Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:"

Transcriptie

1 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 19 oktober 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Roy Looijmans Ton Hoogendam Peter Kwaspen Philip van Lookeren Campagne Roel Scheepens (Rector) Jacqueline van Son Thomas Vriens Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering Geert de Gier Yvette Peters Sigrid Romeynders Kitty Spaas 1. Opening TV opent de vergadering en heet het nieuwste lid welkom. Er volgt een korte voorstellingsronde van de leden. 2. Goedkeuring vorige notulen De notulen van de vergadering van 7 september staan op de website. 3. Lopende zaken a. Opzet benadering van de OV bestuursleden naar de ouders op de 10-minutengesprek-Ouderavonden. JWvdA en TV zullen een opzetje maken hoe de presentatie en de benadering zou kunnen zijn ( de knallende openingszin ) b. JWvdA oppert om op de website bij de foto s ook de klassen van de kinderen te vermelden, omdat wellicht de toegankelijkheid dan groter is. TV: dat is maar ten dele waar, want we zijn lang niet in alle klassen vertegenwoordigd. 4. Binnengekomen stukken a. Govert Hermes heeft een uitgebreide naar de mentor van het VWO (Sylvia Hörmann) gestuurd over het gedoe en de drukte rondom de kluisjes. De rector, MR en de OV zijn mede in kennis gesteld.

2 Juist vandaag, 19 oktober, heeft de schoolleiding een schrijven doen uitgaan omtrent gescheiden pauzes voor onder- en bovenbouw, in te voeren op 16 november na de schoolexamenweek voor de bovenbouw. De gegronde klacht van de heer Hermes is daarmee enigszins ingehaald door de actualiteit. TH voegt daar aan toe: ik heb vernomen, maar of dat helemaal klopt, weet ik niet, dat de kluisjes zijn bedoeld voor jassen e.d. en niet voor boeken. Als dat zo zou zijn, waarom zijn er dan zo n 100 kluisjes minder dan het aantal leerlingen? De rector: er zijn nog zo n 100 kapstokken bij de kantine. Bovendien waren in de oude situatie er ook niet voldoende kapstokken. De kluisjes zijn er om waardevolle spullen, zoals jassen, in op te bergen. Boeken neem je voor de gehele dag mee in de tas. MW: leuk die natte jassen in een kluisje. TH: de gemiddelde hoeveelheid boeken noopt tot het opbergen van boeken in de kastjes. PK: hoe wordt de filevorming in de verbinding tussen de oud- en nieuwbouw opgelost? RS: het gaat wel iets beter, maar het is alleen op te lossen, door de gang breder te maken en dat doe je niet zomaar even. Het probleem doet zich alleen bij bepaalde uren voor en niet bij elke leswissel. MvdW: maar het is wel onterecht om leerlingen die hierdoor te laat zijn op te schrijven, terwijl ze er niets aan kunnen doen door deze situatie. Bij mijn dochter is dat een keer gebeurd. RS: het is wenselijk dat hier door de docenten in redelijkheid mee wordt omgegaan. Meld dat aan de JLC, die kan dan in overleg met de docent treden. Het plan is dat in de toekomst de JLC sowieso meer taken en verantwoordelijkheden zal krijgen. 5. Thema-avond 26 november a.s. a. MvdW heeft per een voorstel gedaan voor het thema Mediawijsheid. Ze heeft een verkennend contact gelegd met een gecertificeerde Nationaal MediaCoach. b. GdG heeft per aangegeven het idee van social media wat al te vaak belicht te zien en stelt voor om naar aanleiding van het inspectieoordeel zwakke school een thema-avond over de macht en het gezag van de onderwijsinspectie te houden, waarbij de werkwijze en de normen worden toegelicht. TV onderschrijft dat voorstel. Anderen vinden daarentegen, dat er al voldoende over is gecommuniceerd en dat daar weinig aan valt toe te voegen, temeer daar het officiële rapport met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de themaavond nog niet ter beschikking zal zijn. Het wordt derhalve toch iets met social media, mede omdat de ontwikkelingen erg snel gaan. MvdW en JWvdA zullen de werkgroep voor de thema-avond gaan vormen en het een en ander uitwerken.

3 6. Website a. Status JWvdA: waarom staan niet overal foto; s bij. TH: YP heeft uitdrukkelijk aangegeven, dat niet te willen en van de overige leden heb ik ondanks herhaalde verzoeken nog steeds geen foto gekregen. Ik zal daar wederom achter aangaan. In zijn algemeenheid vindt men het wenselijk, dat bij de foto s ook de klas(sen) van de respectievelijke kinderen wordt vermeld. JWvdA geeft verder aan, dat het een en ander herplaatst en geactualiseerd moet worden. Hij zal dit met de websitebeheerder opnemen. JvS stelt voor om ook wapenfeiten bijv. werkgroep kantine bij de foto s te vermelden. 7. Wat speelt er op school a. Antwoord van school betreffende onderwerpen van de vorige vergadering RS: het overleg met de cateraar heeft plaatsgevonden. De school heeft aangegeven meer service te wensen, waarbij wat meer betrokkeheid bij het personeel geen kwaad kan. De cateraar heeft gemeld, dat de omzet omhoog moet (wellicht is er een causaal verband!!). In april 2016 zal er opnieuw geëvalueerd worden. RS: is het dan nog niet zoals we graag willen, dan houden we ons het recht voor afscheid van elkaar te nemen MvdW: hoe zit het met de gezonde school? RS: volgens de cateraar is 75% van het assortiment gezond, hoewel ik bij de automaten daarover mijn twijfels heb. MvdW: Gaan we voor het predicaat gezonde school werken? RS: We voeren wel actief beleid ten aanzien van de gezonde school, maar gaan niet voor een predicaat. b. Nieuwe wetenswaardigheden De wijziging van de pauzes om de drukte te verminderen hebben we al uitgebreid besproken. Het volgende is de invoering van ICT. Dat is begonnen met de aanleg van een uitgebreid wifi-netwerk. Het streven is om in 2016 de brugklassers van een tablet te voorzien. De lessen zullen dan deels tabletgeoriënteerd zijn. De lessen met boeken blijven evenwel bestaan, het wordt een gecombineerde vorm. Naast de realisatie van de hardware worden ook docenten opgeleid. Er is een voorhoede van 50 docenten met de reeds uitgereikte tablets bezig. Volgend jaar zullen daar 100 docenten bijkomen, die met de tablet gaan werken. Het is de bedoeling dat in 2018 iedereen in de klas met een tablet gaat werken. Er komen voor de leerlingen drie mogelijkheden om de beschikking over een tablet te hebben: zelf kopen, huren bij school voor max. 12,00 / maand of gratis ter beschikking, echter bij die laatste keuze dient het apparaat altijd op school te blijven. Campagne mobiel uit de slaapkamer. Een half uur voor het slapen gaan de mobiel niet meer gebruiken en uit de slaapkamer. Om op te staan een wekker gebruiken.

4 c. Diner RS: de school wil jullie wederom uitnodigen voor het jaarlijkse diner. Dat wordt gehouden op 18 november a.s. 8. Toekomst: wat gaat de OSJL doen? a. Enquête maken omdat KS door ziekte afwezig is, wordt dit punt voor de volgende vergadering opnieuw geagendeerd. MW biedt aan om hierbij te assisteren en zodoende ook de continuïteit te waarborgen. 9. Statuten TV: het DB is zoals al eerder aangegeven - bezig om de statuten te vernieuwen. Nu vinden we als DB, dat er punten zijn waar we al eerder overleg over willen plegen. Dat zijn de volgende a. Het aantal bestuursleden b. Aanwezigheid bestuursvergaderingen Het aantal. Thans staat het op minimum aantal op 8 en het maximum aantal op 16. Een aantal jaren geleden is daar van afgeweken, omdat er toen 20 bestuursleden waren. TH: dat werkt echter niet, want dan voelt zo ongeveer niemand zich meer geroepen om iets te doen (en dat is ook wel gebleken). In zijn algemeenheid vindt men, dat 8/16 zo moet blijven. Aanwezigheid. TV: ik heb het afgelopen schooljaar eens even bekeken en er is maar één iemand alle acht vergaderingen geweest. Bij de overige leden varieerde dit van 7 t/m 0 keren aanwezig. Een bijkomend probleem is, dat als iemand iets moet doen voor een vergadering en dat bestuurslid is er (te) vaak niet, dan blijft het punt op de agenda staan. Ik zou willen pleiten voor een minimale deelname. Bij bijzondere omstandigheden zoals vorig jaar bij JB kan daar natuurlijk van afgeweken worden. RL merkt terecht op, dat aanwezigheid een uitgangspunt is, dat niet vastgelegd zou hoeven te worden. Toch zijn er argumenten om dit wel te doen. De meerderheid is het daar wel mee eens; we gaan uit van een minimale deelname van zes keer.

5 11. Rondvraag JvS a. er is teveel uitval van het vak tekenen in 3H. Onze dochter heeft pas drie lesuren tekenen gehad. b. bij wiskunde was er een SO over vergelijkingen. Dat vond men erg moeilijk, maar ze kregen er maar een half uur voor. Dat werd 5 minuten voor het einde verteld. Daar raakte iedereen van in de stress en nu heeft bijna iedereen een slecht cijfer. De docent was onvermurwbaar. Wat kun je als ouder daar nu mee? RS: en wat kun je als school daar nu mee? Rond carnaval komt er een studiedag voor de docenten en daarin zal worden overlegd hoe de toetsen dienen te worden gegeven. Overigens is het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen in dergelijke situaties de mentor. PK 1. Ik vind, dat de school een perfecte reactie heeft gegeven op de kwalificatie zwakke school. Dat mag ook wel eens gezegd worden. 2. In de vorige vergadering is er sprake geweest van het schoolplan Daarbij zouden ook de ouders geconsulteerd worden. RS: dat nieuwe schoolplan is nog in ontwikkeling. Het is inderdaad zinvol om daarover een paar brainstormsessies met diverse geledingen te houden. TV: is het zinvol om de JOJO naar voren te halen en dit dan te bespreken? RS: goed idee, gaan we doen! JWvdA 1. Ton, kun jij een voorbeeld geven van hoe jij de wapenfeiten voor de foto graag zou willen zien? Ja. 2. Ik heb ook positieve kritiek. Onlangs heb ik een presentatie gezien van Marianne van de Loo en die was bijzonder goed. Leuk en helder. Daar kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen.. TV De PTA van 5H is onlangs aangepast. De leerlingen weten niet goed wat dat precies inhoudt. RS: dat is niet goed, ik ga er achteraan. 12. Afsluiting De voorzitter dankt iedereen voor haar/zijn bijdrage en sluit de vergadering. Volgende vergadering: maandag 30 november 2015 Aldus opgemaakt door de secretaris Ton Hoogendam de datum 1 november 2015 te s-hertogenbosch.

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond)

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond) Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 7 september 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Philip van Lookeren Campagne Sigrid Romeynders Roel

Nadere informatie

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst.

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst. Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 18 mei 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Myriam Lips Sigrid Romeynders

Nadere informatie

Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering

Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 2 maart 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Roel

Nadere informatie

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 13 april 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Yvette Peters Sigrid Romeynders Roel

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Aanwezig Jan-Willem van den Akker Joke Beekes Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens (Rector) Jacqueline

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Aanwezig Edward Hendrickx (iets later) Ton Hoogendam Myriam Lips Roel Scheepens (Rector) Jacqueline van Son Thomas Vriens, Mariëlle

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen Landelijke Klachtencommissie onderwijs (mr. M.E.A. Wildenburg, S.J. Drijver, R.C.A. Wilcke) Uitspraaknr. 06.056 Datum: 27 juli 2006 Belemmerde communicatie, zonder reden melden van vermoedelijk ongeoorloofd

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

MR 20 januari 2013. Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur

MR 20 januari 2013. Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur Aanwezig: Dhr. R.Schrooders, Mevr. M.Bouts, Dhr. F.Lardinois, Dhr. R.Le Roux, Dhr. S.Verwey, Dhr. T.Kikken, V.Andriessen, Dhr. P.Moraal,

Nadere informatie

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf

Ideeën presenteren aan sceptische mensen. Inleiding. Enkele begrippen vooraf Ideeën presenteren aan sceptische mensen Inleiding Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het moeilijk kan zijn om gehoor te vinden voor informatie of een voorstel. Sommige mensen lijken er uisluitend

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Verslag van de onderlinge bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 5 januari 2016.

Verslag van de onderlinge bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 5 januari 2016. Verslag van de onderlinge bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 5 januari 2016. Aanwezig: Zeelenberg (voorzitter), Erik van Duijnen (penningmeester),

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN O.P.D.C Sportlaan Driene 6-1 7552 HA Hengelo Tel: 074-2457799 SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN ZO IS HET DUIDELIJK VOOR IEDEREEN EEN VEILIGE OMGEVING. OPDC de Arcade probeert voor leerlingen en medewerkers

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE. Verslag GMR-vergadering 05-10-2015

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE. Verslag GMR-vergadering 05-10-2015 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE Verslag GMR-vergadering 05-10-2015 Notulen: M.Rijs Aanwezig: E. Martens, T. van Dijk, B. Verstijnen, M. Rijs, L. Benders, P.Brink, H. Rooijakkers,

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Augustus 2015 Inhoud Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Over de regels en afspraken

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 23 november 2015 Tijd: 19:30 21.30 uur Voorzitter: Notulist: Aanwezig: Udo van der Groen Guido Crijns Udo van der Groen, Guido Crijns, Noortje Goemans, Jos de Doelder, Lotte

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Klacht over stelselmatig onthouden van faciliteiten aan leerling met dyslexie tijdens schoolexamens is gegrond. ADVIES

Klacht over stelselmatig onthouden van faciliteiten aan leerling met dyslexie tijdens schoolexamens is gegrond. ADVIES 108113 - Klacht over stelselmatig onthouden van faciliteiten aan leerling met dyslexie tijdens schoolexamens is gegrond. ADVIES inzake de klacht van: [klager] te [woonplaats], vader van [leerling], klager

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

Do s and Don ts of Bilingual Education

Do s and Don ts of Bilingual Education Do s and Don ts of Bilingual Education Een korte handleiding Tweetalig Onderwijs voor Leerlingen Leraren Ouders Het tweetalig HAVO op Philips van Horne en tweetalig VWO op Het College komt mede tot stand

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G.

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) Aanwezig: mevr. J. van Brussel, mevr. J. Hagenaars de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Millekamp,

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ALV 27-01-2015 4. Verantwoording bestuur 2014-2015 5. Halfjaarrekening 2015 6. Verkiezen nieuw bestuur 7. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Wijkvereniging Westeinde

Wijkvereniging Westeinde 2015 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan Wijkvereniging Westeinde 1-1-2015 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan 2015/2016-2 - INHOUD Inhoud... - 2 - Bestuursorganisatie & vergaderingen...- 3 - Algemeen

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

ADVIES. de heer A en mevrouw B te K, ouders van C, leerling op school D te K, klagers

ADVIES. de heer A en mevrouw B te K, ouders van C, leerling op school D te K, klagers 105679 - Klacht over handelen in strijd met belangen leerling, onzorgvuldige klachtbehandeling, niet nakomen afspraken en onzorgvuldig voeren gesprek; PO SAMENVATTING Ouders klagen erover dat de directeur

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2

Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Waarom stage? Regels stage Interview 1+2 Stage eindverslag 1+2 Naam Klas Mentor Waar loop jij stage? Naam 1 e stagebedrijf Adres Telefoon Stagebegeleider Startdatum stage Einddatum stage Aantal stagedagen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 Aanwezig: Suzanne,Tineke, Sjef, Margo, Wilma, Sandra H, Merel, Conny, Luciënne, Gwen, Ellen, Joost, Linda, Margo, Joyce Afwezig met melding: Sandra de W,

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

leerlingen sociale veiligheid

leerlingen sociale veiligheid Verslag vragenlijst voor leerlingen over sociale veiligheid juni 2011 OBS De Rolpaal Samenvatting Eens in de 2 jaar wordt er een vragenlijst afgenomen over de sociale veiligheid op school. Dit is in 2009

Nadere informatie

Enquête Leerlingenraad

Enquête Leerlingenraad www.survio.com 30-03-2015 08:57:51 Algen Enquête naam Enquête Leerlingenraad Auteur Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/r5i6q1c0t8t0l5l6f Eerste antwoord 19-02-2015 Laatste antwoord

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn. Jacqueline van Hoey Smith

Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn. Jacqueline van Hoey Smith Concept Notulen open gedeelte MR 05-06-12 Aanwezig: Gerjo Muilwijk Henk van Duijn Mieke van Doren Lars Bosman Cees van Helvoort Esmee de Bloois Pim Stins Marius Rietdijk Jacqueline van Hoey Smith Directie:

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Datum: 20 december 2011 Aanwezig: Janny Hakkers, Colinda van Milligen, Gezien Stam Afwezig met kennisgeving: Jan-Matthijs Hulsman, Marianne

Nadere informatie

SAMENVATTING ADVIES. A, moeder van B, leerling VMBO klas 3kbad van het C te D, wonende te D, verzoeker, hierna te noemen klaagster

SAMENVATTING ADVIES. A, moeder van B, leerling VMBO klas 3kbad van het C te D, wonende te D, verzoeker, hierna te noemen klaagster 102472 SAMENVATTING Klacht tegen coördinator onderbouw met betrekking tot bejegening leerling VO Klaagster klaagt dat de coördinator onderbouw VMBO haar zoon zou hebben vernederd en emotioneel zou hebben

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

User Centered Design. Personas ontwikkelen

User Centered Design. Personas ontwikkelen User Centered Design Personas ontwikkelen Persona: Wat is een persona? Een model gebaseerd op realistisch gedrag, motivatie, houding, vaardigheden en behoeften Gefilterd uit het observeren van echte mensen.

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014

Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Notulen 162 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 22-01-2014 Aanwezig PG: Cees Overeem, Betty Oele, Renske van der Veen (secretaris), Rogier Zaagman (voorzitter), Bas Leerlooijer.

Nadere informatie

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren.

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 25 november 2014 Aanwezig : Hans Nijhuis (voorzitter) Wim Velthuis (penningmeester) Joyce van Dijk (notulist) Esther van der Linden Arenda Doets Petra Bouterse

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y.

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Dossiernummer 2015 014 Rapport Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Datum verzoekschrift Op 27 januari 2015 heeft de Overijsselse

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school

Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school Inleiding Al enige tijd komt iedere keer de discussie terug over hoe we enerzijds voldoende belangstellenden voor de Ouderverenging (OV) kunnen vinden en

Nadere informatie

Leerlingen weten dat er in een democratische rechtsstaat verschillende manieren zijn om conflicten op te lossen en dat rechtspraak daar één van is.

Leerlingen weten dat er in een democratische rechtsstaat verschillende manieren zijn om conflicten op te lossen en dat rechtspraak daar één van is. HOE LOSSEN WE DIT OP? DE WERKVORM IN HET KORT Wat doe je als je een probleem of ruzie hebt? In het ergste geval moet je naar een rechter. Die bepaalt dan wie er gelijk heeft. Maar meestal kun je problemen

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Dossier opdracht 5. Kijk op leerlingen en leren

Dossier opdracht 5. Kijk op leerlingen en leren Dossier opdracht 5 Kijk op leerlingen en leren Naam: Thomas Sluyter Nummer: 1018808 Jaar / Klas: 1e jaar Docent Wiskunde, deeltijd Datum: 19 januari, 2008 Samenvatting Als voorbereiding op onze baan in

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

CP17. het werkoverleg

CP17. het werkoverleg CP7 het werkoverleg Als u in Nederland aan het werk bent, overlegt u ook vaak met collega s over het werk. Soms overlegt u tijdens het werk met een colleg Soms doet u ook mee aan een speciaal werkoverleg

Nadere informatie

SAMENVATTING. inzake de klacht van: de heer A te B, vader van C, leerlinge van het D te B, klager. tegen

SAMENVATTING. inzake de klacht van: de heer A te B, vader van C, leerlinge van het D te B, klager. tegen SAMENVATTING 106290 - Klacht over het niet aanmelden van dochter bij volwassenenonderwijs, het niet bieden van afgesproken onderwijsprogramma, onvoldoende begeleiding en onvoldoende communicatie hierover.

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. leerjaar 1 en 2 leerjaar 3 en 4 Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Voor onze brugklassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie