Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 e.v.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 e.v."

Transcriptie

1 Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 e.. Maatschappelijke Zorg Van alle examens zijn de opdrachten en beoordelingscriteria daar waar nodig aangescherpt. Examen Feedback uit het land en an auteurs Aangepast 2017 Niet aangepast Opmerkingen (wel of niet aanpassen) Alle examens Basisdeel Nieau 3 algemeen Examen 1 B1-K1-W1 Inentariseert ondersteuningsragen an de cliënt Examen 2 B1-K1-W2 Ondersteunt de cliënt bij persoonlijke erzorging Examen 3 B1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden Gebruik organisatie in plaats an instelling. Is in alle opdrachten aangepast Beoordelingscriteria an nieau 4 staan bij nieau 3 Was een hardnekkige technische fout in Digibib, is inmiddels opgelost in opdracht staat 2 cliënten, komt in Opdracht aangepast naar 1 cliënt criteria niet naar oren er is teeel ruimte oor subjectiiteit. Er moet ruimte zijn om het examen in eel Concreter formuleren: erschillende contexten te kunnen uitoeren. B. W1; situatie-wensen an de cliënt School kan in toelichting criteria erder concretiseren welke eisen stel je aan hoe uitgebreid deze beschrijing moet zijn. Lay-out: opsommingstekens ontbreken Lay-out aangepast Criterium: Voert de benodigde Criterium toegeoegd handelingen snel en accuraat uit olgens ergonomische oorschriften ontbreekt Criterium Schakel zo nodig andere Zo nodig is niet te beoordelen. In toelichting hieroer disciplines in, komt niet terug in de opmerking opgenomen beoordeling Waarom in opdracht matig tot licht Deze opmerking is uit het examen gehaald erstandelijk beperkt? Wat als je met een andere (zwaardere) doelgroep werkt? Instelling is niet altijd aan het stimuleren om alles zelf te doen Feedback klopt maar oor zoer mogelijk is stimuleren zelfredzaamheid wel belangrijk. Maar altijd zo dat het passend is olgens het ondersteuningsplan Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

2 In opdracht ontbreekt: ondersteun met de organisatie en/of uitoeren an licht huishoudelijke schoonmaakwerkzaamheden In opdracht ontbreekt: begeleidt cliënten met gemeenschappelijke huishouden bij het gezamenlijk uitoeren an de werkzaamheden Bij beoordelingscriteria ontbreekt: geeft het goede oorbeeld Bij beoordelingscriteria ontbreekt: zorgt dat de benodigde middelen en materialen beschikbaar zijn. Bij beoordelingscriteria ontbreekt: Voert berekeningen oer de kosten bij inkopen en het beheren an oorraden nauwkeurig uit in de afnamecondities staat het olgende: de kandidaat is werkzaam op een groep met cliënten die functioneren met een matig tot licht erstandelijke beperking anwege de eis de cliënt te ondersteunen met oorraadbeheer, omgaan met geld en het uitoeren an eenoudige (financiële) administratiee werkzaamheden. Dit is an toepassing oor PBGZ en BGZ, maar niet oor de andere profielen Ondersteunen bij omgaan met geld en administratiee werkzaamheden is moeilijk te realiseren op een dagbesteding oor ouderen, ten opzichte an een woning oor mensen met een erstandelijke beperking. Opdracht is opnieuw geformuleerd. In opdracht staat: Denk aan taakerdeling. Daar alt dit ook onder Te specifiek. Dan zou iedere kandidaat dit moeten uitoeren, daarom niet opgenomen in opdracht Dit is basishouding die de kandidaat oeral en altijd moet laten zien Criterium toegeoegd Is toegeoegd als oert berekeningen nauwkeurig uit Opmerking uit toelichting gehaald In toelichting oorbeelden gegeen Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

3 Examen 4 B1-K1-W4 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding Examen 5 B1-K1-W5 Reageert op onoorziene en crisissituaties Examen 6 B1-K1-W6 Stemt de werkzaamheden af In toelichting staat: Het examen duurt maximaal 1-2 maanden aan opdracht: toeoegen "en doelen bereiken " Waarom niet gewoon actiiteit? De actiiteit hoeft niet ontwikkelingsgericht te zijn. Beoordelingscriterium ander gedrag weglaten Opdracht en criteria concreter formuleren. Bij resultaat staat ermeld: Vrijheidsbeperkende middelen zijn zo weinig mogelijk ingezet. In de beoordelingsorm komt dit element niet terug, is derhale niet te beoordelen. Nieau 4: geen eenduidigheid in beoordelingsorm an het examen. Bij beoordelingsorm staat bij productbeoordeling erantwoordingserslag en op pag. 3 staat er risicoanalyse. De beoordelingscriteria graag aanpassen aan nieau 3 taal. Bijoorbeeld oert op tijd en regelmatig is oor een student erwarrend. Korter en bondiger formuleren. Wat is op tijd? Er staan ook twee criteria in eén gedragscriteria. Formuleer duidelijke en haalbare doelen graag an maken formuleert haalbare Examen is een steekproef, duurt geen maanden. Toelichting gewijzigd. opdracht is anders geformuleerd, niet toegeoegd. Het is logisch dat dagbesteding ook doelen heeft Kwalificatiedossier heeft het oer ontwikkelingsgerichte actiiteiten. Bij dit werkproces gaat het erom dat de cliënt iets nieuws leert of aardigheden behoudt. Het gaat dus niet alleen om recreatiee actiiteiten. Opdracht is zo herschreen dat er minder nadruk op de ontwikkelingsgerichte actiiteiten ligt. Criterium aangepast Opdracht en beoordelingscriteria zijn aangepast Resultaat aangepast en erantwoord in toelichting Risicoanalyse zit in opdracht en moet toegelicht worden in het erantwoordingserslag. In examenplan: Beoordelingsorm: productobseratie: risicoanalyse gewijzigd in erantwoordingserslag Niet gesplitst in twee criteria. Deze horen nl bij elkaar en beïnloeden elkaar. Formulering blijft gehandhaafd. Kandidaat moet laten zien dat zij weet wanneer het nodig is om te oerleggen. Criterium is uit beoordelingslijst gehaald Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

4 Examen 7 B1-K1-W7 Ealueert de geboden ondersteuning doelen (dat ze duidelijk moeten zijn wordt in het onderwijs op aangestuurd) raagt doelbewust oldoende naar oereenstemming.moet worden Vraagt doelbewust naar oereenstemming oor de besluiten Bouwt professional aan de onderlinge band en een optimale samenwerking kan eruit, dit is namelijk het resultaat an alle oorgaande beoordelingscriteria opdracht 1 aanpassen: Ga na of de geboden ondersteuning... wijzigen in : ga na wat de ondersteuningsdoelen an de cliënt zijn Opdracht wijzigen in: Analyseer de gegeens en ga na of de geboden ondersteuning nog actueel is. Sluit aan bij datgene wat nodig is. Opdracht wijzigen in: Verzamel aan het eind an het proces releante gegeens en analyseer de gegeens oor de ealuatie Bespreek de gegeens uit de ealuatie moet zijn bespreek de gegeens uit de rapportage Ga na of men tereden is oer het ealuatieproces weglaten uit de opdracht Opdracht 2 aanpassen naar: Schrijf een ealuatieerslag waarin je conclusies trekt oer de geboden ondersteuning Doe aanbeelingen oor erbeteringen Gewijzigd in Vraagt of alle deelnemers het eens zijn met de besluiten Criterium erwijderd Wordt niet aangepast. Ondersteuning is meer dan ondersteuningsdoelen De zin Sluit aan bij datgene wat nodig is, is oerbodig. Dit moet de student weten Verzamelen an gegeens gebeurt niet aan einde an proces maar daar start het proces mee. Het gaat om het ealueren. Het gesprek is een uiting an de ealuatie Vraagt het kwalificatiedossier wel om, dus laten we staan Opdracht aangepast: Opdracht1: Verzamel gegeens oor de ealuatie Opdracht 2: Voer een ealuatiegesprek Opdracht 3: Schrijf een ealuatieerslag Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

5 Examen 8 B1-K1-W2 Werkt aan de eigen deskundigheid Ealueer of men tereden is hoe jij de ondersteuning en de astgestelde doelen an de cliënt ingebracht hebt in het team Beoordelingscriteria: Vraagt actief en doelgericht, moet worden doelgericht neemt de tijd. Is niet concreet beschreen in toetsbaar gedrag Beat conclusies en aanbeelingen is eel te groot. Kleiner en concreter formuleren. Wij willen dit examen afnemen d.m.. een presentatie op school. Student erzamelt gegeens in de BPV, maakt daar een erslag an en presenteert dat op school. het geolg hieran is dat de criteria aangepast moeten worden. Graag bij de bijstelling an dit examen oerwegen om een andere examenorm te kiezen Opdracht 2: Beschrijf het knelpunt eranderen in beschrijf één knelpunt De criteria sluiten niet aan op de opdracht. De opdracht raagt om een persoonlijk ontwikkelplan. De criteria in de gedrags-en product-beoordeling sturen te eel richting een gekozen onderwerp waarin de student zich heeft erdiept. Dit sluit onoldoende aan bij het KD. Criterium: erantwoordt de isie m.b.. actuele wet- en regelgeing moet eranderd worden in de isie op zorg en welzijn en De student erwoordt hoe zij Actief en doelgericht is uit de beoordelingslijst gehaald De beoordelaar is deskundig en kan inschatten of kandidaat oldoende tijd heeft genomen Criteria anders geformuleerd Wij kiezen eroor om deze examenorm te handhaen. Wij inden deze meer passend bij dit werkproces dan een presentatie. Aangepast Een persoonlijk ontwikkelplan is o.i. te eel ontwikkelgericht en geen examenproduct. Daarom accent op oerdragen kennis. In eerste beoordelingscriterium komt eigen ontwikkeling wel naar oren. In examenplan: Beoordelingsorm: productobseratie: persoonlijk ontwikkelplan erwijderd Beide criteria staan in examen Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

6 Examen 9 B1-K2-W2 Werkt aan het beorderen en bewaken an kwaliteitszorg Profiel Begeleider Gehandicaptenzorg Examen 10 P1-K1-W1 Ondersteunt en motieert een groep cliënten bij actiiteiten rekening houdt met actuele wet- en regelgeing m.b.t. de beroepsuitoefening Gedragscriterium: Vraagt feedback oer functioneren m.b.t. gekozen onderwerp graag eranderen in Reflecteert op eigen functioneren, geeft oorbeelden an ontangen en gegeen feedback Gedragscriterium: onderbouwt hoe om te gaan met de feedback moet erallen. Is niet concreet. Productbeoordeling Criterium: beat motiatie an de keuze oor het onderwerp weglaten. Dit stuurt te eel naar een onderwerp en kan o.i. beter eranderd worden in: beat motiatie an de gekozen onderdelen uit je ontwikkelingsplan niet aangepast. De examenorm leent zich niet oor reflectie, wel oor ragen an feedback. Criterium is gewijzigd. Opdracht en criteria ormen nu één geheel. Wij hebben er oor gekozen om het examen te richten op bijdrage aan deskundigheidsbeordering en minder op het pop. Presentatie an pop inden wij minder geschikt als examen. Criterium is erallen. Examen kent nu alleen een gedragsbeoordeling Iedere opleiding kan zelf kiezen of zij oorafgaand aan de presentatie een product willen zien an de student. Een oldoende beoordeling an het product (ontwikkelplan of schriftelijke uitwerking gekozen onderwerp) zou dan als go oor het examen kunnen dienen. Te weinig onderscheid nieau 3 en 4 In examenplan: Beoordelingsorm: productobseratie: oorstel kwaliteitserbetering erwijderd Opdracht 1 aanullen met: rapporteer eranderingen in gedrag an de cliënt aan haar leidinggeende of aan het (multi)disciplinair team. Gekozen oor criterium: Rapporteert eranderingen in gedrag Kandidaat dient te rapporteren op de wijze die in de organisatie gebruikelijk is, daarom niet opgenomen in de opdracht of de rapportage mondeling of schriftelijk is en aan wie gerapporteerd wordt. Als de kandidaat aan de erkeerde persoon Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

7 Examen 12 P1-K1-W3 Voert erpleegtechnische handelingen uit Examen 13 P1-K1-W4 Begeleidt nieuwe collega s, stagiaires en/of rijwilligers Opdracht 2 aanullen met: op welke manier zij gewerkt heeft met de groepsdynamica Profiel Begeleider Specifieke doelgroepen Examen 10 P2-K2-W1 Gedragsbeoordelingscriterium oerlegt tijdens de actiiteit op tijd oer haar aanpak Hoe is dit goed te beoordelen? Misschien kan het naar het erantwoordingserslag: "je aanpak tijdens de uitoer an de actiiteit. Bewijsstukken: Bijlage, nummer? In opdracht staat: Gebruik eentueel een beoordelingslijst an de opleiding om je bij de uitoering an onderstaande erpleegtechnische handelingen te laten beoordelen. Een beoordelingslijst an de opleiding moet toegeoegd zijn om het examen te kunnen (goed-)keuren. Boendien dient opgemerkt te worden dat er twee woorden gebruikt worden oor hetzelfde? product: Aftekenlijst en Beoordelingslijst. Indien dit niet hetzelfde moet zijn, dan twee lijsten toeoegen. Bij Resultaat in zin 1 wordt gesproken an stagiaire = enkeloud, in zin 2 wordt gesproken an stagiaires = meeroud. Dit moet enkeloud zijn, want in de gedragsbeoordeling wordt ook gesproken an stagiaire Niet duidelijk wat er met de zin: astgestelde bijdrage wordt bedoeld. rapporteert krijgt het criterium een onoldoende beoordeling. Niet aangepast. Dit om onderscheid tussen nieau 3 en 4 (P3-K1-W3) aan te brengen. Groepsdynamica wordt ook niet bij dit profielgenoemd bij gedragscriteria in het kwalificatiedossier Geen gedragscriterium meer, Is indirect opgenomen in erantwoordingserslag in het criterium: Legt uit hoe zij de oortgang an de actiiteit heeft bewaakt en hoe zij eroor gezorgd heeft dat de gestelde doelen behaald zijn Bijlage zit bij examen, examen kent maar 1 bijlage, nl het oerzicht an de te beheersen aardigheden Opmerking oer aftekenlijst/ beoordelingslijst erwijderd Resultaat beschreen in enkeloud Opdracht herschreen Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

8 Leert een bijdrage aan het ondersteuningsplan Examen 11 P2-K1-W2 Begeleidt specifieke doelgroepen en hun naastbetrokkenen bij (dagelijkse) actiiteiten Wat moet er nu aangeleerd worden. Is dat het ondersteuningsplan met de zichtbare bijdrage an de student. Of moeten alleen de criteria an de productbeoordeling uitgewerkt worden in een erslag? Productbeoordeling criterium: Beat bronermelding an erschillende bronnen graag erangen door: beschrijft informatie anuit erschillende bronnen en geeft daarbij de bronermelding weer Opdracht 2. Actiiteit en actiiteiten worden door elkaar gebruikt. Het bewaken an de oortgang zouden we graag duidelijker omschreen willen zien. Wordt hiermee de oortgang an de cliënt in ontwikkeling bedoeld. Of gaat het om de oortgang an de actiiteit die de cliënt uitoert en de student begeleid? Gedragsobseratie aanullen met: Betrekt zoeel mogelijk de naastbetrokkenen bij de (dagelijkse) actiiteiten. Het erantwoordings-erslag aanullen met: Beat de erantwoording an de werkwijze an je oorbereiding op de actiiteit(en). De criteria niet richten op het erantwoorden an keuzes, maar op het erantwoorden an gedrag. Profiel Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Examen 12 Criterium: Lost problemen en knelpunten die binnen de beoegdheden allen zelf op Criterium gewijzigd in: Beschrijft de erschillende bronnen waaruit informatie is erzameld Opdracht is in enkeloud geschreen (actiiteit) Criterium is uit het examen gehaald Dit criterium is opgenomen in het erantwoordingserslag Andere keuze gemaakt : Het erantwoordingserslag is bedoeld om de kandidaat te laten bewijzen dat zij bepaalde keuzes maakt op basis an kennis. Essentie bij dit werkproces zit bij het sociale netwerk, dus daaroor gekozen. Verantwoordingserslag is het ertoonde gedrag erantwoorden op basis an kennis. Op basis an welke oerweging heeft de kandidaat de keuze gemaakt op die wijze te handelen? Criterium anders geformuleerd Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

9 P3-K1-W3 Ondersteunt en motieert een groep cliënten bij actiiteiten Examen 14 P3-K1-W5 Voert erpleegtechnische handelingen uit Is niet te beoordelen als deze situatie niet oorkomt De beoordelingscriteria an het erantwoordingserslag graag het woord beat erangen en de zin ombuigen naar een directiee zin bij. erantwoord de keuze Beoordelingscriterium 2: Optimaal controlesysteem, wat wordt hiermee bedoeld? Criterium: Obsereert de gezondheidstoestand an de cliënt leidinggeende in. In dit criterium worden meerdere gedragingen in één geraagd waardoor het erwarrend is en niet betrouwbaar te toetsen. Adies: opdelen, en eentueel schakel zo nodig een arts of leidinggeende in weglaten. Het is niet gezegd dat dit gaat plaatsinden. Bewijsstukken: Bijlage, nummer? In opdracht staat: Gebruik eentueel een beoordelingslijst an de opleiding om je bij de uitoering an onderstaande erpleegtechnische handelingen te laten beoordelen. Een beoordelingslijst an de opleiding moet toegeoegd zijn om het examen te kunnen (goed-)keuren. Boendien dient opgemerkt te worden dat er twee woorden gebruikt worden oor hetzelfde? product: Aftekenlijst en Beoordelingslijst. Indien dit niet hetzelfde moet zijn, dan twee lijsten toeoegen. Formulering aangepast Criterium gewijzigd in: Maakt optimaal gebruik an het controlesysteem Criterium aangepast: Rapporteert de gezondheidstoestand an de cliënt en schakelt zo nodig een arts of leidinggeende tijdig in Door hier één criterium an te maken kan het zo nodig opgenomen worden in het examen Bijlage zit bij examen, examen kent maar 1 bijlage, nl het oerzicht an de te beheersen aardigheden Opmerking oer aftekenlijst/ beoordelingslijst erwijderd Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

10 Examen 15 P3-K1-W6 Voert beheertaken uit Profiel Thuisbegeleider Alle examens Aanullen met een gedragsbeoordeling Dit examen heeft als bewijsstuk een erslag. Criteria zijn aangepast. Er is oor gekozen om de opdracht oor dit examen wat algemener te beschrijen zodat het oeral uitoerbaar is. De praktijk loopt er tegenaan dat de examens eel groepsgericht zijn. Meer richten op de indiiduele situaties Expliciet op gelet. Zie oorbeelden in de toelichtingen Aanpassingen examens MZ n.a.. feedback examens Zorg & Welzijn serie 2016 e..

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg Examens serie 2018 Maatschappelijke Zorg Examen Opmerkingen Niet aanpassen Aanpassen aug. 2018 Opmerking OTL Alle examens Geen consequent gebruik in het benoemen van examennummer (voorblad, bovenaan rechts).

Nadere informatie

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg

Aanpassingen examens 2018 Maatschappelijke zorg Examens serie 2018 Maatschappelijke Zorg Examen Opmerkingen Niet aanpassen Aanpassen aug. 2018 Opmerking OTL Alle examens Geen consequent gebruik in het benoemen van examennummer (voorblad, bovenaan rechts).

Nadere informatie

Beoordeling werkproces 1.1 Maken van een planning

Beoordeling werkproces 1.1 Maken van een planning Beoordeling werkproces 1.1 Maken an een planning KERNTAAK 1 VOORBEREIDEN VAN ANALYSES Omschrijing werkproces Maken an een dagplanning oor de werkzaamheden die hij uit gaat oeren. Oerleggen met collega

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Erasmus Lyceum Eindhoven. Afdeling vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Erasmus Lyceum Eindhoven. Afdeling vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Erasmus Lyceum Eindhoen Afdeling wo Definitiee rapportage Plaats: Eindhoen BRIN-nummer: 30DV-0 Edocs-nummer: 4027654 Onderzoek uitgeoerd

Nadere informatie

Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev Mbo-verpleegkundige

Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev Mbo-verpleegkundige erwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev Mbo-verpleegkundige an alle examens zijn de opdrachten en beoordelingscriteria daar waar nodig aangescherpt. Algemene feedback Examen Feedback Aangepast

Nadere informatie

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG

Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Summa Maatschappij en Gezondheid Onderwijs- en Examenregeling ADDENDUM Examenprogramma Datum van ingang 26-9-2018 Opleiding: Combi Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG Niveau: 3 Crenummer:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Vecht-College Voortgezet Onderwijs Afdelingen mavo, havo en vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Vecht-College Voortgezet Onderwijs Afdelingen mavo, havo en vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Vecht-College Voortgezet Onderwijs Afdelingen mao, hao en wo Plaats: Breukelen BRIN-nummer: 30XA-0 Onderzoek uitgeoerd op: 10-02-2015

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Erasmus Lyceum Maastricht Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Erasmus Lyceum Maastricht Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Erasmus Lyceum Maastricht Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Maastricht BRIN-nummer: 30DW-0 HB-nummer: 4053509 Onderzoek

Nadere informatie

Beoordeling werkproces 1.1 Maken van een planning

Beoordeling werkproces 1.1 Maken van een planning Beoordeling werkproces 1.1 Maken an een planning Kerntaak 1 Voorbereiden an analyses Omschrijing werkproces Maken an een dagplanning oor de werkzaamheden die hij uit gaat oeren. Oerleggen met collega s

Nadere informatie

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Inleiding In dit document staat informatie die je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Begeleider specifieke doelgroepen Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 7940 Dossier Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Crebonummer dossiers

Nadere informatie

Verzamelformulier beroepsgerichte examens

Verzamelformulier beroepsgerichte examens Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens KD: Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: Crebonummer KD: 23183 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Kwalificatie: Onderwijsassistent

Nadere informatie

Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev

Verwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev erwerking landelijke feedback Examens serie 2016 ev Pedagogisch Werk Feedback Algemene feedback Aangepast Niet aangepast Opmerkingen (wel of niet aanpassen) eel opdrachten bestaan uit gedragsobservaties.

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg

Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Examenplan Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Gehandicaptenzorg Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 7940 Dossier Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg Crebonummer dossiers VIG: 2387

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Stichting Onderwijsgroep SPOENK. School Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Stichting Onderwijsgroep SPOENK. School Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer 0^2m. if o INSPECTIE an RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Stichting Onderwijsgroep SPOENK School Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Het Palet Kesteren 18HO-2 108243 Datum schoolbezoek Concept

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING WINFORD ROTTERDAM. Voortgezet Onderwijs Afdelingen mavo, havo en vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING WINFORD ROTTERDAM. Voortgezet Onderwijs Afdelingen mavo, havo en vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING WINFORD ROTTERDAM Voortgezet Onderwijs Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 30TB-0 Onderzoek

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING. Winford Leiden Voortgezet Onderwijs. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitief rapport

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING. Winford Leiden Voortgezet Onderwijs. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitief rapport RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING Winford Leiden Voortgezet Onderwijs Afdelingen mao, hao en wo Definitief rapport Plaats: Leiden BRIN-nummer: 30BK-0 Onderzoek uitgeoerd op: 16 februari

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Verdieping doelgroepen

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Verdieping doelgroepen Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel Soort Werksituatie Verdieping doelgroepen Cursus Medewerkers maatschappelijke zorg zijn werkzaam in instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ)

EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Persoonlijk Begeleider ehandicaptenzorg (PBZ) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Arnhem Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Arnhem Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Luzac Lyceum Arnhem Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Arnhem BRIN-nummer: 30BN-0 Arrangementsnummer: 3524328 Onderzoek

Nadere informatie

VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN / /Maatschappelijke zorg /PBG-TB/ BBL_ N4_C2017_start_Augustus_2017

VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN / /Maatschappelijke zorg /PBG-TB/ BBL_ N4_C2017_start_Augustus_2017 VOLLEDIG EXAMENPLAN MET KOP ALGEMENE GEGEVENS EXAMENPLAN 2017 Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Naam Kwalificatie Profiel Crebonr. kwalificatie Niveau Studiejaar

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD)

EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2016 Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (PBSD) Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum

Nadere informatie

Uitgangspunten. Voldoet aan de wettelijke verplichtingen (WEB, Toezichtkader)

Uitgangspunten. Voldoet aan de wettelijke verplichtingen (WEB, Toezichtkader) Implementatie examenopdrachten Sociaal Werk Pedagogisch Werk Maatschappelijke Zorg Uitgangspunten Voldoet aan de wettelijke verplichtingen (WEB, Toezichtkader) 100% dekking van het kwalificatiedossier

Nadere informatie

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016

Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Invoering herziening kwalificatiestructuur 2016 Wat betekent het nieuwe kwalificatiedossier voor het onderwijs en voor de praktijk? Niveau 3 BOL en BBL VZ en VMZ Niveau 4 BOL en BBL VP Basis, profiel en

Nadere informatie

Digibib. Hoe te werken met de oefenopdrachten en examens?

Digibib. Hoe te werken met de oefenopdrachten en examens? Digibib Hoe te werken met de oefenopdrachten en examens? Marcel Polman Werkzaam bij het Kellebeek College vanaf 2000 Werkzaam bij het Consortium vanaf 2013 als ontwikkelaar en vanaf september als consulent

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD

EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Combi VVT- BSD Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatiedossier Crebonr.

Nadere informatie

governance code kinderopvang uitwerkingen

governance code kinderopvang uitwerkingen goernance code kinderopang Raad an Toezicht-model 2 toezichthoudend bestuur-model 3 instruerend bestuur-model 4 BV zonder RC-model 5 BV met RC-model 6 eenmanszaak-model Commissie Goernance Kinderopang

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO AMSTERDAM. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO AMSTERDAM. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO AMSTERDAM Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Amsterdam BRIN-nummer: 30BJ-0 HB-nummer: 3522432 Onderzoek

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen SSI/247189/2015 1/18 Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (VVT) en Begeleider

Nadere informatie

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ

ONDERWIJS- en EXAMENREGELING. ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ ONDERWIJS- en EXAMENREGELING ADDENDUM Datum van ingang 1 augustus 2017 ROC MONDRIAAN BRIN nummer: 27GZ Opleiding: Maatschappelijke Zorg Niveau: 4 Crebonummer: 23181 algemeen 25477 persoonlijk begeleider

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 1 2 Ondersteuningsprofiel 1. INLEIDING. Het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is een instrument om de ondersteuning die scholen bieden en de kwaliteit eran op een eenoudige manier

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Rotterdam Afdelingen mavo, havo en vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Rotterdam Afdelingen mavo, havo en vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Luzac Lyceum Rotterdam Afdelingen mao, hao en wo Plaats: Rotterdam BRIN-nummer: 30BW-0 HB-nummer: 3523374 Onderzoek uitgeoerd op: 21 noember

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Breda Afdelingen mavo, havo en vwo

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Breda Afdelingen mavo, havo en vwo DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Luzac Lyceum Breda Afdelingen mao, hao en wo Plaats: Breda BRIN-nummer: 30BP-0 HB-nummer: 3515826 Onderzoek uitgeoerd op: 13-11-2012

Nadere informatie

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt staat, kan

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. BP VW IJZ E R BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-welzijnsopleidingen van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort en ROC Menso Alting. Zij werken

Nadere informatie

Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie.

Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie. Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Kwaliteitszorg voor MZ Cursus Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie. Een presentatie

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0067 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Zwolle Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Zwolle Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Luzac Lyceum Zwolle Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Zwolle BRIN-nummer: 30BY HB-nummer: 3521745 Onderzoek uitgeoerd

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Combi GHZ-BGZ

EXAMENPLAN 2018 Combi GHZ-BGZ Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum EXAMENPLAN 2018 Combi HZ-BZ Optioneel Naam kwalificatiedossier

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Begeleider Gehandicaptenzorg ( BGZ)

EXAMENPLAN 2018 Begeleider Gehandicaptenzorg ( BGZ) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2018 Begeleider ehandicaptenzorg ( BZ) Naam kwalificatie Begeleider ehandicaptenzorg Crebonr. Kwalificatie 25475 Leerweg

Nadere informatie

De Organisatie. pagina 1. mbo nederland: competent in examinering? Examenverslag mbo 2005 2006. Examenverslag mbo 2005 2006. versie december 2006

De Organisatie. pagina 1. mbo nederland: competent in examinering? Examenverslag mbo 2005 2006. Examenverslag mbo 2005 2006. versie december 2006 De Organisatie mbo nederland: Examenerslag mbo 2005 2006 pagina 1 competent in examinering? ersie december 2006 Examenerslag mbo 2005 2006 Inhoud examenerslag mbo 2005 2006 Examenerslag mbo 2005 2006 pagina

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van aanpak, dak- en thuislozenopvang

Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van aanpak, dak- en thuislozenopvang Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Niveau 3 1.1 Inventariseert hulpvragen van de cliënt D Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van Prestatie-indicatoren De

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

EXAMENPLAN CGO 2012 DELTION COLLEGE

EXAMENPLAN CGO 2012 DELTION COLLEGE EAMENPLAN CGO 2012 DELTION COLLEGE Opleiding: Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Niveau: 4 Crebocode: 22195-92631

Nadere informatie

Docentenexemplaar. Verzamelformulier beroepsgerichte examens. Beoordeling O V G. Consortium Beroepsonderwijs

Docentenexemplaar. Verzamelformulier beroepsgerichte examens. Beoordeling O V G. Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Examinator: Organisatie: Kwalificatiedossier (KD): Mbo-Verpleegkundige Datum uitgifte KD: 2016 Crebonummer KD:

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD)

EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD) Examinator school Examinator BPV School BPV Aantal gelegenheden Duur examen EXAMENPLAN 2017 Begeleider Specifieke Doelgroepen ( BSD) Naam kwalificatie Begeleider Specifieke Doelgroepen Crebonr. Kwalificatie

Nadere informatie

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering. Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ

Voorbeeld examenplan voor dubbelkwalificering. Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Titel : Voorbeeld plan voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (GHZ) en Begeleider GHZ Project/Werkgroep : Btg ZWS Auteur(s)

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO DEN HAAG. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO DEN HAAG. Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL WINFORD STEBO DEN HAAG Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Den Haag BRIN-nummer: 30BH-0 HB-nummer: 3526404 Onderzoek

Nadere informatie

Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3

Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3 Voorbeeld indeling beroepsgerichte examens voor dubbelkwalificering VZ-MZ3 voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (branche VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen (MZ3) en Verzorgende IG (branche GHZ)

Nadere informatie

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Titel: Muzisch-creatieve vorming deel 2

Specificaties. Medewerker maatschappelijke zorg. Titel: Muzisch-creatieve vorming deel 2 Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Muzisch-creatieve vorming deel 2 Soort: Werksituatie: Eindproduct: Niveau: 3 Training Muzisch-creatieve activiteiten kunnen op allerlei plaatsen in

Nadere informatie

WIJKT AF per 1-1-2014, op de volgende onderdelen

WIJKT AF per 1-1-2014, op de volgende onderdelen Checklist Code Pensioenfondsen: Stichting Bedrijfstakpensioenfonds oor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (Bpf Schilders) Datum checklist: 18 september 2014 (astgesteld) De pensioenfondsen mogen

Nadere informatie

Docentenexemplaar. Verzamelformulier beroepsgerichte examens. Beoordeling O V G. Consortium Beroepsonderwijs

Docentenexemplaar. Verzamelformulier beroepsgerichte examens. Beoordeling O V G. Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( GHZ)/ Begeleider Gehandicaptenzorg Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie Niveau

Nadere informatie

Opdracht 1: Oefen het op- of bijstellen van het zorgplan

Opdracht 1: Oefen het op- of bijstellen van het zorgplan VZ-B1-K1-WP3-C Stelt (mede) het zorgplan op Verzorgende IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 3 oefenopdracht C In deze opdracht ga je ter voorbereiding van het examen oefenen met het opstellen van het zorgplan.

Nadere informatie

Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg

Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg Voorbeeldexamen Persoonlijke basiszorg Voor dubbelkwalificering Verzorgende IG (branche VVT) en Begeleider specifieke doelgroepen (MZ3) Verzorgende IG (branche GHZ) en Begeleider gehandicaptenzorg (MZ3)

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed Diensterleningsoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed In het kader an ReaDirect Plus Arbopakket per 1 januari 2017 Uitgangspunten a. De werkgeer heeft bij KMU Verzekeringen N.V. (erzekeraar) een LoonDoorbetalings

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

CONCEPT RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Instituut Blankestijn Utrecht Afdelingen mavo, havo en vwo

CONCEPT RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Instituut Blankestijn Utrecht Afdelingen mavo, havo en vwo CONCEPT RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Instituut Blankestijn Utrecht Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Utrecht BRIN-nummer: 30DU-0 HB-nummer: 3523382

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Besluiten waarvan de publicatie voorwaarde is voor de toepassing)

Publicatieblad van de Europese Unie. (Besluiten waarvan de publicatie voorwaarde is voor de toepassing) 6.3.2003 L 63/1 I (Besluiten waaran de publicatie oorwaarde is oor de toepassing) VERORDENING (EG) Nr. 304/2003 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD an 28 januari 2003 betreffende de in- en uitoer an

Nadere informatie

Verzamelformulier beroepsgerichte examens

Verzamelformulier beroepsgerichte examens Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens KD: Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: Crebonummer KD: 23183 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Crebonummer kwalificatie:

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL)

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS Datum: AUG 2015 Crebo 95 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten dat de student

Nadere informatie

MZ-PBSD-B-K1-W4 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

MZ-PBSD-B-K1-W4 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf MZ-PBSD-B-K1-W4 (C) Ondersteunt de cliënt bij de dagbesteding Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23181 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon Daar waar zij staat, wordt ook hij bedoeld en omgekeerd. Waar

Nadere informatie

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc

Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Examenplan Verzorgende IG Verkort traject voor gediplomeerd bejaardenverzorgenden, MDGO-vz, etc Opleidingsdomein Zorg en Welzijn Crebonummer domein 79140 Dossier Verzorgende IG Crebonummer dossier 23187

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Kader: Het ACP wordt opgesteld in navolging van artikel 21 van de Financiële verordening gemeente Leiden (ex artikel 212 GW).

RAADSVOORSTEL. Kader: Het ACP wordt opgesteld in navolging van artikel 21 van de Financiële verordening gemeente Leiden (ex artikel 212 GW). R. nr.: RAADSVOORSTEL B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Bestuur en diensterlening Onderwerp: Algemeen Controleplan (ACP) gemeente Leiden 215 Aanleiding: Jaarlijks wordt door de interne

Nadere informatie

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W3 (C) Versterkt de eigen kracht van de groep Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt

Nadere informatie

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed

Dienstverleningsvoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed Diensterleningsoorwaarden KMUV-ReaDirect ArboNed In het kader an ReaDirect Plus Arbopakket per 1 januari 2018 Uitgangspunten a. De werkgeer heeft bij KMU Verzekeringen N.V. (erzekeraar) een LoonDoorbetalings

Nadere informatie

Beschrijving Code Pensioenfondsen ACTIE TOT NALEVING VAN DE NORMEN PER 1-1-2014, OF MOTIVERING AFWIJKEND BELEID

Beschrijving Code Pensioenfondsen ACTIE TOT NALEVING VAN DE NORMEN PER 1-1-2014, OF MOTIVERING AFWIJKEND BELEID Beschrijing Code Pensioenfondsen Checklist Code Pensioenfondsen: Stichting Bedrijfstakpensioenfonds oor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (Bpf SAG) Datum checklist: 30 maart 2016 (astgesteld)

Nadere informatie

EXAMENPLAN CGO 2011 DELTION COLLEGE

EXAMENPLAN CGO 2011 DELTION COLLEGE EAMENPLAN CGO 2011 DELTION COLLEGE Opleiding: Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg Niveau: 4 Crebocode: 92631 92661-92662

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN SOCIAAL WERK Opdracht 3: DE VRAAG SIGNALEREN Sociaal werk Student: Studentennummer: Klas: Stagebegeleider: SLB er: KD Sociaal Werk Crebo 23185 Afname periode leerjaar

Nadere informatie

Feedback examens MZ Consortium Beroepsonderwijs serie 2016

Feedback examens MZ Consortium Beroepsonderwijs serie 2016 Feedback examens MZ serie 2016 In dit overzicht vindt u de feedback op de examens van de serie 2016, verzameld in april 2016, en we met deze feedback doen. We maken onderscheid in: Algemene feedback Per

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CAMPUS WYLDEMERK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CAMPUS WYLDEMERK RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ CAMPUS WYLDEMERK Plaats: Harich BRIN-nummer: Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgeoerd op: 3 noember 2009 Conceptrapport erzonden op: 15 december 2009 Rapport astgesteld

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: Loopbaanbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs Consortium Beroepsonderwijs www.consortiumbo.nl Verzamelformulier beroepsgerichte examens Kwalificatiedossier (KD): Pedagogisch Werk Datum uitgifte KD: oktober 2015 Crebonummer KD: 23183 Cohort: 2016 ev

Nadere informatie

Richtlijn voor integer en transparant bestuur en toezicht

Richtlijn voor integer en transparant bestuur en toezicht Richtlijn oor integer en transparant bestuur en toezicht oktober 2009 Commissie Goernance Kinderopang NVTK en bdko uitgae Nederlandse Vereniging oor Toezichthouders in de Kinderopang (NVTK) www.ntk.nl

Nadere informatie

EE 5 Professioneel handelen

EE 5 Professioneel handelen BPV toets EE 5 Professioneel handelen Opleiding: MBO - Verpleegkundige BOL, BBL Crebonummer: 95520 Cohort 2012 Kwalificatiedossier 2012 Versie: n.v.t. Kerntaak/werkprocessen: Werkproces 1.8 Werkproces

Nadere informatie

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23181 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon Daar waar zij staat, wordt ook hij bedoeld en omgekeerd.

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Eindhoven Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL. Luzac Lyceum Eindhoven Afdelingen mavo, havo en vwo. Definitieve rapportage RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK PARTICULIERE VO-SCHOOL Luzac Lyceum Eindhoen Afdelingen mao, hao en wo Definitiee rapportage Plaats: Eindhoen BRIN-nummer: 30BR-0 Hummingbirdnummer: 3522248

Nadere informatie

KD: Maatschappelijke Zorg 2012-2013 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

KD: Maatschappelijke Zorg 2012-2013 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Werken in een team: vergaderen en evalueren Training gehandicaptenzorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

Richtlijn voor integer en transparant bestuur en toezicht

Richtlijn voor integer en transparant bestuur en toezicht Richtlijn oor integer en transparant bestuur en toezicht herziene uitgae januari 2013 januari 2013 Commissie Goernance Kinderopang NVTK en bdko uitgae Nederlandse Vereniging oor Toezichthouders in de Kinderopang

Nadere informatie

Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3)

Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3) Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K0137 480 SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3) D1 Voorlichting en advies geven aan cliënten over technologische hulpmiddelen

Nadere informatie

Studiewijzer leerjaar Combi GHZ/ VZ-IG

Studiewijzer leerjaar Combi GHZ/ VZ-IG Inhoud Jaarplanning... 1 Deel A... 1 Inleiding...1 Voorbereiding op de BPV...2 BPV opdrachten...4 Criteria...5 Beoordeling...6 BEOORDELING BASISHOUDING...7 Deel B... 10 Examenopdracht:... 10 Een dag uit

Nadere informatie

Inhoud. ISBN: Copyright 2013 Edu'Actief b.v. Meppel Eerste druk/eerste oplage

Inhoud. ISBN: Copyright 2013 Edu'Actief b.v. Meppel Eerste druk/eerste oplage BPV PBGZ Inhoud Werken met de BPV-opdrachten 3 Routeplanner 5 Aftekenlijst 7 1. Hulpvragen van de cliënt inventariseren 8 2. Het plan van aanpak schrijven 13 3. Het plan van aanpak tot een activiteitenplan

Nadere informatie

Rhiant te Hendrik-Ido-Ambacht

Rhiant te Hendrik-Ido-Ambacht Protocol Signaleren an problematisch gedrag Rhiant te Hendrik-Ido-Ambacht Dekkers training en adies Amersfoort, 12 oktober 2011 Protocol Signaleren an problematisch gedrag Inleiding Voor u ligt het protocol

Nadere informatie

3.1 Werkt aan deskundigheidsbevordering en professionalisering van het beroep 3.6 Evalueert de geboden ondersteuning

3.1 Werkt aan deskundigheidsbevordering en professionalisering van het beroep 3.6 Evalueert de geboden ondersteuning Specificaties Medewerker Maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Onderzoeksvaardigheden Training In elk werkgebied kan onderzoek plaatsvinden. Voorbeelden: onderzoek naar het welzijn

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 1 Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid deelnemer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD)

EXAMENPLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN (BSD) Naam kwalificatiedossier EAMENLAN 2016 COMBI VERZORGENDE IG ( VVT) / BEGELEIDER SECIFIEKE DOELGROEEN (BSD) Crebonr. Kwalificatiedossier Leerweg Cohort Startdatum Branche verbijzondering Crebonr. kwalificatie

Nadere informatie

Beschrijving Code Pensioenfondsen ACTIE TOT NALEVING VAN DE NORMEN, OF MOTIVERING AFWIJKEND BELEID

Beschrijving Code Pensioenfondsen ACTIE TOT NALEVING VAN DE NORMEN, OF MOTIVERING AFWIJKEND BELEID Beschrijing Code Pensioenfondsen Checklist Code Pensioenfondsen: Stichting Bedrijfstakpensioenfonds oor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf (BPF SAG) Datum checklist: 23 april 2018 (astgesteld)

Nadere informatie

september 2015 - A.M. van Essen, L.M. Sluys Tympaan Instituut Sociale wijkteams bekeken: Leiderdorp - Tympaan Instituut - info@tympaan.

september 2015 - A.M. van Essen, L.M. Sluys Tympaan Instituut Sociale wijkteams bekeken: Leiderdorp - Tympaan Instituut - info@tympaan. september 2015 - A.M. an Essen, L.M. Sluys Tympaan Instituut I Inhoud blz 1 2 3 4 Inleiding 1.1 Aanleiding 1 1.2 Vraagstelling 1 1.3 Aanpak 1 1.4 Leeswijzer 2 Kenmerken werkgebied 2.1 Kenmerken werkgebied

Nadere informatie