Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gaselwest- algemene vergadering aanduiding provinciale vertegenwoordigers algemene vergaderingstatutenwijziging Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, Uitnodiging Op vrijdag 22 juni 2012 om u vindt de jaarlijkse algemene vergadering van GASELWEST plaats in Evenementenhal Schiervelde, Diksmuidsesteenweg 374, 8800 Roeselare. Agenda 1: goedkeuren van statutenwijziging en bijlagen 2: verslagen Raad van Bestuur en van de Commissaris over het boekjaar : goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2011 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 4: kwijting te geven afzonderlijk aan de bestuurders, de commissarissen en aan de Commissaris met betrekking tot het boekjaar : statutaire benoemingen 6: statutaire mededelingen Als bijlagen gaan volgende stukken: Agendapunt 1: goedkeuren van statutenwijziging en bijlagen Motivatienota en principenota statutenwijziging Ontwerpstatuten (versie ) Schema Gaselwest mandaten provincie Oost-Vlaanderen voor en na de statutenwijziging (2blz.)

2 Geografische indeling RBC's Agendapunt 2-3-4: verslagen Raad van Bestuur en van de Commissaris over het boekjaar goedkeuring jaarrekening kwijting aan bestuurders afzonderlijk en aan de commissaris m.b.t. boekjaar 2011 Activiteitenverslag 2011 Financieel verslag 2011 ( inclusief jaarrekening 2011, verslag commissaris-revisor) Agendapunt 5-6: statutaire benoemingen en mededelingen Nota statutaire benoemingen Nota statutaire mededelingen Bespreking voorgestelde beslissingen Agendapunt 1: Statutenwijziging Kader A) NOODZAAK TOT HERZIENING VAN DE BESTUURLIJKE WERKING Voortbouwend op de resultaten van de uitgevoerde denkoefeníng rond het efficiënter maken van het distributienetbeheer binnen Eandis werden voorstellen ontwikkeld tot hertekening van de bestuurlijke organisatie van de distributienetbeheerders. Uitgangspunten voor een aanpassing zijn een vereenvoudiging van de bestuurlijke inrichting, een verhoogde transparantie, een blijvende en directere betrokkenheid van de openbare besturen en een fundamentele vermindering van het aantal mandaten. ln het kader van het evoluerend energielandschap wordt vastgesteld dat een belangrijk gedeelte van de bestuurlijke werking zich situeert op lokaal vlak, een ander gedeelte op het bovengemeentelijke niveau (het niveau van de distributienetbeheerder) en nog een ander gedeelte op het niveau van de werkmaatschappij Eandis,die optreedt voor de 234 gemeenten van de 7 Vlaamse gemengde distributienetbeheerders. Tot de thema's op lokaal vlak behoren de in de gemeenten uit te voeren werken, de openbare verlichting, de energiedienstverlening aan lokale besturen, de samenwerking met het OCMW, die zich afspelen op het grondgebied van elke gemeente en die het best in de lokale fora aan bod komen waar alle openbare besturen vertegenwoordigd zijn. Hiervoor wordt voorgesteld regionale bestuurscomités (RBC's) op te richten, met beslissingsbevoegdheid. De specifiek voorbehouden wettelijke opdrachten en zaken van strategische en beleidsmatige aard die het direct lokaal belang overstijgen, blijven het actieveld van de raad van bestuur van elke distributienetbeheerder afzonderlijk- Dit geldt o.m. voor de beslissingen inzake aansluitings- en verkavelingsreglementen, investeringen, budgetten, jaarrekening, dividendenbeleid. Ook de organisatie van het juridisch verweer en de patrimoniale materies (inbreng, onroerende transacties) situeren zich op het niveau van de netbeheerder zelf, de juridische entiteit die verantwoordelijk is.

3 B) VOORSTEL TOT AANPASSING VAN DE BESTUURSORGANEN De bespreking beperkt zich tot de structurele reorganisatie met bijzondere aandacht voor de plaats van de provincie in het geheel. Er wordt voorgesteld om voortaan binnen elke opdrachthoudende vereniging/intercommunale te werken met een afgeslankte raad van bestuur en meerdere nieuw op te richten regionale bestuurscomités (RBC's). Ieder van de statutaire organen stelt haar eigen huishoudelijk reglement op waarin de werking verder wordt bepaald. Het directiecomité, de sectorcomités en de deskundigen worden niet behouden en dus afgeschaft. Voor de meeste Vlaamse gemengde distributienetbeheerders betekent het voorstel een fundamentele vermindering van het totaal aantal mandaten. Bij Gaselwest kan een reductie van 192 naar 80 openbare mandaten worden vastgesteld. Hierna volgt per gewijzigd orgaan binnen Gaselwest een bespreking. Reqionale bestuurscomités (RBC) De vroegere 9 regionale adviescomités ( sectorcomités) worden afgeschaft en er komen 3 RBC's in de plaats, genaamd RBC Oost, RBC West en RBC Centrum met in totaal 62 leden.eén mandaat is voor de provincie in één van de RBC's naar keuze. Daar waar deze comités vroeger een adviesverlenende bevoegdheid hadden krijgen ze nu een beslissingsbevoegdheid. ln principe draagt elke Gaselwest- gemeente en -provincie een kandidaat-lid voor om deel uit te maken van een RBC. De kandidaat-leden worden door de algemene vergadering benoemd op voordracht van de gemeente/provincie. Aan elke provincie wordt een lid in een RBC naar keuze toegekend per begonnen schijf van 2% van het kapitaal (Elektriciteit + Gas). De Provincie heeft per in Gaselwest een kapitaal van ,88 EUR op een totaal van ,37 EUR of 0,35 %. Dit aandeel is niet hoger dan 2 %. Op basis daarvan heeft de Provincie recht op 1 vertegenwoordiger. Het in aanmerking genomen kapitaal wordt vastgelegd per legislatuur op basis van de situatie per van het jaar vóór de provincieraadsverkiezingen. Bij Gaselwest worden aldus 60 gemeentelijke leden en 2 provinciale leden (provincie West-en Oost-Vlaanderen) vooropgesteld, ingedeeld over drie regionale Bestuurscomités, nl. het RBC West (21), het RBC Oost (22) en het RBC Centrum (17). Voor de provincie Oost-Vlaanderen betekent dit dus 1 mandaat in RBC Oost of RBC West of RBC Centrum ( zie kaart als bijlage voor de geografische samenstelling). Raad van bestuur Gaselwest Er wordt gewerkt met een 'afgeslankte' raad van bestuur, d.w.z. 9 openbare bestuurders en 2 leden van Electrabel NV daar waar er op dit ogenblik nog een totaal van 26 mandaten zijn. De openbare leden van de raad van bestuur worden vanuit de RBC's voorgedragen, (waaronder de voorzitter van elk RBC ambtshalve) en benoemd door de algemene vergadering. Voor de provincie is geen minimumvertegenwoordiging toegekend behoudens mocht de provinciale vertegenwoordiger voorzitter zijn van één van de RBC's.

4 Corporate Governance Comité Overeenkomstig artikel van het huidige Energiebesluit wordt het corporate governance comité gehandhaafd. Mogelijk wordt het in een volgende herziening van de regelgeving met betrekking tot het distributienetbeheer niet verder behouden. Bij Gaselwest wordt een aantal van maximaal 6 leden (i.p.v. 12) voorgesteld, voor te dragen door én uit de raad van bestuur. Aangezien er vroeger geen vertegenwoordiging was in dit comité verandert hier niets voor de provincie qua mandatering. College van commissarissen Het college van commissarissen dient, zolang Gaselwest gewestgrensoverschrijdend is en ressorteert onder de wet van 22 december 1986 en meer specifiek artikel 10, verplicht te worden voorzien. Gaselwest heeft een college van commissarissen van 3 leden namens de aangesloten gemeenten en 1 lid namens Electrabel. Een lid van het college van commissarissen kan geen líd zijn van een regionaal bestuurscomité. De provincie zal in de toekomst geen vertegenwoordiging meer hebben in het college van commissarissen. Afvaardiqing naar Raad van bestuur Eandis De raad van bestuur van Eandis is samengesteld uit 16 leden. De voorzitters van de raden van bestuur van de 7 Vlaamse gemengde distributienetbeheerders,waaronder Gaselwest, worden ambtshalve voorgedragen. Daarnaast kan de raad van bestuur van Gaselwest nog 2 bijkomende afgevaardigden voordragen. Dit kan mogelijk één gemeenteraadsen provincieraadslid niet-lid van de raad van bestuur zijn. Dit betekent dus globaal 3 afgevaardígden voor Gaselwest. De leden van het Corporate Governance Comité komen niet in aanmerking om voorgedragen te worden voor de raad van bestuur van Eandis. Er bestaat dus een mogelijkheid dat een provincieraadslid, indien voorgedragen door de raad van bestuur van Gaselwest, zetelt in de raad van bestuur van Eandis. De wijzigingen die hierboven werden besproken, kunnen worden samengevat in de volgende tabel. Orgaan Raad van Bestuur Eandis Huidig aantal mandatarissen namens provincie Oost-Vlaanderen 1 ( Dirk Otte) Voorstel na statutenwijziging (1?) Raad van Bestuur van Gaselwest kan naast haar voorzitter, nog 2 bijkomende afgevaardigden voordragen. Dit kan mogelijk één gemeenteraads-en provincieraadslid niet-lid van de raad van bestuur zijn.

5 Raad van Bestuur Gaselwest Directiecomité Corporate Governance Comité College van commissarissen Sectorcomité Deinze 1 ( Dirk Otte) Leden van de RvB zijn lid van een RBC en worden vanuit de RBC s voorgedragen na politiek overleg (max. 9 openbare leden) Cfr. art. 12 van de statuten Nihil (wegens afschaffing orgaan) 1 ( Dirk Otte) Cfr. schrapping art. 19 van de statuten Leden van het CGC worden 0 vanuit de RvB aangeduid (max. 6 leden) 0 (max. 3 leden namens de 1( Annemie De aangesloten gemeenten) Gussem) Cfr. art. 16 van de statuten Nihil wegens afschaffing orgaan 1 ( Willy Van Hove) Cfr. schrapping art. 41 van de statuten Sectorcomité Oudenaarde-Ronse RBC Oost, West of Centrum 1 ( Noël Morreels) Nihil Nihil wegens afschaffing orgaan Cfr. schrapping art. 41 van de statuten 1 mandaat in een RBC naar keuze (= nieuw orgaan, in principe : 1 vertegenwoordiger per begonnen schijf van 2 % van het kapitaal elektriciteit en gas in Gaselwest.) Cfr. nieuw artikel 17 van de statuten C) OPSCHORTENDE VOORWAARDEN De voorgestelde statutenwijzigingen werden voor het geheel van de bij de operatie betrokken Vlaamse gemengde DNB's opgemaakt onder de volgende opschortende voorwaarden: - de opheffing/opschorting van de in artikel 42 van het Decreet lntergemeentelijke Samenwerking vooziene 'sperperiode' in 2012; - de tijdige aanpassing van de betrokken wetgeving (zijnde het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking);

6 - de goedkeuring van het voorstel door de respectieve toezichthoudende overheden, m.n. het niet uitoefenen van het gewoon (schorsings- en vernietigingsbevoegdheid) en bijzonder administratief toezicht. De nieuwe bepalingen zullen in werking treden op de BAV van maart 2013 waarop alle bestaande mandaten vervallen en in de nieuwe wordt voorzien. Conclusie De herstructurering geeft een globale vermindering van de mandaten voor de provincie tot gevolg. Niettemin is het aangewezen in te stemmen met de statutenwijziging omdat ze onderdeel is van de herschikking van het energielandschap als geheel. Bovendien zal zich een zelfde beweging voltrekken bij alle andere distributienetbeheerders waarin de provincie participeert. Er is wel nog 1 provinciaal mandaat voorzien in één van de 3 RBC's naar keuze en mogelijks nog 1 mandaat mogelijk in de raad van bestuur van Gaselwest en 1 in de raad van bestuur van Eandis. Agendapunt Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2011 Bijdrage in het verlies/deelname in de winst van de provincie: Het boekjaar 2011 sluit af met een te bestemmen winst van ,97 EUR. De Raad van Bestuur stelt voor om deze winst als volgt te verdelen: ,05 EUR over te dragen naar volgend boekjaar, ,52 EUR uit te keren en ,50 EUR toe te voegen aan het eigen vermogen (overige reserves). Voor de provincie is met betrekking tot het boekjaar 2011 een dividend voorzien ten belope van ,70 EUR. Dit ligt in de lijn der verwachtingen van wat voorzien werd voor het aandeel van Gaselwest onder artikelnummer 55200/ in het budget. Uit de stukken blijkt dat ,00 EUR reeds als interimdividend werd uitgekeerd en dat het resterend bedrag (13.695,40 EUR) per einde juni 2012 wordt uitgekeerd. Uit het verslag van de commissaris-revisor blijkt dat geen voorbehoud wordt gemaakt bij de jaarrekening. De jaarrekening afgesloten op 31 december 2011 geeft een getrouw beeld van het vermogen, van de financiële toestand en van de resultaten van de intercommunale. Agendapunt 4. Kwijting afzonderlijk aan de bestuurders en de commissarissen en commissaris-revisor De algemene vergadering doet bij afzonderlijke stemming uitspraak over kwijting te geven aan de bestuurders, het college van commissarissen en de commissaris voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar Agendapunt 5. Statutaire benoemingen Raad van Bestuur Op voordracht van de stad Kortrijk d.d. 6 februari 2012 wordt voorgesteld de heer Roel Deseyn, raadslid, wonende te 8500 Kortrijk, 't Rode Paard 44, definitief te benoemen tot bestuurder, in vervanging en ter voleindiging van het mandaat van de heer Carl Decaluwé, ontslagnemend.

7 Sectorcomité Kortrijk Eveneens op voordracht van de stad Kortrijk wordt voorgesteld mevrouw Marianne de Candt (wonende Lange Brugstraat 11 te 8500 Kortrijk) definitief te benoemen tot lid van het Sectorcomité Kortrijk, ter voleindiging van het mandaat van de heer Carl Decaluwé, ontslagnemend. Sectorcomité Kust Op voordracht van de stad Veurne wordt voorgesteld de heer Robert Van Praet ( wonende Spiekerstraat 14 te 8630 Veurne) definitief te benoemen tot lid van het Sectorcomité Kust, ter voleindiging van het mandaat van de heer Jef Germonpré, ontslagnemend. Agendapunt 6: Statutaire mededelingen Deze worden ter zitting besproken. Vertegenwoordiging Door het gewestgrensoverschrijdende karakter van deze intercommunale is het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli 2001 niet van toepassing. Hierdoor dient de aanduiding van de provinciale vertegenwoordiger niet herhaald te worden voor elke algemene vergadering. De aanduiding bij provincieraadsbesluit van 14 februari 2007 van provincieraadslid Noël Morreels als effectief vertegenwoordiger en provincieraadslid Kathleen Hutsebaut als plaatsvervanger, geldt dus voor de ganse legislatuur. Wij hebben dan ook de eer, Mevrouwen, Mijne Heren, U te verzoeken : 1. Kennis te willen nemen van het verslag uitgebracht door de provinciale vertegenwoordiger in de raad van bestuur. 2. Goedkeuring te willen verlenen aan de voorgestelde beslissingen van de algemene vergadering van 22 juni In de aanduiding van een effectief en een plaatsvervangend vertegenwoordiger op de algemene vergadering van 22 juni 2012 te willen voorzien. Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, De Smet de bevoegde gedeputeerde,albert Alexander Vercamer

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

- Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik

- Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik Algemene vergadering tevens jaaruergadering 28 juni 2012 - Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik (llnks: huidíge statuten; rechts: ontwerp algemene vergaderiñq); lt G-201 2-025**

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Zitting van 23 april Kennisname jaarverslag 2011 projectvereniging woondienst regio Roeselare

Zitting van 23 april Kennisname jaarverslag 2011 projectvereniging woondienst regio Roeselare Zitting van 23 april 2012 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306522 Verslag aan de Provincieraad betreft INTERGEM- algemene vergadering op 19/12/2013 Mandaat provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 31.05.2012. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Cecile Verheyen en Guy Glorieux, schepenen Hendrik Blommaert, schepen - voorzitter OCMW, Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons ÍrIililililililtilililIilttil 160 tol departement lnterne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken vergadering van Besluit van de Deputatie

Nadere informatie

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking stuk ingediend op 1629 (2011-2012) Nr. 1 23 mei 2012 (2011-2012) Voorstel van decreet van de heren Bart Martens, Lieven Dehandschutter, Jan Durnez, Marnic De Meulemeester, Peter Reekmans en Bart Caron

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207486 Verslag aan de Provincieraad betreft Intergem- buitengewone algemene vergadering van 20 december

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft INTERCOMMUNALE VERENIGINGEN, MAATSCHAPPIJEN EN V.Z.W.'S. Vertegenwoordiging van de provincie in diverse organen De Provincieraad, overwegende dat de provincie participeert

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502685 Provincieraadsbesluit betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het mandaat

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502685 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306129 Verslag aan de Provincieraad betreft Algemene vergadering Blijdorp III op 10 december 2003 beslissing

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1206895 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CVBA PMSIV Lemberge - Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505885 Provincieraadsbesluit betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december 2015 goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1405983 Verslag aan de Provincieraad betreft INTERGEM- algemene vergadering 11 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505885 Verslag aan de Provincieraad betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever SOLVA Algemene vergadering op 11 december 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501286 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever VERKO- buitengewone algemene vergadering BAV

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0514284 betreft verslaggever INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - IMEWO Kennisgeving verslag lid van het regionaal adviescomité, goedkeuring voorgestelde

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Wonen dossiernummer:. 1900807 Verslag aan de Provincieraad betreft wonen: vertegenwoordiging provinciebestuur in Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW),

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone en buitengewone algemene vergaderingen van donderdag 26 april

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

20120514-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 14 mei 2012

20120514-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 14 mei 2012 20120514-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 14 mei 2012 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de Dames en Heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Luc Janssens, Sabine Van Dooren, Marc De

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 17 januari 2013 Derde Commissie Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL

AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL AEDIFICA OPENBARE VASTGOEDBEVAK NAAR BELGISCH RECHT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP LOUIZALAAN 331-333 1050 BRUSSEL R.P.R. BRUSSEL 0877.248.501 NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING, GEHOUDEN TE BRUSSEL OP

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

b) de benoeming en het ontslag van bestuurders, commissarissen en rekeningtoezichters;

b) de benoeming en het ontslag van bestuurders, commissarissen en rekeningtoezichters; ADVIES NOTA VERSLAG VARIA Betreft: vzw Febelgra Limburg wijziging statuten 2014 T.a.v.: de heer Geert Heylen Contactpersoon: Waldo Van de Velde Artikel 16 De algemene vergadering is het hoogste gezag van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

VOLMACHT. ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer

VOLMACHT. ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer VOLMACHT " 1 ", 2 vennootschap, met maatschappelijke zetel te 3 ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer 4 alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 5 der statuten door respectievelijk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM 14.30 UUR Vandaag 20 mei 2014 om

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM 14.30 UUR Heden, op 17 mei 2005

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone en buitengewone algemene vergaderingen van dinsdag 25 april

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ BIJLAGE 4 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1600640 Provincieraadsbesluit betreft VERKO-algemene vergadering op 17 maart 2016 Mandaat provinciale vertegenwoordiger

Nadere informatie

I. ALGEMENE VERGADERING. Artikel 1

I. ALGEMENE VERGADERING. Artikel 1 Email: info@habitareplus.be Hoofdkantoor: Tel: 09/386.37.01 Stationsstraat 29-9800 Deinze Bijkantoor: Tel: 09/362.22.26 Gaversesteenweg 510 9820 Merelbeke HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMENE VERGADERING I.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502365 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS - algemene vergadering 9 juni 2015 aanduiden provinciale

Nadere informatie

NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Straat, nr. Stad/Gemeente

NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Straat, nr. Stad/Gemeente NV ZZZZZZZZZZZ Bijlage 3/1 Agenda: VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING gehouden op de zetel op maandag 20/03/Y om BB uur - vijftiende boekjaar 1. Verklaring, beraadslaging en besluit overeenkomstig art. 259/523

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 24 APRIL 2015 De gewone algemene

Nadere informatie

Volmacht 1 voor de algemene vergadering van aandeelhouders van 12 mei 2015

Volmacht 1 voor de algemene vergadering van aandeelhouders van 12 mei 2015 Volmacht 1 voor de algemene vergadering van aandeelhouders van 12 mei 2015 Ondergetekende: (Naam en voornaam van de aandeelhouder) Volledige adres van de aandeelhouder: Houder van gedematerialiseerde aandelen

Nadere informatie

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT VOLMACHT Ondergetekende: met woonplaats te ------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING DER AANDEELHOUDERS DECEUNINCK NV 11 MEI 2010 NOTULEN

GEWONE ALGEMENE VERGADERING DER AANDEELHOUDERS DECEUNINCK NV 11 MEI 2010 NOTULEN GEWONE ALGEMENE VERGADERING DER AANDEELHOUDERS DECEUNINCK NV 11 MEI 2010 NOTULEN In het jaar tweeduizendentien, op elf mei, om elf uur, is de gewone algemene vergadering der aandeelhouders bijeengekomen

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen van dinsdag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM 14.30 UUR Vandaag op 15 mei 2018 is

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 26 APRIL 2019 De gewone algemene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505929 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever INTERGEM- buitengewone algemene vergadering van

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie