Intussen werd ook gewerkt aan de voorbereiding, evaluatie en/of realisatie van volgende projecten :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Intussen werd ook gewerkt aan de voorbereiding, evaluatie en/of realisatie van volgende projecten :"

Transcriptie

1 Verslag inzake de werking van Veneco (tot oktober 2002) Dames en Heren van de Provincieraad Oost-Vlaanderen In het kader van de openbaarheid van bestuur en in het licht van de intergemeentelijke samenwerking volgens het decreet van 6 juli 2001 heb ik, samen met de andere afgevaardigde provincieraadsleden, het genoegen een verslag inzake de werking van de intercommunale VENECO tot oktober 2002 uit te brengen. Ook in 2002 ging de nodige aandacht naar de verdere afwerking van het Alfa-plan (ondernemingsplan met drie grote projecten). Belangrijk is dat de planning, zowel op het vlak van de realisatie van de projecten als de financiële planning uitgeschreven in het Alfa-plan (ondernemingsplan ), voor 100% gerespecteerd werd. Het Alfa-plan loopt in principe eind dit jaar, dus ten einde. Door dit plan werd een bijzonder solied eigen vermogen opgebouwd. In de loop van 2002 gaven twee nieuwe gemeenten hun vertrouwen aan de intercommunale en volstortten één vierde van de door hen geplaatste aandelen. Het betreft de gemeente Zulte : 83 aandelen en de gemeente Zomergem : 53 aandelen. Het aantal aangesloten gemeenten kwam hierdoor op 20. Intussen werd ook gewerkt aan de voorbereiding, evaluatie en/of realisatie van volgende projecten : - Bedrijventerrein "De Prijkels E17" te Nazareth uitbreiding met fase II en III - Bedrijventerrein "Rieme-Noord" te Evergem - Bedrijventerrein te Olsene - Bedrijventerrein "Kruisstraat" te Zomergem - KMO-zone te Nevele - PBA "Oostwinkel" te Zomergem - Woonzone "Geraardbergsesteenweg" te Melle - Woonzone "Most II" te Oostakker - Woonzone "De Kouter" fase I en II te Knesselare - Kantorencomplex "Triangel" te Lochristi - Opvolging regionale bedrijventerreinen in het kader van PRS - Opvolging lokale bedrijventerreinen in het kader van GRS Voor het lokaal bedrijventerrein te Nevele werd het PBA conform de bepalingen van het decreet vervangen door een RUP waarvoor het openbaar onderzoek in september 2002 werd beëindigd. Inzake het lokaal bedrijventerrein BPA "Dries" te Olsene werd op alle vlak quasi een akkoord met de NMBS bereikt. De onderhandelingen inzake de verwerving van de NMBS-grond wordt in het laatste trimester van 2002 afgerond. Op basis van het akkoord met de NMBS zullen de onderhandelingen met de overige eigenaars worden verdergezet. Indien de onderhandelingen niet in der minne kunnen afgerond worden, zal de procedure tot het bekomen van een onteigeningsmachtiging worden opgestart.

2 De gemeente Zomergem verzocht VENECO om medewerking inzake de realisatie van een lokaal bedrijventerrein. VENECO werd tevens opnieuw gecontacteerd inzake het woonproject "Oostwinkel" te Zomergem. Verder liepen er onderhandelingen m.b.t. twee nieuwe projecten, nl. "Triangel" te Lochristi (een nieuw kantoorgebouw) en "Sofinal" te Nokere (een herbestemmingsproject voor bedrijfsactiviteiten). De wegen- en rioleringswerken en de aanleg van de nutsvoorzieningen met betrekking tot het project "De Kouter" te Knesselare zijn inmiddels beëindigd. De aankooponderhandelingen voor de tweede fase werden heraangevat. De prijzen en toewijzingsvoorwaarden werden in onderling overleg met de gemeente vastgelegd. De wegen- en rioleringswerken van de verkaveling "Most II" te Oostakker werden op 3 september 2002 aangevat. De prijzen en de wijze van commercialisatie vermits hier met een medeverkavelaar wordt gewerkt werden vastgelegd. De tussentijdse balans en resultatenrekening per heeft een balanstotaal van ,58 t.o.v per Op de activazijde bedragen de voorraden ,13 t.o.v ,11 per De geldbeleggingen en liquide middelen bedragen samen ,24 t.o.v ,15 per Op de passivazijde bedraagt het eigen vermogen, nog voor winstverdeling, ,59. De voorzieningen voor risico's en kosten bedragen ,26. Hiervan is ,77 voorzien voor de renovatie van het rioleringsstelsel op het bedrijventerrein te Eke. De resultatenrekening toont een omzet van ,19. De opbrengsten uit beleggingen bedragen ,93. De kosten bedragen ,12. Ingevolge de voorraadwijzigingen en de uitzonderlijke opbrengsten komen wij toch tot een positief resultaat. De winst per bedraagt ,34. Op het bedrijventerrein "De Prijkels E17" te Nazareth werden dit jaar vier bedrijfspercelen verkocht, samen goed voor een omzet van ,92. Gezien echter de verkoop aan Locabouw niet kon doorgaan, werd een bedrag van ,17 afgeboekt. Indien VENECO in de komende maanden nog enkele percelen op het bedrijventerrein "De Prijkels E17" kan toewijzen en verkopen, kan alsnog een behoorlijke jaaromzet en dito resultaat worden geboekt. Inzake de toewijs van de laatste drie percelen op het bedrijventerrein "Lozen Boer" te Lochristi wordt rekening gehouden met het prioriteitsprincipe voor bedrijven uit Lochristi of bedrijven die complementair zijn met de sierteelt. Inzake het oplossen van de problemen met betrekking tot riolering, verzakkingen en illegale lozing op het bedrijventerrein te Eke kon een eerste stap in de renovatie worden gezet. In onderling overleg met de politiezone Schelde-Leie, Aminal en het studiebureau ARAB- en VLAREM-vergunningen zal de opdracht van het onderzoek worden bepaald en in functie daarvan zullen laboratoria worden aangesproken.

3 Wat het huisvestingsproject "'t Lammeken" te Melle betreft, werden de wegen- en rioleringswerken definitief opgeleverd. Er werd ook reeds nagegaan hoe de door Arohm gevraagde tweede ontsluitingsweg voor de tweede fase van de verkaveling 't Lammeken kan worden gerealiseerd. Hier zal opnieuw een projectafspraak met een tweede verkavelaar moeten worden afgesloten. Dat het economisch bijzonder moeilijk loopt, ondervindt de intercommunale in talloze contacten met bedrijfsleiders. De jaarverslagen van 2000 en 2001 alludeerden reeds op deze evolutie. Dit weerspiegelt zich ook in de resultaten van de vennootschap gedurende het eerste semester van Eén van de uitdagingen die reeds eerder onder de aandacht van de op nieuw verkozen bestuursorganen van VENECO werden gebracht en die wij ook in de synthese over het boekjaar 2001 toelichtten is het nieuw decreet op de intergemeentelijke samenwerking. Het nieuwe decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking trad in werking tien dagen na de publicatie in het Belgisch Staatsblad (dd ) en de statuten van VENECO moeten, zoals decretaal bepaald, uiterlijk op aangepast zijn. Volgende artikelen van het decreet traden bij de goedkeuring ervan onmiddellijk in werking : art. 4, 39, 40, 41, 42, 44, 52, 53, 56, 59, 64, 72, 73, 74, 76 en 78. Voor de toepassing van art. 44 en 52 was een statutenwijziging nodig die op de Buitengewone Algemene Vergadering van unaniem werd goedgekeurd en onmiddellijk werd toegepast. De eerste fase van de statutaire toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking werd dus afgerond. Er komt echter nog een tweede fase in de statutenwijziging. De voorbereiding voor deze fase voorzien voor het voorjaar 2003 waarbij de "intercommunale" een "dienstverlenende vereniging" wordt en waarbij alle andere artikelen van het decreet, alsook de twee amendementen van de Provincie geformuleerd n.a.v. het voorstel der statutenwijziging ingevolge toepassing van art. 44 en 52 van het decreet worden toegepast, werd inmiddels opgestart. De twee amendementen die door de Provincie werden geformuleerd, werden in overweging genomen. Op de Buitengewone Algemene Vergadering van wordt hierop nader ingegaan. Uiteraard volgt hieromtrent in de eerste maanden van 2003 een meer uitgebreide consultatie binnen de bestuursorganen. Volgens de principes inzake deze tweede fase werden door de Raad van Bestuur van aanvaard : - De benaming en de omschrijving van de vereniging dienen te worden aangepast, waarbij de omschrijving "dienstverlenende vereniging" dient voor te komen. - Een herformulering van de statutaire doelstellingen dringt zich op, niet alleen op basis van de decretale bepalingen, maar ook 42 jaar na de oprichting van VENECO.

4 Voorstel wijziging artikel 2 van de statuten : De dienstverlenende vereniging is een samenwerkingsverband zonder beheersoverdracht dat tot doel heeft een duidelijk omschreven ondersteunende dienst op basis van gelijkwaardigheid te verlenen aan de deelnemende gemeenten, en projecten te realiseren op verschillende beleidsdomeinen, nl. : 1. de ruimtelijke ordening, de economische, agrarische, toeristische en sociale ontwikkeling van de streek; 2. zij zal, mits akkoord van de bij haar aangesloten openbare besturen, in die beleidsdomeinen kunnen optreden als vertegenwoordigster van de belangen van deze laatsten; 3. een huisvestingspolitiek voor bedrijven en bewoners voeren; 4. de vereniging kan haar doelstellingen en projecten zowel bij wijze van rechtstreekse uitvoering als op gelijk welke andere wijze verwezenlijken; 5. de coördinatie en realisatie van projecten, die verscheidene gemeenten betreffen. - De privé-aandeelhouders zijn verplicht uit te treden ten laatste op Alle streekontwikkelingsintercommunales trachten hun houding inzake de uittredingsmodaliteiten van de privé-vennoten te stroomlijnen. - De inbreng van één of meer provincies samen mag op (mogelijks te verdagen naar ) niet meer dan 20% van het totale maatschappelijk kapitaal bedragen. In Oost-Vlaanderen moet voor twee van de vier streekontwikkelingsintercommunales, nl. VENECO en Land van Waas, een oplossing worden gevonden. - De gemeenteraad kan mits grondige motivatie kandidaat-bestuurders voor de Raad van Bestuur voordragen die geen lid zijn van de gemeente- of districtsraad, maar van wie de deskundigheid m.b.t. de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is. Buiten deze kandidaat-bestuurders met een zekere deskundigheid kunnen de bestuurders, benoemd op voordracht van de gemeenten, zich laten bijstaan door deskundigen die geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur, maar de vergaderingen van alle organen kunnen bijwonen en alle documenten kunnen aanvragen. VENECO stelt voor dergelijke deskundigen niet in de Raad van Bestuur op te nemen omwille van het confidentieel karakter van de projecten en hun kostenopbouw. Een statutenaanpassing vergt niet alleen veel tijd en energie op het vlak van overleg, maar ontneemt in een kleine organisatie zoals VENECO ook de flexibiliteit om met concrete dossiers bezig te zijn. Een bijkomend knelpunt in de werking van VENECO is dat de intercommunale quasi niet betrokken wordt in de planprocessen en vaak pas bij de definitieve goedkeuring van PBA's en RUP's wordt gecontacteerd.

5 Hierdoor gaat vaak kostbare voorbereidingstijd verloren en ontbreekt het vaak aan sturing naar concrete projectontwikkeling. De tijdspanne tussen het planproces en de concrete realisatie ven projecten deint steeds verder in de tijd uit. Dit is voornamelijk te wijten aan het uitgebreid overleg dat men op het vlak van stedenbouw heeft geïnstitutionaliseerd. De finaliteit de concrete realisatie wordt vaak uit het oog verloren. Dit heeft uiteraard zijn repercussies voor VENECO als bedrijf daar de inzet van financiële middelen steeds omvangrijker wordt en het tijdsperspectief bijzonder moeilijk in te schatten is. Tot zover het verslag over de werking van VENECO tot oktober Martine Verhoeve Provincieraadslid 3 e ondervoorzitter VENECO

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging

Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging Toelichting bij artikel 9 toetreding, uittreding, vrijwillige kapitaalsvermindering en vrijwillige kapitaalsverhoging Herschikking aandelen gemeentelijke vennoten Bestaande toestand Historiek Veneco is

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502685 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502685 Provincieraadsbesluit betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het mandaat

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 maart 2015 (780 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 maart 2015 (780 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 maart 2015 (780 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever SOLVA Algemene vergadering op 11 december 2017

Nadere informatie

VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods

VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods VESTIGINGSAANVRAAG Bedrijfsverzamelgebouw t Walletje Te Knokke-Heist 3 E FASE Verhuur loods DEEL 1. TOELICHTING AGSO Knokke-Heist heeft zich door het afsluiten van een bijzondere samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 10 augustus 2017 (812 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 10 augustus 2017 (812 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 10 augustus 2017 (812 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505773 Provincieraadsbesluit betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Nota. Jaarrekening 2014 Balans en resultatenrekening per 31/12/2014

Nota. Jaarrekening 2014 Balans en resultatenrekening per 31/12/2014 Nota RBR auteur a 66 55 dossier 20150331_financieelverslag bestand 31 maart 2015 Datu m Jaarrekening 2014 Balans en resultatenrekening per 31/12/2014 1 Situering Door de invoering van de programmawet van

Nadere informatie

Welke algemene vergaderingen zijn er?

Welke algemene vergaderingen zijn er? Welke algemene vergaderingen zijn er? Inhoudsopgave : Er zijn 3 soorten, nl:... Waarom is de agenda van de jaarvergadering belangrijk?... Wie stelt de agenda van de jaarvergadering op?... Hoe gebeurt de

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (781 ) d.d. 2 april 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (781 ) d.d. 2 april 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 7 mei 2015 (783 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 maart 2015 (332 )

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 maart 2015 (332 ) Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 27 maart 2015 (332 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking stuk ingediend op 1629 (2011-2012) Nr. 1 23 mei 2012 (2011-2012) Voorstel van decreet van de heren Bart Martens, Lieven Dehandschutter, Jan Durnez, Marnic De Meulemeester, Peter Reekmans en Bart Caron

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

Bedrijfsrevisor. Verklaring over de jaarrekening zonder voorbehoud

Bedrijfsrevisor. Verklaring over de jaarrekening zonder voorbehoud Burg. CVBA Helga Platteau Verslag van het College van Commissarissen aan de Algemene Vergadering der Aandeelhouders van Euronav NV over de jaarrekening over het boekjaar afgesloten op 31 december 2008

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1206895 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CVBA PMSIV Lemberge - Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer JAARVERSLAG 2012 DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT Ondernemingsnummer 0466 237 428 Secretariaat: Gemeentehuis Oude Markt 2 B-3900 Overpelt Tel. (011)809414 Fax. (011)809401 Bankrekening 091-0122249-58 DIENSTVERLENENDE

Nadere informatie

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Verloop 13u: Verwelkoming door Sofie Vandelannoote algemeen directeur Veneco 13u15: Het op Bl zijnde handhavingsdecreet door Piet VanhouGe afdelingshoofd inspecbe RWO

Nadere informatie

Deelnemer Lasthebber Aantal aandelen A

Deelnemer Lasthebber Aantal aandelen A Proces-verbaal van de Jaarvergadering over het boekjaar 2017 van de Maatschappij voor het haven-, grond- en industrialisatiebeleid van het Linkerscheldeoevergebied in haar kantoren te Beveren-Kallo op

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 25 maart 2016 (343 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De raad van bestuur heeft de eer de aandeelhouders

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT VOLMACHT Ondergetekende: met woonplaats te ------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 juni 2015 (784 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

Checklist oprichting vennootschap. Identificatie. Nuttige adressen. Checklist

Checklist oprichting vennootschap. Identificatie. Nuttige adressen. Checklist Checklist oprichting vennootschap Identificatie rechtsvorm (bvba/nv/cva/cv/cvoha) naam verkorte benaming zetel (adres) telefoon fax kontaktpersoon Nuttige adressen accountant (adres, telefoon, fax, kontaktpersoon)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

VERSLAG. van het Rekenhof. over de controle van de rekeningen 2004-2005 van Gimvindus nv

VERSLAG. van het Rekenhof. over de controle van de rekeningen 2004-2005 van Gimvindus nv Stuk 37-K (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 8 augustus 2008 VERSLAG van het Rekenhof over de controle van de rekeningen 2004-2005 van Gimvindus nv 4596 REK Stuk 37-K (2007-2008) Nr. 1 2 3 Stuk 37-K (2007-2008)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505773 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 mei 2017 (808 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 mei 2017 (808 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 mei 2017 (808 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

DONDERDAG 23 MEI 2019 DAGORDE

DONDERDAG 23 MEI 2019 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 23 MEI 2019 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING Als er geen opmerkingen worden gemaakt over

Nadere informatie

NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Straat, nr. Stad/Gemeente

NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Straat, nr. Stad/Gemeente NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Agenda: VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING gehouden op de zetel op maandag 20/03/Y om BB uur - vijftiende boekjaar 1. Verklaring, beraadslaging en besluit overeenkomstig art. 259/523

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501287 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26

Nadere informatie

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder Verslag van de Raad van Bestuur van Etn. Fr. Colruyt NV aan de Buitengewone Algemene Vergadering van de aandeelhouders van 16 oktober 2009 inzake doelwijziging De Raad van Bestuur verklaart te zijn samengekomen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Verslag 56ste Jaarvergadering

Verslag 56ste Jaarvergadering Verslag 56ste Jaarvergadering 14 juni 2016 om 18 u te Zelzate Den Hof De heer Koen Loete, 1 ste ondervoorzitter, wnd. voorzitter, verwelkomt de afgevaardigden van de gemeenten, de bestuurders, mevr. Ann

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

VAN DE VELDE NV Lageweg Schellebelle Ondernemingsnummer

VAN DE VELDE NV Lageweg Schellebelle Ondernemingsnummer VAN DE VELDE NV Lageweg 4 9260 Schellebelle Ondernemingsnummer 0448 746 744 Oproeping voor de gewone en buitengewone algemene vergadering van woensdag 29 april 2009 De Raad van Bestuur nodigt de aandeelhouders

Nadere informatie

Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL

Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL Bestaand artikel: Artikel 7 : STATUUT VAN HET AANDEEL TE PLAATSEN KAPITAAL Er worden vier reeksen aandelen uitgegeven : Reeks A : toegekend aan de gemeenten : het bedrag van het kapitaal dat door de gemeenten

Nadere informatie

INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND

INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND INFOSESSIES TRAJECT OPDRACHTHOUDEND Infosessies Haviland September /Oktober 2016 1 AGENDA 1. Verwelkoming en doelstelling infosessie 2. Wat is opdrachthoudend? 3. Voordelen voor de vennoten. 4. Toelichting

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 oktober 2015 (338 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 oktober 2015 (338 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 oktober 2015 (338 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 februari 2015 (779 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 februari 2015 (779 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 12 februari 2015 (779 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 2 april 2015 (782 )

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 2 april 2015 (782 ) Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 2 april 2015 (782 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark "Kasteel van Brasschaet" Gemeentepark 5 bus 2 2930 Brasschaat

Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark Kasteel van Brasschaet Gemeentepark 5 bus 2 2930 Brasschaat Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark "Kasteel van Brasschaet" Gemeentepark 5 bus 2 2930 Brasschaat Dienstverlenende Intergemeentelijke Vereniging Hierna aangeduid als de "Vereniging"

Nadere informatie

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE 0412.124.393 OPROEPING De aandeelhouders worden verzocht om de gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone en buitengewone algemene vergaderingen van donderdag 26 april

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Houder van. aandelen op naam (doorhalen wat niet past)

Houder van. aandelen op naam (doorhalen wat niet past) Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fountain NV die zal worden gehouden in Eigenbrakel op maandag 26 mei 2014 MODEL VAN VOLMACHT Indien u zich op deze Vergadering wenst te

Nadere informatie

Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s. Bruno De Vuyst. VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 NV: 61.500.

Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s. Bruno De Vuyst. VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 NV: 61.500. MARX VAN RANST VERMEERSCH & PARTNERS The LAW FIRM that WORKS Vennootschapsvormen en de daaraan gekoppelde keuzes, en risico s VUB Starterseminarie 18 oktober 2007 Bruno De Vuyst MVV&P - 2007 Vereist aantal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG

JAARVERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG JAARVERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG 1 Jaarverslag 2013 RPR Tongeren 0201.310.929 IGL Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg Opdrachthoudende Vereniging Opgericht op 6 mei 1967

Nadere informatie

Persmap Eeklo Kunstdal

Persmap Eeklo Kunstdal Persmap Eeklo Kunstdal datum 9 juni 2017 om 11.30 u contactpersoon Wendy Vanlaere PR-verantwoordelijke T 09 218 99 15 Wendy.vanlaere@veneco.be Het deelrup Kunstdal Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, LUIK BTW BE

LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, LUIK BTW BE LAMPIRIS COOP Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Rue Saint-Laurent, 54 4000 LUIK BTW BE 0846.628.569 RPR Luik Jaarverslag van de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 27 APRIL Openbare zitting

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 27 APRIL Openbare zitting RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE Openbare zitting PUNT 1 :Goedkeuring van de notulen van de openbare zitting van 30 maart 2017 Gelet op het voorliggende verslag; Gelet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 mei 2015 (334 )

Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 mei 2015 (334 ) Raad van Bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 22 mei 2015 (334 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Jan Fonderie (lid)

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING GOA OF GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR

OMGEVINGSVERGUNNING GOA OF GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR OMGEVINGSVERGUNNING GOA OF GEMEENTELIJKE OMGEVINGSAMBTENAAR Leiedal en WVI Beernem, Deerlijk 29 september 2016 Aanwijzing van GOA s De GOA krijgen een belangrijke rol binnen de diverse procedures en stappen

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. woensdag 12 juli 2017 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : woensdag 12 juli 2017 te 18.00 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

SOFINA SA Nijverheidstraat Brussel Gerechtelijke arrondissement Brussel (RPM Brussel)

SOFINA SA Nijverheidstraat Brussel Gerechtelijke arrondissement Brussel (RPM Brussel) SOFINA SA Nijverheidstraat 31 1040 Brussel Gerechtelijke arrondissement Brussel 0403.219.397 (RPM Brussel) («Sofina» of «de Overnemende Vennootschap») SIDRO SA Nijverheidstraat 31 1040 Brussel Gerechtelijke

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO 20 30/11/2015 BE 0462.537.075 11 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 15679.00182 VKT 1.1 JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: DE LILLE Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Adres: Kwadenbulk

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie