BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 oktober Onveranderd vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 oktober Onveranderd vastgesteld."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 16 oktober 2018 Aanwezig: burgemeester de heer B.J. Bouwmeester, wethouder de heer J. Huizing, wethouder de heer J. Zwiers, wethouder de heer J. Brink en secretaris mevrouw B. de Vries Afwezig: Nr. Van Onderwerp Besluit Besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 8 oktober 2018 Onveranderd vastgesteld. 5.1 LO Overdracht molens aan het Drentse Conform advies: Landschap. 1. De zeven gemeentelijke molens gefaseerd over te dragen aan Stichting Het Zaaknummer: Drentse Landschap; 2. De raad voor te stellen hiertoe een incidenteel bedrag (bruidsschat) van ( mee te geven en dit te dekken uit de algemene reserve; 3. De raad voor te stellen de structurele onderhouds- en exploitatielasten van de zeven molens na overdracht gefaseerd vrij te laten vallen ten gunste van de algemene middelen; 4. De raad voor te stellen de 8ste wijziging van de programmabegroting 2018 vast te stellen. Met de opmerking vanuit de terugkoppeling dat de tabel met het verloop van de algemene reserve uit het raadsvoorstel wordt gehaald. 5.2 LO Benoeming voorzitter Raad van Toezicht Esdal Conform advies: College. De gemeenteraad voor te stellen de heer mr. drs. A. Regtop met ingang van 1 Zaaknummer: november 2018, te benoemen als voorzitter van de Raad van Toezicht, voor een periode van 4 jaar tot 1 januari 2022.

2 5.3 Bezwaren vuurwerk bufferbewaarplaats Conform advies: Friesestraat 1. Vijf bezwaarden in navolging van het advies van de Zaaknummer: Bezwaarschriftencommissie niet-ontvankelijk te verklaren. 2. De overige bezwaarschriften in navolging van het advies van de Bezwaarschriftencommissie gegrond verklaren. 3. Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning te herroepen en de vergunning alsnog te weigeren in navolging van het advies van de Bezwaarschriftencommissie. 4. De bezwaarschriften, voor zover ontvankelijk, tegen het besluit tot goedkeuring van het uitgangspuntendocument ongegrond te verklaren en het bestreden besluit niet te herroepen. 5. De bezwaren (voor zover beoogd) tegen de acceptatle van de melding Activiteitenbesluit en/of de acceptatie van de melding op basis van het Vuurwerkbesluit niet-ontvankelijk te verklaren. 6. De verzoeken om vergoeding van proceskosten toe te kennen aan een bezwaarde en af te wijzen bij twee bezwaarden. 5.4 LO Uitvoeringsprogramma Vergunningverlening Conform advies: Toezicht en Handhaving Het Uitvoeringsprogramma Vergunningverlening toezicht en handhaving 2018 Zaaknummer: vast te stellen; 2. Het uitvoeringsprogramma ter kennisname toe te sturen aan de gemeenteraad en de provincie Drenthe. 5.5 LO Beheerplan Civieltechnische kunstwerken Conform advies: In te stemmen met de beleidsuitgangspunten en kaders zoals verwoord in het Zaaknummer: beheerplan civiele kunstwerken De raad voor te stellen: a) Eenmalig een krediet beschikbaar te stellen van voor het vervangen van 5 betonbruggen en het uitvoeren van groot onderhoud aan 6 bruggen verdeeld over de komende drie jaar. b) Het onderhoud en de exploitatie van de civiele kunstwerken structureel te verhogen met een bedrag van c) Binnen de begroting de post "vaste oeververbindingen" verhogen met een bedrag van circa d) De financiële eonsequenties van dit voorstel hebben wij opgenomen in het hoofdstuk beleidsvoornemen van de programmabegroting 2019 en de meerjarenraming Op deze wijze kunt u dit betrekken bij de integrale afweging bij de beleidsafwegingen die extra (financiële) middelen vragen.

3 5.6 BU Bestuursprogramma Conform advies: Zaaknummer: Het bestuursprogramma "Ruimte om te doen!" vast te stellen. 2. Het bestuursprogramma via bijgevoegd raadsvoorstel aan te bieden aan de gemeenteraad. 5.7 PS Belastingverordeningen 2019, beleidsregels- Conform advies, met de uitzondering van de afvalstoffenheffing. Deze wordt en uitvoeringsregeling gemeentelijke gewijzigd aangeboden aan de gemeenteraad in lijn met de besluitvorming onder belastingen Coevorden en de besluit 5.10 (programmabegroting ) aanwijzingsbesluiten Heffings-en Invorderingsambtenaar. De raad voor te stellen over te gaan tot de vaststelling van de: Zaaknummer: Verordening onroerende-zaakbelastingen 2019; Verordening forensenbelasting 2019; Legesverordening met tarieventabel 2019; Verordening liggelden passantenhaven 2019; Verordening lijkbezorgingsrechten 2019 met tarieventabel 2019; Verordening marktgelden 2019; Verordening afvalstoffenheffing 2019 met tarieventabel 2019; Verordening rioolheffing 2019; Verordening reclamebelasting Het college voor te stellen over te gaan tot de vaststelling van: De beleidsregels, de uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden en de aanwijzingsbesluiten Heffings-en Invorderingsambtenaar. 5.8 LO Prestatieafspraken Conform advies: woningcorporaties, huurdersorganisaties en 1. De prestatieafspraken vast te stellen; gemeente 2. De gemeenteraad te informeren middels bijgevoegde brief. Zaaknummer Met de opmerking dat onder 3.09 is bedoeld er naar te streven de woonlasten zoveel mogelijk te beperken. Als een hogere stijging dan inflatie noodzakelijk is, i.v.m. kostendekkendheid of anderszins, blijft dat kunnen.

4 5.9 LO Invoering Bedrijven Investeringszone Conform advies: Coevorden Centrum Zaaknummer: Kennis te nemen van het ondernemersplan BIZ-Fonds voor Coevorden Centrum in Coevorden; 2. Te besluiten tot het aangaan van bijgevoegde uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting Centrummanagement Coevorden en de Gemeente Coevorden; 3. De gemeenteraad voor te stellen over te gaan tot vaststelling van de verordening Bedrijven Investeringszone Coevorden Centrum op grond waarvan: - Het gebied (zie bijlage 1 van de verordening) wordt aangewezen als Bed rijven- i nvesteri ngszone (BIZ); - Van gebruikers en bij leegstand van eigenaren van onroerende zaken binnen de Bedrijven Investeringszone een BIZ-bijdrage wordt geheven; - De Stichting Centrummanagement Coevorden uit de opbrengst van de heffing een subsidie wordt verleend voor activiteiten zoals deze zijn opgenomen in de uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Coevorden Centrum en het Ondernemersplan BIZ Fonds voor Coevorden Centrum ; 4. Onder voorbehoud van vaststelling van de verordening BIZ door de gemeenteraad het Reglement Draagvlakmeting Bedrijveninvesteringszone Coevorden Centrum vast te stellen.

5 5.10 BV Programmabegroting 2019 en meerjarenraming Zaaknummer: Conform advies: Het college voegt een ambitie afvalstoffenheffing toe: 28a. Het wijzigen van ons afvalstoffenbeleid door de ophaalfrequentie van de restafval-container aan te passen van twee-wekelijks naar vier-wekelijks en de ophaalfrequentie van de PMD-container aan te passen van vier-wekelijks naar twee-wekelijks en 28b. de bijbehorende 'Verordening afvalstoffenheffing Coevorden 2019' met daarin een stijging van het tarief van 2,5% vast te stellen; Dit is ambitie nummer 28 en zal worden gepositioneerd in programma zes. 1. a. De Programmabegroting 2019 en meerjarenraming vast te stellen; 1. b. De raad voor te stellen: l.b.l. De Programmabegroting 2019 en meerjarenraming vast te stellen en l.b.2. Te beschikken over de algemene -en bestemmingsreserves en voorzieningen; l.b.3. De reserve sociaal domein op te heffen en het saldo van 2 miljoen te storten in de algemene reserve; l.b.4. Te beschikken over de investeringskredieten. 2. De raad voor te stellen om in te stemmen met de volgende beleidsvoornemens: 2.1 versterken en uitdragen van het cultuuraanbod en hiervoor structureel middelen beschikbaar te stellen c (2019), c (2020), c (2021) en c (2022); 2.2 actualisatie van het integraalonderwijshuisvesting programma (IHP) en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar te stellen van ; 2.3 intensivering van de leerplicht- en RMC-functie inclusief administratie en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar te stellen van ; 2.4 participatie in het Actieprogramma Vitale vakantieparken Drenthe en hiervoor voor de periode 2019 tot en met 2021 een bedrag beschikbaar te stellen van per jaar; 2.5a subsidie voor UNESCO Global Geopark en hiervoor structureel middelen beschikbaar te stellen (2019), (2020), (2021 en volgende jaren) en 2.5b het bedrag in de bijlage "Begrotingssubsidies" hierop aan te passen; 2.6a de realisatie van vier camperplaatsen en hiervoor in 2019 een incidenteel investeringsbudget beschikbaar te stellen van en 2.6b deze kosten te dekken uit de stelpost vervangingsinvesteringen; 2.7 voorkomen en terugdringen van laaggeletterdheid en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar te stellen van ; 2.8a stimuleren van innovatie in de zorg en ondersteuning en hiervoor een reserve "Innovatie zorg" in te stellen en 2.8b hier in 2019 een incidenteel bedrag van 1 miljoen in te storten ten laste van de algemene reserve en 2.8c de nota reserves en voorzieningen hier op aan te passen; 2.9a investeren in sport en maatschappelijke accommodaties en hiervoor vanaf 2020 een structureel bedrag beschikbaar te stellen van per jaar cumulatief oplopend tot en met 2024 ter dekking van kapitaallasten en 2.9b een reserve "accommodaties in de samenleving" in te stellen en 2.9c hier in 2019 een incidenteel bedrag van 1 miljoen in te storten ten laste van de algemene reserve en

6 2.9d de nota reserves en voorzieningen hier op aan te passen; 2.10 implementatie van de Omgevingswet hiervoor middelen beschikbaar te stellen : (2019), : (2020), c (2021) en e (2022); 2.11a aanleg van de Zuidelijke ontsluitingsweg en hiervoor een investeringskrediet beschikbaar te stellen van : 1,9 miljoen (20% 2019 en 80% 2020) en 2.11b de bijbehorende kapitaallasten van : vanaf 2021 te dekken uit de stelpost vervangingsinvesteringen, onderdeel mobiliteit; 2.12 onderzoek mogelijke aanleg van een Zuidelijke rondweg en hiervoor incidentele middelen beschikbaar te stellen in 2020 en 2021 van respectievelijk : en : ; 2.13 opstellen van de Fietsnota Coevorden en hiervoor in 2019 een incidenteel bedrag beschikbaar te stellen van : ; 2.14 opstellen van de Mobiliteitsnota en hiervoor in 2020 een incidenteel bedrag beschikbaar te stellen van : ; 2.15a verbeteren van de leef- en woonomgeving en hiervoor een reserve "Herstructureringsfonds" in te stellen en 2.15b hier in 2019 en een incidenteel bedrag van : 1 miljoen per jaar in te storten ten laste van de algemene reserve en 2.15c de nota reserves en voorzieningen hier op aan te passen; 2.16a vervangen van vijf betonnen bruggen en hiervoor een investeringskrediet beschikbaar te stellen van : met de volgende fasering : (2019), : (2020) en : (2021) en 2.16b de bijbehorende kapitaallasten oplopend tot maximaal : vanaf 2022 te dekken uit de stelpost vervangingsinvesteringen; 2.16c groot onderhoud van zes bruggen en hiervoor een incidenteel budget beschikbaar te stellen van : met de volgende fasering : (2019), : (2020) en : (2021) en 2.16d deze kosten ten laste te brengen van de algemene reserve; 2.16e verhogen van het budget voor regulier onderhoud aan bruggen en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar voor te stellen van : ; 2.17a verhogen van het budget voor regulier onderhoud aan bomen en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar voor te stellen van : ; 2.17b uitvoeren van achterstallig onderhoud aan bomen en hiervoor voor de periode 2019 tot en met 2021 een incidenteel budget beschikbaar te stellen van : per jaar en deze kosten ten laste te brengen van de algemene reserve; 2.18 creëren van budget voor facilitering van ruimtelijke ontwikkelingen in dorpen en wijken en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar te stellen van : ;

7 2.19 opstellen van een plan van aanpak voor het saneren van asbestdaken in 2024 en hiervoor middelen beschikbaar te stellen : (2019), : (2020), : (2021) en c (2022); 2.20 gemeentelijke ambitie voor een energie neutrale gemeente in 2040 en hiervoor structureel middelen beschikbaar te stellen : (2019) en : (2020 en volgende jaren); 2.21 aanstellen van een subsidiecoördinator annex fondsenwerver en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar voor te stellen van : ; 2.22 optimaliseren formatie en processen Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) en hiervoor structureel middelen beschikbaar te stellen : (2019) en : (2020 en volgende jaren); 2.23 optimaliseren formatie en processen Burgerzaken en hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar voor te stellen van : ; 2.24 bestuurlijke vernieuwing, onderdeel uitwerking Raadsakkoord en hiervoor voor de periode 2019 tot en met 2022 een budçet beschikbaar te stellen van : per jaar; 2.25 organiseren van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en hiervoor incidentele middelen beschikbaar te stellen in 2021 en 2022 van respectievelijk : en C ; 2.26 uitvoering geven aan de BOCE-beleidsagenda en hiervoor middelen beschikbaar te stellen : (2019), c (2020), : (2021) en c (2022); 2.27 creëren van twee BBL-stageplekken bij de buitendienst hiervoor vanaf 2019 een structureel bedrag beschikbaar voor te stellen van : De incidentele begrotingstekorten in 2019 en 2020, met inachtneming van de financiële effecten voortvloeiend uit de goedgekeurde beleidsvoornemens, te dekken uit de algemene reserve BV Actualisatie financiële nota's Conform advies: Zaaknummer: De volgende financiële nota's vast te stellen, onder intrekking van de vorige versies, en aan te bieden aan de raad: a. Nota activabeleid b. Nota financieel beleid c. Nota reserves en voorzieningen d. Nota verbonden partijen Uitnodigingen Besproken Aldus vastgesteld in de vergadering van 23 De secretaris, D voorzit er,

8

Gemeenteraad Coevorden

Gemeenteraad Coevorden Gemeenteraad Coevorden Besluiten Gemeenteraad van 7 november 2017 (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld) Aanwezig: mevrouw J. Streur, de heer D. ten Berge, de heer E. Holties, mevrouw B. Karsten,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers (gewijzigd) RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 3 december 2013 : 16 december 2013 Documentnr. Zaaknummer : : Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018

Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 30 november 2017 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.H. Menninga Onderwerp: Verordeningen gemeentelijke belastingen 2018 Korte inhoud: Jaarlijks worden

Nadere informatie

: De belastingverordeningen 2012 vast te stellen

: De belastingverordeningen 2012 vast te stellen Raadsvoorstel gemeente Coevorden PMC : 1 november 2011 Agendapunt : Kamer 1, punt 4.1 Rv.nr. : Portefeuillehouder: Wethouder R. Wilting Onderwerp : Vaststelling belastingverordeningen 2012 Voorstel : De

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 11 april 2017 Versie Agendapunt 10 Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Mw. I. Dobben Ja Dhr. J. Zwiers Onderwerp Invoering Bedrijven-investeringszone

Nadere informatie

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland RAADSVOORSTEL Datum en nummer 10 november 2015, nummer Raadsvergadering 10 december 2015 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder R.T.A. Korteland Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Vergaderdatum 6 november 2014 Gemeenteblad 2014 / 69 Agendapunt 3 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld de navolgende

Nadere informatie

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 11-10-2016 nummer 1141259 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat drs. I.C. Monhemius-van

Nadere informatie

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen.

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen. BESLUITEN LIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 december 2016 Aanwezig: burgemeester de heer BJ. Bouwmeester, wethouder de heer J. Huizing, wethouder de heer J. Zwiers,

Nadere informatie

de bijgaande belastingverordeningen 2019 en tarieventabellen 2019 vast te stellen.

de bijgaande belastingverordeningen 2019 en tarieventabellen 2019 vast te stellen. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs. D.M.P.G. Smolenaers 08 november 2018 Datum voorstel 02 oktober 2018 Agendapunt Onderwerp Gemeentelijke belastingen in 2019 De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Raadsvergadering 14 december 2017

Raadsvergadering 14 december 2017 RAADSVOORSTEL Datum en nummer 14 november 2017, nummer Raadsvergadering 14 december 2017 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder A.J. van Eekelen Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 14 november 2017 TIJDSTIP : 10.00 uur Openbare besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum commissievergadering 31 oktober 2017 Versie 1 Agendapunt 11 Naam rapporteur Francisca de Boer Rv.nr. Openbaar Ja Portefeuillehouder Jan Zwiers Onderwerp Belastingverordeningen

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding voorstel aan de raad onderwerp Kadernota 2015 samenvatting De Kadernota 2015 vormt de opzet voor het opstellen van de Begroting 2015 en de Meerjarenraming 2016-2018 en heeft vooral een globaal financieeltechnisch

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 7 september 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 7 september 2017 Gemeenteblad nr. 919790 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 7 september 2017 Inhoud Gemeenteblad nr. 919790 Besluit aanwijzing heffingsambtenaar 2017 p 1. Besluit aanwijzing invorderingsambtenaar

Nadere informatie

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 november 2011 : 12 december 2011 Documentnr. Zaaknummer : 749 : PR-11-17556 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.5. Doetinchem, 28 november 2012 ALDUS VASTGESTELD 6 DECEMBER 2012. Belastingverordeningen 2013

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.5. Doetinchem, 28 november 2012 ALDUS VASTGESTELD 6 DECEMBER 2012. Belastingverordeningen 2013 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.5 ALDUS VASTGESTELD 6 DECEMBER 2012 Belastingverordeningen 2013 Voorstel: de belastingverordeningen 2013 vaststellen. Door de jaarlijks terugkerende begrotingsbehandelingen

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 28 november 2016

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 28 november 2016 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 28 november 2016 Onderwerp: Belastingverordeningen 2017 Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Besluit Commissie én Raad Vaststellen belastingverordeningen en bijbehorende tarieven-verordeningen

Nadere informatie

Inleiding Op basis van de lokale paragraaf moeten de belastingverordeningen worden aangepast en voor 2019 worden vastgesteld.

Inleiding Op basis van de lokale paragraaf moeten de belastingverordeningen worden aangepast en voor 2019 worden vastgesteld. Raadsvoorstel Gemeente IJssel stein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 599997 Datum: 6 november2018

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Carry Abbenhues, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia Withagen,

Nadere informatie

303077/ november 2017

303077/ november 2017 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. Nieuwenburg 040-2083580 stefannieuwenburg@a2samen werking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 303077/ 306663 2 november 2017 Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D

BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D Registratienummer: 1377755 Registratiedatum: 1 augustus 2019 Domein-team: id-bo Opsteller: Henriëtte Dielissen BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 06-08-2019 2. kccvg PB 1340845 Heibloem

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman) Vergadering: 5 november 2013 Agendanummer: 5b Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595-447777 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Aan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-089 Onderwerp Belastingverordeningen 2017 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2017 Gevraagde beslissing 1. De volgende verordeningen vast te

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 10-11-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ter Ellen ONDERWERP: Advies over de prioritering van projecten in het kader van het Europees Fonds

Nadere informatie

B&W Vergadering. Dossiernummer 913 Vertrouwelijk Vergaderdatum 1 november 2016 Agendapunt Omschrijving Belastingverordeningen 2017

B&W Vergadering. Dossiernummer 913 Vertrouwelijk Vergaderdatum 1 november 2016 Agendapunt Omschrijving Belastingverordeningen 2017 2.1.3 Belastingverordeningen 2017 1 Dossier 913 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 913 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 1 november 2016 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Belastingverordeningen 2017

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 NOVEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de belasting- en tariefvoorstellen 2017 en de belastingverordeningen

Nadere informatie

Raadsvergadering 06 december 2012

Raadsvergadering 06 december 2012 RAADSVOORSTEL Datum en nummer 30 oktober 2012, nummer 084/2012 Raadsvergadering 06 december 2012 Agendapunt 08 Programmaveld Portefeuillehouder R.T.A. Korteland Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting-

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016.

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Datum aanmaak: 02.11.2016.. Communicatie AST/2016/021447 Voorstel over aanbiedingsbrief

Nadere informatie

\ Raadsvoorstel Zaak 24560

\ Raadsvoorstel Zaak 24560 \ Raadsvoorstel Zaak 24560 Onderwerp: Belastingverordeningen 2016 Openbaarheid: Portefeuillehouder: Openbaar Wethouder Leunissen Datum Raad: 17-12-2015 Nummer: \ Samenvatting Jaarlijks dienen voor 1 januari

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 6 november 2018 reg. nr. 18.21973 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 6-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 599997 Datum : 6 november 2018 Programma : Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: M.B. Foekema Informatie bij

Nadere informatie

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen.

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen. 10 Stiens, 13 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Voorstelnummer: 2015/47 Portefeuillehouder: drs J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AGENDANUMMER: 08

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AGENDANUMMER: 08 RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: 2018058655 AGENDANUMMER: 08 COMMISSIE Algemene Zaken en Control op 22 november 2018 Onderwerp: Vaststellen belastingverordeningen 2019-14- Bijlage(n): Vergadering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 18 Stiens, 19 november 2013 Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 Portefeuillehouder: drs. J. R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Belastingverordeningen 2016. Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-090 Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2016 Gevraagde beslissing De volgende verordeningen vast te stellen:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd.

2. De Verordening brandweerrechten 2011 De algemene verhoging van 1½% wordt ook voor de tarieven van de brandweerrechten doorgevoerd. Aan de raad AGENDAPUNT 7.9 ALDUS BESLOTEN 9 DECEMBER 2010 Belastingverordeningen 2011 Voorstel: de belastingverordeningen 2011 vaststellen. Jaarlijks doen wij u voorstellen om de diverse belastingtarieven

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Belastingvoorstellen 2013 VOORSTEL De belastingtarieven 2013 als volgt vast te stellen: 1) de tarieven onroerende-zaakbelasting op: a. eigenaren woningen 0,1717% b. eigenaren

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Interne dienstverlening Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad van Delft Behandeld

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Gemeentefinanciën Bloemendaal

Meerjarenbegroting Gemeentefinanciën Bloemendaal Meerjarenbegroting 2019-2022 1 Belangrijke data: 25 september 2018 vastgesteld in college 11 oktober 2018 informatiebijeenkomst (beeldvormend - technisch) 16, 17 en 18 oktober 2018 commissiebehandeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014 Nr. 14046972 Casenr. 2014-10529 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van 26 augustus 2014 Aanwezig: De heer mr. J. van den Bosch, loco-burgemeester De heer J. van Eijsden, wethouder Mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST. B&W 31 mei 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST. B&W 31 mei 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST B&W 31 mei 2016 onderwerp ambtelijk advies besluit Besluitenlijsten b&w-vergadering 24-05-2016 Vaststellen besluitenlijsten b&w-vergadering 24-05-2016 Verzoek ontwikkeling Kromstraat

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Onroerende-zaakbelastingen

Onroerende-zaakbelastingen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel aanpassing belastingen en tarieven voor het jaar 2007 Toelichting De verordeningen op de heffing en invordering van gemeentelijke heffingen worden jaarlijks beoordeeld

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 november 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Belasting- en tariefvoorstellen 2018 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de belasting- en tariefvoorstellen 2018 en de belastingverordeningen

Nadere informatie

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 11 december 2018 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 20 november 2018

Zaaknummer: Raadsvergadering d.d. 11 december 2018 agendapunt. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 20 november 2018 Zaaknummer: 546041 Raadsvergadering d.d. 11 december 2018 agendapunt Aan: De Gemeenteraad Vries, 20 november 2018 Portefeuillehouder: J.E. de Graaf Behandelend ambtenaar: P.G. Dik-Roetert / S.J. Veenstra

Nadere informatie

AANGEPAST VOORSTEL. Raadsvoorstel gemeente Coevorden

AANGEPAST VOORSTEL. Raadsvoorstel gemeente Coevorden AANGEPAST VOORSTEL Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvergadering : 4 november 2008 Agendapunt : 3b Rv.nr. : 570 Portefeuillehouder : Wethouder Financiën en Sport, mevrouw H.A. Remmelts-van Royen Onderwerp

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders 27 oktober 2015 Onderwerp Bijdrage duurzaamheidsmaatregelen TV Tulp. Herbouw woning in strijd met bestemmingsplan en welstandsnota

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

13 Stiens, 15 november 2016

13 Stiens, 15 november 2016 13 Stiens, 15 november 2016 Raadsvergadering: 8 december 2016 Voorstelnummer: 2016/46 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

2. Wij stellen uw raad voor om in te stemmen met de gewijzigde ramingen op het gebied van afval voor 2015-2018.

2. Wij stellen uw raad voor om in te stemmen met de gewijzigde ramingen op het gebied van afval voor 2015-2018. Agendapunt nr.: 6 Raadsvoorstel Onderwerp: Belasting- en tarievenmaatregelen 2015 Datum voorstel: 27 oktober 2014 Vergaderdatum: 16 december 2014 Registratienr.: 094-2014 Opsteller: Jan Roest Portefeuillehouder:

Nadere informatie

7. PARAGRAAF BELASTINGEN EN TARIEVEN

7. PARAGRAAF BELASTINGEN EN TARIEVEN 7. PARAGRAAF BELASTINGEN EN TARIEVEN 7.1 Tarieven belastingen en heffingen Algemeen Bij de behandeling van de Kadernota 2015-2018 is besloten het indexcijfer 2015 voor de gemeentelijke belastingen, heffingen

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING

PROGRAMMABEGROTING PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 Paragraaf 1 : Lokale heffingen Inleiding In deze paragraaf wordt inzicht gegeven in de door de gemeente Leiderdorp geheven belastingen, heffingen en leges. De paragraaf geeft

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Kennisnemen van bijgevoegde gemeentelijke belastingverordeningen met toelichting voor de gemeente Westerkwartier.

Voorgesteld besluit Kennisnemen van bijgevoegde gemeentelijke belastingverordeningen met toelichting voor de gemeente Westerkwartier. Advies Aan: Van: Secretarissenoverleg (SO) Stuurgroep (SG) Raadsgroep (RG) Ambtelijke werkgroep financiën CC: Datum: 11 oktober 2018 Betreft: Belastingen en heffingen Agendapunt Voorgesteld besluit Kennisnemen

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 6 november 2017 10 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 3644-2017 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 OKTOBER 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

Perslijst Collegebesluitenlijst 14 december 2010

Perslijst Collegebesluitenlijst 14 december 2010 Onderwerp Tarieven 2011 gemeentelijke sportaccommodaties en zwembaden Besluit op bezwaar Beslissing Het college stemt in met de tarieven voor 2011 conform de bijgevoegde bijlagen. Het college besluit op

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Gemeente[![tr. Geldermalsen. Aldus besloten in de openbare vergadering van 27 oktober 2015, nummer 1 1,

Gemeente[![tr. Geldermalsen. Aldus besloten in de openbare vergadering van 27 oktober 2015, nummer 1 1, 9 Gemeente[![tr Geldermalsen '11. Voor de vervanging van inventarissen in de gymlokalen een krediet van 26.100 beschikbaar te stellen. 12. Voor het bouw- en woonrijp maken van het perceel ten behoeve van

Nadere informatie

GEMEENTE ROERMOND. Agendapuntno.: Portefeuille: Raadsvoorstelno. 2012/067/1 Datum 3 september Onderwerp: belastingverordeningen 2013

GEMEENTE ROERMOND. Agendapuntno.: Portefeuille: Raadsvoorstelno. 2012/067/1 Datum 3 september Onderwerp: belastingverordeningen 2013 ^ IP gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Raadsvoorstelno. 2012/067/1 Datum 3 september 2012 Agendapuntno.: Portefeuille: BM Onderwerp: belastingverordeningen 2013 Aan de Gemeenteraad 1 SAMENVATTING Jaadijks

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 14/06/2016 week 24. 1. Domein Ruimte Duurzame renovatie Huis van de stad 16.00362 1. In te stemmen met de extra

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur.

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 14 mei 2019 aanvangstijd: 09:00 uur. Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vaststelling belastingverordeningen en -tarieven BBVnr:

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vaststelling belastingverordeningen en -tarieven BBVnr: Raadsvoorstel Onderwerp: Vaststelling belastingverordeningen en -tarieven 2017 Portefeuillehouder: Keuzenkamp - van Emmerik, T. e-mailadres opsteller: k.djodikromo@bar-organisatie.nl Onderwerp Vaststelling

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019)

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: 1. om

Nadere informatie

J. Goossens raad november 2013

J. Goossens raad november 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J. Goossens 040 2083571 jgo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Programmabegroting 2014-2017. 13raad00542 7 november 2013

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 26 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: D. JENSE, LOCO-BURGEMEESTER J. BOLTE, WETHOUDER W.A. MATEMAN, WETHOUDER R. VAN

Nadere informatie

Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming

Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming Reg.nr: Z.03359 INT.03495 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 12 november 2013 Agendapunt: RTG: N.v.t. AAN DE RAAD Onderwerp: raadsvoorstel vaststelling begroting 2014 incl. meerjarenraming 2015-2017 1.

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Onderwerp: Programmabegroting 2017 en verwerking financiële effecten uit de septembercirculaire.

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014.

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014. Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendanummer : Datum : 23 september 2012 Onderwerp Belastingverordeningen 2014 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Gemeente, Bergen op Z oom ---:::> u~

Gemeente, Bergen op Z oom ---:::> u~ '}- il..- Gemeente, Bergen op Z oom ---:::>- --...u~ l llllllll Il lllllll llll lllll 111 111 11 11 111 111111 1111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling

Nadere informatie