VERSLAG OV- CAFE BETALEN IN HET OV 3.0. ROCOV Gelderland- Stadsregio. Voorzitter Ben Mouw van het ROCOV Gelderland- Stadsregio opent de bijeenkomst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG OV- CAFE BETALEN IN HET OV 3.0. ROCOV Gelderland- Stadsregio. Voorzitter Ben Mouw van het ROCOV Gelderland- Stadsregio opent de bijeenkomst."

Transcriptie

1 VERSLAG OV- CAFE BETALEN IN HET OV 3.0 ROCOV Gelderland- Stadsregio Voorzitter Ben Mouw van het ROCOV Gelderland- Stadsregio opent de bijeenkomst. Marc Maartens geeft als dagvoorzitter een inleiding is de magneetkaart geïntroduceerd. In 1990 is de proef opgeheven. In 1991 is de OV- chipkaart bij de RET bedacht. Alle uitgangspunten van de uiteindelijke OV- chipkaart zijn toen al door de RET bedacht. Koninklijk Nederlands Vervoer heeft hierna een initiatief genomen om dit systeem landelijk uit te rollen. Arriva introduceerde de Tripperpas. Hierbij werd achteraf betaald en met Best Price Principe! De reiziger betaalde zo nooit te veel. Reizigersorganisaties hebben 11 reizigerswensen opgesteld. Na een aantal jaren zagen zij slechts een derde deel ingewilligd. Toen zijn Rover en ANWB uit het overleg gestapt. TLS werd opgericht voor aanpak OV- chipkaart. Bij de invoering van de OV- chipkaart werd gesteld dat deze zo gemakkelijk zou zijn als water uit de kraan. In de praktijk viel dat fors tegen. Er is inmiddels een landelijk overleg opgericht (NOVB) om de OV- chipkaart te verbeteren. Arriva heeft geëxperimenteerd met SMS- ticketing en experimenteert nu met Smart Travel via de mobiele telefoon. Auke Huisman is een adviseur die betalen bij de NS eenvoudiger heeft gemaakt. Door hem zijn nieuwe ontwikkelingen zoals het achteraf betalen in gang gezet. NS topman Timo Huges heeft gezegd dat het niet meer van deze tijd is hoe het OV- chipkaartsysteem werkt. NS wil met bankpassen laten betalen in het OV. Een nieuwe techniek is be- in be- uit waarbij je per gebied in en uitcheckt en niet meer per voertuig. Pedro Peters, directeur van de RET, geeft een inleiding. De OV- chipkaart is een voorbeeld geworden voor alles wat in het OV fout gaat. Hij gaat in op de toekomst van vijf jaar. Een systeem zou de toekomstontwikkelingen verder niet onmogelijk moeten maken, maar juist faciliteren. Hij noemt resultaten wat de reiziger van de OV- chipkaart vindt. 75% van de regelmatige reizigers geeft de OV- chipkaart een 7 of hoger. Hij geeft aan dat er zaken fout gaan en zijn gegaan. Er is bijvoorbeeld geen regie in Nederland. Ook heeft de invoering veel te lang geduurd. De chipkaart is een stom stuk plastic. Het gaat om het systeem erachter.

2 De poortjes zorgen bij de RET er voor dat de stations en de voertuigen veel veiliger zijn geworden. De RET heeft OV- miles ingevoerd. Automatisch worden miles gespaard na eenmalige aanmelding. Samen met Rotterdamse partners kunnen de miles worden ingewisseld voor korting op leuke activiteiten en producten. Voor bedrijven is het commercieel interessant om mee te doen. De hele goedkope en dure dingen zijn een succes. Er doen nu bijna mensen mee. ABC = Anders Betalen voor Consumenten. Men kan gaan reizen op rekening. Het is dan niet nodig om op saldo te reizen. Hierbij komen ook meldingen wanneer reizigers vergeten zijn uit te checken op de website van het systeem. Reizigers kunnen dat zelf makkelijk handmatig corrigeren. 40% van de deelnemers zijn oud automatische oplaadklanten. Het nieuwe systeem is voorbereid op de toekomst. TLS regelt de back office waardoor reizigers achteraf kunnen betalen. In de toekomst gebeurt alles bij TLS. De kaart kan dan veel eenvoudiger qua techniek. Alle soorten passen kunnen worden gebruikt, niet alleen een OV- chipkaart. Men kan dan bijvoorbeeld inchecken met een telefoon en uitchecken met de bankpas. De techniek is klaar om binnen twee jaar met bankpassen en smartphones te kunnen betalen. OV- bedrijven onderling en de politiek kunnen nog roet in het eten gooien. Bas van Weele van Arriva geeft een introductie over nieuwe betaalvormen. Arriva is in 15 Europese landen actief. Het is een Engels bedrijf in handen van Deutsche Bahn. Bij Touch & Travel moet men zich eenmaal aanmelden. Er is geen saldo nodig en men kan met de telefoon betalen. Betalen gaat achteraf. Het systeem is ontwikkeld door DB en geïmplementeerd in Duitsland. Doordat het systeem al bestaat kan men dat in Nederland uitrollen. Internationaal reizen kan al, bijvoorbeeld op de ICE van Amsterdam naar Frankfurt. De telefoon weet waar de reiziger is. De intelligentie zit aan de achterkant van het systeem. De telefoon weet waar men zich bevindt, maar is niet een anoniem systeem. Er kunnen ook meerdere reizigers via een telefoon reizen. Er is een keuze om eerste en tweede klas te reizen. Een proef is in het Noorden gedaan. Daar werden bus- en treinlijnen als testgebied ingezet. Het systeem wordt beter gewaardeerd dan de OV- chipkaart. Wel zijn er nog een aantal verbeterpunten waar Arriva aan gaat werken. Om dit systeem in heel Nederland te laten functioneren zijn andere vervoerders ook nodig. Nu is het systeem nog niet bij andere vervoerders geïmplementeerd. Er moeten forse investeringen in de backoffice worden gedaan om het systeem landelijk te laten werken. Joost Mortier van NS geeft een inkijk in de nieuwe ontwikkelingen bij de spoorwegen. NS zit met andere partijen om de tafel om in eerste instantie de OV- chipkaart te verbeteren. De hele OV- keten is bereisbaar met de OV- chipkaart. Dat is erg goed, maar er zijn verbeteringen mogelijk. Contactloos betalen is zo n verbetering. De reiziger betaalt

3 geen 7,50 aanschafkosten kaart en hoeft geen reissaldo te laden. Dat is voor de reiziger een groot voordeel. De betaling geschiedt door middel van zijn bankrekening. De bankpas is een wereldwijde standaard. Ook buitenlanders kunnen hiermee betalen in het OV zonder saldo en zonder aanschaf van een OV- chipkaart. In Londen bestaat dit systeem al. In Londen heeft men een backoffice ontwikkeld welk systeem ook in Nederland gebruikt kan worden. De OV- bedrijven moeten wel met de banksector samenwerken om het systeem te laten functioneren. Plaatsbepaling is belangrijk in het openbaar vervoer. Mogelijkheden van plaatsbepalingen nemen technisch enorm toe. In- en uitchecken wordt niet meer nodig met deze technieken. Dit heet Be- in be- out. Het is wel nodig om vooraf te registeren bij be- in be- out systemen. Veel techniek is er al om verbeteringen door te voeren, alleen moet het slim worden toegepast en er moet slim worden samengewerkt met vervoerders. Deze techniek kan er binnen twee tot vijf jaar er zijn. Als een telefoon leeg is kan niet direct worden uitgecheckt. Dit kan achteraf worden gedaan via de website. TLS wordt een coöperatie. Hiermee kan de samenwerking fors worden versneld. De industrie wil ook graag snel beginnen. Jasper van Kuijk is docent bij de TU Delft en heeft een OV- chipkaart afstudeerlab bij de opleiding Industrieel Ontwerpen. Doel is een OV- chipkaart te ontwerpen waar mensen zo trots op zijn dat ze er in het buitenland over opscheppen. Succesvolle innovatie hangt af van mens, bedrijf en technologie. Er is ook nog een maatschappelijk belang. De ontwikkeling van de OV- chipkaart is te veel op bedrijfsbelang en techniek gericht. De OV- chipkaart is veel meer dan slechts het betaalproduct. Het is een registratie van de reiservaring.. In Hong Kong wat een zelfde soort systeem kent als onze OV- chipkaart kent men haast geen producten. In Nederland zijn erg veel soorten reisproducten- en abonnementen, wat het voor de reiziger onoverzichtelijk maakt. Concessiehouders hadden meer samen moeten werken. In Nederland is er in tegenstelling tot Londen en Hong Kong een open systeem. Hierdoor vergeten mensen makkelijker uit te checken. Een probleem is dat de huidige OV- chipkaart geen feedback geeft, reizigers weten zo niet of ze zijn ingecheckt, en of er al dan geen korting wordt berekend. Ook is onbekend of er voldoende saldo op de kaart staat. Het idee is dat er een OV- chipkaart komt die informatie geeft met een display. Betalen via de mobiel geeft ook veel informatie. Er zijn verschillende systemen bedacht om in- en uitchecken een stuk klantvriendelijker te maken. De techniek voor de toekomst maakt niet uit, het gaat erom wat mensen willen. Werk daarom gebruiksgericht en omarm niet van te voren de techniek. Betrek daarom reizigers in de ontwerpfase. OV moet een hele brede doelgroep bedienen. Alle reizigers hebben daarom aandacht nodig. Werk integraal en betrek alle reizigers.

4 Arco Groothedde, directeur van Trans Link Systems, heeft nog een aantal aanvullende punten, bovenop de inbreng die door andere sprekers al is geleverd. TLS gedraagt zich als een financiële instelling. Er zijn heel veel regels voor het beheren van de reissaldi. Het systeem wat we nu hebben heeft een aantal doelstellingen gehad. Een aantal eisen en doelstellingen moeten worden losgelaten. Er zijn op dit moment 14,5 miljoen actieve OV- chipkaarten in Nederland. 1,7 miljoen kaarten hebben automatisch opladen. Er komen een aantal verbeteringen voor de reiziger, zoals de website uitcheckgemist.nl Er is nu binnen drie dagen een vervangende OV- chipkaart in huis bij een defecte of verloren kaart. Er komt één loket voor alle reizigers voor vragen of klachten over de OV- chipkaart. TLS kijkt naar de telecommarkt. Steeds meer betalen achteraf, maar vooraf betalen blijft mogelijk. De oude systemen blijven in beeld voor de reiziger als die dat wil. De intelligentie verschuift van de kaart naar de backoffice. Discussiepanel. Opmerkingen en vragen OV- miles wordt wellicht uitgerold naar GVB en NS. De reizigers vragen of het nu niet sneller kan. Dat is een hele andere sfeer dan toen de OV- chipkaart werd ingevoerd. Arriva gaat met andere vervoerders in overleg om een poortje geschikt te maken voor betalen per telefoon. Als de RET alle apparatuur vervangt kost dat 10 miljoen. Snel aanpassen van alle apparatuur is daarmee lastig. Hoe gaat de vervoerder om met de eerlijkheid van reizigers bij vergeten in en uitchecken? Dat is een lastige discussie. Bij de oude strippenkaart gebeurde ook dingen die niet klopten. TLS heeft een termijn van vijf jaar gekregen waarin men kan bewijzen dat de OV- chipkaart en de werkzaamheden zo beter worden georganiseerd nu het een coöperatie wordt. Wanneer kunnen reizigers reizen met andere middelen, zoals de smartphone, smartwatch etc.? Er zijn bepaalde eisen aan de kaart. Er wordt wel gekeken om een chip in een ring te zetten. Wel moet het betaalbaar zijn en het voldoen aan de eisen. Wanneer komt de single check- in en check- out in de railketen? Er komt een proef op de Valleilijn (Ede- Wageningen Amersfoort). In het laatste kwartaal van 2015 gaat de proef beginnen. Jasper van Kuijk is voor het afsluiten van de stations. De borg kan dan weg. Je moet dan in- en uitchecken en kan dat niet meer vergeten

5 De NS is rustig aan het opbouwen om de stations af te sluiten. De eerste ervaringen zijn positief. Er zijn nog wel problemen in een aantal steden met interwijkverbindingen. Sommige stations zijn niet af te sluiten omdat de onderdoorgang de enige verbinding tussen de wijken is. Dat hoeft echter geen probleem te zijn omdat mensen dan maar één routine aanleren. TLS registreert geen kilometers. Informatie hierover moet van de vervoerders komen. De vervoersautoriteiten moeten weten hoeveel er gereisd wordt. Centraal zijn de cijfers niet meer beschikbaar. Dat komt door de decentralisaties in het openbaar vervoer. Zou het openbaar vervoer niet gratis kunnen worden? Dan betalen we alles in één keer via de belastingen. Dat scheelt veel betalingsproblemen. Er zijn ontwikkelingen op het gebied van een reisbonus. Bij aanschaffen van veel saldo kunnen gratis extra kilometers worden gereisd. De ontwikkelingen rond de regie zijn nog niet veelbelovend. Niet alles wat in het verleden geweest is qua betaalmogelijkheden, hoeft terug te komen in nieuwe betaalsystemen. Wat panelleden willen meegeven: Van Weele: vervoersbedrijven zijn net mensen, zij maken ook fouten. Peters: Er moet steeds meer vanuit de reizigers worden gevraagd dat we moeten opschieten met de OV- chipkaart. En innovatie kan niet meer als er geen marge meer is. Groothedde: dé reiziger bestaat niet. Probeer je als reiziger samen te organiseren zodat de bedrijven weten wat de reizigers willen. Men heeft behoefte aan een eenduidig geluid vanuit de reizigers. Steigstra: financiering vanuit de landelijke politiek is belangrijk. Van Kuijk: denk na over de organisatie waarin je nieuwe ontwikkelingen wil organiseren en financieren.

OV-Café: Betalen in het OV 3.0

OV-Café: Betalen in het OV 3.0 Programmaboekje OV-Café: Betalen in het OV 3.0 Hoe gaan we in de toekomst betalen in het OV? Datum: Vrijdag 26 september 2014 13.45-17.00 Locatie: Hotel Haarhuis, Stationsplein 1, Arnhem Programma 13:15

Nadere informatie

OV-chipkaart Afstudeerlab En de toekomst

OV-chipkaart Afstudeerlab En de toekomst OV-chipkaart Afstudeerlab En de toekomst Jasper van Kuijk, Faculty of Industrial Design Engineering, TU Delft 07/10/14 Delft University of Technology Challenge the future 2 Jasper van Kuijk - TU Delft!

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer Algemeen

Nadere informatie

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart >

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart > < Reizen met de ] [ OV-chipkaart > Waar kan ik terecht voor meer informatie? Alles over de OV-chipkaart Klantenservice OV-chipkaart: via internet: www.ov-chipkaart.nl Hier vindt u ook filmpjes die u precies

Nadere informatie

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden De drie alternatieve reisproducten die na overleg met OV-bedrijven, DO's en Viziris zijn afgevallen, staan vermeld in de bijlage. Algemeen

Nadere informatie

VISIE OV BETALEN Een verkenning naar de OV betaaltechnieken van de toekomst NOVB

VISIE OV BETALEN Een verkenning naar de OV betaaltechnieken van de toekomst NOVB VISIE OV BETALEN Een verkenning naar de OV betaaltechnieken van de toekomst NOVB Nationaal Openbaar Vervoer Beraad december 2014 HOOFDSTUK Visie OV Betaaltechnieken 3 INDELING 1. Inleiding en leeswijzer

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

De weg van betalen in het openbaar vervoer

De weg van betalen in het openbaar vervoer De weg van betalen in het openbaar vervoer Laura Steur Wouter Bakker 03/03/2017 Welkom bij Connexxion/Transdev Anders betalen Veel nieuwe technologische ontwikkelingen Verandering van aanbod van kaartjes

Nadere informatie

Jaaroverzicht Inhoudsopgave. Translink in cijfers Lees verder >> Lees verder >>

Jaaroverzicht Inhoudsopgave. Translink in cijfers Lees verder >> Lees verder >> Jaaroverzicht 2016 Inhoudsopgave Lees verder >> Translink in cijfers 2016 Lees verder >> Inhoudsopgave Bericht van de directie Translink in cijfers De basis op orde Achter de schermen Samen op reis 2 Bericht

Nadere informatie

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart De Rotterdamse lijst van 10 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart Invoering OV-chipkaart: de Rotterdamse lijst van 10 De tien leerpunten worden onderverdeeld in: Leerpunten voor landelijke

Nadere informatie

De OV-chipkaart in Limburg

De OV-chipkaart in Limburg De OV-chipkaart in Limburg De nieuwe manier van reizen en betalen in het Openbaar Vervoer 1 Versie 9 Reizigersoverleg Limburg(ROL) Het ROL adviseert de Provincie over het Openbaar Vervoer Deze verenigingen/stichtingen

Nadere informatie

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website VRAAG EN ANTWOORD LIJST PROEF 1 TRANZER Wat is Tranzer? Tranzer is een app waarmee u een digitaal treinkaartje kunt kopen. Wanneer u reist met de Valleilijn, hoeft u met dit kaartje niet meer in- en uit

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D

REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D. 8-12-2016. In het Algemeen Overleg 8-12-2016 heeft Tweede Kamerlid Hoogland 13 verbeterpunten voor de OV-chipkaart voorgesteld.

Nadere informatie

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Inhoudsopgave Algemene uitleg 2 Vragen en Antwoorden algemeen 7 Vragen en Antwoorden Stadsregio Arnhem Nijmegen 14 11 juni 2009 Q&A list OV-chipkaart Arnhem

Nadere informatie

De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder staat nog niet geheel vast.

De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder staat nog niet geheel vast. Bijlage 1 Opzet Launch Datum: Januari 2005 Betreft Beschrijving van de launch in 7 punten De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder

Nadere informatie

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland Dag strippenkaart Waar kan ik terecht met vragen? Voor alle vragen over het afschaffen van de strippenkaart en/of het reizen met de OV-chipkaart en over abonnementen bij Connexxion kunt u bij ons terecht.

Nadere informatie

Verslag NOVB Directeurenoverleg

Verslag NOVB Directeurenoverleg Verslag NOVB Directeurenoverleg Datum: Donderdag 2 juni 2016 Tijd: 10:00-12:00 uur Locatie: CROW, Utrecht Aanwezigen: Streek- en stadsvervoerders, secretaris DOC, landelijke consumentenorganisaties, IenM,

Nadere informatie

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.)

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) 410.00.038 OV Chipkaart def.indd 1 24-06-2008 14:19:30 Pagina Wat is de OV-chipkaart?... 3 - Even wennen - Waarom een OV-chipkaart? Wat moet ik doen om te

Nadere informatie

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger voor OV Mobiliteitskaart Blinden Slechtzienden - Begeleiders j Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger Humanis Consulting Auke Huisman November 2015

Nadere informatie

Reisde u met een papieren kaartje?

Reisde u met een papieren kaartje? Reisde u met een papieren kaartje?? Dit verandert er voor u. Reizen met 40% korting met Voordeelurenabonnement Kaartje met korting kopen bij loket of automaat, of thuis printen als e-ticket Op maandag-vrijdag

Nadere informatie

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad Onderwerp : Sentire, reisproduct voor blinden en slechtzienden 2500 EX Den Haag Postbus 20901 Aan: De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mevrouw W. Mansveld 10,00 per maand bood dit product

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

CONSUMENTENORGANISATIES

CONSUMENTENORGANISATIES CONSUMENTENORGANISATIES Aan het Bestuurlijk NOVB t.a.v. de voorzitter, mw. S. Dekker Rotterdam, 31 augustus 2018 Betreft: advies enkelvoudig in- en uitchecken in de treinketen (sicico) Geachte leden van

Nadere informatie

Expertisecentrum OV-betalen

Expertisecentrum OV-betalen Gebruiksgerichte strategie voor toekomstig OV-betalen Jasper van Kuijk Universitair docent gebruiksgerichte innovatie Coördinator Expertisecentrum OV-betalen 1 Expertisecentrum OV-betalen 2 1 Voorkomengemiste

Nadere informatie

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart De manier van reizen en betalen De OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart Doel Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reizigers in het openbaar (bus) vervoer.

Nadere informatie

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Datum: 13-12-2015 Artikel 1. Omschrijving en geldigheid a. U-OV Gemak Utrecht Stad geeft recht op vrij reizen met bus of tram van U-OV of treinen 2e klas van

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein Valleilijn Bus en trein op één lijn Buslijn 84 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 11 december 2016 Beste reiziger, Vanaf 11 december 2016 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 391 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van november 2011. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

connexxion ROCOV Gelderland Industrieweg Oost 13A 6662 NEELST Connexxion Openbaar Vervoer Laapersveld VB Hilversum

connexxion ROCOV Gelderland Industrieweg Oost 13A 6662 NEELST Connexxion Openbaar Vervoer Laapersveld VB Hilversum Industrieweg Oost 13A 6662 NEELST Datum: 2 maart 2016 Uw kenmerk: Toelichting adviesaanvragen Bijgevoegd vindt u twee adviesaanvragen over de pilot single check in single check out op de Valleilijn, de

Nadere informatie

Intentieverklaring. Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming. OV-Chipkaart

Intentieverklaring. Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming. OV-Chipkaart Partijen: Intentieverklaring Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming OV-Chipkaart 1. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, handelend als bestuursorgaan, mevrouw W.J. Mansveld;

Nadere informatie

MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO. 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart

MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO. 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart De OV-chipkaart, die de komende jaren landelijk wordt ingevoerd, kan het openbaar vervoer

Nadere informatie

Security congres. Gerben Nelemans 8 oktober 2008

Security congres. Gerben Nelemans 8 oktober 2008 Security congres Gerben Nelemans 8 oktober 2008 Trans Link Systems Opgericht door de 5 grootste OV-bedrijven (vertegenwoordigen ruim 80% van de OV-markt). Samenwerking met alle andere OV-bedrijven. Elektronisch

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein Valleilijn Bus en trein op één lijn Buslijn 84 86 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 10 december 2017 Beste reiziger, Vanaf 10 december 2017 rijden de bussen van Syntus Gelderland volgens

Nadere informatie

QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R

QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R Februari 2010 Bas Schuiling SP-Zoetermeer Stadhoudersting 12a 2713 GB ZOETERMEER E: zoetermeer@sp.nl Er is veel veranderd in het openbaar vervoer de laatste

Nadere informatie

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde vragen.

Nadere informatie

Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer. Geachte leden,

Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer. Geachte leden, (briefpapier C Mooij) Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer Betreft: Voortgang introductie OV-chipkaart Geachte leden, Op 7 mei jl. heeft uw commissie gesproken over de OV-chipkaart,

Nadere informatie

De invoering van de OV-Chipkaart

De invoering van de OV-Chipkaart oktober 2010l/jnovember 2010 Derde jaargang, nummer 2 U hebt de tweede digitale Nieuwsbrief van Reizigersoverleg Limburg (ROL) van 2010 in handen. Met deze Nieuwsbrief willen we u enkele keren per jaar

Nadere informatie

Afschrift: provincie Gelderland en Arriva Bijlage: klacht reiziger

Afschrift: provincie Gelderland en Arriva Bijlage: klacht reiziger Syntus t.a.v. de heer C. Anker Directeur Postbus 297 7400 AG DEVENTER Uw kenmerk: Uw datum: Ons Kenmerk: RGS451 Onderwerp: Incheckpaaltjes Afschrift: provincie Gelderland en Arriva Bijlage: klacht reiziger

Nadere informatie

Vragen 1. Wat is, in algemene zin, uw mening over de analyse van Rover op de naleving van de 11 reizigerseisen?

Vragen 1. Wat is, in algemene zin, uw mening over de analyse van Rover op de naleving van de 11 reizigerseisen? VRAGEN NR. 19 Haarlem, 13 maart 2007 Onderwerp: Vragen van H. Putters (SP) De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland deelt u overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van het Reglement van

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie 1 OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van januari 2013. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland?

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Op onze treinstations maken we steeds meer gebruik van poortjes. Om uw internationale reis zo makkelijk mogelijk te maken, leggen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 442 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Intentieverklaring. Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming. OV-Chipkaart

Intentieverklaring. Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming. OV-Chipkaart Intentieverklaring Platform voor Overleg, Samenwerking en Besluitvorming OV-Chipkaart 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, handelend als bestuursorgaan; 2. De gedeputeerde staten van de provincies

Nadere informatie

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Bus en trein op één lijn Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 14 december 2014 Beste reiziger, Vanaf 14 december 2014 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens een nieuwe dienstregeling.

Nadere informatie

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart Alle kennis die u nodig heeft om een reis te kunnen maken met de OV-chipkaart INHOUD Werking OV-chipkaart 3 Kaartsoorten 4 Verkrijgbaarheid kaart 5 Opladen en ophalen 5 Reizen met de OV-chipkaart 6 Abonnementen,

Nadere informatie

Intro. Er komen dus twee veranderingen:

Intro. Er komen dus twee veranderingen: Intro Er komen dus twee veranderingen: - - De ene verandering die heeft dus te maken met het wijzigen van de abonnementen En de andere verandering heeft betrekking op dat je iets meer kunt doen met de

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Uithuizen, 26 oktober 2010 Geacht college, Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Enige tijd geleden werden wij middels een artikel in het

Nadere informatie

Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019

Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019 Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019 Bijlage 1 Productvoorwaaden Voor Elkaar Pas Versie: 1.3 Datum: Januari 2019 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Voor Elkaar

Nadere informatie

Het ov-chipkaartsysteem en privacy. Workshop Privacy & RFID 9 september 2005

Het ov-chipkaartsysteem en privacy. Workshop Privacy & RFID 9 september 2005 Het ov-chipkaartsysteem en privacy Workshop Privacy & RFID 9 september 2005 Inhoud A. Trans Link Systems: introductie B. Het OV-chipkaart systeem C. De OV-chipkaart D. Wie verwerkt (persoons)gegevens?

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie 1.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen er in aanmerking voor het gratis reizen in 2009? 3. Ik

Nadere informatie

Voortgangsrapportage 1 e helft 2018, peildatum 1 juli 2018

Voortgangsrapportage 1 e helft 2018, peildatum 1 juli 2018 Voortgangsrapportage 1 e helft 2018, peildatum 1 juli 2018 Voor u ligt de voortgangsrapportage van het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB). Het doel van het NOVB is om de ov-reiziger snel, betrouwbaar,

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 18 januari 2010 Onderwerp Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 18 januari 2010 Onderwerp Kamervragen. Geachte voorzitter, a 1 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 397 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

User Centred Design Blokopdracht blok 1

User Centred Design Blokopdracht blok 1 User Centred Design Blokopdracht blok 1 Door: Klas: Datum: Arjen Tienkamp en Wesley Versteegen 01 Zwart 20 oktober 2011 Inhoudsopgave Inleiding Persona van de gebruikersgroep Problemen van de gebruikersgroep

Nadere informatie

Het heeft mijn leven uiteindelijk een

Het heeft mijn leven uiteindelijk een Het heeft mijn leven uiteindelijk een stuk makkelijker gemaakt De OV-chipkaart is volop in het nieuws. In steeds meer delen van Nederland kunt u met de OV-chipkaart reizen. Het is even wennen, maar met

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1704 10 februari 2010 Regeling tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met

Nadere informatie

Voortgangsrapportage 2014

Voortgangsrapportage 2014 Voortgangsrapportage 2014 1 oktober 2014 In januari van dit jaar hebben wij de NOVB Werkagenda voor 2014 aangeboden. Inmiddels is het NOVB een jaar aan de slag. Als voorzitters van het NOVB zijn wij er

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. Geachte leden, Gedeputeerde Staten Datum 29 maart 2005 Ons kenmerk 2005 13650 Onderwerp Bestuurlijk traject invoering OV chipkaart. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem Provinciale Staten van Noord Holland Door tussenkomst

Nadere informatie

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde

Nadere informatie

OV-chipkaart: Distributievisie stadsregio Rotterdam

OV-chipkaart: Distributievisie stadsregio Rotterdam OV-chipkaart: Distributievisie stadsregio Rotterdam Versie 02: oktober 2007 1. Inleiding De huidige vervoerbewijzen (strippenkaarten en sterabonnementen) kunnen in de stadsregio op meer dan 360 locaties

Nadere informatie

Project 054. Eindbeeldstudie. Landelijke Distributie

Project 054. Eindbeeldstudie. Landelijke Distributie Project 054 Eindbeeldstudie Landelijke Distributie 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Managementsamenvatting 3 1 Inleiding 4 2 Studieresultaten 5 2.1 Verkooppunten 5 2.2 Bankieren via internet 9 Versiebeheer

Nadere informatie

Handleiding OV en OV-fiets

Handleiding OV en OV-fiets Stap in. Stap op. Stap over. Handleiding OV en OV-fiets Hoe werkt Shuttel? Activeren Uw kaart dient u voor gebruik nog te activeren. Dit doet u door de vier stappen in de begeleidende brief te volgen.

Nadere informatie

Klant Het Bedrijf of organisatie die een overeenkomst is aangegaan met Arriva op grond waarvan Arriva Voor Elkaar Pas producten worden geleverd.

Klant Het Bedrijf of organisatie die een overeenkomst is aangegaan met Arriva op grond waarvan Arriva Voor Elkaar Pas producten worden geleverd. Voorwaarden Arriva Voor Elkaar Pas (Kaarthouder) Inleiding Deze zijn in werking getreden op 16 februari 2016. In deze voorwaarden staan de rechten en plichten van Kaarthouder met een Voor Elkaar Pas. Definities

Nadere informatie

Atlijd Korting Scholier

Atlijd Korting Scholier Atlijd Korting Scholier 1. Waarom een nieuw product voor scholieren en een compensatieregeling? De introductie van de nieuwe abonnementen en de daarbij horende prijseffecten in de regio DAV en HWGO hebben

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Aan: Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer Van: RET Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Inhoudsopgave 1. Van strip naar chip in RET metro 1.1 Wat houdt de volledige

Nadere informatie

Arriva abonnementsvoorwaarden

Arriva abonnementsvoorwaarden Arriva abonnementsvoorwaarden Algemeen Arriva kent een aantal typen abonnementen waarop deze voorwaarden betrekking hebben. De abonnementen, hun werking en geldigheid worden in deze voorwaarden benoemd.

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 41, tweede lid, van het Besluit personenvervoer 2000;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 41, tweede lid, van het Besluit personenvervoer 2000; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11557 29 juni 2011 Regeling tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met het

Nadere informatie

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van IenM/BSK-, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van IenM/BSK-, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken; CONCEPT Besluit van houdende wijziging van het Besluit personenvervoer 2000 houdende invoering van een geldige verblijftitel voor uitsluitend de bij het openbaar vervoer behorende voorzieningen Op de voordracht

Nadere informatie

Bus en trein op één lijn

Bus en trein op één lijn Contact en reisinformatie Reisinformatie oor vragen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u de

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. 2 e helft 2016, peildatum 31 december 2016

Voortgangsrapportage. 2 e helft 2016, peildatum 31 december 2016 Voortgangsrapportage 2 e helft 2016, peildatum 31 december 2016 Het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) is een overleg tussen overheden, vervoerders en consumentenorganisaties. Samen buigen zij zich

Nadere informatie

Tussenrapportage Verkoop en Gebruik Vizirisreisproduct. Periode 15 april tot en met 23 december 2011

Tussenrapportage Verkoop en Gebruik Vizirisreisproduct. Periode 15 april tot en met 23 december 2011 Tussenrapportage Verkoop en Gebruik Vizirisreisproduct Periode 15 april tot en met 23 december 2011 Auteur: Drs. D.C.W.M Coenen, kwartiermaker Landelijk Productregisseur In opdracht van : Directeurenoverleg

Nadere informatie

ROCOV Gelderland. Ben Mouw Voorzitter

ROCOV Gelderland. Ben Mouw Voorzitter ROCOV Gelderland Ben Mouw Voorzitter 20 jaar OV consumentenplatform De stem van de reiziger Toevoeging Stadsregio Arnhem Nijmegen ROCOV Gelderland Start platform WP 2000 Start ROCOV Gelderland Stadsregio

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. augustus 2015

Voortgangsrapportage. augustus 2015 Voortgangsrapportage augustus 2015 Het NOVB bestaat twee jaar en heeft inmiddels een aantal belangrijke resultaten geboekt. Zo is er o.a. een akkoord bereikt over het bedrag dat voortkomt uit incomplete

Nadere informatie

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Alles over Traject Vrij Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Omdat NS overstapt op de OV-chipkaart, bieden wij vanaf 9 juli het Maand- of Jaartrajectabonnement niet meer aan. Er is een alternatief

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Henschotermeer Streeklijnen Lijn 382 383 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 9 december 2018 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kun je terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Henschotermeer Streeklijnen Lijn 382 383 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Bijlage 2 Arriva Abonnementsvoorwaarden februari 2019

Bijlage 2 Arriva Abonnementsvoorwaarden februari 2019 Bijlage 2 Arriva Abonnementsvoorwaarden februari 2019 Pagina 2 van 9 Bijlage 2: Arriva abonnementsvoorwaarden Algemeen Arriva kent verschillende typen abonnementen waarop deze voorwaarden betrekking hebben.

Nadere informatie

Onze producten maken het bovendien erg eenvoudig voor OV-bedrijven om loyaltyprogramma s

Onze producten maken het bovendien erg eenvoudig voor OV-bedrijven om loyaltyprogramma s BROCHURETEKST TELEXIS Introductie Telexis Telexis is al sinds 1999 bezig met e-ticketing (bus- en treintickets op je smartphone) en contactloos betalen. Telexis maakt betalen eenvoudig. Dat doen we met

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas Veelgestelde vragen Productvoorwaarden Goede Zaakpas Versie: 1.1 Datum: 26 februari 2014 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Goede Zaakpas van Arriva. Met de Goede Zaakpas reist U

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 480 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 61 Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze

Nadere informatie

Tarievenhuis Oost Nederland

Tarievenhuis Oost Nederland Tarievenhuis Oost Nederland Presentatie 3 mei 2017 Technische briefing Besluitvorming Het Tarievenhuis Oost is door GS van Gelderland, Overijssel en Flevoland vastgesteld Invoering 1 juli 2017 De Staten

Nadere informatie

Arriva abonnementsvoorwaarden

Arriva abonnementsvoorwaarden Arriva abonnementsvoorwaarden Algemeen Arriva kent verschillende typen abonnementen waarop deze voorwaarden betrekking hebben. De abonnementen, hun werking en geldigheid worden in deze voorwaarden benoemd.

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor meer informatie over de OV-chipkaart in Brabant kunt u terecht op www.brabant.nl/ovchipkaart. Voor het kiezen welke

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070

RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070 RAADSINFORMATIEBRIEF 2015-070 Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4998406 Aan : Gemeenteraad Datum : 30 juni 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Programma : 8. Mobiliteit TITEL Ingebruikname

Nadere informatie

Gebruiksgemak van de anonieme OV-chipkaart

Gebruiksgemak van de anonieme OV-chipkaart Gebruiksgemak van de anonieme OV-chipkaart Onderzoek naar de gebruikservaringen van ANWB-leden met de anonieme OV-chipkaart ANWB Vereniging (Algemeen Ledenbelang en Actieve Leden) maart 2011 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV 2014 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen Qbuzz - Noord-Nederland pag. 1 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV - regio Utrecht

Nadere informatie

Vallei. Streeklijnen. Lijn. Vervoer vanuit het hart 80 X

Vallei. Streeklijnen. Lijn. Vervoer vanuit het hart 80 X Vallei Streeklijnen Lijn 80 X80 82 83 280 5 85 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Om te kunnen reizen met uw OV-chipkaart, checkt u in- en uit bij de poorten en paaltjes op het station. Aan de hand van een aantal voorbeelden van schermen

Nadere informatie

Interview Marlies Meesters Transvision

Interview Marlies Meesters Transvision De printscreens in het ontwerp gaven een goed beeld, volgens Marlies Meesters. Bovendien kwam het grotendeels overeen met de verwachtingen van Transvision. Hierdoor en door de lange samenwerking met Korton

Nadere informatie

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7 Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007 agendapunt 7 Onderwerp: OV-chipkaart: Stand van zaken, actuele planning en communicatie; Afspraken decentrale overheden inzake gezamenlijke elementen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 23 645 Openbaar vervoer Nr. 684 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Nationaal Militair Museum Streeklijnen Lijn 356 381 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde

Nadere informatie