Xeleos Health Care Solutions Maart 2011 Auteur: Gunter Fonteyne. Whitepaper: Traceerbaarheid van de supply chain in de zorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Xeleos Health Care Solutions Maart 2011 Auteur: Gunter Fonteyne. Whitepaper: Traceerbaarheid van de supply chain in de zorg"

Transcriptie

1 Xeleos Health Care Solutions Maart 2011 Auteur: Gunter Fonteyne Whitepaper: Traceerbaarheid van de supply chain in de zorg

2 1.Inleiding In ziekenhuizen en zorginstellingen moeten zorgverleners erover waken dat de juiste patiënt het juiste product en de juiste zorg krijgen. Traceerbaarheid - een proces dat toelaat om een product of een dienst volledig in de supply chain te volgen - kan een antwoord bieden in deze materie. Om traceerbaarheid te garanderen en te implementeren zijn er een heleboel voorwaarden die moeten worden ingevuld zoals processen die steunen op een juiste infrastructuur, organisatie, standaardisatie en ondersteunde technologie. De gezondheidszorg is volop in beweging. Het aantal medicatiefouten moet drastisch teruggedrongen worden. Kunt u voldoen aan de eis om het aantal medicatiefouten binnen vijf jaar gehalveerd te krijgen? Kunt u medicijnen, instrumenten en bijvoorbeeld disposables volgen van het moment dat ze gefabriceerd zijn tot in de operatiekamer of interne verpleegafdeling? Kan uw magazijn of de berging van een verpleegafdeling efficiënter ingericht worden zodat visibiliteit en traceerbaarheid optimaler kunnen verlopen? In dit artikel geven wij een antwoord op een aantal vragen. Wat zijn de problemen/valkuilen waar organisaties tegenaan lopen bij de invoer van traceerbaarheid? Wat zijn mogelijke aanbevelingen? Met andere woorden: hoe kan het beter?

3 2.Toepassingen De mogelijkheid om goederen, diensten en informatie te traceren en om zeer snel in te spelen op vragen of veranderingen in een bepaald proces wordt vandaag gezien als key binnen een efficïent en optimaal supply chain management. Wat zijn de verschillende domeinen waar traceerbaarheid een rol kan spelen? - Voedselveiligheid: wij willen weten waar voedingsproducten vandaan komen en welke weg zij afleggen alvorens zij bij de patiënt komen. - Geneesmiddelenveiligheid: wij willen weten van waar deze geneesmiddelen komen (namaakgeneesmiddelen worden moeilijker te onderscheiden van de echte geneesmiddelen), hoe ze worden opgeslagen en verdeeld binnen het ziekenhuis, hoe ze worden verpakt alvorens ze verder verdeeld worden (neemt in belang toe omdat sommige ziekenhuizen bezig zijn met projecten rond herverpakking van geneesmiddelen). - Steriele materialen: wij willen de houdbaarheid kennen en opvolgen. - Instrumentenveiligheid: wij willen weten wanneer, waar,door wie ze gebruikt worden om nadien heel de flow binnen de CSA te kunnen volgen. - Medische apparatuur: heeft ook een weg die wordt afgelegd binnen een zorginstelling zoals onderhoud en reiniging. Laten wij hier twee toepassingen nader bekijken, nl. een flow van geneesmiddelen en een flow van steriele gebruiksmaterialen, zoals bijvoorbeeld zorgverbanden.

4 3. Identificatie van geneesmiddelen Geneesmiddelen worden beheerd op basis van hun eenheidsdosis met het oog op een betere controle van de medicatie en de toediening ervan. Deze keuze zorgt voor een aanzienlijke werklast, zowel op het niveau van goederenreceptie en -beheer als bij hun distributie, hun opvolging tot bij de patiënt en de facturatie ervan. Dit zijn de voornaamste handelingen: Ontvangst geneesmiddelen Uitpakken en controle van colli Verwerking tot eenheidsdosissen (uitpakken - inpakken per eenheid) al dan niet door gebruik te maken van automatisatie (herverpakkingstoestellen) Etikettering van de eenheidsdosissen en controleren Stockering Verdelen van de farmaceutische producten aan de verschillende diensten Gebruik van de geneesmiddelen (toediening aan patiënten) Registratie van de innamen per patiënt en update van de voorraad Aanmaken bestellingen voor de leveranciers In al deze handelingen is bepaalde informatie erg belangrijk, welke kan teruggevonden worden in informatiedragers, zoals barcodes die kunnen ingescand worden. Op het moment dat men additionele handelingen gaat verrichten zoals het herverpakken via machines zal men de geneesmiddelen opnieuw moeten herindentificeren. 4 Identificatie van steriele gebruiksmaterialen Steriele gebruiksmaterialen die voornamelijk worden gebruikt bij de verzorging van de patiënt op de verpleegafdelingen of tijdens operaties als aanvulling bij het instrumentarium komen meestal binnen via het centrale magazijn in grotere verpakkingen.

5 Wat zijn zien hier de voornaamste handelingen: Ontvangst gebruiksmaterialen Uitpakken en controle van colli Stockering Verdelen van de gebruiksmaterialen aan de verschillende diensten Verbruik Registratie van sommige van deze producten Aanmaken bestellingen voor de leveranciers In al deze handelingen is bepaalde informatie erg belangrijk, welke kan teruggevonden worden in informatiedragers zoals barcodes die kunnen ingescand worden. Op moment dat men additionele handelingen gaat verrichten zoals het herverpakken of het uitpakken in kleine afleverhoeveelheden zal men de gebruiksmaterialen opnieuw moeten herindentificeren. 5. Problemen bij de identificatie Ondanks het feit dat identificatie en traceerbaarheid key is binnen een zorg supply chain zien wij toch enkele problemen opduiken. We lichten even kort to: - De identificatie van de verschillende verpakkingsniveaus voor geneesmiddelen (eenheidsdosis, handelseenheid, doos) wordt ervaren als een belangrijke noodzaak in ziekenhuizen. De codering die vandaag in België op deze verschillende verpakkingsniveaus wordt toegepast, laat niet toe om farmaceutische producten doeltreffend te traceren, wegens o.a. gebrek aan standaardisatie binnen ziekenhuizen en vanuit de leveranciers - Dezelfde problematiek vindt men terug bij steriele en niet steriele gebruiksmaterialen, waar men te maken heeft met een gebrek aan standaardisatie. - Geneesmiddelen in België: In België worden geneesmiddelen geïdentificeerd (voor de terugbetaling) aan de hand van de BAV code (link RIZIV), verwerkt in een barcode. Deze zijn jammer genoeg niet eenvormig noch uniek (ze identificeren zowel de unitaire verpakking van een geneesmiddel als de verschillende omverpakkingen ervan). - De juiste facilitaire en supply chain infrastructuur is niet optimaal wat maakt dat de tracering en identificatie van producten moeilijk kan verlopen. Dit ziet men niet enkel in het centraal magazijn, maar ook in de decentrale bergingen en apotheek - Bij de steriele en niet steriele gebruiksmaterialen ziet men vaak dat de informatiestroom stopt nadat de goederen het centraal magazijn hebben verlaten. In vele ziekenhuizen zijn de goederen verbruikt, maar in werkelijkheid liggen deze goederen nog op de interne afdelingen

6 - Een niet-efficiënte ondersteuning op vlak van IT zal vaak leiden tot een onvolledige informatiestroom, met als gevolg dat alles moeilijk te traceren is.

7 6. Mogelijke oplossingen 6.1 Lean& Mean Processen Als de processen binnen de supply chain niet lean&mean zijn zal dit automatisch een impact hebben op de traceerbaarheid binnen de supply chain. In dit kader moeten alle processen in kaart worden gebracht, zodat deze kunnen vertaald worden in een juiste organisatie, infrastructuur en ondersteunende technologie. 6.2 Infrastructuur De infrastructuur in het centrale magazijn moet zo ingericht zijn dat goederen op een efficiënte manier kunnen opgeslagen worden, inclusief de visibiliteit van de producten. Bovendien moeten alle locaties uitgerust zijn met informatiedragers zoals etikethouders, zodat informatie kan gelinkt worden aan de producten. Hetzelfde geldt voor de infrastructuur van een berging van een interne afdeling of apotheek. Als ondersteuning kan ook hier KANBAN (leeg/vol systeem) worden gebruikt. Kanban is een Japans woord en betekent visueel en kaart. Het is een techniek waarbij enkel materiaal wordt aangeleverd wanneer de voorraad onder een bepaald punt is gezakt. (Voorbeeld Infrastructuur: Modulaire Segmenten)

8 (Kanban:leeg/vol systeem) 6.3 Standaardisatie en Samenwerking Om ervoor te zorgen dat elke partij in de gezondheidszorg op de meest efficiënte manier traceerbaarheid kan realiseren, is een zekere vorm van samenwerking nodig tussen de verschillende stakeholders zoals leveranciers, fabrikanten, logistieke dienstverleners maar ook tussen de interne departementen van de zorginstelling. Ziekenhuizen moeten hun systeem zo inrichten dat zij het traceerbaarheidsproces met barcodescanning kunnen realiseren en leveranciers moeten hun producten van de juiste informatie in de afgesproken barcode voorzien. Van beide zijden is dus een inspanning vereist. Een internationale uniforme barcode standaard is een randvoorwaarde om een optimaal effect te verkrijgen; alleen dan hebben alle supply chain stakeholders een win/win situatie. Om het proces van traceerbaarheid goed te kunnen ondersteunen, moet de barcode in ieder geval de volgende gegevens bevatten: artikelnummer, batch-/lotnummer, vervaldatum en voor sommige producten ook het serienummer.

9 Hier kan GS1 een oplossing bieden. GS1 legt zich toe op het ontwikkelen en implementeren van globale standaarden, zodat de volledige traceerbaarheid van de supply chain kan verzekerd worden. Ook binnen de gezondheidszorg hebben zij deze standaarden doorgetrokken. De GS1 GTSH (Global Traceability Standard for Healthcare ) omvat: - De identificatie van artikelen, partijen, locaties en gebeurtenissen - Het aanbrengen van barcodering op traceerbare artikelen - Het type gegevens die bij een artikel moeten worden weergegeven - Het opslaan en archiveren van gegevens - Het delen van informatie tussen traceability-partners - Het identificeren en beheren van de relaties tussen traceability-partners - Het benaderen van de relevante traceability-informatie Volgende GS1 standaarden kunnen meegegeven worden: - GS1-artikelcode (GTIN): staat voor Global Trade Item Number welke de identificatie is van medische:farmaceutische producten en diensten (Bron GS1) - GS1-adrescode (GLN): staat voor Global Location Number welke de identificatie is van wettelijke, fysieke of functionele adressen of locaties(magazijn, locaties in magazijn, verpleegafdeling, locatie op verpleegafdeling...) (Bron GS1) - GS1-verzendcode (SSCC): Serial Shipping Container Code welke de identificatie is van logistieke eenheden (pallet, karton, colli)

10 (Bron GS1) - Global Returnable Asset Identifier (GRAI): Global Returnable Asset Identifier welke de identificatie is voor herbruikbare verpakkingen en herbruikbare ladingdragers die behandeld worden als asset (verzorgingsmachines, ziekenhuisbed...) (Bron GS1) - Global Service Relation Number (GSRN): Global Service Relation Number welke de identificatie is van een dienstverlenende organisatie die de afnemer (klant/patiënt) van haar diensten van een uniek nummer voorzien, zonder een persoon te hoeven identificeren. Een voorbeeld is een patiëntendossier in een ziekenhuis. Het GSRN hoeft u niet centraal te registreren om uniciteit te garanderen. In het voorbeeld van ziekenhuizen, heeft elk ziekenhuis een eigen bedrijfsnummer. Hiermee geven zij hun patiënten een unieke code. Als een patiënt overgaat van het ene ziekenhuis naar het ander, dan blijft het patiëntendossier toch uniek geïdentificeerd. - GS1 XML en GS1 EANCOM elektronische berichten (voor bestellen, leveren en factureren) welke worden gebruikt in het elektronisch berichtenverkeer tussen zorginstellingen en leveranciers. Al deze standaarden maken het mogelijk om al de combinaties te maken nodig voor de volledige tracering van goederen en diensten binnen een zorginstelling. Bovendien zijn zij combineerbaar met andere gegevens zoals vervaldatum, lotnummer, batchnummer...

11 6.4 Ondersteunde technologie Technologie kan helpen om tracering op een effectieve en efficiënte manier te realiseren. Er is technologie voor identificatie van producten en partijen, voor de registratie en administratie van goederenbewegingen en technologie voor communicatie. Bij de identificatie van artikelen en partijen wordt steeds vaker barcodering ingezet en in enkele gevallen zelfs RFID. Voor de administratie van goederenbewegingen (inslag, uitslag, verbruik etc.) zijn met name Enterprise Resource Planning (ERP) en Warehousemanagement Systemen (WMS) in gebruik. Als wij even inzoomen op het ERP systeem (een geïntegreerd systeem voor het aansturen van processen) dan zijn volgende zaken belangrijk: - er dient een module kwaliteit aanwezig zijn voor het aansturen van heel het proces. Traceren is het verwerken van informatie die wordt ingelezen in een systeem maar gekoppeld aan een kwaliteitsproces zodat de nodige bijsturingen kunnen gedaan worden - systemen moeten open zijn van architectuur, zodat er kan omgegaan worden met de verschillende standaarden zoals vermeld in 6.3 en systemen moeten verschillende vormen van het inlezen van informatie aankunnen (barcode via scanning, RFID...) - aanwezigheid van een voorraadbeheerssysteem gekoppeld aan een magazijnbeheerssyteem, zodat heel de operationele flow van producten kan beheerd worden gekoppeld aan locatiebeheer - aanwezigheid van management informatie systemen boven de operationele systemen zodat onmiddellijk de informatie kan teruggevonden worden in geval van vraag, recall... - integratie technologie zodat verschillende systemen met elkaar kunnen geïntegreerd worden. Aangezien in ziekenhuizen vaak verschillende toepassingen worden gebruikt waar informatie wordt opgeslagen die te maken hebben met traceerbaarheid is dit belangrijk. Bovenop deze toepassingen dient een laag van business intelligence te komen (data warehouse) met daarop intelligente toepassingen zoals supply chain event management

12 (voorbeeld van een recall rapport uit het magazijnbeheerssysteem SAP)

13 7. Samenvatting Traceerbaarheid van de supply chain is enorm belangrijk en vrij complex aangezien het met veel andere zaken samenhangt. Het juiste proces ondersteund door een optimale supply chain/facilitaire infrastructuur, standaardisatie van de informatiestroom en ondersteunde technologie zal een impact hebben op de traceerbaarheid. Xeleos Health Care Solutions kan helpen met het in kaart brengen van de processen die een impact hebben op de traceerbaarheid, het lean&mean maken van deze processen, vertalen naar een juiste facilitaire infrastructuur, het maken van de nodige aanbevelingen rond ondersteunde technologie, implementatie en change management. Xeleos Health Care Solutions helpt zorginstellingen om duurzame resultaten te bereiken in het bereiken van Supply Chain Excellence in de brede zin van het woord. Wij leveren niet alleen advies maar nemen nadien ook de verantwoordelijkheid in de implementatie in de vorm van coaching en projectmanagement. Samen met haar klanten implementeert Xeleos Health Care Solutions de beste pragmatische oplossingen met meetbare resultaten.

14 Referenties Zorgsector/Healthcare

De eenheid waarin het artikel wordt besteld bij de leverancier. De besteleenheid kan zowel een consumenteneenheid zijn als een handelseenheid.

De eenheid waarin het artikel wordt besteld bij de leverancier. De besteleenheid kan zowel een consumenteneenheid zijn als een handelseenheid. Handig om erbij te houden EDI begrippenlijst Binnen de EDI- en logistieke wereld worden er veel verschillende begrippen gebruikt. In deze begrippenlijst vind je een shortlist van begrippen die handig zijn

Nadere informatie

Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner

Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner Agenda 1 2 3 Xeleos Health Care Solutions:Missie, Algemeen, Aanpak Onze oplossingen Referenties Xeleos Health Care Solutions: Onze Missie

Nadere informatie

GS1 Traceerbaarheid LogiZ en GS1

GS1 Traceerbaarheid LogiZ en GS1 GS1 Traceerbaarheid LogiZ en GS1 Ziekenhuis Bernhoven Uden 27 mei 2014 1 Even voorstellen Projectmanager Gezondheidszorg Actief in: GS1 Focusgroep Traceability in de zorg GS1 Healthcare Provider Advisory

Nadere informatie

Samen werkt! Inkoopsamenwerking

Samen werkt! Inkoopsamenwerking Samen werkt! Inkoopsamenwerking Arnhem 18 September 2014 1 Even voorstellen Justin Bitter: Manager Bedrijfsvoering OK, CSA en PPO Esther Peelen: Projectmanager Gezondheidszorg Beiden actief in: GS1 Focusgroep

Nadere informatie

Waarom Implantatenregistratie? De noodzaak van het LIR!

Waarom Implantatenregistratie? De noodzaak van het LIR! Waarom Implantatenregistratie? De noodzaak van het LIR! 1 Introductie Dr. Justin Bitter Achtergrond als operatieassistent Momenteel bedrijfsleider Zorgmodel Interventie Zorgstraten Bedrijfskunde en promotietraject

Nadere informatie

BUSINESS CASE. Zorgeloos in control met Mediclabel

BUSINESS CASE. Zorgeloos in control met Mediclabel BUSINESS CASE Zorgeloos in control met Mediclabel Over Curan Medical Curan Medical B.V. is gespecialiseerd in het vormgeven, ontwikkelen, produceren en verkopen van intermitterende katheters. Met het hoofdkantoor

Nadere informatie

Belgium & Luxembourg. GS1 Traceerbaarheid. Connecting business creating value

Belgium & Luxembourg. GS1 Traceerbaarheid. Connecting business creating value Belgium & Luxembourg GS1 Traceerbaarheid Connecting business creating value Wat is traceerbaarheid? Bedrijven kampen dagelijks met vele vragen: bevat deze verzending wel degelijk wat ik besteld heb? Verloopt

Nadere informatie

Cursusdag ICT-standaarden in de zorg

Cursusdag ICT-standaarden in de zorg Cursusdag ICT-standaarden in de zorg Sessie C Traceerbaarheid in Ziekenhuizen 10.50-11.50 Nieuwegein, 20 mei 2014 Esther Peelen Projectmanager Gezondheidszorg Actief in: GS1 Focusgroep Traceability in

Nadere informatie

GS1 Traceerbaarheid VZI Jaarcongres. 20 november 2014

GS1 Traceerbaarheid VZI Jaarcongres. 20 november 2014 GS1 Traceerbaarheid VZI Jaarcongres 20 november 2014 1 Wie is GS1? GS1 is een non-profit organisatie die zich inzet voor wereldwijde standaardisatie 111 landelijke GS1-organisaties Meer dan een miljoen

Nadere informatie

Voorwoord. We beginnen bij het begin. Wat is EDI?

Voorwoord. We beginnen bij het begin. Wat is EDI? SSCC GIDS 2014 Voorwoord Deze gids is bedoeld om u op weg te helpen bij het aanmaken en begrijpen van enerzijds het Logistiek etiket (SSCC) en anderzijds de Elektronische verzendnota (DESADV). We beginnen

Nadere informatie

Uiteindelijk draait het om..??

Uiteindelijk draait het om..?? Uiteindelijk draait het om..?? Uiteindelijk draait het om.. #wistjedat: 90% van alle planten worden door vrouwen gekocht GTIN maakt een merk sterk.. Louis Kester Westland, WUR, FloraHolland, Javado en

Nadere informatie

(Zorg)logistiek in het DZ

(Zorg)logistiek in het DZ (Zorg)logistiek in het DZ Intro Presentatie -> het waarom. Rondleiding -> het hoe. NB: Het gebruik van barcodes ed is altijd een middel en nooit een doel op zich. Even voorstellen Bart Gietema Hoofdchirurgie

Nadere informatie

Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag. Stappenplan GS1 traceerbaarheid in ziekenhuizen

Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag. Stappenplan GS1 traceerbaarheid in ziekenhuizen Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag Stappenplan GS1 traceerbaarheid in ziekenhuizen November 2013 Met dank aan Naam Functie Organisatie Justin Bitter Manager bedrijfsvoering OK, RVE, CSA, PPO Ziekenhuis

Nadere informatie

We gaan voor 100% traceerbaarheid

We gaan voor 100% traceerbaarheid We gaan voor 100% traceerbaarheid Séverine Dewerpe Healthcare Manager 1 Er was eens CHI Robert Ballanger 650 bedden 120 000 instrumenten Implantaten en instrumenten volledig traceren doorheen het sterilisatieproces

Nadere informatie

Centrale label management systemen

Centrale label management systemen Centrale label management systemen Data-driven versus layout-driven label management Datum: 03-november-2010 Auteur: Jack de Hamer M.Sc. Versie: 2.1 Status: Final Pagina 1 van 7 Introductie Simpel gezegd

Nadere informatie

Medical Services Textile Services Logistic Services. Logistieke dienstverlening voor de medische industrie

Medical Services Textile Services Logistic Services. Logistieke dienstverlening voor de medische industrie Medical Services Textile Services Logistic Services Logistieke dienstverlening voor de medische industrie Facts & Figures Geïntegreerd procesmanagement STERIMA-VANGUARD wil de first in mind regionale en

Nadere informatie

GEEF OOK UW ONDERNEMING

GEEF OOK UW ONDERNEMING part of Optimize Group GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG stukproductie :: serieproductie :: projectmatige productie TOTAALSOFTWARE SPECIFIEK VOOR UW PRODUCTIEBEDRIJF MSOFT SOFTWARE & SERVICE M-SOFT-ERP

Nadere informatie

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM () Stroomlijn je magazijnprocessen IN HET KORT Goed voorraadbeheer en inzichtelijke goederenstromen zijn goud waard voor productie- of handelsondernemingen. Met Exact Warehouse

Nadere informatie

Belgium & Luxembourg. De GS1 standaarden voor de gezondheidszorg. Connecting business creating value

Belgium & Luxembourg. De GS1 standaarden voor de gezondheidszorg. Connecting business creating value Belgium & Luxembourg De GS1 standaarden voor de gezondheidszorg Connecting business creating value Veiligheid van de patiënt De sector van de gezondheidszorg kent een voortdurende evolutie en moet het

Nadere informatie

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP MSOFT SOFTWARE & SERVICE GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP handel in staal :: handel in non-ferro :: handel in ijzerwaren :: staal service center :: trader TOTAALSOFTWARE SPECIFIEK

Nadere informatie

De rol van WMS in internationale Supply Chains

De rol van WMS in internationale Supply Chains De rol van WMS in internationale Supply Chains s-hertogenbosch, 26 april 2012 9026X078/WD/ld v1.0 De in dit rapport genoemde conclusies, aanbevelingen en adviezen zijn gebaseerd op door de opdrachtgever

Nadere informatie

Workshop Traceerbaarheid met GS1

Workshop Traceerbaarheid met GS1 Workshop Traceerbaarheid met GS1 Hoe werkt het? Dyonne van Heest, Projectmanager Healthcare GS1 Nederland Hans Lunenborg, Sectormanager Healthcare GS1 Nederland 12 Mei 2017 Agenda Een kleine test Even

Nadere informatie

Hoe stel ik een logistiek etiket samen?

Hoe stel ik een logistiek etiket samen? Hoe stel ik een logistiek etiket samen? Ronny s Honey wil zijn honing verkopen in de retail en moet bijgevolg zijn logistieke eenheden uniek identificeren. Zo weet Ronny s Honey immers steeds waar de logistieke

Nadere informatie

Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag. Stappenplan implementatie GS1-traceerbaarheid ziekenhuizen 6 november 2013 versienummer 001

Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag. Stappenplan implementatie GS1-traceerbaarheid ziekenhuizen 6 november 2013 versienummer 001 Patiëntveiligheid omhoog, kosten omlaag Stappenplan implementatie GS1-traceerbaarheid ziekenhuizen 6 november 2013 versienummer 001 Met dank aan Naam Functie Organisatie Justin Bitter Manager bedrijfsvoering

Nadere informatie

ORDER TO CASH Bespaar tijd en geld met GS1 ecom

ORDER TO CASH Bespaar tijd en geld met GS1 ecom ORDER TO CASH Bespaar tijd en geld met GS1 ecom Efficiënter bestellen, leveren en factureren dankzij Order to Cash. Order to Cash Order to Cash is een toepassing van GS1 ecom. Het verwijst naar het elektronisch

Nadere informatie

WMS WISE voor food-retail

WMS WISE voor food-retail WMS WISE voor food-retail De moderne oplossing voor efficiënt magazijnbeheer Warehousemanagement met flexibiliteit als uitgangspunt WISE Minimalisatie van kosten, maximale productiviteit Als food-retailer

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN. pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM

GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN. pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM GEZONDHEIDSZORG OPLOSSINGEN pillpick GEAUTOMATISEERD VERPAKKINGS- EN UITGIFTESYSTEEM PillPick is zeer nauwkeurig en zorgt dat onze verpleegkundigen medicijnen met een barcode krijgen die ze scannen om

Nadere informatie

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven.

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract Company Profile Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract IT Opgericht in 2007 53 medewerkers (februari 2013) Ruim

Nadere informatie

Voorraadbeheer met. behulp van WMS (magazijnbeheer) Edwin Nicolai. Erik van Westerveld

Voorraadbeheer met. behulp van WMS (magazijnbeheer) Edwin Nicolai. Erik van Westerveld met Edwin Nicolai Erik van Westerveld behulp van WMS (magazijnbeheer) Ontwikkelingen in de markt Warehousing steeds meer een commodity; Snelheid wordt belangrijker: van warehouse cross-dock; Product life

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn eerste barcode?

Hoe maak ik mijn eerste barcode? Hoe maak ik mijn eerste barcode? GANDA ANDY Ganda andy wil zijn snoep verkopen in de retail en moet bijgevolg zijn producten uniek identificeren. Ganda andy is daarom lid geworden van GS1 Belgium & Luxembourg

Nadere informatie

Informatisering van logistieke zorgprocessen. Frank Barendregt - Business Developer Healthcare

Informatisering van logistieke zorgprocessen. Frank Barendregt - Business Developer Healthcare Informatisering van logistieke zorgprocessen Frank Barendregt - Business Developer Healthcare

Nadere informatie

Veelgestelde vragen GS1 DataBar

Veelgestelde vragen GS1 DataBar Veelgestelde vragen GS1 DataBar Veelgestelde vragen Hieronder vindt u een verzameling van veelgestelde vragen over de GS1 DataBar. 1. Is GS1 DataBar de nieuwe naam voor RSS? Ja. De barcode heette voorheen

Nadere informatie

Belgium & Luxembourg. GS1 Barcodes & identificatie. Connecting business creating value

Belgium & Luxembourg. GS1 Barcodes & identificatie. Connecting business creating value Belgium & Luxembourg GS1 Barcodes & identificatie Connecting business creating value Er was eens Anno 1975 in een Brussels supermarkt. De heer en Mevrouw Peeters doen samen met hun beide kinderen de wekelijkse

Nadere informatie

Hoogvliet BV wil met haar partners alle bovenstaande berichten via EDI uitwisselen.

Hoogvliet BV wil met haar partners alle bovenstaande berichten via EDI uitwisselen. Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC Via Van Datum 22-04-2016 Versie V1.0 E-mail Hoogvliet EDI Support Hoogvliet BV EDI Informatie EDI Electronic Data Interchange = Elektronisch uitwisselen

Nadere informatie

Samen voor een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. The Global Language of Business

Samen voor een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. The Global Language of Business Samen voor een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg The Global Language of Business GS1 in de gezondheidszorg Samen voor hogere efficiëntie en patiëntveiligheid De kosten in de gezondheidszorg kunnen

Nadere informatie

SCHEIDING VAN ADMINISTRATIEVE EN OPERATIONELE PROCESSEN IN DE THIRD PARTY LOGISTICS

SCHEIDING VAN ADMINISTRATIEVE EN OPERATIONELE PROCESSEN IN DE THIRD PARTY LOGISTICS SCHEIDING VAN ADMINISTRATIEVE EN OPERATIONELE PROCESSEN IN DE THIRD PARTY LOGISTICS Versie: 1.0 Datum: April 2012 Auteur: Afdeling: Jeroen Bouman Scheiding van administratieve en operationele processen

Nadere informatie

Eén netwerk van ziekenhuizen, één netwerk van medisch materiaal.

Eén netwerk van ziekenhuizen, één netwerk van medisch materiaal. Eén netwerk van ziekenhuizen, één netwerk van medisch materiaal. 24 oktober 2017 Teamleider Medisch Materiaal - GZA ziekenhuizen Els Leirs Project Apotheek 3.0 24 oktober 2017 Projectleider WG materiaalbeheer

Nadere informatie

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307

Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Hoe haalt u het maximale rendement uit uw WMS? Arjen Lagerweij a.lagerweij@evo.nl +31 6 2191 7307 Wat gaan we doen? 1. Introductie 2. Wat willen we bereiken met WMS? 3. Voorbereiding aanschaf WMS 4. Samenvatten

Nadere informatie

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. "Webbased software to manage and control your warehouse."

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. Webbased software to manage and control your warehouse. RealtimeWMS "Webbased software to manage and control your warehouse." Het standaard pakket RealtimeWMS is een zogenaamd Logistic Execution System. RealtimeWMS ondersteunt de medewerkers op de werkvloer

Nadere informatie

Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal

Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal Minder fouten en lagere werkdruk bij logistieke dienstverleners Klanten zelf hun orders laten invoeren waardoor ze de status

Nadere informatie

Bericht 32 I-AM/2014. Uniforme barcode voor het beheer van Infrabel equipments. Uitgave. Nieuwe uitgave. Beknopte inhoud

Bericht 32 I-AM/2014. Uniforme barcode voor het beheer van Infrabel equipments. Uitgave. Nieuwe uitgave. Beknopte inhoud INFRABEL Brussel, 17/11/2014 Brussel DIRECTIE ASSET MANAGEMENT Dienst I-AM.4 Supply & Production Afdeling I-AM.41 Supply Chain Sectie 54 T 911-52204 Uitreiking: - Publicatie op Marin - Aan de Heads Of

Nadere informatie

EEN LOGISTIEKE OPLOSSING

EEN LOGISTIEKE OPLOSSING HOSPITAL CARE EEN LOGISTIEKE OPLOSSING van Hospital Logistics Via een getalenteerd team willen wij onze klanten in de ziekenhuis- en zorgsector helpen om hun logistieke stromen zo efficiënt en effectief

Nadere informatie

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Beschikbare voorraad is ook af te zetten tegen doorgerekende MRP scenario (dus incl. forecast) Materiaalplanning

Nadere informatie

Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op?

Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op? Elektronisch factureren in de logistiek. Wat levert het op? Al jaren wordt er gesproken over. Afhankelijk van de invalshoek die je kiest, variëren de ervaringen van een doorslaand succes tot een complete

Nadere informatie

PILOT AZ DELTA (ROESELARE)

PILOT AZ DELTA (ROESELARE) PILOT AZ DELTA (ROESELARE) Opzetten van een decentrale distributie met gecontroleerde Unit Dose afdelingsvoorraden Ludo Sys (1) Centrale distributie : Voorraad aan medicatie ligt opgeslagen in de apotheek

Nadere informatie

Groeien naar een operationele excellentie met een industriële logistieke partner. Thema: patiëntveiligheid.

Groeien naar een operationele excellentie met een industriële logistieke partner. Thema: patiëntveiligheid. Groeien naar een operationele excellentie met een industriële logistieke partner. Thema: patiëntveiligheid. Jan Lampaert Strategic Sales Manager Healthcare H. ESSERS Tel: + 32 3 216 59 19 GSM: +32 498

Nadere informatie

1) 3 GS1 KEYS BASIS PROCESOPTIMALISATIE. 2) elab BERICHTENSET (XML UN/CEFACT)

1) 3 GS1 KEYS BASIS PROCESOPTIMALISATIE. 2) elab BERICHTENSET (XML UN/CEFACT) 1) 3 GS1 KEYS BASIS PROCESOPTIMALISATIE 2) elab BERICHTENSET (XML UN/CEFACT) 3) GLOBAL LOCATION NUMBER (GLN) 3 GS1 KEYS BASIS PROCESOPTIMALISATIE 1. GPC voor AGF-producten Global Product Classification

Nadere informatie

Supply Chain Solutions

Supply Chain Solutions Supply Chain Solutions Actemium Supply Chain Solutions verbetert uw efficiency op de werkvloer door real-time identificatie en registratie van de goederenstroom. Een naadloze aansluiting tussen uw backofficesysteem

Nadere informatie

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017 Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli 2017 Utrecht, 2017 1. Geïnspecteerde locatie(s): Alliance Healthcare Nederland B.V. Pomphoekweg

Nadere informatie

Astro WMS: een innovatief en slim WMS

Astro WMS: een innovatief en slim WMS Astro WMS: een innovatief en slim WMS Beschrijving product: Astro WMS oplossing: innovatief en slim Astro WMS is een slim, innovatief en schaalbaar standaard warehouse management systeem wat zich aanpast

Nadere informatie

Patiëntveiligheid en efficiency in de OK

Patiëntveiligheid en efficiency in de OK Business case Patiëntveiligheid en efficiency in de OK Business case GS1 traceerbaarheid Inhoud 1 Managementsamenvatting 3 2 Inleiding 5 2.1 Wat is traceerbaarheid? 5 2.2 Dé standaard voor de zorg 6 2.3

Nadere informatie

Wet- en regelgeving en patiëntveiligheid

Wet- en regelgeving en patiëntveiligheid Wet- en regelgeving en patiëntveiligheid GS1 Congres Els van der Wilden, MD MPH Director Healthcare Providers, GS1 Global Office 8 maart 2018 Agenda Gezondheidszorglandschap Monitor Zorggerelateerde Schade

Nadere informatie

Kennisgroep Traceerbaarheid Van Straten Medical 16 Mei 2017

Kennisgroep Traceerbaarheid Van Straten Medical 16 Mei 2017 Kennisgroep Traceerbaarheid Van Straten Medical 16 Mei 2017 Aanwezig: Hennie Mulder (voorzitter) MMC Esther Peelen (procesmanager) GS1 Nederland René Drost NAMCO Healthcare Technology Rob Slootmans Pantein

Nadere informatie

FIT. veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen

FIT. veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen FIT veilige Farmaceutische patiëntenzorg door Identificatie bij Toediening van geneesmiddelen Presentatie LogiZ-Netwerk (februari 2014) Danny Broekhuizen Manager afdeling geneesmiddelenlogistiek Apotheek

Nadere informatie

Greencore Presentatie. Symposium RFID voor Logistiek en de Agro sector door: Herman Jeurissen, Jos van Loon

Greencore Presentatie. Symposium RFID voor Logistiek en de Agro sector door: Herman Jeurissen, Jos van Loon Greencore Presentatie Symposium RFID voor Logistiek en de Agro sector door: Herman Jeurissen, Jos van Loon Introductie Greencore Opgericht in 1991 als onderdeel van de Ierse suiker industrie Core business

Nadere informatie

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. aankopen. M. Hinderyckx apotheker - hoofd van dienst...

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. aankopen. M. Hinderyckx apotheker - hoofd van dienst... A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek procedure aankopen nummer : LEV-10000 blz 1 van 5 eerste uitgiftedatum : 09.01.2000 datum herziening : verantwoordelijke : M. Hinderyckx uitgegeven door : apotheek A.Z. Qualiplus

Nadere informatie

Innovaties en uitdagingen. Prof. Pascal Verdonck 18 maart 2011

Innovaties en uitdagingen. Prof. Pascal Verdonck 18 maart 2011 Innovaties en uitdagingen Prof. Pascal Verdonck 18 maart 2011 Economische ontwikkeling 20 10 00 90 80 70 Duurzame ontwikkeling Cleantech Innovatie Globaliseren ICT Kwaliteit 60 Massaproductie Snelheid

Nadere informatie

Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC. Hoogvliet BV EDI Informatie. Hoogvliet EDI Support. Datum Februari 2012 Versie 4.

Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC. Hoogvliet BV EDI Informatie. Hoogvliet EDI Support. Datum Februari 2012 Versie 4. Memo Aan Handelsrelaties van Hoogvliet BV Onderwerp CC Via Van Datum Februari 2012 Versie 4.0 E-mail Hoogvliet EDI Support Hoogvliet BV EDI Informatie 1. Inleiding 2. Informatie over EDI met Hoogvliet

Nadere informatie

Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer

Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer Sleutel en bedrijfsmiddelen beheer Een grote uitdaging voor bedrijven en organisaties Wij benaderen sleutel- en bedrijfsmiddelenbeheer anders.. Modern beheer van uw bedrijfsmiddelen betekent dat u volledige

Nadere informatie

Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen

Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen Assortiment Als farmaceutische en medische groothandel biedt Brocacef Intramuraal een compleet en kwalitatief hoogwaardig assortiment geneesmiddelen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Article2Xml website

Gebruikershandleiding Article2Xml website Gebruikershandleiding Article2Xml website Vooraf Gepubliceerd door Link bvba Verklaring van vertrouwelijkheid Alle wettelijke rechten in verband met dit document zijn gereserveerd voor Link bvba. Het is

Nadere informatie

Hospitaallogistiek. Naar een gezonde logistiek in de zorgsector. Ludo Sys, Project Officer, VIL Steve Sel, Senior Expert, VIL. know.apply.grow.

Hospitaallogistiek. Naar een gezonde logistiek in de zorgsector. Ludo Sys, Project Officer, VIL Steve Sel, Senior Expert, VIL. know.apply.grow. Hospitaallogistiek Naar een gezonde logistiek in de zorgsector know.apply.grow. Ludo Sys, Project Officer, VIL Steve Sel, Senior Expert, VIL 1 Vlaams Instituut voor de Logistiek Kenniscentrum dat Vlaamse

Nadere informatie

Het gebruik van RFID als ondersteunende technologie voor Track&Trace in een vers supply chain

Het gebruik van RFID als ondersteunende technologie voor Track&Trace in een vers supply chain Het gebruik van RFID als ondersteunende technologie voor Track&Trace in een vers supply chain Dirk Vercammen, Director Europe - Region West 29 februari 2012 Agenda Euro Pool System? Tracking & tracing

Nadere informatie

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit

MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit MES geïntegreerd binnen ERP in productie is de sleutel tot betaalbare flexibiliteit VRAAG: Hoe implementeer je betaalbare en uitvoerbare Real-time-business-optimized-flexibility in uw productiebedrijf?

Nadere informatie

How to GTIN. Alles hangt af van het juiste artikelnummer (GTIN)

How to GTIN. Alles hangt af van het juiste artikelnummer (GTIN) How to GTIN Alles hangt af van het juiste artikelnummer (GTIN) Harry Geelen How To GTIN - In de AGF hebben retailers en leveranciers gezamenlijk een handleiding en brochure opgesteld voor artikelbeheer

Nadere informatie

CODERINGSDETAILS EU-TPD 1 Informatie voor de handel

CODERINGSDETAILS EU-TPD 1 Informatie voor de handel CODERINGSDETAILS EU-TPD 1 Informatie voor de handel De verplichtingen voor de codering van producten onder de EU-TPD richtlijn zijn van toepassing op tabaksproducten die in de EU op de markt worden gebracht

Nadere informatie

Haal meer uit uw productie en logistiek

Haal meer uit uw productie en logistiek De Clercq Solutions Efficiency Flexibility Traceability Quality Time-to-market Haal meer uit uw productie en logistiek De Clercq Solutions Productievloer, magazijn en medewerkers... De Clercq Solutions

Nadere informatie

Voorstel bachelor proef Phara

Voorstel bachelor proef Phara Voorstel bachelor proef 2015 Phara Inhoud: voorstel Bachelor proef Referentie: 20150904 Voorstel bachelor proef Phara 2015 Laatste wijziging: 7/09/2015 Aantal pagina s: 9 Voorstel bachelor proef 2015-7/09/2015

Nadere informatie

PBM. PBM s. Door Thierry Moens, directeur marketing & business development Z-group. 5 maart 2009 De Montil - Affligem

PBM. PBM s. Door Thierry Moens, directeur marketing & business development Z-group. 5 maart 2009 De Montil - Affligem PBM PBM s Door Thierry Moens, directeur marketing & business development Z-group 5 maart 2009 De Montil - Affligem PreBes vzw Diestersteenweg 88 3510 Kermt Hasselt Tel. 011/28 83 40 Fax. 011/28 83 49 info@prebes.be

Nadere informatie

Installatiesector 001, 31 augustus

Installatiesector 001, 31 augustus Basisdocument ecom Bouw- en Installatiesector 001, 31 augustus 2010 Colofon GS1 NEDERLAND GS1 Nederland helpt bedrijven beter samen te werken in de keten om de eindgebruiker sneller, beter en tegen lagere

Nadere informatie

Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain

Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain Krist l Krols 24-05-2012 Uitgangspunten 1. Handelingen/werkwijze van de leverancier beïnvloeden de eigen kostenstructuur. Transparantie

Nadere informatie

Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek?

Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek? 7 oktober 2010 2e Inkoopevent Digitalisering; Een stap voorwaarts voor de ziekenhuisapotheek? Centrafarm en Fresenius Kabi Profiel Retail- en distributieonderneming in geneesmiddelen en medische middelen

Nadere informatie

De regie voor productie aanvullingen en boekingen: Die wil jij toch ook op de vloer hebben liggen?

De regie voor productie aanvullingen en boekingen: Die wil jij toch ook op de vloer hebben liggen? De regie voor productie aanvullingen en boekingen: Die wil jij toch ook op de vloer hebben liggen? SAP Advanced Integration: de oplossing voor optimale goederenbewegingen tussen productie- en magazijn

Nadere informatie

Voorstellen. Bauke Dijkstra. Business Consultant

Voorstellen. Bauke Dijkstra. Business Consultant Voorstellen Bauke Dijkstra Business Consultant Voorstellen Gerard Klokgieters Sales Agenda Orbis TaskCentre Orbis Software Orbis TaskCentre Taken en Tools Waarom Orbis TaskCentre? Soorten taken Integraties

Nadere informatie

De medicatielogistiek hertekend? 18 juni 2015 Apr. Ann-Sophie Franki Hoofdapotheker AZ Alma

De medicatielogistiek hertekend? 18 juni 2015 Apr. Ann-Sophie Franki Hoofdapotheker AZ Alma De medicatielogistiek hertekend? 18 juni 2015 Apr. Ann-Sophie Franki Hoofdapotheker AZ Alma 2 3 Conceptstudie Geneesmiddelendistributie uitwerken voorstel voor de organisatie van de geneesmiddelendistributie

Nadere informatie

De 8 meest gebruikte interfaces tussen ERP & WMS

De 8 meest gebruikte interfaces tussen ERP & WMS De 8 meest gebruikte interfaces tussen & Inhoud Een interface is een technische term voor een koppeling tussen verschillende software pakketten. Op één van de meest gestelde vragen binnen een selectie

Nadere informatie

Voorbeelden generieke inrichting Digikoppeling

Voorbeelden generieke inrichting Digikoppeling Voorbeelden generieke inrichting Versie 1.1 Datum 19/12/2014 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl Documentbeheer

Nadere informatie

Inleiding Logistiek, Hoofdstuk 2 13 april 2007

Inleiding Logistiek, Hoofdstuk 2 13 april 2007 Comptenties Inleiding Logistiek Hoofdstuk 2 Logistieke concepten Na het bestuderen van dit hoofdstuk kun je vertellen wat: een regelkring is; het doel is van logistiek; wat Value-Added Partnership inhoudt;

Nadere informatie

Deelnemersbijeenkomst Stichting NMVO

Deelnemersbijeenkomst Stichting NMVO Deelnemersbijeenkomst Stichting NMVO Status en vervolgstappen Agenda 1. Opening 2. Rol stichting NMVO 3. Impact FMD 4. Jullie ervaringen 5. Status en Planning NMVO 6. Begroting NMVO 1. Opening 2. Rol van

Nadere informatie

2D scanning en MES bij Lightweight Containers. Pro-Fa Automation 2016 Slide 1

2D scanning en MES bij Lightweight Containers. Pro-Fa Automation 2016 Slide 1 2D scanning en MES bij Lightweight Containers Pro-Fa Automation 2016 Slide 1 Auto-ID -> Automatisch Identificeren Tertiairy Packaging Palletiseren Secondary Packaging Kartonneermachine Krimpfolie Primary

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de koppelingen

Nadere informatie

Little RFI D. Wim de Rooij. Nedap N.V.

Little RFI D. Wim de Rooij. Nedap N.V. RFI D Little Wim de Rooij Nedap N.V. 2 Intro Toekomst Wat en Hoe Schoenen en Kleding case RFI D Smaken Privacy EPC Wanneer - Wat 3 Intro RFI D 4 Kennis van Technologie Kennis en begrip van de business

Nadere informatie

De tuinbouw gaat digitaal!

De tuinbouw gaat digitaal! De tuinbouw gaat digitaal! Informatiemanagement - op het bedrijf - in de keten Henk Zwinkels Community -Team TD Projectleider - Edibulb Informatiemanagement Ontwikkeling bedrijfsprocessen: - mechanisatie

Nadere informatie

- Nederlands; moedertaal - Engels; zeer goed - Duits; redelijk CURRICULUM VITAE. Personalia

- Nederlands; moedertaal - Engels; zeer goed - Duits; redelijk CURRICULUM VITAE. Personalia Personalia Naam Rogier van Zon Geboortedatum 02-10-1967 Nationaliteit Dutch Adres Paalspoor 12, 5629 TG Eindhoven Mobiel +31 (0)6-13074306 E-mail r.van.zon@logexma.com Profielschets Rogier is een ervaren

Nadere informatie

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen

87% Application Services. Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten. Optimaliseer uw informatiestromen Application Services Optimaliseer uw informatiestromen Verhoog de efficiëntie en de prestaties van uw bedrijfsactiviteiten Uw organisatie krijgt steeds meer informatie te verwerken die via verschillende

Nadere informatie

Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos. Cléo Van de Velde

Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos. Cléo Van de Velde Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos Cléo Van de Velde Kort Welke artikels worden er getraceerd? Individueel verpakte implantaten Wie

Nadere informatie

Inzet van ERP maximaliseren

Inzet van ERP maximaliseren Inzet van ERP maximaliseren Ziekenhuis Gelderse Vallei 4 december 2014 Introductie Sprekers van Vandaag Jan de Boer Partner KPMG IT Advisory Global Lead Healthcare +31 (0)30 658 2156 deboer.janjc@kpmg.nl

Nadere informatie

Rapport JCI-audit Samenvatting

Rapport JCI-audit Samenvatting Rapport JCI-audit 2018 Samenvatting Overzicht Totaal aantal normen nageleefd gedeeltelijk nageleefd niet nageleefd niet van toepassing Totaalscore 1196 1141 4 0 51 99,5 % JCI-accreditering behaald op 17

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

European Logistics Association

European Logistics Association European Logistics Association Certification for Logistics Professionals Module Overview ELA Standards Senior management 1.1. Basic Supply Chain Concepts Basisconcepten logistieke keten (verplicht) 1.1.1.

Nadere informatie

Digital transformation through Auto-ID solutions

Digital transformation through Auto-ID solutions Digital transformation through Auto-ID solutions H&C event 13/11/2018 WELKOM BIENVENUE About PHI DATA Solution Integrator Digital transformation through Auto-ID solutions One-stop Shop Hardware - Software

Nadere informatie

Visie op Stroomopwaarts - Impact op de marktrol netbeheerder - Creating Business Excellence, Together.

Visie op Stroomopwaarts - Impact op de marktrol netbeheerder - Creating Business Excellence, Together. Visie op Stroomopwaarts - Impact op de marktrol netbeheerder - Creating Business Excellence, Together. Creating Business Excellence, Together. Stroomopwaarts komt er aan Per 1 april 2013 worden in de energiesector

Nadere informatie

Wij bieden maatwerkoplossingen en voorzien u van deskundig advies.

Wij bieden maatwerkoplossingen en voorzien u van deskundig advies. Inhoud Logistiek uitbesteden... 2 Kies voor TLogistics... 2 Kwaliteit is niet noodzakelijk duur... 2 Logistiek voor B2C- als B2B-klanten vanuit Rijen... 3 Locatie Rijen... 3 IT-Systeem... 4 One stop shop...

Nadere informatie

Het EPCglobal-netwerk: Wereldwijd paspoort voor RFID

Het EPCglobal-netwerk: Wereldwijd paspoort voor RFID Het EPCglobal-netwerk: Wereldwijd paspoort voor RFID Het EPCglobal-netwerk: Wereldwijd paspoort voor RFID U heeft te maken met eisen op het gebied van tracking & tracing. U wilt uw concurrenten voor blijven

Nadere informatie

Betekent SOA het einde van BI?

Betekent SOA het einde van BI? Betekent SOA het einde van BI? Martin.vanden.Berg@sogeti.nl 18 september 2007 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is de impact van SOA op BI? Sogeti Nederland B.V. 1 Agenda Wat is SOA? Wat is BI? Wat is

Nadere informatie

Automation in Pharmaceutical Industry 8 oktober 2009 Holiday Inn - Leiden

Automation in Pharmaceutical Industry 8 oktober 2009 Holiday Inn - Leiden Automation in Pharmaceutical Industry 8 oktober 2009 Holiday Inn - Leiden 1 Kwaliteitsborging & 100% Traceerbaarheid Ronald van Seters, Product Manager Vision systems Panasonic Electric Works Sales Western

Nadere informatie

Logistieke. aanlevervoorwaarden

Logistieke. aanlevervoorwaarden Logistieke aanlevervoorwaarden versie 4, juni 2018 Inhoud 1 1. Algemeen 3 2. Verpakken 2.1 EAN barcode 2.2 Beperkt houdbare artikelen 2.3 Breekbare artikelen 2.4 Textiel en pluche 2.5 Scherpe voorwerpen

Nadere informatie

Productgegevensbericht Installatiesector PRODAT; INS; 005 IIa. Overzicht van entiteiten PRODAT

Productgegevensbericht Installatiesector PRODAT; INS; 005 IIa. Overzicht van entiteiten PRODAT IIa. Overzicht van entiteiten St Occurrence Element Productgegevensbericht M 1.. 1 Berichtnummer M 1.. 1 Mutatiecode M 1.. 1 Berichtdatum O 0.. 1 Taalcode M 1.. 1 Branchecode O 0.. 1 Afnemer O 0.. 1 GLN

Nadere informatie