Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering"

Transcriptie

1 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 2 maart 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Roel Scheepens (Rector) Thomas Vriens, Joke Beekes Geert de Gier Yvette Peters Sigrid Romeynders Jacqueline van Son Kitty Spaas Mariëlle Wassink Marlies van de Wetering 1. Opening TV opent de vergadering. 2. Goedkeuring vorige notulen a. De notulen van de vergadering van 12 januari zijn op de website geplaatst. 3, Lopende zaken a. Status met betrekking tot de klacht van een aantal ouders over de Schotlandreis Een aantal ouders van leerlingen, die tijdens de Schotlandreis voortijdig terug naar huis zijn gestuurd, heeft een klacht ingediend bij OMO, de overkoepelende organisatie van o.a. het Sint-Janslyceum. Deze klacht is in behandeling genomen door een uit drie leden bestaande onafhankelijke klachtencommissie. Alle aanklachten zijn - met uitzondering van het feit, dat de schoolleiding de betrokken leerlingen zonder begeleiding naar Nederland heeft laten reizen en dat had met begeleiding moeten plaatsvinden - door deze commissie niet ontvankelijk verklaard. De rector geeft aan, dat de school in zijn persoon voor het zonder begeleiding laten terugreizen van de leerlingen al excuses had aangeboden, waarmee zij voor dit onderdeel derhalve de verantwoordelijkheid heeft genomen. Het incident wordt hiermee als afgehandeld beschouwd, waarbij de rector evenwel benadrukt, dat het incident uitsluitend verliezers kent.

2 4. Binnengekomen stukken a. Wijziging vergaderdag GG heeft het verzoek ingediend om de bestuursvergadering op een andere dag te laten plaatsvinden, omdat maandag voor hem vrijwel onmogelijk is. Rondvraag in het tot 50% van het aantal bestuursleden beperkte gezelschap levert niet echt een alternatieve dag op, waarbij de andere helft van het bestuur ontbreekt. De secretaris zal een kruislijst opzetten en rondmailen zodat ieder bestuurslid aan kan geven op welke dagen hij/zij de vergadering wenst. Deze gegevens zullen in de volgende vergadering worden gepresenteerd. b. Gebruik alcohol galafeest bovenbouw JB heeft een brief gestuurd waarin zij haar verbazing en teleurstelling uit met betrekking tot het gebruik van alcohol door leerlingen van 18 jaar en ouder tijdens het galafeest voor de bovenbouw (het zij vermeld, dat het galafeest buiten school heeft plaatsgevonden). Haar inziens is het redelijk eenvoudig om de school absoluut alcoholvrij te maken en het onnodig, dat de school zich in allerlei bochten wringt om een aantal 18-jarigen het wettelijk recht op het gebruik alcohol niet te ontnemen. Zij geeft aan dat het niet meevalt om haar 15-jarige dochter van de alcohol af te houden en meent dat de school hiermee een verkeerd signaal afgeeft. De verleiding wordt dan ook voor de 18-minners erg groot. JB verzoekt de school een besluit te nemen om in navolging van vele scholen in Nederland 100% alcoholvrij te worden. RS: het galafeest is buiten school gehouden en er is met armbandjes gewerkt, zodat alleen 18-jarigen alcohol mochten gebruiken. Er is hierop gecontroleerd en er zijn ook leerlingen, die zich niet aan de regels hielden, verwijderd, hetgeen overigens geen garantie is dat er geen leerlingen tussendoorgeslipt zijn. Vorig jaar is in overleg met de medezeggenschapsraad een alcoholbeleid opgesteld en er is toen zowel vanuit vanuit de leerlingen als leerkrachten de wens geuit de wet te willen volgen en 18-jarigen inderdaad het gebruik van alcohol toe te staan. De rector: er zijn drie mogelijkheden in de toekomst: I. Dit beleid handhaven II. Terug naar de MR om het beleid opnieuw te bespreken III. Een andere locatie zoeken waar een betere scheiding is tussen ruimten waar wel en geen alcohol kan worden verkregen en gebruikt De schoolleiding kiest (vooralsnog) voor de derde mogelijkheid. 5. Thema-avond 24 november j.l. a. Verslaglegging KS heeft een concept draaiboek gemaakt en aan de bestuursleden ter beschikking gesteld. MW zal dit aanvullen. Omdat beiden niet aanwezig zijn, wordt dit punt voor de volgende vergadering geagendeerd, er tevens vanuit gaande dat de aanvullingen dan ook zijn toegevoegd.

3 6. Thema-avond 14 april 2015 a. Status De komende thema-avond heeft PUBERBREIN als thema. PK geeft als - enige aanwezige - lid van de werkgroep een uiteenzetting van de status. De spreekster is vastgelegd en er heeft een overleg plaatsgevonden over de wijze waarop zij de avond zal presenteren en wat zij aan de orde zal laten komen. Ook is er voorzien in vervanging mocht onverhoopt de spreekster niet in de gelegenheid zijn om op 14 april haar opwachting te maken. PK stelt voor om in het kader van de avond iets tastbaars aan de ouders mee te geven: een ludieke actie met een serieus tintje. Dat - vooralsnog confidentieel te behandelen - idee wordt met enthousiasme ontvangen. Er wordt aangegeven, dat de eerste aankondiging voor deze thema-avond publiek gemaakt kan worden op de website en uitnodigingen per . Ook deze keer wordt er gewerkt met een aanmeldsysteem, zodat de Oudervereniging weet hoeveel ouders er zullen komen. De werkgroep zal de nodige actie ondernemen. TH geeft aan, dat het aanbevelenswaardig is om direct na de thema-avond een artikel voor het ouderbulletin te schrijven. Over de thema-avond van 24 november j.l. is dat niet gebeurd. Een foto is ook leuk, maar dan moet het wel iets anders zijn dan een zaal met mensen. 7. Website a. Status RS geeft met een levendige demonstratie op zijn tablet aan, dat de website ondanks goede bedoeling al weer enigszins gedateerd begint te raken. In de vorige vergadering is afgesproken, dat TH tijdelijk webmaster totdat hij de functie van secretaris heeft aanvaard en daarmee automatisch afstand van het webmasterschap heeft gedaan PK zou informeren over de contactpersonen op school, die zich met de schoolwebsite bezighouden. Dat heeft TH wel gedaan, maar in een heel laat stadium. PK zegt ermee aan de gang te gaan en dit webmasterschap voorlopig tot einde schooljaar te zullen uitoefenen. 8. Wat speelt er op school 1. De oplevering van de nieuwbouw zal zo n anderhalve maand later plaatsvinden 2. Er wordt aan leerlingen van de 3e en 4e klassen van de MAVO, HAVO en VWO een lenteschool in de meivakantie aangeboden. Dat zijn extra lessen die door de school gesubsidieerd worden waarmee de eigen bijdrage van de ouders beperkt wordt tot 20,00 per dag. De schoolleiding benadrukt dat de lessen ter aanvulling, maar voor niemand verplicht of noodzakelijk zijn. 3. Het incident met een leerlinge die in de klas een XTC pil heeft gebruikt. Dat is door een tweetal medeleerlingen gefilmd en zij hebben dat filmpje op social media geplaatst. Dat heeft tot heel veel verkeerde belangstelling geleid, wat heel vervelend is voor de leerlinge in kwestie, haar ouders en de school. De schoolleiding heeft uitvoerig met de twee filmers gesproken. Dat door hun toedoen zowel de leerlinge als de school in diskrediet zijn gebracht, is wel aangekomen, maar dat het publiek is gemaakt vinden zij niet hun schuld: als je domme dingen doet, kom je nu eenmaal op social media vinden zij normaal.

4 PK: weten de jongens dat ze in principe juridisch fout zitten wegens het schenden van de wet op de privacy? De rector: dat hebben we aangegeven. Ook hebben we de jongens in de vakantie 1 dag teruglaten komen om mee te helpen tijdens een studiedag. TH: hoe werd dat ondergaan? RS: ze begrepen dat het onvermijdbaar was. 4. ML: is het bekend, dat er in het rokershok geblowd en om de hoek gedeald wordt? RS: op zich niet, maar we sluiten dat zeker niet uit. Na de meivakantie wordt het rookhok en het rokersdeel van de docentenkamer verwijderd. Na de zomervakantie is de school rookvrij. 5. In de carnavalsvakantie is er een studiedag geweest. 6. Er hebben 12 leerlingen meegedaan aan de voorrondes in de race naar het Lagerhuis. Hoewel onze leerlingen erg goed waren hebben ze het niet gehaald. 7. JWvdA: ik krijg het idee, dat het ziekteverzuim onder de leerkrachten hoger is dan gemiddeld. De rector: dat klopt, maar er is ook meer vervanging. TH geeft aan dat wijzigingen in het rooster schering en inslag zijn. RS: dat komt dat als er een tussenuur uitvalt, de leerlingen voorop wordt gekeken of dat gat kan worden verplaatst, zodat leerlingen later kunnen beginnen of eerder naar huis kunnen. TH geeft aan, dat dat een gevolg is van de lesuitval. Het gaat juist over die lessen die uitvallen. Bij economie is het zo extreem, dat zelfs dit vak in de proefwerkweek is komen te vervallen. De rector: dat klopt, inmiddels is er vervanging. Als blijkt dat de leerlingen te veel achter zijn, zullen extra lessen worden gegeven. JWvdA: vinden er ook controle s plaats bij de ziekgemelde personeelsleden? Rector: onlangs bij iemand en die was daarover ontstemd. JWvdA: gewoon afspreken dat er ALTIJD gecontroleerd wordt; dat werkt en je hebt geen discussie waarom ik wel en hij niet. De rector overweegt deze maatregel over te nemen. 8. TV: Is er binnen de school regelmatig aandacht voor de consequenties en implicaties van social media? De rector zegt toe de volgende keer precies te vertellen op welke manier hier aandacht aan gegeven wordt. 9. ML: Geldt dat ook voor de preventie van social media, drugs? Monitoort de school dat? De rector zal een verslag aan de OSJL uitbrengen wat er nu gebeurt. Dan kan de OSJL zich daarover buigen 9. Ouderpanel avonden a. HAVO 2/3: 19 januari JWvdA zou dit doen, maar SR zou dit overnemen. SR werd helaas door ziekte geveld, maar MW heeft het gelukkig overgenomen. Omdat MW niet aanwezig is, wordt dit punt voor de volgende vergadering geagendeerd. b. HAVO 4/5: 20 januari ML: er waren zo n 8 á 9 personen. Wat opgevallen is, dat veel ouders zich zorgen maken over de overgang van de 3 e naar de 4 e klas. Het verschil in niveau is enorm groot. Er moesten vorig jaar ook erg veel leerlingen in de 4 e klas doubleren. RS geeft aan, dat er in jaren niet zo n goede 4 e klas HAVO is geweest als nu. Er wordt geopperd, dat een van de redenen van het hoge aantal doublerende leerlingen de zijinstroom van de afgestudeerde MAVO 4 leerlingen zou zijn. De rector loochenstraft dit, omdat de feiten juiste het tegendeel bewijzen. Wat wel, aldus de rector, een feit is, is dat er in de bovenbouw wordt gedoceerd door leraren met een 1 e graads

5 bevoegdheid in tegenstelling tot de onderbouw waar overwegend 2 e graads leraren dat doen. ML: een ander punt dat naar voren kwam is het feit, dat er bij sommige vakken heel weinig toetsmomenten zijn, zodat de mogelijkheid om een slecht cijfer weg te werken lang op zich op zich laat wachten danwel helemaal ontbreekt. Bij maatschappijleer worden de boeken als oubollig ervaren. Een andere opmerking is, dat er in HAVO 5 wordt gewerkt met en getoetst over zaken die in de boeken van het 4 e leerjaar staan, maar niemand heeft die boeken. JWvdA: een punt van zorg vind ik, dat men niet leert praten in de vreemde talen zoals het dient te worden uitgesproken, maar dat de kinderen fonetisch praten. Ze spreken het uit zoals het geschreven staat TH beaamt dit met als voorbeeld, dat zijn zoons het Franse Il est uitspreken als iel est in plaats van iel è. De rector hoort hier van op, meldt dit onaanvaardbaar te vinden en zegt toe dat verder te onderzoeken. 10. Extra Thema-vergaderingen a. Met reiscommissie TH: In de vorige vergadering is afgesproken, dat ondergetekende per alle bestuursleden te verzoeken al hun vragen aan de secretaris te sturen die deze dan zal sorteren samenvoegen. Dat heeft nog niet plaatsgevonden. TH zal dat verzoek tegelijk met deze notulen versturen. 11. Toekomst: wat gaat de OV doen a. presentatie ouderavonden voor ouders van de nieuwe brugklasleerlingen MvdW heeft de PowerPoint presentatie die tot op heden hiervoor werd gebruikt enigszins aangepast en rondgestuurd. Een aantal leden heeft echter deze PPP niet ontvangen. De ouderavonden voor de ouders van de nieuwe brugklasleerlingen worden gehouden op 11, 16 en 17 juni. De presentatie van de Oudervereniging wordt uitgevoerd door JWvdA. PK biedt aan om te helpen indien dat gewenst is. JWvdA stelt, dat een PPP helemaal niet nodig is, omdat dat alleen maar afleidt. Hij maakt een bullet lijst. b. enquête Vanwege de afwezigheid van KS wordt dit punt naar de volgende vergadering doorgeschoven. 12. Openstaande punten van de rondvraag van de vergadering van 12 januari 2015 a. Vraag van JS JS (schriftelijk): De schoolleiding heeft eerder aangekondigd een werkgroep op te willen richten om te komen tot een algemeen schoolgezondheidsplan. In de werkgroep zou ook een ouder zitting nemen. Wanneer gaat dit van start? RS: waarschijnlijk na de meivakantie

6 13. Rondvraag MW PK PK met welke cijfers kan een mavoleerling slagen dit jaar? Ik heb dat op website van de school nergens kunnen vinden. Wel heb ik een document gevonden op (link: RS zal zorgen dat er op de website van de school een link naar deze site wordt geplaatst. Begin maart was er een verkort rooster, maar ik kon dat nergens terugvinden. RS: Dat had te maken met de leerlingbesprekingen. Het staat aangegeven in de jaaragenda op de website. Er is een projectweek geweest waarin ouders zich als vrijwilliger aan konden bieden om een lezing/presentatie te houden. Dat vond/vind ik een leuk idee en ik heb me daar voor aangemeld. De uitvoering was weinig professioneel en de communicatie was op zijn zachtst gezegd voor verbetering vatbaar. De rector zal dit onderzoeken. JWvdA De kantine schijnt gedurende de tussenuren dicht te zijn. Ze gaan naar de Subway om broodjes te kopen. Dat is toch vreemd. RS: Het kantinepersoneel houdt zich niet aan de afspraken omtrent openingsuren. We moeten een gesprek met het cateringbedrijf houden en de zaken weer even wat aanscherpen. RS: de nieuwe kantine het atrium of het glazen huis wordt na de meivakantie in gebruik genomen. De inrichting is door de leerlingen zelf bepaald. Ook is er een voorstel om in de huidige kantine grote foto s op te hangen. De renovatie van de huidige kantine is na de zomervakantie gerealiseerd. JWvdA Onze dochter is op maatschappelijke stage geweest. Wordt er door de stagebegeleider bij het betreffende bedrijf of de organisatie geïnformeerd hoe dat verlopen is? Volgens mij is dat bij mijn dochter niet gebeurd. Dat zou toch wel moeten, denk ik. De rector zoekt dat uit. 14. Afsluiting De voorzitter sluit de vergadering. Volgende vergadering: maandag 13 april 2015 Aldus opgemaakt door de secretaris Ton Hoogendam de datum 8 maart 2015 te s-hertogenbosch.

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 13 april 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens

Nadere informatie

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving:

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 19 oktober 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Roy Looijmans Ton Hoogendam Peter Kwaspen

Nadere informatie

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond)

Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Peter Kwaspen (later alsnog gekomen na HAVO4-avond) Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 7 september 2015 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Philip van Lookeren Campagne Sigrid Romeynders Roel

Nadere informatie

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst.

a. De notulen van de vergadering van 13 april zijn op de website geplaatst. Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 18 mei 2015 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Jan-Willem van den Akker Ton Hoogendam Myriam Lips Sigrid Romeynders

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 1 december 2014 Aanwezig Afwezig met kennisgeving: Afwezig zonder kennisgeving: Ton Hoogendam Peter Kwaspen Yvette Peters Sigrid Romeynders Roel

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 27 oktober 2014 Aanwezig Jan-Willem van den Akker Joke Beekes Ton Hoogendam Peter Kwaspen Myriam Lips Sigrid Romeynders Roel Scheepens (Rector) Jacqueline

Nadere informatie

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014

Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Oudervereniging Sint-Janslyceum Notulen vergadering van 15 september 2014 Aanwezig Edward Hendrickx (iets later) Ton Hoogendam Myriam Lips Roel Scheepens (Rector) Jacqueline van Son Thomas Vriens, Mariëlle

Nadere informatie

leerlingen sociale veiligheid

leerlingen sociale veiligheid Verslag vragenlijst voor leerlingen over sociale veiligheid juni 2011 OBS De Rolpaal Samenvatting Eens in de 2 jaar wordt er een vragenlijst afgenomen over de sociale veiligheid op school. Dit is in 2009

Nadere informatie

Klacht over begeleiding leerling. De school heeft onvoldoende regie genomen en onvoldoende gecommuniceerd. ADVIES

Klacht over begeleiding leerling. De school heeft onvoldoende regie genomen en onvoldoende gecommuniceerd. ADVIES 107948 - Klacht over begeleiding leerling. De school heeft onvoldoende regie genomen en onvoldoende gecommuniceerd. ADVIES inzake de klacht van: [klagers], ouders van [leerling], klagers tegen [verweerder],

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst.

2. Verslag vorige vergadering dd. 25 november 104. Er zijn geen op/aanmerkingen. Het verslag kan op de site worden geplaatst. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 13 januari 2015 Aanwezig : Esther van der Linden (voorzitter) Hans Nijhuis (notulist) Stephanie Siem Wim Velthuis Joyce van Dijk Arenda Doets Hanneke van der

Nadere informatie

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen

Uitspraaknr. 06.056. De klacht. De feiten. De visie van partijen Landelijke Klachtencommissie onderwijs (mr. M.E.A. Wildenburg, S.J. Drijver, R.C.A. Wilcke) Uitspraaknr. 06.056 Datum: 27 juli 2006 Belemmerde communicatie, zonder reden melden van vermoedelijk ongeoorloofd

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Klacht over begeleiding leerling is ongegrond. De schoolleiding heeft een taak bij de oplossing van een geschil tussen docent en ouders.

Klacht over begeleiding leerling is ongegrond. De schoolleiding heeft een taak bij de oplossing van een geschil tussen docent en ouders. 108027 - Klacht over begeleiding leerling is ongegrond. De schoolleiding heeft een taak bij de oplossing van een geschil tussen docent en ouders. ADVIES inzake de klacht van: [klager 1] en [klager 2] te

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

ADVIES. de heer A en mevrouw B te K, ouders van C, leerling op school D te K, klagers

ADVIES. de heer A en mevrouw B te K, ouders van C, leerling op school D te K, klagers 105679 - Klacht over handelen in strijd met belangen leerling, onzorgvuldige klachtbehandeling, niet nakomen afspraken en onzorgvuldig voeren gesprek; PO SAMENVATTING Ouders klagen erover dat de directeur

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10.

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10. Evaluatie ouders: : Uitkomsten tevredenheidsonderzoek 2011 t/m 2014 uitgedrukt in een (waarderingscijfer) Accent 2011 (45 enquêtes) Accent 2012 (57 enquêtes) Accent 2013 (56 enquêtes) Accent 2014 (62 enquêtes)

Nadere informatie

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving)

Afwezig: Anneke Wenting en Steve Abdul Sovan (beide met kennisgeving) Notulen vergadering Ouderraad 8 september 2015 Aanwezig: Jolanda Boud (voorzitter), Tim Klaasen (vice-voorzitter), Anja Schagen (secretaris), Tamara Sertorelli (penningmeester), Paul Borrias, Timo van

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

SAMENVATTING Klacht over onzorgvuldig handelen directie en MR bij invoering continue rooster; PO

SAMENVATTING Klacht over onzorgvuldig handelen directie en MR bij invoering continue rooster; PO SAMENVATTING 104849 - Klacht over onzorgvuldig handelen directie en MR bij invoering continue rooster; PO Een aantal ouders klaagt erover dat de directeur onzorgvuldig heeft gehandeld door aan de MR een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Ouder Vereniging Were Di - Notulen 5 oktober 2010

Ouder Vereniging Were Di - Notulen 5 oktober 2010 Aanwezig: Afmelding: Afwezig: Bijlagen: Chris Aarts, Coralie van Delft, Bert Groeneveld, Erik Kamp, Helmie Meijeren, Kees Streng. Annelies van Doormalen, Gerda Fiers, Fieke Ammeraal Maria Kanters Lijst

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 39 13 juli 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Laatste

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

104524 SAMENVATTING ADVIES. inzake de klacht van:

104524 SAMENVATTING ADVIES. inzake de klacht van: 104524 SAMENVATTING Landelijke De leerling is lid van een geloofsgenootschap dat (negatief) in landelijke publiciteit is geweest en wilde daar op school over spreken. Een leerling heeft geen recht op een

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

SAMENVATTING. de heer A te B, ouder van C, een leerling op de regionale scholengemeenschap D, klager

SAMENVATTING. de heer A te B, ouder van C, een leerling op de regionale scholengemeenschap D, klager SAMENVATTING 105724 - Klacht over schorsing; VO Een vader klaagt erover dat de school zijn zoon op onjuiste gronden heeft geschorst en voor deze schorsing geen eenduidige reden heeft aangevoerd. De school

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Datum: 20 december 2011 Aanwezig: Janny Hakkers, Colinda van Milligen, Gezien Stam Afwezig met kennisgeving: Jan-Matthijs Hulsman, Marianne

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y.

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Dossiernummer 2015 014 Rapport Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Datum verzoekschrift Op 27 januari 2015 heeft de Overijsselse

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Klacht over valselijk beschuldigen van ouder. Niet gebleken dat de beschuldiging onjuist was. ADVIES

Klacht over valselijk beschuldigen van ouder. Niet gebleken dat de beschuldiging onjuist was. ADVIES 107720 - Klacht over valselijk beschuldigen van ouder. Niet gebleken dat de beschuldiging onjuist was. inzake de klacht van: ADVIES [klager] te [woonplaats], vader van [de leerling], klager, tegen - [verweerder1],

Nadere informatie

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn 1 Augustus 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Publicatie leerlingenstatuut 3. Leerlingenstatuut 4. Doelstellingen 5. Vergaderingen 6. Samenstelling 7. Verkiezingen

Nadere informatie

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014

Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Verslag van de bestuursvergadering van de Oudervereniging van het Stedelijk Gymnasium Schiedam op dinsdag 23 september 2014 Aanwezig: van Duijnen (penningmeester), Zeelenberg (voorzitter), Benedict Hamans

Nadere informatie

Samen eenzaam. Frida den Hollander

Samen eenzaam. Frida den Hollander Samen eenzaam Samen eenzaam Frida den Hollander Tweede editie Schrijver: Frida den Hollander Coverontwerp: Koos den Hollander Correctie: Koos den Hollander ISBN:9789402122442 Inhoud Inleiding 1 Ik ben

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS. Klachtnummer 2017/100

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS. Klachtnummer 2017/100 LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS Klachtnummer 2017/100 Commissie ziet geen bevestiging van gestelde pesten. School heeft niet gesprek over pest problematiek georganiseerd waarbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET ALGEMEEN BIJZONDER ONDERWIJS ADVIES 2014-07 1 augustus 2014 De commissie constateert dat de school zich niet heeft gehouden aan het protocol Incidenten. De aangeklaagden

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

MR KBS NOORDERPOORT : NOTULEN

MR KBS NOORDERPOORT : NOTULEN Notulen MR- VERGADERING 2018-2019 KBS Noorderpoort 0162 370 237 Otterdonk 5 info@kbsnoorderpoort.nl 5103 GN Dongen www.kbsnoorderpoort.nl MR KBS NOORDERPOORT : NOTULEN. 04.02.2019. MEEPRATEN MEEDENKEN

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur.

Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur. Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur. Op vrijdag 7 december was het weer eens erg druk in de Kantine, a. enerzijds omdat

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Internet Website-protocol

Internet Website-protocol Internet Website-protocol Inhoud Internet Website-protocol... 3 1 Website-protocol... 3 1.1 Doelstelling:... 3 1.2 Werkwijze:... 3 1.3 Privacy:... 3 2 Internet-protocol... 4 2.1 Uitgangspunten:... 4 2.2

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

Do s and Don ts of Bilingual Education

Do s and Don ts of Bilingual Education Do s and Don ts of Bilingual Education Een korte handleiding Tweetalig Onderwijs voor Leerlingen Leraren Ouders Het tweetalig HAVO op Philips van Horne en tweetalig VWO op Het College komt mede tot stand

Nadere informatie

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9

Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Augustus 2015 Inhoud Inleiding... 3 1. Toetsen... 4 2. Toetsbespreking, correctie, normering, inzage... 8 3. Onregelmatigheden, bezwaar en beroep... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Over de regels en afspraken

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET CHRISTELIJK ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET CHRISTELIJK ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET CHRISTELIJK ONDERWIJS ADVIES 2015/196 Klacht over niet bevorderen naar Havo 4 ondanks het volgen van zomerschool. Klacht is ongegrond. De Commissie adviseert partijen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach.

30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN. Wijs ze op. www.lereniseenmakkie.nl. en de online coach. 30 TIPS VOOR OUDERS EN BEGELEIDERS VAN LEERLINGEN MET LEERPROBLEMEN Wijs ze op en de online coach. Vermijd stressverhoging: dat blokkeert het leren nog meer. Wijs je kind steeds weer op wat het al wel

Nadere informatie

CP17. het werkoverleg

CP17. het werkoverleg CP7 het werkoverleg Als u in Nederland aan het werk bent, overlegt u ook vaak met collega s over het werk. Soms overlegt u tijdens het werk met een colleg Soms doet u ook mee aan een speciaal werkoverleg

Nadere informatie

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/ Medezeggenschapsraad Praktijkschool de Rijzert notulen Vergadering op:16-04-2013 Tijd: 19.00uur 21.00uur Aanwezig: Stoof Annemiek Bekkers Cees Dirks Lenard Weber Rol: Voorzitter Secretaris Afwezig: Michel

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Oudervereniging Ashram College

Oudervereniging Ashram College 2009 2010 Oudervereniging Ashram College November 2010 Inhoud Voorwoord... 2 Bestuur... 3 Bestuurswijzigingen 2009-2010... 3 Agenda vergader data en overige activiteiten... 3 Welkomstborrel... 3 Bulletin...

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS IK BEN WELKOM CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS CITAVERDE COLLEGE HEERLEN RELATIEF KLEINE SCHOOL: VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR DE INDIVIDUELE LEERLING

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Lesbrief thema: Identiteit

Lesbrief thema: Identiteit Lesbrief na Loser! Lesbrief thema: Identiteit Deze lesbrief is onderdeel van het na programma van de voorstelling Loser! van Theaterhart. Deze begeleidende brief is voor het thema: identiteit en hoort

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS

LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE VOOR HET KATHOLIEK ONDERWIJS Advies Klachtnummer 2015 N-22 19 juni 2015 Bij het wijzigen van de schooltijden zijn procedurele fouten gemaakt. Een vruchtbare gedachtewisseling

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen:

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt. De veranderingen: OP DE HOOGHTE extra editie Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers van leerlingen van t Hooghe Landt BEN STOELINGA AAN HET WOORD 1 ONDERWIJSKUNDIGE VERANDERINGEN M.I.V. SCHOOLJAAR 2012-2013 2 OUDER WERKT MEE

Nadere informatie

Plan van aanpak horizon verbreden Zuid-Afrika

Plan van aanpak horizon verbreden Zuid-Afrika Plan van aanpak horizon verbreden Zuid-Afrika Welk gebied heb je gekozen? Het gekozen thema voor horizon verbreden is Zuid-Afrika. Ik ben zelf 4 keer in Zuid-Afrika geweest voor vrijwilligerswerk en ga

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie