De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval."

Transcriptie

1 MVO jaarverslag Organisatie 1.1 Beschrijving rganisatie Schlten Awater is dé IT-hardware dienstverlener vr Nederland. Wij ntzrgen grte rganisaties met alle denkbare diensten rndm hardware: advies & vrbereiding, techniek & cnfiguratie, lgistiek & installatie en garantie & nderhud. Schlten Awater is nderdeel van de Saphin Investment Grup. 1.2 Eindverantwrdelijke persnen De directie is eindverantwrdelijk vr het verzamelen van alle gegevens. Deze gegevens wrden uitgewerkt dr het kantrpersneel van Schlten Awater, dat rapprteert aan de directie. De verantwrdelijkheid van de directie staat beschreven in het rgangram, de functiematrix en het Handbek Kwaliteitsprcedures. De Facilitair Cördinatr is verantwrdelijk vr het aanleveren van de verbruiksgegevens vr gas, elektriciteit en afval. De KAM Cördinatr is verantwrdelijk vr het uitverende gedeelte zals de CO2-ftprint, rapprtages en geeft de aanzet vr de cmmunicatie. De MVO cördinatr is verantwrdelijk vr het maken van het MVO jaarverslag. 1.3 Rapprterende peride In 2011 is Schlten Awater gestart met het reduceren van haar CO₂ uitstt in verband met de certificering p de MVO Prestatieladder. Als referentiejaar hebben wij 2011 genmen. In dit rapprt zullen de resultaten van 2015 wrden gepresenteerd en afgezet tegen 2011, 2012, 2013 en Organizatinal bundary Cnfrm de richtlijnen van de ISO nrm dient de Organizatinal bundary te wrden vastgesteld. Deze wrdt hiernder schematisch weergegeven:

2 Schlten Awater vrmt de rganizatinal bundary. Hieruit wrdt k de ftprint bepaald. De Organizatinal bundary zal elk kalender jaar pnieuw wrden berdeeld. 1.5 Vestigingen en aantal werknemers Het hfdkantr van Schlten Awater is gevestigd aan de Wijchenseweg 20 te Nijmegen. Daarnaast zijn er twee magazijnen in Wijchen: Bijsterhuizen (6000 m 2 ): bestemd vr slwmvers en inruilapparatuur. Bijsterhuizen ( m 2 ): inslag en expeditie van actuele vrraden. Schlten Awater heeft 238 werknemers in dienst (april 2016). 2. MVO thema s 2.1. Peple Schlten Awater respecteert de universele verklaring van de rechten van de mens van de Verenigde Naties en de universele nrmen met betrekking tt arbeid van de Internatinal Labur Organisatin (ILO). Wij streven naar een persneelsbeleid, waarbij medewerkers kansen krijgen zich te ntplien en ntwikkelen, passend binnen de behefte van de rganisatie. Schlten Awater biedt mensen met een afstand tt de arbeidsmarkt de kans deel te nemen aan het arbeidsprces. Tevens bieden wij jngeren de gelegenheid m werkervaring p te den. Scial return Niet iedereen neemt even gemakkelijk deel aan het arbeidsprces. Scial return heeft als del m de werkstrm naar werk te bevrderen vr mensen die znder re-integratiendersteuning niet aan werk kmen. Schlten Awater biedt mensen met een afstand tt de arbeidsmarkt de mgelijkheid m binnen de rganisatie te werken. Ok vanuit de Overheid wrdt steeds sterker de nadruk gelegd p Scial Return. Wij hebben hiervr verschillende prgramma s pgesteld, die we desgewenst specifiek kunnen aanpassen naar de vragen van de instelling. In dit verband werkt Schlten Awater nauw samen met verschillende gemeenten zals de gemeente Nijmegen, Amsterdam, Breda en Ede.

3 Ontwikkeling Bij ns ligt de nadruk sterk p persnlijke ntwikkeling. Wij stimuleren de ntpliing, ntwikkeling en inzetbaarheid van nze medewerkers dr het bieden van pleidingen, trainingen en drgreimgelijkheden. Maatschappij Buiten nze prgramma s met de Overheidsinstellingen zijn wij zelf extern actief p de vlgende manieren: Wij zeken actief samenwerking met schlen. We zijn een erkend leerbedrijf. We hebben p elk mment in het jaar meerdere BOL en BBL leerlingen aan de slag. Regelmatig hebben we pdrachten vr HBO afstudeerders. We hebben verschillende medewerkers met een afstand tt de arbeidsmarkt in dienst. In ns magazijn wrden we structureel ndersteund dr medewerkers van de sciale werkplaats BREED ( In samenwerking met nze klanten zetten wij regelmatig mensen met een afstand tt de arbeidsmarkt in lgistieke prjecten in. Ketenverantwrdelijkheid Iedere nderneming maakt deel uit van een inkp- f prductieketen en heeft meestal een grt aantal televeranciers, zwel binnen Nederland als daarbuiten. Maatschappelijk verantwrd ndernemen hudt daarm k niet p aan de prt van uw bedrijf. Weten waar grndstffen vandaan kmen, wat er speelt bij televeranciers en dr wie prducten vervaardigd wrden is belangrijk. Arbeidsmstandigheden en milieu-issues bij televeranciers hebben uiteindelijk k invled p de duurzaamheid van elk bedrijf. Met ketenverantwrdelijkheid krijg je inzicht in het duurzame gedrag van alle spelers die deel uit maken van juw bedrijfsketen. Als je zelf maatschappelijk verantwrd nderneemt, dan verwacht je dat k van je leveranciers en klanten. Schlten Awater wil niet alleen zichzelf maar k haar stakehlders helpen een z duurzaam mgelijke bedrijfsvering te hanteren Planet CO 2 prestatieladder Schlten Awater streeft naar het cntinu verbeteren van haar prestaties p het gebied van duurzaamheid en CO2-uitstt. We kiezen reductiedelstellingen die dicht bij ns staan en die bijdragen aan de prfessinaliteit en cntinuïteit van Schlten Awater. Om fcus aan te brengen in het bepalen van nze reductiedelstellingen hebben wij vijf aandachtspunten benemd: Wij hebben te allen tijde actueel inzicht in nze CO2-uitstt. Wij nemen cntinu maatregelen m ns elektriciteitsverbruik terug te dringen. Wij zijn vrtdurend p zek naar mgelijkheden m ns verver duurzamer in te zetten. Wij geven nze klanten gevraagd en ngevraagd duurzaam advies bij de selectie van apparatuur.

4 Wij nemen nze verantwrdelijkheid in de keten. Dat betekent dat wij met nze stakehlders in gesprek gaan m aan te geven wat wij en zij belangrijk vinden in het kader van CO2-reductie Duurzaam advies ICT draagt bij aan nze energierekening en CO2-uitstt, maar k aan die van u. Z is autmatisering een even grte vervuiler als de luchtvaartindustrie. Desndanks kan ICT k een belangrijke factr zijn in het terugdringen van het energieverbruik. Dr middel van de juiste apparatuur en de juiste instellingen kan ICT het werken makkelijker en efficiënter maken. Ok kan het een grte bijdrage leveren aan het cntrleren en reduceren van de CO2- uitstt. Z gaat het terugdringen van uw milieubelasting vaak hand in hand met kstenbesparingen. Duurzaam en besparen? Wij hebben nze stakehlders naar dit nderwerp gevraagd en k zij hebben te kennen gegeven dat ze duurzaam advies bij keuze van apparaatselectie p prijs stellen. Op de vraag wat zij van ns verwachten in dit kader gaven zij aan: Duurzaam advies bij keuze van apparaatselectie. Advies ver prducten, geef aan wat het plevert. maak het energieverbruik inzichtelijk. Ontwerp business cases, ik wil graag zien wat ik er meer vr betaal en wat dit plevert, maak het aantnbaar. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan en dit heeft tt nu te geleid tt een zelf ntwikkelde ITcalculatr p het gebied van IT-dienstverlening. Inruil en recycling De afgelpen 15 jaar heeft zich in Nederland een revlutie vltrkken in de afvalverwerking. Deze revlutie heeft zich k in het elektrnisch afval vltrkken. Prducenten en imprteurs van elektrische en elektrnische apparatuur hebben de verantwrdelijkheid m deze bij het einde van de levensduur weer in te zamelen en te recyclen. Onder het MVO-beleid van Schlten Awater valt k het verantwrd verwerken van ude ICT-apparatuur. Schlten Awater heeft daarm een inruilprgramma vr ude apparatuur. Uw apparatuur verantwrd afveren? Wij hechten veel waarde aan de bescherming van het milieu dr nder andere het terugdringen van afval. Daarm bieden wij klanten de mgelijkheid m elektrnische apparaten aan het eind van hun levenscyclus te hergebruiken f te recyclen. Het met vr klanten eenvudig zijn m zich van hun ude apparatuur te ntden. Wij halen dit graag vr u p en zrgen ervr dat het verantwrd verwerkt f hergebruikt wrdt. Met het hergebruik heeft u tevens de mgelijkheid m verschillende gede delen te ndersteunen. Afvalbeheersing bij Schlten Awater Buiten het elektrnische afval vindt steeds meer afval een gede bestemming en belandt er steeds minder p de vuilnisbelt. Wij zetten ns in vr een verantwrde afver van afval en prberen nze afvalstrmen zveel mgelijk te reduceren. Z wrdt bijvrbeeld het piepschuim naar een bedrijf gebracht dat hier ndervleren van maakt. Ok ver afvalbeheersing willen we dat nze stakehlders meedenken.

5 Ok heeft Schlten Awater: Vlledig recyclebare en 100% CO2-neutrale kffiebekers. 100% gerecycled papier. Duurzame bedrijfskleding. Diverse afvalstrmen waaraan er ng steeds nieuwe wrden tegevegd. CO2 neutraal cntract SITA Prfit Schlten Awater nderschrijft de richtlijnen vr maatschappelijk ndernemen van de ILO en de Organisatie vr Ecnmische Samenwerking (OESO). Wij ndersteunen een aantal plaatselijke, reginale en landelijke prjecten en rganisaties p het snijvlak van educatie, zrg en ICT, waarbij het maatschappelijk belang vrp staat. Maatschappelijke prjecten MVO betekent duurzaam ndernemen met g vr de samenleving en het milieu. Een van de aandachtspunten van Schlten Awater is investeren in maatschappelijke prjecten. Dit aandachtspunt is pgericht m de maatschappelijke betekenis van Schlten Awater structureel vrm te geven dr het rganiseren en ndersteunen van maatschappelijke prjecten. Dr samen te werken en krachten te bundelen wrden veel dingen een stuk gemakkelijker. Samen bereik je meer dan alleen. Onze stakehlders merken p dat SA dichtbij haar eigen identiteit met blijven in het structureel spnsren van prjecten uit naam van SA. Met dit gegeven hebben wij ervr gekzen betrkken te zijn bij inspirerende en uitdagende, reginale prjecten die aansluiten bij nze markt en nze klanten: ICT, zrg en nderwijs. Mede hierdr hebben wij ervr gekzen m ns structureel aan een drietal rganisaties te kppelen: NEC Delbewust Week van de Techniek Nijmegen Vrijwilligersactie NL Det, Oranje Fnds Daarnaast stimuleren wij nze medewerkers zelf initiatief te nemen. Medewerkers die willen deelnemen aan zelf gekzen reginale prjecten p het snijvlak van ICT, zrg en nderwijs wrden hiervr belnd dr nze rganisatie. 3. Delstellingen 3.1. delstellingen 2015 Jaarlijks minimaal 5% van de vacante psities invullen met mensen met een afstand tt de arbeidsmarkt.

6 Er zijn 38 vacatures uitgezet in 2015 die k zijn ingevuld en 4 daarvan zijn ingevuld dr iemand met een achterstand tt de arbeidsmarkt. Dit is 10,5% van alle vacatures. De vier medewerkers zijn via het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen bij ns terecht gekmen. Ondersteunen van minimaal 2 reginale maatschappelijke prjecten. IMC Weekendschl Nijmegen De Weekendschl is een instelling die als centrale delstelling heeft dat jngeren geïnfrmeerd en gemtiveerd in het leven staan. Cncreet wrdt in het prgramma gewerkt aan drie delstellingen: Tekmstperspectieven verbreden, zelfvertruwen vergrten en het versterken van verbndenheid met de Nederlandse samenleving. De Weekendschl draait financieel vr een grt deel p bijdragen uit de samenleving. Schlten Awater heeft samen met de Weekendschl een prjectdag gerganiseerd waarin de alumni (ex leerlingen) dr middel van wrkshps, presentaties en rllenspellen, een berepsriëntatie hebben kunnen den. Daarnaast heeft de Weekendschl een schenking gekregen van een aantal pc s, mnitren, tetsenbrden en muizen m deze te kunnen inzetten in de lessen. Week van de Techniek Nijmegen Schlten Awater heeft k dit jaar weer meegedaan met de Week van de Techniek in het Technvium in Nijmegen. De Techniekdag wrdt gerganiseerd dr het Junir Technvium, verschillende nderwijsinstellingen en het reginale bedrijfsleven en is bedeld m kinderen te laten ervaren he leuk en veelzijdig techniek kan zijn. Naast dat we de gehele dag een stand hebben gehad in het Technvium is er een dnatie van allerlei hardware aan het Junir Technvium gedaan ter waarde van eur. NEC Delbewust NEC Delbewust is een stichting die de samenleving in Nijmegen en mstreken psitief wil beïnvleden dr middel van de aantrekkingskracht van een tpsprtmgeving. Ze willen verbndenheid stimuleren in de wijken, kansen bieden vr ntwikkeling van de generatie van mrgen en een gevel van trts creëren bij alle belanghebbenden. Schlten Awater heeft hier in bijgedragen dr middel van spnsring in de vrm van een schenking van 5000 eur. NL Det Schlten Awater heeft dit jaar met een grep van enthusiaste vrijwilligers meegedaan aan de natinale vrijwilligersdag NL Det. We hebben gehlpen met het pknappen van de kinderberderij in het Gffertpark, waarin mensen met een lichte tt matige geestelijke handicap meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden die bij een kinderberderij passen.

7 Eind % van alle geleverde hardware uitgepakt aan nze klanten leveren. In 2015 is 31,9 % van alle hardware uitgepakt geleverd in rlcntainers. Dit is ruim meer dan de gestelde 26%. Hiermee is de delstelling vr CO 2 reductie dr het maken van minder kilmeters per kg te leveren hardware, behaald. Zie hiervr de gegevens in nderstaande tabel. cnversiefactr uitgepakt leveren* ttaal geleverd (kg) geleverd in rlcntainers (kg) niet geleverd in rlcntainers (kg) ttaal geleverd (km) geleverd in rlcntainers (km) 1, niet geleverd in rlcntainers (km) ttaal aantal zendingen kg per km - gemiddeld 1,79 2,17 1,39 1,44 kg per km - geleverd in rlcntainers 1,8 2,88 3,45 2,11 2,07 kg per km - niet geleverd in rlcntainers 1,60 1,92 1,17 1,15 km per kg hardware - gemiddeld 0,56 0,46 0,72 0,69 km per kg hardware - geleverd in rlcntainers 1,8 0,90 0,42 0,35 0,31 km per kg hardware - nietgeleverd in rlcntainers 0,50 0,47 0,83 0,87 % kg geleverd in rlcntainers 14,5% 16,6% 23,6% 31,9% % kg niet geleverd in rlcntainers 85,5% 83,4% 76,4% 68,1% kg CO2 verver ttaal geleverde gederen** CO2 uitstt (1000 kg) per 1000 eur mzet 0,0091 0,0066 0,0074 0,0057 *wanneer gederen uitgepakt in een rlcntainer geleverd wrden, neemt het ttaal vlume van de gederen af met een factr 1,8 mdat verpakkingsmateriaal verwijderd is. **berekend met cnversiefactr CO2 verver; deze factr is bepaald p 902g CO2/km Reduceren aantal gereden km per mnteur. Dit thema is nderzcht maar er is ng geen gede meetmethde vr gevnden; de belangrijkste rzaak hiervr is de geplande vergang naar een nieuwe applicatie. In 2016 zal verder nderzcht wrden f met de nieuwe applicatie hier betruwbare meetgegevens gegenereerd kunnen wrden Delstellingen 2016 Vr 2016 zijn er een aantal nieuwe delstellingen gefrmuleerd: Grtere betrkkenheid interne stakehlders Verbeteren betrkkenheid van de interne stakehlders, dr middel van verhgen cmmunicatie frequentie en duidelijker zichtbaar maken wat SA allemaal nderneemt p het gebied van MVO. In april 2016 wrdt er een stakehldersenquête m.b.t. MVO verstuurd. Op basis van de input vanuit

8 nze medewerkers zal nderzcht wrden he we de betrkkenheid kunnen vergrten. Er zal bij elke ntwikkeling en activiteit meer aandacht gegeven wrden aan wat Schlten Awater nderneemt p het gebied van MVO. Jaarlijks minimaal 5% van de vacante psities invullen met mensen met een afstand tt de arbeidsmarkt. Schlten Awater zal bij het invullen van nieuwe vacatures zich ptimaal inzetten m deze gevuld te krijgen met mensen met een achterstand tt de arbeidsmarkt, met een minimum van 5% van de ttale vacante psities. Stimuleren van klanten m gederen uitgepakt geleverd te krijgen Eind % van alle geleverde hardware uitgepakt aan nze klanten leveren. Schlten Awater zal hier actief p sturen dr klanten te bewegen hun gederen uitgepakt geleverd te krijgen. Hier zal in 2016 aandacht aan gegeven wrden middels mailing naar klanten en ng nader te bepalen andere activiteiten. Structurele verbintenis aan minimaal twee reginale maatschappelijke prjecten. Week van de Techniek Nijmegen Schlten Awater gaat k dit jaar weer meeden met de Week van de Techniek in het Technvium in Nijmegen. De Techniekdag wrdt gerganiseerd dr het Junir Technvium, verschillende nderwijsinstellingen en het reginale bedrijfsleven en is bedeld m kinderen te laten ervaren he leuk en veelzijdig techniek kan zijn. NL Det Schlten Awater heeft dit jaar met een grep van enthusiaste vrijwilligers meegedaan aan de natinale vrijwilligersdag NL Det. Net als in 2015 hebben we weer gehlpen met het pknappen van de kinderberderij in het Gffertpark, waarin mensen met een lichte tt matige geestelijke handicap meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden die bij een kinderberderij passen. Nader te bepalen Naast bvengenemde prjecten wil Schlten Awater nderzeken f er een mgelijkheden liggen m ng één f meerdere maatschappelijke prjecten te gaan ndersteunen in Hiervr zijn ng geen besluiten genmen. Keteninitiatief m.b.t inruilen ude hardware Inruil stimuleren dr klanten zelf actief te laten beslissen wat er met hun in te ruilen spullen gebeurd. Dit prces met verder geautmatiseerd wrden en initiatief met verder uitgewerkt wrden. Dit initiatief staat gepland vr het 4 de kwartaal in 2016.

9 Reduceren aantal gereden km per mnteur. In 2015 is dit thema nderzcht maar niet haalbaar gebleken i.v.m. de vergang naar andere applicaties, waardr de meetmethdiek niet crrect uitgeverd kn wrden. Met invering van nieuwe applicatie gaat dit pnieuw nderzcht wrden tt haalbaarheid. 4. Rapprtering 2x per jaar zal een vastlegging plaatsvinden van de stand van zake met betrekking tt de delstellingen zals ze in het jaarverslag gefrmuleerd zijn. deze zullen k geplubiceerd wrden p de website van Schlten Awater.

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval.

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval. MVO jaarverslag 2016 1. Organisatie 1.1 Beschrijving rganisatie Schlten Awater is dé IT-hardware dienstverlener vr Nederland. Wij ntzrgen grte rganisaties met alle denkbare diensten rndm hardware: advies

Nadere informatie

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval.

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval. MVO jaarverslag 2017 1. Organisatie 1.1 Beschrijving rganisatie Schlten Awater is dé IT-hardware dienstverlener vr Nederland. Wij ntzrgen grte rganisaties met alle denkbare diensten rndm hardware: advies

Nadere informatie

MVO jaarverslag Organisatie. 1.1 Beschrijving organisatie. 1.2 Eindverantwoordelijke personen. 1.3 Rapporterende periode

MVO jaarverslag Organisatie. 1.1 Beschrijving organisatie. 1.2 Eindverantwoordelijke personen. 1.3 Rapporterende periode MVO jaarverslag 2018 1. Organisatie 1.1 Beschrijving rganisatie Centralpint BV is dé IT-hardware dienstverlener vr Nederland. Wij ntzrgen grte rganisaties met alle denkbare diensten rndm hardware: advies

Nadere informatie

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval.

De Facilitair Coördinator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de verbruiksgegevens voor gas, elektriciteit en afval. MVO jaarverslag 2016 1. Organisatie 1.1 Beschrijving organisatie Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom hardware:

Nadere informatie

Introductie MVO Prestatieladder

Introductie MVO Prestatieladder Intrductie De is een certificeerbare nrm vr Maatschappelijke Verantwrdelijkheid van Organisaties (MVO). De nrm is gemaakt vr rganisaties die hun eigen MVO ambities en perfrmance aantnbaar willen maken,

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting -1-

Kenneth Smit Consulting -1- Versneld en cntinu verbeteren van de perfrmance en de resultaten van uw medewerkers en rganisatie. Perfrmance en rendementsverbetering van uw rganisatie is de fcus waarp de activiteiten van Kenneth Smit

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Transprtbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen 2014 2015 1 MVO Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen is de laatste jaren meer een vanzelfsprekendheid dan uitzndering gewrden.

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 03_K. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 03_K. Coöperatie Baronije UA nr. 03_K Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Transmuraal Programma Management

Transmuraal Programma Management Transmuraal Prgramma Management Een prpsitie van Vitha versie 1 Inhudspgave 1 Inleiding... 3 2 Transmurale behandelpraktijken... 3 2.1 Transmurale zrg nader gedefinieerd... 3 2.2 Transmurale zrg in de

Nadere informatie

Rapportage voortgang Project Rapportage voortgang Auteur

Rapportage voortgang Project Rapportage voortgang Auteur Rapprtage vrtgang 2018-01 Prject Rapprtage vrtgang 2018-01 Auteur Marjlein Hefslt Opdrachtgever Directie Hllander Techniek Datum 3 juli 2018 Versie 1.0 Status definitief Inhudspgave Inhudspgave... 2 1

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 SIG Grene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2014 / jaarplan 2015 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2014 en het jaarplan 2015 van de Special Interest Grup Grene ICT & Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 26_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 26_M. Coöperatie Baronije UA nr. 26_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Solliciteren bij bnr. Selectiecriteria juniormedewerker

Solliciteren bij bnr. Selectiecriteria juniormedewerker Slliciteren bij bnr Fijn dat je wilt slliciteren p de functie van junirmedewerker bnr. Dat kan dr nderstaande vragen te beantwrden, die gebaseerd zijn p de selectiecriteria vr junirmedewerkers. Het eindprfiel

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 24_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 24_M. Coöperatie Baronije UA nr. 24_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Voor u ligt u het jaarplan 2012-2013 van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs te Spijkenisse.

Voor u ligt u het jaarplan 2012-2013 van de Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs te Spijkenisse. JAARPLAN 2012-2013 INLEIDING Vr u ligt u het jaarplan 2012-2013 van de Vereniging vr Christelijk Primair Onderwijs te Spijkenisse. In het jaarplan wrden de delstellingen en activiteiten beschreven, die

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA Trainingsinfrmatieblad nr. 5.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven

c. Relatiebeheer algemene en éénmalige groepen d. Relatiebeheer maatschappelijke organisaties e. Contacten en samenwerking met bedrijven Inhudspgave Inleiding 1. Huidige situatie 2. Delstellingen 2014 2.1 Algemeen Del 2.2 Jaarvisie 3. Actieplan 3.1 Algemeen Del 3.2 Jaarvisie a. Cördinatie b. Relatiebeheer kerken c. Relatiebeheer algemene

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-900 Overpelt Tel. + 2 11 826 000 Fax + 2 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be inf@mznl.be ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK ZORGONDERSTEUNENDE EENHEDEN Plaats

Nadere informatie

Management review. CO2-reductiesysteem. Rapportage juli 2015 (referentiejaar = 2010) I. Bangma O. Van der Ende

Management review. CO2-reductiesysteem. Rapportage juli 2015 (referentiejaar = 2010) I. Bangma O. Van der Ende Management review CO2-reductiesysteem Rapprtage juli 2015 (referentiejaar = 2010) Opgesteld dr: Akkrd: I. Bangma O. Van der Ende 1. Inleiding Op 28 juli is een management review gehuden waarin de energieprestaties

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 01_K. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 01_K. Coöperatie Baronije UA nr. 01_K Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting MatchWinners Rermnd jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting Matchwinners Rermnd 1. Intr Sinds 2009 biedt

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 22_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 22_M. Coöperatie Baronije UA nr. 22_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Training Effectief Monumentenbeheer

Training Effectief Monumentenbeheer Training Effectief Mnumentenbeheer Naast kennis is een gevel van ged vakmanschap ndig. He km je tt een effectief en kwalitatief hgwaardig beheer van mnumenten? TEM 2019 Training Effectief Mnumentenbeheer

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie Samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en rganisatie Maart 2015 Algemeen Dit is de samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 van Stichting

Nadere informatie

Gefaseerde implementatie projectbeheersing methodiek Hogeschool van Utrecht

Gefaseerde implementatie projectbeheersing methodiek Hogeschool van Utrecht Prject Shared Services Gefaseerde implementatie prjectbeheersing methdiek Hgeschl van Utrecht Vervlg van Deelprjectplan Prjectadministraties (januari 2004) Het beheersen van prjectadministraties dr de

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Start duurzame inzetbaarheid

Start duurzame inzetbaarheid Start duurzame inzetbaarheid Een praktijkcasus Dr: Rlf Weijers, Pauline Miedema Hewel duurzame inzetbaarheid een veelbesprken thema is, blijft het lastig m het cncreet te maken en er handen aan veten aan

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016

SIG Groene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016 SIG Grene ICT & Duurzaamheid jaarverslag 2015 / jaarplan 2016 Inleiding Hiernder treft u het jaarverslag 2015 en het jaarplan 2016 van de Special Interest Grup Grene ICT & Duurzaamheid aan. Het jaarverslag

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Werkblad ontwikkelwijzer Gouden Standaard

Werkblad ontwikkelwijzer Gouden Standaard Werkblad ntwikkelwijzer Guden Standaard Beeld van de leerling Vraag Opmerkingen/antwrden Actie He brengen wij nze leerlingen in beeld? (met g p telating tt gymnasiumstrm) Op welke manier maken wij ptimaal

Nadere informatie

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving Excellente werving, Excellente studenten Studentenwerving Ondersteuningstraject werving Vraag vanuit de Centres en Centra Gebaseerd p ndersteuningsvraag Individuele benadering, inzichten vr iedereen 2

Nadere informatie

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW V-ICT-OR begeleidt besturen in hun infrmatiehuishuding vr ptimaal verlp van samenveging gemeente en OCMW De infrmatica in steden en gemeenten greide sinds de jaren 80 rganisch. Dat stapje bij stapje greien

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 18_A. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 18_A. Coöperatie Baronije UA nr. 18_A Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 17_A. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 17_A. Coöperatie Baronije UA nr. 17_A Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 20_A. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 20_A. Coöperatie Baronije UA nr. 20_A Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA nr. 6.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje Pedaggisch beleidsplan 2011-2013 Christelijke Peuterspeelzaal Ltje Inhudspgave 1. Inleiding 2. Visie 3. Delen 4. Uitwerking van de delen 4.1 Liefdevlle benadering 4.2 Bijbelse waarden en nrmen 4.3 Emtinele

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 05_K. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 05_K. Coöperatie Baronije UA nr. 05_K Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

Energie management actieplan 2015 (2)

Energie management actieplan 2015 (2) Energie management actieplan 2015 (2) Inhudspgave 1. INLEIDING... 2 2. REDUCTIEDOELSTELLINGEN... 2 BETREKKING DOELSTELLINGEN OP PROJECT(EN) MET GUNNINGSVOORDEEL... 3 DOELSTELLINGEN M.B.T ALTERNATIEVE BRANDSTOFFEN

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen UITWERKING

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 tot en met 2016

Beleidsplan 2014 tot en met 2016 Blessed Generatin Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Beleidsplan 2014 tt en met 2016 Blessed Generatin Nederland (0511) 47 21 37 - www.blessedgeneratin.nl - inf@blessedgeneratin.nl KvK 01100560

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Versie Duurzaamheidsverklaring <leverancier>

Versie Duurzaamheidsverklaring <leverancier> Versie 01-01-2017 Duurzaamheidsverklaring 'Van meer naar beter' Dr ndertekening van deze Duurzaamheidsverklaring geeft aan de beginselen te nderschrijven van Verantwrd Ondernemen

Nadere informatie

.1-4- gemeente Eindhouen

.1-4- gemeente Eindhouen .1-4- gemeente Eindhuen Inleiding 3 3 Vr u ligt het Jaarverslag Leerplicht en Straks.nu 2008-2009. Qua vrm en pmaakeen ander jaarverslag dan u gewend bent. De vrij uitgebreide weergave van allerlei zaken

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Voortgang CO 2 emissie reductie H1-2013

Voortgang CO 2 emissie reductie H1-2013 Vrtgang CO 2 emissie reductie H1-2013 ICT staat vr gren! 2012 ICT - Alle rechten vrbehuden - WWW.ICT.NL pagina 1 Histrie Versie Datum Auteur Omschrijving 0.1 07-08-2013 F. Wuts Initiële versie 1.0 15-10-2013

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond KvK te s-gravenhage 40409378 Pstbus 600 Phne +31 (0)79 343 81 49 inf@knas.nl 2700 MD Zetermeer Fax +31 (0)79 343 81 50 www.knas.nl Kninklijke Van: KNAS Opleidingen Maitre AJ van der Weg Onderwerp: Tpcach

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Ict-puzzel voor het onderwijs

Ict-puzzel voor het onderwijs Ict-puzzel vr het nderwijs FAQ Algemeen Wat is de Ict-puzzel vr het nderwijs? De Ict-puzzel vr het nderwijs is een mdel dat bestaat uit drie pijlers (nderwijs, middelen, rganisatie) met elk acht buwstenen.

Nadere informatie

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Situering Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk is nbetaalbaar. Drie uitspraken die in vrijwilligerscampagnes

Nadere informatie

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio

Jaarverslag. Format jaarverslag 2013. Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivio Jaarverslag Frmat jaarverslag 2013 Ridderkerk, 13 januari 2014 VGS Adivi Inhudspgave VERSLAG VAN DE TOEZICHTHOUDER... 3 OVERVIEW & ALGEMEEN... 4 IDENTITEIT... 5 ONDERWIJS... 6 PERSONEEL... 7 HUISVESTING

Nadere informatie

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws Beleidsplan Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws beleidsplan versie februari 2016 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal Fellws te Breda. Het verslag mvat

Nadere informatie

Communicatieplan (3-C-2)

Communicatieplan (3-C-2) Gebr. van der Lee Cmmunicatieplan (3-C-2) CO²- Bewust Directie: E. van der Lee Cmmunicatiemanager: T. Hebee KAM-Cördinatr: A. Werkmeester Lelystad, september 12 Inhudspgave Inhudspgave... 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14 Missie, visie en strategie Infrmatievrziening veiligheidsregi s Definitief RBC 5/11/14 Inleiding Relatie met prgrammaplan en werkplannen Deze missie, visie en strategie vrmen de basis vr het Prgramma Infrmatievrziening

Nadere informatie

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw Heart4Wmen Duurzaam Bewgen Missinair Spnsr een vruw Vruwen in hun kracht Heart4Ghana is bewgen met de psitie van de vruw binnen de Dagmba en Nanumba cultuur. Deze vruwen hebben het niet altijd makkelijk

Nadere informatie

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt.

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt. Inventarisatie tips en tps De tips waar niets bij staat, wrden pgepakt. Thema: cmmunicatie Stelling: Het gebruik van digitale cmmunicatiemiddelen (Schudercm) in cmbinatie met persnlijke gesprekken zrgt

Nadere informatie

Ambitie HAS Hogeschool: Afvalvrij in Resultaten afgelopen 3 jaar Zie bijlage 1: Grafieken. Samenwerking Ecosmart

Ambitie HAS Hogeschool: Afvalvrij in Resultaten afgelopen 3 jaar Zie bijlage 1: Grafieken. Samenwerking Ecosmart Ambitie HAS Hgeschl: Afvalvrij in 2025 HAS Hgeschl is hét hger berepspleidings- en expertisecentrum in Zuid Nederland in het dmein van agr, fd en leefmgeving. Als zelfstandige tp-hgeschl leiden we studenten

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer

Regeling: strategisch plan duurzame ontwikkeling werknemer Regeling: strategisch plan duurzame ntwikkeling werknemer Lptijd : 1 maart 2017 t/m 31 december 2018 Aanbd vr metalektrbedrijven He verandert u daadwerkelijk het gedrag en de werkwijze van teams/afdelingen

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 Vr- en Vregschlse Educatie (VVE) Winterswijk 2013-2018 1. Inleiding Vr- en Vregschlse Educatie, als nderdeel van het bredere beleidsterrein nderwijsachterstandbeleid, wrdt sinds 2002 in Winterswijk vrmgegeven.

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de vragenlijst voor het themacertificaat Milieu en natuur.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de vragenlijst voor het themacertificaat Milieu en natuur. Vragenlijst themacertificaat Milieu en natuur Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de vragenlijst vr het themacertificaat Milieu en natuur. De vragenlijst is gebaseerd

Nadere informatie

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT

WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT WHITE PAPER HET INRICHTEN VAN KWALITEITSMANAGEMENT Adjust - Sciaal Resultaat zet in p verbinding in het Sciaal Dmein. Dat den we dr altijd g te hebben vr de mens en zijn mgeving. We hebben nze expertise

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 30 december 2013

Beleidsplan Versie 30 december 2013 Beleidsplan Versie 30 december 2013 Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Cmité Ost-Eurpa Ureterp. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten,

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 13_A. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 13_A. Coöperatie Baronije UA nr. 13_A Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST

ARBOBELEIDSPLAN. voor de stichting PCBO BAARN SOEST ARBOBELEIDSPLAN vr de stichting PCBO BAARN SOEST Inhudspgave 1. Uitgangspunten Arbbeleid in essentie Preventieve zrg Arbdienst 2. Organisatie Arbcmmissie Arbcördinatr Bedrijfshulpverlening 3. Risic-inventarisatie

Nadere informatie

Bibliotheek en basisvaardigheden. Handreiking voor een structurele aanpak op lokaal niveau

Bibliotheek en basisvaardigheden. Handreiking voor een structurele aanpak op lokaal niveau Biblitheek en basisvaardigheden Handreiking vr een structurele aanpak p lkaal niveau 1 Inhud Een structurele aanpak van laaggeletterdheid p lkaal niveau 3 1. Draagvlak bij de gemeente 3 2. Draagvlak in

Nadere informatie

Aanbod Diensten Baan in Beeld

Aanbod Diensten Baan in Beeld Aanbd Diensten Baan in Beeld 3751 LM Bunschten inf@baaninbeeld.cm www.baaninbeeld.cm Inhudspgave 1. Over Baan in Beeld p. 3 Wie wij zijn, utplacement en lpbaanadvies, fcus, resultaat en lcatie. 2. Outplacementprgramma

Nadere informatie

Voortgangsrapportage project Sociale Economie

Voortgangsrapportage project Sociale Economie Vrtgangsrapprtage prject Sciale Ecnmie December 2007 Prject Sciale Ecnmie Pagina 1 van 5 Inleiding Het prject Sciale Ecnmie is per september 2006 van start gegaan ter invulling van het thema sciale ecnmie

Nadere informatie

Profielschets jongerenwerker en jeugdouderling Mei 2017

Profielschets jongerenwerker en jeugdouderling Mei 2017 Limburglaan 3 Pstbus 322 2100 AH Heemstede Tel. 023 5280936 Prfielschets jngerenwerker en jeugduderling Mei 2017 Inleiding Recentelijk heeft de kerkenraad zich pnieuw beznnen ver de tekmst van nze gemeente.

Nadere informatie

Hergebruikinitiatieven

Hergebruikinitiatieven Hergebruikinitiatieven Principe: materialen en verpakkingen hergebruiken vr ze afval wrden Hergebruik betekent de terugwinning en het hergebruik van prducten f nderdelen ervan: hergebruik van de verschillende

Nadere informatie

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM

UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM UPGRADEN NAAR EEN NIEUWE VERSIE VAN DYNAMICS CRM DE AANPAK VAN CRM RESULTANTS Ongeveer eens per twee jaar brengt Micrsft een nieuwe versie uit van Micrsft Dynamics CRM. In deze zgenaamde majr releases

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie