Notulen van de MR vergadering op dinsdag 26 maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen van de MR vergadering op dinsdag 26 maart 2013"

Transcriptie

1 Notulen van de MR vergadering op dinsdag 26 maart 2013 Aanwezig Jenny de Fouw, Marije Jol, Josephine Dodemont, Hazel Beijer, Menno Smit, Marjolein Smidt, Martijn Vermeulen, Marcel de Keijzer, Onno de Ruiter, Thom Smits, Jolanda Hermans, Lex van Drongelen (eerste helft), Dennis Heijnen, Marianna Hulsing (notulist). Afwezig Hidde Berg, Miriam Berg. 1. Opening en mededelingen Een welkom voor Jeroen van Bon die weer aanwezig is. Verder geen mededelingen. 2. Vaststelling agenda Toegevoegd worden: de rol van de PMR en de commissie financiën, punt 12a. 3. Gesprek met de directie (rector L.R. van Drongelen) 3a. Mededelingen van de directie Culturele en maatschappelijke activiteiten 8 en 9 maart schilderijententoonstelling met harmoniekapel Koningin Wilhelmina. Naast twee mooie avonden is ook de onderwijskundige doelstelling gehaald. Jongerenfestival met als hoogtepunt debat. Burgemeester en wethouders waren aanwezig. Reünie met oud derdeklassers, loopt in carrousel mee met web fm Mattheüs Passion in Sint Willibrordes kerk (Boven-Leeuwen), klassieke Mattheüs Passion met professionals en leerlingen. b. Algemene brief Derde alinea, eerste regel: moet zijn van een formatieplan i.p.v. voor een formatieplan. Hoe kan een school zonder formatieplan werken? Antwoord: Er is wel een form.plan maar dit is een vrij licht form. plan binnen de begroting die in november wordt aangeboden. Op basis hiervan is geen besluit genomen tot het niet verlengen van contracten, dat gaat op grond van berekeningen. Er moet eigenlijk een meerjarenformatieplan komen dat heel erg is uitgewerkt. Het is heel lang gescheiden geweest met als argument dat een formatieplan in schooljaren loopt en een begroting in kalenderjaren evenals het budget voor het personeel. De MR heeft informatierecht wat betreft de begroting en instemmingsrecht voor het formatieplan. Voor de zomer wordt geprobeerd een formatieplan te hebben.

2 Over verlenging van tijdelijke contracten heeft de MR niets te zeggen. School besluit op grond van risico s om nieuw personeel na een jaar een opnieuw een tijdelijk contract te geven. Dat kan men nog 2 jaar uitstellen. Dit is ter beoordeling aan de directie. In de CAO is dit alles geregeld. Bezuinigen, financiën, wanneer wordt wat besproken? Welk bezwaar is er als er in maart een apart formatieplan komt? Dit is een vraag voor het personeel. Op moment van meerjarenform.plan kun je elk jaar kijken of de huidige situatie nog klopt. Cie.financiën heeft voorgesteld om 4 keer per jaar bij elkaar te komen, de alliantierapportage vindt ook 1 keer per kwartaal plaats. 3c. Evaluatie wijziging overgangsnormen Er was afgesproken dat er geen wijziging van de overgangsnormen tijdens het schooljaar zullen zijn. Het voorstel is om na de zomervakantie de Overgangsnormen te evalueren en deze rond de herfstvakantie in oktober vast te stellen. Dit kun je melden aan het begin van het schooljaar. Het is belangrijk om van tevoren te kijken wat er nodig is om tijdig te kunnen evalueren. 3d. Beëindigen van het vak informatica Vraag is gesteld n.a.v. vakkenvoorlichting waarin een decaan heeft gemeld dat er het volgend jaar geen informatica meer zal worden gegeven. De MR is hier ten onrechte niet in gekend. Het vak informatica heeft niet gebracht wat er van verwacht werd w.b. vernieuwing of toegevoegde waarde. Is landelijk probleem. Docenten zijn het hier voor een groot deel mee eens. Alles wat als ballast wordt ervaren wordt geschrapt maar de school wil zich wel vernieuwen en profileren, bijvoorbeeld met het vak BSM. Wordt nu nog onderzocht waarna het ingediend zal worden bij de MR. Punt: geen doorstroomrelevantie. Daar zijn de meningen over verdeeld. Het was een vak in ontwikkeling, net als NLT. Informatica is gebleken dit niet te zijn. Vorig jaar werd er een vurig pleidooi gedaan voor behoud van het vak informatica. Kennelijk is de mening daarover nu veranderd. Niet altijd geven onderwijskundige argumenten de doorslag. 3e. Ouderbijdrage ( ) Dit onderwerp komt in mei op de agenda. Er is nog geen duidelijkheid over wat er is uitgegeven. Heel veel uitgaven worden in het voorjaar gedaan.

3 3f. Uit de directievergaderingen In de loop van maart wordt de verbouwing aanbesteed. Wat wordt daarmee bedoeld? Aannemers hebben 26 maart aan tafel gezeten, het wachten is op de offertes. Er wordt naar de beste prijs/kwaliteitverhouding gekeken. Dat kan voor eind april rond zijn zodat in de meivakantie begonnen kan worden. Met hoeveel personeelsleden komt 18 FTE overeen? Is niet precies bekend. 4. Financiën Zie besproken punten bij 3b. 5. Incident JCD Is besproken 6. (Concept)notulen MR 25 februari 2013 Blz. 3 ad 3f: Uitgaven en inkomsten vallen mee. Dit is het gevolg van wijzigingen van reserveringen op alliantieniveau. Bij 3f. klankbordgroep: De volgende bijeenkomst komt te vervallen en klankbordgroepen hebben hun langste tijd gehad. Bij 6, informatica : MR i.p.v sectie krijgt brief met voorgenomen besluit. Bij beloning voor bepaalde taken: daar is altijd discussie over. Afdelingsleider vervangen door leidinggevende. Laatste zin scholenavond: Besluit is niet in ons voordeel. Dit is misschien wel zo gezegd maar niet zo bedoeld. 7. Vragen aan de rector Lessenopzet in de bovenbouw havo/vwo. In welk stadium zit men met scholing van de mentoren naar voorbeeld van de juniorcolleges? Antw: Men is daar nu niet mee bezig. Er wordt nog nagedacht over de herindeling van de lessentabel. Meeste mentoren bovenbouw zijn al geschoold. Het is zeker niet van de baan. Entreerecht: Wat zijn de consequenties van de invoering van het entreerecht m.b.t. de functiemix. Antw: Is kwestie van betaalbaarheid. Ligt echt bij bestuur en GMR.

4 Vraag over het feit dat de verwarming aanstaat en niet lager kan waardoor het raam wordt open gezet. Antw: Verwarmingssysteem is geautomatiseerd en met deze harde wind gaat zonwering niet naar beneden (beveiliging). Komt dus door combinatie van zon en veel wind. Er zijn budgetten voor het faciliteren van excellente leerlingen. Beschikt de Pax ook over dit budget? Volgend jaar willen wij daar ook mee starten i.s.m. de Radbouduniversiteit. Dit kost veel geld maar daarvoor hebben wij subsidie gekregen. Er is veel discussie over de prestatiebox. Brief ouder: MR mag geen klachtenbureau worden. Als een ouder of leerling probleem heeft gaat hij naar docent, afdelingsleider of directeur. Zo n brief mag niet in de MR reader komen. 8. Mededeling van het dagelijks bestuur Moeten we de wiskunde enquête wel door laten gaan? Derde week april (week 16). Jenny en Marianna namens de MR, Marjolein (sectie wiskunde). Vragen aan Theune om opmerkingen vast te mailen. Enkele leden die eerst ook aan het overleg zouden deelnemen hebben aangegeven hier niet echt meer behoefte aan te hebben. We willen toch verschijnen met een kleinere delegatie. 9. MR (verkiezingen) Worden doorgeschoven. 10. Beëindiging vak informatica. Procedure die in de MR moet. Dit moet niet in de wandelgangen besproken worden. Praktisch: Er moet een brief uit omdat we instemmingrecht hebben. Dit soort procedures eisen een grote zorgvuldigheid! Dus brief informatica: procedure niet in orde en slechte onderbouwing. MR stemt niet in. De MR heeft vorig jaar stilgestaan bij de procedure die moest worden gevolgd die hoort bij het nemen van dit soort besluiten. Er staat in die stukken dat de directie voor het vak informatica meer tijd nodig heeft voor een zorgvuldige afweging. Ook staat daarin dat daarbij de onderwijskundige aspecten voorop staan en dat is niet het aantal computers in de mediatheek of personen die niet te vervangen zijn. Invoering van het vak BSM ligt ook gevoelig. Ook wiskunde D en Filosofie zijn vorig jaar genoemd waarvoor een zorgvuldige afweging gemaakt zou worden. Wij hebben niet altijd verstand van zaken of een vak relevant is of niet. Bij de procedure altijd in gesprek gaan met de vaksectie. Belangrijk is dat het personeel (achterban) op de hoogte is van veranderingen in de lessentabel.

5 11. Evaluatie wijziging overgangsnormen * MR stemt in maar procedure moet van tevoren vastgelegd worden. 12. Vaststelling ouderbijdrage Staat voor mei op de agenda. 12a. Rol PMR en Financiën Gesprek op 17 maart met de directie. De rector zou in een brief reageren maar was de brief vergeten. Wordt de MR juist geïnformeerd en serieus genomen? De MR moet gezamenlijk optrekken en daarom was het prettig dat we als PMR en cie. financiën bij elkaar gezeten hebben. Praktisch punt: Het gaat om personeel, de samenhang tussen begroting en personeelskosten. Het sturen van een beleefde waarschuwing van dit vinden wij niet acceptabel is niet meer dan terecht. Het is in ieder geval heel fijn dat we weer een formatieplan krijgen. De AOB kan op 17 of 18 april langskomen. Uitleg over begroting, procedures, rechten en plichten. Zou prettig zijn om dit met de rector erbij te doen. Onno stuurt mail rond met data om daarop te reageren Ingekomen stukken en uitgaande brieven Brief N: Hoeft geen antwoord meer op te komen. Hebben al antwoord gehad van de betreffende afdelingsleider en hebben zelf niet meer terugg d. Berichten uit de commissies a. Leerlingenraad: Geen b. PMR : Reeds besproken c. Financiën Reeds besproken d. Onderwijs Er is een bijeenkomst gepland met de Werkgroep Gymnasium 2.0 op 27 maart. 15. Rondvraag: * Hoe is het voor de leerlingen om bij de MR vergadering te zitten?

6 Het ligt aan de onderwerpen of de leerlingen mee kunnen praten. We kunnen in de agenda rekening houden met de onderwerpen en de belangrijke onderwerpen voor de leerlingen naar voren halen. Ook een speciale leerlingenrondvraag voor de leerlingen voordat ze weg gaan. Mededeling Marcel: wil graag vervangen worden in de cie. financiën. Wordt over nagedacht. Kan in de verkiezingen meegenomen worden. Misschien prettig als er een soort profielschets gemaakt wordt. Overleg met vakgroep hoort bij de procedure w.b. veranderingen in de lessentabel. Er moet een scherpe brief uit. Boekje nieuwe taakbeleid zou vandaag moeten komen. Gaat naar 24 april. Evaluatie 70/30 zou in de teams en onder de leerlingen (boekje 23 okt.2012) in het najaar geëvalueerd worden. Gaan we dat nog doen? Het zou in de teams worden besproken en aan de leerlingen worden voorgelegd. Dit ter herinnering. Taak Marianna? Kracht van de klagende ouder. Is dit een stille dood gestorven? Workshop studiedag kreeg een andere invulling. Het is verstandig om achterin een to-do- lijstje op te nemen. Een MR lid werd aangesproken door 2 collega s over stukken die in de reader van de komende MR staan. MR moet terughoudend zijn met info. Thom legt functie commissie financiën neer. Sluiting uur

Notulen van de MR vergadering op maandag 10 juni 2013

Notulen van de MR vergadering op maandag 10 juni 2013 Notulen van de MR vergadering op maandag 10 juni 2013 Aanwezig Jenny de Fouw, Marije Jol, Marjolein Smidt, Dennis Heijnen, Josephine Dodemont, Hazel Beijer, Menno Smit, Martijn Vermeulen, Mirjam Berg,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op maandag 25 februari 2013

Notulen van de MR vergadering op maandag 25 februari 2013 Notulen van de MR vergadering op maandag 25 februari 2013 Aanwezig Jenny de Fouw, Marije Jol, Josephine Dodemont, Hazel Beijer, Menno Smit, Martijn Vermeulen, Marcel de Keijzer, Onno de Ruiter, Thom Smits,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 januari 2012

Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 januari 2012 Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 januari 2012 Aanwezig Jenny de Fouw, Miriam Berg, Marianna Hulsing, Marije Jol, Hidde Berg, Bente vd Boom, Martien Verheijden, Martijn Vermeulen, Dennis Heijnen,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op woensdag 7december 2011

Notulen van de MR vergadering op woensdag 7december 2011 Notulen van de MR vergadering op woensdag 7december 2011 Aanwezig Jolanda Hermans, Jenny de Fouw, Miriam Berg, Marianna Hulsing, Marije Jol, Hidde Berg, Martien Verheijden,, Martijn Vermeulen, Dennis Heijnen,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op woensdag 12 oktober 2011

Notulen van de MR vergadering op woensdag 12 oktober 2011 Notulen van de MR vergadering op woensdag 12 oktober 2011 Aanwezig Jolanda Hermans, Jenny de Fouw, Marije Jol, Dana Perlo, Hidde Berg, Martien Verheijden, Marcel de Keijzer, Martijn Vermeulen, Dennis Heijnen,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 april 2012

Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 april 2012 Notulen van de MR vergadering op dinsdag 24 april 2012 Aanwezig Jenny de Fouw, Miriam Berg, Marianna Hulsing, Marije Jol, Hidde Berg, Martien Verheijden, Martijn Vermeulen, Thom Smits, Lex van Drongelen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Schooljaar 2014/2015 (met jaarverslag 2013/2014)

Activiteitenplan MR Schooljaar 2014/2015 (met jaarverslag 2013/2014) Activiteitenplan MR Schooljaar 2014/2015 (met jaarverslag 2013/2014) Oktober 2014 Inhoudsopgave Samenvatting van speerpunten. blz. 03 Inleiding.. blz. 04 1. Missie en visie. blz. 04 2. Samenstelling en

Nadere informatie

Activiteitenplan MR. Schooljaar 2011/2012

Activiteitenplan MR. Schooljaar 2011/2012 Activiteitenplan MR Schooljaar 2011/2012 November 2011 Inhoudsopgave Samenvatting van speerpunten. blz. 03 Inleiding.. blz. 04 1. Missie en visie. blz. 05 2. Samenstelling en taakverdeling. blz. 06 3.

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 16 februari 2017

Notulen MR vergadering 16 februari 2017 Notulen MR vergadering 16 februari 2017 Aanwezig: Maikel Rubens, Ilse Adema, Jolanda Zondag, Thom Smits, Bram Kraaijvanger, Riet Peters, Marta van den Berg, Wels Middelbeek, Britt van den Tooren, Rein

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 4:

Notulen MR-vergadering 4: Notulen MRvergadering 4: 1842018 Aanwezig: Marta van den Berg Ruben van den Berg Jeroen van Bon Riet Claassen Peters Rein de Jong Bram Kaaijvanger Wels Middelbeek Menno Oosterheert Loes Ruardij Maikel

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend:

De MR wordt gevraagd in deze haar mening te geven, daarbij twee overwegingen in ogenschouw nemend: Notulen MR 11 januari 19.30 Ingelaste vergadering i.h.k.v. begroting, profielkeuze en flexrooster Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College

Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College medezeggenschapsraad@heerenlanden.nl Dit is het activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College te Leerdam, opgesteld voor de periode van 1 augustus

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem

Jaarverslag schooljaar Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Medezeggenschapsraad Stedelijk Gymnasium Haarlem Inleiding Dit jaarverslag vat samen wat er tijdens het schooljaar 2017-18 besproken is binnen de MR. Belangrijke thema

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering op maandag

Notulen van de MR vergadering op maandag Notulen van de MR vergadering op maandag 19.09.2011 Aanwezig Miriam Berg, Jenny de Fouw, Marianna Hulsing, Marije Jol, Hidde Berg, Martien Verheijden, Marcel de Keijzer, Martijn Vermeulen, Jeroen van Bon

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Activiteitenplan en Communicatieplan

Activiteitenplan en Communicatieplan Activiteitenplan en Communicatieplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool De Akker Overzicht van de samenstelling, uitgangspunten en beleidszaken in het schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/ Medezeggenschapsraad Praktijkschool de Rijzert notulen Vergadering op:16-04-2013 Tijd: 19.00uur 21.00uur Aanwezig: Stoof Annemiek Bekkers Cees Dirks Lenard Weber Rol: Voorzitter Secretaris Afwezig: Michel

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha Omlo en Tineke Kerdijk

Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha Omlo en Tineke Kerdijk R.K. Basisschool Sint Antonius Middenstraat 27a 9611 KE Sappemeer Notulen MR vergadering 1 december 2015, 19.45 uur Aanwezig: Madelon Allemekinders, Roos Claassen, Marieke Ensing, Susanne Hörburger, Sacha

Nadere informatie

JAARPLAN MR Daltonschool De Meer Van t Hofflaan EP Amsterdam

JAARPLAN MR Daltonschool De Meer Van t Hofflaan EP Amsterdam JAARPLAN MR 2014-2015 Daltonschool De Meer Van t Hofflaan 50 1097 EP Amsterdam mr@daltonschooldemeer.nl Oktober 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Taakstelling 3 Financiën 3 Samenstelling 4 Onderwerpen 5 Werkgroepen

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: 19.30 22.45 Voorbespreking zonder directie 0. invulling secretarisschap voor rest van het schooljaar / notulist De secretaris heeft haar taak neergelegd. De

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 19 november 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek, Manfred

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool de Akker Schooljaar 2018-2019 Inleiding Zoals iedere basisschool heeft ook de Akker een medezeggenschapsraad (MR). De MR oefent invloed

Nadere informatie

OBS t Schöppert. Daltonschool

OBS t Schöppert. Daltonschool OBS t Schöppert Daltonschool MR 2016-2017 Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Missie & Visie 3. Werkwijze 4. Wettelijk kader 5. Vaste vergaderonderwerpen 6. Jaarlijks terugkerende onderwerpen 7. Wisselende onderwerpen,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Notulen 161 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op

Notulen 161 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op Notulen 161 e van de vergadering van de medezeggenschapsraad van het JFC, op 26 11 20 Aanwezig PG: Cees Overeem, Betty Oele (voorzitter), Renske van der Veen (secretaris) Afwezig PG: Rogier Zaagman, Bas

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Inleiding De Medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Brandaris zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de MR houvast bij de

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

MR NOTULEN 20 juni 2017

MR NOTULEN 20 juni 2017 MR NOTULEN 20 juni 2017 Aanwezig : Arthur, Bouwine, Jeannette, Madeleine, Monique Afwezig : Joyce, Nynke Gast : Gejo, Rosan Notulen : Jeannette Tijdstip : 20.00-22.30 uur Plaats : Verlengde Fortlaan, Bussum

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 2:

Notulen MR-vergadering 2: Notulen MR-vergadering 2: 14-11-2018 Aanwezig: Jeroen van Bon- - Riet Claassen-Peters - Rein de Jong - Bram Kraaijvanger-Niek Kesseleer- Menno Oosterheert- Loes Ruardij- Maikel Rubens (vz)- Martijn Schoonwater

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 12-7-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Toegevoegd punt: werkdrukverlichtende maatregelen ISK. Dit punt wordt eerst door de besproken

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College

Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College Activiteitenplan & begroting Medezeggenschapsraad Tabor College 2016 2017 1. INLEIDING In een activiteitenplan beschrijft de Medezeggenschapsraad (MR) welke activiteiten hij wil uitvoeren binnen de kaders

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 7 November 2011 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Francien Mels, Hans Velvis, Ingrid Mali, Jolanda Elbers, Laura

Nadere informatie

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Notulen 15-06-2016 Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Punt 1. Opening Jelle opent de vergadering.

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Melanchthon

Activiteitenplan MR Melanchthon Activiteitenplan MR Melanchthon 2018-2019 Vastgesteld op 16 oktober 2018 Preambule Het activiteitenplan wordt elk jaar opgesteld, bij voorkeur voor aanvang van het schooljaar, en door de MR vastgesteld.

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie),

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Afwezig met bericht: Irene, Ilse 1.Opening, vaststelling agenda De agenda wordt goedgekeurd. 2. Binnengekomen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering van dinsdag 16 september 2014 (nog niet goedgekeurd)

Notulen van de MR vergadering van dinsdag 16 september 2014 (nog niet goedgekeurd) Notulen van de MR vergadering van dinsdag 16 september 2014 (nog niet goedgekeurd) Plaats: personeelskamer van het WLG Tijd: 19.30-22.15 Aanwezig: Coba Anninga (vz), Hanneke Bartelds (not), Amarinske Bouma,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Dit is het activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College te Leerdam, opgesteld voor de periode van 1 augustus 2018 tot en met 31 juli 2019.

Dit is het activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College te Leerdam, opgesteld voor de periode van 1 augustus 2018 tot en met 31 juli 2019. medezeggenschapsraad@heerenlanden.nl Activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College Dit is het activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College te Leerdam, opgesteld voor de periode van

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie)

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) - Sophie - Roel (OP) - Eddy (OP) - Peter (OP) - Marianne (OOP) - Lisa (leerling, vervanging voor Sophie) - Joost

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.00 uur Datum: dinsdag 15-03-2017 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Notulist: Lucia 1. Vaststellen agenda Geen extra punten. Het filmpje over Social Media vervalt,

Nadere informatie

SAMENVATTING. de medezeggenschapsraad van de regionale scholengemeenschap A te B, verzoeker, hierna te noemen de MR

SAMENVATTING. de medezeggenschapsraad van de regionale scholengemeenschap A te B, verzoeker, hierna te noemen de MR SAMENVATTING 105174 - Adviesgeschil VO - artikel 11 onder a WMS (wijzigen lessentabel) De MR heeft een adviesgeschil ingediend omdat het bevoegd gezag in afwijking van het advies van de MR twee projecturen

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier, Harry Chambone, Liam Huizinga

Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier, Harry Chambone, Liam Huizinga Notulen MR 8 juni 2017 19.30 Aanwezig: Cora Laan, Marieke Jonkers, Henk Boot, Rianne van Dorp, Annemieke van der Windt, Hans Olivier, Harry Chambone, Liam Huizinga 1. Opening Welkom. Opmerking: Het geplande

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne Notulen OR vergadering 19 september 2017 Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, 1. opening Sophie opent de vergadering en neemt waar voor

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Notulen MR De Peppelaer

Notulen MR De Peppelaer Notulen MR De Peppelaer Overleg : MR vergadering Datum : 08-03-2017 Locatie : MR De Peppelaer Aanwezig : Ella, Peter, Ilse, Floor, Jacqueline en Mariëtte, GESPREKSONDERWERP ACTIE WIE DATUM GEREED 1. Opening

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: maandag 10 februari 2014 Aanwezig:, Piet Monster, Manfred van Melis, Bart Heijnen, Renske van IJsseldijk, Paul Krugers, Rob Haak, Metta Zegeren, Bianca van

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie