Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond)"

Transcriptie

1 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 7 september 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Philip van Lookeren Campagne Sigrid Romeynders Roel Scheepens (Rector) Jacqueline van Son Kitty Spaas Thomas Vriens Hugo de Vries avond) Marlies van de Wetering Jan-Willem van den Akker Gieke Buur Geert de Gier Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond) Yvette Peters Mariëlle Wassink (later alsnog gekomen na HAVO4-1. Opening TV opent de vergadering en heet de nieuwe leden welkom. Er volgt een korte voorstellingsronde vanwege de nieuwe leden. 2. Goedkeuring vorige notulen a. De notulen van de vergadering van 6 juli zijn goedgekeurd. De opmerking van MvdW met betrekking tot de notulen van de vergadering van 18 mei jl. is besproken. Daarmee zijn de notulen alsnog vastgesteld en deze zullen zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. 3, Lopende zaken a. Ouderavonden 21, 22 en 23 september acte de présence geven. TV: hier is waarschijnlijk een interpretatiefout gemaakt. In de vorige vergadering is afgesproken om bij de ouderavonden met de 10 minuten gesprekken actief de Oudervereniging te presenteren. 21/22/23 september zijn algemene ouderavonden voor de brugklas. De 10-min gesprekken vinden plaats op 7 november 2015 en 7 april Voor de volgende vergadering zal hiervoor een opzet ontwikkeld worden. TV: ik mis in de jaaragenda de ouderpanelavond van VWO 4. RS zoekt dat uit.

2 4. Binnengekomen stukken a. Er zijn geen stukken binnengekomen. Dat laatste berust niet helemaal op waarheid, want bij de Kamer van Koophandel is het ondanks herhaalde pogingen - niet doorgekomen, dat de heer Boot (al een jaar of 5) geen voorzitter meer is en dat TV reeds meer dan een jaar het penningmeesterschap heeft verruild voor de functie van voorzitter. TV zal wederom met de KvK in conclaaf gaan. 5. Thema-avond 24 november jl. a. Voorstel aanpassingen enquêteformulier (KS) KS heeft een gewijzigd voorstel gepresenteerd. Het is gebleken, dat er bij de bezoekers onduidelijkheid bestond over met name het tweede gedeelte van het enquêteformulier. Daarin werd gevraagd hoe men het bij een volgende thema-avond zou wensen, terwijl het meer werd geïnterpreteerd hoe de avond was verlopen. Door een geniale wijziging in de indeling en volgorde van de tekst, zal deze fout niet meer kunnen optreden. KS zal dit definitief verwerken in het concept enquêteformulier voor thema-avonden. 6. JOJO (Jaarlijks Overleg Jaarlaagcoördinatoren Oudervereniging) a. Evaluatie TV: MvdW heeft deze inspirerende avond georganiseerd. Hoe staat het met de evaluatie en de verslaglegging? Ik heb MvdW wel aantekeningen zien maken. MvdW: er is wel een verslag gemaakt, maar dat is niet gepubliceerd. Ik heb ook niet begrepen dat dat de bedoeling is. RS: maar wat is er op tegen om dat wel te publiceren? MvdW: het is meer een verslag van de werkgroep van de MR. 7. Website a. Status JWvdA heeft zich afgemeld voor deze vergadering (HAVO4-ouderavond). TV: ik heb met JWvdA contact gehad en hij zal de wijzigingen alvast doorvoeren op de website. De wijzigingen zullen ruim voor de eerstvolgende vergadering afgerond zijn, zodat ieder daar de volgende keer feedback op kan geven. Ook moet het deel over de bestuursleden bijgewerkt worden. De secretaris zal de bestuursleden, die nog geen foto hebben ingeleverd, hierover informeren.

3 8. Wat speelt er op school a. Antwoord van school betreffende onderwerpen van de vorige vergadering 8.a.iii Datum betreffende de evaluatie kantine RS: het overleg zal op 14 september a.s. plaatsvinden. b. Nieuwe wetenswaardigheden Citaat van een leerling: Meneer, mag ik u iets vragen? Waarom is alles veranderd op school? Klassen Klassen worden ingedeeld door de computer en achteraf aangepast door de JLC om problemen op te lossen. Dit proces is identiek aan dat van voorgaande jaren. Ook dit jaar konden weer veel problemen worden opgelost. Een speciaal knelpunt was er wel in mavo 4 vanwege het vollopen van een aantal vakkenclusters waardoor leerlingen bepaalde extra vakken niet meer konden volgen en nu ook niet meer van keuzevak kunnen veranderen. Clusters en roosters Voor het eerst met Webuntis gewerkt in combinatie met Untis 2014, gaf wat problemen. Het was achteraf beter geweest om met Untis 2015 te werken. Probleem in de synchronisatie met Magister m.b.t. lesgroepen en klassen in de bovenbouw zijn inmiddels vrijwel allemaal verholpen. Nieuwe app van Webuntis functioneert prima. Kluisjes Er zijn 2270 kluisjes, ongeveer 100 meer dan nodig. Nieuwe elektronische pasjes duurden iets langer. Leerlingen zijn positief over het feit dat de nieuwe kluisjes ruimer zijn dan de oude. TV: ik hoorde, dat er nogal wat opstartproblemen waren. Zijn er voldoende kluisjes? RS: er zijn ca leerlingen, dus niet voor iedere leerling. Niet iedereen heeft een kluisje. TH: van onze drie kinderen wilde er slechts één een kluisje. RS: dat komt meer voor, dus ja er zijn nu voldoende kluisje. TV: jammer dat er geen smartphone/tablet oplaadsysteem in zit. Kan dat alsnog worden ingebouwd?. RS: dat gaat niet. TH: de kluisjes staan volledig tegen de muur. Dat wordt een hele kostbare operatie. De brugklas krijgt pas later de pasjes omdat onlangs de (school)foto s zijn gemaakt, die op de pasjes moeten komen. Leerlingenkantine Functioneert. Meer zitplaatsen, minder staanplaatsen. De treinstellen zijn continu in gebruik. Het atrium zit helemaal vol tijdens pauzes. Plannen van de leerlingen voor een Bridge konden helaas (nog) niet worden uitgevoerd.

4 Nieuwe sporthal Kan zes weken niet gebruikt worden door lekkage / overmacht, niets aan te doen. Gelukkig wordt er nog buiten gesport. Leerlingen gaan nu wel in de nieuwe kleedkamers omkleden. Nieuwe schoolregels De gangen zijn een stuk leger, schoner en rustiger. Daarvoor is het in de kantine en in de hal heel vol tijdens de pauzes. Rookvrij schoolterrein functioneert al heel aardig. Campagne tegen chips en energiedrankjes roept her en der vragen op. Klopt het dat je producten die je bij de Jumbo koopt niet meer mee in school mag nemen? RS: deels. Grote zakken chips en energiedrankjes en andere zaken die je in de kantine kunt kopen, zijn niet toegestaan. Als je een klein zakje chips meebrengt, zal dat niet als een probleem worden gezien. Dat geldt ook voor andere producten zoals een appel, banaan, etc. Nieuwe Activboards Worden intensief gebruikt, we zijn daar zeer tevreden over. Enkele borden functioneren niet naar behoren, maar verreweg de meeste wel. Nieuwe schoolbel RS: dat werkt nog met de technologie van 1972 en dat kon niet worden uitgebreid, dus is er een geheel nieuw systeem geïnstalleerd. Wifi door het hele gebouw Lijkt goed te functioneren: weinig klachten. TH: daar is men lyrisch over. De snelheid is prima. Campagne mobiel uit de slaapkamer. Een half uur voor slapen gaan de slaapkamer uit. Aparte wekker gebruiken 9. Toekomst: wat gaat de OSJL doen? a. Enquête maken KS: ik weet niet beter of het maken van de enquête is geparkeerd. TV: dat klopt, maar we zouden wachten op de resultaten van het schoolonderzoek en die resultaten zijn met de agenda van de vorige vergadering meegestuurd en aansluitend op die vergadering besproken (zie notulen van de vergadering van 6 juli punt 10.a.) 10. Openstaande punten van rondvraag vorige vergadering Antwoord van school a. KS: evaluatie van/over de lenteschool (notulen 15.a vorige vergadering) RS: er loopt nog een extern onderzoek naar de resultaten. KS: Ik denk dat de lenteschool effectiever zou zijn als het meer ingebed is in het reguliere onderwijs, dus meer overleg met de vakdocent.

5 11. Rondvraag MW MvdW HdV PK TH TV TV PK het is heel lastig om op het rooster te komen, volgens haar dochter. RS: dan moet ze een nieuwe App downloaden. TH: betekent, dat dat je dan alleen met een smartphone of een tablet het rooster kan zien? RS: nee dat kan ook op de PC, maar dan moet er ergens een keer doorgeklikt worden. het JOJO verslag is niet voor publicatie. Ik zal het wel naar RS sturen. 1. De vergaderdata? Daar is een lijst van. Die zal met de conceptnotulen worden meegestuurd. 2. Ik had mij voor een cursus opgegeven, die op woensdagavond plaats zou vinden. Ik hoorde afgelopen week, dat deze verplaatst is naar maandag. Dat past niet goed met de oudervereniging. De cursus duurt tot mei Ik wil wel graag dan bij de OV komen. Discussie over studiereizen. Een goed geschreven verhaal, maar ik heb geen idee waar die 20,00 voor dient en of dat een deel van de totale reissom is. RS: dat is een deel van de totale reissom. Ik kwam bij het doorspitten van de jaaragenda de term gymnasiumweek tegen. Wat betekent dat? RS: dan zijn er een hele week activiteiten voor de gymnasiumafdeling. Er komen dan sprekers en er zijn workshops. Er kwam een vraag van een ouder. Belegde broodjes kosten in de kantine 1,80 en bij de Jumbo 1,00. RS: de belegde broodjes in de kantine zijn wat luxer uitgevoerd. Men wil zich onderscheiden van de Jumbo. Oproep aan allen om een thema voor de thema-avond in november te bedenken. We hebben wel gemerkt dat er nog steeds veel behoefte is aan informatie over Social Media. Verzoek aan de rector om een datum voor de thema-avond vast te stellen. Onlangs is bekend geworden, dat er in Maastricht middelbare scholen komen met maar één soort opleiding, dus VMBO-scholen, HAVO-scholen, etc. vanwege de krimp in het aantal leerlingen. Hoe ziet het Sint-Janslyceum de toekomst tegemoet? De rector: het SJL is behoorlijk groot. De demografische ontwikkelingen zijn van dien aard, dat we ons voorlopig nog geen zorgen behoeven te maken. Wel houden we rekening met zo n leerlingen op termijn.

6 12. Afsluiting De voorzitter dankt iedereen voor haar/zijn bijdrage en sluit de vergadering. Volgende vergadering: 19 oktober 2015 Aldus opgemaakt door de secretaris Ton Hoogendam de datum 20 september 2015 te s-hertogenbosch.

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 19 oktober 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Roy Looijmans Ton Hoogendam Peter Kwaspen

Nadere informatie

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst.

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst. Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 18 mei 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Myriam Lips Sigrid Romeynders

Nadere informatie

Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering

Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 2 maart 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Roel

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Aanwezig Jan-Willem van den Akker Joke Beekes Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens (Rector) Jacqueline

Nadere informatie

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 13 april 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Yvette Peters Sigrid Romeynders Roel

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Aanwezig Edward Hendrickx (iets later) Ton Hoogendam Myriam Lips Roel Scheepens (Rector) Jacqueline van Son Thomas Vriens, Mariëlle

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Ilse van Dam, Zosia Engelenburg, Yvette Tax, Silvia

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 12 juni 2013 Locatie: Koffiekamer SMH Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Elmira Oomen, Claudia van Zundert, Ursula van den Oort, Marian Adriaensen,

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging ( )

Notulen vergadering oudervereniging ( ) Notulen vergadering oudervereniging (30-10-2018) Contactpersonen van de werkgroep: OV-lid (bestuurslid voorzitter): Rob Benders. OV-lid (bestuurslid penningmeester): Anique Hinssen. OV-lid (bestuurslid

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen)

Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) Enquête (uitgewerkt in procenten en aantallen) schooljaar 2013-2014 aantal enquêtes verstuurd 15 / 100% aantal enquêtes retour 12 / 80 % Naam oude basisschool Theresia VMBO basis VMBO kader VMBO gemengd

Nadere informatie

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010

CKV Reglement. Markenhage Breda, 2009/2010 CKV Reglement Markenhage Breda, 2009/2010 Inhoud pagina 3 1. Algemene informatie over het vak CKV - deadlines volgens PTA - studielasturen en culturele activiteiten pagina 4 2. Het inleveren van je map

Nadere informatie

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10.

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10. Evaluatie ouders: : Uitkomsten tevredenheidsonderzoek 2011 t/m 2014 uitgedrukt in een (waarderingscijfer) Accent 2011 (45 enquêtes) Accent 2012 (57 enquêtes) Accent 2013 (56 enquêtes) Accent 2014 (62 enquêtes)

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011

Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Nieuwsbrief Bètasteunpunt September 2011 Het Bètasteunpunt van de Hanzehogeschool is in 2009 opgezet om o.a. hulp te bieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun profielwerkstuk.

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Aanwezig: Annelies, Annemiek, Joyce, Margret, Mirjam, Mariëlle, Annemarie, José en Melanie Afwezig: Jacqueline, Sandy en Margaret

Aanwezig: Annelies, Annemiek, Joyce, Margret, Mirjam, Mariëlle, Annemarie, José en Melanie Afwezig: Jacqueline, Sandy en Margaret Betreft: vergadering oudervereniging Datum: 14 mei 2009 Tijd: 20:15 uur Verslag Aanwezig: Annelies, Annemiek, Joyce, Margret, Mirjam, Mariëlle, Annemarie, José en Melanie Afwezig: Jacqueline, Sandy en

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

CP17. het werkoverleg

CP17. het werkoverleg CP7 het werkoverleg Als u in Nederland aan het werk bent, overlegt u ook vaak met collega s over het werk. Soms overlegt u tijdens het werk met een colleg Soms doet u ook mee aan een speciaal werkoverleg

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom?

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom? INTERVIEWS Om de mensen van het onderwijs ondersteunend personeel die op het Dalton College werken iets beter te leren kennen, zijn er interviews met een aantal medewerkers gehouden. Hier volgen ze! Interview

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Project If This Then That

Project If This Then That Project If This Then That WiFi bestuurbare woonhuis ventilator Cairan Steverink G&I1D 17-01-2016 Johan Otten E 17-1-2016 Conceptbeschrijving Een woonhuis ventilator is tegenwoordig aanwezig in bijna alle

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de bijeenkomst aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Erg goede sprekers, zoals gebruikelijk.

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector)

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector) Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mees (rector) Daphny Paap Eveline Gerrits Seb Goezinnen (penningmeester / notulist) Michael Smit Julie

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Aanwezig: van Duijnen (penningmeester), Zeelenberg (voorzitter), Benedict Hamans

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

WEEK 44 30 oktober 2015

WEEK 44 30 oktober 2015 barchscholebarchem www.barchschole.poolsterscholen.nl WEEK 44 30 oktober 2015 ALGEMEEN KOOR Van de week hebben we u hier al over geïnformeerd, maar voor de zekerheid nog even een reminder: het optreden

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid. verkort lesrooster Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school. Voor onze eerste klassers en zij-instromers is dat welkom voor de allereerste keer en voor onze examenkandidaten waarschijnlijk de laatste

Nadere informatie

Concept Notulen OV vergadering september 2014

Concept Notulen OV vergadering september 2014 Oudervereniging De Kameleon Zanddonk 2 6641 LT Beuningen 024 6771501 ov@dekameleonbeuningen.nl www.dekameleonbeuningen.nl Rabobank 10.72.07.346 Concept Notulen OV vergadering september 2014 Datum: 3 september

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55%

Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55% Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55% Ben je in het bezit van een mobiele telefoon? Nee 0 0% Ja, maar geen smartphone (telefoon met apps en toegang tot internet) 7 6% Ja, een smartphone, maar

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W.

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Notulen 25-09-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Steenkist Afwezig met kennisgeving: J.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

DE NIEUWE WEBSITE VAN DE GEMEENTERAAD VAN PURMEREND RAAD.PURMEREND.NL

DE NIEUWE WEBSITE VAN DE GEMEENTERAAD VAN PURMEREND RAAD.PURMEREND.NL DE NIEUWE WEBSITE VAN DE GEMEENTERAAD VAN PURMEREND RAAD.PURMEREND.NL De nieuwe website van de gemeenteraad van Purmerend: raad.purmerend.nl In opdracht van: De griffie Uitgevoerd door: Afdeling Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Ouder Vereniging Were Di - Notulen 5 oktober 2010

Ouder Vereniging Were Di - Notulen 5 oktober 2010 Aanwezig: Afmelding: Afwezig: Bijlagen: Chris Aarts, Coralie van Delft, Bert Groeneveld, Erik Kamp, Helmie Meijeren, Kees Streng. Annelies van Doormalen, Gerda Fiers, Fieke Ammeraal Maria Kanters Lijst

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Enquête Leerlingenraad

Enquête Leerlingenraad www.survio.com 30-03-2015 08:57:51 Algen Enquête naam Enquête Leerlingenraad Auteur Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/r5i6q1c0t8t0l5l6f Eerste antwoord 19-02-2015 Laatste antwoord

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

A. Roland Holst College PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING. voor de leerlingen van MAVO 3 en MAVO 4 Schooljaar 2015-2016

A. Roland Holst College PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING. voor de leerlingen van MAVO 3 en MAVO 4 Schooljaar 2015-2016 A. Roland Holst College PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING voor de leerlingen van MAVO 3 en MAVO 4 Schooljaar 2015-2016 Wat is het PTA? Deze informatie is bestemd voor de leerlingen van MAVO 3 en MAVO

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Augustus 2015 Inhoud Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Over de regels en afspraken

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig Afwezig 1. Opening en vaststellen agenda

Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig Afwezig 1. Opening en vaststellen agenda Notulen vergadering Oudervereniging SGL 13 januari 2010 Aanwezig: Anja Veelenturf, Jan de Wit, Marieke Kral (vz), John Bedet, Carolien Hoekman, Steve Abdul Sovan, Ed Meijer, Gabby Wieten, Hans Otto, Irma

Nadere informatie

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november 2013 11:00 12:05 uur Aanwezigheid AANWEZIG; Niels van Andel (voorzitter) Jasmijn Draaisma (afgevaardigde Havo onderbouw) Naomi Houwaart (afgevaardigde

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

OR Verslag Datum 22-09-2011

OR Verslag Datum 22-09-2011 OR Verslag Datum 22-09-2011 Notulen Ouderraadsvergadering donderdag 22 september 2011 Aanwezig: Anita Thomassen Barbara Wolff Francien Mels Hans Velvis Ingrid Mali Jolanda Elbers Laura Hermens Miriam Oosterhout

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

Ouder Klankbord Groep VMBO Maasland Grote dingen worden nooit door 1 persoon gedaan. Verslag van bijeenkomst: 09 september 2015

Ouder Klankbord Groep VMBO Maasland Grote dingen worden nooit door 1 persoon gedaan. Verslag van bijeenkomst: 09 september 2015 Aanwezig: Evelyn Vonk, Johan van der Wel, Peter Steenbergen, Heidi Huijbregts, Peter Wubben, Miranda Poly, Pim Teerds, Venessa Verroen, Jacqueline Suyker, Sandra van Wijk, Steven van den Berg, Marleen

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier!

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! MUZEJOURNAAL WEEK 9 en 10; VRIJDAG 26 februari 2016 AGENDA maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! donderdag 3 maart vrijdag 4

Nadere informatie

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool

Statistieken. Op trefwoord: johannes. Aantal vragen 68. Totaal aantal ingevuld 32. Leerling tevredenheidspeiling. 1. Ik zit op basisschool Statistieken Naam formulier leerlingtevredenheid Titel formulier Leerling tevredenheidspeiling Filter: Op trefwoord: johannes Aantal vragen 68 Totaal aantal ingevuld 32 Leerling tevredenheidspeiling 1.

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Wat denkt uw klant echt?

Wat denkt uw klant echt? Wat denkt uw klant echt? Wat ervaart de klant op het moment dat hij in aanraking komt met uw organisatie en/of uw producten en diensten? Wat gaat er in hem om? Wat denkt hij? De vraag is: Hoe komt u hier

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie