsingsbesluit cameratoezicht Wenckebachweg De burgemeester van Amsterdam Overwegende:

Nadere informatie

Beknopt verslag informatiebijeenkomst AZC 6 oktober 2015

Beknopt verslag informatiebijeenkomst AZC 6 oktober 2015 Beknopt verslag informatiebijeenkomst AZC 6 oktober 2015 Opening. Gerrit Hofstra is onafhankelijk gespreksleider. Hij heet iedereen in de zaal welkom. Hij vertelt in het kort het programma voor vanavond

Nadere informatie

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1 Communicatieplan Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden datum: 28-01-2015 Versie 1 0 Inleiding Het college van B&W van de gemeente Covorden heeft van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Nadere informatie

Resultaten evaluatie noodopvang vluchtelingen omwonenden. Oktober 2016 Gemeente Oss Rapportage Onderzoek en Statistiek

Resultaten evaluatie noodopvang vluchtelingen omwonenden. Oktober 2016 Gemeente Oss Rapportage Onderzoek en Statistiek Resultaten evaluatie noodopvang vluchtelingen omwonenden Oktober 2016 Gemeente Oss Rapportage Onderzoek en Statistiek 1. Inleiding Voor van de evaluatie van de noodopvang zijn de omwonenden, ondernemers

Nadere informatie

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014

Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Bewonersenquête Veiligheid Maart 2014 Aanleiding In nuari kreeg de bewonerscommissie van verschillende bewoners vragen over veiligheid. Op dat moment lagen de autobranden rond de arwisseling nog vers in

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS Inleiding Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum is na de zomer van 2015 gestart met een onderzoek binnen de gemeente naar mogelijk geschikte

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 8 t/m 11. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 8 t/m 11. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 8 t/m 11 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 18 maart 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting Resultaten

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

De burgemeester deelde begin september in de raad mee dat binnen een maand bekend zou zijn

De burgemeester deelde begin september in de raad mee dat binnen een maand bekend zou zijn SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Schriftelijke raadsvragen van Hester Veltman en Alexander Vos de Wael, fractie VVD, ingevolge artikel 43 van het Reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Verzoek

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

trntrtrtr V td L O\'ERLASTMETINGEN IN DE GRAVII\TNESTEEG EN OMGEVING

trntrtrtr V td L O\'ERLASTMETINGEN IN DE GRAVII\TNESTEEG EN OMGEVING trntrtrtr V td L O\'ERLASTMETINGEN IN DE GRAVII\TNESTEEG EN OMGEVING : COLOFON St. INTRAVAL Postadres: Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl Kantoor Groningen: Kantoor Rotterdam: St. Jansstraat

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5262212 B&W verg. : 21 oktober 2015 Onderwerp: Locatiekeuze AZC 1) Status Zoals afgesproken in het raadsvoorstel Proces en locatiecriteria asielzoekerscentrum s- Hertogenbosch

Nadere informatie

Flitspeiling begeleid wonen

Flitspeiling begeleid wonen Grote Bickersstraat 76 1013 KS Amsterdam Postbus 1903 1000 BX Amsterdam tel 020 522 59 99 fax 020 622 15 44 e-mail info@veldkamp.net www.veldkamp.net Flitspeiling begeleid wonen Bart Koenen, Valerie Vieira

Nadere informatie

Communicatieplan Nieuw AZC Dokkum

Communicatieplan Nieuw AZC Dokkum Communicatieplan Nieuw AZC Dokkum Dokkum Versie 2011 1. Inleiding Het communicatieplan beschrijft op beknopte wijze hoe verschillende doelgroepen tijdig en doeltreffend kunnen worden geïnformeerd over

Nadere informatie

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 zaaknummer: 118864 blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1094 - Contacten met Azc onderwerp: Opvangcapaciteit Azc advies: De raad voor

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

BUURTSIGNAAL TER APEL

BUURTSIGNAAL TER APEL BUURTSIGNAAL TER APEL IN SAMENWERKING MET BURGERS EN ONDERNEMERS UITGEVOERD DOOR: INHOUD Uitleg Buurtsignaal Uitvoering Buurtsignaal Resultaten onderzoek Overige bevindingen Conclusie Aanbevelingen UITLEG

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Datum : donderdag 7 april 2016 Plaats : Het Anker, Geert Waldastraat 2 in Zuidhorn Tijd : 21.00 22.15 uur Aanwezig:

Nadere informatie

Gemeente Coevorden. t y

Gemeente Coevorden. t y g t y Agendapunt : AZC Oosterhesselen Onderwerp : Omgevings- en bestemmingsvergunning Motie nr. 15-05 overwegende dat het college in een voorgenomen concept reactie heeft aangegeven op het verzoek om,

Nadere informatie

Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen.

Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen. Nummer : 06-11.2016 Onderwerp : AZC Uithuizen Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen. Uithuizen, 9 juni

Nadere informatie

Derde meting monitor leefbaarheid Oranje

Derde meting monitor leefbaarheid Oranje Derde meting monitor leefbaarheid Oranje B. Bieleman R. Mennes M. Sijtstra J. Snippe DERDE METING MONITOR LEEFBAARHEID ORANJE Juni 216 INTRAVAL GroningenRotterdam 1. Inleiding In oktober 21 is aangekondigd

Nadere informatie

Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart

Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart 4 Resultaten enquête minivoetbalveld Fijnaart Jongerenwerk Moerdijk Surplus Welzijn Gebiedsplannen Fijnaart Jacques van den Baard, Frans Brouwer, Gijs Kluft juli 4 Inleiding In opdracht van Gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Gemeente Breda. Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting. Rapportage

Gemeente Breda. Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting. Rapportage Gemeente Breda Omgevingsmeting asielzoekerscentrum: nulmeting Rapportage Publicatienummer: 1751 Datum: Juli 2014 In opdracht van: Gemeente Breda Het College Uitgave: Gemeente Breda Afdeling Bedrijfsbureau

Nadere informatie

NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE WIJKPROFIEL ROTTERDAM Prettig, een fijn gevoel. dat er verbondenheid is

NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE WIJKPROFIEL ROTTERDAM Prettig, een fijn gevoel. dat er verbondenheid is SAMENVATTING WIJKPROFIEL NESSELANDE 2018 1 NESSELANDE 2018 OVER BUURTPREVENTIE NESSELANDE Buurtpreventie Nesselande (BPN) bestaat sinds 2014 en heeft als doel om de extra ogen en oren van de politie in

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Samenvatting en conclusies

Samenvatting en conclusies Eval uat i e Camer at oezi cht Gouda Ei ndr appor t Samenvatting en conclusies De gemeente Gouda is begin 2004 een proef gestart met cameratoezicht in de openbare ruimte op diverse locaties in de gemeente.

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

17 oktober Onderzoek: Opvang vluchtelingen

17 oktober Onderzoek: Opvang vluchtelingen 17 oktober 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING VEILIGHEID

INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING VEILIGHEID INWONERSPANEL REUSEL-DE MIERDEN PEILING 1 2016 VEILIGHEID Gemeente Reusel-De Mierden December 2016-Januari 2017 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632 OPENBAAR Memo (Forum / raad) Aan Van Datum Onderwerp Inlichtingen bij Het Forum Het college van B&W 17-02-2016 Doel Anders, namelijk zienswijze forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum

Nadere informatie

Buurtenquête hostel Leidsche Maan

Buurtenquête hostel Leidsche Maan Buurtenquête hostel Leidsche Maan tussenmeting 2013 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht (GG&GD) DIMENSUS beleidsonderzoek April 2013 Projectnummer 527 Inhoud Samenvatting 3 Inleiding

Nadere informatie

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld OMWONENDENOVERLEG AZC WEERT 10 november 2015 Locatie Van Horne kazerne Aanwezig Namens COA Miriam Goudberg, locatiemanager COA Weert Stephanie Quadvlieg, programmamanager Namens gemeente Jos Heijmans,

Nadere informatie

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden Veiligheidsmonitor 2008, gemeente 1 Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 In deze bijlage worden de uitkomsten van de monitor weergegeven in tabellen. Van de volgende gebieden worden cijfers gepresenteerd:

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

Wethouder Joop Brink verlaat de vergadering wegens een andere afspraak.

Wethouder Joop Brink verlaat de vergadering wegens een andere afspraak. Verslag Bijeenkomst Klankbordgroep AZC datum : woensdag 10 juni aanvang : 19.00 tot 21.00 uur locatie : De Hesselerhof te Oosterhesselen 1.Opening/welkom (door wethouder Joop Brink) Wethouder Joop Brink

Nadere informatie

- Te besluiten Elderhoeve beschikbaar te stellen aan COA om een tijdelijk Azc voor maximaal 350 vluchtelingen te realiseren voor de duur van 5 jaar.

- Te besluiten Elderhoeve beschikbaar te stellen aan COA om een tijdelijk Azc voor maximaal 350 vluchtelingen te realiseren voor de duur van 5 jaar. Aan burgemeester en wethouders Documentnummer Portefeuillehouder(s) Ron König Zaaknummer Cluster Vertrouwelijk Nee Ambtenaar Marijn Willemen Datum in college 22-12-2015 Telefoonnummer 026-377 3351 Datum

Nadere informatie

Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied"

Verslag Schouw Ontsluiting Azc en Openbaar gebied Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied" Verslag van overwegingen en argumenten die zijn gepasseerd tijdens de eerste en de tweede schouw. De eerste schouw vond plaats op woensdag 27 januari

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019 Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 19 JUNI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u het verslag van de informatiedag, zaterdag 12 maart 2016 in het Rat Verlegh Stadion, over de verhuizing van azc De Boschpoort naar het belastingkantoor aan de

Nadere informatie

5. CONCLUSIES. 5.1 Overlast

5. CONCLUSIES. 5.1 Overlast 5. CONCLUSIES In dit afsluitende hoofdstuk worden de belangrijkste conclusies besproken. Achtereenvolgens komen de overlast, de criminaliteit en de veiligheidsbeleving aan bod. Aan de 56 buurtbewoners

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 2 Welkom Agnes van Ardenne Burgemeester gemeente Westland Programma Tot 20.30 uur Uitslag enquête Vraaggesprek met verschillende doelgroepen 20.30 21.30

Nadere informatie

Datum 10 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Criminele asielzoekers van de straat houden

Datum 10 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Criminele asielzoekers van de straat houden 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie beleid Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 187/2015 Datum : 4 december 2015 B&W datum : 4 december 2015 Beh. ambtenaar : A. Twigt Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : heropening AZC Aanleiding Op verzoek

Nadere informatie

Communicatieplan / procesbeschrijving AZC Raalte (versie 2 november 2015)

Communicatieplan / procesbeschrijving AZC Raalte (versie 2 november 2015) Communicatieplan / procesbeschrijving AZC Raalte (versie 2 november 2015) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Proces... 3 3. Rolverdeling gemeente / COA... 3 4. Communicatiedoelgroepen... 5 5. Doelgroepenanalyse

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen september-december 2015

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen september-december 2015 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen september-december 215 Deze publicatie is uitgegeven door Onderzoek en Statistiek Groningen februari 216 In dit rapport worden politiestatistieken en resultaten

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor Gemeente Leiden Resultaten per stadsdeel en in de tijd Mediad Rotterdam, maart 2011 Veiligheidsmonitor, Gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor

Nadere informatie

Zoektocht locaties opvang asielzoekers. tbv RIA Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Zoektocht locaties opvang asielzoekers. tbv RIA Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Zoektocht locaties opvang asielzoekers tbv RIA 19-01-2016 Hier komt tekst Hier komt ook tekst Zoek en beoordelingscriteria gemeente (Cie brief wethouder Jongerius 14-9 Ruimte bieden voor verschillende

Nadere informatie

In gesprek met jongeren

In gesprek met jongeren In gesprek met jongeren Hier komt tekst Verslaglegging Raad in de Wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern Hier komt ook tekst 27 september 2017 Aanleiding Op woensdag 27 september 2017, van 18.00 tot

Nadere informatie

De rol van Mercatus bij een overlastsituatie

De rol van Mercatus bij een overlastsituatie De rol van Mercatus bij een overlastsituatie Mercatus heeft een inspanningsverplichting bij overlast. Mercatus vindt het belangrijk dat de bewoners eerst actie ondernemen, dit om de sfeer in de buurt goed

Nadere informatie

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11 De Eindhovense Eindhoven, oktober 11 Inhoud 1 Inleiding 1 2 Objectieve index: 3 2.I Inbraak 3 2.II Diefstal 4 2.III Geweld 4 2.IV Overlast/vandalisme 4 2.V Veilig ondernemen (niet in index) 5 3 Subjectieve

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

Aansluitend volgt er een voorstelronde van de aanwezigen:

Aansluitend volgt er een voorstelronde van de aanwezigen: notulen naam overleg datum overleg 18-12-2014 aanwezig niet aanwezig Klankbordgroep (KBG) Dhr. F. Erkens (voorzitter), dhr. P. Klassen, Dhr. B. Jansen, Mevr. K. Hop, dhr. M. Dupuits, mevr. Jacobs, dhr.

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid LEEF Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid 1 2 Pilot Hondenbeleid Hondenbeleid > 10 jaar Vastgelegd in APV Evaluatie in afgelopen 3 jaar Projectgroep van Wijkkerngroep In kaart brengen Klachten (mail; Social

Nadere informatie

Wijziging APV: sluiting voor publiek toegankelijke gebouwen. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA

Wijziging APV: sluiting voor publiek toegankelijke gebouwen. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Wijziging APV: sluiting voor publiek toegankelijke gebouwen Registratienr. 6752562 Steller/telnr. A.M. Hof/ 7439 Bijlagen 3 Portefeuillehouder Langetermijn agenda (LTA) Raad Vertrouwelijk

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. AZC locatie Energieweg te Groningen

Zienswijzenrapport. AZC locatie Energieweg te Groningen Zienswijzenrapport AZC locatie Energieweg te Groningen Versie: 10-02-2016 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding.......... 3 2. Participatieproces en reacties... 3 3. Reacties van algemene aard. 4 3.1 Azc

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 18 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Notitie bij collegebrief RVR 2015

Notitie bij collegebrief RVR 2015 Notitie bij collegebrief RVR 2015 VVH - Openbare orde en Veiligheid Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende

Nadere informatie

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei

ONDERZOEK VEILIGHEID. Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei GfK 2014 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei ONDERZOEK VEILIGHEID Inwonerpanel Gemeente Dongen Onderzoek 9 Mei 14 GfK 14 Gemeente Dongen Onderzoek Veiligheid Mei 14 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting. Onderzoeksresultaten Voorvallen en misdrijven Veiligheid

Nadere informatie

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015.

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015. Verslag informatiebijeenkomst 6 oktober 2015 voor omwonenden i.v.m. tijdelijke noodopvang asielzoekers in het Willem Blaeu College te Alkmaar. Sprekers namens de gemeente: namens het Centraal Orgaan opvang

Nadere informatie

Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven

Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven Overzicht inventarisatie ervaringen met bladkorven Wijk Vraag 1 beeldbestek Vraag 2 overlast Vraag 3 herintroductie Vraag 4 gratis breng voorziening Brukske Centrum Landweert Noord-west Het ziet er zeker

Nadere informatie

Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe

Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe Donderdag 16 juni, 18.00 20.00 uur, hoofdgebouw Willibrordhaeghe Genodigden waren de bewoners van de Vlierdenseweg 92 t/m 115. Burgemeester Hilko

Nadere informatie

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Informatienota voor de raad Onderwerp Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Versienummer 03 Portefeuillehouder Vedelaar Informant Diny Flierman Eenheid/Afdeling

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 28 t/m 39. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 28 t/m 39. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 28 t/m 39 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 29 september 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen Portefeuillehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings, drs. Ap Reinders Collegevergadering 13 Oktober 2015

Nadere informatie

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u

In deze folder leest u gouden tips om prettig samen te leven, hoe u Een goede buur is goud waard! Overlast of prettig samenleven? Enkele tips Liever een goede buur Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven of onder u. Om ervoor te zorgen dat iedereen prettig

Nadere informatie

Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier

Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier Veiligheidsbeleving op de Sluisjesdijkpier Groep B: E.A.A. Crone, J.T. Frolijk, O. Ghoubari, 14-04-2014 D.J. Ohler, R. den Toom Onderzoek Sluisjesdijk Groep B Esther Crone Daniëlle Ohler Ouassila Ghoubari

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

PEILING MOERDIJKPANEL

PEILING MOERDIJKPANEL PEILING MOERDIJKPANEL Hoe denken inwoners van gemeente Moerdijk over een verruiming van de zondagsopenstelling voor winkels binnen hun gemeente? November 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research

Nadere informatie

Maatregelenmatrix Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden

Maatregelenmatrix Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden Binnenstad en Schrans e.o. Leeuwarden Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad, gemeente Leeuwarden, september 2018 1 1. Communicatie/Borging en evaluatie KVO is een (continu) proces. Dus geen project dat

Nadere informatie

GEMEENTE OSS Resultaten op hoofdlijnen

GEMEENTE OSS Resultaten op hoofdlijnen GEMEENTE OSS Resultaten op hoofdlijnen RESULTATEN GEMEENTE OSS 2011 Soort onderzoek : Enquêteonderzoek bevolking 15+ Opdrachtgever : Stadsbeleid Maatschappelijke Ontwikkeling Opdrachtnemer : Team O&S,

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 18 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie

Nadere informatie

Vierde meting monitor leefbaarheid Oranje

Vierde meting monitor leefbaarheid Oranje Vierde meting monitor leefbaarheid Oranje B. Bieleman R. Mennes M. Sijtstra J. Snippe VIERDE METING MONITOR LEEFBAARHEID ORANJE November 2 INTRAVAL Groningen-Rotterdam 1. Inleiding In oktober 21 is aangekondigd

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 12. 0642 B&W verg. : 12 juni 2012 Onderwerp: Evaluatie project Veilig Uitgaan 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 4 t/m 7. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 4 t/m 7. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 4 t/m 7 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 19 februari 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting Resultaten

Nadere informatie

Verslag van de bewonersbijeenkomst over GVA Hoogvliet op 2 december 2016

Verslag van de bewonersbijeenkomst over GVA Hoogvliet op 2 december 2016 Verslag van de bewonersbijeenkomst over GVA Hoogvliet op 2 december 2016 19.15 uur tot 20.45 uur Gebiedskantoor Hoogvliet (Cloese 200, Hoogvliet) 1. Opening Dagvoorzitter opent de bijeenkomst om 19.15

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk?

Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Een bewonerscommissie Hoe werkt dat eigenlijk? Als huurder kunt u meedenken en meebeslissen We vinden het belangrijk dat u zich als huurder thuis voelt in uw huis, uw woongebouw en in uw buurt. Daarom

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Intrekking besluit vestiging AZC Registratienummer: 00589421 Op voorstel B&W d.d.: 19 juli 2016 Datum vergadering: 19 juli 2016 Portefeuillehouder: H. Mak Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid 20 juni 2019 Inleiding Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 40 t/m 51. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 40 t/m 51. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 40 t/m 51 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 27 december 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting Resultaten

Nadere informatie

Gemeente Marum. Beeld

Gemeente Marum. Beeld Gemeente Marum 2015 Gemeente Marum Beeld Onderdeel van het Basisteam Ommelanden-West BT Ommelanden West omvat 7 gemeenten: De Marne Winsum Bedum Zuidhorn Leek Marum Grootegast 1 gebiedsgebonden Operationeel

Nadere informatie

Horeca evaluatiemoment op 30 september 2011-09-30

Horeca evaluatiemoment op 30 september 2011-09-30 Horeca evaluatiemoment op 30 september 2011-09-30 Agenda; Welkomstwoord burgemeester Schoenmaker Voorstelronde Rond laten gaan van de presentielijst Eerste ervaringen, met portiers, flexibele sluitingstijden

Nadere informatie

Fries burgerpanel. Fries Burgerpanel over veiligheid in Fryslân. februari 2014

Fries burgerpanel. Fries Burgerpanel over veiligheid in Fryslân. februari 2014 Fries burgerpanel Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven. Fryslân inzicht Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven.

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week t/m week Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week t/m week Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers Rapport monitor Opvang asielzoekers week 52 2016 t/m week 13 2017 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 13 april 2017 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes

Nadere informatie

Bm-besluit. Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat. Overwegende:

Bm-besluit. Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat. Overwegende: Gemeente Amsterdam Burgemeester Gemeenteblad Bm-besluit Bm Jaar Afdeling Nummer Publicatiedatum 2016 3B Onderwerp Plaatsingsbesluit cameratoezicht Klipper- en Tjalkstraat De burgemeester van Amsterdam

Nadere informatie

COMMISSIE VAN TOEZICHT BIJ P.I. ALPHEN AAN DEN RIJN JAARVERSLAG 2015

COMMISSIE VAN TOEZICHT BIJ P.I. ALPHEN AAN DEN RIJN JAARVERSLAG 2015 COMMISSIE VAN TOEZICHT BIJ P.I. ALPHEN AAN DEN RIJN JAARVERSLAG 2015 De inrichting De Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn bestaat sinds 1 juli 2014 uit twee locaties: de locatie Maatschapslaan

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 25 mei Registratienummer: Agendapunt: Onderwerp: AZC Ten Boer.

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 25 mei Registratienummer: Agendapunt: Onderwerp: AZC Ten Boer. AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 25 mei 2016 Registratienummer: Agendapunt: Onderwerp: Voorstel: AZC Ten Boer De raad besluit: I. in te stemmen met de aanwijzing van de locatie Woldwijk

Nadere informatie

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014?

Hoe veilig was Haarlemmermeer in 2014? Hoe veilig was Haarlemmermeer in? Haarlemmermeer is in veiliger geworden. Het aantal misdrijven is in vergelijking met 213 met 13 procent gedaald. Toch blijft veiligheid volop aandacht krijgen. Want misdrijven,

Nadere informatie