Generalistische Basis GGZ. in de. praktijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Generalistische Basis GGZ. in de. praktijk"

Transcriptie

1 Generalistische Basis GGZ in de praktijk Hans Kamsma, 28 augustus/11 september 2013

2 De Geschiedenis De kosten voor de GGZ waren sinds 2002 meer dan verdubbeld. De zorg was niet transparant. Er was een sterk ongelijk speelveld ontstaan in de eerstelijns psychologische zorg. Er was te weinig aansluiting tussen de eerste- en tweedelijnszorg.

3 De Geschiedenis De overheid kwam met een initiatief: er moest, analoog aan het ziekenhuisakkoord, een akkoord voor de GGZ worden gesloten. Dit zou een herinrichting van de GGZ moeten opleveren die een win-win situatie moet gaan betekenen. De juiste hulp op de juiste plaats, niet meer dan nodig. Transparantie in de zorg. Een gelijker speelveld voor alle aanbieders. En een beheersing van de kosten.

4 En zo ondertekenden we samen met andere veldpartijen in juni 2012 het Bestuurlijk Akkoord GGZ. En komen we in heden en toekomst: De uitwerking en de implementatie van het Bestuurlijk Akkoord

5 De uitwerking Met de herinrichting wordt de GGZ in vier lagen verdeeld: Zelfhulp Huisartsenzorg en POH-GGZ Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) Gespecialiseerde GGZ (G-GGZ)

6 De uitwerking 20% van de huidige behandelingen in de tweedelijns GGZ moeten straks plaatsvinden in de GB-GGZ De huidige EPZ doet al 30% van de behandelingen (tegen 3% van de kosten) van de huidige gehele GGZ Ondanks een substitutie van de EPZ naar de huisartsenzorg zal de GB- GGZ groter zijn dan de huidige EPZ.

7 schema uit de Voorhangbrief van de minster naar de Tweede Kamer:

8 De uitwerking Voor de eerstelijnspsychologen en gz-psychologen in de eerstelijn zijn de GB-GGZ en de POH-GGZ het meest interessant. In de GB-GGZ gaan we van de huidige verrichtingen naar vier nieuwe producten, plus een vijfde transitieproduct. Deze producten moeten voldoende ruimte bieden om alle cliënten in de GB-GGZ goed te kunnen behandelen. Toegang tot elk product gebeurt op basis van de zorgvraagzwaarte.

9 De uitwerking De zorgvraagzwaarte moet met behulp van vragenlijsten worden vastgesteld aan de hand van vijf criteria: 1. Is er sprake van een DSM stoornis? -> alleen dan is er toegang tot de GB-GGZ 2. Wat is de ernst van de stoornis? 3. Wat is het risico dat cliënt loopt? 4. Hoe complex zijn de klachten? 5. Wat is het beloop van de klachten?

10 De uitwerking product minuten stoornis ernst risico complexiteit beloop BK 300 kernsymptomen; beperkte impact op functioneren licht laag laag persisterend BM 495 kernsymptomen en aanvullende symptomen; waaneembare beperking matig laag/matig laag criteria DSM BI 750 meeste symptomen; substantiële beperking ernstig laag/matig laag criteria DSM

11 De uitwerking Daarnaast zijn er het product chronisch (BC): risicogevoelige stabiele, of instabiele chronische problematiek, of ernstige problematiek in remissie met een laag/matig risico 753 minuten per jaar En het transitieproduct: tot maximaal 2 consulten bij een behandeling die al in 2013 was begonnen of die geen DSM IV-TR stoornis blijkt te zijn.

12 De uitwerking Voor de niet verzekerde geneeskundige GGZ komen en twee overige producten (OVP s): Het overige product consult. En het overige product verblijf. Voor alle producten gelden door de NZa vastgestelde maximumtarieven. Dit geldt ook als er zonder contract met de zorgverzekeraar wordt gewerkt!

13 De uitwerking De vrijgevestigde gz/eerstelijnspsycholoog kan straks de volgende diensten leveren: als POH-GGZ (consultatie en consulten). de producten van de GB-GGZ, waarvoor gecontracteerd of niet, de door de NZa vastgestelde registratie- en declaratieregels gelden. overige, niet verzekerde zorg door middel van het OVP consult. Waarvoor de NZa een maximumtarief heeft vastgesteld en dat mogelijk vanuit een aanvullende verzekering vergoed wordt. De declaratie moet aan de wettelijke standaard voldoen, net als nu. overige diensten die geen zorg zijn. Denk aan coaching of training. Hiervoor gelden geen maximumtarieven maar ze zijn wel belast met BTW.

14 als voorbeeld het product BM Component Toelichting Percentage cliënten Aantal eenheden Direct (min) Indirect (min) Totaal tijd (min) Intake, diagnostiek, ROM en verslaglegging Probleemanalyse en behandeladvies 100% bij 10% aanvullende psychodiagnostiek bij 80% f2f: behandeling (incl. terugvalpreventie), verslaglegging Aanvullende anamnese, eventueel 10% psychodiagnostische testen en heteroanamnese Conform vastgestelde richtlijnen, evidence based 80% bij 20% blended (combinatie faceto-face en e-health) a) behandeling (incl. terugvalpreventie), verslaglegging 20% b) begeleiding e-mental health, verslaglegging 20% a) Consultatie, gemiddelde tijdsindicatie telefonisch en face-to-face contact (aanvrager) 10% Bij 10% consultatie b) Consultatie specialist, gemiddelde tijdsindicatie telefonisch en face-to-face contact (gever) 10% Totaal product BM = circa 500 minuten 495

15 En dan: de praktijk De huisarts: Met ondersteuning van de POH-GGZ en triagetools Triage Begeleiding bij klachten en stoornissen Verwijzing naar de GB-GGZ bij stoornissen Verwijzing naar de G-GGZ bij ernstige en complexe stoornissen

16 En dan: de praktijk De psycholoog in de GB-GGZ: ROM meting vooraf Diagnostiek en behandeling binnen een product ROM meting achteraf Gegevensregistratie Declaratie

17 En dan: de praktijk De producten: Integraal. Hoofdbehandelaar is verantwoordelijk voor en heeft de mogelijkheid tot. E-health kan een onderdeel zijn. Onderlinge dienstverlening is mogelijk. Alle administratieve handelingen en kosten vallen er onder, waaronder ook de gegevensregistratie en de ROM-metingen. En dit allemaal voor één prijs per product.

18 En dan: de praktijk Gegevensregistratie en aanlevering De ROM-metingen voor en na plus de MDS (minimale dataset) worden aangeleverd aan de Stichting Benchmark GGZ (SBG). De minimale dataset wordt aangeleverd aan het DIS. Er zijn duidelijke eisen aan de gegevens die op de declaratie moeten staan. De gegevens worden maandelijks aangeleverd, voor vrijgevestigden geldt een termijn van een kwartaal.

19 En dan: de praktijk Declaratie: Na afsluiten van de behandeling, of na maximaal 365 dagen. Tegen het met de betreffende verzekeraar contractueel overeengekomen tarief, binnen het NZa maximumtarief. Met de verplichte gegevens, waaronder: Gegevens (hoofdbehandelaar) Bestede tijd Gegevens verwijzer In het vervolgakkoord is afgesproken dat ook de (hoofd)diagnose moet worden vermeld. Dat is door de NZa vooralsnog afgewezen omdat hiervoor eerst een privacytoets moet plaatsvinden.

20 En dan: de praktijk Hoe zal het in zijn werk gaan? Een korte mogelijke voorbeeldcasus.

21 Nog (verder) uit te werken: De declaratiestandaard(en). De wijze van gegevensaanlevering aan de SBG. De gegevensaanlevering aan het DIS. Het te hanteren ROM systeem. De implementatie van de declaratiestandaard in de administratiesystemen van de zorgverzekeraars. De implementatie van de aan te leveren gegevens in de administratiesoftware van de zorgaanbieders. De implementatie van de declaratiestandaard in de administratiesoftware van de zorgaanbieders. Het opzetten van een online ROMsysteem.

22 Nog (verder) uit te werken: Hoewel aan al deze punten wordt gewerkt is het zeer onwaarschijnlijk dat alles per gereed is. Dit maakt de verwachting reëel dat: Zorgaanbieders niet per aan de verplichtingen van de gegevensregistratie kunnen voldoen. Zorgaanbieders de eerste maanden van 2014 mogelijk niet zullen kunnen declareren. Zowel zorgaanbieders als veldpartijen zijn hiervan reeds op de hoogte gebracht, maar een oplossing is nog niet voorhanden! Sommige verzekeraars gaan bevoorschotten Er komt mogelijk kostenloos een tijdelijk systeem waarin wel al geregistreerd kan worden.

23 De markt nu en straks Contractering en vergoeding: Wel of geen contracteerplicht? 2014 nog geen aanpassing. Inkoop op volume. De verhouding waarin de zorgproducten worden ingekocht: Voorstel minister: 40%, 30%, 20%, 10% Komt overeen met jaarcodeboek (LVE) Voorstel LVE: laat het vrij in Maar wat doen de zorgverzekeraars?

24 De markt nu en straks GZ- en eerstelijnspsychologen al dan niet georganiseerd: Solopraktijken Groepspraktijken Regionale zorggroepen (mono- en multidisciplinair) Landelijke coöperatie Voorwaarts geïntegreerde instellingen Mogelijkheden tot aansluiting bij de huisartsenzorg en de POH-GGZ.

25 De markt nu en straks Nu een ongelijk speelveld: Instellingen bieden EPZ als DBC s en POH-GGZ aan. Alleen de EPZ kent nog een eigen bijdrage en een beperking in de aanspraak (maximaal 5 gesprekken) De voor de cliënt duurste zorg is met betrekking tot de zorgkosten de goedkoopste (30% volume tegen 3% kosten).

26 De markt nu en straks Vanaf 2014: Vervalt de eigen bijdrage Wordt de POH-GGZ verder gefunctionaliseerd met een eenduidige financiering zodat ook psychologen, al dan niet georganiseerd, een aanbod kunnen doen en er voor aansluiting tussen de huisartsenzorg en de GB-GGZ gezorgd kan worden Kent de GB-GGZ voor iedereen gelijke voorwaarden. Hoewel de kortdurende DBC s blijven bestaan en zorgverzekeraars beslissen wat ze bij wie inkopen.

Onderwerpen. Basis GGZ. Aanleiding basis GGZ Verwijsmodel Producten GBGGZ. De basisgedachte achter de integrale producten en het verwijsmodel

Onderwerpen. Basis GGZ. Aanleiding basis GGZ Verwijsmodel Producten GBGGZ. De basisgedachte achter de integrale producten en het verwijsmodel Basis GGZ De basisgedachte achter de integrale producten en het verwijsmodel Symposium NVGzP Peter Bakker 25 juni Onderwerpen Aanleiding basis GGZ Verwijsmodel Producten GBGGZ www.nvgzp.nl/symposium-basis-ggz/

Nadere informatie

De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ. Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam

De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ. Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam De rol van de eerstelijnspsycholoog in de Basis GGZ Samenwerkingsverband Vrijgevestigde Psychologen Amsterdam Marjan Kroon, november 2013 Agenda 1. Wat is de Generalistische Basis GGZ? 2. Wat is kenmerkend

Nadere informatie

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Inhoud 1. Aanleiding 2. Prestaties en tarieven 3. Declaratie en informatie op de factuur 4. Registratie en aanlevering 5. Overgang 2013-2014

Nadere informatie

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz

TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz TRANSITIE IN DE GGZ Introductie van de basis ggz Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 4 november 2013 / 1 2 vragen Wat is in 2020 de ideale situatie in Lelystad op het gebied van de basis-ggz? Waar

Nadere informatie

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Doelstelling Inhoud Kennismaking DSW Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) Inkoopbeleid 2014 Contractmodule DSW Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 DE STAP NAAR VOREN SEPTEMBER 2013 Stand van zaken: introductie Menzis Menzis garandeert de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg om zo de leefkracht van

Nadere informatie

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Janneke van den Berg / Erwin Kappert VvAA consultants in de gezondheidszorg 12 september 2013 Onderwerpen Hoe gaat GBGGZ 2014 eruit zien? Hoe verloopt financiering

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder

Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Generalistische Basis GGZ De rol van en voor de zorgaanbieder Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 18 maart 2014 / 1 Indigo Nederland: GBGGZ Direct en dichtbij, geen wachttijden, in de wijk KOP

Nadere informatie

Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013

Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013 Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013 Brief van Minister Edith Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met voorstel voor een fundamentele verandering van de organisatie

Nadere informatie

Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet.

Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet. GGZ FACTSHEET 2014 Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet. De belangrijkste wijzigingen in de Geestelijke Gezondheidszorg. START Per 2014 is eerste- en tweedelijns GGZ gewijzigd in de

Nadere informatie

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die generalistische basis geestelijke gezondheidszorg (hierna Basis GGZ) leveren.

Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die generalistische basis geestelijke gezondheidszorg (hierna Basis GGZ) leveren. REGELING Generalistische basis GGZ Gelet op artikel 36, 37 en 38 en artikel 40 lid 4 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de volgende regeling vastgesteld:

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014

Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014 Basis GGZ 2015 DBC-O congres 4 september 2014 Basis GGZ 2014 Vier integrale prestaties: En daarnaast: Transitieprestatie (overgang oud/nieuw + niet bevestigd DSM-vermoeden) OVP Consult & OVP Verblijf (niet

Nadere informatie

Zorginkoop GGZ 2016. Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ

Zorginkoop GGZ 2016. Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ Zorginkoop GGZ 2016 Presentatie voor vrijgevestigden in de curatieve GGZ Inhoud 1. Positionering CZ 2. Strategie zorginkoop CZ 3. Uitgangspunten voor beleid GGZ 2016 4. Beleid zorginkoop GGZ 2016 5. Praktische

Nadere informatie

Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ.

Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ. Inhoudsopgave Q&A s Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ. Zie voorhangbrief http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/05/17/voorhangbriefpoh-ggz-en-generalistische-basis-ggz.html.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ Veelgestelde vragen Generalistische Basis GGZ 26 maart 2015 1 In dit document worden veelgestelde vragen over de NZa regelgeving voor de Generalistische Basis GGZ beantwoord. De vragen en antwoorden zijn

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Zorgcontractering 2015. 17 Juni 2014 Martijn van Wijk Senior Zorginkoper cggz regio Zuidwest NL

Informatiebijeenkomst Zorgcontractering 2015. 17 Juni 2014 Martijn van Wijk Senior Zorginkoper cggz regio Zuidwest NL Informatiebijeenkomst Zorgcontractering 2015 17 Juni 2014 Martijn van Wijk Senior Zorginkoper cggz regio Zuidwest NL Programma voorstellen Visie VGZ Doelstellingen inkoop 2015 Inkoop Specialistische GGZ

Nadere informatie

Bijeenkomst BGGZ aanbieders regio Midden_holland. Huis van de Stad Gouda 3 februari 2017

Bijeenkomst BGGZ aanbieders regio Midden_holland. Huis van de Stad Gouda 3 februari 2017 Bijeenkomst BGGZ aanbieders regio Midden_holland Huis van de Stad Gouda 3 februari 2017 Programma 3 februari 2017 13:00 uur Welkom 13:15 uur Toelichting pilot enkelvoudige ADHD: Wat houdt de pilot in?

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ gevolgen voor de zorgaanbieder

Generalistische Basis GGZ gevolgen voor de zorgaanbieder Generalistische Basis GGZ gevolgen voor de zorgaanbieder Fennie Zwanepol, directeur Indigo Centraal, 11 maart 2014 / 1 Indigo Nederland: GBGGZ Direct en dichtbij, geen wachttijden, in de wijk KOP behandelmethodiek,

Nadere informatie

Vanaf 2014 wordt de geneeskundige GGZ aangeboden in drie echelons:

Vanaf 2014 wordt de geneeskundige GGZ aangeboden in drie echelons: Informatie over tarieven en vergoedingen in 2014 APG Praktijk voor Zelfonderzoek & Zelfbepaling (GZ-psycholoog/Kinder- en Jeugdpsycholoog, ZKM-consultant) sluit net als in vorige jaren - in 2014 geen contracten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Basis GGZ. 14 mei 2013

Informatiebijeenkomst Basis GGZ. 14 mei 2013 Informatiebijeenkomst Basis GGZ 14 mei 2013 Welkom Femke Gronheid, directeur ZorgImpuls Programma 17.30 Welkom en programma Deel 1 17.40 Presentatie Basis GGZ 18.30 Vragen en dialoog 18.55 Einde deel 1

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Basis-GGZ. De stand van zaken in Amsterdam

Basis-GGZ. De stand van zaken in Amsterdam Basis-GGZ De stand van zaken in Amsterdam Inhoud presentatie: Toelichting stelselwisseling Wat betekent dit voor de situatie in Amsterdam? De kansen en noodzaak van samenwerking 1 Aanleiding stelselwisseling

Nadere informatie

Programma. Marinda Koopman

Programma. Marinda Koopman Programma Transitie: ADHD: EPA: Ton Dhondt Marinda Koopman Rene Keet Transitie, transformatie of over de schutting? Transitie, transformatie of over de Schutting? Overzicht kosten Kosten gezondheidszorg

Nadere informatie

Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet.

Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet. GGZ FACTSHEET 2 Generalistisch als het kan, specialistisch als het moet. Aanvullende wijzigingen 2014. Verwijzing, Hoofdbehandelaarschap en Declaratiestandaard GZ321 START Wat zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

uw antwoord op de Basis GGZ

uw antwoord op de Basis GGZ uw antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

In deze beleidsregel zijn cursief weergegeven toelichtingen opgenomen

In deze beleidsregel zijn cursief weergegeven toelichtingen opgenomen BELEIDSREGEL BR/CU 5091 Generalistische basis GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2017 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van het maken van een afspraak voor een intakegesprek gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst

Nadere informatie

Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ.

Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ. Inhoudsopgave Q&A s Beleid POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ. Zie voorhangbrief http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/05/17/voorhangbriefpoh-ggz-en-generalistische-basis-ggz.html.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5106

BELEIDSREGEL BR/CU-5106 BELEIDSREGEL Generalistische basis GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5109

BELEIDSREGEL BR/CU-5109 BELEIDSREGEL Generalistische basis GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ

Veelgestelde vragen. Generalistische Basis GGZ Veelgestelde vragen Generalistische Basis GGZ 1 januari 2015 Inhoud Documenten generalistische basis GGZ (GB-GGZ) 1. In welke documenten staan welke regels? Invoering van het systeem van de GB-GGZ 2. Waarom

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ 2016 2017 Versie 1 april 2016 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol

Nadere informatie

de eerste lijn aan zet!

de eerste lijn aan zet! SUBSTITIEMOGELJKHEDEN GGZ de eerste lijn aan zet! Nelleke van Velthoven - Weijermans 1. De GGZ 2. Situatie vanaf 2014 3. Aanpak zorggroep HK 4. 1 jaar na invoering 5. Substitutie (on)mogelijkheden!!! 1.

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ

Generalistische Basis GGZ Generalistische Basis GGZ Verwijsmodel en productbeschrijvingen Enschede, 16 januari 2013 PJ/13/0084/baggz drs. Peter Bakker dr. Patrick Jansen Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1. Algemeen... 4 2. Aanpak...

Nadere informatie

www.psychologenpraktijkwageningen.nl

www.psychologenpraktijkwageningen.nl PRAKTIJKINFORMATIE Praktijkgegevens Adres: Koenenlaan 6 6703 GH Wageningen Telefoon: 0317-416095 E-mail: Website: pmrooke@psychologenpraktijkwageningen.nl www.psychologenpraktijkwageningen.nl Psychologenpraktijk

Nadere informatie

FAQ Contractering VGZ 2014 GGZ

FAQ Contractering VGZ 2014 GGZ FAQ Contractering VGZ 2014 GGZ In deze FAQ zijn alle vragen verzameld zoals wij deze de afgelopen tijd hebben ontvangen. We zullen de komende maanden indien er nieuwe vragen zijn het overzicht steeds aanpassen.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2015 Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Stand van zaken 2014 SGGZ 2015 GBGGZ 2015 Declaraties 2014 Digitale contractering 2015 Vragen Titel - aanpassen

Nadere informatie

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2019 575.774.000.000.1850 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2019...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: 3 komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a. Prestatie: een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) een overige deelprestatie een prestatie GBGGZ b. Prestatie GBGGZ: (één van) de

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015

Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologenpraktijk Schermers Behandelovereenkomst 2015 Psychologische hulpverlening Uw psycholoog Vanaf het moment van de intake gaat u met uw psycholoog een behandelovereenkomst aan. Uw psycholoog is

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als poortwachter

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2017 575.774.000.000.1650 Pagina 1 van 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2017...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ

Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ In opdracht van Ministerie van VWS juli 2013 Stap 1 Stap 1: Substitutie per behandeling Op de volgende pagina s volgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014 In deze nieuwsbrief van Coöperatie VGZ vindt u actuele informatie rondom digitale contractering Curatieve Geestelijke Gezondheidszorg. Wordt u gecontracteerd door het regionale inkoopteam, dan is deze

Nadere informatie

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2016 575.774.000.000.1550 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2016...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ

Generalistische Basis GGZ Generalistische Basis GGZ Verwijsmodel en productbeschrijvingen Enschede, 30 januari 2013 PJ/13/0160/baggz drs. Peter Bakker dr. Patrick Jansen Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1. Algemeen... 4 2. Aanpak...

Nadere informatie

Verwijzen naar de GGZ. Wanneer verwijzen naar de Generalistische basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ?

Verwijzen naar de GGZ. Wanneer verwijzen naar de Generalistische basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ? Verwijzen naar de GGZ Wanneer verwijzen naar de Generalistische basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ? Nieuwe structuur in de geestelijke gezondheidszorg Om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de geestelijke

Nadere informatie

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Reglement. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Reglement Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) geldig vanaf 1 januari 2018 575.774.000.000.1750 Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 Reglement GGZ 2018...3 1.1. Het Reglement Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Conferentie. en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep

Conferentie. en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep Conferentie 'Opleiden tot GZ-psycholoog en psychotherapeut in de eerstelijns- en vrijgevestigde praktijk' Rob Laane beleidscoördinator VGZ 25-04-2013 Rinogroep Verleden en heden psychotherapeut/psycholoog

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/13/34C

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/13/34C Aan het bestuur van: NIP, LHV, V&VN, LVE, NVVP, GGZ-NL, VHN, LVG, ZN. Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door

Nadere informatie

www.psychologenpraktijkwageningen.nl

www.psychologenpraktijkwageningen.nl PRAKTIJKINFORMATIE Praktijkgegevens Adres: Koenenlaan 6 6703 GH Wageningen Telefoon: 0317-416095 E-mail: Website: pmrooke@psychologenpraktijkwageningen.nl www.psychologenpraktijkwageningen.nl Psychologenpraktijk

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer,

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer, Gouda, 11 september 2014 Geachte lezer, In dit document wordt op basis van voorstellen aangegeven op basis van welke productparameters de gemeenten in Midden-Holland voornemens zijn om de zorg voor de

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Hoe gaat Coöperatie VGZ dit inkopen? Stephan Hermsen Visie VGZ Nieuwe ordening SGGZ GBGGZ Titel - aanpassen via Beeld, Koptekst en 22 september 2011 (aanpassen

Nadere informatie

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ Algemene contracteervoorwaarden Zoals in het Inkoopdocument generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz Vrijgevestigden en Dyslexie-zorg staat

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Geestelijke 2017Gezondheidszorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Geestelijke 2017Gezondheidszorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Geestelijke 2017Gezondheidszorg Eno Zorgverzekeraar 2 Geestelijke Gezondheidszorg 2017 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid GGZ 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eigen inkoop

Nadere informatie

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016

Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg. Versie 1 september 2016 Bijlage 1 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg 1 Bijlage 1 POH-GGZ 2017 Inleiding Menzis vindt het van belang om ook voor 2017 afspraken over de inzet van de POH-GGZ te maken. Hiermee

Nadere informatie

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ

OVEREENKOMST ZORGVERZEKERAAR - VRIJGEVESTIGD GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG 2017 INZAKE VERLENING GENERALISTISCHE BASIS GGZ INHOUDSOPGAVE Deel I Individueel Deel Zorgovereenkomst pagina 3 Bijlage 1 Prestaties en tarieven pagina 5 Deel II Algemeen Deel

Nadere informatie

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken

Maximaal 4 weken. Maximaal 6 weken komen overeen als volgt: Artikel 1 Definities Verstaan wordt onder: a) CONO-beroepentabel: de beroepenstructuur van het Coördinerend Orgaan Nascholing en Opleiding in de GGZ (CONO) waarin die beroepen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7158

BELEIDSREGEL BR/CU-7158 BELEIDSREGEL Generalistische basis GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg

Bijlage 2 zorginkoopbeleid Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 zorginkoopbeleid 2018-2019 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg Bijlage 2 POH-GGZ Menzis zet het inkoopbeleid POH-GGZ van de afgelopen jaren voort. Zo willen we gezamenlijk de beweging voortzetten

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Geestelijke 2017Gezondheidszorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Geestelijke 2017Gezondheidszorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Geestelijke 2017Gezondheidszorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid GGZ 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eigen inkoop en samenwerking Multizorg 6 2.3 Eisen

Nadere informatie

2014D10807 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D10807 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D10807 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ Coöperatie VGZ

Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ Coöperatie VGZ Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ 2016 Coöperatie VGZ Inhoud Inleiding 3 Kwaliteitsniveaus 3 Tariefpercentages 3 Kwaliteitscriteria 4 Niveau 0 4 Niveau 1 4 Niveau 2 4 Niveau 3

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Vrijgevestigde psychologen

Vrijgevestigde psychologen Bootcamp 12 maart 2014 Frits Bosch & Cokkie Verschuren Vrijgevestigde psychologen Beverwijk Bloemendaal Haarlem Haarlemmerliede en Spaarnwoude Haarlemmermeer Heemskerk Heemstede Uitgeest Velsen Zandvoort

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Een sterke GGZ begint bij de huisarts. www.prorch.nl

Een sterke GGZ begint bij de huisarts. www.prorch.nl Een sterke GGZ begint bij de huisarts Een sterke GGZ begint bij de huisarts! PRORCH zorgt ervoor dat de huisarts aan het roer staat. Oplossingen voor vraagstukken binnen uw praktijk, kwaliteit van zorg

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2014 D0085-201310

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2014 D0085-201310 Beleid Coöperatie VGZ Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2014 D0085-201310 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor de module POH-GGZ 4 3. Voorwaarden voor een overeenkomst

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19975 16 juli 2014 Generalistische basis GGZ Vastgesteld 17 juni 2014 NR/CU-544 Gelet op artikel 36, 37 en 38 en artikel

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige GGZ, dat wil zeggen generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Keurmerkrapportage. rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie

Keurmerkrapportage. rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie Keurmerkrapportage rapportage Keurmerk Basis GGZ 2016 o.b.v. de zelfevaluatie Praktijk Thomassen 18 januari 2016 1 Inleiding Per 1 januari 2016 is Praktijk Thomassen opnieuw geregistreerd als keurmerkdrager.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Generalistische basis-ggz

Vragen en antwoorden. Generalistische basis-ggz Vragen en antwoorden Generalistische basis-ggz 1 juni 2016 1 In dit document worden vragen en antwoorden over de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de generalistische basis-ggz (gb-ggz).

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ 3. mirro:

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2016 D0085-201511

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2016 D0085-201511 Beleid Coöperatie VGZ Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2016 D0085-201511 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Contract module POH GGZ 4 3. Voorwaarden voor een overeenkomst praktijkondersteuning

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ 3. mirro:

Nadere informatie

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND

JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND JEUGDHULP HOLLAND RIJNLAND Aan: Werkgroep kostencomponenten jeugd GGZ (met aanbieders) Van: TWO jeugdhulp Holland Rijnland Datum: 12-07-2017 Onderwerp: Concept omschrijving diensten Jeugd GGZ 2018, behorende

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Verwijzen Criteria voor verwijzen vanuit de huisartsenpraktijk 1 Uit Landelijke samenwerkingsafspraken:

Nadere informatie

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847

CONTRACT AGNO AGNO. Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762. Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 AGNO Hassinkweg 11 7556 BV Hengelo Tel. 074-7620762 Sijzenbaanplein 4 7411 HL Deventer Tel. 0570-750847 CONTRACT AGNO Hengelo Hassinkweg 11 Deventer Sijzenbaanplein 4 E-mail info@agno.nl KvK 08159169 7556

Nadere informatie

Behandelovereenkomst PP-Noord

Behandelovereenkomst PP-Noord Behandelovereenkomst PP-Noord Naam: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: Geslacht: Telefoon: E-mail: Verder te noemen cliënt en praktijk PP-Noord, Mirjam Meek- Heekelaar, klinisch psycholoog en psychotherapeut

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7047

BELEIDSREGEL BR/CU-7047 BELEIDSREGEL Eerstelijns psychologische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Beleid Verzekeraar Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH GGZ) 2016. Versie 12 augustus 2015

Beleid Verzekeraar Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH GGZ) 2016. Versie 12 augustus 2015 Beleid Verzekeraar Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH GGZ) 2016 Versie 12 augustus 2015 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor POH GGZ 4 3. Voorwaarden voor een overeenkomst

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde

Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde Format kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde inclusief checklist Dit format is een uitwerking van het model kwaliteitsstatuut GGZ om de zorgaanbieder te ondersteunen in het vormgeven van een eigen kwaliteitsstatuut.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29648 22 oktober 2014 Regeling Generalistische basis GGZ Vastgesteld op 14 oktober 2014 Nadere regel NR/CU-726 Gelet op

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2014 Hoe gaat Coöperatie VGZ dit inkopen? September 2013 Visie VGZ Nieuwe ordening SGGZ GBGGZ Titel - aanpassen via Beeld, Koptekst en 22 september 2011 (aanpassen via

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2015 D0085-201504

Beleid Coöperatie VGZ. Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2015 D0085-201504 Beleid Coöperatie VGZ Praktijkondersteuning Huisartsen GGZ (POH-GGZ) 2015 D0085-201504 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Wie worden gecontracteerd voor de module POH GGZ 4 3. Voorwaarden voor een overeenkomst

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Consulten bij de huisarts en de POH-GGZ in verband met psychosociale problematiek. Een analyse van NIVEL Zorgregistraties gegevens van 2010-2014

Consulten bij de huisarts en de POH-GGZ in verband met psychosociale problematiek. Een analyse van NIVEL Zorgregistraties gegevens van 2010-2014 Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Magnée, T., Beurs, D.P. de, Verhaak. P.F.M. Consulten bij de huisarts en de POH-GGZ in verband met psychosociale problematiek.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Format Samenwerkingsovereenkomst GGZ

Format Samenwerkingsovereenkomst GGZ Format Samenwerkingsovereenkomst GGZ Deze samenwerkingsovereenkomst is uitsluitend bedoeld als voorbeeld. De inhoud van de samenwerkingsafspraken tussen de huisartsenvoorziening, de GBGGZ- en SGGZzorgaanbieder

Nadere informatie

ALGEMENE PRAKTIJKINFORMATIE 2018

ALGEMENE PRAKTIJKINFORMATIE 2018 Post / Bezoekadres: Dorpstraat 64 6122 CC Buchten T 06-41877897 (K. Bosma) T 046-4857575 (Health and Sports balie) E info@ppdemijnstreek.nl I www.ppdemijnstreek.nl BIG registratie: 99066669825 KvK nummer:

Nadere informatie