Gemeente Heerhugowaard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Heerhugowaard"

Transcriptie

1 Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes of kloosters. Bij de zoektocht naar capaciteitsuitbreiding waren ook een aantal leegstaande gevangenissen betrokken (Zeist, Doggershoek en Westlinge). Voor het COA is het essentieel dat laatstgenoemde locatie snel en effectief is om te bouwen naar een asielzoekerscentrum dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. Door gebruik te maken van leegstaande gebouwen van de Rijksgebouwendienst wordt efficiënt omgegaan met de middelen van de overheid. Het COA vangt wisselende aantallen asielzoekers op. De vastgoedvoorraad van het COA beweegt mee met deze wisselende aantallen. Op dit moment hebben we te maken met een stijging van de bezetting op de opvanglocaties en zijn we op zoek naar extra locaties. Er zijn verschillende redenen voor de stijging van de bezetting. Er is sprake van een verhoogde instroom, onder andere uit Syrië en Eritrea. Het is de verwachting dat deze toestroom voorlopig niet afneemt, dit wordt door de asielzoekersketen en het ministerie gedeeld. Ook zien we een toename van het aantal vergunninghouders in de opvang, doordat relatief veel vergunningen verstrekt worden en de uitstroom van vergunninghouders nog niet op het niveau van de instroom zit. Voor 2014 wordt rekening gehouden met een capaciteitsuitbreiding om in te kunnen spelen op een verhoogde asielinstroom. Wanneer de huidige trend van verhoogde instroom zich in 2014 zal voorzetten, moet het COA op zoek naar circa extra opvangplaatsen tot 1 januari 2015, inclusief het realiseren van bufferplaatsen. De prognose tot 1 januari 2016 is nog eens aanvullend plaatsen. Dit betreft gedeeltelijk vervangende opvangcapaciteit als gevolg van aflopende bestuursovereenkomsten. Het gemiddeld aantal op te vangen personen voor 2014 zal circa personen bedragen. Gemeente Heerhugowaard 1. Is de gemeenteraad hierover geïnformeerd? A: Kort nadat B&W werden geïnformeerd over de keuze van het COA voor het complex Westlinge als mogelijke optie en haar verkennend onderzoek daarin, heeft de burgemeester de fractievoorzitters hierover geïnformeerd.. Uiteraard zijn leden van de gemeenteraad welkom op de informatiebijeenkomst op 4 september.

2 COA 2. Heeft Heerhugowaard iets te zeggen over de komst van het azc? A: Het bestemmingsplan maakt vestiging van een azc in Westlinge mogelijk. Er vindt overleg plaats tussen het COA en het college, dat gaat onder meer over het goed en veilig huisvesten van asielzoekers. Daarbij komt ook de betrokkenheid van scholen, artsen en kerken ter sprake. Uiteraard wordt ook gesproken over de informatie naar en betrokkenheid van omwonenden en bedrijven. We organiseren een informatieavond op 4 september, om met omwonenden en belangstellenden in gesprek te zijn. Mocht daaraan behoefte blijken kan er ook nog een tweede informatie- of inloopavond worden gehouden. 1. Waarom kiest het COA voor opvang in Westlinge? A. Voor het COA is het essentieel dat de locatie snel en effectief is om te bouwen naar een asielzoekerscentrum dat voldoet aan de kwaliteitseisen. Bij het complex Westlinge is dit het geval. Door gebruik te maken van leegstaande gebouwen van de Rijksgebouwendienst wordt efficiënt omgegaan met de middelen van de overheid. In het verleden zijn ook bijvoorbeeld kazernes omgebouwd tot azc. 2. Waarom nu? A. Het COA heeft te maken met een stijging van de bezetting op de opvanglocaties en is op zoek naar extra opvangcapaciteit. Er is sprake van een verhoogde instroom, onder andere uit Syrië, Somalië, Eritrea, Afghanistan. Het is de verwachting dat deze toestroom voorlopig niet afneemt. 3. Kunnen asielzoekers vrij in en uit lopen? A. Ja, uiteraard kunnen bewoners vrij in en uit lopen. 4. Hoe gaat het COA om met asielzoekers die trauma s hebben doordat ze eerder gevangen hebben gezeten? A. Bewoners met trauma s worden door professionele hulpverleners begeleid. Door aanpassingen aan de locatie wordt de uitstraling van een gevangenis zoveel mogelijk weggenomen. Alle hekken en beveiligingsmasten worden verwijderd, de buitenmuur wordt getransformeerd. Woonruimten worden aangepast, dan wel gecreëerd en voorzien van keukens. Ook komen er speeltoestellen voor de kinderen. 5. Worden er nog meer gevangenissen ingezet voor de opvang van asielzoekers? A. Het COA opent in januari 2015 de voormalige jeugdstrafinrichting Doggershoek in Den Helder en momenteel worden in een gedeelte van het voormalig militair terrein in Zeist bewoners opgevangen. 6. Hoe lang blijven asielzoekers (gemiddeld) hier? A. De duur van het verblijf is afhankelijk van de individuele asielprocedure. Daar is bijvoorbeeld geen gemiddelde aan te geven. Iemand uit een gebied als Syrië zal korter op een centrum verblijven als iemand met een ingewikkeld politiek-, religieus- of andere asielaanvraag. Wij geven daarom ook nooit gemiddelden. Zie antwoord 1 onder kopje samenleving en veiligheid.

3 7. Wat doet het COA m.b.t. de integratie van de asielzoekers met de inwoners van Heerhugowaard (van binnen naar buiten en andersom)? : A: actief deelnemen van de asielzoekers aan de samenleving wordt gestimuleerd. 8. In welke fase bevinden deze asielzoekers zich? A: In een azc, bij geen besluit van de IND, is sprake van een verlengde asielprocedure A. Asielprocedure is gericht op terugkeer naar het land van herkomst. B. Begeleiding gericht op oriëntatie op de toekomst. C. Na inwilliging start voorinburgering, asielzoeker blijft in het azc tot er geschikte woonruimte in de gemeente of elders wordt aangeboden. D. Na afwijzing van de asielprocedure: begeleiding gericht op terugkeer, mogelijke doorstroom naar vrijheid beperkende locatie of gezinslocatie. 9. Wat krijgen de mensen aan financiële middelen? De toelage die mensen ontvangen bestaat uit een bedrag ten behoeve van eten en een bedrag ten behoeve van kleding en andere persoonlijke uitgaven. Een gezin met twee kinderen onder de 18 jaar ontvangt 162 euro per week. Azc Westlinge 1. Hoeveel asielzoekers komen er en wanneer worden zij verwacht? A: Uiteindelijk zullen er maximaal 600 asielzoekers onderdak vinden in het azc. Het gaat dan om zowel volwassenen als kinderen. De mensen komen niet in een keer; de instroom gaat geleidelijk, in fasen. De eerste bewoners hopen we in het voorjaar van 2015 te huisvesten. 2. Blijft het een gevangenis karakter houden? A. Een asielzoekerscentrum is per definitie geen gevangenis. Het complex wordt verbouwd om het geschikt te maken voor het doel: huisvesten asielzoekers op een veilige en leefbare manier. Daarbij wordt zoveel mogelijk gedaan om het een open en vriendelijk karakter te geven. Daar speelt het aanpassen van de muur rondom het complex een grote rol in! 3. Kunnen inwoners van Heerhugowaard op bezoek komen? A. Net als op alle COAlocaties kunnen mensen op bezoek komen bij bewoners. Men wordt wel verzocht zich hiervoor te melden bij de receptie. 4. Welke organisaties zijn er op het azc aanwezig? A: De dagelijkse leiding is in handen van het COA. Daarnaast is er ruimte voor de gezondheidszorg en zijn er organisaties actief als Asielzoekerswerk, de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), de Stichting de Vrolijkheid (gericht op kinderen), de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), etc. Kortom, er is sprake van heel veel bedrijvigheid.

4 5. Hoelang zal het een azc blijven? A: De intentie is dat het azc langdurig in gebruik blijft. In de bestuursovereenkomst wordt de periode vastgelegd. 6. Biedt het opvangcentrum straks ook werkgelegenheid voor inwoners van Heerhugowaard? A: Vwb het COA zal er ongeveer 30 fte nodig zijn. Ongeveer 15% van het aantal personeelsleden zal geworven worden. Daarnaast werken er op een locatie ook beveiligingspersoneel, personeel van COA ketenpartners, schoonmaakpersoneel voor de kantoren (niet in bewonersgebouwen. Dit doen bewoners zelf). Het COA heeft reeds raamcontracten met partijen, maar deze partijen kunnen lokaal werven. 7. Klopt het dat huizen in de buurt van een azc in waarde dalen? Het is niet duidelijk dat de aanwezigheid van een azc effect heeft op de waarde van woningen. De waardeverandering volgt over het algemeen hetzelfde patroon als in vergelijkbare wijken waar geen azc staat. Samenleving en veiligheid 1. Hoe lang blijven de asielzoekers? A. Op deze vraag is geen pasklaar antwoord te geven. Dat hangt namelijk af van de status van de individuele asielzoeker. De samenstelling is divers. Zo wonen er mensen met een verblijfsvergunning op een azc die wachten op een vaste woonplek ergens in Nederland. Maar er verblijven ook mensen die in afwachting zijn van een terugkeer naar het land van herkomst. De verblijfstijden van deze diverse groepen lopen daardoor nogal uiteen. 2. Wat voor impact zal dit voor Heerhugowaard hebben? A. We krijgen er nieuwe buren bij. Die zijn welkom. We zullen hen ontvangen zoals dat een gemeente betaamt, warm en welkom. Heerhugowaard is een sociale gemeenschap en biedt mensen kansen. 3. Waar gaan de kinderen naar school? A: De kinderen op het azc in de basisschoolleeftijd gaan naar school in de gemeente Heerhugowaard. In de aankomende maanden worden afspraken met de beoogde scholen gemaakt. Ook worden er met het COA nog nadere afspraken gemaakt m.b.t. het vervoer van en naar dit nieuwe opvang complex. 4. Wat doen de asielzoekers de hele dag? A: De bewoners zijn vrij in de invulling van hun dagbesteding. Zij worden betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op de opvanglocatie, zoals schoonmaak, onderhoud en beheer van de activiteitenruimten, zoals de computerruimte. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de bereiding van hun eigen maaltijden. Daarnaast zijn er verschillende programma s waar zij aan deel kunnen nemen, denk aan computercursussen, taallessen, weerbaarheidstrainingen, terugkeertrainingen of trainingen gericht op de inburgering in de Nederlandse samenleving. Bewoners krijgen leefgeld om zelf boodschappen te doen en kleding te kopen. Een gezin met twee kinderen onder de 18 jaar ontvangt 162 euro per week.

5 5. Wordt er iets gedaan aan de openbare ruimte (weg, verlichting) naar het azc? A: Er wordt gekeken naar de inrichting van het gebied dat de overgang vormt tussen toegangsweg van en naar het azc en Heerhugowaard. 6. Hoe zit het met de veiligheid? A: De ervaringen van het COA elders in het land met betrekking tot overlast en veiligheidsaspecten rond dergelijke azc s zijn positief. De bewoners van het azc zijn vrij om te gaan en te staan waar zij willen. De locatie heeft een receptie waar bezoekers zich kunnen melden als ze bij bewoners op bezoek komen. Het doel hiervan is om zicht te houden op mensen die het centrum bezoeken. De asielzoekers op de locatie hebben zich te houden aan de regels die gelden voor iedereen die in Nederland verblijft. Als er onverhoopt toch nog iets mis gaat, is er binnen de politieorganisatie een aanspreekpunt in verband met de aanwezigheid van het azc aangewezen. Overigens is het advies bij ervaringen van overlast contact op te nemen met de locatiemanager van het azc, de heer / mevrouw <nog niet bekend>. U kunt ook melding doen bij de gemeente Heerhugowaard. Op initiatief van het COA wordt er ook een overlegplatform gevormd, met daarin vertegenwoordigd de locatiemanager, buurtbewoners, wijkagent, ondernemers en gemeente. 7. Open dag: A: Nog voordat de eerste asielzoekers worden gehuisvest organiseert het COA een open dag om u te laten zien hoe het azc is geworden. De datum wordt via de lokale media en de website van de gemeente bekend gemaakt. 8. Kunnen mensen die iets willen betekenen voor het azc dat ook doen? A. Dat is natuurlijk zeer welkom. Dit loopt via het COA, het beste kan contact te zijner tijd worden gezocht met de locatiemanager. Hoe gaat het nieuwe azc heten? A: Is nog niet bekend. Misschien blijft het wel gewoon Westlinge.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie

Algemeen COA en gemeente Zeewolde

Algemeen COA en gemeente Zeewolde Algemeen COA en gemeente Zeewolde Wat is het COA? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers tijdens de hele asielprocedure. Dit houdt in dat het COA zorgt voor

Nadere informatie

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers. Vragen en antwoorden over de nieuwe opvanglocatie in Velp Waarom komt er nog een opvanglocatie? De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015.

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015. Verslag informatiebijeenkomst 6 oktober 2015 voor omwonenden i.v.m. tijdelijke noodopvang asielzoekers in het Willem Blaeu College te Alkmaar. Sprekers namens de gemeente: namens het Centraal Orgaan opvang

Nadere informatie

Een asielzoekerscentrum in de gemeente

Een asielzoekerscentrum in de gemeente Een asielzoekerscentrum in de gemeente Factsheet van idee naar azc 1 Inhoudsopgave Een opvanglocatie in de gemeente - Van idee naar azc... 3 - Vestiging nieuw azc... 4 - Duurzaamheid locaties... 6 - Communicatie...

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Aanwezig Omwonenden AZC. Namens COA Robin van der Horst, locatiemanager AZC Weert (externe zaken); Miriam Goudberg, locatiemanager

Nadere informatie

Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde

Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde Veelgestelde vragen heropening azc Bellingwolde Waarom azc Bellingwolde heropenen als het aantal asielzoekers daalt (en er elders azc s nog niet zo lang geleden gesloten zijn?) Het COA heeft te maken met

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden Waarom komen er vluchtelingen in het WTC Expo? 2 Wat is een noodopvang? 2 Wat voor een soorten opvang zijn er? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle COA 2 Waarom komen er vluchtelingen in de IJsselhallen? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar de IJsselhallen? 2 Wie worden in de IJsselhallen ondergebracht.

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad

Mededeling van het college aan de gemeenteraad Onderwerp: Beslissing op verzoek COA tot medewerking aan haalbaarheidsonderzoek GVL op locatie vml. PI De Kruisberg Portefeuillehouder: Wethouder Langeveld Datum: 24 maart 2015 Aanleiding voor de mededeling

Nadere informatie

Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten

Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten Mensen centraal opvang & begeleiding huisvesting & proces relatie & keten Opvang & Begeleiding Het COA: wie zijn wij en wat is onze opdracht? Het COA is het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Wij zijn

Nadere informatie

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers:

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december 2001 6,1 58 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer In-uitstroom van asielzoekers: Instroom uitstroom Van 1994 tot 1 septemer 2000 Van 1994 tot 1 september

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Een opvanglocatie in de gemeente

Een opvanglocatie in de gemeente Een opvanglocatie in de gemeente FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING Versie 18 juli 2016 Factsheet Organisatie en omgeving, juli 2016 (Concept) 1 Inhoudsopgave FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING... 1 1 Algemeen...

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens In deze factsheet vindt u achtergrondinformatie naar aanleiding van het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) voor de opvang van asielzoekers

Nadere informatie

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Nummer Contact en vragen via 5 Technischevragen@hollandskroon.nl Portefeuillehouder J.R.A. Nawijn Datum raadsvergadering Datum B&W-besluit 28 juni 2016 6 juni 2016 Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Voorgesteld

Nadere informatie

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het?

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het? Zaak kenmerk.: 332475 Hardenberg, 19 juni 2012 Onderwerp: Herontwikkeling Azc De Eik in Slagharen Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2067 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) Wonen Er zijn momenteel veel landen

Nadere informatie

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen /;:ente./ ~enhelder ~ Raadsinformatiebrief Nr. Rl17.0061 (2017) Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen Aan de leden van de Gemeenteraad Inleiding Het COA vangt alleenstaande

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 187/2015 Datum : 4 december 2015 B&W datum : 4 december 2015 Beh. ambtenaar : A. Twigt Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : heropening AZC Aanleiding Op verzoek

Nadere informatie

A Beleidskaders voor een mogelijk AZC

A Beleidskaders voor een mogelijk AZC A Beleidskaders voor een mogelijk AZC Naam Menno Visser Datum 13 mei 2015 Versie 1.6 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding en aanleiding 3 2. Doel 3 3. Overwegingen 3 3.1. Ruimtelijke en milieukundige

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Niet vallend onder de veel gestelde vragen

Vragen en antwoorden. Niet vallend onder de veel gestelde vragen en antwoorden Niet vallend onder de veel gestelde vragen In de beantwoording van de vragen die zijn gesteld tijdens de informatiebijeenkomsten is onderscheid gemaakt tussen enkele vragen en veel gestelde

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1.0 Besluiten... 3 1.1 Wie is initiatiefnemer voor de komst van een azc?... 3 1.2 Waarom besluit het College en niet de gemeenteraad?... 3 2.0 Azc - Gemeente Harlingen...

Nadere informatie

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Algemeen Vragen over de locatie Vragen over Opvang Vluchtelingen (voorwaarden & inrichting) Vragen over hulp aan en

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) 17 maart 2016 Wonen Er zijn momenteel

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe

Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe Verslag gesprek met direct omwonenden Willibrordhaeghe Donderdag 16 juni, 18.00 20.00 uur, hoofdgebouw Willibrordhaeghe Genodigden waren de bewoners van de Vlierdenseweg 92 t/m 115. Burgemeester Hilko

Nadere informatie

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove \ PERSBERICHT GEMEENTE Aan de redactie Postadres: Postbus 150 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T 14 0174 F (0174) 673 600 E info@gemeentewestland.n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs.

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs. Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

2. Het COA vangt vluchtelingen op en begeleidt hen ook ter voorbereiding op een mogelijke toekomst in Nederland.

2. Het COA vangt vluchtelingen op en begeleidt hen ook ter voorbereiding op een mogelijke toekomst in Nederland. 1 2. Het COA vangt vluchtelingen op en begeleidt hen ook ter voorbereiding op een mogelijke toekomst in Nederland. In Nederland zijn op korte termijn 60 opvanglocaties (45 locaties gaan sluiten) waar met

Nadere informatie

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016 Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie Versie 18 juli 2016 Aanvullende Werkafspraken behorende bij de bestuursovereenkomst [ datum ] tussen het COA en de gemeente [ naam

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze brochure?

Waarom krijgt u deze brochure? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze brochure? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Procedure stap Bijbehorende COAopvangmodaliteit: Verblijfsduur: COA opvanglocatie(s) in: Voorzieningen gezondheidszorg:

Procedure stap Bijbehorende COAopvangmodaliteit: Verblijfsduur: COA opvanglocatie(s) in: Voorzieningen gezondheidszorg: Opvangmodel van COA 1 in de asielprocedure die inging op 1-7-2010 2 en de voorzieningen gezondheidszorg 34 in deze locaties (stand van zaken 1-12- 2011). Procedure stap 1. Aanmelding Centrale Ontvangstlocatie

Nadere informatie

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen *Z00953BB850* Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen 1. Inleiding In de media hebben staatssecretaris Dijkhoff en bestuursvoorzitter Bakker van het COA gemeenten opgeroepen om op korte

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Het college van burgemeester en w ethouders van de gemeente Westland is van plan medew erking te verlenen aan de tijdelijke opvang

Nadere informatie

: Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen.

: Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Het vestigen van een asielzoekerscentrum (AZC) in Geldermalsen. Raadsvoorstel Vergadering : 16 december 2015 Voorstelnummer : 12.05 Registratienummer : 15.021404 Portefeuillehouder : Mw. dr. M.W.M. de Vries Afdeling Bijlage(n) : Concernstaf / Juridische Zaken : Bestuursakkoord

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Proces en locatiecriteria voor een asielzoekerscentrum in s-hertogenbosch Reg.nr. : 4603547 B&W verg. : 10 maart 2015 Commissie : MO Cie_verg. : 25 maart 2015 Raadsverg.

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2015 Datum : 21 januari 2015 B&W datum : 22 januari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : G. Berghoef en T.M.M. Kok Onderwerp : Reacties naar aanleiding

Nadere informatie

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft.

Het onderzoek van de IND richt zich op de vraag of de asielzoeker inderdaad gegronde(serieuze) redenen heeft. Sociale kaart en sociale zekerheid Samenvatting door Sharon.D 20-10-16 Lesstof samengevat uit 24Boost.nl H5 Asielzoekers Asielzoekers/vluchtelingen zijn vreemdelingen die toelating tot ons land vragen

Nadere informatie

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest?

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest? asiel nederlands 22-03-2001 15:15 Pagina 1 U vraagt asiel aan in Nederland U heeft in Nederland een asielaanvraag ingediend. Met uw asielaanvraag verzoekt u de Nederlandse regering om een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48827 24 december 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 23 december 2015, nummer 718939,

Nadere informatie

Raadsvragen: COA COA CDA COA. Uitgangscontrole vindt plaats. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben tot hun vertrek bij meewerken recht op opvang

Raadsvragen: COA COA CDA COA. Uitgangscontrole vindt plaats. Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben tot hun vertrek bij meewerken recht op opvang Raadsvragen: Politieke Partij Vraag Verantwoordelijk Antwoord CDA De voorwaarden en eisen van het, de populatie/samenstelling van asielzoekers en de gewijzigde omgevingsfactoren zijn ten opzichte van 1997-2003

Nadere informatie

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6065 Inboeknummer 14bst01642 Beslisdatum B&W 4 november 2014 Dossiernummer 14.45.103 (2.5.1) Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje Raadsvragen:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen SP Venray

Schriftelijke vragen SP Venray Schriftelijke vragen SP Venray Onderwerp: AZC Roekenbosch Tijdens de raadsvergadering van 22 september is er een motie vreemd aan de orde van de dag door een grote meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Openbaar Onderwerp Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Programma Sport & Accommodaties Zorg & Welzijn Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen

Nadere informatie

Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick

Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick Q and A's bij de bekendmaking van de locatie huisvesting statushouders Stadhoudersstraat / van Nassaustraat te Blerick 1) Waarom deze locatie? Dankzij de inzet van deze leegstaande huisvesting is er voor

Nadere informatie

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Uitleg vergunninghouders / statushouders Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Het is elke dag in het nieuws, de grote vluchtelingenstroom richting Europa. Mensen uit Afrika of het Midden Oosten vragen

Nadere informatie

VIER VOORSTELLEN VOOR EEN EERLIJKER VERDELING VAN VLUCHTELINGEN OVER NEDERLAND

VIER VOORSTELLEN VOOR EEN EERLIJKER VERDELING VAN VLUCHTELINGEN OVER NEDERLAND VIER VOORSTELLEN VOOR EEN EERLIJKER VERDELING VAN VLUCHTELINGEN OVER NEDERLAND Jasper van Dijk, SP Tweede-Kamerlid Saskia Bril en Ewa Slutzky, SP fractiemedewerkers november 2017 VIER VOORSTELLEN VOOR

Nadere informatie

Factsheet Noodopvanglocaties

Factsheet Noodopvanglocaties Factsheet Noodopvanglocaties Deze informatie is bestemd voor de veiligheidsregio s en voor gemeenten. Inleiding Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in Nederland verantwoordelijk voor de opvang

Nadere informatie

Aantal asielaanvragen

Aantal asielaanvragen Wist u dat... 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn 95% in eigen regio blijft 4 miljoen hiervan zijn Syriërs 3,5 miljoen van deze Syriërs in Jordanië, Turkije en Libanon verblijven T/m juli 2015

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Inhoud 1. Introductie door Rita Visscher-Noordzij 2. Nieuwe opgave 3. Reikwijdte Integraal Programma Vluchtelingen 4. Terminologie vreemdeling,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Vreemdelingenzaken Directie Regie Vreemdelingenketen

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Datum : donderdag 7 april 2016 Plaats : Het Anker, Geert Waldastraat 2 in Zuidhorn Tijd : 21.00 22.15 uur Aanwezig:

Nadere informatie

Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst

Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst Van Postbus 60055, 6800 JB Arnhem Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem Telefoon (026) 355 13 55 info@kplusv.nl www.kplusv.nl Notitie Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst Referentie Arnhem,

Nadere informatie

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem PLAN VAN AANPAK VERHOOGDE ASIELINSTROOM Dit plan van aanpak geeft zowel kwantitatief als kwalitatief een antwoord op de vraag van de commissaris

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze folder?

Waarom krijgt u deze folder? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze folder? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Vreemdelingenbeleid Amsterdam

Vreemdelingenbeleid Amsterdam Vreemdelingenbeleid Amsterdam 14 oktober 2016 Historie - 2001 Fonds Gevolgen Vreemdelingenwetgeving - 2013 Start Pilot Vluchthaven: 128 personen is gedurende 6 maanden onderdak, rust en een individueel

Nadere informatie

Project Jeugdhulp aan asielzoekerskinderen - nu en straks Symposium

Project Jeugdhulp aan asielzoekerskinderen - nu en straks Symposium Project Jeugdhulp aan asielzoekerskinderen - nu en straks Symposium Utrecht 26 maart 2019 Hand-out Asielzoekerskinderen 6.727 kinderen (0-18 jaar) 700 alleenstaande minderjarigen (amv) 23.428 bewoners

Nadere informatie

De Koepelkrant. Informatiebulletin voor omwonenden van de Pre Pol COA locatie de koepel in Haarlem

De Koepelkrant. Informatiebulletin voor omwonenden van de Pre Pol COA locatie de koepel in Haarlem De Koepelkrant Informatiebulletin voor omwonenden van de Pre Pol COA locatie de koepel in Haarlem Met dit informatiebulletin willen wij (het COA) omwonende informeren over wat het COA doet, hoe de asielprocedure

Nadere informatie

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015.

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015. *BM1501918* BM1501918 Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015 Aan de Raad, Inleiding Het COA heeft een oproep gedaan aan gemeenten

Nadere informatie

Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers. Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan

Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers. Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers Overeenkomst tussen gemeente en COA Inrichtingsplan Wat ging er vooraf? Grote instroom asielzoekers Spoedverzoek COA voor opvang 1.000 asielzoekers College wil maatschappelijke

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015

Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015 Veel gestelde vragen over het verzoek van COA 9 april 2015 In dit document vindt u veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over het verzoek van COA voor de vestiging van 600 vluchtelingen in

Nadere informatie

Versie 18 juli Model bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie

Versie 18 juli Model bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Model Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Versie 18 juli 2016 1 Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvanglocatie Partijen a. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Geertruidenberg Introductie Vluchtelingenwerk West- en Oost-Brabant en Bommelerwaard (WOBB) locatie Geertruidenberg, zet zich in voor vluchtelingen die gehuisvest worden in onze gemeente. Door maatschappelijke begeleiding

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u het verslag van de informatiedag, zaterdag 12 maart 2016 in het Rat Verlegh Stadion, over de verhuizing van azc De Boschpoort naar het belastingkantoor aan de

Nadere informatie

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 In dit document vindt u veel gestelde vragen (Questions) en antwoorden (Answers) in verband met de komende noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Amstelveen.

Nadere informatie

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 4 t/m 7. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers.

Rapport monitor Opvang asielzoekers. week 4 t/m 7. Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers. Rapport monitor Opvang asielzoekers week 4 t/m 7 Onderzoek naar houding van Nederlanders t.a.v. de opvang van asielzoekers 19 februari 2016 Projectnummer: 20672 Inhoudsopgave Voorwoord Samenvatting Resultaten

Nadere informatie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie Raad op Zaterdag 30 januari 2016 Asiel en Integratie Guust Linders en Margreet Aangeenbrug De asielprocedure van begin tot eind Inhoud 3 thema s: - Huisvesting - Integratie en participatie - Rol van de

Nadere informatie

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Openbaar Onderwerp Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer BW-01501 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening aan Vluchtelingenwerk

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Wat is een statushouder? Een statushouder heeft de hele asielprocedure doorlopen en is erkend vluchteling. Vervolgens heeft de statushouder

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2016 nr 84

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2016 nr 84 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE RAADSVRAGEN 2016 nr 84 Datum 7 juni 2016 Van College B&W Behandeld door Jan Braat Doorkiesnummer 030-2862884 E-mailadres j.braat @utrecht.nl Kenmerk 16.504020 Geachte leden

Nadere informatie

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar.

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar. Collegevoorstel Embargo tot 1 april, 13.00 uur Onderwerp Nieuwe noodopvanglocatie Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls en B. Frings Samenvatting Door het Centraal-orgaan Opvang

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016 Registratiekenmerk: 791098 Vergadering: Gemeenteraad Datum vergadering: 4 februari 2016 Onderwerp: Portefeuillehouder: Vestiging asielzoekerscentrum aan de Ruitersweg-West te Heesch mevrouw M.A.H. Moorman

Nadere informatie

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1 Communicatieplan Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden datum: 28-01-2015 Versie 1 0 Inleiding Het college van B&W van de gemeente Covorden heeft van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

Beantwoording artikel 38 vragen

Beantwoording artikel 38 vragen Beantwoording artikel 38 vragen Aan de PvdA fractie Ter attentie van mevrouw Suijker directie/afdeling RO/RBA contactpersoon J. de Heer onderwerp artikel 38 vragen PvdA telefoon 0182-588288 uw kenmerk

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 5 juli 2018 Onderwerp Flexibilisering asielketen

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 5 juli 2018 Onderwerp Flexibilisering asielketen 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Migratie Programmabureau Flexibilisering Asielketen

Nadere informatie

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders

Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Openbaar Onderwerp Subsidie VWON 2015 voor de maatschappelijke begeleiding en extra tijdelijke formatie voor uitvoering voor huisvesting statushouders Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051

Nadere informatie

Bewonerspanel Opvang asielzoekers

Bewonerspanel Opvang asielzoekers Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Opvang asielzoekers 80% van de panelleden voor opvang asielzoekers in Utrecht Vier op de vijf

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge

Jaarverslag 2015 VluchtelingenWerk WOBB, Locatie Halderberge Introductie VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. De

Nadere informatie

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch.

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch. Asielprocedure [ Asielprocedure ] Als vluchteling kun je in Nederland bescherming krijgen. Daarvoor moet je asiel aanvragen. Tijdens de asielprocedure (in het Nederlands: asielprocedure) onderzoekt de

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers

Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden over extra opvang asielzoekers Datum: 27 mei 2014 Locatie: Energy Village Hotel in Uithuizen Aanwezig: 100 belangstellenden Aanwezig

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2070 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Vragenformulier datum:

Vragenformulier datum: Vragenformulier datum: 25-08-2018 Vragensteller Everdien Berendsen/Chris Jansen Fractie CDA Raadsvoorstelnr Onderwerp Statushouders Beantwoording aan: Vragensteller Inleiding: in de gemeente Bronckhorst

Nadere informatie

Een asielzoekerscentrum in de gemeente

Een asielzoekerscentrum in de gemeente Een asielzoekerscentrum in de gemeente Factsheet Bouwplannen en duurzaamheid 1 Inhoudsopgave Een opvanglocatie in de gemeente - Verbouwplannen... 3 - Duurzaamheid locaties... 4 2 Een opvanglocatie in de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Paulus

Stichting Vrienden van Paulus Verslag rondetafelgesprek mogelijke opvang vluchtelingen 23 februari 2016 23 februari 2016 kwamen in de avond verschillende individuele insprekers, belangenvertegenwoordigers en professionals van onder

Nadere informatie

Vergadering d.d. : 1 juni Agendapunt : : Mogelijke opvang van vergunninghouders. Programma 1: burger, bestuur en veiligheid

Vergadering d.d. : 1 juni Agendapunt : : Mogelijke opvang van vergunninghouders. Programma 1: burger, bestuur en veiligheid Vergadering d.d. : 1 juni 2016 Agendapunt : Onderwerp Programma : Mogelijke opvang van vergunninghouders Programma 1: burger, bestuur en veiligheid Portefeuillehouder : Burgemeester M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf

Nadere informatie