VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels"

Transcriptie

1 VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels

2 Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag van tot uur. Mevrouw Baars/mevrouw de Geest (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdag maandag van 08:00 tot 16:30 uur. Mevrouwvan Moolenbroek (werkt op de RS, kamer 004 en doet de Verzuimadministratie voor de rest van de klassen.) Werkdagen maandag, donderdag en vrijdag van tot uur. VA = afkorting voor Verzuimadministratie. Mailadres: verzuimrotterdam@passie.net

3 Op de hoogte. Wij vinden het belangrijk om aan het begin van het schooljaar uit te leggen wat de taken van de verzuimadministratie zijn. Mede naar aanleiding van de gehouden enquête, verandert er een aantal regels. Deze powerpoint krijgen jullie via je schoolmail gestuurd en jullie ouders/verzorgers kunnen deze op de website bekijken. Jullie zijn dus vanaf vandaag allemaal op de hoogte van de nieuwste verzuimregels!

4 Verzuimen leerplicht: Vanuit de leerplichtwet is de Passie verplicht om de Verzuimadministratie goed op orde te hebben. De regels die we op school hanteren, vloeien voort uit het beleid van de Leerplichtwet. Bij veelvuldig en/of zorgelijk verzuim van een leerling moet de Passie dit melden bij de leerplichtambtenaar. Zie schema sancties en het verzuimprotocol, te vinden op de site. De Passie moet verantwoordelijkheid afleggen aan de leerplichtambtenaar over het nakomen van het verzuimbeleid.

5 Verantwoordelijkheid: Het belangrijkste wat we van je verwachten: Je bent mede-verantwoordelijk voor het bijhouden van je Magister-absentieoverzicht. Geen excuus: ik wist de verzuimregels niet! Regel op tijd wat je moet regelen: je weet na deze powerpoint hoe het werkt. Wij houden je aan deze afspraken!

6 Naaraanwezigheidsschermin Magister:

7 Voorbeeldabsentie-overzicht:

8 Magister absentie-overzicht: Bekijk dagelijks je Magister absentie-overzicht. Kun je hier niet bij, regel via de administratie een inlogcode. Je bent er mede voor verantwoordelijk dat dit absentie-overzicht klopt. Staat er een vermelding in die niet klopt Kom dit dan melden bij de verzuimadministratie of bij de receptie. Je hebt tot en met twee dagen na vermelding in magister de tijd om het te regelen.

9 Afkortingenin het absentie-overzicht: AO = Absent ongeoorloofd TO = Te laat ongeoorloofd AG = Absent geoorloofd TG = Te laat geoorloofd TV = Te laat door vertraging AM = Absent in het mentorkwartier US = Uitgestuurd BO = Boeken vergeten HV= Huiswerk vergeten ZK= Ziek TKK = Terugkomklas

10 Verwijdering uit de les Absent ongeoorloofd Te laat ongeoorloofd Absent in AM Niet in TKK geweest? Na1 en 2 keer US komt leerling 2 uur in de TKK Leerling komt 2 uur terug in TKK Leerling komt 1 uur terug in TKK Leerling komt 1 uur terug in TKK Zonder geldige reden: Verdubbelen uren door VA en gesprek met Teon Na 3 en 4 keer US komt leerling 3 uur in de TKK. Na 3 keer: een mail naar ouders door VA Na 3 keer: een mail naar ouders door VA Na 3 keer: een mail naar ouders door VA Na4 keer US worden ouders voor gesprek uitgenodigd door Teon Na 6 keer: een brief naar ouders door VA Na 6 keer: een brief naar ouders door VA Na 6 keer: een brief naar ouders door VA Na 5 keer US wordt de leerling intern geschorst Na 9 keer: contact met ouders door Teon Na 9 keer: contact met ouders door Teon Na 9 keer: contact met ouders door Teon Na 12 keer: ouders komen met leerling voor gesprek bij Teon Na 12 keer: ouders komen met leerling voor gesprek met Teon Melding naar Leerplicht Na 12 keer: ouders komen met leerling voor gesprek met Teon Na 16 keerao in 4 weken, óf bij extreem verzuim, melding naar Leerplicht

11 TKK-afspraakbijTO: Bij ongeoorloofd te laat komen wordt er zo mogelijk bij de receptie direct een afspraak voor je ingepland. Bij ongeoorloofd te laat moet je gelijk een uur nakomen (dus dat begint al vanaf de eerste keer dat je TO bent)! Als je een te laat briefje haalt en daarna toch niet naar de les gaat, wordt dit zwaar gesanctioneerd. Je moet dan 3 uur nakomen in de TKK: 1 uur voor TO en 2 uur voor AO.

12 Telaatdoor openbaarvervoer= TV: Te laat door openbaar vervoer wordt voortaan TV. Als dit een aantal keer voorkomt kan er contact met ouders worden opgenomen of de leerling wel op tijd vertrekt, dan wel een bus of trein eerder zou kunnen nemen. Geldige reden te laat: maximaal 1 dag na te laat zijn, kan er een formulier kennisgeving van afwezigheid ondertekend door ouders ingeleverd worden. De TO veranderd dan in TV of TG. Wees hier alert op, anders blijft de TO staan! Veel leerlingen nemen de laatste mogelijkheid met het OV om op tijd op school te zijn. Dan heb je een probleem zodra er een vertraging bij bus of trein is. De school is vroeg open, de school is warm en verlicht én als je op tijd bent, heb je ook nog wat tijd om wat huiswerk te doen.

13 Geoorloofdverzuim: Bezoek aan dokter, tandarts, ortho, therapeut enz. : Zoveel mogelijk buiten schooltijd plannen. Kan het echt niet anders: minimaal 1 dag van te voren doorgeven via of formulier Kennisgeving van afwezigheid (te downloaden van de site of op te halen bij de receptie) inleveren. Vergeten om geoorloofd verzuim op tijd door te geven: tot en met 2 dagen na de absentie kan dit alsnog op bovenstaande manier. Het is niet de bedoeling dat afspraken midden op de dag gemaakt worden, zodat de leerling een hele dag verzuimt voor een bezoekje aan de dokter, tandarts, ortho, therapeut enz.

14 Formulier Aanvraagbijzonderverlof : Het formulier aanvraag bijzonder verlof is te downloadenop de site (Let op: LocatieRotterdam) en eventueel af te halen bij de receptie. Eenaanvraagvoorbijzonderverlofzomogelijk1 week van tevoreninleverenbijde receptie. (Bruiloft, jubileum, begrafenis, verhuizing enz). Voorextra/bijzonderverlofgeldenspecialeregels vanuit de Leerplichtwet, die staan ook op de site.

15 Formulier: Kennisgeving van afwezigheid Het formulier kennisgeving van afwezigheid is te downloaden op de site (Let op: LocatieRotterdam) en eventueel af te halen bij de receptie. Ditformulier gebruikje om vrij te vragen voor een bezoek aan Ditformulier gebruikje om vrij te vragen voor een bezoek aan de tandarts, dokter enz. Maar ook om je beter te melden na ziekte.

16 Zieken betermelden: Ben je ziek: aan school melden voor uur. Telefonisch doorgeven, evt inspreken van de voic , of via een mailtje naar Ben je na het weekend nog ziek: nogmaals ziekmelden. Ben je beter: Kennisgeving van afwezigheid inleveren met ondertekening van de ouder/verzorger. Word je op school niet lekker? Altijd melden bij de receptie. De leerling gaat pas naar huis als er contact geweest is met de ouder/verzorger.

17 AO in Magister: Op verschillende momenten van de dag zal er een check in Magister gedaan worden op AO s. Sta je op dat moment AO en is hier geen reden voor bekend, dan zal er naar huis gebeld worden/mailtje naar ouders/verzorgers gestuurd worden.

18 Schoolmail: Dit jaar kunnen jullie ook via je schoolmail opgeroepen worden om je te melden bij de Verzuimadministratie. Het is de bedoeling dat je je schoolmail koppelt aan je eigen mail, zodat je ook direct weet dat je een mail gehad hebt. De uitleg hierover krijgen jullie via de mentor. Je meldt je dan dezelfde dag, liefst in een tussenuur of pauze. Het kan ook in een les, waar je evt. wat missen kan (eigen verantwoordelijkheid!). Je krijgt dan een briefje voor de docent mee dat je bij de Verzuimadministratie geweest bent.

19 Teamondersteuners/Verzuim: Binnen het verzuim hebben de teamondersteuners een belangrijke functie: Als je niet in de TKK komt, word je doorgestuurd naar de Teon. Bij US word je doorgestuurd naar de Teon. De Teon houdt een gesprek met je en rapporteert hierover in Magister. Teons onderhouden contact met ouders/verzorgers als er sprake is van veelvuldig verzuim.

20 Wiezijnde Teamondersteuners: IZE: alle leerjaren VMBO en 1 e klas VMBO/Havo MDU: 1 e, 2 e en 3 e leerjaar Havo en VWO en 1 e klas Havo/VWO CKW: 4 e en 5 e leerjaar Havo en 4 e, 5 e en 6 e leerjaar VWO

21 Nietin de Terugkomklas(TKK): Verzuimadministratie spreekt dubbele terugkomuren af met leerling. De leerling is verplicht om op dezelfde dag de Teon op te zoeken, of op dezelfde dag een mail naar de Teon te sturen om een afspraak te maken. De verzuimadministratie stuurt hierover een mail naar de betreffende Teon, zodat deze op de hoogte is van de komst/mail van de leerling. Als je niet in de TKK bent, wordt hierover naar ouders/verzorgers gebeld/g d door de verzuimadministratie. Niet in de TKK telt ook mee als AO voor leerplicht!

22 Uitde les gestuurd(us): De leerling meldt zich bij de Verzuimadministratie of receptie. Leerling krijgt daar een rode kaart én er worden voor de leerling direct terugkomafspraken gepland. Leerling gaat in aula huiswerk maken. Voor het einde van de les gaat de leerling met de ingevulde rode kaart naar de uitstuurdocent terug, en bespreekt de US. Leerling meldt zich dezelfde dag bij de Teon, zie regels bij niet in de TKK komen. Regels voor US zijn behoorlijk aangescherpt, zie schema sancties.

23 Terugkomklas: Nakomen op eigen tijd, omdat dat je beter uitkomt: helaas, dat telt niet! Je komt op de tijd dat de afspraken voor je gemaakt zijn! Het kan voorkomen dat je tussenuren hebt voor je in de TKK terecht kan: dan ga je in die tijd huiswerk maken. Geen discussie, zorg dan maar dat je niet na hoeft te komen!

24 Wanneeren waartkk: De Terugkomklas is altijd op de Rosestraat: Woensdagmiddag het 8 e, 9 e en 10 e uur in lokaal 206 Dinsdag- en donderdagmiddag het 10 e uur in lokaal 206 Maandag- en donderdagmorgen van uur in lokaal 206 Als je les hebt op de NH laat je je lesrooster even zien aan de Verzuimadministratie, dan kun je iets eerder weg, net als bij de lessen. Er is geen discussie mogelijk over welke dagen je terugkomt, dat bepaalt de Verzuimadministratie. Je wordt ingepland volgens het rooster van de Terugkomklas.

25 Beschikbaarvoorde TKK: De woensdagmiddag is (voor bijna iedereen) roostervrij na het 7 e uur. Als er TKK-uren voor jou ingepland moeten worden, ben je wel verplicht om deze middag voor school beschikbaar te zijn, zie schoolregels. Dus is het niet handig om op deze middag muziekles, op broertjes/zusjes passen en werk te plannen. Terugkomen gaat namelijk voor!!! Heb je toch verplichtingen op TKK-uren: zorg dan dat je niet na hoeft te komen Ditzelfde geldt ook voor de andere Terugkom-ochtenden en middagen.

26 Voorde duidelijkheid: Vorig schooljaar zijn we eind januari met een schone Magister-lei begonnen. Dit jaar tellen al de absenties het hele jaar mee! Er komt een aantal TKK-veegdagen: als je veel uren terug moet komen, worden deze op een vrije dag gepland. Hou hier rekening mee, en hou zonodig deze dagen vrij! Veegdagen schooljaar : Woensdag 28 november 2012 Vrijdag 22 maart 2013 En waarschijnlijk op: Vrijdag 5 juli 2013 Maandag 8 juli 2013 Woensdag 10 juli 2013

27 Tussenuren: Voor zaken die je bij de Verzuimadministratie wil regelen, kom je zoveel mogelijk in tussenuren. In de pauze kan eventueel ook. Als je via de mail wordt uitgenodigd bij de verzuimadministratie, kom dan ook zoveel mogelijk in een tussenuur op dezelfde dag.

28 18+ leerlingen: 18+ leerlingen vallen niet onder de Leerplichtwet, maar hebben zich wel te houden aan de schoolregels en hebben een opkomstplicht. Hiermee hebben ze zich ook volledig aan de Verzuimregels te houden.

29 Boekenuitkluisjes: Leerlingen mogen tussen de lessen door geen boeken uit hun kluisje halen. Dit is alleen in de pauze toegestaan! Hiermee voorkom je dat je tussen de lessen door te laat in de volgende les komt!

30 Let op: Ondanks eerder uitgebrachte regels zijn de regels die in deze powerpoint staan van toepassing! Ook in de schoolgids staan regels die veranderd zijn: De absentiekaart is vervangen door het formulier Kennisgeving van afwezigheid. Een aanvraag bijzonder verlof gaat voortaan via het formulier aanvraag bijzonder verlof en wordt ingeleverd bij de receptie.

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster Versie: 13 april 2015 I: Rooster Schooltijden 1 e uur 8.15-9.00 2 e uur 9.00-9.45 3 e uur 9.45-10.30 pauze 10.30-10.50 4 e uur 10.50-11.35 5 e uur 11.35-12.20 pauze 12.20-12.50 6 e uur 12.50-13.35 7 e

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons.

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons. 0 Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar 2017-2018 ligt voor ons. In het afgelopen schooljaar is veel gebeurd! Het Sterren College is een nieuwe koers gaan varen met als doel een optimale omgeving van

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

Verzuimprotocol 2015-2016

Verzuimprotocol 2015-2016 Verzuimprotocol 2015-2016 vastgesteld door MT - juni 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Wettelijk kader: leerplicht 4. Schoolverzuim 5. Verzuimmelding door ouders 6. Verzuimregistratie

Nadere informatie

Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen:

Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen: Verzuimprotocol De Passie Rotterdam 2016-2017 Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen: Type verzuim: Absent

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Verzuimprotocol Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Goedgekeurd door de MR d.d. 15 januari 2013 Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 08.00 uur en 09.00 uur de afwezigheid van hun zoon/dochter.

Nadere informatie

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018)

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Het Isendoorn College wil graag dat leerlingen zo succesvol mogelijk hun schooljaren doorlopen en met een goed diploma slagen. De leerling zelf, zijn ouders

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister VERZUIMPROTOCOL 10-07-2018 Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. D.w.z. als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek.

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Verzuimprotocol

Verzuimprotocol Verzuimprotocol 2016-2017 vastgesteld in MT van 27 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Wettelijk kader: leerplicht 4. Schoolverzuim 5. Verzuimmelding door ouders 6. Verzuimregistratie

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3 VERZUIMBELEID Inhoud Inhoud... 2 Verzuimbeleid... 3 Doelstelling... 3 Meldkamer... 3 Maatregelen... 3 Leerplicht... 3 Leerplichtambtenaar... 4 Leerlingvolgsysteem... 4 Absentie melden... 4 Afspraken met

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis VERZUIMPROTOCOL Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. Dit wil zeggen als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek. Toestemming

Nadere informatie

Verzuim afspraken - Leerlingen

Verzuim afspraken - Leerlingen Verzuim afspraken - Leerlingen Versiebeheer Status Voorgaand document: Revisie 4.0 Revisiedatum 1 september 2017 Versienummer 5.0 Opgesteld door Vastgesteld door Loes Doorn en Menja Mollema MT VP1 en MR

Nadere informatie

Verzuimboekje 2012-2013

Verzuimboekje 2012-2013 Verzuimboekje 2012-2013 Inhoudsopgave Schoolregels 2012-2013 (gedeelte over afwezigheid)... 3 Verzuimprocedure 2012/2013 voor 1 e en 2 e fase Oosterlicht Nieuwegein... 4 Rode Kaart 2012/2013 (procedure

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Sector vmbo-pro Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Sector vmbo-pro Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is.

Nadere informatie

Geoorloofd verzuim: ZD Ziek = hele dag ziek, ziek gemeld door ouders ZU Ziek naar huis gegaan; leerling heeft zich afgemeld bij de receptie

Geoorloofd verzuim: ZD Ziek = hele dag ziek, ziek gemeld door ouders ZU Ziek naar huis gegaan; leerling heeft zich afgemeld bij de receptie Absentieprotocol Inleiding Dit protocol heeft betrekking op het verzuim van leerlingen, de registratie in Magister en de verwerking van deze registratie. Het doel van het protocol is - het verzuim te verminderen.

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Samen bouwen aan jouw toekomst

Protocol schoolverzuim. Samen bouwen aan jouw toekomst Protocol schoolverzuim Samen bouwen aan jouw toekomst Protocol schoolverzuim Van Haestrechtcollege Inleiding Schoolverzuim wordt gezien als een belangrijke indicator voor een verhoogd risico op voortijdig

Nadere informatie

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas.

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas. Stappenplan Leerling (ouders/verzorgers) De basisregels Regels voor leerlingen op het Sint Laurenscollege 1-Ik ga respectvol met iedereen om. 2-Ik bereid mijn les in alle opzichten goed voor. 3-Ik ben

Nadere informatie

Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen:

Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen: Verzuimprotocol De Passie Rotterdam 2018-2019 Begrippen: Binnen school hanteren we in het Magistersysteem voor de registratie van de verschillende typen verzuim de volgende afkortingen: Type verzuim: Absent

Nadere informatie

VERZUIMBELEID Globe College 18AN. Inhoudsopgave

VERZUIMBELEID Globe College 18AN. Inhoudsopgave VERZUIMBELEID Globe College 18AN 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Ziek of absent melden 3 2.1 Ziek worden op school 3 2.2 Ongeoorloofd verzuim 3 3 Te laat komen en ongeoorloofd afwezig 4 3.1 De

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Protocollen verzuim Maris College Kijkduin 18 19

Verzuimprotocol. Protocollen verzuim Maris College Kijkduin 18 19 Verzuimprotocol 1 Verzuimprotocol Inhoud: Absentie noteren in Magister blz. 2 Protocol ziekmelding blz. 3 Protocol ongeoorloofd te laat komen blz. 4 Absentie en leerplicht blz. 5 Bijlagen: 1: Toestemmingsformulier

Nadere informatie

Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar ligt voor ons.

Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar ligt voor ons. 0 Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar 2016-2017 ligt voor ons. In het afgelopen schooljaar is veel gebeurd! Het Sterren College is een nieuwe koers gaan varen met als doel een optimale omgeving van

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015

Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015 Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015 Opmerking: het protocol moet worden gezien als een richtlijn, waarvan naar behoefte kan worden afgeweken. Te laat Geoorloofd 1. Melden bij conciërge. 2. Conciërge

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM

VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM VERZUIMWIJZER ST. NICOLAASLYCEUM 2 Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave Regeling Aanpak verzuim Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Te laat... 2 1.1. Met geldige reden:... 2 1.2. Zonder geldige reden... 2 1.3. Bureau leerplicht... 2 1.4. Magister... 2 2. Absenties... 3 2.1.

Nadere informatie

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders).

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). Procedure met betrekking tot leerlingen die afwezig zijn. Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). 1. De docent controleert tijdens de les de aanwezigheid.

Nadere informatie

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders Regeling absentie Sector havo/vwo Versie: september 2018 ouders Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen

Nadere informatie

Verzuimprotocol Pax Christi College

Verzuimprotocol Pax Christi College Verzuimprotocol Pax Christi College In dit verzuimprotocol treft u aan hoe we op het Pax Christi College omgaan met verzuim. Het protocol beschrijft in drie hoofdstukken de voorgeschreven handelswijzen

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM DOOR ZIEKTE

PROTOCOL VERZUIM DOOR ZIEKTE Afkortingen: Rec : Receptie (Jannie en Gerda) Zoco : zorg coördinator ( Kees) I.O.T. = intern ondersteuningsteam (Ed, Agnes, Janny, Gerda, Kees) O.T. = maatschappelijk werk / schooljeugdarts / begeleider

Nadere informatie

Regeling absentie Sector Havo/Vwo

Regeling absentie Sector Havo/Vwo Regeling absentie 2016-2017 Sector Havo/Vwo Versie: juli 2016 Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

Bijlagen: Legenda... 10

Bijlagen: Legenda... 10 Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Verzuimprotocol Casparus College

Verzuimprotocol Casparus College Verzuimprotocol Casparus College 1. Leerplicht In onze samenleving hebben alle kinderen en jongeren het recht om te leren. In Nederland (en in veel andere landen) wordt veel waarde gehecht aan dit leerrecht.

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister.

Om ouders zoveel mogelijk van dienst te zijn, maakt de IVKO het mogelijk de aanwezigheid van hun zoon of dochter te volgen via Magister. Amsterdam, augustus 2014 Aan: de ouders/verzorgers van IVKO-leerlingen Betreft: verzuimprotocol Beste ouders/verzorgers, Bijgaand ontvangt u het verzuimprotocol van onze school. Mocht u, na het lezen van

Nadere informatie

Verzuimprotocol AIES De Zeeheld

Verzuimprotocol AIES De Zeeheld Verzuimprotocol AIES De Zeeheld Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie

Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving Hoofdstuk 3 - Gevolgen ongeoorloofd verzuim Hoofdstuk 4 - Preventie Verzuimprotocol Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Wet- en regelgeving... 3 1.1 - Leerplicht... 3 1.2 - Kwalificatieplicht... 3 1.3-18- tot 23-jarigen zonder startkwalificatie... 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

Verzuimbeleid op Houtens

Verzuimbeleid op Houtens Verzuimbeleid op Houtens 2016-2017 1 Inhoud 1. Kaders en wetgeving... 3 2. Algemene afspraken... 4 3. Proces ongeoorloofd schoolverzuim... 6 4. Proces ziekteverzuim... 7 5. Proces bijzonder verlof... 8

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Ilse Koenders, Caroline Seesink. Concept Vaststelling in teamvergadering Produs.

Verzuimprotocol. Ilse Koenders, Caroline Seesink. Concept Vaststelling in teamvergadering Produs. Verzuimprotocol Document Auteur Eigenaar Beheerder Status Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink CO Produs Ilse Koenders datum Concept 9-3-2015 Vaststelling in teamvergadering Produs Aanpassing

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 5 juli

Schoolregels , definitief, MR 5 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2018-2019 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling

Nadere informatie

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol Verzuimprotocol 2018-2019 1 Inhoudsopgave Afspraken m.b.t. registratie en afhandeling 3 Ziekte 3 Te laat komen 3 Verzuim 4 Verwijdering uit de les 4 Basisacties bij te laat, ongeoorloofd afwezig en verwijdering

Nadere informatie

Verzuimprotocol IJsselcollege 2016

Verzuimprotocol IJsselcollege 2016 Verzuimprotocol IJsselcollege 2016 VISIE IJSSELCOLLEGE OP OMGAAN MET SCHOOLVERZUIM De school is de plek waar leerlingen door leren voorbereid worden op deelname aan de maatschappij of participeren op de

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN 1. Aanwezig zijn in de lessen EEN LEERLING IS AFWEZIG IN DE LES: - de docent noteert binnen 20 minuten na de start van de les de afwezigheid in Som; - de verzuimcoördinator

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart Verzuimprotocol NSG Groenewoud schooljaar 2018 2019 Inhoud 1 Inleiding 2 Bepalingen vanuit de Leerplichtwet 1969 2.2 Wat wordt er van school verwacht? 2.3 Wat wordt er van ouder(s) verwacht? 2.4 Wat wordt

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE AANPAK VERZUIM Onderwerp Aanpak verzuim Aan Alle medewerkers Johan de Witt Van Directie Johan de Witt Datum 12-03-2013 1 van 4 1. REGISTRATIE Om het verzuim te kunnen controleren, wordt de aanwezigheid

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn

VERZUIMPROTOCOL. Waterlant College IJdoorn VERZUIMPROTOCOL Waterlant College IJdoorn 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Registratie Magister 3 1.1 Afmelding door ouders 3 1.2 Absentie registratie 3 1.3 Te laat komen/ inhalen verzuim uren 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Verzuimprotocol De Vos

Verzuimprotocol De Vos Verzuimprotocol De Vos 2018-2019 0 Inhoud: Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim: Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Schooljaar Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol

Verzuimprotocol. Schooljaar Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol Verzuimprotocol Schooljaar 2016-2017 Betrokkenen bij uitvoering verzuimprotocol 2016-2017 Verzuimmedewerker: Gina Hermens Vervangend verzuimmedewerker: Emma Smeets Zorgcoördinator: Berry Nieskens Schoolleider:

Nadere informatie

Informatie over leerplicht. Verzuimwijzer. Leerplicht gemeente Overbetuwe

Informatie over leerplicht. Verzuimwijzer. Leerplicht gemeente Overbetuwe Informatie over leerplicht Verzuimwijzer Leerplicht gemeente Overbetuwe Via deze brochure willen we alle basis- en voortgezet onderwijs scholen in de gemeente Overbetuwe een handvat bieden bij het toezicht

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.1 Te laat... 4 1.2 Spijbelen... 4 1.3 Verwijdering uit de les... 4 1.4 Verzuim door medische redenen...

Nadere informatie

Verzuimbeleid. Houtens

Verzuimbeleid. Houtens Verzuimbeleid Houtens 2018-2019 Inhoud 1. Kaders en wetgeving... 3 2. Algemene afspraken... 4 3. Proces ongeoorloofd schoolverzuim... 6 4. Proces ziekteverzuim... 7 5. Proces bijzonder verlof... 8 6. Verzuim

Nadere informatie

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven. December 2017

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven. December 2017 Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven December 2017 Inhoudsopgave Schoolmaatregelen bij Te laat komen... 3 Schoolmaatregelen bij Huiswerk/lesmateriaal niet in orde... 5 Schoolmaatregelen bij Verwijderd uit

Nadere informatie

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol R.K. basisschool Kardinaal de Jong Verzuimprotocol Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 8:00 8:20 uur de afwezigheid van hun kind. Dit kan telefonisch, persoonlijk, schriftelijk of via de e-mail.

Nadere informatie

Procedure verzuimbeleid 2015-2016

Procedure verzuimbeleid 2015-2016 Procedure verzuimbeleid 2015-2016 Versie 6 02-09-2015 Verzuimreglement Te laat op school Geoorloofd te laat: Leerlingen die later binnen komen, wat vooraf bekend was (bv tandarts bezoek), melden zich ook

Nadere informatie

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar.

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar. TE LAAT Je komt te laat met een geldige De conciërge meldt het in Magister. Jouw ouder/verzorger belt de reden. administratie 035-6950172. zonder geldige reden Je komt te laat zonder geldige reden. Je

Nadere informatie

Het Stedelijk Lyceum Enschede Zuid per 1 maart 2014 Verzuimprotocol

Het Stedelijk Lyceum Enschede Zuid per 1 maart 2014 Verzuimprotocol Melden en registreren van leerling-verzuim Registratie verzuim in de les door Docent 1. per les noteert de docent de leerling die afwezig is met een A. 2. per les noteert de docent de leerling die te laat

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen dat

Nadere informatie

HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN!

HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN! HANDBOEKJE 2 e FASE SCHOOLJAAR 2017-2018 BEWAAR DIT BOEKJE IN JE AGENDA EN LAAT HET JE OUDERS OOK GOED DOORLEZEN! Aan de leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 Beste leerlingen, Dit jaar start je in de bovenbouw

Nadere informatie

Verzuimbeleid 2014-2015

Verzuimbeleid 2014-2015 2014-2015 Onderwerp Aan Alle medewerkers Van Directie Datum 15 mei 2014 1 van 5 Datum evaluatie 15 mei 2015 1 van 5 1. VISIE 1.1. Algemene visie Johan de Witt Het Johan de Witt leidt leerlingen op tot

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Vechtdal College Dedemsvaart. Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach

Verzuimprotocol. Vechtdal College Dedemsvaart. Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach Verzuimprotocol Vechtdal College Dedemsvaart Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach Inhoud Verzuimprotocol Vechtdal College 2015-2016... 2 Interventies bij te laat komen... 3 Interventies

Nadere informatie

Verzuimprotocol Emmacollege

Verzuimprotocol Emmacollege Verzuimprotocol Emmacollege Het protocol is een beschrijving van de schoolinterne procedure voor behandeling van het schoolverzuim Het is algemeen bekend dat jongeren die regelmatig verzuimen een grotere

Nadere informatie

K L A S : M E N T O R :

K L A S : M E N T O R : Welkom KLAS: 1 MENTOR: Kennismaking, contact Brugklaskamp Schoolgids Website Magister Organisatie Regelgeving Zorgstructuur Schoolfoto Contactgegevens Vragen Programma Contact Mentor: E-mail: Brugklaskamp

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld. Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld

Verzuimprotocol. Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld. Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld Verzuimprotocol Document Verzuimprotocol Ilse Koenders, Caroline Seesink, Auteur Marijke Hengeveld Eigenaar CO Produs Beheerder Ilse Koenders, Marijke Hengeveld Status datum Concept 9-3-2015 Vaststelling

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 4 juli

Schoolregels , definitief, MR 4 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2019-2020 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken social media volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling Wij hebben

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Verzuimprotocol Kennemer College Havo-atheneum-gymnasium

Verzuimprotocol Kennemer College Havo-atheneum-gymnasium Verzuimprotocol Kennemer College Havo-atheneum-gymnasium Door: Sandra Hoes en Ellen Schröder september 2016 1 1. Verzuimbeleid Kennemer College Het Kennemer College havo/vwo onderkent het belang van een

Nadere informatie

6.9. Verzuimprotocol Versiedatum 18 maart 2015 Vervaldatum/revisiedatum 18 maart 2016 Status MR verzuimcoördinator/directeur

6.9. Verzuimprotocol Versiedatum 18 maart 2015 Vervaldatum/revisiedatum 18 maart 2016 Status MR verzuimcoördinator/directeur 6.9. Verzuimprotocol Versiedatum 18 maart 2015 Vervaldatum/revisiedatum 18 maart 2016 Status MR Eigenaar verzuimcoördinator/directeur Om te voldoen aan de Leerplichtwet is dit verzuimprotocol opgesteld.

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het VMBO Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen

Nadere informatie

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo

OUDERAVOND. 2 e klas Mavo OUDERAVOND 2 e klas Mavo MENTOR Naam mentoren: K.Kop Jansen/ R.Knots Klassen: 2M1 / 2M2 Vak: Natuurkunde/ Handvaardigheid en Tekenen E-mailadressen: kpj@lyceumypenburg.nl knt@lyceumypenburg.nl Andere belangrijke

Nadere informatie

Wie moeten er volgens de wet gemeld worden en wanneer? In onderstaande gevallen moet er direct gemeld worden bij Bureau Leerplicht Plus

Wie moeten er volgens de wet gemeld worden en wanneer? In onderstaande gevallen moet er direct gemeld worden bij Bureau Leerplicht Plus Verzuimprotocol 1 Verzuim en vroegtijdig schoolverlaten Bij verzuim neemt de school z.s.m. contact op met de leerling en/of ouders/voogd. Een goede zorgstructuur is voorwaarde om het signaalverzuim (problemen

Nadere informatie

Verzuimprotocol CML Maart 2012

Verzuimprotocol CML Maart 2012 Verzuimprotocol CML Maart 2012 Vooraf Op de volgende bladzijden staat het verzuimprotocol, inclusief het protocol schorsen en verwijderen. Dit protocol biedt handvatten om de leerlingbegeleiding te ondersteunen

Nadere informatie

informatieboekje schooljaar

informatieboekje schooljaar informatieboekje schooljaar 2016-2017 1 In dit boekje staat belangrijke informatie en de agenda voor de eerste schoolweken. Lees het boekje door en bewaar het goed. Namens het hele team wens ik jullie

Nadere informatie

Verzuimprotocol De Mavo Vos

Verzuimprotocol De Mavo Vos Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE

MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE Verzuim en vroegtijdig schoolverlaten Bij verzuim neemt de school z.s.m. contact op met de leerling en/of ouder(s)/verzorger(s)/voogd. Een goede zorgstructuur is

Nadere informatie

Protocol te laat komen en verzuim

Protocol te laat komen en verzuim Protocol te laat komen en verzuim 2016-2017 Protocol te laat komen en verzuim Alle leerkrachten houden de absenties in bij Esis en zorgen ervoor dat dit uiterlijk elke vrijdag bijgewerkt is voor de voorbije

Nadere informatie

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan.

Doorgeven van een ziekmelding via broer of zus is niet toegestaan. Protocol Verzuim Document kenmerken Naam document: Protocol Verzuim Status: concept Versie: 0.1 Datum opstelling: 20 april 2016 Vastgesteld: 2 juni 2016 Bijgesteld: 3 juli 2017 Evaluatiedatum: augustus

Nadere informatie

Verzuimprotocol Thorbecke Merkelbachstraat

Verzuimprotocol Thorbecke Merkelbachstraat Verzuimprotocol Thorbecke Merkelbachstraat Dit verzuimprotocol is conform de regelgeving van de gemeente Rotterdam. Het verzuimbeleid van onze locatie is zowel gericht op preventie als controle Verzuimregistratie

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE

MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE MELD- EN VERZUIMPROTOCOL HUYGENS COLLEGE Verzuim en vroegtijdig schoolverlaten Bij verzuim neemt de school z.s.m. contact op met de leerling en/of ouders/voogd. Een goede zorgstructuur is voorwaarde om

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA 8 september 2015 Edith Neutel Programma 19.00 19.30 uur informatie 19.30 19.40 uur koffie 19.40 20.30 uur mentor Organisatiestructuur College van Bestuur Onderwijsdirecteur

Nadere informatie

Hogelant vmbo lwoo extra zorg AKA

Hogelant vmbo lwoo extra zorg AKA Hogelant vmbo lwoo extra zorg AKA Verzuimprotocol Hogelant Conform de Leerplichtwet van 1969 en de in Amsterdam geldende afspraken met betrekking tot verzuim en leerplicht, heeft Hogelant alle procedures

Nadere informatie

Aanpak schoolverzuim

Aanpak schoolverzuim Aanpak schoolverzuim Op het Farelcollege gaan we voor de optimale talentontwikkeling van iedere leerling. Daarbij werken leerling, ouder(s)/ verzorger(s) en school gezamenlijk aan de kwalificatie, persoonsvorming

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Karel de Grote College

Verzuimprotocol. Karel de Grote College Verzuimprotocol Karel de Grote College 2017-2018 Inhoud: 1. Regionaal Verzuimprotocol 2. Visie en aandachtspunten rondom verzuim 2.1 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 3. Afspraken en regels m.b.t. verzuim

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Augustus 2014

Verzuimprotocol. Augustus 2014 Verzuimprotocol Augustus 2014 Inhoudsopgave Vooraf blz. 3 1 Verzuimprotocol blz. 4 2 Ziekmeldingen blz. 6 3 Te laat komen blz. 6 4 Schorsen en verwijderen blz. 7 Verzuimprotocol MML augustus 2014 Pagina

Nadere informatie

Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019

Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019 Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019 De regeling betreft herkansen van toetsen uit het Programma van Toetsing en Afsluiting (zie het PTA-boekje van de betreffende leerweg) en geldt voor de volgende

Nadere informatie