Centrumontwikkeling Rhoon: Herinrichting Julianastraat & Werkersdijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Centrumontwikkeling Rhoon: Herinrichting Julianastraat & Werkersdijk"

Transcriptie

1 Centrumontwikkeling Rhoon: Herinrichting Julianastraat & Werkersdijk Verslag Informatiebijeenkomst 5 maart 2014 t Centrum, Rhoon Gemeente Albrandswaard Avondindeling 1. Opening (wethouder Raymond van Praag) 2. Presentatie (KuiperCompagnons / Studio Bereikbaar) over: terugkijk op subsidieaanvragen presentatie eerste ideeën 3. Workshop aan twee tafels, gevolgd door een plenaire terugkoppeling door de wethouder, discussie en mogelijkheid om vragen te stellen 4. Afsluiting (wethouder) 1. Opening Welkomstwoord en terugblik op de subsidieaanvragen Wethouder Raymond van Praag heet alle aanwezigen welkom en geeft aan blij te zijn met de grote opkomst. De wethouder blikt vervolgens kort terug op het voortraject. De gemeente Albrandswaard werkt al enkele jaren in overleg met de burgers aan de revitalisatie van het centrum van Rhoon. De gemeente wil nu ook de Werkersdijk en de Julianastraat een aantrekkelijker uitstraling geven. Bovendien is gebleken dat er een groot tekort aan parkeerplaatsen is in het centrum, met opstoppingen en parkeeroverlast in de Julianastraat en in de wijk ten westen daarvan tot gevolg. Om beide zaken aan te pakken heeft de gemeente Albrandswaard afgelopen zomer ruimtelijke plannen opgesteld: één voor de Werkersdijk (in combinatie met een deel van de Dorpsdijk) en één voor de Julianastraat. Deze plannen hebben als basis gediend voor een subsidieaanvraag bij de Stadsregio Rotterdam. De gevraagde subsidie is nodig om de plannen ten uitvoer te brengen en zo een verbetering van het woonmilieu in en rondom de Julianastraat en Werkersdijk te bewerkstelligen. In november is bekend geworden dat de Stadsregio daadwerkelijk subsidie verleent voor de plannen. Dat is goed nieuws en het betekent dat de gemeente nu snel in overleg wil met de burgers om de plannen nader uit te werken om tot uitvoering te komen. Enige spoed is geboden omdat de Stadsregio verlangt dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2015 de uitvoering afrondt.

2 Doel van de avond De informatiebijeenkomst is dan ook bedoeld om met de burgers van gedachten te wisselen over hoe de verschillende aspecten van de plannen kunnen worden geconcretiseerd. Om hierover concreet te kunnen brainstormen, heeft de gemeente ruimtelijk adviesbureau KuiperCompagnons gevraagd voorstellen te doen voor de nadere uitwerking. Dit heeft geleid tot twee zoekrichtingen die vanavond worden voorgelegd aan de burgers. Het doel van de avond is om van de aanwezigen te horen of zij zich kunnen vinden in één van beide zoekrichtingen en om zoveel mogelijk wensen, ideeën, vragen en opmerkingen te verzamelen. Planning vervolgtraject De wethouder gaat kort in op het vervolgproces. De planning van het vervolgtraject gaat uit van de volgende stappen: maart-mei 2014: participatietraject waarin de eerste plannen voor de Werkersdijk en de Julianastraat in overleg met de burgers worden uitgewerkt tot een schetsontwerp. Aan de hand van de opmerkingen die deze avond gemaakt worden, gaat KuiperCompagnons namens de gemeente de plannen een uitwerkingsslag geven. Indien deze eerste informatiebijeenkomst daar aanleiding voor geeft, zal er een tweede informatiebijeenkomst worden georganiseerd opdat de burgers nog een keer naar de plannen kunnen kijken en desgewenst commentaar kunnen leveren; juni 2014: de gemeente werkt het schetsontwerp technisch uit tot een voorlopig ontwerp (V.O.). Op dat moment wordt het plan vastgesteld door het college van B&W en wordt het definitieve plan middels een presentatie teruggekoppeld aan de burgers; augustus 2014: de gemeente detailleert het voorlopig ontwerp verder technisch uit in een definitief ontwerp (D.O.). In deze maand start vervolgens het opstellen van de bestekken; oktober 2014: start uitvoering van de werkzaamheden; maart 2015: de uitvoering van de werkzaamheden is gereed. 2. Presentatie Terugkijk op subsidieaanvragen Landschapsarchitect Jan van Kleef van adviesbureau KuiperCompagnons gaat namens de gemeente Albrandswaard aan de hand van een PowerPointpresentatie kort inhoudelijk in op de plannen die afgelopen zomer zijn opgesteld ten behoeve van de subsidieaanvragen voor de Julianastraat en de Werkersdijk. Met de plannen zijn onder meer onderstaande ontwikkelingen beoogd. Julianastraat De aanleg van een nieuw, gescheiden rioolstelsel. De herinrichting van de openbare ruimte en verbetering van de kwaliteit (door de toepassing van duurzame/hoogwaardige materialen) en van de gebruikswaarde van de openbare ruimte. De aanwezigheid van in totaal 64 (haakse) parkeerplaatsen (11 extra) om parkeeroverlast in de wijk tegen te gaan. Het zoveel mogelijk handhaven van bestaande bomen en bestaand groen. De plaatsing van een groen poortelement. De plaatsing van meekleurende LED verlichting in het trottoir.

3 Werkersdijk De herinrichting van de openbare ruimte van de Werkersdijk tussen Dorpsdijk en Julianastraat met duurzame/hoogwaardige materialen. De herinrichting van de openbare ruimte van de Werkersdijk tussen Julianastraat en Wilhelminastraat met basismaterialen, inclusief de aankoop van een stuk tuin. Aan de hand van enkele referentiebeelden uit de reeds opnieuw ingerichte delen van het centrum wordt getoond welke kwaliteitsverbetering in de Julianastraat en de Werkersdijk wordt beoogd. Het projectplan bij de subsidieaanvraag is te downloaden op de projectenpagina van de website van de gemeente Albrandswaard. Presentatie eerste ideeën Zoals door de wethouder al is verteld, worden de plannen bij de subsidieaanvragen de komende periode in overleg met de burgers nader uitgewerkt. Jan van Kleef licht de eerste ideeën toe aan de hand van enkele schetsen (plattegronden en profielen). De getoonde presentatie is te downloaden op de projectenpagina van de website van de gemeente Albrandswaard. Julianastraat Bij het opstellen van het planconcept voor de Julianastraat zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: de herinrichting van de openbare ruimte en verbetering van de kwaliteit (door de toepassing van duurzame/hoogwaardige materialen) en de gebruikswaarde van de openbare ruimte; de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen om parkeer /rijoverlast in de wijk tegen te gaan; de inpassing van bestaand(e) bomen / groen; de plaatsing van een groen poortelement; de plaatsing van meekleurende LED verlichting in het trottoir. KuiperCompagnons presenteert vanavond twee zoekrichtingen voor de herinrichting van de Julianastraat, waarop de aanwezigen kunnen reageren: schuin parkeren in combinatie met eenrichtingsverkeer; haaks parkeren in combinatie met tweerichtingsverkeer. Voordat hij de beide varianten presenteert, gaat Jan van Kleef kort in op de bestaande situatie: er zijn in totaal 53 parkeerplaatsen; het merendeel bestaat uit schuin parkeren; er is gedeeltelijk sprake van eenrichtingsverkeer langs de winkels; de parkeerafwikkeling heeft plaats door/langs de wijk; de kwaliteit en gebruikswaarde van de openbare ruimte is matig. Vervolgens worden de beide inrichtingsconcepten met schuin en haaks parkeren voorgelegd. Voor beide varianten geldt dat wordt voldaan aan de volgende uitgangspunten: de herinrichting van de openbare ruimte en verbetering van de kwaliteit (door de toepassing van duurzame/hoogwaardige materialen) en de gebruikswaarde van de openbare ruimte; de inpassing van bestaand(e) bomen / groen; de plaatsing van een groen poortelement;

4 de plaatsing van meekleurende LED verlichting in het trottoir. De verschillen tussen beide varianten zitten in de verkeersaspecten. Het inrichtingsconcept met schuin parkeren heeft: 49 parkeerplaatsen + 4 extra in de Maasstraat, waarmee er geen sprake is van een toename van het aantal parkeerplaatsen; merendeels schuin parkeren; gedeeltelijk eenrichtingsverkeer langs de winkels; parkeerafwikkeling door/langs de wijk; duurzaam veilige kruisingsplateaus. Het inrichtingsconcept met haaks parkeren heeft: 61 parkeerplaatsen + 4 extra in de Maasstraat, waarmee er sprake is van een forse toename van het aantal parkeerplaatsen; uitsluitend haaks parkeren; tweerichtingsverkeer langs de winkels; minder parkeerafwikkeling door/langs de wijk; duurzaam veilige kruisingsplateaus. Voor beide varianten geldt dat er twee subvarianten mogelijk zijn: met behoud van de 4 parkeerplaatsen op de hoek Julianastraat-Beatrixstraat, aan de kant van de school; opheffen van deze 4 parkeerplaatsen, de weg iets in deze (noordelijke) richting opschuiven en 2 parkeerplaatsen terugplaatsen in de parkeerstroken aan weerszijden van de Julianastraat ter hoogte van de winkels; deze subvariant kost twee parkeerplaatsen, maar levert wel een rustiger / overzichtelijker straatbeeld op. Werkersdijk Voor de Werkersdijk geldt dat er minder verandert als het gaat om de verkeersaspecten. Het inrichtingsconcept dat wordt voorgesteld gaat uit van: herinrichting van de openbare ruimte van de Werkersdijk tussen de Dorpsdijk en Julianastraat met hoogwaardige materialen; herinrichting van de openbare ruimte van de Werkersdijk tussen de Julianastraat en Wilhelminastraat, inclusief de aankoop van een stuk tuin; (her)profilering en materialisering van de weg zijn nader te bepalen. Aandachtspunten bij verdere uitwerking Er is een aantal aandachtspunten die verder moeten worden onderzocht en besproken met de burgers: terras Ziezo, dat in de bestaande situatie een groot deel van het trottoir in beslag neemt; noodzaak en locatie/ruimte voor bevoorrading van de winkels in de Julianastraat; aansluitingen voor elektrische auto s en plek voor fietsen; hoeveelheid uitstalruimte voor de winkels; uitdetailleren straatmeubilair, straatverlichting, kunst; locatie beeldje van Bertje; locatie van standplaatsen / kramen: handhaven in de Julianastraat of verplaatsen naar de andere zijde van het centrum waar plaatsen gecreëerd zijn? stimuleren van groene daken (bijvoorbeeld op de Ziezo?).

5 Verkeerskundige aspecten (afwikkeling en veiligheid) Verkeerskundige Manus Barten van adviesbureau Studio Bereikbaar gaat in op de verkeersaspecten in de Julianastraat, de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid. Studio Bereikbaar heeft de beide varianten voor de Julianastraat getoetst. Manus Barten licht toe dat mogelijke verkeersrisico s in centrumgebieden zoals de Julianastraat en omgeving ontstaan door een mix van functies: doorgaand wijkverkeer, parkeerbewegingen en langzaam verkeer. Hij voegt daar aan toe dat voor de Julianastraat geldt dat het risico in beide varianten beperkt is omdat: er sprake is van een 30 km/uur-regime met bijbehorende inrichting; de verkeersintensiteit laag is en zich onder de richtlijn voor 30 km/uur-zones bevindt; de maatvoering van de parkeerplaatsen en de weg conform de richtlijnen is. De bestaande situatie en het scenario met schuin parkeren resulteert in minder parkeerplaatsen, wat ertoe leidt dat er meer zoekverkeer ontstaat en er fout parkeren optreedt, ook in de wijk ten westen van de Julianastraat. Dat maakt de situatie onoverzichtelijk, hinderlijk en onveilig. De variant met haaks parkeren en tweerichtingsverkeer wordt door de aanwezigen ook als onoverzichtelijk, hinderlijk en onveilig ervaren, maar is volgens de verkeerskundige (doordat er meer ruimte is voor parkeren) veiliger dan de andere varianten. 3. Workshop aan twee tafels, gevolgd door een plenaire terugkoppeling door de wethouder, discussie en mogelijkheid om vragen te stellen Om zoveel mogelijk wensen, ideeën, vragen en opmerkingen te verzamelen, wordt aan twee tafels verder gepraat over de inrichtingsconcepten. Bij elke tafel staat/staan één of meer vertegenwoordiger(s) van KuiperCompagnons, Studio Bereikbaar en de gemeente Albrandswaard om zoveel mogelijk reacties te verzamelen. Burgers kunnen bij de tafels hun vragen en opmerkingen stellen/maken. Na afloop van de interactie aan de tafels is er een plenaire terugkoppeling en discussie. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de bij de tafels en tijdens de plenaire terugkoppeling gemaakte opmerkingen, vragen en discussies. In de huidige situatie zijn er naast de getekende (officiële) parkeerplaatsen nog acht plaatsen waar ook (informeel) geparkeerd wordt. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken, zullen deze plaatsen meegeteld moeten worden in de berekeningen. Er wordt opgemerkt dat het parkeerdek bij de Albert Heijn langer open moet blijven. Een aantal mensen is geen voorstander van verandering maar wil de huidige inrichting handhaven, waarbij alleen het nieuwe gescheiden rioolstelsel wordt aangelegd en de beoogde kwaliteitsverbetering door nieuwe hoogwaardige/duurzame materialen wordt doorgevoerd. Er zijn verschillende mensen voor de variant met schuin parkeren en behoud van eenrichtingsverkeer, ondanks dat dit geen extra parkeerplaatsen oplevert. Haaks parkeren wordt door deze mensen als onveilig beschouwd. In de variant met haaks parkeren blijft er voor de winkels een halve meter minder ruimte over op het trottoir. Dit gaat ten koste van een deel van de uitstallingsruimte van de winkels en/of van het voetgangersgebied. Er zijn ook voorstanders voor de variant met haaks parkeren in combinatie met tweerichtingsverkeer voor de winkels langs. In deze variant kan het verkeer dezelfde weg terug naar de Werkersdijk en hoeft het niet door het smalle straatje voor de woningen in de Julianastraat (nr. 8-20) langs of door de achterliggende wijk. Er wordt opgemerkt dat er dan wel aandacht moet zijn voor laden en lossen en met trillingen van (vracht)verkeer dat van drempels/plateaus afkomt omdat de woningen aan de Julianastraat niet onderheid zijn. Er

6 wordt geopperd om van het woonstraatje (het parallelstraatje van de Julianastraat dat voorlangs de woningen loopt) een fietspad te maken. Er wordt aandacht gevraagd voor het laden en lossen voor een aantal van de winkels op het Louwerensplein en de Julianastraat. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om een aantal parkeerplaatsen op vastgestelde tijden (blokuren) op het Louwerensplein vrij te houden voor laden en lossen. De wethouder geeft aan dat dit nader zal worden onderzocht. Er dient rekening te worden gehouden met draaicirkels van wagens van bezorgdiensten als DHL en GLS, maar ook van (grotere) vrachtwagens en bussen. Er wordt opgemerkt dat de planning voor de uitvoering erg krap is. Er wordt opgemerkt dat het verstandiger is te wachten met het openbreken van de Julianastraat tot de werkzaamheden aan het Louwerensplein zijn afgerond. Daarbij dient ook afstemming te worden gezocht met de plannen voor de Julianadriehoek. Er wordt gevraagd het hele gebied zoveel mogelijk gelijkvloers in te richten, zodat het goed toegankelijk is voor ouderen (ook met scootmobiels). Gebruik lijngoten zonder roosters. Er wordt gevraagd of de Mariastraat eenrichtingsverkeer krijgt. Daarnaast wordt verteld dat er in de Mariastraat overlast is van vrachtwagens die laden en lossen in de Julianastraat. Gevraagd wordt om een bordje verboden in te rijden voor vrachtverkeer aan het begin van de Mariastraat (vanaf de Wilhelminastraat). De wethouder geeft aan dat het plan dat eenrichtingsverkeer in de Mariastraat mogelijk maakt, binnenkort ter inzage gaat. De wethouder zegt daarnaast toe dat onderzocht zal worden hoe overlast van vrachtverkeer in de Mariastraat kan worden bestreden. Er wordt opgemerkt dat versmalling van een weg niet altijd tot een veiliger situatie leidt. Er wordt aandacht gevraagd voor het breder maken van het trottoir langs de Werkersdijk. Er moet overwogen worden het trottoir aan één zijde op te heffen, zodat het trottoir aan de andere zijde breed genoeg kan worden gemaakt. De wethouder geeft aan dat dit nog nader uitgewerkt wordt. Bovendien is er tussen de Julianastraat en de Wilhelminastraat een stuk tuin verworven langs de Werkersdijk (tussen het parkeerterrein bij GasteRhoon en de kruising met de Wilhelminastraat). Dit biedt mogelijkheden om aan één of aan beide zijden van de Werkersdijk het trottoir te verbreden. De eigenaar van GasteRhoon geeft aan graag in overleg te gaan met de gemeente over de inrichting van de ruimte voor zijn pand aan de Maasstraat en de Werkersdijk. De zorg bestaat dat het 2-richtingenverkeer aan de Julianastraat de opmaat is naar het doortrekken van de weg naast Julianastraat 29 (het doodlopende parkeerhofje aan de Julianastraat), waardoor extra verkeersbelasting ontstaat op de Julianastraat. 4. Afsluiting Het verslag van deze avond zal digitaal worden verspreid ( ). De bewoners kunnen daartoe hun adres invullen op reactieformulieren die in de zaal liggen. Het verslag zal tevens op de gemeentelijke website worden geplaatst. Verdere informatievoorziening heeft ook plaats via de gemeentelijke website en via De Schakel. De vanavond voorgelegde plantekeningen worden ook beschikbaar gesteld op de website.

7 Wethouder van Praag geeft aan dat - gezien de levendige discussies - er voldoende aanleiding is om een tweede informatiebijeenkomst te organiseren. De gemeente gaat in de tussentijd aan de slag met de opmerkingen en zal aan de hand daarvan de plannen verder uitwerken. Tijdens de volgende informatiebijeenkomst kunnen de burgers nog een keer naar de plannen kijken en deze van commentaar voorzien. De wethouder bedankt alle aanwezigen voor hun bijdragen en sluit de avond af.

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Kempenaar 22, 23 en 26. Donderdag 10 september 2015

Kempenaar 22, 23 en 26. Donderdag 10 september 2015 PowerPoint Informatiebijeenkomst presentatie Lelystad Kempenaar 22, 23 en 26 Donderdag 10 september 2015 Algemeen Welkom en voorstellen Leny Dikken Jan van der Meer Jacob Adriaanse Lyan Rijkmans Ben van

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West)

Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Reconstructie Hazerswoude-Dorp (West) Plan Zuid 1extra bewonersavond 15 mei 2017 Welkom 19:30 Opening 19:35 Terugblik 19:45 Presentatie ontwerp & uitleg gemaakte keuzes 20:15 Uw vragen over het ontwerp

Nadere informatie

Centrumontwikkeling Poortugaal

Centrumontwikkeling Poortugaal Centrumontwikkeling Poortugaal Verslag bewonerswerkgroep Dorpskern & Publieke kunst Gemeentehuis te Poortugaal, 7 april 2014 Gemeente Albrandswaard Aanwezig Tien bewoners van het centrum van Poortugaal

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Welkom. Gemeente Beek 18 februari Presentatie bewoners, omgeving Onze Lieve Vrouweplein

Welkom. Gemeente Beek 18 februari Presentatie bewoners, omgeving Onze Lieve Vrouweplein Welkom Gemeente Beek 18 februari 2014 Presentatie bewoners, omgeving Centrumplan Beek: omgeving Agenda Welkom door wethouder Jan Bijen; Terugblik, de visie op hoofdlijnen; Inrichtingsvoorstellen, voorlopig

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie

Kempenaar 27, 29 en 30. Woensdag 9 september 2015

Kempenaar 27, 29 en 30. Woensdag 9 september 2015 PowerPoint Informatiebijeenkomst presentatie Lelystad Kempenaar 27, 29 en 30 Woensdag 9 september 2015 Algemeen Welkom en voorstellen Leny Dikken Jan van der Meer Masja Schuurman Lyan Rijkmans Ben van

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie herinrichting Kerkstraat Wat gaan we vanavond doen? Samenvatting proces Samenvatting van de uitgangspunten en kaders Samenvatting van de opgehaalde input In groepen aan de slag met 5 thema

Nadere informatie

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september Herinrichting rondweg Westerkoog Avond 1 27 september AGENDA VOOR DE AVOND Gezamenlijke start 19:00 19:30 Inloop 19:30 19:50 Opening 19:50 20:00 Toelichting Goudappel Coffeng Aan tafel Gezamenlijke afsluiten

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst herontwikkeling openbare ruimte Verslag door K. Wolswijk-Deckers Centrumgebied Overvecht Datum

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Welkom en dank voor uw komst We werken toe naar twee concrete resultaten: Vorige keer: visie op ontwerp van de hele Kerkstraat Vandaag: voorlopig ontwerp voor

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) 1 Inhoud 1) Kruispunt Schoolstraat Thematerweg 2) Fietspad Ockhuizerweg Polderweg 3) Herinrichting Meernbrug 4) Aansluiting fietspad kleine

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg)

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg) Informatiebijeenkomst 5 februari 2018 Herinrichting Westertuinen (ventweg) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik informatieavond

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

2 oktober Klankbordgroep Centrum de Thij

2 oktober Klankbordgroep Centrum de Thij 2 oktober 2018 Klankbordgroep Centrum de Thij 1. Agenda Klankbordgroep 1. Opening, agenda en mededelingen 2. Verslag vorige vergadering (7 november 2017) 3. Waar stonden we ook al weer? Model uitbreiding

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019 HERINRICHTING CENTRUM MADE Inloopavond 30 januari 2019 SPOORBOEKJE AVOND Algemene uitleg programma ( Wim Kapitein, gemeente) Opening door wethouder Jan-Willem Stoop Terugblik Centrumplan Made (Corina Segeren,

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

Verslag. Interactieve avond 1

Verslag. Interactieve avond 1 Verslag Betreft Interactieve avond 1 Opdrachtgever Gemeente Steenbergen Ons kenmerk STB001 Plaats Den Bosch Datum 12 September 2013 Aanwezig Tim Meeuwsen (Kragten) Gertjan Hanckmann (Kragten) Afwezig Dhr.

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat

Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat Herinrichting Nieuweburen Vijzelstraat voorlopig ontwerp 2 maart 2017 Programma Welkom en inleiding Proces Voorlopig ontwerp Planning en vervolg Vragen of opmerkingen Welkom Inleiding werkgroep Christiaan

Nadere informatie

Dorpsplein Noordwijkerhout. presentatie varianten voorlopig ontwerp

Dorpsplein Noordwijkerhout. presentatie varianten voorlopig ontwerp Dorpsplein Noordwijkerhout presentatie varianten voorlopig ontwerp Totstandkoming ontwerpen Beleidsmatige uitgangspunten Wensen en ideeën over de inrichting Ontwerpvarianten Resultaten co-creatie sessies

Nadere informatie

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017 Reconstructie Dirk Boutslaan Lucas Gasselstraat Breitnerstraat Informatieavond maandag 29 mei 2017 Inhoud 1. Programma infoavond 2. Aanleiding 3. Uitgangspunten 4. Voorlopig Ontwerp 5. Referentiebeelden

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG Februari 2013 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. AFWERKINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES pag. 4 en

Nadere informatie

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat BOULEVARD SCHEVENINGEN Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat 1. Inleiding Bij de uitwerking van het ontwerp van de herinrichting Boulevard Scheveningen van de Spaanse architect

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel)

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Informatiebijeenkomst 29 januari 2018 Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013.

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013. Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2013.1780 RIS 269160 070-353 91 11 18 december 2013 Anemoonstraat Geachte voorzitter,

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat 11-7-2016 Programma Inleiding Harold Klomp Toelichting op het ontwerp Aanpak uitvoering fase - Mattijs Hubers Heijmans Vragen Afsluiting Inleiding

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Datum Raadsvergadering: Bestuurlijk hoofdthema: BBVnummer: 136902 Raadsvoorstel: 137325 Portefeuillehouder: Raymond van Praag Onderwerp Inrichting Centrum Rhoon Geadviseerde

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015 Verkeersveiligheid in Castricum 2015 Bram Rodenburg afd. CW&V juni 2015 1. Verbreden fietspaden: Is met de Fietsersbond opgestelde en in opdracht van het Min. IenM opgesteld Aanpak veilig fietsen hierin

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND NIEUWSBRIEF NR. 4 23 februari 2018 Hierbij ontvangt u de 4 e nieuwsbrief over hoe wij omgaan met de ontwerpuitdaging en die voor ons liggen om te komen

Nadere informatie

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark.

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. versie DEFINITIEF d.d. 3 FEBRUARI 2017 1 Project: Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 4 e bewonersbijeenkomst 21 februari Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 4 e bewonersbijeenkomst 21 februari Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 4 e bewonersbijeenkomst 21 februari 2018 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening en terugblik Uitgewerkte varianten Vergelijking en afweging

Nadere informatie

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 27 oktober 2016

Havenplein ; in Naaldwijk. extra bewonersavond van 27 oktober 2016 Havenplein ; in Naaldwijk extra bewonersavond van 27 oktober 2016 2 Inhoud presentatie Welkom; Even voorstellen; Wie zijn vanavond uitgenodigd? Aanleiding herinrichting Havenplein (HP); Doel van vanavond;

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 Raadsstuk Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 1. Inleiding In het Meerjarenprogramma (MJP) 2009-2013 (uitvoering 2009-2011) is de

Nadere informatie

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren

Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Verslag workshop Fietsroute plus Groningen - Haren Onderwerp Datum Locatie Aanwezigen Workshop Fietsroute plus Groningen - Haren. Dinsdag 7 juni 2016, 19:00 uur 21:00 uur. BSV Helpman-Oost, Groensteinlaan

Nadere informatie

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand Vastgesteld door de gemeenteraad op 2016 Contactpersoon Loon op Zand: A. van der Lee Tekst en advies: Adviesbureau Met

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Bijlage 4 Herinrichting Westereng DO deelplan 4 Case: 13.00863 Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Beslisdocument 29 oktober 2013 1 1. Projectresultaat Het project Rioolvervanging en

Nadere informatie

Welkom. Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd

Welkom. Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd Welkom Vervanging bruggen Aduard en Dorkwerd Avondindeling 20:00 u. Opening en inleiding 20:05 u. Basisontwerp bruggen VSK Inleiding 20:25 u. Vragen/opmerkingen 20:35 u. Proces bruggen Aduard en Dorkwerd

Nadere informatie

In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg

In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg In gesprek over schetsontwerp Heyendaalseweg Focusgroep avond 3 27 september 2017 Programma vanavond Gezamenlijke start 19.00u Inloop 19.15 19.45 Korte terugblik eerste avond Doel en kader van deze avond

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o.

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 1 21 september 2015 Programma van vanavond Toelichting invulling avond: Onze rol / jullie rol Terugblik vorige bijeenkomst Plangebied Wensen en knelpunten

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder Beter Bereikbaar Business Park Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Oude Meer Knelpuntenanalyse 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder 2 Inhoud presentatie Resultaten interviews met 25 bedrijven

Nadere informatie

Definitief ontwerp Fok en Schans

Definitief ontwerp Fok en Schans December 2016 Definitief ontwerp Fok en Schans Het begin De wens om de Schans en Fok aan te pakken staat al lang op de wensenlijst van de bewonersorganisatie Wijkbelang Heerenveen Noord en de gemeente

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Waterland Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam Datum 5 november 2009 Kenmerk WTL017/Adr/0171 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Achter de Bernhardlaan ligt tussen de bebouwing

Nadere informatie