Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen."

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden donderdag 15 oktober benaderd met het verzoek of de regio crisisopvang kan bieden aan nieuwe vluchtelingen. De grote toestroom van mensen heeft tot gevolg dat de reguliere opvanglocaties geen ruimte meer hebben. Wij hebben dezelfde dag samen met de gemeente Teylingen aan het COA laten weten dat wij gehoor geven aan deze oproep. We beschouwen dit als een crisissituatie en zien het als een maatschappelijke plicht om deze mensen op te vangen. De humanitaire nood is zeer hoog. Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Het vraagstuk speelt al langer. Heeft de gemeente al eerder actie ondernomen? De vraag voor de crisisopvang van vluchtelingen is op donderdagmiddag 15 oktober gesteld. De gemeente Lisse vangt voor de eerste keer vluchtelingen op. Daarnaast verzochten de VNG en het COA gemeenten half september om versneld statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) te huisvesten. Door de versnelling ontstaat er meer opvangcapaciteit in asielzoekerscentra. In Lisse moeten nog 13 personen gehuisvest worden in Dit is een afspraak die op rijksniveau gemaakt is. Hoelang blijven de vluchtelingen in Teylingen en Lisse? Van woensdag 21 oktober tot dinsdag 27 oktober (2 x 72 uur) verblijven de vluchtelingen in Lisse. Daarvoor waren ze zes dagen (ook 2 x 72 uur) te gast in Teylingen. Waarom op de locatie De Waterkanten? De sporthal is een vast aangewezen crisisopvanglocatie van de gemeente. De locatie is gekozen omdat hier alle benodigde voorzieningen aanwezig zijn. Is het bekend dat de afwatering van de douches in Sporthal De Waterkanten slecht is als er veel mensen tegelijk douchen? Ja, dit is bekend. Inmiddels is dit probleem opgelost. Wat gebeurt er met de opgeslagen eigendommen van de verenigingen? Alle (opgeslagen) eigendommen van de verenigingen worden in afsluitbare ruimten geplaatst. Waarom is er niet gekozen voor opvang in leegstaande panden in Lisse? Leegstaande panden zijn vaak niet geschikt vanwege gebrek aan voldoende voorzieningen. Ook moet het COA zijn diensten (eten, kleding enz.) goed kunnen coördineren. Daarom werkt het COA niet met kleine groepen/locaties. Waarom blijven de vluchtelingen niet de volle twaalf dagen in Teylingen of in Lisse? De crisisopvang heeft een beperkte duur, maximaal 2 x 3 dagen. Dat is een keuze van het COA, zij geven de crisisopvang op deze manier vorm.

2 Waarom zijn inwoners pas donderdag 15 oktober eind van de dag geïnformeerd? Het COA weet pas aan het eind van de dag welk vraagstuk zij nog moeten oplossen om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen. Wij hebben 15 oktober om uur een eerste verzoek gekregen. Om uur hoorden we dat wij de opvang van 150 vluchtelingen samen met de gemeente Teylingen zouden oplossen. Samen met Teylingen zijn we meteen gestart met het opstellen van een persbericht en vraag-antwoorden, zodat we mensen volledig konden informeren. De direct omwonenden van De Waterkanten hebben vrijdagochtend 16 oktober een brief van ons gekregen. Komen er nog meer locaties voor crisisopvang? Op dit moment komt er geen extra crisisopvang. Wat in de toekomst aan vragen hierover op ons af komt, is nu nog niet bekend. Als een dergelijke vraag opnieuw onze kant op komt zullen gemeente Teylingen en Lisse opnieuw een afweging maken of de mogelijkheden er zijn. Opvang van vluchtelingen Wat is het verschil tussen crisisopvang en noodopvang? Crisisopvang is opvang voor ten hoogste 2x 72 uur, dus 6 dagen. Noodopvang is opvang voor langere tijd, bijvoorbeeld enkele maanden of een half jaar. Meer weten over opvang en hulp aan vluchtelingen? Dan kunt u terecht op de website van COA. Uit welke landen komen de vluchtelingen? Het gaat om een groep van ongeveer 150 vluchtelingen. De meeste vluchtelingen komen uit Syrië. Om wat voor groep vluchtelingen gaat het? Van de vluchtelingen in de crisisopvang zijn de naam en nationaliteit bekend. De groep bestaat uit alleenstaanden en gezinnen. Hoe is het deurbeleid? Alleen vluchtelingen en medewerkers hebben toegang tot de sporthal. Het zwembad blijft bereikbaar. Het zwembad maakt gebruik van een andere ingang dan de sporthal voor de opvang. Welke voorzieningen zijn er in De Waterkanten? De Veiligheidsregio Hollands Midden, de gemeente, de brandweer en het Rode Kruis richten de locatie in met bedden en andere benodigde zaken. Er wordt ook voor eten en drinken gezorgd. Hoe gaat het op dit moment met de vluchtelingen? Ze zijn vooral moe, en zijn toe aan rust. Hoe is de medische zorg voor de vluchtelingen geregeld? In de opvang is een huisarts en zijn verpleegkundigen en ehbo-ers aanwezig. Wanneer mensen ziek dreigen te worden kan onmiddellijk zorg worden verleend. Zij monitoren ook of er sprake is van besmettelijke ziekten, mocht dit het geval zijn, dan worden passende maatregelen genomen. Wat doen de vluchtelingen de hele dag? Mogen ze naar buiten? De vluchtelingen zijn overdag vrij om te gaan en te staan waar zij willen. De ervaring leert dat ze blij zijn met de opvanglocatie en veel binnen blijven. Er is een huisregel die stelt dat de vluchtelingen tussen uur s avonds en 7.00 uur s ochtends binnen blijven. Deze huisregel is opgesteld omdat politie en gemeente het belangrijk vinden de rust te behouden, zodat de mensen in de opvanglocatie kunnen slapen.

3 Zijn er activiteiten voor de vluchtelingen? Ja, er zijn vrijwilligers die naar behoefte activiteiten organiseren. Krijgen kinderen meteen onderwijs? Nee, we organiseren wel activiteiten om de kinderen bezig te houden. Gaat gemeente Lisse ook hulp bieden aan statushouders? Ja, de gemeente Lisse onderzoekt op dit moment ook mogelijke locaties voor tijdelijke woningen voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). Elke gemeente biedt jaarlijks een aantal van deze statushouders woonruimte aan. Voor Lisse gaat het dit jaar om 39 personen. Lisse is gevraagd om 13 personen versneld (tijdelijke) woonruimte aan te bieden. Dit zullen wij binnen de gewone termijn doen. Dit aantal is gebaseerd op het aantal inwoners van een gemeente. Het college is hierover met verschillende instanties in gesprek en bekijkt ook alternatieve opvangmogelijkheden. Veiligheid Waar kan overlast worden gemeld? Dat kan bij de gemeente Lisse via of Hoe is de veiligheid in de buurt geregeld? Er zullen voldoende toezichthouders aanwezig zijn. Mochten er op en om de opvanglocatie signalen zijn van onveiligheid, dan zullen de toezichthouders dat aan de politie doorgeven. De politie houdt de omgeving zelf ook in de gaten tijdens hun reguliere rondes. Kun je de sporthal binnen lopen? Nee, inwoners mogen niet zomaar de sporthal in. Vluchtelingen hebben een polsbandje, toezichthouders checken deze. Het zwembad blijft in gebruik. Wat wordt er van vluchtelingen in De Waterkanten geregistreerd in verband met veiligheid? Van de vluchtelingen in de crisisopvang zijn de naam en nationaliteit bekend. De vluchtelingen worden geregistreerd bij aankomst en bij vertrek aan de hand van de namenlijst van het COA. Er ligt sloopmateriaal in de buurt van De Waterkanten. Wordt dit opgeruimd? Ja, de aannemer heeft dit inmiddels zo veel mogelijk verwijderd. Hoe veilig is het rondom vluchtelingenopvanglocaties? Er zijn veel vragen in de samenleving over de veiligheid rondom opvanglocaties. De NOS heeft de feiten op een rijtje gezet. Zie Is er die zes dagen dat de vluchtelingen in Lisse zijn extra beveiliging in het dorp? De BOA s en de politie zullen tijdens hun rondes aandacht besteden aan het centrum van Lisse. Worden vluchtelingen aangesproken op onwenselijk gedrag buiten de sporthal? Als de BOA s of politie onwenselijk gedrag constateren, spreken zij de betreffende personen hierop aan.

4 Zijn er maatregelen getroffen om de veiligheid en rust van zowel vluchtelingen als leerlingen van het Fioretticollege te waarborgen? Er is beveiliging aanwezig en die zal hierop toezien. Ook de BOA s en politie houden reguliere toezichtrondes. Hoe voorkomen het COA en de IND dat er onder de vluchtelingenstroom IS strijders/oorlogsmisdadigers zitten? In eerste instantie is het monitoren van de nationale veiligheid een taak van de NCTV (nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid). De NCTV is scherp op allerlei bewegingen. Daarnaast onderzoekt de IND bij een asielaanvraag de antecedenten van een vluchteling voordat zij worden toegelaten tot de asielprocedure. Indien een bewoner op een locatie gehuisvest wordt, dan zijn medewerkers getraind in het waarnemen van signalen die de leefbaarheid en veiligheid op het centrum in het geding brengen. Mochten er op de locatie aanwijzingen of vermoedens zijn, dan geven COA medewerkers dit door aan de politie, Vreemdelingenpolitie en het COA meldpunt veiligheid. Informatievoorziening over crisisnoodopvang Ik heb een vraag over de opvang van de vluchtelingen in De Waterkanten. Waar kan ik terecht? Kijk voor meer informatie of andere vragen op bij opvang vluchtelingen. De komende dagen is de gemeente extra telefonisch (140252) en via de mail (gemeente@lisse.nl) bereikbaar voor vragen. Woensdag 21 oktober tot uur, vrijdag tot uur en zaterdag en zondag van tot uur. Is de gemeenteraad geïnformeerd? Ja, de gemeenteraad is schriftelijk geïnformeerd en wordt voortdurend op de hoogte gehouden. Waarom zijn de inloopbijeenkomsten alleen via social media, website en pers aangekondigd? Vanwege de tijdsdruk waren alleen deze middelen beschikbaar. Alle direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Vanaf wanneer is de sporthal gesloten voor publiek en wanneer wordt de sporthal ingericht? Vanaf dinsdag 20 oktober wordt de sporthal ingericht voor de opvang. Vanaf die dag is de hal dus gesloten. Het zwembad blijft gewoon open. Is al duidelijk wanneer De Waterkanten weer beschikbaar is? Na het vertrek van de vluchtelingen op dinsdag 27 oktober wordt De Waterkanten weer klaargemaakt voor regulier gebruik. Wanneer de sporthal daadwerkelijk weer beschikbaar is, is nog niet bekend. Sportfondsen houdt de verenigingen en scholen op de hoogte. Ik wil sporten in De Waterkanten, waar kan ik terecht? Sportfondsen informeert de verenigingen die gebruik van de sporthal over de situatie en eventuele uitwijkmogelijkheden. Hoe worden de leerlingen op het Fioretti betrokken? Het Fioretti heeft de ouders voorgelicht. De leerlingen krijgen maandag 26 en dinsdag 27 oktober een aangepast lesprogramma dat aansluit op de veranderende situatie in de wereld en nu dus in de eigen leefomgeving.

5 Helpen Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger? Inmiddels hebben zich genoeg vrijwilligers aangemeld. Mocht er weer behoefte ontstaan aan vrijwilligers, dan leest u dat op onze website. Aan welke hulpgoederen is behoefte? Op dit moment zijn de vluchtelingen al voorzien van de meest noodzakelijke spullen. Op het moment dat er weer behoefte blijkt te zijn aan bepaalde goederen, melden wij dit op onze website. Parkeren Wat heeft de opvang voor gevolgen voor de parkeercapaciteit bij de Waterkanten? De parkeergarage onder De Waterkanten is gesloten van woensdag 21 oktober tot en met dinsdag 27 oktober. In de omgeving zijn ongeveer 100 tijdelijke parkeerplekken gemaakt, aangeduid met terrein a, b, c en d. Ter plaatse geven wij dit aan met bebording. Blijft de fietsenstalling van het Fioretticollege in gebruik tijdens de opvang? Ja, de fietsenstalling blijft in gebruik.

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur

Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisnoodopvang Versie 16 oktober 2015, 22.00 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss

Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Veel gestelde vragen over opvang van vluchtelingen in Oss Juni 2016 ALGEMEEN Wat is het verschil tussen vluchtelingen en vergunninghouders? - Vluchtelingen zijn sinds kort in Nederland en weten niet of

Nadere informatie

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs.

3. Welke nationaliteiten hebben de vluchtelingen? De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten, maar het zijn voornamelijk Syriërs. Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in het WTC EXPO in Leeuwarden Waarom komen er vluchtelingen in het WTC Expo? 2 Wat is een noodopvang? 2 Wat voor een soorten opvang zijn er? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar het

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle

Meest gestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle COA 2 Waarom komen er vluchtelingen in de IJsselhallen? 2 Hoe lang blijven de mensen (gemiddeld)? 2 Wanneer komen de eerste vluchtelingen naar de IJsselhallen? 2 Wie worden in de IJsselhallen ondergebracht.

Nadere informatie

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen

Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen *Z00953BB850* Verkenning (tijdelijke) inzet extra opvang vluchtelingen 1. Inleiding In de media hebben staatssecretaris Dijkhoff en bestuursvoorzitter Bakker van het COA gemeenten opgeroepen om op korte

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) 17 maart 2016 Wonen Er zijn momenteel

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen over het AZC in Harlingen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1.0 Besluiten... 3 1.1 Wie is initiatiefnemer voor de komst van een azc?... 3 1.2 Waarom besluit het College en niet de gemeenteraad?... 3 2.0 Azc - Gemeente Harlingen...

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam

Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Veelgestelde vragen over het azc Rotterdam Er komt tijdelijk een asielzoekerscentrum (azc) aan de Edo Bergsmaweg in IJsselmonde/Beverwaard. In het asielzoekerscentrum komen maximaal 600 mensen wonen voor

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten

Vluchtelingen en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vragen en antwoordenlijst over de opvang van vluchtelingen en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein en Montfoort (Lopikerwaardgemeenten) Wonen Er zijn momenteel veel landen

Nadere informatie

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers. Vragen en antwoorden over de nieuwe opvanglocatie in Velp Waarom komt er nog een opvanglocatie? De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Nummer : R2015.151 Onderwerp : Huisvesten vluchtelingen Aan de raad Samenvatting In reactie op uw motie van 5 november 2015 stellen wij

Nadere informatie

Algemeen COA en gemeente Zeewolde

Algemeen COA en gemeente Zeewolde Algemeen COA en gemeente Zeewolde Wat is het COA? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers tijdens de hele asielprocedure. Dit houdt in dat het COA zorgt voor

Nadere informatie

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015.

Het concrete verzoek kwam in overleg met het COA medio september, dit is geformaliseerd in een officieel verzoek op 1 oktober 2015. Verslag informatiebijeenkomst 6 oktober 2015 voor omwonenden i.v.m. tijdelijke noodopvang asielzoekers in het Willem Blaeu College te Alkmaar. Sprekers namens de gemeente: namens het Centraal Orgaan opvang

Nadere informatie

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers:

6,1. Wetten: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december keer beoordeeld. Maatschappijleer. In-uitstroom van asielzoekers: Werkstuk door een scholier 1662 woorden 29 december 2001 6,1 58 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer In-uitstroom van asielzoekers: Instroom uitstroom Van 1994 tot 1 septemer 2000 Van 1994 tot 1 september

Nadere informatie

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove

Opvang 275 asielzoekers in hotel arbeidsmigranten op bedrijventerrein Zwethove \ PERSBERICHT GEMEENTE Aan de redactie Postadres: Postbus 150 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T 14 0174 F (0174) 673 600 E info@gemeentewestland.n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland

Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Veel gestelde vragen over de tijdelijke opvang van asielzoekers in Westland Het college van burgemeester en w ethouders van de gemeente Westland is van plan medew erking te verlenen aan de tijdelijke opvang

Nadere informatie

Voordat jouw asielprocedure begint

Voordat jouw asielprocedure begint Voordat jouw asielprocedure begint Waarom krijg je deze folder? Je wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen land niet veilig zijn en

Nadere informatie

Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht

Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht Beheerplan opvang van asielzoekers Joseph Haydnlaan 2 en uitbreiding opvang Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht Mei 2016 1. Aanleiding In de wijk Oog in Al is aan de Joseph Haydnlaan 2 een bestaande Asielzoekerscentrum

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders

Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Veel gestelde vragen huisvesting en begeleiding statushouders Wat is een statushouder? Een statushouder heeft de hele asielprocedure doorlopen en is erkend vluchteling. Vervolgens heeft de statushouder

Nadere informatie

Factsheet Noodopvanglocaties

Factsheet Noodopvanglocaties Factsheet Noodopvanglocaties Deze informatie is bestemd voor de veiligheidsregio s en voor gemeenten. Inleiding Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in Nederland verantwoordelijk voor de opvang

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen

Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Verslag bijeenkomst voor omwonenden Het Anker Zuidhorn betreffende opvang vluchtelingen Datum : donderdag 7 april 2016 Plaats : Het Anker, Geert Waldastraat 2 in Zuidhorn Tijd : 21.00 22.15 uur Aanwezig:

Nadere informatie

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen

Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen /;:ente./ ~enhelder ~ Raadsinformatiebrief Nr. Rl17.0061 (2017) Betreft: Realisatie kleinschalige opvang voor alleenstaande vreemdelingen Aan de leden van de Gemeenteraad Inleiding Het COA vangt alleenstaande

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2067 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes

Nadere informatie

Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst

Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst Van Postbus 60055, 6800 JB Arnhem Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem Telefoon (026) 355 13 55 info@kplusv.nl www.kplusv.nl Notitie Strategieontwikkeling vluchtelingen gemeente Voorst Referentie Arnhem,

Nadere informatie

Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort

Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort De Ronde 25 oktober 2016 Door wethouder Houwing en burgemeester Bolsius Agenda: Terugblik: Wat is er vanaf de presentatie van het plan van aanpak

Nadere informatie

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1 Communicatieplan Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden datum: 28-01-2015 Versie 1 0 Inleiding Het college van B&W van de gemeente Covorden heeft van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Nadere informatie

Vragenformulier datum:

Vragenformulier datum: Vragenformulier datum: 25-08-2018 Vragensteller Everdien Berendsen/Chris Jansen Fractie CDA Raadsvoorstelnr Onderwerp Statushouders Beantwoording aan: Vragensteller Inleiding: in de gemeente Bronckhorst

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad

Mededeling van het college aan de gemeenteraad Onderwerp: Beslissing op verzoek COA tot medewerking aan haalbaarheidsonderzoek GVL op locatie vml. PI De Kruisberg Portefeuillehouder: Wethouder Langeveld Datum: 24 maart 2015 Aanleiding voor de mededeling

Nadere informatie

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest?

U vraagt asiel aan in Nederland. Waarom is het belangrijk dat u de brochure goed doorleest? asiel nederlands 22-03-2001 15:15 Pagina 1 U vraagt asiel aan in Nederland U heeft in Nederland een asielaanvraag ingediend. Met uw asielaanvraag verzoekt u de Nederlandse regering om een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Aan de leden van de gemeenteraad Bezoekadres Postadres Telefoon E-Mail Website Gemeente Leiden Stadhuis Stadhuisplein 1 Postbus 9100

Nadere informatie

Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden T (015) , F (015) E I

Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden T (015) , F (015) E I . -... Gemeente...-... Midden-Delfland ~ Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden T (015) 380 41 11, F (015) 380 99 92 E gemeente@middendelfland.nl, I www.middendelfland.nl Aan de leden

Nadere informatie

Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal

Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal Veel vragen gesteld aan de Roosendaalse Lijst over vluchtelingen Inzicht en kennis rondom het vluchtelingenvraagstuk in Roosendaal De Roosendaalse Lijst heeft enkele weken geleden het initiatief genomen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Vreemdelingenzaken Directie Regie Vreemdelingenketen

Nadere informatie

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje

Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6065 Inboeknummer 14bst01642 Beslisdatum B&W 4 november 2014 Dossiernummer 14.45.103 (2.5.1) Raadsvragen Van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) inzake Paard van Troje Raadsvragen:

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Noodopvanglocatie voor vluchtelingen Ede adres kazernelaan 2, panden 85 en 86 gemeente Ede Bestuursovereenkomst inzake

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 0. Samenvatting. 1. Aanleiding

Raadsvoorstel. 0. Samenvatting. 1. Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 7 oktober 2015 Agendanummer : 04 Datum collegebesluit : 6 oktober 2015 Onderwerp : Bijdrage gemeente Geertruidenberg aan landelijk vraagstuk

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Collegevoorstel Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Portefeuille: Programma: Jeugd, Zorg en Welzijn RVT: Projectbureau Datum vergadering Naam opsteller: Lex Kamphues

Nadere informatie

Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers

Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers Programma 19.15 19.25 uur Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg 19.25 19.45 uur Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers 19.45 20.35 uur Open gesprekken aan de tafels over de

Nadere informatie

Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht

Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht Beheerplan opvang van asielzoekers dependance Ravellaan 1 in Utrecht Mei 2016 1. Aanleiding Aan de Ravellaan 1 in de wijk Welgelegen worden voor een periode van maximaal 2 jaar (start vanaf mei 2016) maximaal

Nadere informatie

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem PLAN VAN AANPAK VERHOOGDE ASIELINSTROOM Dit plan van aanpak geeft zowel kwantitatief als kwalitatief een antwoord op de vraag van de commissaris

Nadere informatie

Waarom krijgt u deze brochure?

Waarom krijgt u deze brochure? Uw asielaanvraag Informatie over de Algemene Asielprocedure Waarom krijgt u deze brochure? U wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen

Nadere informatie

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Nummer Contact en vragen via 5 Technischevragen@hollandskroon.nl Portefeuillehouder J.R.A. Nawijn Datum raadsvergadering Datum B&W-besluit 28 juni 2016 6 juni 2016 Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Voorgesteld

Nadere informatie

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016

Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 Q&A Noodopvang Amstelveen 4 februari 2016 In dit document vindt u veel gestelde vragen (Questions) en antwoorden (Answers) in verband met de komende noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Amstelveen.

Nadere informatie

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het?

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het? Zaak kenmerk.: 332475 Hardenberg, 19 juni 2012 Onderwerp: Herontwikkeling Azc De Eik in Slagharen Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s)

Nadere informatie

Bestuurlijke rapportage

Bestuurlijke rapportage Bestuurlijke rapportage Algemene zaakgegevens Versie : 0.1 Zaak : Nee AZC Utrecht Betreft : Demonstratie en tegenactie zaterdag 19 maart 2016 Ten behoeve van : Extra Driehoek, maandag 14 maart 2016 Opgemaakt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT ,.,,, i':,ti' 'tl RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Reg istratienum mer raad 1229646 Datum: 22 september 2015 Afdeling / Team MO Portefeuillehouder: G. Nijenhuis Behandeld door: M.D. Tijnagel Onderuverp:

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie

Raad op Zaterdag. Asiel en Integratie Raad op Zaterdag 30 januari 2016 Asiel en Integratie Guust Linders en Margreet Aangeenbrug De asielprocedure van begin tot eind Inhoud 3 thema s: - Huisvesting - Integratie en participatie - Rol van de

Nadere informatie

Formulier kennismakingsgesprek vraagouder / gastouder

Formulier kennismakingsgesprek vraagouder / gastouder Algemene gegevens Naam ouder(s) Adres Postcode Telefoonnummer Emailadres Huisnummer Woonplaats Mobiele nummer Samenstelling opvang Kind 1 Kind 2 Kind 3 Kind 4 Kind 5 Opvang Volledige naam Geboortedatum

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2070 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

2. Wat zijn GZZA-ers?

2. Wat zijn GZZA-ers? Onderwerp: RIB huisvesting statushouders (15R.00665) Betreft: Technische vragen d.d. 15 november 2015 van D66 (H. Hoogeveen) Datum: 18 november 2015 Auteur: C. Kraan, team Onderwijs, Welzijn en Zorg 1.

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens In deze factsheet vindt u achtergrondinformatie naar aanleiding van het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) voor de opvang van asielzoekers

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek. Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken

Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek. Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken Inventarisatie mogelijkheden opvang vluchtelingen in Hellevoetsluis 1 e fase onderzoek Datum: 6 oktober 2015 Afdeling: Samenlevingszaken Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Mogelijkheden voor opvang vluchtelingen...

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE

VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE VERSLAG INFORMATIEAVOND VESTIGING ASIELZOEKERSCENTRUM ENERGIEWEG; TWEEDE SESSIE Datum: 3 december 2015 Plaats: Zaal Backbone Tijd: 20.00-21.45 uur Aanwezig vanuit het college: burgemeester dhr. P. den

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar.

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp LHBT problematiek Heumensoord en Reactie op rapportages Nationale Ombudsman & College voor de rechten van de mens rapportage Bezoek noodopvang Heumensoord van de Nationale

Nadere informatie

Vragen over opvang, onderdak en huisvesting:

Vragen over opvang, onderdak en huisvesting: Antwoorden op vragen over de opvang, huisvesting en integratie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning Vragen over opvang, onderdak en huisvesting: Hoe draagt Vlaardingen bij aan de vluchtelingenopvang

Nadere informatie

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld OMWONENDENOVERLEG AZC WEERT 10 november 2015 Locatie Van Horne kazerne Aanwezig Namens COA Miriam Goudberg, locatiemanager COA Weert Stephanie Quadvlieg, programmamanager Namens gemeente Jos Heijmans,

Nadere informatie

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen

Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Nood breekt wet: noodopvang in Rosmalen Interview met Rian Hulscher, coördinator Asiel Het is rustig op het terrein van de Autotron. Het is dan ook een bewolkte, koude dag met veel wind. Enkele mannen

Nadere informatie

COA bezoekersreglement

COA bezoekersreglement COA bezoekersreglement Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kent een aantal bezoekersregels. Deze zijn officieel in dit bezoekersreglement vastgelegd. De regels geven inhoud aan de zorg voor leefbaarheid,

Nadere informatie

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016 Registratiekenmerk: 791098 Vergadering: Gemeenteraad Datum vergadering: 4 februari 2016 Onderwerp: Portefeuillehouder: Vestiging asielzoekerscentrum aan de Ruitersweg-West te Heesch mevrouw M.A.H. Moorman

Nadere informatie

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017)

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Transformatie naar woningen Waarom wordt kantoorgrond op bedrijventerrein De Schaft ingewisseld voor woningen? Waarom

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R college van burgemeester en wethouders. Datum : 30 januari R.

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R college van burgemeester en wethouders. Datum : 30 januari R. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R.00039 Van: college van burgemeester en wethouders iļemeente WOERDEN Datum : 30 januari 2018 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster 18R.00039

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 15 maart 2016 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester V. Molkenboer en wethouder Y. Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Aantal asielaanvragen

Aantal asielaanvragen Wist u dat... 60 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht zijn 95% in eigen regio blijft 4 miljoen hiervan zijn Syriërs 3,5 miljoen van deze Syriërs in Jordanië, Turkije en Libanon verblijven T/m juli 2015

Nadere informatie

We zijn nog volop bezig met vluchtelingenopvang in Amersfoort, op verschillende fronten.

We zijn nog volop bezig met vluchtelingenopvang in Amersfoort, op verschillende fronten. Toelichting van het college in De Ronde van 27 oktober 2015 Presentatie door wethouder Bertien Houwing De afgelopen weken zijn roerig geweest als het gaat om de vluchtelingenopvang internationaal, nationaal,

Nadere informatie

Voordat jouw asielprocedure begint

Voordat jouw asielprocedure begint Voordat jouw asielprocedure begint Waarom krijg je deze folder? Je wilt asiel aanvragen in Nederland. Asiel betekent: bescherming in een ander land voor mensen die in hun eigen land niet veilig zijn en

Nadere informatie

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016

Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk. Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Integrale aanpak vluchtelingenvraagstuk Zaanstad Beraad 19 mei 2016 Inhoud 1. Introductie door Rita Visscher-Noordzij 2. Nieuwe opgave 3. Reikwijdte Integraal Programma Vluchtelingen 4. Terminologie vreemdeling,

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG VKC > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Nieuwsbrief Stichting Perpectief September/oktober Editie 28 VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Wist u dat? Deze maand hebben we een bezoek gebracht aan Stichting VluchtelingenWerk Oost

Nadere informatie

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Algemeen Vragen over de locatie Vragen over Opvang Vluchtelingen (voorwaarden & inrichting) Vragen over hulp aan en

Nadere informatie

Factsheet huisvesting statushouders

Factsheet huisvesting statushouders Factsheet huisvesting statushouders Aanleiding Eind vorig jaar stonden ruim 11.000 statushouders in AZC's (AsielZoekersCentra) op de wachtlijst voor een woning in een gemeente. Daar komen dit jaar nog

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015

Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Verslag bijeenkomst omwonenden rondom AZC Weert d.d. 24 september 2015 Aanwezig Omwonenden AZC. Namens COA Robin van der Horst, locatiemanager AZC Weert (externe zaken); Miriam Goudberg, locatiemanager

Nadere informatie

: Opvang Vluchtelingen

: Opvang Vluchtelingen 24-03-2016: Opvang Vluchtelingen Raadsvergadering 10-03-2016: Agendapunt 5: Vluchtelingen Aanpak communicatie kleinschalige opvang. Voorzitter, Gemeentebelangen is niet blij met de komst van maximaal 4

Nadere informatie

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø&

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø& Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân maandag 19 oktober 2015 17:3 1 Statengriffie

Nadere informatie

Huisvesting vluchtelingen en vergunninghouders + casus Afferden

Huisvesting vluchtelingen en vergunninghouders + casus Afferden g emeen te Raadsinformatiebrief Aan: Gemeenteraad van de gemeente Bergen (L) Van: Het college van burgemeester en wethouders Datum: 30 augustus 2016 BEknEN Limburg Onderwerp: Huisvesting vluchtelingen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 2195 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

De vereenvoudigde asielprocedure

De vereenvoudigde asielprocedure De vereenvoudigde asielprocedure U komt uit een veilig land of u hebt al internationale bescherming in een andere lidstaat van de Europese Unie Waarom krijgt u deze publicatie? U wilt asiel aanvragen in

Nadere informatie

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015.

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015. *BM1501918* BM1501918 Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015 Aan de Raad, Inleiding Het COA heeft een oproep gedaan aan gemeenten

Nadere informatie

Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard

Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard Gemeenteraad Gooise Meren Informatieve vragen van feitelijke/technische aard Van : Eijpe / CDA Datum indiening : 21-02-2016 Betreft : GRIP 4 Vraag en beantwoording is openbaar : (hier aangeven als u dit

Nadere informatie

Rapportage. Bezoek noodopvang Heumensoord. Datum: 10 februari Rapportnummer: 2016/013

Rapportage. Bezoek noodopvang Heumensoord. Datum: 10 februari Rapportnummer: 2016/013 Rapportage Bezoek noodopvang Heumensoord Datum: 10 februari 2016 Rapportnummer: 2016/013 1 Rapportage bezoek noodopvang Heumensoord Een onmogelijke opdracht De Nationale ombudsman bracht op 14 januari

Nadere informatie

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november

Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Antwoorden op vragen en suggesties Bijeenkomst noodopvang voor vluchtelingen 25 november Woensdag 25 november vond bij het ROC van Twente een besloten informatiebijeenkomst plaats over mogelijke komst

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch.

Bovenstaande video over de asielprocedure is naast alle talen op deze website ook beschikbaar in het Armeens, Chinees en Russisch. Asielprocedure [ Asielprocedure ] Als vluchteling kun je in Nederland bescherming krijgen. Daarvoor moet je asiel aanvragen. Tijdens de asielprocedure (in het Nederlands: asielprocedure) onderzoekt de

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Toestemming aan COA om de Stuw tot AVO te maken Te besluiten om 1. Het COA toestemming te geven voor de vestiging van een AVO voor de periode van twee jaar. 2. Met het COA hierover

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Vreemdelingenzaken Directie Regie Vreemdelingenketen

Nadere informatie