5. PR-aangelegenheden, inclusief Website Bridgedistrict Noord-Holland en NBB-portal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5. PR-aangelegenheden, inclusief Website Bridgedistrict Noord-Holland en NBB-portal www.nbbportal.nl."

Transcriptie

1 Agenda (onder voorbehoud) van de Algemene Districtsvergadering d.d. zaterdag 24 november Plaats: PartyCentrum Concordia, Purmerend Aanvang: uur. 1. Opening en vaststelling agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ADV 12 mei 2007 (zie bijlage 3) 4. Begroting 2008 (zie bijlage 4) Secretariaat: 8 oktober PR-aangelegenheden, inclusief Website Bridgedistrict Noord-Holland en NBB-portal 6. Stand van zaken rondom de contributiedifferentiatie. 7. Bespreking agenda van de Algemene Vergadering NBB van 8 december 2007, alsmede verslag van de Bondsraadvergadering van 2 juni De agenda en bijbehorende stukken kunt u downloaden van de site van de NBB ( of telefonisch opvragen bij het bondsbureau (tel ) 8. Afvaardiging naar de najaarsvergadering van de NBB: voorstel Wim Sam. 9. Rondvraag 10. Vaststelling datum en plaats volgende vergadering: voorgesteld wordt zaterdag 17 mei 2008 te 11. Sluiting.

2 Notulen van de ALV d.d. zaterdag 12 mei 2007 in wijkcentrum Overdie in Alkmaar. Aanwezig: De dames Luypen (Monnickendam/Katwoude), De Bijl (ABC), Gruben en Adamse (Oudorp), Moonen (Alckmaer 55+) en de heren V.d. Bijl (erelid en Wardy), Roos (TC), Van Staveren (Coenstad), Tesselaar (Uitgeest), Van Susante (Schildersbuurt), De Rave (RKABC), Van Vliet en Eliens (LBC/BP), Degenhart (Wognum), Blauw en Kemper (De Waard), Castelein (Bricas), Sweering (Gevangenpoort), V.d. Laan (TC), De Bijl (bestuur en Alkmaar-Noord), Smit (bestuur en Schildersbuurt), Sam (bestuur en Coenstad) en Boehmer (bestuur, verslag en Bridgecentrum Bergen). Afwezig met kennisgeving: Mevrouw Husslage en de heren Debets (erelid), Rakké en De Beer (TC), Van Litsenburg (bestuur) en de verenigingen Never Down Hoogkarspel, Wardy, HBC 45/WSOV, Wieringen, EBC, OBC, BBC, De Zaan, De Schakel, De Rijp en Wikken en Wegen. 1. Opening en vaststelling agenda. Voorzitter Jan Boehmer opent de vergadering, heet iedereen welkom, het erelid Nico van der Bijl in het bijzonder en vermeld enkele afwezigen (zie boven). Het voorstel om de agendapunten 10 en 11 samen te voegen en punt 12 te behandelen als punt 3a wordt aangenomen. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. Berichten van verhindering worden in de notulen opgenomen. N.a.v. een vraag van de afwezige secretaris wordt afgesproken, dat Utrecht gevraagd zal worden om daar binnengekomen bestuursmutaties z.s.m. door te sluizen naar de districtssecretaris. Greet van Staveren vraagt of de website up-to-date is. Wim Sam antwoordt bevestigend. 3. Notulen ADV d.d. 9 december Tekst wordt vastgesteld, met dank aan de secretaris, behoudens het achtste woord in de derde regel na punt 5: bevestigt is de goede spelling. N.a.v. de notulen stellen mevrouw De Bijl en de heer Eliens voor, om na te gaan of een herhaling van de eerdere AVRO-bridgecursus via TV Noord-Holland haalbaar is. Het bestuur zegt toe, dit na te gaan. De Roadshow die voorheen steeds niet doorging, zal volgens de heer Sam hoe dan ook in november plaatsvinden. 3a. Bestuursverkiezing. De vergadering benoemt Wim Sam tot voorzitter en Titia Husslage tot bestuurslid PR-zaken en Jeugdcommissaris. Jan Boehmer draagt de leiding van de vergadering over aan Wim Sam, die op zijn beurt eerstgenoemde en Jaap de Bijl bedankt voor hun activiteiten als bestuurslid. De afscheidnemers krijgen wat te drinken mee. Vervolgens stelt de nieuwe voorzitter voor, om Nico van der Bijl te benoemen tot bestuurslid technische zaken. Dit voorstel wordt bij acclamatie aangenomen. 4. Jaarverslag bestuur. Het jaarverslag wordt voor kennisgeving aangenomen.

3 5. Verslag kascommissie en verkiezing nieuw lid. De heer Degenhart, lid van de commissie leest het verslag voor. De boeken van zowel het district als de stichting BAN zijn geheel in orde bevonden. De penningmeester wordt vervolgens door de vergadering gedechargeerd. Als nieuw (reserve)lid wordt de heer De Bijl benoemd. 6. Financieel Verslag 2006 en de Balans op De heren Castelein en Sweering menen, dat er een beter rendement is te behalen voor het kapitaal. De penningmeester zegt toe, dit na te gaan. De heer Sweerman vraagt naar de oorzaak van de kostenstijging van de competities. Antwoord van de penningmeester: de huurbedragen stegen, i.t.t was er in 2006 wél een parencompetitie en werd de clubkampioenendrive zeer goed bezocht. De heer Eliens verzoekt, om voortaan per post ook de begrote bedragen van het lopende jaar op te nemen; dit wordt toegezegd. Op de vraag van de heer Sweering antwoordt de penningmeester, dat hij persoonlijk aansprakelijk was voor eventuele verliezen van de BAN in de jaren 2006 en Het ziet er nu naar uit, dat de BAN in 2007 een batig saldo zal kennen van ongeveer euro. De heer Eliens benadrukt, dat het kapitaal dient te worden uitgegeven. De heer Sam merkt op, dat er clinics zijn gegeven in Alkmaar en dat dat vaker kan gebeuren. De heer Degenhart pleit voor de aanschaf van speelkaarten, die ter beschikking van aangesloten verenigingen worden gesteld, waarop de heer Van der Bijl opmerkt, dat men via de NBB kaarten kan aanschaffen met 50% korting. De penningmeester merkt op, dat het district de kosten van de CLB-cursus betaalt (het gaat in 2007 om ongeveer 50 kandidaten) Mevrouw Adamse merkt op, dat BC Oudorp een subsidie-aanvraag heeft gedaan voor een folder voor de zomerdrives van die vereniging. Deze aanvraag zit nog in de pijplijn van het district en zal in de eerstvolgende bestuursvergadering worden behandeld. Er ontstaat vervolgens een discussie over ledenwerving. Mevrouw Luypen merkt op, dat haar vereniging om het jaar een beginnerscursus organiseert; RKABC start elk jaar een beginnerslijn met begeleiding van de bridgedocent. De heer Sam vermeldt, dat hij kan bemiddelen bij het zoeken naar bridgedocenten. 7. Jaarverslagen en van de TC. De verslagen worden voor kennisgeving aangenomen. De heer Sweering vraagt naar het probleem dat zich voordeed na afloop van het Ruitenboertoernooi. De heer Sam antwoordt, dat daarover één en andermaal contact is geweest met Utrecht en dat de zaak in der minne geschikt lijkt te zijn. 8. PR-zaken. Dit onderwerp wordt niet behandeld. 9. Jeugdzaken, w.o. startersbridge. De heer Sam merkt op, dat op zijn site een link staat naar startersbridge en dat over dat onderwerp ook een boekje is uitgegeven. 10/11. Contributiedifferentiatie en AV van de NBB op 2 juni. De heer Castelein meent dat het NBB-stuk over het stoppen met het 6-euro-experiment nogal vaag is. Hij krijgt geen tegenspraak. De vergadering heeft geen commentaar op de agenda van de AV van de NBB op 2 juni a.s.

4 13. Afvaardiging naar AV op 2 juni. De afvaardiging van het echtpaar Sam wordt akkoord bevonden. 14. Rondvraag. De heer Van der Bijl zou graag zien, dat ter vergadering gedrukte exemplaren van de vergaderstukken aanwezig zijn. De heer Smit reageert hierop met de opmerking, dat hij in dat geval vreest, dat niemand van te voren de stukken leest. De heer Degenhart vraagt nogmaals om de aanschaf van speelkaarten door het district. De heer Sweering meldt, dat De Gevangenpoort geen bridgeclub, maar een bridgevereniging is en geen stukken voor deze vergadering heeft ontvangen. Namens de voorzitter van Drie onder de Tram vraagt de heer Boehmer naar de locaties voor de viertallenwedstrijden en voegt daar, in commissie, aan toe, dat er bezwaren zijn tegen Chez Dick in Hoorn. De heer Van der Laan antwoordt, dat een geringere deelname aan de viertallencompetitie noopt tot het beperken van de speellocaties; daarbij zal de pijn van het reizen worden gespreid. Over de vermeende brand(on)veiligheid van Chez Dick merkt hij op, dat deze z.i. meevalt. De heer Eliens adviseert hem, te vragen naar de Gebruiksvergunning van Chez Dick. Namens de heer Phaff (De Rijp) stelt de heer Boehmer de vraag, of het district clinics organiseert over het veranderde wedstrijdreglement. De heer van der Bijl antwoordt dat dit aan de orde zal komen in de eerstvolgende kaderdag. De heer Boehmer maakt van zijn spreektijd gebruik, om mee te delen wat hij eerder vergat te zeggen: het denksportcentrum Alkmaar komt er vrijwel zeker niet. De heer Eliens stelt voor, om ook in de voorjaarsvergadering beleidsbepalende onderwerpen te agenderen. Vervolgens pleit hij voor enige districtsondersteuning aan Co Heilig, die voor eigen rekening een dupliceermachine met alle toeters en bellen heeft aangeschaft. Dit wordt toegezegd. De heer Van der Laan voegt eraan toe, dat er in het komende competitiejaar drie centrale zaterdagen zullen zijn voor de Hoofdklasse (waaraan alle teams móeten deelnemen) en waarop met gedupliceerde spellen zal worden gespeeld. De heer Blauw merkt op, dat hij geen prijs stelt op allerlei schriftelijke spam die hem bij het blad Bridge wordt bezorgd door Sandt. 15. Datum en plaats volgende ADV. De datum van 24 november 2007 is akkoord. Op de vraag van de voorzitter welke vereniging gastheer wil zijn wordt niet gereageerd. Ergo: de plaats wordt nader bepaald. 16. Sluiting. Om uur sluit de voorzitter de vergadering.

5 Geacht bestuur, Het Bridgedistrict Noord-Holland organiseert op zondag 25 november 2007 het jaarlijkse CLUB- KAMPIOENENDRIVE in Celavie te Oudkarspel. Even alles op een rijtje: Speeldatum 25 november 2007 Aanmelden en afhalen loopbriefje vanaf 09:00 Tijd van aanvang: 10:15 Verwachte eindtijd: 16:30 Speellocatie: Celavie Dorpsstraat 826, 1724 NT Oudkarspel tel Tot uiterlijk 16 november kunt u de deelnemers aanmelden per dcl@bridgedistrict-noordholland.nl of via de formulieren op de website. Met vriendelijk groet,.

6 District Roadshow op zaterdag 24 november 2007! Naar aanleiding van o.a. de enquête gehouden in ons District Noord-Holland blijkt dat een aantal verenigingen zich zorgen maakt over de sterke daling van hun ledental en daarin een bedreiging zien voor hun bestaansvooruitzicht. Ook op bondsniveau ziet men dat het noodzakelijk is om met nieuwe impulsen te komen voor de bridgesport. Het oktobernummer van Bridge in 2006 getuigt bij monde van bondsbestuurder Eric Laurant overduidelijk van zorgen maar geeft ook inzicht in vele nieuwe ideeën die leven. Om deze zorgen en de nieuwe ideeën bespreekbaar te maken, heeft het districtbestuur gemeend om een Roadshow te organiseren, met medewerking van het Bondsbureau. Het is van groot belang de mogelijkheden tot versterking van de bridgesport spoedig gezamenlijk in kaart te brengen. Omdat het een algemeen belang betreft, heeft het districtsbestuur gemeend dat het zinvol is om ook niet bij de NBB aangesloten verenigingen bij deze discussie te betrekken. Uiteindelijk hebben we een gezamenlijk belang. Natuurlijk is een Roadshow niet aantrekkelijk als het niet ook over echte bridgeonderwerpen gaat. Daarom is er ook aandacht het NBB-Rekenprogramma, districtscompetities en nog veel meer. Programmering Roadshow Tijd Plenair Workshop serie A Workshop serie B 13.15/13.30 Ontvangst met koffie Verspreiden schema workshops Welkomstwoord door Wim Sam Visie van de NBB op het Rekenprogramma en de NBB Portal Techniek van het Rekenprogramma Pauze Visie van de NBB op dienstverlening en lidmaatschap en Mijn NBB Discussie/samenvatting over de uitkomsten Afsluitende borrel Startersbridge en jeugdbridge Startersbridge en Jeugdbridge Districtscompetities en niet aangesloten clubs Workshops: De workshops, bieden voldoende tijd en zullen gelijktijdig in verschillende groepen gegeven worden. De workshops worden gegeven door leden van het districtsbestuur, medewerkers van het bondsbureau en commissieleden uit ons district. Door actuele ontwikkelingen kan de inhoud van de workshops wijzigen.

7 De Roadshow wordt gehouden in Purmerend, Concordia, Koemarkt 45 Parkeren op de koemarkt is niet gratis! U kunt wel gratis parkeren op de parkeerplaats van het Stadhuis dat op ongeveer 5 minuten loopafstand is van de Koemarkt. Om uur staat de koffie of thee voor u klaar! Besproken kunnen worden: 1. Zijn er verschillen tussen wel en niet bij de NBB aangesloten bridgeverenigingen. Welke zijn dit en is dit functioneel? 2. Zijn er behoeften bij niet aangesloten bridgeverenigingen die vervult kunnen worden door gezamenlijk op te treden en zijn die behoeften anders bij wèl bij de NBB aangesloten verenigingen? 3. Wat kunnen wij als districtbestuur doen om u te helpen nieuwe leden voor uw vereniging te werven? 4. Hoe brengt u meer variatie in de clubavonden en hoe verloopt uw clubavond zonder al te veel complicaties? 5. Hoe kunnen wij als districtbestuur u helpen met kadervorming binnen uw vereniging? 6. Hoe kunnen wij u helpen om uw vereniging (weer) deel te laten nemen aan bondscompetities? 7. Welke (extra) diensten kan het bondsbureau u bieden zoals het NBB rekenprogramma, club websites (nbbportal.nl), opleidingen en welke kosten zijn hieraan verbonden? 8. Wat zou het districtbestuur voor u kunnen organiseren om meer promotie te kunnen maken voor haar leden? Wat zijn uw wensen en verlangens. 9. Wat is het huidige bridgeniveau op uw club en hoe kunt u dit niveau vrij eenvoudig verbeteren? Tevens wordt een proefles besproken. 10. Welke verenigingen in ons district hebben een aparte afdeling jeugdbridge en hoe kunt u jeugdbridge promoten.

8 11. De NBB kan u ondersteunen door een bijspijker cursus Bridge Balie U kunt een keuze maken uit 30 lesbrieven. Deze lesbrieven hebben een afwisselende thema s uit Biedermeijer Groen, Blauw en Rood genaamd waar een totale keuze van 4 lesbrieven kunnen worden gemaakt. Het district zelf verzorgt een opfriscursus die aansluit op Biedermeijer Groen bestaande uit 4 middagen of avonden. 12. Indien u zelf een onderwerp heeft, kunt u deze met een goede onderbouwing vóór 15 november a.s. sturen naar ons secretariaat:, VS te Purmerend of per aan: Nieuw aan deze RoadShow is dat wij behalve bestuurders van bij de NBB aangesloten verenigingen, ook bestuurders uitnodigen van niet bij de NBB aangesloten verenigingen. Niet in een poging om te bekeren, wel omdat we allemaal veel plezier hebben in bridge. We zien allemaal soortgelijke vragen op ons afkomen, we staan allemaal voor onze clubavond en willen deze zorgeloos organiseren voor tevreden leden. Daarbij komt dat voor zowel bestaande als nieuwe verenigingen het interessant is om te weten hoe de NBB over de toekomst denkt, nu er een heel andere lidmaatschapsstructuur in voorbereiding is. Via discussie kan ook de toekomst worden beïnvloed! Het bestuur van ons district denkt dat uit de ontmoeting van al deze werelden veel moois kan komen en verheugt zich om u in groten getale te kunnen ontvangen. Wij hopen veel enthousiaste bridgebestuurders uit onze mooie provincie Noord-Holland op onze Roadshow te mogen verwelkomen. Het aanmelden is verplicht! U kunt u aanmelden via de (PR@bridgedistrict-noord-holland.nl) of per gewone post bij onze secretaris,, VS, te Purmerend. Beide met vermelding met hoeveel personen u aanwezig zal zijn. Namens het bestuur, Titiana Husslage.

9 Geacht bestuur, 1 oktober 2007 Het Bridgedistrict Noord-Holland organiseert op zaterdag 24 november 2007 om uur een Roadshow in Concordia, Koemarkt 45 te Purmerend. Deze informatieve bijeenkomst heeft tot doel om in een open discussie met elkaar te komen tot een helderder inzicht in de regionale wensen en verlangens van de NBB-leden van zowel het districtsbestuur als het hoofdbestuur van de NBB. Middels een beter inzicht in uw wensen hopen wij onze samenwerking te kunnen optimaliseren. Tijdens de Roadshow zullen vertegenwoordigers van de NBB en uw districtsbestuur aanwezig zijn om na een toelichting over verschillende onderwerpen (zie bijgaand programma) in brainstormingsgroepen met u van gedachten wisselen. Het zal duidelijk zijn dat uw aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld: Zonder uw inbreng kan van een open gedachtewisseling en verdieping geen sprake zijn! Mogen wij derhalve op uw komst rekenen? Wilt u zo vriendelijk zijn om bijgaand formulier volledig ingevuld zo spoedig mogelijk op te sturen naar ons secretariaat? U kunt u ook aanmelden per secretariaat@bridgedistrict-noord-holland.nl onder vermelding van het aantal deelnemers, de naam van uw bridgevereniging, Woonplaats, telefoonnummer en via de website beide met de vermelding of uw vereniging wel of niet is aangesloten bij de NBB. Wij hopen u op 24 november as om uur in Concordia te Purmerend te mogen begroeten!. AANMELDINGSFORMULIER Naam Bridgevereniging: Woonplaats: Telefoonnummer: Wij komen met: Wij zijn lid van de NBB: JA personen NEE

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017.

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. Aanwezig: van het bestuur: Dhr. G. v/d Ven (voorzitter) Dhr. A. Sijben (vice-voorzitter/clubadviseur) Dhr. A. van Cruchten (secretaris) Dhr. H. Sleven

Nadere informatie

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district.

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district. District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond Concept Notulen Najaarsvergadering dd. 18 november 2006. Aanwezig : van het bestuur Dhr. M. Scholte, (voorzitter) Dhr. P. Gerits (vice-voorzitter)

Nadere informatie

Secretariaat: Margreet Tushuizen Dromerstraat 53 1511 CM Oostzaan Tel. 075-6846415 secretaris@bridgedistrict-noord-holland.nl

Secretariaat: Margreet Tushuizen Dromerstraat 53 1511 CM Oostzaan Tel. 075-6846415 secretaris@bridgedistrict-noord-holland.nl Concept Notulen Algemene Districtsvergadering d.d. 14 mei 2011 Aanwezige verenigingen: De Alkmaarsche BC, B.C. Alkmaar Noord, B.C. Bricas, Bridge Zonder Nicotine, B.C. Coenstad, B.C. De Compagnie, B.C.

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 18 april 2015 te Heerhugowaard

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 18 april 2015 te Heerhugowaard NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 18 april 2015 te Heerhugowaard Aanwezige bestuursleden: Ingrid de Bijl, voorzitter Theo Marijt, vice voorzitter, voorzitter TC Bert Ouwerkerk, secretaris

Nadere informatie

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 8 april 2017 te Alkmaar

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 8 april 2017 te Alkmaar NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 8 april 2017 te Alkmaar Aanwezige bestuursleden: Ingrid de Bijl, voorzitter Theo Marijt, vice voorzitter, voorzitter TC Rob Hallewas, penningmeester

Nadere informatie

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 31 oktober 2015 te Egmond aan de Hoef

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 31 oktober 2015 te Egmond aan de Hoef NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 31 oktober 2015 te Egmond aan de Hoef Aanwezige bestuursleden: Ingrid de Bijl, voorzitter Theo Marijt, vice voorzitter, voorzitter TC Rob Hallewas,

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 25 oktober 2014 te Koog aan de Zaan

Bridgedistrict Noord-Holland. NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 25 oktober 2014 te Koog aan de Zaan NOTULEN van de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 25 oktober 2014 te Koog aan de Zaan Aanwezige bestuursleden: Ingrid de Bijl, voorzitter Theo Martijt, vice voorzitter, voorzitter TC Bert Ouwerkerk,

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Brief van de kascontrolecommissie. Deze zal bij agendapunt 7, verslag kascontrolecommissie 2004, worden behandeld.

Brief van de kascontrolecommissie. Deze zal bij agendapunt 7, verslag kascontrolecommissie 2004, worden behandeld. Algemene leden vergadering 3 maart 2005 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20.10 uur. Hij heet een ieder van harte welkom en verzoekt de vergadering vervolgens op te staan en een moment stilte

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement MON 2017

Huishoudelijk Reglement MON 2017 Huishoudelijk Reglement MON 2017 Standdatum 01-12-2015 2 H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel 1 De vereniging draagt de naam: "MON", zij ontleent deze naam aan de afkorting van Motorsport

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

blad 1 van 5 bladen Inschrijving K.v.K.: V

blad 1 van 5 bladen Inschrijving K.v.K.: V Notulen van de 42 ste Algemene ledenvergadering van het District Den Haag en omstreken van de NBB in het bridgehome van Leidschenhage, op 28 april 2007 te Voorburg/Leidschendam Aanwezig: Voorzitter a.i.

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam AGENDA VVD-CONGRES 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam Aanmelden voor het VVD-congres Aanmelden via MijnVVD van 18 september tot vrijdag 20 november Aanmelden kan via MijnVVD vanaf vrijdag 18

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 Aanwezig: Peter Zandveld, lid Amsterdam en voorzitter EGCC, tevens gemachtigde voor Allard Köster, lid NGoB, Merlijn Kuin, lid NGoB, Eric van de Marel, voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

VVE Beheer B.V. 000145233-1

VVE Beheer B.V. 000145233-1 Aan de leden van de Vereniging Rijswijk, 19 juni 2012 VvE: 46 Parkeerplaatsen Jburglaan Amsterdam Te: AMSTERDAM Geachte leden, Met referte aan de gehouden vergadering, hebben wij het genoegen u bijgaand

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

STARTDATA BEGINNERSCURSUSSEN: DINSDAGMIDDAG 8 SEPTEMBER 2015 DONDERDAGAVOND 10 SEPTEMBER 2015

STARTDATA BEGINNERSCURSUSSEN: DINSDAGMIDDAG 8 SEPTEMBER 2015 DONDERDAGAVOND 10 SEPTEMBER 2015 Al 40 jaar bridgecursussen in Apeldoorn en omgeving! Wim Timmer De Jagershuizen 13 7316 NA Apeldoorn 0 55 5787220 / 06-21502016 E-mail: w.j.f.j.timmer@planet.nl STARTDATA BEGINNERSCURSUSSEN: DINSDAGMIDDAG

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB 0001673018 (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinderverenigingen in Nederland van de 61 e Algemene

Nadere informatie

Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur

Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur Neil Armstrong Scouting Groep Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur Bezoekadres: Scheerdersstraat 5 5667 HP Geldrop E-mail: secretariaat@nasg.nl Beste lid van Neil

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012

Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012 Nieuwsbrief van de Bewoners Vereniging "Het Puyven" Digitale Nieuwsbrief; 2e jaargang nummer 1 Maart 2012 BEZOEK ONZE SITE www.hetpuyven.nl IN DEZE NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Voorzitter Financiën Verslag

Nadere informatie

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005

DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 DISTRICTSREGLEMENT TBN 4 juli 2005 1 TBN DISTRICTSREGLEMENT Inhoudsopgave Artikel 1. Organisatie en reglement pag. 3 Artikel 2. Leden pag. 3 Artikel 3. Taken en bevoegdheden district pag. 3 Artikel 4.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN Artikel 1 LEDEN a. De gemeente kent leden en vrienden. - Leden zijn zij die via de procedure beschreven in artikel 2 tot de gemeente zijn

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Afwezig Grim Bouwmeester

Nadere informatie

District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond

District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond Notulen voorjaarsvergadering dd. 14 mei 2011. Aanwezig : van het bestuur: Dhr. P. Gerits (vice-voorzitter), Dhr. A. Sijben Dhr. A. van Cruchten

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 12 november 2009. Plaats: grote vergaderzaal kantoor VBM NOV te Den Helder. Bestuur: A. van der Schans. (Voorzitter) W.J. Sanders. (vice-voorzitter/secretaris)

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB 1. Het Huishoudelijk Reglement Dit reglement wordt vastgesteld door de ALV. Vaststelling en wijziging, met toepassing van artikel 4g, is alleen mogelijk indien

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging Bridgedistrict *. Bladzijde 1 van 8 Ref: 2010.0487.01 AR MV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN Versiedatum: 21-12-2010 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *. 2.

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010

Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010 Notulen Algemene Ledenvergadering,VAV. 19 mei 2010 Op woensdag 19 mei 2010 heeft de Algemene Ledenvergadering VAV over het verenigingsjaar 2009 plaatsgevonden in het clubgebouw VAV. 1. Opening en mededelingen:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V.

Inhoudsopgave. Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)... 2. Verenigde Administratiekantoren voor VVE Beheer B.V. Inhoudsopgave Notulen - 7245_vvem_not_15-04-2014_214864 (nog niet vastgesteld)........................... 2 Bezoekadres: Ampèrelaan 4 T 070 399 31 42 www.vve-beheer.nl Postadres: Postbus 1192 F 070 398

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Verslag van de ALV NBB-District Delft op 26 november 2005

Verslag van de ALV NBB-District Delft op 26 november 2005 Verslag van de ALV NBB-District Delft op 26 november 2005 Aanwezig de verenigingen: Berkel en Rodenrijs ( R.van Ommen), Beter Zicht ( W. de Groot), B.O.V. (I. v.d. Last), Delftse B.C. ( W. van Beek), De

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Aanvang : 20.30 uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 29 leden inclusief het gehele bestuur. Afwezig met kennisgeving: Cees Justus Vogel, Gerard

Nadere informatie