De leverovereenkomst met de MBO-Raad is ondertekend. Er is nog overleg tussen de PO-Raad en VO-Raad en DUO over hun leverovereenkomsten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De leverovereenkomst met de MBO-Raad is ondertekend. Er is nog overleg tussen de PO-Raad en VO-Raad en DUO over hun leverovereenkomsten."

Transcriptie

1 Verslag kerngroep Doorstroommonitor d.d. 26 februari 2015 Aanwezig: Henk Böhnke, Pierre Veelenturf, Mariska Zwinkels, Robin Mulder, Tonny Plas, Petra Pieck, Elise Lusterhouwer, Willemijn Schramp, Marius van Zandwijk, Cor-Jan Jager, Stefanie van Nes, Marleen van der Lubbe, Maurits Huigsloot. Mededelingen Welkom aan Mariska Zwinkels (OCW/Kennis), Robin Mulder (OCW/PO) en Tonny Plas (SION) Maurits Huigsloot zal de taken van Marleen van der Lubbe overnemen. De opschaling van de doorstroommonitor VWO-WO, voorstel van de Universiteit Twente, wordt als agendapunt toegevoegd. 1. Verslag 25 september 2014 De actiepunten uit het verslag zijn besproken: Het aanmaken van een dropbox voor de kerngroep documenten: nog niet gebeurd, actie Marius DUO zal aangeven wat zij zelf testen voordat (proef)levering plaats vindt: nog niet gebeurd, actie Willemijn DUO zal aangeven wat de consequenties zijn van de structuurverandering in de 1-cijferbestanden PO en HO en ook eventuele wijzigingen als gevolg van de invoering van PaO: nog niet gebeurd, actie Willemijn. Verkleinen van kwetsbaarheid van doorstroommonitor bij DUO door vastleggen technisch ontwerp: Willemijn geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden. Naast het vastleggen van het technisch ontwerp is ook een collega ingewerkt. In het document Nadere afspraken is aangegeven dat 1 oktober de afspraken worden geëvalueerd. In dit actiepunt gaat het om de evaluatie van de werkwijze van leveren aan de sectorraden. Daarnaast is er vanuit OCW ook behoefte aan een evaluatieover het gebruik van de gegevens door de sectorraden. Marius maakt voorstel voor evaluatie waarin rekening gehouden met beide aspecten. 2. Analyse DUO De memo van DUO is ter informatie. DUO heeft op verzoek van OCW de procedures rond de doorstroommonitor op een rij gezet. Mariska Zwinkels benadrukt het belang van de leveringsovereenkomsten om te voorkomen dat andere partijen dezelfde informatie op basis van een WOB-verzoek kunnen opvragen. De leverovereenkomst met de MBO-Raad is ondertekend. Er is nog overleg tussen de PO-Raad en VO-Raad en DUO over hun leverovereenkomsten. Robin Mulder, Stefanie van Nes, Maurits Huigsloot en Willemijn Schramp hebben overleg om de details van de leveringsovereenkomsten scherp te krijgen, zodat ondertekening snel kan plaatsvinden.

2 3. Concept-specificatierapport Doorstroommonitor 4.1 en stand van zaken openstaande wijzigingen Aan de hand van wijzigingsverzoek nr. 24 is een breder gesprek gevoerd over het leveren van informatie aan de sectorraden bij categorieën met minder dan 5 leerlingen. Vanuit OCW wordt de zorg uitgesproken dat deze informatie herleidbaar kan zijn naar individuele leerlingen. Hoe meer variabelen worden toegevoegd, hoe groter de kans dat gegevens herleidbaar zijn. Pierre Veelenturf geeft aan dat sectorraden de informatie geaggregeerd beschikbaar stellen aan de scholen. De scholen ontvangen dus geen informatie over kleine aantallen. Voor het herleiden van informatie naar individuele leerlingen is additionele informatie nodig die niet beschikbaar is bij de sectorraden. Op schoolniveau zou dit wel kunnen, zij ontvangen daarom de kleine aantallen niet. Deze manier van werken is gewaarborgd in het afsprakenkader (akkoord, leveringsovereenkomst) en is in overeenstemming met het Berenschotadvies. Mariska Zwinkels geeft aan dat momenteel politiekbestuurlijk veel aandacht bestaat voor privacyvraagstukken, daarom is het zaak zo zorgvuldig mogelijk te handelen. Dezelfde vragen spelen voor wijzigingsverzoeken de sectorraden werken aan een snelle ondertekening van de leveringsovereenkomsten. In de overeenkomsten die nog niet ondertekend zijn, wordt nogmaals expliciet de doelstelling van de leveringen en de voorwaarden van gebruik opgenomen. DUO en OCW hebben overleg over de juridische mogelijkheid om kleine aantallen te leveren aan de sectorraden met als doel het maken van geaggregeerde informatie en onder de randvoorwaarde dat kleine aantallen niet worden doorgeleverd aan scholen, conform Berenschotadvies. De uitkomsten van dit overleg zullen over 2 weken bekend zijn. Deze deadline hangt samen met de planning van de proefleveringen per 1 april. De wijzigingsverzoeken 31 en 43 zijn gerealiseerd en kunnen van de lijst van openstaande wijzigingsverzoeken af. Besluit: Het specificatierapport 4.1 wordt vastgesteld. Afhankelijk van het overleg tussen DUO/OCW kan een addendum worden opgesteld voor wijzingsverzoeken Edustandaard (Elise) publiceert en definitieve specificatierapport op de website 4. Stand van zaken leveren op persoonsniveau In de Informatiekamer heeft OCW aangegeven dat zij het leveren van informatie op persoonsniveau niet proportioneel vindt ten opzichte van de doelstelling. Als vervolgactie is vanuit de informatiekamer gevraagd naar een risico-analyse voor het leveren van de minimale set doorstoomgegeven op persoonsniveau aan de instellingen. Bekeken wordt of dit in SION-verband opgepakt kan worden.

3 Tonny Plas geeft aan dat extra analyses vanuit SION geen effect hebben als OCW-directies het onderwerp geen prioriteit geven. Hij zal de prioriteitstelling in de SION-stuurgroep agenderen. Ook kunnen de sectorraden in hun contacten met de OCW-directies aandacht vragen voor dit onderwerp. Vanuit de Kerngroep wordt aangegeven dat de sectorraden in de notitie Leveren op persoonsniveau de urgentie hebben gegeven vanuit de onderwijspraktijk voor het gebruik van de minimale set doorstroomgegevens door instellingen. In de analyse is ook naar voren gekomen dat vanuit wettelijke eisen het gebruik van informatie op persoonsniveau nodig zou zijn. Op 9 juni 2014 is overleg geweest met OCW over het leveren op persoonsniveau. In dit overleg zijn acties afgesproken, o.a. dat velddirecties zouden onderzoeken welke juridische grondslagen er zijn. Hier is geen vervolg op gekomen, door andere prioriteitstelling. De actielijst van het overleg van 9 juni is als bijlage bij dit verslag gevoegd. Mariska Zwinkels zal follow-up geven aan de OCW-acties uit het overleg van 9 juni. Mariska Zwinkels geeft aan dat OCW behoefte heeft aan (kwantitatieve) onderbouwing van het feit dat de bestaande leveringen niet voldoende zouden zijn. Deze vraag wordt meegenomen in het voorstel voor de evaluatie, zie agendapunt 1. In de bijeenkomst van de kerngroep in mei wordt dit onderwerp geagendeerd. Acties: Uitvoeren openstaande acties OCW nav overleg 9 juni, Mariska Agenderen prioriteitstelling OCW-directies en vervolgacties (risico-analyse) voor Stuurgroep, Tonny Aandacht voor prioriteitstelling OCW-directies vragen in bestuurlijk overleg sectorraden OCW, sectorraden 5. Stand van zaken leveren van CBS-gegevens Momenteel vindt overleg plaats tussen VSNU en CBS over gegevens over de uitstroom naar de arbeidsmarkt. Gelijk aan de MBO-aanpak wordt gekeken naar het leveren van gegevens per sector, per opleiding en per opleiding/instelling. De werkwijze met CBS is pragmatisch. Vraagpunt is het verschil in snelheid tussen de directie HO&S en de VSNU bij het beschikbaar maken van de gegevens. Pierre Veelenturf zal na de vergadering geïnteresseerden de MBO-gegevens tonen. Hij geeft aan dat zij de gegevens in 4 tabellen beschikbaar stellen. Als instelling een overeenkomst hebben getekend, kunnen zij over de instellingspecifieke data beschikken. Voor VSO zijn nog geen acties ondernomen voor het leveren van arbeidsmarktgegevens. Marianne Zandbergen is vanuit OCW daar de contactpersoon voor. Tonny Plas initieert een overleg met Marianne Zandbergen en Marleen vd Lubbe / Maurits Huigsloot om hier een stap in te zetten. Initiëren van overleg tussen Marjan Zandbergen, Marleen v/d Lubbe / Maurits Huigsloot, Tonny 6. Opschaling doorstroommonitor VWO-WO

4 De directie HO&S heeft een subsidieaanvraag ontvangen van de Universiteit Twente voor de opschaling van de doorstroommonitor VWO-WO. OCW vraagt in hoeverre het voorstel past binnen de SION-kaders van de doorstroommonitor. In maart wordt vanuit OCW een informatiebijeenkomst over o.a. de subsidieaanvraag georganiseerd. De kerngroep geeft aan dat het doel van de aanvraag in lijn is met de doorstroommonitor. Ook is sprake van een initiatief dat relevant is voor meerdere sectoren: WO en VO. Vanuit het MBO is aangegeven dat de manier van werken niet toepasbaar en wenselijkzal zijn in hun sector. VO geeft aan dat nog geen formeel standpunt is ingenomen binnen de VO-Raad. Ook wordt aandacht gevraagd voor de postionering van Studielink. De kerngroep doet geen uitspraak over de praktische uitwerking van de aanvraag. Marius van Zandwijk zal Ans Heppe van HO&S hierover informeren. Terugkoppelen van advies kerngroep aan OCW, Marius 7. Rondvraag Tonny Plas vraagt wie wil participeren in een werkgroep rond het verrijkt terugleveren van de 1- cijferbestanden. Pierre Veelenturf en Stefanie van Nes zullen deelnemen. Verder afstemming hierover zal na de vergadering plaatsvinden. Alle acties op een rij 26/2.1 Het aanmaken van een dropbox voor de kerngroep documenten Marius 26/2.2 DUO zal aangeven wat zij zelf testen voordat (proef)levering plaats vindt Willemijn 26/2.3 DUO zal aangeven wat de consequenties zijn van de structuurverandering in de 1- cijferbestanden PO en HO en ook eventuele wijzigingen als gevolg van de invoering van PaO. 26/2.4 In het document Nadere afspraken is aangegeven dat 1 oktober de afspraken worden geëvalueerd. In dit actiepunt gaat het enerzijds om de evaluatie van de werkwijze van leveren aan de sectorraden en anderzijds over het gebruik van de gegevens door de sectorraden.. 26/2.5 Overleg om de detailinvulling van de leveringsovereenkomsten PO en VO scherp te krijgen, zodat ondertekening snel kan plaatsvinden. 26/2.6 Snelle ondertekening van de leveringsovereenkomsten en in de overeenkomsten die nog niet ondertekend zijn, expliciet de doelstelling van de leveringen en de voorwaarden van gebruik opgenomen. 26/2.7 Overleg over de juridische mogelijkheid om kleine aantallen te leveren aan de sectorraden met als doel het maken van geaggregeerde informatie en onder de randvoorwaarde dat kleine aantallen niet worden doorgeleverd aan scholen, conform Berenschotadvies. De uitkomsten van dit overleg zullen over 2 weken bekend zijn. Deze deadline hangt samen met de planning van de proefleveringen per 1 april. 26/2.8 Edustandaarden publiceert en definitieve specificatierapport op de website Elise Willemijn Marius maakt voorstel voor evaluatie Robin Mulder, Stefanie van Nes, Maurits Huijgsloot en Willemijn Schramp Sectorraden Mariska en Willemijn 26/2.9 Uitvoeren PIA nav Informatiekamer Tonny 26/2.10 Uitvoeren openstaande acties OCW nav overleg 9 juni Mariska 26/2.11 Agenderen prioriteitstelling OCW-directies voor Stuurgroep Tonny 26/2.12 Aandacht voor prioriteitstelling OCW-directies vragen in bestuurlijk overleg sectorraden OCW Sectorraden

5 26/2.13 Initieren van overleg tussen Marjan Zandbergen, Marleen v/d Lubbe / Maurits Huigsloot over arbeidsmarktgegevens VSO 26/2.14 Terugkoppelen van advies kerngroep over subsidieaanvraag opschaling doorstroommonitor VWO-WO aan OCW Tonny Marius

6 Bijlage, Actielijst overleg Genodigden bij de bijeenkomst actie 5 Thema Informatiekamer, Bij deze ontvangen jullie een verslag van de bijeenkomst van gisteren ( ) in de vorm van een lijstje afspraken/actiepunten. Tevens als bijlage de bij de presentatie gebruikte sheets. Daar waar als actiehouder beleidsdirecties/veld staat, geldt dit ook voor de niet aanwezige sectoren. Aanwezigen: OCW: Jaco van Rijn (PO), Ed van der Groep (VO), Paul van Capelleveen (HO&S, doorontwikkelen Bron), Mariska Zwinkels (Kennis, vz) Onderwijsraden: Maurits Huigsloot (PO-raad), Stefanie van Es (Schoolinfo, namens VO-raad), Pierre Veelenturf (MBOraad) Kennisnet: Tonny Plas, Casper van der Marel Afspraken / acties: De scope van dit actiepunt (5) betreft terug leveren uit Bron aan de instelling, geen arbeidsmarktgegevens, de verdere uitwerking van de notitie zal dus alleen over gegevens uit Bron gaan - (Actie Casper). De notitie wordt nog aangepast op het vandaag besprokene en voorzien van een bijlage waarin de per sector specifiek gewenste gegevens worden opgenomen (basis hiervoor is de uitwerking van de doorstroommonitor) - (Actie Casper). Er wordt onderscheid gemaakt tussen het basisgegeven is de leerling op een vervolgschool ingeschreven (j/n) en wat de school nog meer wil weten (naar welke school, welke opleiding, welk leerjaar etc). Uitgangspunt hierbij is dataminimalisatie - (Actie Casper) Parallel zal bij OCW, per sector, worden gekeken wat de precieze juridische grondslag is van de genoemde taken in de notitie en of deze al een grondslag voor levering van de gevraagde gegevens kan vormen - (Actie vertegenwoordigers beleidsdirecties). Op basis hiervan wordt gekeken of er een relatie kan worden gelegd met de uitwerking van deamvb i.r.t. het terug leveren van de bekostigingsstatus na inschrijving (actie 3 uit de thema informatiekamer) - (Actie Paul van Capelleveen). In de PIA die zal moeten worden uitgevoerd (nut en noodzaak en proportionaliteit en risicoanalyse etc) zal ook aandacht zijn voor andere/aanvullende opties in plaats van gegevens van alle leerlingen met BSN naar de school - (Actie beleidsdirectie en raden/sion). Opties zijn bijvoorbeeld: o Gebruik van indicatoren uit Bron (huidige doorstroommonitor en het feit dat dat al zo snel persoonsgegevens zijn incl percentages per sector), o Inrichten van een onderzoek omgeving bij DUO (vgl CBS) waar iedere school onderzoek op kan doen, o Opnemen van de mogelijkheid tot opt-in/opt-out voor burgers als privacy maatregel; o etc Zodat een goede afweging kan worden gemaakt met de andere doelstellingen die wenselijk zijn, zoals inzicht t.b.v. verbetering van het onderwijs, administratieve lastenvermindering (irt zorgplicht, toezicht kader, huidige praktijk e.d.). Er wordt in oktober een vervolgbijeenkomst gepland, voor de informatiekamer - (Actie Mariska). N.B. De input voor deze bijeenkomst in oktober zijn de uitwerkingen van de acties (aanpassen notitie, en juridische grondslag).

Vragenlijst voor het in beheer nemen van de afspraak Doorstroommonitor

Vragenlijst voor het in beheer nemen van de afspraak Doorstroommonitor Vragenlijst voor het in beheer nemen van de afspraak Doorstroommonitor Versie beheer Versie Datum Door Reden 0.1 24 oktober 2013 Elise Lustenhouwer Eerste opzet being vragen 0.2 29 oktober 2013 Marjan

Nadere informatie

Specificatierapport doorstroommonitor

Specificatierapport doorstroommonitor Specificatierapport Doorstroommonitor versie 4.2 2015 1 / 15 Specificatierapport doorstroommonitor uteur(s) : Elise Lustenhouwer, Willemijn Schramp en Remko van eusekom Versie : 4.2 (26 februari 2015)

Nadere informatie

Terugkoppeling bekostigingsgegevens. Inventarisatie behoefte mbo-instellingen

Terugkoppeling bekostigingsgegevens. Inventarisatie behoefte mbo-instellingen Terugkoppeling bekostigingsgegevens Inventarisatie behoefte mbo-instellingen V1.0, 30 oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Dit document... 3 1.2. Het vervolg... 3 2. Situatieschets... 4 2.1.

Nadere informatie

Het volgende deelnemerkenmerk wordt aan de VO-VLG kubus toegevoegd: VLG nde Schooljaar Opleiding Code, waarbij n=1,2,3

Het volgende deelnemerkenmerk wordt aan de VO-VLG kubus toegevoegd: VLG nde Schooljaar Opleiding Code, waarbij n=1,2,3 Afgehandelde issues en wensen Doorstroommonitor 26 februari 2015 Wijzigingsverzoeken 25, 31 en 43 zijn toegevoegd. Nummer 1 Datum 17-6-2013 VO-raad, Stefanie van Nes/Henk ten Caat Huidige situatie Voor

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten RIO mbo

Informatiebijeenkomsten RIO mbo RIO mbo Informatiebijeenkomsten RIO mbo 18, 19 en 20 september 2017 Programma 1. Welkom Wiebe Buising, PM Doorontwikkelen BRON 2. Aanleiding/Achtergrond Pierre Veelenturf, MBO Raad 3. Toelichting RIO-model

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

EINDVERSLAG Behoefteverkenning Terugkoppeling van gegevens voor bekostiging en beleid in PO, VO en MBO. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs

EINDVERSLAG Behoefteverkenning Terugkoppeling van gegevens voor bekostiging en beleid in PO, VO en MBO. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs EINDVERSLAG Behoefteverkenning Terugkoppeling van gegevens voor bekostiging en beleid in PO, VO en MBO Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Januari 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Procesbeschrijving

Nadere informatie

Op 6 oktober is tijdens het TO vo/mbo de nieuwe versie van het attributenbeleid besproken.

Op 6 oktober is tijdens het TO vo/mbo de nieuwe versie van het attributenbeleid besproken. Memo Aan Van Leden van de Tactische Overleggen po, vo en mbo Programma Implementatie nummervoorziening Datum 19 oktober 2016 Onderwerp Attributenbeleid ECK id 0 Proces In het Tactisch Overleg vo/mbo van

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Toelichting ontwikkelingsperspectief

Toelichting ontwikkelingsperspectief Toelichting ontwikkelingsperspectief Dit document is bedoeld als achtergrond informatie voor de scholen, maar kan ook (in delen, zo gewenst) gebruikt worden als informatie aan ouders, externe partners

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Zoetermeer, 24 juni 2015

Zoetermeer, 24 juni 2015 Ministerie van OCW Mevrouw dr. M. Bussemaker Postbus 16375 2500 BJ DEN HAAG Zoetermeer, 24 juni 2015 Betreft: concept beleidsregel adviescommissie macrodoelmatigheid Kenmerk: gev15-0713mr/bes_alg Geachte

Nadere informatie

Toekom(st)room LOB Een stroompunt loopbaangericht onderwijs

Toekom(st)room LOB Een stroompunt loopbaangericht onderwijs SAMENVATTING Toekom(st)room LOB Een stroompunt loopbaangericht onderwijs Advies over hoe LOB na 5 jaar Stimulering LOB verder moet. Utrecht, 1 december 2014 ACHTERGROND Van studie kiezen naar loopbaan

Nadere informatie

1. Opening. 2. Presentatie over de kern van het concept Ondersteuningsplan. 3. Bespreken van het concept Ondersteuningsplan.

1. Opening. 2. Presentatie over de kern van het concept Ondersteuningsplan. 3. Bespreken van het concept Ondersteuningsplan. Verslag Op Overeenstemming Gericht Overleg tussen het Samenwerkingsverband 20-01 PO en de gemeenten in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld d.d. 24 januari 2014. 1. Opening. De voorzitter

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

Documentnummer: : Eindnotitie implementatie privacy

Documentnummer: : Eindnotitie implementatie privacy Eindnotitie implementatie privacy Afdeling Bedrijfsvoering, team Advies en Middelen 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Resultaten.3 3. Documenten.4 4. Implementatie.5 4.1 Training voor het sociaal

Nadere informatie

Regeling bezwaar toelaatbaarheid

Regeling bezwaar toelaatbaarheid Regeling bezwaar toelaatbaarheid Colofon Uitgever: Auteur: PO-Raad en VO-raad, Utrecht Peter van den Heuvel (KPC Groep) Datum uitgave: januari 2014 1 Voorwoord Deze publicatie is onderdeel van het instrumentarium

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij p.c.b.s. Ds. Hasperschool

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij p.c.b.s. Ds. Hasperschool RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij p.c.b.s. Ds. Hasperschool Plaats : Akkrum BRIN-nummer : 15BD Onderzoeksnummer : 122393 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd.

Welkom door Rick, agenda wordt vastgesteld. Het activiteitenplan wordt aan het vooroverleg toegevoegd. Verslag vergadering van de MR, maandag Aanwezig: Loes van den Borne, Rick van der Heijden, Truke Dirkx-Huijbregts, Irma van de Ende, Eefke Kramer, Eline Maas, Dick Verhagen, Marius Wouters (aangesloten

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Notitie uitwerking governance HWH 2.0

Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Opsteller Marianne van der Veen-Brouwer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Dagelijks bestuur Datum voorgelegd 11-06-2014 Agendapunt, Onderwerp 2.5a, Governance

Nadere informatie

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht

Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht Overleg SW leveranciers PGB Trekkingsrecht SVB en VNG 26 april 2017 Agenda 26 april Mededelingen Mutatie specs 1.0 ivm BSN bij vertegenwoordiger Stuf2.1 irt GGK (12 juni) BAB1.0 (2017) berichten vanaf

Nadere informatie

Informatiekamer. 1. Opening, Agenda, Verslag & Mededelingen

Informatiekamer. 1. Opening, Agenda, Verslag & Mededelingen IPC 5200 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Contactpersoon E.J. Teunissen Informatiekamer T +31 6 46 84 90 25 e.j.teunissen@minocw.nl Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats

Nadere informatie

Notulen Oudercommissie BSO De Singel

Notulen Oudercommissie BSO De Singel Notulen Oudercommissie BSO De Singel Datum vergadering: dinsdag 15 februari 2011 Aanwezig: Esmee Kansil, Marloes Boter - de Vries, Barry Rats, Christianne van den Dungen, Anouk de Bont (notulen) Afwezig:

Nadere informatie

Implementatieplan. Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) vo. Versie mei Implementatieplan RIO vo 1

Implementatieplan. Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) vo. Versie mei Implementatieplan RIO vo 1 Implementatieplan Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) vo Versie 0.2 7 mei 2019 Implementatieplan RIO vo 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Registratie Instellingen en Opleidingen... 3 1.2

Nadere informatie

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven Aan de slag met het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven Het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven is een handvat om de dialoog te voeren over de ontwikkeling naar een lerende organisatie. Door hierover

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

Samenvatting. Auteur: Anno Droste Co-auteurs: Karien Dekker, Jessica Tissink

Samenvatting. Auteur: Anno Droste Co-auteurs: Karien Dekker, Jessica Tissink ÉÉN KIND, ÉÉN GEZIN, TWEE STELSELWIJZIGINGEN Een onderzoek naar de succesfactoren van samenwerking tussen onderwijs en gemeenten ten aanzien van de verbinding tussen passend onderwijs en jeugdzorg. Auteur:

Nadere informatie

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Inleiding 2 februari 2015 is de eerste bijeenkomst van de stuurgroep passend onderwijs regio 30.06 geweest. Doel van deze bijeenkomst

Nadere informatie

Afspraken leveranciers: verwerkersovereenkomsten. Leander Versleijen en Job Vos

Afspraken leveranciers: verwerkersovereenkomsten. Leander Versleijen en Job Vos Afspraken leveranciers: verwerkersovereenkomsten Leander Versleijen en Job Vos Programma 1. Kennismaking 2. Wat zegt de wet? 3. Wat kan je met het privacyconvenant? 4. Afspraken maken in 4 stappen 5. De

Nadere informatie

De te contracteren jeugdhulp (wat) en de omvang daarvan (hoe) zijn vastgesteld ten behoeve van de contracteringsprocedure

De te contracteren jeugdhulp (wat) en de omvang daarvan (hoe) zijn vastgesteld ten behoeve van de contracteringsprocedure Wanneer Activiteit Resultaat Wie Te contracteren jeugdhulp bepalen (wat) en omvang (hoeveel) De te contracteren jeugdhulp (wat) en de omvang daarvan (hoe) zijn vastgesteld ten behoeve van de contracteringsprocedure

Nadere informatie

Memo. FAQ n.a.v. Inventarisatie gebruik nieuwe OOK. Auteur: Henk-Jan van Ginkel Versie: 1.1 Datum: 27 maart 2013. Inleiding

Memo. FAQ n.a.v. Inventarisatie gebruik nieuwe OOK. Auteur: Henk-Jan van Ginkel Versie: 1.1 Datum: 27 maart 2013. Inleiding Memo FAQ n.a.v. Inventarisatie gebruik nieuwe OOK Auteur: Henk-Jan van Ginkel Versie: 1.1 Datum: 27 maart 2013 Inleiding In juni 2012 heeft een door sambo-ict gecoördineerde werkgroep het Adviesrapport

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

De AOb krijgt veel vragen over de Wet Beroep Leraar. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jullie onder elkaar gezet.

De AOb krijgt veel vragen over de Wet Beroep Leraar. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jullie onder elkaar gezet. 25 augustus 2017 Vragen en antwoorden over Wet Beroep Leraar De AOb krijgt veel vragen over de Wet Beroep Leraar. Wij hebben de meest gestelde vragen voor jullie onder elkaar gezet. 1. Wanneer gaat de

Nadere informatie

Informatiekamer. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom.

Informatiekamer. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. IPC 5200 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Contactpersoon Jetse Beeksma Informatiekamer +31 6 46 84 91 20 j.a.beeksma@minocw.nl Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

MBO BUS. MBO Berichten Uitwisseling Standaard

MBO BUS. MBO Berichten Uitwisseling Standaard MBO BUS MBO Berichten Uitwisseling Standaard Roy Dusink (Aventus/Red Spider) en Bert van Daalen (sambo-ict/wellantcollege) 19 september 2013 1 Van stekkers naar BUS Bereidheid tot samenwerken mbt berichten

Nadere informatie

Opstellen visie voor Marken

Opstellen visie voor Marken -Waarom? -Stappen tot nu toe -Definities -Plan van Aanpak -Planning 2014 Waarom? Leefbaarheidsplan Marken 2001 actualiseren? TROP gemeente Waterland 2001 actualiseren? Bestaande ontwikkelingen woningbouw

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

In aansluiting op de eerder gezonden planning. Wil ik je vragen bijgaande memo ter informatie mee te willen nemen naar de komende collegevergadering.

In aansluiting op de eerder gezonden planning. Wil ik je vragen bijgaande memo ter informatie mee te willen nemen naar de komende collegevergadering. Van: Heijloo, R. Verzonden: donderdag 24 februari 2011 9:35 Aan: Wijngaart, P. van den Paul CC: Bom - Lemstra, A.W.; Swart, I. (Ingrid) Onderwerp: FW: bijeenkomst VZHW 28 februari 2011 Urgentie: Hoog Beste

Nadere informatie

Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht

Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht Vergadering stuurgroep Juriconnect op vrijdag 7 juni 2013 bij de Belastingdienst te Utrecht Aanwezig: Afwezig: Jacques Snel (voorzitter), Piet Jorna (BD/CKC), Robert van der Jagt (KMPG- Meyburg), Simon

Nadere informatie

Definitief rapport van bevindingen. OCR Het Roessingh school voor so en vso

Definitief rapport van bevindingen. OCR Het Roessingh school voor so en vso Definitief rapport van bevindingen OCR Het Roessingh school voor so en vso Plaats: Enschede Brinnummer: 02GD OKE 1 SO en 02GD OKE 2 VSO Edocsnummer: 5012052 Datum onderzoek: 14-02-2017 Datum vaststelling:

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Bijlage 2. Uitwerking zorgplicht

Bijlage 2. Uitwerking zorgplicht Bijlage 2 Uitwerking zorgplicht Inleiding Het streven is om met ingang van 1 augustus 2012 een zorgplicht voor schoolbesturen in te voeren. Het begrip zorgplicht en de betekenis daarvan, roept de nodige

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectiefplan. 1. Voor welke leerlingen moet een VO-school een OPP opstellen?

Ontwikkelingsperspectiefplan. 1. Voor welke leerlingen moet een VO-school een OPP opstellen? Ontwikkelingsperspectiefplan Deze informatie is onder andere gebaseerd op een memo, die is opgesteld in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Inspectie van het Onderwijs

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst op 18 oktober 2013 bij sambo-ict te Woerden

Verslag van de bijeenkomst op 18 oktober 2013 bij sambo-ict te Woerden Onderwijstijd in Control een activiteit van het programma ifov van sambo-ict Verslag van de bijeenkomst op 18 oktober 2013 bij sambo-ict te Woerden Aan de bijeenkomst namen deel: Pierre Veelenturf (MBO

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Plan van aanpak leerplicht 1- Notagegevens Notanummer 2016-000393 Datum 15-03-2016 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

Evaluatie dagbesteding

Evaluatie dagbesteding Evaluatie dagbesteding Uitkomsten en vervolg Presentatie FOT Ilse Greive 28 februari 2019 Presentatie evaluatie dagbesteding 1. Belangrijkste uitkomsten per sector 2. Constateringen SDD 3. Effect transformatie

Nadere informatie

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T Datum 26 april 2010 Kenmerk. Adviesraad voor de Detailhandel

Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T Datum 26 april 2010 Kenmerk. Adviesraad voor de Detailhandel VERSLAG Contactpersoon mevr. drs. R.E.A.J. de Vries T 078-639 67 55 Datum 26 april 2010 Kenmerk M E reaj.de.vries@dordrecht.nl Verslag 14 april 2010 Aanwezig Afwezig Notulist Zie onder Zie onder Reineke

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1 Programma 13.30 Welkom 13.40 Van project naar productie 13.55 Evaluatie project en product 14.45 Pauze met koffie, thee en 15.05 Tweede veldtest/definitieve bekostiging 15.25 Vooruitblik Doorontwikkelen

Nadere informatie

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Schooljaar 2015-2016 Inleiding In de tweede helft van het schooljaar 2014-2015 zijn aan de hand van een gezamenlijk opgesteld

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 117 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 14 november

Nadere informatie

Techniek: werken, leren en kiezen. Cijfers onderwijs-arbeidsmarkt 2019

Techniek: werken, leren en kiezen. Cijfers onderwijs-arbeidsmarkt 2019 Techniek: werken, leren en kiezen Cijfers onderwijs-arbeidsmarkt 2019 Achtergrond TP monitor Behoefte aan een feitelijk beeld van onderwijs & arbeidsmarkt bètatechniek & trends Set van indicatoren Cijfers

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING AUDITCOMMISSIE DD. 2 OKTOBER 2017

VERSLAG VERGADERING AUDITCOMMISSIE DD. 2 OKTOBER 2017 VERSLAG VERGADERING AUDITCOMMISSIE DD. 2 OKTOBER 2017 Aanwezig: - leden Auditcommissie: de raadsleden dhr. Luijendijk (voorzitter), dhr. van den Heuvel, dhr. van Steensel, dhr. van Gastel en dhr. Jonkers

Nadere informatie

Voorbij. Voorbij begin Voorbij. Helm. Nijenhuis

Voorbij. Voorbij begin Voorbij. Helm. Nijenhuis Nr. Vergadering Cie Toezegging/ actie Portefeuillehouder Planning / afhandelings voorstel Stand van zaken 2 26 03 /cie 03 09 Budget onderhoud schoolgebouw Mercuriusweg 2 De wethouder zegt toe dat hij bij

Nadere informatie

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs

Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Vertegenwoordigers ring 1 Datum Auteur verslag Mevrouw M. Das Ring 1 met de Inspectie van het onderwijs Omschrijving Vergaderdatum en -tijd Vergaderplaats Bestuurlijk overleg tussen de Inspectie en vertegenwoordigers

Nadere informatie

De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers

De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers VISIEDOCUMENT November 2015 OOGO De Liemers De samenwerkende gemeenten Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar en de samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015:

7.1.3 Jaarplan schooljaar 2014-2015: 7.1.3 Jaarplan 2014-2015: Beleidsvoornemens Domein 1: Kwaliteitszorg Resultaat (Wanneer zijn we tevreden?) Stappen/ Acties Borging (vindplaats & systeem van bewaken en behouden) Wie is verantwoordelijk

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Toelichting. Formatie

Toelichting. Formatie MR overleg CBS Het Kompas Assen Datum: Dinsdag 12 juni 2018 Aanvang: 19:30 uur Aanwezig: Ellen Sonnemans, Marike Bremmer, Linda Wessels (vz), Jenny Arkema, Martine Maris (notulist) Afwezig: Marleen Mulderij,

Nadere informatie

SION. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Jan Bartling en Tonny Plas

SION. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Jan Bartling en Tonny Plas SION Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Jan Bartling en Tonny Plas SION? Het Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs is een samenwerkingsverband van de zes onderwijsraden (POraad, VO-raad, MBO-raad,

Nadere informatie

Dashboard Passend Onderwijs

Dashboard Passend Onderwijs Dashboard Passend Onderwijs Tweedaagse PO-raad / VO-Raad 6 oktober 2016 Vandaag 1- Inhoud en verbinding a) Even voorstellen? b) Een beetje geschiedenis c) Wat is het en waar dient het toe? d) Wat kan het

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas VERSLAG Vergadering: Medenzeggenschapsraad Nutsschool Zorgvliet Datum: Donderdag 25 september 2014 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: School Aanwezig: Peter Molog,

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Financiële afwikkeling Regionaal Platform Arbeidsmarkt Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Leergang Deelnemeradministraties

Leergang Deelnemeradministraties DEFINITIEF Leergang Deelnemeradministraties 1/9 21 november 2013 PBLQ HEC - Leergang Deelnemeradministraties Leergang Deelnemeradministraties Plan van Aanpak versie 1.0 datum 21 november 2013 Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering om uur. De agenda wordt vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering om uur. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de 332ste vergadering van het EUROPA d.d. 2017 vanaf 14.00 uur, in vergaderzaal H5-01, complex Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50 te Rotterdam. Aanwezig: Afwezig: dhr. E.P. Hus (voorzitter,

Nadere informatie

Regiobijeenkomsten november 2016

Regiobijeenkomsten november 2016 Doorontwikkelen BRON mbo Wiebe Buising, OCW Henk-Jan van Ginkel, sambo-ict Patries van de Kamp, DUO Mathieu Richelle / Heiko Kiewiet, DUO Regiobijeenkomsten november 2016 Programma Welkom Bijpraten Doorontwikkelen

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Marjan de Lange Cécile Chênevert Utrecht, september 2011 2011 Nederlands Jeugdinstituut Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Workshop Regionaal investeringsfonds mbo

Workshop Regionaal investeringsfonds mbo Workshop Regionaal investeringsfonds mbo 1 Regionaal investeringsfonds mbo en afstemming aanbod opleidingen Ervaringen MBO15 met afstemming opleidingen Stappen Vormen van afstemming Governance aspecten

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues?

Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues? Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues? Workshop C Remco de Boer (Kennisnet) Ludo Cuijpers (MBO Taskforce IBB) Inhoud 1. Voorstelronde 2. Over uw rol 3. Maatregelen 4. De diepte in Voorstelronde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Bigdata in het onderwijs, onderzoek naar voorspellende studentgebonden factoren

Bigdata in het onderwijs, onderzoek naar voorspellende studentgebonden factoren Bigdata in het onderwijs, onderzoek naar voorspellende studentgebonden factoren Hoe succesvol zijn nieuwe studenten? Martijn Broekhuizen (Noorderpoort) en Marius van Zandwijk (Kennisnet) Achtergrond Focus

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage op basis van het kader* voor gemeentelijke toetsing verzuim en voortijdig schoolverlaten bij scholen / instellingen

Onderzoeksrapportage op basis van het kader* voor gemeentelijke toetsing verzuim en voortijdig schoolverlaten bij scholen / instellingen Onderzoeksrapportage op basis van het kader* voor gemeentelijke toetsing verzuim en voortijdig schoolverlaten bij scholen / instellingen * Van toepassing op gemeenten met een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

GDPR in twee weken. Wat je voor 25 mei a.s. geregeld moet hebben om aan de wet te voldoen. Acties komende twee weken. Welke keuzes moet je maken.

GDPR in twee weken. Wat je voor 25 mei a.s. geregeld moet hebben om aan de wet te voldoen. Acties komende twee weken. Welke keuzes moet je maken. GDPR in twee weken Wat je voor 25 mei a.s. geregeld moet hebben om aan de wet te voldoen. Acties komende twee weken. Welke keuzes moet je maken. Voor GDPR acht documenten maken en toepassen 1. Data privacy

Nadere informatie

Stappenplan Casuscoördinatie en Casusautoriteit

Stappenplan Casuscoördinatie en Casusautoriteit Stappenplan Casuscoördinatie en Casusautoriteit Inleiding Kinderen en jongeren in Lelystad laten opgroeien tot burgers die volwaardig meedoen! Dat is de ambitie van alle ouders/opvoeders en de partners

Nadere informatie

Jaarverslag januari 2013 - december 2013. De Zwanenhoeve. Boerderijnummer: 261. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Jaarverslag januari 2013 - december 2013. De Zwanenhoeve. Boerderijnummer: 261. Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen arverslag januari 2013 - december 2013 De Zwanenhoeve Boerderijnummer: 261 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

SBR/ XBRL. verantwoordingsketen. Stand van zaken

SBR/ XBRL. verantwoordingsketen. Stand van zaken SBR/ XBRL verantwoordingsketen Stand van zaken 1 SBR/XBRL SBR = Standaard Bedrijfs Rapportage Programma van Nederlandse Overheid, gericht op verlichting van administratieve lasten door verbetering van

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Besluitenlijst vorige vergaderingen

vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Besluitenlijst vorige vergaderingen Den Haag, 19 juni 2014 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Volgcommissie(s): EU i.v.m. agendapunt 22, 23 EZ i.v.m. agendapunt 7, 15, 16 RU i.v.m. agendapunt 5, 13,

Nadere informatie

Intern Besluitvormingsproces ROAZ regio AMC/VUmc. Ter vaststelling op 19 juni 2015

Intern Besluitvormingsproces ROAZ regio AMC/VUmc. Ter vaststelling op 19 juni 2015 Intern Besluitvormingsproces ROAZ regio AMC/VUmc Ter vaststelling op 19 juni 2015 1 Structuur en besluitvorming van het ROAZ In het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) voor de regio s AMC en VUmc maken

Nadere informatie