Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016"

Transcriptie

1 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: R.K. Basisschool t Ruimteschip Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO Westfriesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast. Het TSO beleid heeft als doel de afstemming tussen de directeur van de school, de TSOcoördinator en de oudergeleding van de medezeggenschapsraad te organiseren. De school overlegt in samenwerking met de medezeggenschapsraad met de ouders over de wijze waarop zij een kwalitatief goede overblijfmogelijkheid wil realiseren. Verklaring omtrent gedrag Overblijfkrachten dienen in het bezit te zijn van een geldige verklaring omtrent het gedrag (VOG); de kosten voor het aanvragen hiervan komen voor rekening van de school. 1. Uitgangspunten De school wil in overleg met de ouders een overblijffaciliteit aanbieden die alle kinderen de mogelijkheid geeft onder begeleiding te lunchen en te ontspannen. De inzet van ouders is van groot belang om gezamenlijk een goede overblijfmogelijkheid te realiseren. Met name waar het gaat om een goede organisatie van het toezicht tijdens de tussenschoolse opvang, is de assistentie van ouders noodzakelijk. De kosten van het overblijven komen voor rekening van de ouders/verzorgers die van de overblijfvoorziening gebruik maken. Er is één overblijfkracht op maximaal 10 kinderen aanwezig in de onderbouw (groepen 1 t/m 4) en één overblijfkracht op maximaal 12 kinderen in de bovenbouw (groepen 5 t/m 8). Ouders blijven altijd verantwoordelijk voor de gedragingen van hun kind. 2. Organisatie en leiding De ouderraad is belast met de organisatorische en financiële uitvoering van het overblijven en legt hierover verantwoording af tijdens haar jaarvergadering. De ouderraad heeft een overblijfcommissie geformeerd die in samenwerking met de school het overblijven organiseert en ondersteunt. De overblijfcommissie is samengesteld uit:

2 Pagina 2 van 5 a) een lid van de oudervereniging die fungeert als contactpersoon voor de TSOcoördinator b) de TSO-coördinator c) een leerkracht of directeur De directie blijft altijd eindverantwoordelijk voor de algemene gang van zaken rond het overblijven, maar kan deze taak delegeren aan een leerkracht of de schoolcoördinator. De overblijfkrachten staan onder (dagelijkse) leiding van de TSO-coördinator. De coördinator onderhoudt contacten met ouders, leerkrachten en overblijfkrachten, zit vergaderingen voor en is voorzitter van de sollicitatiecommissie. Werktijden van de overblijfouders zijn van uur tot uur en van (inname broodtrommels) Aantal overblijfkrachten: Onderbouw (groep 1-4) Bovenbouw (groep 5-8) > 20 > 24 In voorkomende gevallen is het aan de overblijfkrachten te bepalen of er meer mensen worden opgeroepen. 3. Lunch Er wordt minimaal 15 minuten aan tafel gezeten en gegeten. De kinderen gaan bij goed weer naar buiten en blijven dan op het schoolterrein. Bij slecht weer worden er binnen activiteiten aangeboden. 4. Algemene regels tijdens het overblijven Door de aanschaf van een abonnement (overblijfkaart) kunnen de kinderen worden aangemeld. a. De aanmelding vindt plaats door het overblijfstrookje voor uur in te leveren. b. Later kan niet meer ingeschreven worden. c. Bij het inschrijven lichten de ouders de leerkracht in dat het kind overblijft. d. De inschrijving van kinderen die structureel overblijven vindt plaats gedurende de eerste schoolweek; aanmelding kan bij Ingrid Besse, TSO-coördinator. Het overblijven vindt doorgaans plaats van uur tot uur in de daartoe aangewezen overblijfruimte (lokaal 7). e. Kinderen eten aan tafel (in ieder geval 15 minuten). f. Kinderen nemen zelf brood, drinken en eventueel fruit mee. g. Wat niet opgegeten wordt, gaat in de trommel, mee terug naar huis. Ouders kunnen zo zien wat er gegeten is. h. Er mag geen snoep worden meegenomen. i. Eigen speelgoed is toegestaan, maar is voor eigen risico.

3 Pagina 3 van 5 j. Er wordt in de overblijfruimte of buiten gespeeld. Buiten spelen vindt uitsluitend plaats op het terrein van de school. Er is buitenspelmateriaal aanwezig voor de overblijfkinderen. k. Tandenpoetsen is mogelijk, maar niet onder toezicht. Ouders moeten dit zelf met hun kind afspreken. l. Overblijfkrachten houden het TSO logboek bij. 5. Procedure bij probleemsituaties 5a) Bij conflicten met kinderen wordt als volgt gehandeld: Stap 1: Overblijfkracht treft zelf een maatregel en meldt dit in het logboek, neemt zo nodig via de TSO-coördinator contact op met de leerkracht. Leerkracht wordt ingelicht en bespreekt storend gedrag met het kind. Stap 2: Via de leerkracht of schoolleiding wordt de ouder van het betreffende kind ingeschakeld om tot gedragsverbetering te komen. Stap 3: Apart eten en geen contact met andere kinderen tijdens overblijven. Dit gebeurt altijd in overleg met de leerkracht/directie. Stap 4: Uitgesloten worden van het overblijven op school voor bepaalde tijd, in overleg met de overblijfcommissie en de leerkracht /directie. Stap 5: Definitieve uitsluiting van het overblijven in overleg met de overblijfcommissie en de leerkracht /directie. De pedagogische verantwoordelijkheid tijdens de tussenschoolse opvang ligt bij de overblijfkrachten; als zich calamiteiten voordoen, wordt dit gemeld bij de leerkracht van de klas. 5b) Bij klachten van ouders of leerkrachten over overblijfkrachten of het overblijven: Stap 1: Ouder of leerkracht neemt contact op met de overblijfkracht om dit te bespreken. Stap 2: Wanneer dit niet het gewenste resultaat heeft, wordt er contact opgenomen met de TSO-coördinator om nogmaals samen met de overblijfkracht, de leerkracht of de ouder hierover te spreken. Stap 3: Wanneer dit geen resultaat heeft zal de overblijfcommissie ingeschakeld worden om de klacht te bespreken en eventueel te bemiddelen. Stap 4: Mocht dit overleg voor één van de partijen geen bevredigend resultaat opleveren dan bemiddelt de directeur 5c) Bij klachten van overblijfkrachten over ouders: Wanneer overblijfkrachten serieuze klachten hebben over ouders dan bespreken zij dit eerst met de leerkracht. Die beoordeelt dan of de leerkracht of de overblijfkracht de klacht bespreekt.

4 Pagina 4 van 5 6. Aanmelden Het aanmelden s ochtends op de dag van overblijven voor schooltijd tussen 8.20 en 8.30 uur. Bij te laat inschrijven kunnen de kinderen geweigerd worden. 7. Kosten Deze worden per schooljaar vastgesteld en bekend gemaakt in de schoolgids, de Ruimtepost en in de folder die voor het overblijven wordt gemaakt. 8. Wijze van betalen De betaling vindt plaats door middel van waardebonnen. Iedere bon geeft recht op één keer overblijven. De bonnen kunnen gekocht worden in boekjes van 40 stuks. De bonnen zijn één keer per maand bij de TSO-coördinator te koop. 9. Taken van de overblijfkracht De overblijfkracht is een vrijwilliger zoals bedoeld in de vrijwilligersregeling. Als zodanig verricht zij belangeloos arbeid en ontvangt daarbij niet meer dan een vergoeding voor de naar redelijkheid te bepalen kosten. De vergoeding zal nooit meer bedragen dan het maximaal fiscaal toegestane bedrag; de peildatum hiervoor is 1 augustus. Als zodanig wordt ook geen arbeidsovereenkomst gesloten. In de vrijwilligersovereenkomst wordt duidelijk wat de school verwacht van de overblijfkracht. Deze overeenkomst kan worden ingezet. Profiel Hij /zij staat stevig in de schoenen, treedt kordaat op en is consequent. Kan een rustige, prettige sfeer creëren tijdens het overblijven. Is geduldig met kinderen en kan met groepen overweg. Is bereid aan te pakken en ziet zelf het werk. Heeft sociale vaardigheden en kan samenwerken. Taakomschrijving Begeleiden van kleuters tijdens de lunch. Begeleiden in midden- en bovenbouw en/of toezicht houden tijdens de lunch. Tafels afruimen, schoonmaken, vuilnisbakken legen en vegen in de overblijfruimte. Bij slecht weer binnen activiteiten aanbieden en zorgen dat spelmateriaal weer wordt opgeborgen. Zorgen voor een prettige en rustige sfeer in de overblijfruimte. Medewerking verlenen aan de jaarlijkse evaluatie van het overblijven. 10. Sollicitaties In de Ruimtepost komt een aankondiging dat er behoefte is aan ouders om als vrijwilliger te helpen bij het overblijven (lunchtoezicht en/of buiten spelen). De doelgroep waar we onder werven is breed, vooral ouders maar noodzakelijk is dit

5 Pagina 5 van 5 niet. Anderen die horen dat er een plek is vrijgekomen kunnen zich ook aanmelden. We streven naar voldoende invallers. De sollicitatiecommissie bestaat uit de TSO-coördinator, een lid van de overblijfcommissie en eventueel een leerkracht. De sollicitatiecommissie bepaalt de aannameprocedure. 11. Invallers Het is van belang dat er voldoende invallers beschikbaar zijn. Wanneer er een tekort is aan invallers wordt er een oproep gedaan in de Ruimtepost. 12. Cursus Voor nieuwe overblijfkrachten wordt, indien nodig en bij voldoende aanmelding, éénmaal per schooljaar een overblijfcursus door de SKOWF georganiseerd waaraan deelname verplicht is.

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO West-Friesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast.

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

CONCEPT 25 juni 2015. TSO-regelement Basisschool De Diabolo

CONCEPT 25 juni 2015. TSO-regelement Basisschool De Diabolo CONCEPT 25 juni 2015 TSO-regelement Basisschool De Diabolo 1 TSO-regeling Basisschool De Diabolo Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): Het bestuur van de school is

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Reglement Tussenschoolse Opvang OBS Fiepko Coolman 1. Uitgangspunt Uitgangspunt van de school is dat zij een tussenschoolse opvangfaciliteit (hierna ook te noemen TSO) wil aanbieden. Ouders / verzorgers

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool-wassenaar.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld

Nadere informatie

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug.

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september 2016 n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. 2006 Uitgangspunt Het bestuur kiest ervoor om de uitvoering van de opvang in eigen hand te houden.

Nadere informatie

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang Bijlage 5 Informatiebrochure tussen schoolse opvang BS De Boomgaard Langestraat 14 7047 AP Braamt 0316 651637 info@bsdeboomgaardbraamt.nl Inleiding. Met ingang van augustus 2006 valt de tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten.

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten. Basisschool St. Jozef School maken we samen Reglement tussenschoolse opvang 1. Algemeen 1.1. Dit reglement bepaalt hoe de tussenschoolse opvang van de kinderen in de middagpauze georganiseerd is. De functie

Nadere informatie

Beleidsnota Tussenschoolse opvang

Beleidsnota Tussenschoolse opvang Beleidsnota Tussenschoolse opvang Woudenberg, September 2014 Overblijven is een moment om te ontspannen. Een moment om tot rust te komen na een ochtend hard werken. Na het eten worden de kinderen geprikkeld

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge De Merel 12-14 9231 JJ Surhuisterveen Tel. 0512-362800 Website: bernebrege.noventa.nl Email : bernebrege@noventa.nl Inhoudsopgave Algemene regels

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Basisschool de Meulebeek Protocol overblijven 1

Basisschool de Meulebeek Protocol overblijven 1 1 Inhoud 0. Voorwoord 1. Organisatie a. Plaats b. Tijd c. Aanmelding 2. Het reglement a. Regels b. Omgangsvormen c. Eten en drinken d. Spelen 3. De materialen a. Keuze en aanschaf van materiaal b. Het

Nadere informatie

Overblijfprotocol Mariaschool

Overblijfprotocol Mariaschool Overblijfprotocol Mariaschool De wet op het primair onderwijs (WPO) voorziet in de mogelijkheid dat kinderen op school onder toezicht kunnen overblijven. De directie van basisschool Mariaschool heeft voor

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009 Algemeen Overblijfreglement of reglement tussenschoolse opvang VPCO De Viermaster Naam school: School met de Bijbel Het Visnet Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op:

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh, september 2016 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam heeft als doel, tussenschoolse

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Algemene informatie inzake overblijven (wettelijke regeling) 3 Overblijven op Panta Rhei 4 Protocol bij vermissing TSO Panta Rhei

Nadere informatie

Overblijfprotocol. Schoollaan 5 Postbus PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T E

Overblijfprotocol. Schoollaan 5 Postbus PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T E Overblijfprotocol Bezoekadres: Postadres: Schoollaan 5 Postbus 6 9677 PV Heiligerlee 9677 ZG Heiligerlee T 0597-430730 E obsheiligerlee@sooog.nl Inhoud Voorwoord... 2 1. Organisatie... 3 1.1 De overblijfcoördinator...

Nadere informatie

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar Info-boekje overblijven schooljaar 2015-2016 Voorwoord Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven. Het boekje informeert u over het reilen en zeilen tijdens het overblijven. Er

Nadere informatie

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Handboek Overblijven Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overblijfcommissie 2.1 Algemene afspraken voor leden van de overblijfcommissie

Nadere informatie

Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst. Overblijfbeleid

Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst. Overblijfbeleid Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst Overblijfbeleid Voorwoord Voor u ligt het beleid t.a.v. het overblijven op de St. Martinusschool. Het boekje informeert u over de gang van

Nadere informatie

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO

Nadere informatie

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven.

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven. Overblijven BS De Klaver 1. Overblijfcommissie BS De Klaver 2. Overblijfreglement en Draaiboek BS De Klaver 3. Bijlages 1. Overblijfcommissie BS De Klaver De overblijfcommissie bestaat uit vertegenwoordigers

Nadere informatie

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt. OVERBLIJVEN Als u tussen 12.00 en 13.00 uur niet zelf in staat bent uw kinderen op te halen voor de lunch, kunt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang die wij bieden. In dit boekje vindt u alle informatie

Nadere informatie

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN

Lucebertschool. Overblijfprotocol. TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Lucebertschool Overblijfprotocol TSO Zakedijkje 38ª 1862 HB BERGEN Hierbij ontvangt u informatie met betrekking tot de Tussen Schoolse Opvang. Hierin komen o.a. aan de orde hoe aanmelden, waar en hoe kunnen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon INFORMATIEBROCHURE TSO de Zon Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen RK basisschool de Zon en Aalsmeer, mei 2016 7.033/juni 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING. Schooljaar

OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING. Schooljaar OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING Schooljaar 2008-2009 Overblijven basisschool de Keerkring 2008-2009 Cadier en Keer, 19 juni 2008 Aan alle ouders / verzorgers en leerlingen van de basisschool

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een INFORMATIEBROCHURE TSO Samen Een Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen Samen Een en Aalsmeer, november 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO tussen Samen Een en

Nadere informatie

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik 1.Inleiding Wij hanteren op onze school een continurooster, wat inhoudt dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om

Nadere informatie

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017 Overblijfprotocol obs De Zilvermeeuw juni 2017 0 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 2 4 De pedagogische visie in de praktijk... 3 5 De overblijfkrachten... 3 6 Organisatie... 3 7 Draaiboek... 3

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Basisschool t Bossche Hart Protocol overblijven September 2014, opgesteld door overblijfcoördinator Danielle Tak Geactualiseerd april 2015 Inhoud Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten De pedagogische

Nadere informatie

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen TSO de Wilsdonck Overblijf reglement 1. Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze ( nader genoemd de Tussen Schoolse Opvang

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

HET OVERBLIJFREGLEMENT:

HET OVERBLIJFREGLEMENT: HET OVERBLIJFREGLEMENT: De medezeggenschapsraad heeft haar instemming gegeven ( ouders instemmingsrecht en leerkrachten, adviesrecht) over dit overblijfreglement volgens artikel: 9c van de wet medezeggenschap

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN

REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN Dit reglement is bedoeld voor de ouders van leerlingen die gebruik maken van de overblijf-organisatie. Om het overblijven op de school

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG. een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en

INFORMATIEBROCHURE. Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG. een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, augustus 2014 Pagina

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder,

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder, Overblijfgids Voorwoord Beste ouder, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven op de St. Martinusschool. Het boekje informeert u over de gang van zaken tijdens het overblijven. Er worden belangrijke

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN

INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN INFORMATIEBOEKJE OVERBLIJVEN Overblijfcoördinator Berdy Kemmeren Tel. : 013 504 1650 Voicemail : 013 504 6167 Email : overblijven.willibrordus@stichtingsamenwijs.nl Samenwijs Willibrordus Overblijfwerkgroep

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol. van o.b.s. De Vuurtoren

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol. van o.b.s. De Vuurtoren Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol van o.b.s. De Vuurtoren 2 TSO Protocol o.b.s. de Vuurtoren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Organisatie... 3 Opvang... 5 TSO vergoeding... 6 Overdracht...

Nadere informatie

Overblijfbrochure voor ouders

Overblijfbrochure voor ouders Overblijfbrochure voor ouders Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte Tel: 0572-362690 Email: korenbloem@scos-salland.nl Email: overblijf@korenbloemraalte.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, juni 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO t Startnest

INFORMATIEBROCHURE. TSO t Startnest INFORMATIEBROCHURE TSO t Startnest Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen Jenaplan Basisschool t Startnest en Uithoorn, juni 2013 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO

Nadere informatie

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2015 2016 Pagina 2 Pagina 11

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF Januari 2016 Aangepast voor schooljaar 2015/2016 R.Weber Januari 2013 Aangepast voor schooljaar 2012/2013 R. Weber A Januari 2013 Aangepast artikelen

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 1 Overblijfplan Het Braambos, schooljaar 2015-2016 Het Overblijfplan beschrijft het overblijfreglement en de overblijfregels van de Christe-lijke Basisschool Het Braambos.

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT. Overblijf reglement SKOV. Versie 2017/2018. J.kok

OVERBLIJFREGLEMENT. Overblijf reglement SKOV. Versie 2017/2018. J.kok OVERBLIJFREGLEMENT Overblijf reglement SKOV Versie 2017/2018 J.kok OVERBLIJFREGLEMENT Inhoudsopgave 1.1 Definities 2 1.2 Verantwoordelijkheden 3 1.3 Organisatie 4 1.4 Inschrijving en kosten 5 1.5 Werkzaamheden

Nadere informatie

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang

Visie en reglement van de tussenschoolse opvang Visie en reglement van de tussenschoolse opvang visie en reglement T.S.O. de Caegh vastgesteld door MZR dd. 22 mei 2006 1 Doelstelling De tussenschoolse opvang van de R.K. basisschool de Caegh te Obdam

Nadere informatie

verantwoord overblijven

verantwoord overblijven verantwoord overblijven Informatieboekje Overblijven o.b.s. Rubenshof Rubenshof 8 4907 MX OOSTERHOUT school 452361 overblijven@obsrubenshof.nl overblijfraad Carla van Leijsen 452362 Ilse Verschoof 06 28805918

Nadere informatie

Bij TSO de Vuurvlinder

Bij TSO de Vuurvlinder Bij TSO de Vuurvlinder Schooljaar 2013/2014 Inhoud Wat is TSO? - pagina 3 TSO Coördinatie - pagina 4 Financiën - pagina 5 Aanmeldingsformulier - pagina 8 Samen Lunchen - pagina 6 Samen Spelen - pagina

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad.

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad. Tussenschoolse opvang op school Informatiegids Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatiegids is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) op

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT. Januari 2007

OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT. Januari 2007 OVERBLIJVEN OP OPENBARE BASISSCHOOL T HOUT Januari 2007 1.0 INLEIDING Al ongeveer 19 jaar bestaat er op Openbare Basisschool 't Hout een overblijfregeling; al voordat de Wet op het Basisonderwijs van kracht

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Overblijfprotocol KBS St. Jozef

Overblijfprotocol KBS St. Jozef Overblijfprotocol KBS St. Jozef Schooljaar 2012-2013 Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven op onze school, indien gewenst, ook

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 concept-versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen

Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Op onze school is het mogelijk voor leerlingen om over te blijven. De overblijfcoördinatoren hebben de uitvoering hiervan op zich genomen. Zij bepalen

Nadere informatie

TSO OBS De Molenweid Handboek en reglement

TSO OBS De Molenweid Handboek en reglement TSO OBS De Molenweid Handboek en reglement 1 Inhoud TSO draaiboek... 3 1. Wat zijn de taken van de TSO coördinator?... 4 2. Wat zijn de taken van de TSO-medewerkers?... 5 3. Hoe wordt gehandeld wanneer

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Heeft u opmerkingen over de regelingen, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze op school kenbaar te maken?

Heeft u opmerkingen over de regelingen, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze op school kenbaar te maken? Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs biedt de leerlingen van de basisscholen de mogelijkheid om tussen de middag op school over te blijven. Dit wordt tussenschoolse opvang (TSO) genoemd. De wettekst

Nadere informatie

Informatie Brochure. Tussen Schoolse Opvang. De Kromme Draai

Informatie Brochure. Tussen Schoolse Opvang. De Kromme Draai Informatie Brochure Tussen Schoolse Opvang De Kromme Draai Doelgroep Tussen schoolse opvang is voor kinderen van groep 1 tot en met 8 die op OBS De Kromme Draai onderwijs volgen. De tussen schoolse opvang

Nadere informatie

Overblijven op KBS St. Jozef

Overblijven op KBS St. Jozef Overblijven op KBS St. Jozef Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven ook tussen de middag over. De middagpauze is van 11.45 uur

Nadere informatie

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Regeling Tussenschoolse Opvang Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie... 3 Visie... 3 Regeling... 3 Hoofdstuk 2 Kwaliteit... 4 Overblijfkrachten...

Nadere informatie

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven.

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Schooljaar 2017-2018 Inleiding Aangezien het een maatschappelijk goed is dat beide partners in een relatie deelnemen aan het arbeidsproces zijn er steeds meer

Nadere informatie

De Schakel overblijven notitie

De Schakel overblijven notitie Tussenschoolse opvang (overblijven) op de Schakel Inleiding Overblijven ook wel tussenschoolse opvang (TSO) genaamd moet goed geregeld zijn. Op De Schakel is dit momenteel goed geregeld en we willen de

Nadere informatie

Alle kinderen van de Mariaschool kunnen gebruik overblijfregeling, hetzij continu, hetzij incidenteel.

Alle kinderen van de Mariaschool kunnen gebruik overblijfregeling, hetzij continu, hetzij incidenteel. Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs biedt de leerlingen van de basisscholen de mogelijkheid om tussen de middag op school over te blijven. Dit wordt tussenschoolse opvang (TSO) genoemd. De wettekst

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum

OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum November 2017 Prinses Beatrixschool Bosweg 27 g 9919 TG Loppersum Tel: 0596-572616 1 Inhoudsopgave 1 Formele uitgangspunten voor het overblijfreglement...

Nadere informatie

Waarom een Overblijfprotocol? Hoe is het overblijven georganiseerd? Wat zijn onze pedagogische uitgangspunten?

Waarom een Overblijfprotocol? Hoe is het overblijven georganiseerd? Wat zijn onze pedagogische uitgangspunten? Overblijfprotocol Waarom een Overblijfprotocol? De school is verantwoordelijk voor het aanbieden van het overblijven. De uitvoering hiervan heeft de school overgedragen aan De OverblijfKlup van SKE Kinderopvang.

Nadere informatie

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014 TussenSchoolse Opvang Praktische Invulling Mei 2014 laatste update 1.3 14-10-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Rolverdeling 3 Spelen en toezicht 4 Locaties 5 Lunch 6 Hygiëne 7 Pedagogisch protocol 8 Medische

Nadere informatie

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Inhoudsopgave 1 Waarom overblijven? 2 Hoe is de organisatie? 3 Wie doen dit? 4 Wat zijn de kosten voor het overblijven en hoe wordt er betaald? 1 1. Waarom overblijven

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Overblijfprotocol op Het Krijt

Overblijfprotocol op Het Krijt Overblijfprotocol ASKA@lunch op Het Krijt 1. Organisatie en leiding De financiële en organisatorische uitvoering van de overblijf is in handen van ASKA@lunch. Administratie tel. (0592) 301993 e-mail overblijf@aska.nl

Nadere informatie

Betreft: reglement TSO

Betreft: reglement TSO Betreft: reglement TSO Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u het reglement en de afspraken die wij hebben opgesteld voor een goede organisatie van de TSO (tussenschoolse opvang van uw kind(eren)

Nadere informatie

Protocol overblijven

Protocol overblijven Protocol overblijven Inhoud Doel Coördinator Vragen en verantwoordelijkheden Tijden Aanmelding Kosten Gang van zaken Afspraken m.b.t. toezicht op de kinderen Overdracht verantwoordelijkheden Schorsing

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015

BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015 BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015 1. De regelgeving 1.1 Inleiding: In november 2003 heeft het kabinet besloten om de beleidsverantwoordelijkheid voor tussenschoolse

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Overblijven op school

Overblijven op school Overblijven op school Overblijfcontract Naam Kind Adres Telefoon Groep Ziektekostenverzekering Verzekeringsnummer Naam Arts *Overblijfdagen : Maandag Dinsdag Donderdag Vrijdag * doorhalen wat niet van

Nadere informatie