Het heeft mijn leven uiteindelijk een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het heeft mijn leven uiteindelijk een"

Transcriptie

1 Het heeft mijn leven uiteindelijk een stuk makkelijker gemaakt De OV-chipkaart is volop in het nieuws. In steeds meer delen van Nederland kunt u met de OV-chipkaart reizen. Het is even wennen, maar met een beetje hulp en de juiste informatie is het wel gemakkelijker. Met deze nieuwsbrief helpen wij u graag een handje. Toos Janse uit Rotterdam heeft in plaats van een roze strippenkaart nu een persoonlijke OV-chipkaart. Op de laptop van haar kleindochter heeft ze automatisch opladen aangevraagd. Nu nog ophalen bij een aangesloten sigarenwinkel. Toos Janse was één van de eersten in Rotterdam die is overgestapt van haar roze strippenkaart naar de OV-chipkaart. De gemeente biedt gratis reizen aan en dat heb ik geprobeerd. Ze dachten dat ouderen er niets van zouden snappen, zoveel informatie kregen we. Uiteindelijk bleken ouderen het sneller op te pakken dan ze dachten. Toos heeft zelf geen internet, maar kan bij haar kleindochter alles regelen. Met een persoonlijke kaart kan ze haar leeftijdskorting krijgen. Met de anonieme kaart kan dat niet. Maar steeds naar het station om op te laden was voor haar een probleem. Chelsey (12), haar kleindochter, wees haar op automatisch opladen. Dan moet ik nog maar één keer langs de sigarenboer om het op mijn kaart te laten zetten. Als mijn saldo te laag is, wordt dan automatisch saldo van mijn bankrekening overgemaakt naar mijn OVchipkaart. Het heeft mijn leven uiteindelijk een stuk makkelijker gemaakt. Toos reist niet regelmatig genoeg voor een abonnement. Dus ik zat vroeger te hannesen met roze strippenkaarten die ik dan weer kwijt was, zodat ik er één moest bijkopen in de bus. Dat is duur. Of ik bleef zitten met zo n kaart met één laatste strip. Hier hoef ik niet bij na te denken. Ja, één keer, toen gratis reizen was afgelopen heb ik vergeten uit te checken en kostte me dat 4,-! Dat kreeg ik uiteindelijk wel terug, omdat we nog mochten wennen, maar het was wel even schrikken toen ik het bonnetje zag. Dat overkomt je maar één keer. Alleen nog OV-chipkaart Rotterdam is op 11 februari 2010 als eerste helemaal overgestapt op de OV-chipkaart. In bus, tram en metro kan dan alleen nog worden gereisd met de OV-chipkaart. Ik ben er klaar voor, zegt Toos.

2 Keuzedagen en de OVchipkaart Een van de meest gestelde vragen over de OV-chipkaart en de Voordeelurenkaart van NS is: Wat gebeurt er met mijn Keuzedagen?. Miranda Mens, woordvoerster NS : Keuzedagen zijn gekoppeld aan uw Voordeelurenabonnement en niet aan uw OV-chipkaart. Papier Voorlopig ontvangt u uw Keuzedagen nog gewoon op papier. Gebruik voorlopig het papieren kaartje en in de toekomst hoort u van ons tijdig hoe we daar mee omgaan bij de OV-chipkaart. Korting Dat reizen op papier geldt trouwens ook voor samenreiskorting. U kunt op uw Voordeelurenabonnement mensen met 40% korting meenemen. Als u zelf de OV-chipkaart gebruikt, laat u medereizigers een papieren kaartje kopen met korting. De conducteur scant de OVchipkaart en knipt de papieren kaartjes. Tip Nog een tip van Miranda Mens: De einddatum op uw OV-chipkaart van NS geeft de geldigheidsduur van de chipkaart aan, niet van uw abonnement. Voordeelurenkaart is ook OVchipkaart Kijk eens goed op uw NS voordeelurenabonnement. Is dat een OV-chipkaartlogo? Jazeker! Dat scheelt weer 7,50! Het NS Voordeelurenabonnement is geladen op een OVchipkaart. U kunt op uw OV-chipkaart met NS Voordeelurenabonnement ook saldo zetten om in het stadsen streekvervoer te reizen. Reizen op saldo vraagt u aan op of bij de NS Klantenservice, ( 0,10 p.m.). Ga vervolgens naar de NS-kaartautomaat of de NSbalie om reizen op saldo op uw OV-chipkaart te activeren. OV-chipkaart kwijt? Wat nu? Heeft u een persoonlijke OV-chipkaart? Laat deze dan zo snel mogelijk blokkeren. U kunt dit zelf doen als u bent aangemeld voor Mijn OV-chipkaart op U kunt ook contact opnemen met de Klantenservice OVchipkaart, telefoonnummer ( 0,10 p.m.). Uw OV-chipkaart is de volgende dag beschermd tegen misbruik. U leest/hoort direct hoe u een vervangende kaart aanvraagt. Als u een anonieme OV-chipkaart heeft, zijn de producten en het saldo niet verzekerd tegen diefstal of verlies. Dat is hetzelfde als het verlies van een strippenkaart. Wie hem vindt, kan hem gebruiken.

3 Wegwerpchipkaartjes: altijd duurder Wie zonder plastic OV-chipkaart op stap gaat en geen strippenkaart bij zich heeft, kan erg duur uit zijn voor een korte rit. Zeker als u ook voor de kleinkinderen betaalt bij een dagje uit. Het loont om bij een sigarenwinkel, bij een balie of uit een automaat een anonieme OV-chipkaart aan te schaffen. Die kaart is vier à vijf jaar geldig en de aanschafkosten heeft u er zo uit. Nog beter is een persoonlijke kaart. Daarop krijgt u als 65-plusser automatisch korting in de bus, tram en metro. Op stap met de kleinkinderen en de OV-chipkaart Samen reizen op één OV-chipkaart is niet mogelijk, zoals bij een strippenkaart. Kinderen hebben een eigen OV-chipkaart nodig zodra ze vier jaar oud zijn. Een OV-chipkaart kan al worden aangevraagd vanaf de leeftijd van drie jaar en zes maanden. Tot die leeftijd is een kaart niet nodig, omdat ze nog gratis gebruikmaken van openbaar vervoer. Vroeger mocht elk kind zelf stempelen, anders kreeg u ruzie met hen en zij met elkaar. Nu mogen ze zelf in- en uitchecken. Liefst met hun eigen persoonlijke OVchipkaart. En als u er nu voor kunt zorgen dat de ouders van de kleinkinderen de persoonlijke kaart automatisch laten opladen, dan bent u ook nog eens minder geld kwijt aan een dagje uit. Wat u beslist niet moet doen, is voor elk kind een wegwerpchipkaartje kopen uit de automaat of in de bus of tram. Dat is veel te duur en u kunt er niet mee overstappen tussen de verschillende openbaar vervoerbedrijven. Totdat uw kleinkind een geldig vervoerbewijs moet hebben, kunt u het beste gebruikmaken van de extra brede poortjes wanneer u samen met uw kleinkind reist. Houd het jonge kleinkind op de arm, in de buggy of vlak voor uw voeten als u de poortjes passeert. Let op: niet spelen Kinderen willen nog wel eens spelen met de kaartlezer. Inchecken-uitchecken-incheckenuitchecken. Leer hen de goede manier aan. Dat scheelt in de reiskosten, want bij niet goed uitchecken kost de rit 4 in de bus, tram en metro en tot 20 in de trein. U kunt alvast uitchecken als u de één na laatste halte van uw reis bent gepasseerd. U betaalt dan niet minder, maar u heeft wel meer tijd bij het uitchecken.

4 Hoe u veilig de poortjes doorkomt Om veilig langs de poortjes in de metro en bij de treinstations te komen, hoeft u niet snel of lenig te zijn. Als u snapt hoe het werkt, lukt het u ook met een beperking. Of met een partner die een beperking heeft. Sommige mensen zijn bang dat ze klem komen te zitten met kinderwagen of rolstoel. Of dat ze hun kinderen of demente partner in het gewoel verliezen. Of dat ze hun OV-chipkaart laten vallen als ze net door het poortje moeten. Maar in de praktijk valt het allemaal reuze mee. De meeste mensen hebben het heel snel door. Wij geven u wat tips: TIP 1 Stuur mensen die u begeleidt en die zelf niet vaardig genoeg zijn vóór u uit door de poortjes. Het is beter dat zij even op u moeten wachten, dan dat u al aan de andere kant staat en zij er niet uit of in kunnen. TIP 2 Gebruik het brede poortje als u een kinderwagen of een rolstoel hebt. Als u slechtziend bent, wordt u vanzelf naar de brede poortjes geleid via de geleidelijnen. TIP 3 Een ingebouwde sensor zorgt ervoor dat de poortjes zolang open blijven als nodig is. Ze gaan dicht als er geen beweging meer bij het poortje is. In geval van nood gaan de poortjes automatisch open. Bij brand gaan alle poortjes open en kunt u er gewoon snel uit. Niet overal komen trouwens poortjes. Ze staan nu alleen nog in de Randstad. Zoals bij sommige andere vervoerders zal ook NS in de toekomst poortjes sluiten.. De sluiting van de poortjes hangt onder andere af van de snelheid waarmee klanten overstappen van het papieren kaartje op de OV-chipkaart. NS plaatst niet op alle stations poortjes, toch zal in de toekomst 90% van de reizigers bij het begin en/of het einde van hun reis een poortje passeren. Dat is ook makkelijk, omdat je vrijwel niet kunt vergeten uit te checken. Daarnaast blijven de conducteurs in de trein en op de stations controleren. Hierdoor neemt het aantal zwartrijders af en verbetert de sociale veiligheid in de trein en op stations.

5 Declareren van vervoerskosten Wie met pensioen gaat wordt vaak overspoeld met verzoekjes voor vrijwilligersorganisaties. Die werken vaak met een declaratiesysteem voor vervoerskosten. Maar hoe komt u nu aan een bonnetje? Een gewoon treinkaartje of een roze strippenkaart kon u met een nietje aan het declaratieformulier bevestigen. Maar een elektronisch geregistreerde reis kent geen papier. Toch is het mogelijk om een geldig bewijs te verkrijgen. De mogelijkheden op een rij: De verkoop en oplaadautomaat In Rotterdam en Amsterdam staan verkoop- en oplaadautomaten waar u uw tien laatste ritten, plus de twee laatste oplaadmomenten op een bonnetje kunt laten printen. Dit zijn geldige bewijsstukken voor uw declaratie. U kunt hier met zowel een persoonlijke als een anonieme kaart gebruik van maken. de internetsite van NS biedt die mogelijkheid, voor zowel persoonlijke OV-chipkaarten als anonieme. Beperking is wel dat u dan alleen de NS reizen kunt zien en afdrukken. Balie Bij de NS balie kunt u een afdruk laten maken van de reizen die u met NS heeft gereisd. Niet teveel en niet te weinig Let op dat u reizen niet dubbel declareert. Elke reis is herkenbaar aan datum en tijdstip. Als u weinig reist en tweemaal een bonnetje uitdraait, kan het gebeuren dat dezelfde reis op allebei de bonnetjes staat. Als u veel reist en weinig bonnetjes uitdraait, dan kunt u reizen missen in uw administratie. Tip: Reist u veel? Meld u dan aan voor Mijn OV-chipkaart op Of draai regelmatig (elke acht ritten) een bon uit. Internet Op kunt u zich met uw persoonlijke OVchipkaart aanmelden voor Mijn OV-chipkaart. U kunt dan uw reizen op saldo of product bekijken en afdrukken. Ook dit is een geldig bewijsstuk. Ook

6 Automatisch opladen, hoe werkt dat? Waar u vroeger net een strip te kort kwam op de roze strippenkaart, zo kan het met de OVchipkaart gebeuren dat u te weinig saldo heeft voor een reis. En daar staat u dan bij de bushalte. Met automatisch opladen, heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Zodra het saldo op uw kaart lager is dan 5,00, wordt er automatisch een vast bedrag opgeladen van uw bankrekening. Zo heeft u altijd voldoende saldo om te reizen en hoeft u niet meer in de rij te staan voor een balie of automaat. Automatisch opladen is alleen mogelijk op een persoonlijke OV-chipkaart. Voor automatisch opladen hoeft u maar één keer een machtiging af te geven. Daarmee geeft u doorlopend toestemming voor het automatisch opladen van uw saldo. U kunt kiezen voor een bedrag van 10,00, 20,00 of 50,00. Reist u op saldo met de NS? Zorg er dan voor dat uw automatisch oplaadbedrag in ieder geval gelijk of meer is dan het instaptarief van 10,- bij een kortingskaart van de NS. U kunt automatisch opladen op elk gewenst moment weer beëindigen door uw machtiging in te trekken. U kunt automatisch opladen aanvragen op Hiervoor moet u zich aanmelden voor Mijn OV-chipkaart en moet u een machtiging via ideal afgeven. U boekt hiervoor 0,01 over. Dit bedrag kan alleen van u zijn. Geen internet? Geen nood. U kunt ook het papieren formulier "aanvraag automatisch opladen" invullen. Dit formulier is verkrijgbaar bij de balies van openbaar vervoerbedrijven. Ophalen Na het afronden van de aanvraagprocedure krijgt u bericht dat u uw aanvraag van automatisch opladen nog moet activeren bij een Verkoop- en Informatiepunt of NS-servicebalie. Dat activeren wordt ook wel ophalen genoemd, omdat u zelf met uw OV-chipkaart bij een Verkoop- en informatiepunt langs moet. Naast de balies van vervoersbedrijven, zoals RET, GVB en NS, zijn in Nederland meer dan ophaalpunten. Die vindt u bij veel sigarenwinkels, supermarkten en postkantoren. U herkent de winkels aan de roze OV-chipkaartsticker. Een uitzondering Als u uw OV-chipkaart gelijktijdig met automatisch opladen aanvraagt, kunt u niet terecht bij de sigarenboer of supermarkt. U moet dan bij een balie van NS op een groot station of bij de balie van RET of GVB langs om automatisch opladen te activeren. De reden daarvoor is dat het kaartnummer nog niet is gekoppeld aan uw aanvraag. Uw kaart is namelijk pas later gemaakt. Bij de balie helpen ze u graag verder.

7 Waar is de OV-chipkaart al verplicht? De OV-chipkaart wordt in steeds meer gebieden verplicht in Eind 2009 konden reizigers niet meer met de strippenkaart terecht in de metro van Rotterdam en Amsterdam. Sinds 11 februari 2010 is in de regio Rotterdam de OV-chipkaart het enige betaalmiddel voor openbaar vervoer. Binnen het jaar volgen alle andere regio s. NS houdt zich aan een stapsgewijze invoering en schaft het papieren vervoerbewijs pas af als de klanten daaraan toe zijn. Uiteindelijk reist iedereen straks met de OVchipkaart. Leg dus geen voorraad strippenkaarten aan en maak ze op als uw regio overgaat op de OV-chipkaart. Dan weet u zeker dat u er klaar voor bent als de strippenkaart na een tijdje niet meer geldig is. Reizen bij NS? Eerst activeren. Bij alle vervoerders kunt u met saldo op de kaart gewoon reizen. Bij NS ligt het anders. Daar moet u eerst de kaart activeren om te kunnen reizen. Dit is noodzakelijk, omdat u bij de NS een keuze moet maken tussen reizen per 1 e of 2 e klasse. Omdat de kaartlezers of poortjes op het station staan, is het nodig die keuze vóór de reis te maken. U vraagt reizen op saldo aan op de NSwebsite of bij de NS-klantenservice en activeert het daarna bij een NS balie of NS kaartautomaat. Wie wil wisselen van klasse regelt dat weer bij de balie, de NS kaartautomaat of op internet. Reizen met een visuele beperking De poortjes bij metro- en treinstations geven bij het in- en uitchecken een duidelijk hoorbaar geluidssignaal. Hieraan hoort u of het in- of uitchecken is gelukt. Heeft u een geleidehond? Neem dan de extra brede poortjes. Geleidingsstrips leiden u naar de bredere poortjes. Voelbare kenmerken De OV-chipkaart heeft geen voelbare kenmerken. Daarin verschilt de kaart niet van PIN-passen of creditcards. U kunt wel bij de Klantenservice OV-chipkaart een speciale herkenningssticker aanvragen. Deze sticker kunt u op uw OV-chipkaart plakken, zodat deze voelbaar herkenbaar is. Rotterdam en Amsterdam In Rotterdam en Amsterdam is er voor mensen met een visuele beperking die aangesloten zijn bij Viziris een speciale sleutelkaart. Deze sleutelkaart geeft een bepaalde periode toegang tot de metro. Daarnaast is er in deze steden een Viziris maandabonnement verkrijgbaar. Dit abonnement kan op een persoonlijke OV-chipkaart geladen worden. Reizigers met een OV-begeleiderskaart (B) in de regio s Amsterdam en Rotterdam hebben een tijdelijke OV-begeleiderskaart gekregen. Heeft u een visuele beperking en reist u in deze steden? Ga dan voor meer informatie naar RET of GVB. Rest van Nederland Voor blinden en slechtzienden verandert in de rest van Nederland voorlopig nog niets. Zij kunnen op de manier reizen, zoals zij gewend zijn. Er wordt gewerkt aan een landelijke oplossing.

8 Ik heb al zoveel pasjes Mevrouw Peeters uit Leidschendam heeft in haar portemonnee een Rocks pas, een Bonuskaart, de pas van haar ziektekostenverzekering, haar bankpas, haar identiteitskaart van de gemeente, de pas van de thuiszorg, een bibliotheekpas en een klantenkaart van de Douglas. En nu ook een OV-chipkaart. Het wordt wel veel. Waarom weer een pas? Voor de pas verdwijnen andere dingen. De roze strippenkaart bijvoorbeeld of uw bus of treinabonnement. Maar alles bij elkaar kan de stapel pasjes in de portemonnee best dik worden. Dat zijn we met u eens! Kan er niet slim worden gecombineerd? Voor de OV-chipkaart is eigenlijk al slim gecombineerd. Alle vervoerders werken ermee. Daardoor kunt u op een OV-chipkaart waarop een NS voordeelurenabonnement staat ook saldo zetten voor reizen met het stadsvervoer. Of u zet er een busabonnement op. En combinaties met de andere passen? Andere passen werken met andere techniek. Bijvoorbeeld leesbare informatie, zoals streepjescodes. Of met een chip of magneetstrip, zoals uw bankpas. Deze moet met een apparaat worden uitgelezen. De OV-chipkaart leest af op korte afstand bij een kaartlezer via een radiosignaal. Daardoor slijt hij minder snel. In Engeland, waar een soortgelijke kaart als de OV-chipkaart in Londen al jaren wordt gebruikt, denken ze erover deze zogeheten Oyster Card te voorzien van een bankchip. In Nederland is het nog niet zo ver. Hier zal de OV-chipkaart eerst ingevoerd worden als betaalmiddel voor het openbaar vervoer. Maar het denken staat niet stil. Colofon Deze nieuwsbrief is een eenmalige uitgave van het Communicatie en Coördinatiepunt OV-chipkaart op basis van de meest gestelde vragen door ouderen. De uitgave kwam tot stand dankzij de actieve medewerking van ouderenorganisaties.

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart >

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart > < Reizen met de ] [ OV-chipkaart > Waar kan ik terecht voor meer informatie? Alles over de OV-chipkaart Klantenservice OV-chipkaart: via internet: www.ov-chipkaart.nl Hier vindt u ook filmpjes die u precies

Nadere informatie

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde vragen.

Nadere informatie

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland Dag strippenkaart Waar kan ik terecht met vragen? Voor alle vragen over het afschaffen van de strippenkaart en/of het reizen met de OV-chipkaart en over abonnementen bij Connexxion kunt u bij ons terecht.

Nadere informatie

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.)

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) 410.00.038 OV Chipkaart def.indd 1 24-06-2008 14:19:30 Pagina Wat is de OV-chipkaart?... 3 - Even wennen - Waarom een OV-chipkaart? Wat moet ik doen om te

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer Algemeen

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van november 2011. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Inhoudsopgave Algemene uitleg 2 Vragen en Antwoorden algemeen 7 Vragen en Antwoorden Stadsregio Arnhem Nijmegen 14 11 juni 2009 Q&A list OV-chipkaart Arnhem

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie 1 OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van januari 2013. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart Alle kennis die u nodig heeft om een reis te kunnen maken met de OV-chipkaart INHOUD Werking OV-chipkaart 3 Kaartsoorten 4 Verkrijgbaarheid kaart 5 Opladen en ophalen 5 Reizen met de OV-chipkaart 6 Abonnementen,

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

De OV-chipkaart in Limburg

De OV-chipkaart in Limburg De OV-chipkaart in Limburg De nieuwe manier van reizen en betalen in het Openbaar Vervoer 1 Versie 9 Reizigersoverleg Limburg(ROL) Het ROL adviseert de Provincie over het Openbaar Vervoer Deze verenigingen/stichtingen

Nadere informatie

Intro. Er komen dus twee veranderingen:

Intro. Er komen dus twee veranderingen: Intro Er komen dus twee veranderingen: - - De ene verandering die heeft dus te maken met het wijzigen van de abonnementen En de andere verandering heeft betrekking op dat je iets meer kunt doen met de

Nadere informatie

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder.

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor het kiezen welke OV-chipkaart en welke kortingsproducten voor de bus in Brabant het beste bij u passen, kunt u terecht

Nadere informatie

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor meer informatie over de OV-chipkaart in Brabant kunt u terecht op www.brabant.nl/ovchipkaart. Voor het kiezen welke

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

< Alle vragen en ] [ antwoorden op een rij > Alles over het verlopen van uw OV-chipkaart

< Alle vragen en ] [ antwoorden op een rij > Alles over het verlopen van uw OV-chipkaart < Alle vragen en ] [ antwoorden op een rij > Alles over het verlopen van uw OV-chipkaart 1 Uw persoonlijke OV-chipkaart is (bijna) verlopen Uw persoonlijke OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Ongeveer zes

Nadere informatie

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen Een maand lang reizen met voordeel en gemak Informatie over maandabonnementen Inhoudsopgave 3 3 Maandtrajectabonnement 4 Maandnetabonnement 4 NS-stamkaart 4 Belastingvoordeel 5 Makkelijk verkrijgbaar 5

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

De nieuwe NS-abonnementen voor senioren

De nieuwe NS-abonnementen voor senioren DX18-947/09.11 De nieuwe NS-abonnementen voor senioren Ontdek je eigen voordeel op ns.nl 17944 NSR brochure NS-abon senioren_v2.indd 1 01-09-11 11:32 Inhoudsopgave 3 Altijd een abonnement dat bij u past

Nadere informatie

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart De Rotterdamse lijst van 10 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart Invoering OV-chipkaart: de Rotterdamse lijst van 10 De tien leerpunten worden onderverdeeld in: Leerpunten voor landelijke

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Aan: Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer Van: RET Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Inhoudsopgave 1. Van strip naar chip in RET metro 1.1 Wat houdt de volledige

Nadere informatie

Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement?

Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement? Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement? Voortaan met uw OV-chipkaart Noteer hier uw gebruikte Keuzedagen: 1 5 2 6 3 7 4 NS Klantenservice via 0900-202 11 63 ( 0,10 p.m.). 24 uur per dag

Nadere informatie

Reisde u met een papieren kaartje?

Reisde u met een papieren kaartje? Reisde u met een papieren kaartje?? Dit verandert er voor u. Reizen met 40% korting met Voordeelurenabonnement Kaartje met korting kopen bij loket of automaat, of thuis printen als e-ticket Op maandag-vrijdag

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015 Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015 Wat zijn de Spoordeelweken? In de zomer van 2015 vinden opnieuw de Spoordeelweken plaats. Van 13 juli t/m 23 augustus 2015 kunnen 4,5 miljoen mensen in Nederland

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

Puzzel OVCP - Wal. Beste medewerker,

Puzzel OVCP - Wal. Beste medewerker, Puzzel OVCP - Wal Beste medewerker, Beantwoord onderstaande vragen en vul de letter achter het juiste antwoord steeds in bij de oplossing (onderaan dit document). Hierdoor ontstaat er één woord. Op deze

Nadere informatie

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u!

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Nieuw in 2013 Het Regio Abonnement Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Wat is het Regio Abonnement? Het Regio Abonnement is een abonnement voor

Nadere informatie

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Artikel 1 Geldigheid en prijs a. U-OV Sterabonnementen zijn geldig in alle bussen van U-OV

Nadere informatie

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Alles over Traject Vrij Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Omdat NS overstapt op de OV-chipkaart, bieden wij vanaf 9 juli het Maand- of Jaartrajectabonnement niet meer aan. Er is een alternatief

Nadere informatie

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 95 Goor - Borculo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 1 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Datum: 13-12-2015 Artikel 1. Omschrijving en geldigheid a. U-OV Gemak Utrecht Stad geeft recht op vrij reizen met bus of tram van U-OV of treinen 2e klas van

Nadere informatie

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode?

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode? Veel gestelde vragen NS Extra NS EXTRA ALGEMEEN Wat is NS Extra? NS Extra is een nieuwe dienst van NS voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart. Deelnemers aan NS Extra ontvangen vanuit de check-uit

Nadere informatie

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland?

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Op onze treinstations maken we steeds meer gebruik van poortjes. Om uw internationale reis zo makkelijk mogelijk te maken, leggen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Bus en trein op één lijn Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 14 december 2014 Beste reiziger, Vanaf 14 december 2014 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens een nieuwe dienstregeling.

Nadere informatie

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel.

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel. Reisinformatie en contact Reisinformatie Voor agen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u de

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 1.0 Juli 2014

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 1.0 Juli 2014 Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 1.0 Juli 2014 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie 1.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen er in aanmerking voor het gratis reizen in 2009? 3. Ik

Nadere informatie

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen 2015 GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Goede reis! Kaartsoorten en tarieven Inhoudsopgave Voor het reizen met het

Nadere informatie

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Om te kunnen reizen met uw OV-chipkaart, checkt u in- en uit bij de poorten en paaltjes op het station. Aan de hand van een aantal voorbeelden van schermen

Nadere informatie

Handleiding OV en OV-fiets

Handleiding OV en OV-fiets Stap in. Stap op. Stap over. Handleiding OV en OV-fiets Hoe werkt Shuttel? Activeren Uw kaart dient u voor gebruik nog te activeren. Dit doet u door de vier stappen in de begeleidende brief te volgen.

Nadere informatie

Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013. Vechtdallijnen.nl

Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013. Vechtdallijnen.nl GELDIG Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013 3 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Voor het reizen met

Nadere informatie

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad Onderwerp : Sentire, reisproduct voor blinden en slechtzienden 2500 EX Den Haag Postbus 20901 Aan: De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mevrouw W. Mansveld 10,00 per maand bood dit product

Nadere informatie

De invoering van de OV-Chipkaart

De invoering van de OV-Chipkaart oktober 2010l/jnovember 2010 Derde jaargang, nummer 2 U hebt de tweede digitale Nieuwsbrief van Reizigersoverleg Limburg (ROL) van 2010 in handen. Met deze Nieuwsbrief willen we u enkele keren per jaar

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Overzicht veel gestelde vragen. Antwoorden staan op de volgende pagina s. 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen

Nadere informatie

Vechtdallijnen. vanaf 8 december 2013. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. Vechtdallijnen.nl

Vechtdallijnen. vanaf 8 december 2013. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. Vechtdallijnen.nl Geldig Vechtdallijnen vanaf 8 december 2013 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 3 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Voor het reizen met het openbaar

Nadere informatie

Verklaring van namen en begrippen

Verklaring van namen en begrippen Abonnementsvoorwaarden Aquabus B.V. Geldig vanaf: 1 juni 2014 Aquabus abonnementsvoorwaarden Algemeen Aquabus BV is de exploitant van de Waterbus en Aqualiner veerdiensten. Aquabus kent abonnement(en)

Nadere informatie

Amersfoort. Stadsdienst. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Amersfoort. Stadsdienst. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Amersfoort Stadsdienst 1 X2 3 N3 X4 5 6 7 8 17 N17 19 217 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag

Nadere informatie

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV 2014 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen Qbuzz - Noord-Nederland pag. 1 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV - regio Utrecht

Nadere informatie

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart De manier van reizen en betalen De OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart Doel Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reizigers in het openbaar (bus) vervoer.

Nadere informatie

De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder staat nog niet geheel vast.

De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder staat nog niet geheel vast. Bijlage 1 Opzet Launch Datum: Januari 2005 Betreft Beschrijving van de launch in 7 punten De beschrijving in deze bijlage geeft de huidige stand van zaken. Met name de concrete invulling per vervoerder

Nadere informatie

Oldenzaal Station - Oldenzaal De Thij dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Oldenzaal Station - Oldenzaal De Thij dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 65 Oldenzaal Station - Oldenzaal De Thij dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 1 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 95 Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 1 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze vervoerbewijzen

Nadere informatie

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 61 Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze

Nadere informatie

Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement

Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement Een maand of jaar voor een vast bedrag onbeperkt reizen op de lijnen van Connexxion, EBS, GVB en Keolis (allgo) in Noord-Holland en Almere

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas Veelgestelde vragen Productvoorwaarden Goede Zaakpas Versie: 1.1 Datum: 26 februari 2014 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Goede Zaakpas van Arriva. Met de Goede Zaakpas reist U

Nadere informatie

Welkom in het Openbaar Vervoer

Welkom in het Openbaar Vervoer Welkom in het Openbaar Vervoer Colofon Titel: Welkom in het Openbaar Vervoer 2018 Regio West Brabant Tweede druk: januari 2018 Alle rechten voorbehouden Uitgegeven door: Regio West Brabant http://www.

Nadere informatie

Alles over de OV-chipkaart

Alles over de OV-chipkaart Alles over de OV-chipkaart samengesteld uit informatie uit brochures, websites, informatiebalies en voorlichtingsbijeenkomsten van diverse OV-vervoerders Uitgegeven door de SeniorenRaadBest, werkgroep

Nadere informatie

Heuvelrug. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! 50 N50 56 N

Heuvelrug. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! 50 N50 56 N Heuvelrug Streeklijnen 50 N50 56 N81 381 575 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 96 Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website VRAAG EN ANTWOORD LIJST PROEF 1 TRANZER Wat is Tranzer? Tranzer is een app waarmee u een digitaal treinkaartje kunt kopen. Wanneer u reist met de Valleilijn, hoeft u met dit kaartje niet meer in- en uit

Nadere informatie

Vrij reizen voor AOW-gerechtigden

Vrij reizen voor AOW-gerechtigden Vrij reizen voor AOW-gerechtigden Vindt u het fijn om er op uit te gaan met het openbaar vervoer? Gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen, ook ouderen met een kleine portemonnee.

Nadere informatie

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein Valleilijn Bus en trein op één lijn Buslijn 84 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 11 december 2016 Beste reiziger, Vanaf 11 december 2016 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens

Nadere informatie

Deventer. Stadslijnen. Dienstregeling geldig vanaf 8 december 2013

Deventer. Stadslijnen. Dienstregeling geldig vanaf 8 december 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 Deventer Stadslijnen Dienstregeling geldig vanaf 8 december 2013 Beste reiziger, Vanaf 8 december 2013 rijden de bussen van Syntus Overijssel volgens een nieuwe dienstregeling. Ook een

Nadere informatie

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost ALGEMEEN

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost ALGEMEEN Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost Inhoud Algemeen- P 1 Productvoorwaarden Altijd Voordeel Oost P 2 Productvoorwaarden Dal Voordeel Oost P 4 Productvoorwaarden Dal Vrij Oost P 6 Productvoorwaarden

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2015

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2015 Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2015 Wat zijn de Spoordeelweken? In mei 2015 vinden opnieuw de Spoordeelweken plaats. Van 1 t/m 31 mei 2015 kunnen 4 miljoen mensen in Nederland profiteren van gratis

Nadere informatie

Productvoorwaarden NS-Business Card

Productvoorwaarden NS-Business Card Productvoorwaarden NS-Business Card Inleiding, inhoud en definities Deze productvoorwaarden horen bij de NS-Business Card. Met de NS-Business Card reist U van deur-tot-deur. Alle diensten van NS en overige

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Uithuizen, 26 oktober 2010 Geacht college, Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Enige tijd geleden werden wij middels een artikel in het

Nadere informatie

Handleiding. www.mivb.be Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel

Handleiding. www.mivb.be Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel Handleiding www.mivb.be Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel Welkom in de wereld van MOBIB Hoe gebruikt u de MOBIB-pass? Proficiat! U bent nu in het bezit van een MOBIB-pass, een pass

Nadere informatie

Handleiding jaarabonnementen. Informatie voor de contactpersonen

Handleiding jaarabonnementen. Informatie voor de contactpersonen Handleiding jaarabonnementen Informatie voor de contactpersonen 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Abonnementsoorten 4 Bestellen, leveren en factureren 5 Jaarabonnementen beëindigen of van abonnement veranderen

Nadere informatie

5 Verkeer en vervoer

5 Verkeer en vervoer 5 Verkeer en vervoer Deze module gaat over Verkeer en vervoer. Je kunt de weg vinden in je eigen dorp op stad. Je kunt de weg vragen. Je maakt gebruik van het openbaar vervoer. De film Maatschappelijke

Nadere informatie

Raalte e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig per 11 december

Raalte e.o. Streeklijnen. Dienstregeling geldig per 11 december 4 162 165 166 664 Raalte e.o. Streeklijnen Dienstregeling geldig per 11 december 2016 www.syntusoverijssel.nl Beste reiziger, Vanaf 11 december 2016 rijden de bussen van Syntus Overijssel volgens een

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2014

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2014 Veelgestelde vragen Spoordeelweken Mei 2014 Wat zijn de Spoordeelweken? Na het grote succes in augustus en mei 2013 vinden er in het voorjaar van 2014 opnieuw de Spoordeelweken plaats. Van 28 april t/m

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas Veelgestelde vragen Productvoorwaarden Goede Zaakpas Versie: 1.2 Datum: 16 februari 2016 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Goede Zaakpas van Arriva. Met de Goede Zaakpas reist Kaarthouder

Nadere informatie

Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, Aan de vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties bij het NOVB Datum Ons kenmerk Onderwerp 24 februari 2014 Adviesaanvraag Eenmalige Chipkaart Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Nadere informatie

Neede - Almelo - Oldenzaal. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Neede - Almelo - Oldenzaal. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 66 Neede - Almelo - Oldenzaal Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Kilometer Kampioen 2017

Kilometer Kampioen 2017 Kilometer Kampioen 2017 Wie is de meest fanatieke treinreiziger van Nederland en mag zich de Kilometer Kampioen van 2017 noemen? Op 24 juni doe jij mee met deze wedstrijd. In dit document lees je alles

Nadere informatie

MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO. 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart

MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO. 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart MANIFEST VAN DE CONSUMENTENORGANISATIES IN LOCOV EN LCO 11 reizigerseisen bij de invoering van de OV-chipkaart De OV-chipkaart, die de komende jaren landelijk wordt ingevoerd, kan het openbaar vervoer

Nadere informatie

Overdinkel - Oldenzaal - Almelo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Overdinkel - Oldenzaal - Almelo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 64 Overdinkel - Oldenzaal - Almelo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste wijzigingen m.i.v. 13 december 2015

Nadere informatie

Zwolle e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel.

Zwolle e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel. Reisinformatie en contact Reisinformatie Voor vragen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u

Nadere informatie

Eemland. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N70 N76 272

Eemland. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N70 N76 272 Eemland Streeklijnen 70 N70 74 76 N76 272 571 572 573 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11

Nadere informatie

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum Nationaal Militair Museum Streeklijnen 356 381 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Henschotermeer Streeklijnen Lijn 382 383 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 391 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Een goede reis. Handige informatiefolder

Een goede reis. Handige informatiefolder Een goede reis Handige informatiefolder Geachte reiziger, Welkom bij Arriva! Maak kennis met Arriva Nederland. In deze folder vindt u informatie over kaartverkoop, openingstijden van de Arriva Stores en

Nadere informatie

Vallei. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Vallei. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Vallei Streeklijnen 80 X80 82 83 280 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december start Syntus

Nadere informatie

QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R

QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R QUICKSCAN OV-CHIPKAART IN Z O E T E R M E E R Februari 2010 Bas Schuiling SP-Zoetermeer Stadhoudersting 12a 2713 GB ZOETERMEER E: zoetermeer@sp.nl Er is veel veranderd in het openbaar vervoer de laatste

Nadere informatie

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden De drie alternatieve reisproducten die na overleg met OV-bedrijven, DO's en Viziris zijn afgevallen, staan vermeld in de bijlage. Algemeen

Nadere informatie

Volledige handleiding NS Business Card

Volledige handleiding NS Business Card Inhoudsopgave: Volledige handleiding NS Business Card 1. Waarom werkt Autoreset met de NS Business Card? pagina 2 2. Onder welke voorwaarden krijg ik een NS Business Card in bruikleen? pagina 2 3. Wat

Nadere informatie

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Uw werkgever biedt u de mogelijkheid om het abonnement op uw NS-Business Card om te zetten naar een Traject Vrij

Nadere informatie

Vecht en Amstel. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Vecht en Amstel. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Vecht en Amstel Streeklijnen M1 120 N120 121 123 126 N126 130 522 524 526 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Henschotermeer. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Henschotermeer Streeklijnen 380 382 383 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december start

Nadere informatie

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Nationaal Militair Museum Streeklijnen Lijn 356 381 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde

Nadere informatie

Hengelo - Haaksbergen Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen

Hengelo - Haaksbergen Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen Lijn Lijn 53 59 Hengelo - Haaksbergen Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden

Nadere informatie