Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medezeggenschapsraad t Ruimteschip"

Transcriptie

1 Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017/2018 Samenstelling De MR bestond uit de volgende personen: Marja Tool personeel aftredend juni 2020 Anja Braas personeel voorzitter aftredend juni 2019 Anita van Kooij ouder aftredend juni 2019 Ton Koelemeijer personeel notulist aftredend juni 2018 Ilja Groot ouder secretaris aftredend juni 2018 Janneke Vriend ouder aftredend juni 2020 Namens de directie bezocht Rein Swart de vergadering om onderwerpen toe te lichten. Marja Tool (vertegenwoordiger vanuit het personeelsdeel) trad juni 2018 terug, zij maakt gebruik van vervroegd pensioen en is volgend schooljaar niet meer werkzaam op t Ruimteschip. Het personeelsdeel stelde Myrna Snoek als nieuw MR-lid voor. Ton Koelemeijer (vertegenwoordiger personeelsdeel) en Ilja Groot (vertegenwoordiger ouderdeel) waren juni 2018 herkiesbaar. Zij stelden zich herkiesbaar, zij het dat Ilja haar taak nog één jaar kan doen omdat haar jongste dochter eind schooljaar 2018/2019 de school verlaat. In de loop van het volgende schooljaar zal zij een kandidaat-secretaris wegwijs maken in de taak van secretaris. Ton Koelemeijer was contactpersoon van MR t Ruimteschip in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van SKO West-Friesland. Hij vertegenwoordigde de MR in voorkomende gevallen bij vergaderingen van de GMR. Missie en Visie Uitgaande van het motto van de school t Ruimteschip: de school waar het kind de ruimte krijgt, heeft de MR als motto: Wij bewaken de ruimte die het kind op t Ruimteschip krijgt. Op basis van dat motto is de MR gekomen tot de volgende missie: De MR behartigt de belangen van ouders en personeel, waarbij het uitgangspunt is dat kinderen hun talenten verder kunnen ontwikkelen op t Ruimteschip, ouders zich herkennen in de uitgangspunten van de school en het personeel werkt in een veilige en prettige omgeving, gesteund door de ouders R.K. Basisschool t Ruimteschip, Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek mr.ruimteschip@skowestfriesland.nl t Ruimteschip is onderdeel van Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland

2 Pagina 2 (van 6) Kinderen moeten de ruimte krijgen, begeleid door team en ouders. De MR wil door haar werkwijze drempels verlagen voor ouders en personeel om mee te praten en mee te denken. De MR wil niet alleen reageren op ontwikkelingen op school, maar ook pro-actief zijn in het initiëren, toetsen of aanscherpen van beleid. Uitgangspunt voor de MR is ervoor te zorgen dat t Ruimteschip zowel voor kinderen als leerkrachten een school is waar men zich prettig en veilig voelt. Leerkrachten en kinderen motiveren en stimuleren elkaar. Zo ontstaat een sfeer waarin men zo goed mogelijk kan presteren en zich kan ontwikkelen. Aantal vergaderingen De MR vergaderde in het schooljaar 2017/2018 6x en wel op 10 oktober, 28 november, 23 januari, 13 maart, 22 mei en 3 juli. Dossiers Medezeggenschapsraad 2017/2018 Toekomst Ruimteschip /Huisvesting ( Future Opmeer ) Met de instemming van de Gemeenteraad Opmeer op 6 juli 2017 voor een budget van ruim voor twee IKC s, één in Hoogwoud en één in Spanbroek/Opmeer en de locatiekeuze terrein De Akker aan de Meibloem voor de IKC waar t Ruimteschip bij betrokken is, gingen we schooljaar 2017/2018 in. Omdat in het nieuwe IKC twee basisscholen van SKO West-Friesland zouden komen ( t Ruimteschip - Opmeer en de Bonifatiusschool Spanbroek) hebben de schoolteams van beide scholen een aantal gezamenlijke studiedagen georganiseerd. Onder het motto Leren van elkaar, is o.a. gekeken naar elkaars missie en visie, de kernwaarden rond goed leren, goed leven, goed samenwerken. Vanuit de beide scholen is een ManagementsTeam opgezet om gezamenlijke zaken te bespreken en op elkaar af te stemmen. In het MT zitten, naast directeur Rein Swart, namens Team t Ruimteschip Ton Koelemeijer en namens de Bonifatiusschool Marinda Mol. Ook de Medezeggenschapsraden hebben een aantal gezamenlijke bijeenkomsten gehad, vooral om elkaar te leren kennen en om te kijken op welke terreinen er in het traject naar het nieuwe IKC gezamenlijk opgetrokken kan worden. In een eerste bijeenkomst is een extern adviseur uitgenodigd, die de hobbels en valkuilen richting een nieuw gebouw uit de doeken heeft gedaan. De medezeggenschapsraden van Ruimteschip en Bonifatiusschool zijn gezamenlijk opgetrokken in het traject over het Gemeentelijk Vervoersplan (GVVP). Een gezamenlijke reactie is op het concept-rapport ingediend. Omdat het GVVP over de naderende gemeenteraadsverkiezingen is getild, moeten we afwachten wat ermee gebeurt.

3 Pagina 3 (van 6) In november is het zg. BESEF-traject gestart. SKO West-Friesland wordt hierin vertegenwoordigd door Leo Wijker, CvB. Het BESEF-traject is een intensieve overlegstructuur waarbinnen allerlei aspecten aan de orde komen die een rol spelen als meerdere partijen een gebouw gaan gebruiken. Beheer & Exploitatie, Samenwerking, Eigendom & Financiën worden onder de loep genomen en op één lijn gebracht. Tijdens zo n proces gaan gebruikers daadwerkelijk beseffen dat een intensieve samenwerking nodig is om tot een goed resultaat te komen. (bron: Besef voor intensieve samenwerking in een brede school, artikel Marjolein Wilbrink en Mireille Uhlenbusch in Schooldomein, mei 2012) In januari werd duidelijk dat het BESEF-traject vertraging zou oplopen, door het vertrek van een Opmeerse wethouder en de herverdeling van taken over de overige twee wethouders. In maart is het BESEF-traject afgerond, in afwachting van de Gemeenteraadsverkiezingen en een nieuw college. Januari 2018 heeft het CvB aan de ouders van t Ruimteschip en brief gestuurd, waarin zij benadrukt dat de school een zelfstandige school zal blijven. Naar aanleiding hiervan heeft directeur Rein Swart een koffiebijeenkomst gehad met ouders van kleuters. De brief van het CvB beantwoordt voor sommige mensen vragen, voor anderen riep hij nieuwe vragen op. Zowel de antwoorden als de vragen zijn in dit gesprek aan de orde geweest. De MR prees het Team overigens voor de snelheid waarmee tips en tops van de kleuterouders zijn aangepakt (o.a. het opruimen van de entree, het wegbrengen door ouders van jonge kinderen). Na de Gemeenteraadsverkiezingen is een nieuw College van Burgemeester en Wethouders geformeerd. Deze wil een nieuw onderzoek naar de locatie van een nieuw IKC. Het college van B&W trekt er een jaar voor uit, richt zich op juli 2019 voor een definitief besluit. De MR is aanwezig geweest bij de commissievergadering op het Gemeentehuis waarin de plannen werden uitgelegd. De MR blijft via de directie op de hoogte van de ontwikkelingen, probeert waar mogelijk pro-actief mee te denken en te praten. Juni 2018 heeft ze het CvB uitgenodigd voor een gesprek met de MR over de ontstane situatie. Wat betekent uitstel van een besluit tot 2019 voor t Ruimteschip? Financiën Sinds enkele jaren heeft de GMR de taak om de begroting te bespreken en daarmee in te stemmen. De rol van de MR is dan ook gewijzigd: de directie bespreekt begroting 2018 met de MR, maar instemming gebeurt in de GMR. Wel zal de MR volgend jaar in een vroegtijdig stadium worden geïnformeerd over het Investeringsplan, MR kan dan eventueel meedenken.

4 Pagina 4 (van 6) Ten aanzien van het investeringsoverzicht: Het meubilair (leerlingensets) op zowel Ruimteschip als Bonifatiusschool is afgeschreven. Dit wordt niet vervangen, hier wachten we mee tot de nieuwe school. Op bestuurskantoor en via collega-scholen staat veel meubilair in de opslag om kapot materiaal te vervangen. Ook ander gebruiksmateriaal dat wel is afgeschreven, maar het nog doet, wordt niet vervangen tot het niet meer voldoet, anders tot de nieuwe school. Ouders De TSO (Tussenschoolse opvang / het overblijven) werkt sinds 1 januari 2018 met een nieuw digitaal administratiesysteem. Ingrid Besse, coördinator TSO, heeft een toelichting op dit systeem gegeven aan de MR. Voordelen van het systeem ( Overblijven met Edith ) zijn o.a. vereenvoudiging van de administratie voor school (TSO-coördinator) en ouders omdat ouders niet meer per keer een briefje hoeven in te leveren; vereenvoudigde financiële administratie per schooljaar (betaling van de strookjes komt niet altijd overeen met het jaar waarin ze worden ingeleverd); aanmelden via een app; betaling via automatische incasso. Het ouderdeel van de MR stemde (cf. artikel 27 lid f) in met het voorstel, zij ziet louter voordelen. Het personeelsdeel adviseerde positief. Kwaliteit / Onderwijs De MR heeft unaniem ingestemd met het Schoolontwikkelplan. De MR prijst het stuk: de school staat niet stil, het Team blijft zichzelf continu verbeteren. Conform artikel 41 van het MR-Reglement heeft de directie het gewijzigde reglement voorgelegd aan de MR. Het gewijzigde MR-reglement wordt vastgesteld. De MR is in een vroegtijdig stadium geïnformeerd over de beide stakingsdagen: 12 december en 14 maart. Beide actiedagen werden ondersteund door het CvB. Op 14 maart organiseerden de gezamenlijke Westfriese besturen een bijeenkomst in de Parkschouwburg met o.a. een gezamenlijk ontbijt en een bijeenkomst in de grote zaal met als thema Trots op ons vak. Het personeelsdeel benadrukte dat er niet louter wordt gestaakt voor een hoger salaris, het gaat ook om de toekomst van het onderwijs en het tekort aan leerkrachten. Het ouderdeel heeft de waardering uitgesproken voor de manier waarop in de griepperiode is omgegaan met het opvangen van de ziekte van enkele leerkrachten. In de Ruimtepost werd gesproken over de trots van het Team, de ouders vinden dit terecht. Het is goed om met de ouders te (blijven) communiceren over waar de landelijke problematiek de school direct raakt en hoe de school hier mee om gaat.

5 Pagina 5 (van 6) De voortgang van de in 2016 afgenomen RI&E is besproken. In dit schooljaar zijn de laatste zaken afgerond, o.a. de actualisering van het School Veiligheids- Plan (SVP) en protocollen / afspraken m.b.t. agressie. Sinds vorig jaar is er een nieuw format van het SVP, hier kunnen de Ruimteschipgegevens en -documenten worden ingevoegd. De MR stemt in (cf. artikel 24 e ) met het Veiligheidsplan. Een duidelijk overzicht van wat de school doet. De MR stemt in (cf. artikel 24 e ) met de Gedragscode sociale veiligheid. In de loop van het schooljaar zijn enkele knelpunten in de organisatie aangepakt. Het betrof o.a. extra uren voor de werkzaamheden van Edith als Intern Begeleider en uitroosteren van Ton, zodat die zijn taken als Schoolcoördinator kan oppakken. De MR is tevreden met de gekozen oplossingen. Perspectief op school is de nieuwe rapportage via de Westfiese Knoop waarin de school aangeeft welke ondersteuning zij biedt bij de ontwikkeling van de kinderen. Het ouderrapport komt op de website en wordt geplaatst in Vensters PO. MR adviseert positief (cf artikel 25 lid r) over de rapportage. Er zijn mei 2018 vier WMK s afgenomen: vragenlijsten voor Team, ouders en kinderen groep 7/8 en een Quickscan voor het Team. De directie geeft aan met name tevreden te zijn met De respons van de ouders (61%) en Dat de uitslag van Team, ouders en kinderen in grote lijnen elkaar bevestigen. Een aantal opmerkelijke scores zijn binnen de MR besproken. De MR complimenteert de directie met de mooie rapportcijfers. De MR adviseert de directie om de vragenlijst ouders te bespreken in de Ouderraad en een koffiemoment te organiseren om met ouders in gesprek te gaan over het verhaal achter de cijfers. De rapportages worden op de website geplaatst en in Vensters PO. De school wil met de nieuwe gelden van het Ministerie inzetten op 1 dag extra uitroosteren van Ton. Op deze manier kan hij collega s verlichten in het voorbereiden van stukken voor vergaderingen en opstellen van documenten en het begeleiden van meerkunners. Ook wil de school inzetten op chromebooks voor leerkrachten. Het PMR stemt in met dit voorstel. Organisatie schooljaar 2017/2018 Medio mei 2015 is vanuit de CAO PO voor de inzet van personeel het overlegmodel op alle scholen van de SKOWF ingevoerd. Eerst is er instemming gevraagd aan de PGMR van de SKOWF om de invoering van het overlegmodel op de afzonderlijke scholen mogelijk te maken. Vervolgens heeft de PMR van t Ruimteschip

6 Pagina 6 (van 6) daarmee ingestemd en heeft het team besloten om te gaan werken met het overlegmodel. Door overuren te maken, verdienen we de vakanties, was over het algemeen de gedachte achter de keuze voor het overlegmodel. Het basismodel kwam hiermee te vervallen, dat model lijkt in de praktijk niet werkbaar. Het team heeft conform CAO PO het bestaand taakbeleid aangepast en de inzet en taakverdeling die bijdraagt aan goed onderwijs én aan een beheersing van de werkdruk vastgelegd. Dit heeft geresulteerd in een uitgewerkte takenlijst en afspraken over de opslagfactor. Het taakbeleid wordt jaarlijks door het team bijgesteld en geactualiseerd. De PMR stemt in met voortgang van het overlegmodel Voor het Schooljaar 2017/2018 is gekozen voor een organisatie met 5 groepen: 1-2, 3-4, 5-6, 7 en 8. De MR stemt in (cf. artikel 26b) met de organisatie ( renners en rugnummers ) waarin groep 7 en 8 s middags worden samengevoegd om Ton de ruimte te bieden ondersteunende werkzaamheden (o.a. het werken met meerkunners) te kunnen verrichten. Na een onderzoek onder ouders van (ook toekomstige) kleuters gaan volgend schooljaar alle kleuters op t Ruimteschip ook op vrijdagmiddag naar school. Ter compensatie worden 5 extra lesvrije dagen voor de kleuters ingeroosterd. Het OMR stemt in (cf. artikel26b). Het vakantierooster is vastgesteld. In het Vakantierooster is een koppeling met extra vrije dagen gemaakt tussen Pasen en Meivakantie. De MR stemt in met dit voorstel.

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016/2017 Samenstelling De MR bestond uit de volgende personen: Freek Tadic Fadjil ouder

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Werkplan Medezeggenschapsraad 2015/2016 Samenstelling De MR bestond uit de volgende personen: Freek Tadic Fadjil ouder voorzitter

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2017 / 2018 Zoetermeer, februari 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: De komende periode

Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 38, 31 mei 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We hebben het op deze

Nadere informatie

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets

Scholenonderzoek RTL Nieuws: 't Ruimteschip krijgt 7,8 voor eindtoets Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 25, 22 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Hebt u ook gekeken

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 / 2016 Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Sietske van der Locht Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Pieter ten Haaf Daphne van Rijnsoever Pleun de Groot Activiteitenplan

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2015 / 2016 Zoetermeer, september 2016 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage.

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage. Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Ingrid, Janneke, Marieke, Agnes, Marie-Louise,, Hans Afwezig Datum 30-03-2017 Waar Tafelronde locatie Koning Karelpad 19.30-21.30 Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

Nummer 29, 22 maart 2019 Tel:

Nummer 29, 22 maart 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 29, 22 maart 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De lente is begonnen

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad (MR) Anne Frank School Heemskerk Inhoudsopgave 1. Missie 2. Doelstelling MR 3. Doelstelling in relatie tot de communicatie tussen directie, MR, leerkrachten

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria

Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria Periode 2019-2022 Concept: november 2018 Definitief: februari 2019 Karin de Groot Inhoudsopgave 1. Definities 3 2. Inleiding 3 3. Verantwoordelijkheid 4 4. Visie

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 1.Inleiding Dit jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool Juliana van Stolberg (obs JvS) betreft

Nadere informatie

Activiteitenplan en Communicatieplan

Activiteitenplan en Communicatieplan Activiteitenplan en Communicatieplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool De Akker Overzicht van de samenstelling, uitgangspunten en beleidszaken in het schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2016-2017 Versie 1.01 Definitief 20 september 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Samenstelling MR 2016-2017... 1 Verkiezing OMR 2017-2018... 4 MR Werkplan...

Nadere informatie

GMR Jaarverslag

GMR Jaarverslag GMR Jaarverslag 2014-2015 1 1. Samenstelling van de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en taakverdeling. Vertegenwoordiging van Naam Taak b.s. De Vossenberg Linda van Giersbergen Iris van Beek b.s.

Nadere informatie

oudergeleding 16KK Actief Burgerschap en Sociale Integratie t Ruimteschip 16KK Actieve en zelfstandig rol van de leerlingen Jaar

oudergeleding 16KK Actief Burgerschap en Sociale Integratie t Ruimteschip 16KK Actieve en zelfstandig rol van de leerlingen Jaar Schoolontwikkelplan Schoollogo Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 Directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Jaar

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Sleutelbloem Jaarverslag 2015-2016 Medezeggenschapsraad De Sleutelbloem Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2015-2016 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Sleutelbloem. In dit verslag legt de MR verantwoording

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2018-2019 1. Verantwoording Akkoord MR: Voorzitter Liselotte Russchen Datum Secretaris Adrienne van de Ven Datum 2. Inhoudsopgave 1 Verantwoording 2 Inhoudsopgave 3 Samenstelling 4 Zittingsduur

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA...4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...5

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Nummer 5, 29 september 2017 Tel: De komende periode

Nummer 5, 29 september 2017 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 5, 29 september 2017 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO West-Friesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast.

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip

R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 4, 13 september 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Vorig schooljaar

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode

Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 39, 7 juni 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip We kijken weer terug

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 Medezeggenschap in Beleid Inleiding Het vormgeven aan en uitvoeren van beleid van een school is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. In het MR-jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2015-2016 Beste leerkrachten en ouders van De Boekanier, Voor u ligt het jaarverslag van de MR van De Boekanier, schooljaar 2015-2016. Het verslag geeft een overzicht van de belangrijkste

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Activiteitenplan Medezeggenschapsraad De Zevensprong Cuijk Schooljaar 2013 / 2014 Bas Kemperman Wilma Driessen Ricardo Soekhoe Adrie Fransen Brigith de Roij Tiny Ruijs Activiteitenplan MR 2013 / 2014 1

Nadere informatie

Activiteitenplan

Activiteitenplan Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) Anne Frank School Heemskerk Inhoudsopgave 1. Missie 2. Doelstelling MR 3. Doelstelling in relatie tot de communicatie tussen directie, MR, leerkrachten

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina Samenstelling MR Pagina Wat doet de MR? 2.

Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina Samenstelling MR Pagina Wat doet de MR? 2. Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 3. Werkwijze en scholing Pagina 4 3.1 Werkwijze van de

Nadere informatie

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad

Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Notulen Vergadering Medezeggenschapsraad Datum: Maandag 1 april 2019 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Teamkamer Parklocatie Claudia afwezig. Agenda ( gedeelte met directie) 1. Vorige notulen ter goedkeuring

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Deze week: Week van de Mediawijsheid groep 8. Maandag 19 november: Nummer 12, 16 november 2018 Tel: Het was weer een gezellig

Deze week: Week van de Mediawijsheid groep 8. Maandag 19 november: Nummer 12, 16 november 2018 Tel: Het was weer een gezellig Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 12, 16 november 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Het was weer een

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze MR 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Visie en missie 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Verantwoording schooljaar 2017-2018 3.1 vrijwillige

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs Jaarverslag 2011 MR Geloofwaardig én betrokken onderwijs Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de Willem van Oranjeschool over het kalenderjaar 2011. Met dit verslag legt

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

, , ,3. Bevindingen nu-meting

, , ,3. Bevindingen nu-meting Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Bevindingen nu-meting Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek MR jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR Locatie Centrum oudergeleding mevrouw L. Raaijmakers mevrouw M. Wilmer (secretaris) personeelsgeleding De heer J. van Houtum (penningmeester) Mevrouw K. de Bekker

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON Activiteitenplan Medezeggenschap Raad (MR) DE BRON 2018-2019 De Medezeggenschap Raad wordt verder genoemd MR. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Doelen schooljaar 2018-2019 4. Functies

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Maria in Campisschool Te Assen 2015-2016 Inhoud van het jaarverslag - De samenstelling van de MR - De behandelde onderwerpen - Het overleg met het bestuur en

Nadere informatie

Rapportage Kwaliteitskaart Sociale Veiligheid

Rapportage Kwaliteitskaart Sociale Veiligheid Rapportage Kwaliteitskaart Sociale Veiligheid Afgenomen april / mei 2017. Ingevuld door ouders, kinderen van groep 7 en 8 en teamleden. Inleiding Kwaliteitszorg is: zorg en voor kwaliteit. Scholen die

Nadere informatie

Nummer 24, 15 februari 2019 Tel:

Nummer 24, 15 februari 2019 Tel: Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 24, 15 februari 2019 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Ruimtepost 15 februari

Nadere informatie

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2015-2016 In dit verslag geeft de GMR een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die in het schooljaar 2015-2016 aan de orde zijn geweest. Scholing

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad. Schooljaar

Werkplan Medezeggenschapsraad. Schooljaar Werkplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en visie... 3 3. Doelen... 4 4. Werkwijze vergaderingen... 6 5. Functies binnen de MR... 6 6. Jaarplan... 7 7. Praktische

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 016-017 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad GMR JAARVERSLAG

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad GMR JAARVERSLAG Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad GMR JAARVERSLAG 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud Voorwoord 1 Werkwijze Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2 Instemmingsaanvragen 3 Adviesaanvragen 4 Voorgelegd

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ

Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 1. De GMR kiest uit zijn midden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter. 2. De voorzitter is belast met

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch

JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch 20162017 JAARVERSLAG MR KPO basisschool Jeroen Bosch SCHOOLJAAR 20162017 Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en

Nadere informatie