Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015 vaststellen mandaat provinciale vertegenwoordiger op de algemene vergadering verslaggever Alexander Vercamer 1. Feitelijke en juridische gronden Het provinciedecreet van 9 december Het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli 2001 en latere wijzigingen. De omzendbrief van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De omzendbrief van 19 april 2013 (BB 2013/5) met betrekking tot de wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking. De statuten van de dienstverlenende vereniging voor ruimtelijke ordening en economische ontwikkeling, afgekort Veneco². Het provincieraadsbesluit van 23 januari 2013 waarbij, voor de duur van de legislatuur, de effectieve en plaatsvervangende vertegenwoordigers van de Provincie werden aangeduid in diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, vennootschappen en verenigingen. De uitnodiging van Veneco² voor de algemene vergadering van 3 december 2015 met vastgestelde agenda als volgt: 1. Akteneming/goedkeuring verslag 55 ste jaarvergadering van 30 juni Werkprogramma en begroting Benoeming bestuurders 2. Motivering Bespreking agendapunten Agendapunt 1: akteneming/goedkeuring verslag 55 st jaarvergadering van 30 juni 2015

2 p. 2 Geen opmerkingen. Voorstel: goedkeuren Agendapunt 2: werkprogramma en begroting 2016 Het werkprogramma 2016 is in hoofdlijnen gericht op de ontwikkeling van bedrijventerreinen, dienstverlening aan de gemeenten en de samenwerking aan de verlenging van de vereniging, die eind 2016 gepland staat. Focus in 2016 Door het wegwerken van de achterstand in de stedenbouwkundige projecten in 2014, kon in 2015 aan een nieuwe reeks opdrachten gewerkt worden. In 2015 werd een werkgroep aangesteld met als doel een rapport op te stellen over de toekomst van Veneco. Het rapport pleit voor een vernieuwde intercommunale die langzaamaan haar activiteitenvelden uitbreidt om een antwoord te geven aan de actuele noden van de gemeenten. Daarnaast wordt ook gepleit voor het opzetten van een streekwerking die rekening houdt met de eigenheid van de drie subregio s binnen het werkingsgebied van Veneco², met name het Meetjesland, de Leie-Scheldestreek en de Oostrand van Gent. De maatregelen van de Federale Regering om een vennootschapsbelasting in te voeren was de aanleiding om ook versneld voorstellen te doen voor een vernieuwde financiële structuur van Veneco². Op de algemene vergadering van 30 juni 2015 verklaarden alle vennoten zich akkoord met deze voorstellen. Hiermee is ook een eerste stap gezet in het herschikken van de aandelenstructuur van Veneco². In 2016 moet duidelijk zijn hoe men een tweede stap kan zetten in dit proces. Men wil ook een vernieuwingsproces starten door de oude sites tot nieuwe bedrijventerreinen om te vormen. Ook op het vlak van dorpsvernieuwing is ene nieuw soort projecten aangezet wordt het jaar waarin de aangezette vernieuwing geconsolideerd moet worden. Organisatorische maatregelen Personeel In 2014 en 2015 werden en worden een reeks aanwervingen gedaan om onze engagementen tegenover de gemeentebesturen te kunnen waarmaken: een medewerker voor de aankopen van gronden, twee medewerkers om de realisatie van bedrijventerreinen te ondersteunen, twee tekenaars-ontwerpers, een stedenbouwkundige en een stafmedewerker streekontwikkeling. Deze ploeg moet in staat zijn om in 2016 de bestaande engagementen van Veneco² tegenover de gemeentebesturen waar te maken. Eind 2015 zou de naam moeten bekend zijn van de nieuwe directeur die met veel vuur de ingezette vernieuwing kan leiden. Het organigram op pagina 3 van bijlage 03 bij de agenda zal in 2016 nog veranderingen ondergaan.

3 p. 3 Huisvesting De werken voor de nieuwe kantoren in Destelbergen zijn in 2014 opgestart en worden in oktober 2015 beeïndigd. Vanaf 1 november is Veneco operationeel in het nieuwe Veneco-huis. Dit is net op tijd om de groei van de organisatie te kunnen opvangen en met voldoende ruimte de vele vergaderingen met de gemeentebesturen een plaats te kunnen geven. Het kantoor wordt officieel geopend begin Werkgebieden Ruimte voor bedrijven Midden 2015 heeft Veneco² nog slechts 6,6 ha bedrijventerreinen te koop. Dit is te weinig en niet conform het principe van de ijzeren voorraad die stelt dat Veneco op vandaag eigenlijk minstens voor 3 jaar ver, terreinen in voorraad zou moeten hebben. Het nieuwe programma van Veneco voor bedrijventerreinen moet het mogelijk maken om over enkele jaren meer dan 100 ha bouwrijpe gronden op de markt te brengen, gespreid over het volledige werkingsgebied van Veneco². Het gaat over ongeveer de helft lokale en de helft regionale bedrijventerreinen. De plannen voor de meeste terreinen zijn opgemaakt, de aankooponderhandelingen zijn volop bezig en voor sommige terreinen zijn de infrastructuurdossiers in opmaak. Ook zal verder worden ingezet op parkmanagement. Parkmanagement bestaat uit het beheer van de gemeenschappelijke voorzieningen, het beheer van private voorzieningen die gemeenschappelijk zijn aangelegd en worden onderhouden, het nazicht en opvolging van private bouwdossiers en groeninrichting, het opvolgen van de CO2- neutraliteit, het organiseren van overlegmomenten en opvolgen van initiatieven die daaruit kunnen volgen. Gebruikelijke parkmanagementactiviteiten zijn het beheer en onderhoud van de openbare ruimte alsook de aanpalende private bedrijfsruimtes. Hierbij wordt gestreefd naar een kwaliteitsvolle invulling wat het totaalbeeld van de bedrijfssite verhoogt. Ook de aanbreng van een uniforme bewegwijzering en straatmeubilair maakt deel uit van het parkmanagementtakenpakket. Ruimte voor wonen Naast de aanleg van verkavelingen startte Veneco² ook voor het eerst met inbreidingsprojecten. In Gavere wordt een project opgezet voor de realisatie van een veertigtal woongelegenheden in het volle centrum. Veneco² bouwt die woningen niet zelf, maar regisseert dit project samen met het gemeentebestuur. Veneco² deed een oproep aan bouwpromotoren om samen met een architect een team te vormen om dit project te ontwerpen en te realiseren en dit op basis van een programma dat door de gemeente en Veneco² is opgesteld. Een vergelijkbaar, maar kleiner project wordt onderzocht in Zomergem voor de omvorming van een oude school tot een woonproject. Tot slot wordt aangegeven dat de volgende activiteiten tot de mogelijke taken van de vereniging voor 2016 behoren:

4 p. 4 - streekwerking: in het verslag van de denkgroep waarvan hoger sprake, wordt gepleit voor het opzetten van een streekwerking die rekening houdt met de eigenheid van de subregio s in het werkingsgebied van Veneco: het Meetjesland, de Leie-Scheldestreek, de Oostrand van Gent. Het overlegorgaan van de burgemeesters van Meetjesland heeft ook aan Veneco gevraagd om de werking voor de gemeentebesturen van het Netwerk Meetjesland in te kantelen in de werking van Veneco. Zij voorzien hiervoor ook de nodige financiële middelen. Daarom wordt vanaf 2016 deze streekwerking reeds opgestart en wordt een stafmedewerker streekontwikkeling aangeworven. - De gemeenten bijstaan bij de opmaak van registers in het kader van ruimtelijke ordening: dit zijn zeer specifieke taken, die weliswaar jaarlijks terugkeren, maar waar de gemeentedienst slechts één keer per jaar aan werkt. Door deze geringe frequentie ontbreekt het bij die dienst aan routine en wordt dit een tijdrovende bezigheid. De vereniging doet dit reeds verschillende jaren voor een aantal gemeenten, waardoor zij over de nodige knowhow beschikt. - De gemeenten ondersteunen bij stedenbouwkundige vergunningsaavragen. De gemeenten kunnen daarbij een beroep doen op een medewerker van de vereniging in het geval hun stedenbouwkundige dienst tijdelijk onderbemand is of voor advies in complexe bouwdossiers. Ook hiervoor werd reeds de nodige knowhow opgebouwd bij de vereniging. Communicatie Uit gesprekken met de gemeentebesturen is gebleken dat er een hoge nood is aan betere communicatie van de vereniging naar de aangesloten gemeenten toe. In dit kader werden de volgende initiatieven ondernomen: - De uitgave van een nieuwsbrief, in de eerste plaats naar de gemeentebesturen gericht, maar ook naar regionale spelers en bedrijven. - In de toekomst worden tweejaarlijkse bijeenkomsten met de gemeente en de belanghebbende bedrijven georganiseerd om de stand van zaken van een project toe te lichten. De begroting 2016 is in evenwicht. Zowel aan kant van de uitgaven als aan deze van de inkomsten wordt ,00 EUR voorzien. Daarbij moet worden opgemerkt dat de begroting, zoals altijd, een rollende begroting (niet statisch maar dynamisch ) is, zodat steeds nieuwe opportuniteiten kunnen worden aangegrepen. In deze begroting wordt nog geen uitspraak gedaan welke projecten met eigen middelen en welke met vreemde middelen zullen worden gefinancierd. De aanleg van de nodige financiële buffer, de evolutie op de geldmarkten, de algemene economische toestand en de opnamesnelheid van de bedrijfsgronden zijn daarvoor bepalende sleutelelementen.

5 p. 5 Daarenboven kunnen uitgaven en inkomsten over 1 of 2 begrotingsjaren lopen. Deze zijn o.a. afhankelijk van: - onderhandelingen over de verwerving van onroerend goed; - planningsprocessen; - het afleveren van onteigeningsmachtigingen; - het afleveren van vergunningen; - de aanbestedingsdatum; - de startdatum van de werken; - de aanvang van de commercialisatie; - het grond- en pandenbeleid. Kortom, de begroting heeft een financieel aspect dat invulbaar is, maar ook een tijds- en personeelsaspect. Voorstel: goedkeuren Agendapunt 3: benoeming bestuurders Tot op heden werden ons geen documenten over dit agendapunt ter beschikking gesteld. Voorstel: goedkeuren Vertegenwoordiging Bij provincieraadsbesluit van 23 januari 2013 werd de provinciale vertegenwoordiging voor de algemene vergaderingen van VENECO geregeld. Provincieraadslid Hilde De Sutter werd aangeduid als effectieve vertegenwoordiger, provincieraadslid Annick Willems als plaatsvervanger. Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (het DIS) werd gewijzigd bij decreet van 18 januari 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (BS 15 februari 2013). Specifiek voor wat betreft de vertegenwoordiging in de Algemene Vergadering vervalt de aanduiding van de provinciale vertegenwoordiger naar aanleiding van elke Algemene Vergadering met ingang van 1 mei 2013 tenzij in de statuten is vermeld dat een hernieuwde aanduiding nog steeds noodzakelijk is voor iedere vergadering. Het mandaat van de provinciale vertegenwoordiger dient wel telkens opnieuw te worden bepaald.

6 p. 6 Artikel 33, 5 van de statuten van VENECO bepaalt: "De benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers wordt herhaald voor elke algemene vergadering". Een hernieuwde aanduiding voor elke algemene vergadering van VENECO is dus in principe vereist. Om redenen van praktische aard is ervoor geopteerd in huidig provincieraadsbesluit te verwijzen naar het eerdere aanstellingsbesluit, dit te herbevestigen en de namen van de effectieve vertegenwoordiger en de plaatsvervanger in het besluit te vermelden. Op die manier zijn de zaken duidelijk voor iedereen. Verslaggeving Conform artikel 53 DIS moeten de op voordracht van de provincie benoemde bestuurders minstens tweemaal per jaar tijdens een openbare vergadering van de provincieraad die hen heeft voorgedragen, verslag uitbrengen over de uitoefening van hun mandaat en toelichting verstrekken bij het beleid van de intercommunale. De omzendbrief van 11 januari 2002 bij de toepassing van het decreet stelt de verslaggeving verplicht wanneer beslissingen van de algemene vergadering deelnemers ertoe nopen het mandaat van hun vertegenwoordigers te bepalen. Dat is onder meer het geval wanneer de raad van bestuur de jaarrekening heeft opgemaakt of de begroting heeft vastgesteld, wanneer hij belangrijke statutenwijzigingen voorstelt (waaronder doelwijziging, het afsluiten van langlopende contracten of leningen) of de deelneming in andere rechtspersonen voorbereidt, kortom telkens wanneer hij beslissingen neemt met een onmiskenbare weerslag op de verbintenissen en inbrengen van de deelnemers. 3. Besluit Voor artikel 2: met 36 ja stemmen, tegen 30 nee stemmen Voor artikel 3: met 38 ja stemmen, bij 29 onthoudingen Artikel 1 Er wordt kennis genomen van het verslag uitgebracht door de provinciale vertegenwoordigers in de raad van bestuur, die het verslag aan de algemene vergadering en het verslag aan de provincieraad tot het hunne maken.

7 p. 7 Artikel 2 Overeenkomstig het provincieraadsbesluit van 23 januari 2013 en latere wijzigingen waarbij, voor de duur van de legislatuur, de provinciale vertegenwoordiging werd vastgesteld, o.a. in Veneco, zullen de Provincie vertegenwoordigen op de algemene vergadering van 3 december 2015: - provincieraadslid Hilde De Sutter als effectieve vertegenwoordiger - provincieraadslid Annick Willems als plaatsvervangende vertegenwoordiger Artikel 3 Het mandaat van de vertegenwoordiger van de Provincie op de algemene vergadering van 3 december 2015 wordt als volgt bepaald: - goedkeuring van alle agendapunten (agendapunt 1 tot 3). Artikel 4 Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de betrokken vereniging en aan de provinciale vertegenwoordiger. Gent, 18 november 2015 namens de Provincieraad: de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505773 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502685 Provincieraadsbesluit betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het mandaat

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306129 Verslag aan de Provincieraad betreft Algemene vergadering Blijdorp III op 10 december 2003 beslissing

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306522 Verslag aan de Provincieraad betreft INTERGEM- algemene vergadering op 19/12/2013 Mandaat provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502685 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501286 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever VERKO- buitengewone algemene vergadering BAV

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1600640 Provincieraadsbesluit betreft VERKO-algemene vergadering op 17 maart 2016 Mandaat provinciale vertegenwoordiger

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0514284 betreft verslaggever INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - IMEWO Kennisgeving verslag lid van het regionaal adviescomité, goedkeuring voorgestelde

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons ÍrIililililililtilililIilttil 160 tol departement lnterne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken vergadering van Besluit van de Deputatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502365 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS - algemene vergadering 9 juni 2015 aanduiden provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever SOLVA Algemene vergadering op 11 december 2017

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1306672 Provincieraadsbesluit betreft Veneco - Buitengewone Algemene Vergadering op 12 december 2013 principiële

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705997 Provincieraadsbesluit betreft ILVA algemene vergadering 19 december 2017 goedkeuring agendapunten

Nadere informatie

1. ALGEMEEN 2 2. ORGANISATORISCHE MAATREGELEN 3 3. WERKGEBIEDEN 5

1. ALGEMEEN 2 2. ORGANISATORISCHE MAATREGELEN 3 3. WERKGEBIEDEN 5 Werkprogramma 2015 1. ALGEMEEN 2 1.1. Voorbereiden in 2014 2 1.2. Volgende afslag 2015! 2 2. ORGANISATORISCHE MAATREGELEN 3 2.1. Personeel 3 2.2. Huisvesting 5 3. WERKGEBIEDEN 5 3.1. Ruimte voor bedrijven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1206895 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CVBA PMSIV Lemberge - Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505885 Provincieraadsbesluit betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december 2015 goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1406007 Verslag aan de Provincieraad betreft ILVA - buitengewone algemene vergadering 16 december 2014

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306672 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco - Buitengewone Algemene Vergadering op 12 december

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: Provincieraad:

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705997 Verslag aan de Provincieraad betreft ILVA algemene vergadering 19 december 2017 goedkeuring agendapunten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802635 Provincieraadsbesluit betreft ILVA: algemene vergadering op 25 juni 2018 Goedkeuring agendapuntenmandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft INTERCOMMUNALE VERENIGINGEN, MAATSCHAPPIJEN EN V.Z.W.'S. Vertegenwoordiging van de provincie in diverse organen De Provincieraad, overwegende dat de provincie participeert

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505885 Verslag aan de Provincieraad betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505722 Provincieraadsbesluit betreft SOLVA- algemene vergadering op 14 december 2015 vaststellen mandaat

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802647 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Blijdorp III uittreding Provincie: uittredingsovereenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

FOVIG V.Z.W. ONDERNEMINGSNUMMER: Statuten volgens de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

FOVIG V.Z.W. ONDERNEMINGSNUMMER: Statuten volgens de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. FOVIG V.Z.W. ONDERNEMINGSNUMMER: 0431976236 Statuten volgens de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. BENAMING EN ZETEL Art. 1. De vereniging heeft als naam: Federatie van ouderverenigingen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 17 januari 2013 Derde Commissie Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1206775 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever IMEWO- algemene vergadering agenda algemene vergadering-

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie