Beoordeling overeenkomst DSW generalistische Basis GGZ 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordeling overeenkomst DSW generalistische Basis GGZ 2014"

Transcriptie

1 1 Beoordeling overeenkomst DSW generalistische Basis GGZ 2014 Highlights: Deadline: u dient de getekende overeenkomst uiterlijk 27 november te retourneren! Overeenkomst voor 1 jaar (van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014). Lager tarief per prestatie dan NZa max (Kort 95%, Middel 94%, Intensief 92%, Transitie 100%), omzetplafond, chronisch mag u als GZ psycholoog niet leveren. Bij overschrijding van het omzetplafond moet u blijven doorbehandelen en mag u ook niet verwijzen naar collega s, bij overschrijding van het omzetplafond kunt u wel (in 2016) geconfronteerd worden met een verrekening wegens deze overschrijding! Vooraf vastgestelde casemix (Kort 60% - Middel 20% - Intensief 15% - Transitie 5%), voldoet u niet dan moet u dit uitleggen aan DSW, nadere gevolgen nog onbekend. Chronisch: hoofdbehandelaars kunnen alleen psychiaters, klinisch psychologen en psychotherapeuten zijn. Maximaal 3 hoofdbehandelaren per praktijk. Een hoofdbehandelaar dient tenminste 16 cliëntcontacturen per week te maken. Per prestatie (dus niet gemiddeld!) mag maximaal 40% van de zorg(tijd) door ondersteunend personeel worden geleverd. Aantal riskante bepalingen in overeenkomst die extra aandacht verdienen: Verplichting gebruik zorgprogramma s en zorgpaden. Indien behandeling eerder eindigt, bijvoorbeeld wegens no-show patiënt, dan kunt u - indien u nog niet heel veel uren gewerkt heeft - gehouden zijn een goedkopere prestatie (Kort) te declareren. Upcoding is gehele declaratie terugbetalen i.p.v. verschil met lagere prestatie. Kind en Jeugd alleen door K&J arts of orthopedagoog, kennelijk mag GZpsycholoog dat niet. Berekeningsmethodiek DSW budget, standaard afslag 20% omdat dit in tarief NZa verdisconteerd zou zitten, daarnaast postcodefactor in niet buitengebieden discutabel indien % verzekerden lokaal hoger is dan uit toerekening volgt.

2 2 Bekeken: Aanbiedingsbrief d.d. 13 november 2013 Deel I Individueel Deel Deel II Specifiek Deel Deel III Algemeen Deel Addendum 1 Prestaties, tarieven en omzetplafond Addendum 2 Verantwoordelijkheden hoofdbehandelaar Daarnaast hebben wij bij onze beoordelingen meegenomen: Document veelgestelde vragen Zorginkoopbeleid Vrijgevestigden GGZ Aanbiedingsbrief Onder het contract van DSW vallen zowel DSW Zorgverzekeraar als Stad Holland Zorgverzekeraar. DSW houdt vast aan de Adviezen Geneeskundige GGZ Deel 1 en 2 van het CVZ. Let u daarop: in die rapporten is beschreven wat wel en wat niet verzekerde zorg is alsmede interventies die wel of niet aan de stand der wetenschap en praktijk voldoen. Pakt u ook Bijlagen 2 tot en met 4 van het Inkoopbeleid erbij. Daarin staan beschreven de behandelingen/interventies die DSW beschouwt als wel of niet aan de stand van de wetenschap en praktijk voldoend (let op: verzekeraars mogen bij de contractering met u afwijken van de lijst van het CVZ, maar dat laat onverlet dat indien DSW ten onrechte afwijkt de verzekerde wel recht kan hebben op vergoeding van deze behandelingen, maar die mag u dan gelet op de overeenkomst niet leveren aan deze verzekerde). Niet verzekerde zorg zo schrijft DSW komt voor rekening van de patiënt zelf. Wij leiden daaruit af: die mag u in ieder geval bij de patiënt declareren. Indien u geen overeenkomst aangaat moet u volgens DSW wel de verzekerde informeren dat u niet gecontracteerd bent en dat daarom een marktconforme vergoeding wordt toegekend. Beseft u bij dit laatste dat DSW gemengde polissen biedt en nietgecontracteerde GBGGZ tot 100% van het marktconforme tarief vergoedt. Volgens de website van DSW is het marktconforme tarief 75% van het NZa-maximum, doch gelet op het feit dat DSW zelf vergoeding toekent van % van dit NZa-maximum tarief valt niet uit te sluiten dat DSW toch gehouden is % aan de verzekerde te vergoeden.

3 3 Overigens is het neerleggen van een dergelijke informatieverplichting in een brief van DSW slechts informatief indien u geen overeenkomst aan gaat. U bent niet daardoor gebonden. Overigens bent u wel gehouden de verzekerde te informeren dat hij mogelijk slechts een deel van uw kosten vergoed zal krijgen. Alle hoofdbehandelaren in de praktijk (maximaal 3) moeten de overeenkomst voor gezien en akkoord ondertekenen. Met de verplichting dat alle hoofdbehandelaren meetekenen wil DSW zich ervan verzekeren dat alle hoofdbehandelaren hun verplichtingen op grond van de overeenkomst kennen. U dient de overeenkomst digitaal te retourneren via overeenkomsten@dsw.nl in ieder geval binnen 14 dagen na 13 november (dus 27 november) digitaal te retourneren. Dit is volgens DSW een harde deadline. Vragen en opmerkingen kunt u stellen via telefoonnummer of overeenkomsten@dsw.nl. Inkoopbeleid Bevat de uitgangspunten van DSW. Zij verwijst naar dit beleid in haar aanbiedingsbrief. Een aantal punten stippen wij aan: - U bent verplicht een website te hebben. - ROM begin- en eindmeting bij ten minste 40% van de patiënten die in 2014 bij u in zorg komen met gebruikmaking van een ROM-portal. U moet zich registreren bij SBG en ROM-gegevens daar aanleveren zodra dat mogelijk is voor vrijgevestigden. - Wat de sanctie is als u hieraan niet voldoet is niet duidelijk Deel I Persoonsgebonden Deel UZOVI-codes: DSW Zorgverzekeraar 7029 en Stad Holland Zorgverzekeraar U sluit de overeenkomst voor bepaalde tijd, te weten van 1 januari 2014 tot 1 januari Deel II Specifiek Deel Artikel 1 Sub d Volgens de definitie dient het behandelplan aan een aantal eisen te voldoen. Het moet een omschrijving bevatten van de klachten, een hypothese over de condities die de klachten in stand houden, de voorgenomen behandeling en duur/frequentie daarvan, het

4 4 beoogde resultaat. Ook moet u in het behandelplan afspraken maken over tussentijdse en afsluitende evaluatie. Sub q Bij berekening van het omzetplafond worden alle prestaties meeberekend die in 2014 gestart zijn, dus ook de prestaties die u pas in 2015 declareert. Behandelingen die in 2013 gestart zijn en in 2014 worden gedeclareerd tellen niet mee, maar door de verplichting om voor langere behandeltrajecten dan Kort eerst terug te verwijzen naar de huisarts voor een nieuwe verwijzing, zal dit laatste minder snel het geval zijn. Voorts is niet duidelijk of het Transitietarief voor een behandeling gestart in 2013 en vanwege de omstandigheid dat er maar 2 behandelingen in 2014 hebben plaatsgevonden ten laste van uw budget voor 2014 gaat. Wij zullen dit bij DSW nagaan. Artikel 2 Lid 1 De verwijzing moet afkomstig zijn van huisarts of bedrijfsarts. Bij jeugdzorg gelden andere eisen. Voor acute zorg is geen verwijzing nodig. Lid 2-4 Hier worden voorwaarden aan de verwijzing gesteld: datum, NAW-gegevens, AGBcode en handtekening van de verwijzer, NAW-gegevens va de verzekerde, de vermoede DSM-stoornis. Zie ook hierboven definitie 1d. Opvallend is dat DSW ook opmerkt dat de zorgvraagzwaarte zoveel mogelijk op de verwijzing vermeld dient te worden. Het is de vraag of de huisarts dat van de tevoren kan inschatten en wat de consequenties zijn indien uw oordeel afwijkt van het oordeel van de huisarts op de verwijzing. Wij zullen dat bij DSW navragen. Overigens mag u o.g.v. de NZa-regelgeving natuurlijk wel de patiënt van zorgvraagzwaarte veranderen als dat nodig is. De verwijzing moet voorafgaand aan de behandeling zijn afgegeven en moet bij voorkeur specifiek naar de GBGGZ verwijzen. Is dat laatste niet het geval dan dient u te beoordelen of de patiënt in de GBGGZ thuishoort. Bij twijfel over de verwijzing dient u contact op te nemen met de verwijzer. Lid 5-6 U dient de originele verwijzing in het dossier op te nemen en desgevraagd aan DSW te kunnen overleggen. Artikel 3 Lid 2 U dient bij de behandelingen die u het meeste gebruikt zorgprogramma s en zorgpaden te gebruiken. Zijn die er niet, dan moet u ze ontwikkelen. Dat gaat vrij ver. De consequentie indien u dat niet of onvoldoende gedaan heeft is niet duidelijk. Lid 3 U dient tevens gebruik te maken van gevalideerde meetinstrumenten en vragenlijsten ter ondersteuning van de diagnosestelling en let op! de voortgang en effectiviteit van de behandeling te evalueren. Dit betekent voor, tijdens en na de behandeling!

5 5 Lid 5 bevat de casemix: voor GZ-pychologen, K&J-psychologen NIP, ELP NIP en orthopedagoog-generalist NVO geldt (Kort-Middel-Intensief-Chronisch- Transitie), voor psychiaters, psychotherapeuten en klinisch psychologen geldt De casemix ziet op in 2014 gestarte prestaties. Wijkt u af dan zal DSW uitleg vragen. Wat de consequentie is als DSW uw uitleg niet bevredigend vindt wordt niet duidelijk. Mogelijk dat u op basis van de doelmatigheidsbepaling van artikel 6 lid 1 juncto artikel 10 sub f dan geen aanspraak kunt maken op vergoeding. Wij zullen dat aan DSW voorleggen. Artikel 4 Lid 1-4 DSW ziet als hoofdbehandelaar de GZ-psycholoog, K&J-psycholoog NIP (slechts voor jongeren), orthopedagoog-generalist NVO, psychiater/zenuwarts, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Alleen psychiaters/zenuwartsen, klinisch psychologen en psychotherapeuten mogen de prestatie Chronisch aanbieden. De andere hiervoor genoemde beroepen mogen wel als ondersteunend personeel ingezet worden. In de tabel wordt per prestatie beschreven welke behandelaren u als ondersteunend personeel in mag zetten. Het gaat bij alle prestaties om de hoofdbehandelaren, zorgverleners in opleiding tot hoofdbehandelaar, basispsychologen en orthopedagogen (slechts voor jongeren). Bij bepaalde prestaties nog anderen. Let op: u mag opleidelingen alleen als ondersteunend personeel inzetten (zie ook artikel 5). Zij kunnen dan niet aan de eisen van hun opleiding voldoen. Wij zullen dit bij DSW aankaarten. Lid 5 Onder dit contract kunnen slechts 3 hoofdbehandelaren werkzaam zijn. Zie ook onze eerdere updates 3 en 5. Lid 8 Iedere hoofdbehandelaar (!) dient tenminste 16 cliëntcontacturen (!) per week te maken. Het gaat dus niet om uren dat u aanwezig bent. Lid 10 U dient tenminste met 2 huisartsen nauw samen te werken. Wat DSW daaronder verstaat maakt zij niet duidelijk. Wij zullen nagaan wat de ratio van deze bepaling is en wat DSW precies onder samenwerking verstaat. Lid Let op: intervisie tenminste 4x per jaar. U moet ook een klachtenregeling hebben. Lid 13 U moet in afwijking van de Treeknormen de wachttijd (van 1 ste aanmelding tot 1 ste behandelcontact) beperken tot 3 weken. Bij overschrijding dient u door te verwijzen. Lid We schreven het al bij artikel 3: u dient cliënteffectmetingen af te nemen. U dient de resultaten ook terug te koppelen aan de individuele patiënt. ROM wordt niet expliciet verplicht, waardoor een andere methode ook lijkt te volstaan. Het inkoopbeleid spreekt echter wel expliciet van ROM.

6 6 Consequentie: indien u handelt in strijd met deze bepalingen kan DSW de overeenkomst met u beëindigen op grond van artikel 17 lid 4 sub c van Deel III. Artikel 5 Lid 1 U mag ondersteunend personeel inzetten voor maximaal 40% van de geregistreerde minuten per prestatie (dus niet gemiddeld voor de prestaties, het mag nooit meer dan 40% zijn). Bij K&J is dat 60%. Er geldt een maximum in te zetten ondersteuners van 6 per hoofdbehandelaar. Als hoofdbehandelaar dient u de verantwoordelijkheden beschreven in Addendum 2 in acht te nemen en zelf uit te voeren. Ondersteunend personeel kan deze behandelcomponenten niet uitvoeren! Lid 2 Onderlinge dienstverlening alleen als de hoofdbehandelaar in dienst is van de zorgaanbieder. DSW wil waarschijnlijk situaties als in de Europsyche-kwestie voorkomen met deze bepaling. Let u erop dat dit iets anders is dan het inzetten van ondersteunend personeel. Artikel 6 Dienen in 2014 nog meer dan 5 behandelcontacten plaats te vinden in het kader van een behandeling die in 2013 is gestart, dan kunt u de patiënt opnieuw laten verwijzen door de huisarts of bedrijfsarts. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat deze voortzetting van de behandeling dan alsnog ten laste van uw budget voor 2014 komt. Daarmee is niet meer duidelijk of u de consulten die in 2013 plaatsvonden nog gewoon als eerstelijns psychologisch consult mag declareren. Wij zullen dit aan DSW voorleggen. Artikel 7 Bevat uitsluitingen van klachten en behandelingen/interventies die niet tot het verzekerde pakket behoren. Komt redelijk overeen met de adviezen van het CVZ. U kunt deze stoornissen en klachten wel behandelen en als OVP bij de patiënt declareren. Voorts lijkt voor een aantal behandelingen (psychische klachten zonder stoornis) uitgesloten dat deze zorg door psychiaters, zenuwartsen en klinisch psychologen verleend mag worden. Mogelijk bedoeld DSW echter dat deze behandelingen helemaal niet als verzekerde zorg kunnen worden gezien, ongeacht door wie ze worden uitgevoerd. Als u ook SGGZ levert maakt dat geen deel uit van deze overeenkomst: u kunt die zorg niet bij DSW maar wel aan de patiënt declareren (maar mag deze dus wel leveren als u bevoegd bent).

7 7 Artikel 8 Lid 2 Prestaties GBGGZ waarvoor geen tarief is afgesproken mag u niet bij DSW of de patiënt in rekening brengen. Aangegeven wordt dat als bij bijlage 1 een kruisje staat u die prestatie niet mag declareren. In de door ons beoordeelde overeenkomst ontbrak een dergelijk kruisje, zodat ons niet duidelijk is welke prestaties DSW nu uitsluit. Wij vermoeden dat abusievelijk is verwezen naar bijlage 1 en bedoeld is de tabel onder artikel 3 lid 5. Dit zou betekenen dat u de prestatie Chronisch helemaal niet aan DSW verzekerden mag bieden als u geen psychiater, psychotherapeut of klinisch psycholoog bent! Lid 4 Indien de behandeling voortijds wordt gestaakt, brengt u de prestatie in rekening die het beste past bij de tijd die u tot dat moment heeft besteed. Hoe zich dat verhoudt tot de casemix wordt niet duidelijk. Lid 6 Zonder face-to-face contact mag u geen GBGGZ-prestatie in rekening brengen. Lid 7-9 Het omzetplafond geldt voor alle in 2014 gestarte prestaties. U dient het plafond evenwichtig te spreiden met jawel inachtneming van de seizoenen. Als u het plafond overschrijdt, mag u zorg aan DSW-verzekerden niet weigeren of afbreken. U mag ook niet doorverwijzen (artikel 14). Lid 10 U dient declaraties voor 1 april 2016 in te dienen, anders vervalt uw recht op vergoeding. Artikel 8 lid 11 van het Algemene Deel bepaalt echter dat dit recht op vergoeding al vervalt als u declaraties later dan een jaar na de maand waarop de declaraties betrekking hebben indient. Wij zullen bij DSW navragen welke termijn geldt. U doet er evenwel verstandig aan om uit te gaan van de kortste termijn, 1 jaar. Lid 11 DSW mag het omzetplafond gedurende het jaar aanpassen als het aantal DSWverzekerden substantieel is gewijzigd t.o.v. vorig jaar. Het is niet duidelijk of het daarbij gaat om het aantal DSW-verzekerden in uw praktijk of het landelijk / regionaal aantal DSWverzekerden. Wij zullen DSW vragen op welke wijze zij dit uitlegt en hoe zij daarmee omgaat. Artikel 9 Overschrijdingen van het omzetplafond worden teruggevorderd of verrekend met toekomstige declaraties, maar let op, dit zal pas medio 2016 het geval zijn. Artikel 10 De overeenkomst is locatiegebonden. Wel is het mogelijk meerdere locaties op te geven. Wijzigingen dient u ten minste 3 maanden van te voren door te geven aan DSW waarbij

8 8 wijziging alleen mogelijk is als u daarover overeenstemming met DSW bereikt. Ook wijziging van binnen de praktijk werkzame personen moet vooraf schriftelijk worden meegedeeld. Artikel 11 U dient zorg te dragen voor een waarnemingsregeling. Voor waarneming langer dan 4 maanden heeft u toestemming van DSW nodig. Dat geldt ook als u zich vanwege een schorsing moet laten waarnemen. Pas op: heeft u geen toestemming en laat u zich toch waarnemen voor een periode langer dan 4 maanden dan vervalt het recht op vergoeding van uw declaratie. Artikel 12 U dient op de overeengekomen AGB-code van de praktijk te declareren. Let op: als het gemiddeld aantal minuten significant afwijkt zal DSW onderzoeken of sprake is van upcoding. Is dat het geval dan kan DSW de volledige declaraties terugvorderen! Het lijkt ons redelijker dat in die situatie uitsluitend het teveel gedeclareerde (het verschil tussen de duurdere prestatie en de volgens DSW juiste prestatie) wordt teruggevorderd. Wellicht dat dit ook bedoeld is. Wij zullen dit voor u bij DSW nagaan. Artikel 13 U dient een aantal gegevens aan DSW te verstrekken, desgevraagd of op eigen initiatief. Let u erop dat DSW administratieve informatie over geleverde prestaties kan opvragen en dat u desgevraagd op uw kosten een accountantsverklaring moet bijvoegen. Ook dient u uitkomstgegevens van cliënteffectmetingen desgevraagd te overleggen. Artikel 14 U mag geen zorg uitbesteden aan andere al dan niet gelieerde zorgaanbieders. DSW wil hiermee waarschijnlijk voorkomen dat u zo probeert het omzetplafond te omzeilen of zo probeert via een omweg de prestatie chronisch te leveren en declareren. Helaas wordt doorverwijzen hiermee ook uitgesloten, zo lijkt het. Artikel 15 U dient al uw personeel deze overeenkomst mede voor gezien en akkoord te laten ondertekenen.

9 9 Deel III Algemeen Deel Voor zover dit deel verplichtingen bevat die al in het Specifieke deel zijn opgenomen of hierboven in verband met dat deel al zijn beschreven, zullen deze verplichtingen hier niet nogmaals herhaald worden. Artikel 3 Lid 2 U mag zorg niet vanaf andere locaties verlenen dan vooraf overeengekomen. Artikel 4 U dient de identiteit van de verzekerde vast te stellen (vraag dus ID). Daarnaast dient u nadat u de identiteit heeft vastgesteld zowel voor aanvang van de behandeling als voordat u declareert een COV-check uit te voeren. Artikel 5 U dient met DSW te overleggen als u een behandeling wilt weigeren of beëindigen. Artikel 6 U moet zorg dragen voor doelmatig handelen en over- en onderconsumptie voorkomen. Indien u dat niet doet heeft u geen recht op vergoeding van de betreffende declaraties volgens artikel 10 lid f. U moet ver verder voor zorgen dat u en uw medewerkers blijven beschikken over de vereiste kennis en kunde door deelname aan bijscholing, etcetera. Artikel 7a Leest u dit artikel goed door: u bent verantwoordelijk voor het actueel houden van AGBgegevens van uw gehele praktijk (ook van uw medewerkers). Artikel 8 Lid 3-7 U moet maandelijks via Vecozo declareren volgens de meeste recente EIstandaard. Retourinformatie wordt beschikbaar gesteld ook via Vecozo. Deze gegevens moet u daar zelf actief vanaf halen. U doet er verstandig aan deze gegevens te downloaden en goed te bewaren, zodat u later bij eventuele discussies met DSW daar op terug kunt grijpen. Bovendien is het voor uw eigen administratie belangrijke informatie indien er declaraties geheel of gedeeltelijk afgekeurd zijn. Lid 9-10 Zorg die niet onder de verzekering van de patiënt valt mag u bij de patiënt in rekening brengen. U moet de patiënt daar voorafgaand aan de behandeling over informeren.

10 10 Wat niet mag is verzekerde zorg bij de patiënt in rekening brengen vanwege een overschrijding van de afgesproken tarieven.. Verder mag u zorg die gedeclareerd is en voor vergoeding in aanmerking komt niet aan de patiënt declareren. Dus ook niet als de patiënt akkoord is. Lid 11 U dient declaraties binnen een jaar na de maand waarop ze betrekking hebben in te dienen, anders vervalt uw recht op vergoeding. Let op: als de behandeling meerdere maanden doorloopt lijkt het jaar vanaf de maand na de eerste behandelmaand te gaan tellen! Zie ook ons commentaar bij artikel 8 lid 10 Specifiek Deel. Artikel 10 Bepaalt wanneer u geen recht heeft op vergoeding van uw declaratie. Leest u dit goed! Artikel 12 Lid 1-5 en 7-8 U dient DSW over een aantal zaken te informeren. Onder andere over overdracht van (zeggenschap over) uw praktijk. Lid 6 U dient de verzekerde te informeren over de verzekerde prestaties. Hou dus goed bij wat wel en wat geen verzekerde zorg is. Zo nodig neemt u contact op met DSW. Let op! U moet er rekening mee houden dat u een declaratie niet alsnog bij de patiënt mag neerleggen als achteraf blijkt dat het om onverzekerde zorg gaat, terwijl u de declaratie bij DSW heeft ingediend omdat u dacht dat het verzekerde zorg betrof en (dus) de patiënt niet hebt geïnformeerd dat het onverzekerde zorg is die hij mogelijk zelf moet betalen. Artikel 13 Lid 5 Desgevraagd dient u DSW originele bescheiden ter hand te stellen. Wij vragen ons af in hoeverre het in overeenstemming met de regels omtrent controle is. De wet spreekt namelijk ter beschikking stellen ter inzage of het maken van een afschrift en dat is niet hetzelfde als ter hand stellen. Wij zullen dit bij DSW nagaan. Let in ieder geval op dat betreffende medewerker een geheimhoudingsplicht heeft. Lid 6 U dient mee te werken aan een onderzoek door een registeraccountant naar alle feiten en omstandigheden die relevant zijn voor deze overeenkomst. Dat vinden wij nogal ver gaan. Wij zullen dit bij DSW aankaarten. Lid 7 Terugvorderingen n.a.v. een materiële controle kunnen worden verrekend en worden opgehoogd met administratiekosten en wettelijke rente. Of dat zomaar kan vragen wij ons af. In ieder geval zolang niet duidelijk is wanneer DSW daartoe over zal gaan.

11 11 Artikel 14 Fraude kan door DSW worden geregistreerd in de toepasselijke signaleringssystemen. DSW meldt ook bij het Kenniscentrum Fraudebeheersing in de Zorg. U bent schadevergoeding verschuldigd o.a. voor kosten voor het fraudeonderzoek. Bij een vermoeden van fraude door een verzekerde dient u DSW op de hoogte te stellen. Artikel 15 U moet op verzoek van DSW inzage geven in de polis en voorwaarden van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit lijkt ons wat ver te gaan, hetgeen wij aan DSW zullen voorleggen. Dat u die verzekering moet hebben is een redelijk logische eis. Artikel 17 Let u erop dat de overeenkomst eindigt als 6 maanden geen zorg is verleend. Hoe u dit in relatie met waarneming moet zien is onduidelijk. Wij zullen bij DSW nagaan of deze beëindigingsreden niet geldt als u zich laat waarnemen. Addendum 1 Tarieven, prestaties en omzetplafond In dit addendum wordt uiteen gezet hoe uw omzetplafond is berekend: 1. DSW berekent het aantal werkbare uren voor de gehele praktijk. 2. Ondersteunend personeel mag voor maximaal 40% van de tijd per prestatie worden ingezet. Als de hoofdbehandelaar 40 uur per week werkt en dat is 60%, dan is de totaal werkbare tijd per hoofdbehandelaar bij aanwezigheid van ondersteunend personeel 66,67 uur per week. Voor 40% daarvan (26,67 uur) mag ondersteunend personeel worden ingezet. Factor is dan 1, Werkt u parttime dat gaat het naar rato. DSW rekent maximaal 46 weken per jaar. 4. Zij gaat er daarbij vanuit dat maximaal 80% van die tijd declarabel kan werken. De declarabiliteitsfactor is volgens DSW daarom 0,8. Feitelijk wordt het tarief hiermee met 20% gekort, maar volgens DSW is dat terecht omdat in het tarief al verdisconteerd zou zijn dat een deel van de tijd inefficiënt is. 5. Ook wordt rekening gehouden met het marktaandeel DSW in uw regio. In het kerngebied gaat DSW ervan uit dat 40% van uw praktijk bij DSW verzekert is, in de schilregio 6% en in de buitenregio 2,5%. Waar uw regio onder valt kunt u nagaan in het FAQ-document van DSW (is bij de overeenkomst gevoegd). Hoe u hiermee om moet gaan indien de toedeling qua percentage verzekerden niet klopt, bijvoorbeeld indien u aangemerkt bent als kernregio en geen 40% maar 60% DSW verzekerden

12 12 hebt is niet duidelijk. Hetzelfde geldt bij 10-12% DSW verzekerden in een schilregio. In die situatie zult u hoogstwaarschijnlijk onvoldoende budget toebedeeld hebben gekregen. Wij zullen aan DSW vragen hoe met dit soort situaties omgegaan zal worden. 6. Als gemiddeld uurtarief geldt 88,=. Het omzetplafond is dan: aantal werkzame uren in de praktijk (1-2) x 0,8 (3) x postcodefactor (4) x 88 (5). Het minimumomzetplafond is 2.500,=. De tarieven hebben wij in een tabel boven deze beoordeling geplaatst. Addendum 2 Verantwoordelijkheden hoofdbehandelaar Vat de verantwoordelijkheden van de hoofdbehandelaar samen. Het document komt overeen met de brief van de Minister van VWS waarin de verantwoordelijkheden van de hoofdbehandelaar beschreven worden

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Janneke van den Berg / Erwin Kappert VvAA consultants in de gezondheidszorg 12 september 2013 Onderwerpen Hoe gaat GBGGZ 2014 eruit zien? Hoe verloopt financiering

Nadere informatie

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a) CONO-beroepentabel: de beroepenstructuur van het Coördinerend Orgaan Nascholing en Opleiding in de GGZ (CONO) waarin die beroepen

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Doelstelling Inhoud Kennismaking DSW Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) Inkoopbeleid 2014 Contractmodule DSW Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014 In deze nieuwsbrief van Coöperatie VGZ vindt u actuele informatie rondom digitale contractering Curatieve Geestelijke Gezondheidszorg. Wordt u gecontracteerd door het regionale inkoopteam, dan is deze

Nadere informatie

Beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar Generalistische Basis GGZ 2015

Beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar Generalistische Basis GGZ 2015 Beoordeling overeenkomst De Friesland Zorgverzekeraar Generalistische Basis GGZ 2015 Highlights Deadline: lijkt er niet te zijn, maar vragen wij zekerheidshalve na, in een nieuwsbrief van De Friesland

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van het maken van een afspraak voor een intakegesprek gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Hoe gaat Coöperatie VGZ dit inkopen? Stephan Hermsen Visie VGZ Nieuwe ordening SGGZ GBGGZ Titel - aanpassen via Beeld, Koptekst en 22 september 2011 (aanpassen

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van de intake gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst aan. Uw psycholoog is

Nadere informatie

Ciran Voorwaarden Zorgverlening

Ciran Voorwaarden Zorgverlening Inleiding Deze zorgverleningvoorwaarden zijn van toepassing op alle zorg die stichting Ciran uit voert in haar Expertisecentra-locaties verspreid over het land. De voorwaarden informeren u over het volgende:

Nadere informatie

Zorginkoop GGZ 2016. Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ

Zorginkoop GGZ 2016. Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ Zorginkoop GGZ 2016 Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ Inhoud 1. Positionering CZ 2. Strategie zorginkoop CZ 3. Uitgangspunten voor beleid GGZ 2016 4. Beleid zorginkoop GGZ 2016 5. Praktische

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 DE STAP NAAR VOREN SEPTEMBER 2013 Stand van zaken: introductie Menzis Menzis garandeert de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg om zo de leefkracht van

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: 3 komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. Prestatie: een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) een overige deelprestatie een prestatie GBGGZ b. Prestatie GBGGZ: (één van) de

Nadere informatie

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen:

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Afspraken verwijzing: de FAQ mei 2017 De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Overgang jeugd Van gb-ggz naar g-ggz en vice versa Informatie-uitwisseling Jaargrens

Nadere informatie

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ. in de. praktijk

Generalistische Basis GGZ. in de. praktijk Generalistische Basis GGZ in de praktijk Hans Kamsma, 28 augustus/11 september 2013 De Geschiedenis De kosten voor de GGZ waren sinds 2002 meer dan verdubbeld. De zorg was niet transparant. Er was een

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ Veelgestelde vragen Generalistische Basis GGZ 26 maart 2015 1 In dit document worden veelgestelde vragen over de NZa regelgeving voor de Generalistische Basis GGZ beantwoord. De vragen en antwoorden zijn

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Hoe gaat Coöperatie VGZ dit inkopen? September 2013 Visie VGZ Nieuwe ordening SGGZ GBGGZ Titel - aanpassen via Beeld, Koptekst en 22 september 2011 (aanpassen via

Nadere informatie

Kwaliteitsuitvraag: confrontatiematrix vrijgevestigden

Kwaliteitsuitvraag: confrontatiematrix vrijgevestigden Sectie I Algemene informatie 0 Kwaliteitsstatuut Op welke manier wordt het kwaliteitsstatuut genoemd in het inkoopbeleid? 4 Samenstelling praktijk Aantal zorg verlenende medewerkers (namen incl. BIGregistratie

Nadere informatie

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Inhoud 1. Aanleiding 2. Prestaties en tarieven 3. Declaratie en informatie op de factuur 4. Registratie en aanlevering 5. Overgang 2013-2014

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ 2016 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ 2015 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé Reglement persoonsgebonden budget GGZ Univé geldend vanaf 1 januari 2009 2 REGLEMENT PERSOONSGEBONDEN BUDGET GGZ UNIVÉ 2009 Inhoudsopgave I. ALGEMEEN GEDEELTE 3 1.1. Algemeen 3 1.2. Voor welke zorg 3 1.3.

Nadere informatie

Overeenkomst Dyslexie 2014

Overeenkomst Dyslexie 2014 Overeenkomst Dyslexie 2014 Instellingen Partijen De zorgverzekeraar: en Menzis Zorgverzekeraar N.V. AnderZorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. De zorgaanbieder: Instellingsnummer: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Behandelovereenkomst PP-Noord

Behandelovereenkomst PP-Noord Behandelovereenkomst PP-Noord Naam: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: Telefoon: E-mail: Verder te noemen cliënt en praktijk PP-Noord, Mirjam Meek- Heekelaar, klinisch psycholoog en psychotherapeut

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) 2018 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV En De zorgaanbieder: Naam zorgverlener Zorgverlenerscode:

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2014 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van de intake gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst aan. Uw psycholoog is

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. Prestatie GBGGZ: (één van) de prestaties als omschreven in de beleidsregel Generalistische basis GGZ van de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vertegenwoordigd door G, tegen C te D en E te F Zaak : Geestelijke gezondheidszorg, eerstelijns psychotherapie, vereiste BIG-registratie zorgverlener Zaaknummer

Nadere informatie

FACTSHEET DSW Zorginkoop 2015, GGZ-instellingen

FACTSHEET DSW Zorginkoop 2015, GGZ-instellingen FACTSHEET DSW Zorginkoop 2015, GGZ-instellingen Inleiding Onderhavige factsheet bevat de hoofdpunten uit ons Zorginkoopbeleid 2015 - curatieve GGZ voor GGZ-instellingen. Let op; deze factsheet bevat een

Nadere informatie

Praktijkinformatie en betalingsvoorwaarden

Praktijkinformatie en betalingsvoorwaarden Praktijkinformatie en betalingsvoorwaarden Praktijkinformatie Geachte cliënt(e) Om de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen wil ik u de volgende informatie geven over een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Januari 2014 Versie 1 Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Deel II: Algemeen Deel Overeenkomst hoofdcontractant zorgaanbieder de hoofdcontractant, en de zorgaanbieder,

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7013

BELEIDSREGEL BR/CU-7013 BELEIDSREGEL BR/CU-7013 Eerstelijns psychologische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Zorginkoop 2016, GGZ Vrijgevestigden DSW ZORGVERZEKERAAR Inhoud 1. Doelstelling 2. Introductie DSW Zorgverzekeraar 3. Algemene uitgangspunten zorginkoop 4. Zorginkoopbeleid 2016 5.

Nadere informatie

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 AGNO Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762 Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 CONTRACT AGNO Hengelo Hassinkweg 11 Deventer Sijzenbaanplein 4 E-mail info@agno.nl KvK 08159169 7556

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die generalistische basis geestelijke gezondheidszorg (hierna Basis GGZ) leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die generalistische basis geestelijke gezondheidszorg (hierna Basis GGZ) leveren. REGELING Generalistische basis GGZ Gelet op artikel 36, 37 en 38 en artikel 40 lid 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de volgende regeling vastgesteld:

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Reglement persoonsgebonden budget GGZ IZZ. Geldend vanaf 1 januari 2009. IZZ Zorg voor de zorg

Reglement persoonsgebonden budget GGZ Reglement persoonsgebonden budget GGZ IZZ. Geldend vanaf 1 januari 2009. IZZ Zorg voor de zorg Reglement persoonsgebonden Reglement persoonsgebonden IZZ Geldend vanaf 1 januari 2009 IZZ Zorg voor de zorg Reglement persoonsgebonden Inhoudsopgave I. Algemeen gedeelte 4 1.1. Algemeen 4 1.2. Voor welke

Nadere informatie

DSW Zorgverzekeraar, intwente Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar

DSW Zorgverzekeraar, intwente Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar DSW Zorgverzekeraar, intwente Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar Integraal zorginkoopbeleid Generalistische Basis GGZ & Gespecialiseerde GGZ 2016 Vrijgevestigden Juni 2015 Inhoud Voorwoord...

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ Ingangsdatum: 1 januari 2009 2 REGLEMENT PERSOONSGEBONDEN BUDGET GGZ SIZ 2009 Inhoudsopgave I. ALGEMEEN GEDEELTE 3 1.1. Algemeen 3 1.2. Voor welke zorg 3 1.3.

Nadere informatie

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep:

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Overeenkomst POH-GGZ Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Inhoudsopgave Definities...5 Artikel 1 Kwaliteitseisen...6 Artikel 2 Declareren...6 Artikel 3 Tarieven...6 Artikel 4 Wijzigingen

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ INHOUDSOPGAVE Deel I Individueel Deel Zorgovereenkomst pagina 3 Bijlage 1 Prestaties en tarieven pagina 5 Deel II Algemeen Deel

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2015 Curatieve GGZ, Vrijgevestigden

Zorginkoopbeleid 2015 Curatieve GGZ, Vrijgevestigden INKOOP-GGZ_VRIJ2015 Zorginkoopbeleid 2015 Curatieve GGZ, Vrijgevestigden Generalistische Basis GGZ, Gespecialiseerde GGZ Inhoud Voorwoord 3 I Visie DSW 4 1.1 DSW 4 1.2 Visie op de GGZ 4 1.3 Visie op vrijgevestigden

Nadere informatie

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ Algemene contracteervoorwaarden Zoals in het Inkoopdocument generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz Vrijgevestigden en Dyslexie-zorg staat

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling

Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling Format kwaliteitsstatuut GGZ - Instelling inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ. Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam

De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ. Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam Marjan Kroon, november 2013 Agenda 1. Wat is de Generalistische Basis GGZ? 2. Wat is kenmerkend

Nadere informatie

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor:

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor: Uniforme Declaratieparagraaf Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen: - Artikel 1 Algemeen - Artikel 2 Controle verzekeringsrecht - Artikel 3 Declareren - Artikel 4 Declareren

Nadere informatie

Conferentie. en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep

Conferentie. en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep Conferentie 'Opleiden tot GZ-psycholoog en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep Verleden en heden psychotherapeut/psycholoog

Nadere informatie

Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling I

Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling I Spelregels Praktijk Gerrits Berrie Gerrits Spelregels, Professioneel statuut en leveringsvoorwaarden Wachttijd Op dit moment: Geen wachttijd voor intake, geen wachttijd voor start behandeling In het algemeen:

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Vrijgevestigde zorgaanbieders

Vrijgevestigde zorgaanbieders Overeenkomst Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en/of Nietklinische Gespecialiseerde GGZ (SGGZ) 2017 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV En

Nadere informatie

Programma. 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee. Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland

Programma. 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee. Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland Programma 19.30-20.00 uur Inloop koffie en thee 20.00-20.20 uur Presentatie transitie jeugdhulp door Marion Goedhart, transitiemanager Jeugdhulp Holland Rijnland 20.20-20.40 uur 20.40-20.50 uur Toelichting

Nadere informatie

Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014

Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014 Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014 Basis GGZ 2014 Vier integrale prestaties: En daarnaast: Transitieprestatie (overgang oud/nieuw + niet bevestigd DSM-vermoeden) OVP Consult & OVP Verblijf (niet

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5094

BELEIDSREGEL BR/CU-5094 BELEIDSREGEL Dyslexiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ Veelgestelde vragen Generalistische Basis GGZ 1 januari 2015 Inhoud Documenten generalistische basis GGZ (GB-GGZ) 1. In welke documenten staan welke regels? Invoering van het systeem van de GB-GGZ 2. Waarom

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2015 Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Stand van zaken 2014 SGGZ 2015 GBGGZ 2015 Declaraties 2014 Digitale contractering 2015 Vragen Titel - aanpassen

Nadere informatie

Onderwerp Zorgovereenkomst GGZ-vrijgevestigden curatieve GGZ 2015 DSW Zorgverzekeraar / Stad Holland Zorgverzekeraar

Onderwerp Zorgovereenkomst GGZ-vrijgevestigden curatieve GGZ 2015 DSW Zorgverzekeraar / Stad Holland Zorgverzekeraar Contractnummer: I06290832C470559 t.a.v. Schiedam, 6 november 2014 Ons kenmerk Doorkiesnummer (010) 2 422 600 Faxnummer (010) 2 422 790 E-mail overeenkomsten@dsw.nl Onderwerp Zorgovereenkomst GGZ-vrijgevestigden

Nadere informatie

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008

Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008 Reglement persoonsgebonden budget GGZ SIZ 2008 geldend vanaf 1 januari 2008 als bedoeld in de verzekeringsvoorwaarden SIZ Standaardverzekering 2008, variant Natura en variant Restitutie D 2210-200711 I.

Nadere informatie

U bent door uw huisarts doorverwezen naar Carin Poos, GZ-psycholoog in de Generalistische Basis GGZ.

U bent door uw huisarts doorverwezen naar Carin Poos, GZ-psycholoog in de Generalistische Basis GGZ. U bent door uw huisarts doorverwezen naar Carin Poos, GZ-psycholoog in de Generalistische Basis GGZ. Wat doet een psycholoog in de Generalistische Basis GGZ? De Generalistische Basis GGZ is bedoeld voor

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Zorginkoopbeleid 2017-2018 Geestelijke Gezondheidszorg 8 juni 2016 1 NOTA VAN INLICHTINGEN Mededelingen met betrekking tot en antwoorden op vragen gesteld in het kader van de inkoopprocedure 2017-2018

Nadere informatie

Aanvraag MRI door een huisarts in de Zorgverzekeringswet

Aanvraag MRI door een huisarts in de Zorgverzekeringswet Onderwerp: Samenvatting: Aanvraag voor een MRI door een huisarts in voorgeschreven situaties is zorg zoals huisartsen plegen te bieden Indien een MRI wordt aangevraagd door een huisarts voor indicaties

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 2 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 2 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot TB/REG juni januari 2017

Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot TB/REG juni januari 2017 TARIEFBESCHIKKING Generalistische basis-ggz Kenmerk Datum vaststelling Datum inwerkingtreding Geldig tot TB/REG-17613-01 28 juni 2016 1 januari 2017 De Nederlandse Zorgautoriteit heeft met inachtneming

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2015 575.774.000.000.1450 Pagina 1 van 13 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 Reglement GGZ 2015... 3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Informatiebrochure voor cliënten

Informatiebrochure voor cliënten Informatiebrochure voor cliënten Waarom deze brochure? Deze brochure geeft informatie over de behandeling bij Faas Psychologie. Er staat in vermeld wat u kunt verwachten. Hoe bijvoorbeeld de vergoeding

Nadere informatie

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg Contractering 2019 DSW Zorgverzekeraar (DSW) en Ziektekosten () contracteren vanaf 2018 namens elkaar een aantal zorgaanbieders voor Medisch Specialistische Zorg (MSZ). Onder MSZ verstaan wij: Ziekenhuizen;

Nadere informatie

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de

een gezondheidspsycholoog die geregistreerd staat conform de voorwaarden als bedoeld in artikel 3 van de Deel II: Bijzondere Contractuele Bepalingen Artikel 1 - Begripsomschrijvingen In deze overeenkomst wordt verstaan onder: Eerstelijns psychologische zorg zorg zoals eerstelijns psychologen en GZ-psychologen

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2016 575.774.000.000.1550 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2016...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief)

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) Partijen: ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ Vrijgevestigden (plus-tarief) A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen C te D en E te F Zaak : Geestelijke gezondheidszorg Zaaknummer : 2009.02144 Zittingsdatum : 23 juni 2010 1/6 Geschillencommissie Zorgverzekeringen (prof.

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014 Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Dyslexiezorg 2014 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorgovereenkomst 2015

Zorgovereenkomst 2015 DEEL III: ALGEMEEN DEEL Artikel 1 - Definities Verstaan wordt onder: a. Aanvullende ziektekostenverzekering: Een ziektekostenverzekering ter aanvulling van de zorgverzekering. b. AGB: Algemeen Gegevens

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening

ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening ZORGOVEREENKOMST 2020 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden Deel I Ondertekening Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid

Nadere informatie

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Bijlage 3 Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde podotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014 Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Specialistische GGZ 2014 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Generalistische Basis GGZ 2014

Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Generalistische Basis GGZ 2014 Zorgovereenkomst Zorgverzekeraar Zorgaanbieder voor Generalistische Basis GGZ 2014 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg Welkom bij de Mauritsklinieken. Om u vooraf zo volledig mogelijk te informeren over de kosten en procedures van het zorgtraject dat u bij de Mauritsklinieken doorloopt, hebben wij voor u een overzicht

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016 Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 1 POH-GGZ 2017 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2017 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Vragenlijst contract niet-klinische GGZ 2013

Vragenlijst contract niet-klinische GGZ 2013 Vragenlijst contract niet-klinische GGZ 2013 Deze vragenlijst dient volledig en juist te worden ingevuld. DSW Zorgverzekeraar contracteert niet-klinische GGZ op praktijkniveau. Op basis van deze vragenlijst

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief)

ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief) Partijen: ZORGOVEREENKOMST 2018/2019 GBGGZ en GGGZ Vrijgevestigden (plustarief) A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie