BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van donderdag 7 juni 2007 Cluster Samenleving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van donderdag 7 juni 2007 Cluster Samenleving."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van donderdag 7 juni 2007 Cluster Samenleving. Aanwezig: C.A.M. van Bokhoven voorzitter mw. mr. M Leijtens plv. griffier R.. Boersma VVD C.P.P.M. van den Brandt Gemeentebelangen mw. J.M.C.J.M van den Dungen Heusden Eén C. Knuvers DDE2002 mw. M.A.T. Merkx GroenLinks A.J.M.C. Pulles DMP K. van Rooij DMP W.D. Schipper Heusden Eén mw. J. Verheij-Verreijt Gemeentebelangen Mw. De Wildt PvdA Verder aanwezig: mw. Van Lind Directeur ISD E. Troost Projectleider MFA gemeente Heusden R. van Woerkom Poederoijen Compagnons R. Jansen KOW Architectuur Deel 1: INFORMATIEF 1. OpeningDe voorzitter opent de vergadering en meldt dat meerdere personen zich hebben aangemeld om mee te praten en om gebruik te maken van het spreekrecht. Hij nodigt de mensen die zich hebben aangemeld voor het spreekrecht uit ook aan te schuiven om mee te praten. Dit laat onverlet dat zij ook nog gebruik maken van het formele spreekrecht in het tweede deel van de vergadering. 2. Vaststelling van de agendade heer Pulles verzoekt het agendapunt 6: Multifunctionele accommodatie Palet Vliedberg naar voren te halen, omdat de fractie DMP om uur aanwezig wil zijn bij de vergadering van het Cluster Ruimte. Desgevraagd deelt wethouder Van den Bosch mede dat de personen die bij dit onderwerp willen meepraten omstreeks uur aanwezig zullen zijn. De voorzitter concludeert dat het onderwerp derhalve niet naar voren gehaald kan worden. De heer Pulles meldt dat zijn fractie de vergadering omstreeks zal verlaten en op het onderwerp zal terugkomen tijdens de raadsvergadering. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Vaststelling van de besluitenlijst van de op 1 mei 2007 gehouden openbare informatievergadering (voor zover betrekking hebbend op het cluster samenleving) De besluitenlijst is nog niet beschikbaar en kan derhalve nog niet worden vastgesteld. Dit zal in een volgende vergadering kunnen plaatsvinden 4. Concepten van jaarverslag/jaarrekening 2006 en beleidsplan/begroting ISD De heer Knuvers:

2 - de gemeente Heusden heeft nog een vordering op de ISD in verband met ICT. Mevrouw Merkx: - Vorig jaar nog kommer en kwel, nu een positief verhaal. Graag informatie over nog bestaande knelpunten. - werkbudget: groot deel overgebleven, wat is daarvan de reden. - hoe is de samenwerking met de WML. Is blijkbaar niet gelukt. Wat is de reden en hoe gaat het in de komende tijd. De heer Van den Brandt: - dezelfde vragen als de heer Knuvers en mevrouw Merkx. - bestuurssamenstelling: uitbreiding bestuur met één of twee externe deskundigen. Is dat overwogen? Graag nadere informatie. - afdoeningstermijnen lopen op. Is ook kwaliteitsaspect. Functioneert de organisatie naar behoren? Wat zijn de oorzaken? Mevrouw Van den Dungen: - er lijkt sprake van een opschoningsoperatie waarbij de gemeente Heusden nu de eindjes aan elkaar moet knopen. Gemeente moet extra geld inzetten. Zorgelijk. Wat is er in de voorgaande periode allemaal fout gegaan? - blij met Beleidsplan, straalt ambitie uit, met name met uitbreiding ketenpartners.en regierol ISD. - blijft met vertrouwen ontwikkelingen kritisch volgen. Wethouder Van den Bosch: - hij stelt mevrouw Marion van Lind voor, de nieuwe directeur van de ISD. Zij zal ook enkele vragen beantwoorden. - de vordering gemeente-isd: daar wordt momenteel aan gewerkt. - blij met positieve indruk die stukken maken, maar er moet nog veel gebeuren. - er komt, zoals eerder in een brief van het bestuur gemeld, in het najaar een overzicht van wat de kerntaken van de ISD zouden moeten zijn, welke formatie daarvoor nodig is en welke ambitie men daarmee denkt te kunnen realiseren. - relatie met de WML is goed. De directeur zal daar op ingaan. Er wordt geprobeerd maximaal samen te werken. Verwijst naar een gezamenlijk communiqué. - uitbreiding bestuur met externen: het algemeen bestuur is uitgebreid met méér raadsleden, waardoor het evenwicht DB-AB anders is komen te liggen. Er wordt niet gestreefd naar een verdere uitbreiding van het AB. Mevrouw Van Lind (directeur ISD): - de besteding van het W-deel: is punt van zorg. Ieder jaar mag deel W-budget meegenomen worden naar volgend jaar. De opbouw van het W-deel loopt niet in de pas met de uitgaven voor reïntegratiemiddelen. Oorzaak: vertraging vaststellen inkoopnotitie. Ook second opinion gevraagd. In mei vastgesteld. Bezien wordt hoe snel een nieuwe aanbestedingsprocedure in gang kan worden gezet. Daarnaast taskforce ingesteld. Met eigen medewerkers 15-tal projecten opgezet om W-middelen beter te kunnen benutten.

3 Het is echter een landelijk probleem. - samenwerking ISD-WML: ligt relatie met vertraging in inkoopnotitie. Vraag was kan de ISD inbesteden bij de WML? Langs alle kanten bekeken. Conclusie: WML géén inbestedende dienst dus moeten ze via aanbesteding de trajecten gegund krijgen. WML heeft voldoende marktpositie om reïntegratietrajecten bij ISD voor het voetlicht te brengen. Er lopen inmiddels verschillende samenwerkingsprojecten. -afdoeningstermijnen bezwaar en beroep: stukken bleven liggen vanwege problemen met het verkrijgen van handtekeningen van bestuursleden. Dit is inmiddels opgelost, door de voorzitter van het bestuur te mandateren. De heer Van Dijk (ISD): - in het jaarverslag wordt melding gemaakt van twee procedures.die betrekking hebben op de afdoening van bezwaar- en beroepsprocedures. Mevrouw van Lind heeft dat juist toegelicht. De andere procedure heeft betrekking op de afhandeling van nieuwe aanvragen voor de claim-beoordeling. Daarbij is niet de doelstelling gehaald, omdat er in de procedure een verschuiving is geweest van het taakveld van CWI naar ISD. Meer werk voor ISD per 1 januari 2006, terwijl beleidsplan is geschreven op 1 mei Die verandering was niet te voorzien, anders zou doelstelling anders geformuleerd zijn. Mevrouw Merkx vraagt of de komende tijd het ambitieniveau inderdaad wat hoger komt te liggen. De heer Van den Brandt houdt een pleidooi voor het betrekken van de WML bij de reïntegratietrajecten. Wethouder Van den Bosch wijst op de in voorbereiding zijnde nota Arbeidsmarktbeleid, op de nota Sociaal-economisch beleid op de nieuwe Wet Sociale Werkvoorziening en op het voornemen om in het aanbestedingsbeleid sociale paragrafen op te nemen. Overweegt daarvoor een thema-avond te organiseren. De deelnemers vinden dat een goede gedachte. Licht nog toe waarom de vordering inzake ICT nog niet is afgewikkeld. Verwacht dat dit dossier in 2007 kan worden afgesloten.wat betreft de ambities: er komt in het najaar een bijeenkomst voor de raadsleden en de fractieondersteuners van de deelnemende gemeenten en daarin komen die zaken waaronder ook een aantal principiële punten aan de orde. Mevrouw Van Lind geeft nog een toelichting op de ambities en hoe daaraan gewerkt wordt. De voorzitter sluit de informatievergaring over dit onderwerp af. Ordevoorstel: Wethouder Van den Bos stelt voor om nu over te gaan tot behandeling van agendapunt 6 en te beginnen met een introductie en een presentatie. De deelnemers kunnen met dit voorstel instemmen. De voorzitter stelt wel vast dat dan agendapunt 6 eerst volledig behandeld gaat worden.

4 6. Multifunctionele accommodatie De Vliedberg De heer Troost, projectleider MFA bij de gemeente Heusden: - verzorgt een korte introductie van de zaken die aan de orde komen; - een inleiding met betrekking tot de reden van de presentatie op deze informatieavond. De heer Van Woerkom (Poederoijen Compagnons), stedenbouwkundige: - toelichting op de plannen De heer Jansen (KOW Architectuur): - toelichting bij de schetsen en de ontwerpen en hoe het traject tot nu te verlopen is. Gisteravond is een informatieavond geweest met de omwonenden. Naar aanleiding daarvan zijn een drietal mensen uitgenodigd. Informatievergaring: Mevrouw De Wildt: - is de mogelijkheid onderzocht om het gebouw half te laten verzinken? De heer Knuvers: - heeft de indruk dat eerdere besluitvorming nu wordt overgedaan. Er was al besloten tot het bouwen van een sportzaal (en niet een gymzaal). Daarbij was de bouwhoogte bekend. Dat lijkt nu allemaal weer teruggedraaid te worden. - HTR: niet betrekken bij MFA, maar op zoek gaan naar een andere locatie. De heer Pulles: - is het nog zinvol om over de MFA te praten - gezien wat er vanmorgen al in de krant stond. Het lijkt er op dat de beslissingen al zijn genomen. - Wat is er mis gegaan m.b.t. bestemmingsplan - Waarom is er geen rekening gehouden met de hoogte i.v.m. het verschil sportzaal/gymzaal - We hebben nog geen mediabeleid, dus hoezo praten over de HTR- er is nu ook al een nieuwe radiozender in de regio. Mevrouw Merkx: - forse bouwmassa, is dat vanwege het grote aantal woningen dat is gepland of zijn er meer gebruikers gekomen- sportzaal/gymzaal in dit plan valt de sportzaal erg op, maar de sportzaal zou ook ergens anders gepland kunnen worden - parkeren, auto s moeten in de wijk hun plek vinden? Hoe is de berekening van de parkeerbelasting. - plint: het hele gebouw zou een meter lager kunnen zijn. De heer Van den Brand: - sportzaal oogt fors. - Parkeerproblematiek moet beter in beeld - Waar zijn de uitgangspunten van 2005 gebleven. Kun we het oude plan nog uitvoeren? - HTR: het beleidsplan HTR lag niet ter inzage. Wil daar eerst kennis van nemen.

5 Mevrouw Van den Dungen: - In 2005 is unaniem een besluit genomen. Waar is dat nu gebleven. Wat is er in de tussentijd veranderd. - Parkeerprobleem - hoe wordt hier mee om gegaan -- Hoe denken de omwonenden er over De voorzitter geeft vervolgens het woord aan een aantal personen die zich hebben aangemeld om over dit onderwerp mee te praten. De heer Nieuwenbroek (bewoner Nassaulaan): - gisteravond eerste bijeenkomst waarbij de bewoners iets hebben gezien van wat er op die plek gaat komen. Een prettige en heel informatieve bijeenkomst. - aantal discussiepunten genoemd die in het Brabants Dagblad goed zijn weergegeven. - jammer dat raadsleden daar niet bij zijn geweest. Er zijn een aantal argumenten aan de orde geweest, met name over de vraag sportzaal vs sporthal. - eerste indruk: kolossaal bouwwerk (Pentagon, bunker). Waarom? Behoefte van sportverenigingen, vooral volleybalverenigingen. - zoals plan er nu ligt is dat niet te realiseren. Conclusie: oplossing is vlees noch vis. Past totaal niet in de omgeving, zeer onrustig beeld, veel zorg over hangjongeren, extra druk op het parkeren. - sportzaal doet veel afbreuk aan het integratie-idee dat er oorspronkelijk lag.(school en De Mand), schade aan het multifunctionele idee van het pand, slechte integratie met de buurt, kost extra veel geld en het lost voor de sportverenigingen eigenlijk niets op. - dat was de conclusie van gisteravond. De heer Vennix (bewoner Nassaulaan) - in 2004/2005 ooit een eerste schets (footprint) in de krant gestaan van mogelijke bebouwing op die locatie.(h-achtig gebouw met Ei in het midden waar de sportvoorziening zou komen. - sindsdien stil gebleven vanuit de gemeente richting bewoners. - bewoners op het allerlaatste moment begin deze week uitgenodigd, verdient niet de hoofdprijs. - doelstelling multifunctionele accommodatie, creëren van bijzondere woonvormen, verscheidenheid in woonvormen is goede zaak. - bij een basisschool hoort een gymzaal, die was ook aanwezig. Dus als er een basisschool in het complex komt, is het logisch dat daar een gymzaal terugkomt en géén sportzaal. Noemt de bezwaren van een sportzaal, met name extra (parkeer)druk op de omgeving. Mevrouw Vennings (lid dagelijks bestuur van HTR): - spreekt teleurstelling uit over het feit dat de raadsleden niet in het bezit zijn van beleidsplan, immers dat voegt informatie toe t.b.v. de meningsvorming vanavond. Wat is de reden daarvan? Wethouder Van de Bos merkt op dat hij hier niets van begrijpt. De stukken zijn op tijd aangeleverd (op speciaal verzoek ook nog digitaal) zodat ze verspreid konden worden. Die stukken zijn naar de griffie gegaan. Niet duidelijk wat er fout is gegaan.

6 Mevrouw Vennings verzoekt de betreffende stukken met spoed naar de raadsleden te zenden. Dit wordt toegezegd. De heer Pulles: is de conclusie juist dat wat er nu voorligt voor de bewoners niet acceptabel is? De heer Nieuwenbroek: de discussie ging vooral over de vraag gymzaal of sportzaal. In die discussie is gezegd: het is vlees noch vis, qua grootte, qua kolossaliteit. Sportzaal lijkt er tegen aan geplakt. Kernvraag: waarom toch die sportzaal? De heer Van Thorn (bewoner Nassaulaan): - er ligt een verzoek van een volleybalvereniging om een nog groter complex te bouwen, omdat men twee velden wil hebben voor competitiewedstrijden en trainingen. Op dit moment is de capaciteit 1,5 veld. Verzoekt de raadsleden dit bij de overwegingen te betrekken. De heer Heijnen (Palet): laat duidelijk zijn dat voor de kerngebruikers van de MFA een gymzaal méér dan voldoende is. De discussie gymzaal-sportzaal gaat buiten de kerngebruikers om. Wethouder Van den Bos: - Krant: geen persbericht van de gemeente. Dit is nog steeds een informatiefase. Graag een besluit in de raadsvergadering van 26 juni Voorkeur van de omwonenden gaat uit naar gymzaal. Wethouder Vaan den Bos zelf gaat voor de gymzaal en géén ruimte voor de HTR. - Het is geen nieuw plan. De uitgangspunten van de raad zijn nog steeds leidend op 1 uitzondering na: de raad heeft besloten tot een sportzaal de keuze zou nu zijn een gymzaal. - Jan zijn de contracten getekend met Woonveste - Bestaande informatie uit 2005 kan opnieuw worden verspreid. Dat is niet dezelfde situatie als nu in Na de zomer wellicht meer info - niet nu binnen 14 dagen - over de Hoge Heide. Idem over mediabeleid. - M.b.t. de parkeerdruk: zodra de info bekend is zal die aan de raad medegedeeld worden. Alle opties zullen worden meegenomen bij het onderzoek. Zoals de planning nu voorligt moeten we uitgaan van eind 2009, begin 2010 (dan moeten alle procedures meezitten en moet er draagvlak zijn in de buurt). Dat zijn geen goede berichten voor de school en de buurt. - HTR heeft inderdaad geschiedenis in Drunen. - anderhalve meter verdiept bleek niet te kunnen vanwege grondwaterstand. - geheel of halfverdiept: het is mogelijk daar een parkeerkelder te bouwen. Extra kosten: 1 à 2 miljoen. Bij de buurt zou dit in goede aarde vallen. - gaat uitvoerig in op de verschillende aspecten van het voorliggende ontwerp, de eigen beleving daarvan en de reactie van de bewoners daarop. - er wordt niet gesproken over renovatie van sporthal De Hoge Heide. De discussie over sportaccommodaties en de behoefte daaraan zal opnieuw opgestart worden. - huisvesting HTR is een apart traject.

7 De heer Knuvers: stelt dat de raad wel inzicht moet hebben in de consequenties van het terugdraaien van een sportzaal naar een gymzaal voor de sportvoorzieningen. Als die niet duidelijk zijn kan er 26 juni 2007 géén besluit worden genomen. Mevrouw Van den Dungen: - zijn de argumenten waarom destijds voor een sportzaal ipv een gymzaal is gekozen duidelijk? Wil die graag vóór de raadsvergadering nog hebben. In die discussie heeft sporthal De Hoge Heide nadrukkelijk een rol gespeeld. De heer Pulles: als de portefeuillehouder op 26 juni 2007 een besluit van de raad wenst, dan zullen alle ins and outs bij de raad bekend moeten zijn. - startnotitie mediabeleid - de status van De Hoge Heide, want dat kun je niet loskoppelen, gezien eerdere besluitvorming in de raad. Wethouder Van den Bos: als al die informatie gegeven moet worden voorafgaand aan de besluitvorming dan zit er niets anders op dan aan de buurtbewoners te berichten dat het project vertraagd worden tot tenminste Misschien is het haalbaar om na de zomervakantie iets te presenteren over De Hoge Heide en over het mediabeleid, maar niet binnen nu en twee weken. Het verzoek aan de raad is daarom om zich sec te richten op dit project en de discussie zuiver te houden. De voorzitter merkt op dat er nog een aantal vragen niet beantwoord is. De heer Jansen: - destijds gepresenteerde schets gebaseerd op toen bekende informatie. Op die basis heeft men HEVO gevraagd om een stedenbouwkundige analyse van de bouwmassa te maken. HEVO was toen nog niet helemaal klaar met het programma. Nog niet bekend of er woningen op zouden komen en hoeveel,dus was ook de parkeerbalans nog geen volledig verhaal. Ging dus uit van een minder intensief programma dan waarmee wij in oktober 2006 door Woonveste op pad zijn gestuurd. De heer Van de Brandt stelt dat de uitgangspunten van 2005 andere waren dan de uitgangspunten die nu gelden, in 2006 is er een ander uitgangspunt gekozen. Wethouder Van den Bos: de basis is het verhaal van HEVO, maakte onderdeel uit van de contracten die getekend zijn met Woonveste. Daarnaast is er een consultatieronde geweest over de afspraken met Woonveste en de financiële verplichtingen en de hele doorrekenexercitie is ook door de raad behandeld en dat was het complete verhaal dat is verwoord in het contract met Woonveste. De heer Jansen: - Oktober 2006: HEVO rapport. Besluit raad om gymzaal te vervangen door sportzaal was daarin niet verwerkt.. Tijdens presentatie bij Woonveste werd dat besluit kenbaar gemaakt. - waarom gymzaal/sportzaal op die hoek? Andere lokalisering nadelig voor kerngebruikers en basisschool Palet. Palet wil complete programma op de begane grond realiseren. Ook financieel probleem: bouwen op een gymzaal/sportzaal is erg duur.

8 5. Bovendien moet een sportzaal 7 meter hoog zijn en niet 5,50 meter. Daardoor heel erg gesloten wand aan de achterkant van 9 meter hoog. Cello-woningen als soort parachute boven op het gebouw. Onwenselijk. - op zoek naar andere plaats. Geeft toelichting op de indeling van het gebouw voor de verschillende functies. Ingewikkelde puzzel. - steeds uitgegaan van sportzaal. Vervolgens door gemeente een halt toegeroepen met verzoek om het plan te bekijken uitgaande van een gymzaal. - geeft toelichting op invulling parkeervoorzieningen. - in oktober 2006 was bekend dat dit plan niet in het bestemmingsplan paste en dat daarvoor een ZPP moest worden gestart. De heer Troost: merkt op dat aanvankelijk de gedachte was dat dit plan binnen het bestemmingsplan gerealiseerd zou kunnen worden. Dat bleek niet het geval, vandaar een ZPP. Bestemmingsplan niet tijdig klaar, vandaar een procedure art. 19, lid 1 WRO. De heer Jansen: - plint: gekeken of het plan verdiept kon worden. Legt uit waarom dit technisch niet mogelijk bleek. Zonder hoge kosten is een verdieping van maximaal 30 cm haalbaar. - geeft toelichting op vormgeving plint: optimalisatie van hoogte, ruimtes, massa. - licht nog toe dat als je het gebouw verlaagt je ook het bijbehorende terrein moet verlagen en daar speelt het probleem van het grondwater. Er wordt nog aandacht besteed aan de extra verkeersbewegingen bij een sportzaal in vergelijking met een gymzaal. De cijfers zijn nog niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan. Wat extra aantallen betreft lijkt het mee te vallen, het gaat met name om de extra verkeersbewegingen in de avonduren. Er moet ook rekening worden gehouden met extra verkeersbewegingen in de weekends (als er toernooien gehouden worden). Op de vraag van de voorzitter of de gegevens betreffende de parkeervoorzieningen en de verkeersbewegingen nog voor de raadsvergadering van 26 juni 2007 beschikbaar kunnen komen antwoord wethouder Van den Bos dat dat niet mogelijk is. Als de raad al die informatie wil hebben moet er een andere datum worden bepaald waarop dit voorstel behandeld gaat worden. Dan kan het niet 26 juni De voorzitter sluit het informatieve deel over dit onderwerp af onder dankzegging aan de bewoners voor hun inbreng. De heer Troost meldt dat in de pauze de mogelijkheid bestaat om de maquette te bekijken. Integraal Huisvestingsplan Presentatie door de heer J. Vos (beleidsmedewerker OWZ) - status van het plan en de inhoud van het plan - koppeling met het huisvestingsoverzicht - onderwijsprognose - ruimtebehoefte in het onderwijs - conclusies en vervolgstappen.

9 Aan de schoolbesturen is gevraagd schriftelijk te reageren voor de raadsvergadering van 26 juni Informatievragen: Mevrouw Verhey-Verreijt: - blz. 3 De Leilinde: 1,6% kinderen uit Aalburg, moet 60% zijn, 18 kinderen uit gemeente Heusden rest uit Aalburg? - lege lokalen na schooltijd: geen optie, gezien situatie bij Palet met buitenschoolse opvang.- Olaf Palme: wat gaat gebeuren met Brede School en wat in Oudheusden? En wat gaat er gebeuren met d Oultremont, is die eigendom van de Gemeente of van het OMO? Mevrouw Merkx: - heeft idee dat cijfers, gebaseerd op de prognoses, niet helemaal kloppen. Voorbeeld: cijfers Het Vlot. - relatie cijfers met woningen die gebouwd worden, lijkt ook niet te kloppen - minder lokalen nodig, hoe verhoudt zich dat tot het voornemen om nog 2 Brede Scholen te bouwen? - hoe zit het met voor- en naschoolse opvang in relatie tot beschikbare lokalen? Hoe wordt dat in de praktijk uitgewerkt? Moet de raad daar nu al een mening over geven? De heer Pulles: - blz. 3: Vervolgstappen: wellicht dat complete herschikking van schoolgebouwen gewenst is. Had verwacht dat daaraan in de vervolgstappen al enige inhoud aan gegeven zou worden. Geeft als voorbeeld ontwikkeling Geerpark en locatie Innoseeds. De heer Knuvers: - overleg met scholen belangrijk, die betrekken bij overleg over leegstand en herschikking. - aanbeveling aan college om een beleidsrijke invulling te geven aan het huisvestingsbeleid onderwijs. Wethouder Van den Bos: - is de eerste keer dat we op basis van IHP moeten constateren dat we in de toekomst geconfronteerd worden met behoorlijke leegstand - daarnaast ontwikkeling wetgeving en multifunctionele accommodaties - vraag is: hoe kunnen we een aantal zaken combineren - deel te raad de visie dat we naar de toekomst gericht moeten kijken hoe we met deze leegstand omgaan in relatie tot de wijk waar de school zich bevindt. Dat betekent het maken van wijkanalyses en vanuit de wijkbehoeften de discussie voeren wat er met die leegstand moet gebeuren - het gaat bij dit voorstel om het vaststellen van een IHP in enge zin, om daarmee in formele zin te doen wat moet, om vervolgens in het najaar met de raad (en samen met de scholen) te discussiëren over hoe met de toekomstige ontwikkelingen om te gaan. De heer Pulles: - is, gelet op het betoog van de wethouder, van mening dat punt 2 van het besluit moet worden aangepast. Want er moet blijkbaar nog het nodige worden uitgewerkt. Wethouder Van den Bos zegt toe die formulering te zullen aanpassen. - Op het moment dat de onderwijsbestemming van de Bolster afgaat moet

10 in de volle breedte met het schoolbestuur bekeken worden wat daar moet gebeuren. - voor ontwikkeling Brede School Oudheusen volledig commitment nodig van het onderwijs. Vragen geformuleerd die naar beide schoolbesturen gaan. Als daaruit voldoende draagvlak binnen het onderwijs blijkt, dan proces weer oppakken. De heer Vos geeft nog een toelichting op een aantal cijfers. Deel 2: MENINGSVORMING EN STATUSBEPALING 7. SpreekrechtMevrouw De Wit (dagelijks bestuur HTR): - teleurgesteld, benadeeld, bijlagen niet bij stukken. - nog steeds geen mediableid. - blij met huidige tussenoplossing, waarvoor dank - licht gebreken huidige accommodatie toe. - toezegging was maximaal 3 jaar. - noemt minimale eisen voor TV- en radiostudio, zoals opgenomen in Beleidsplan. - voorkeur nog steeds MFA Vliedberg. Pand Jacob van Lennepstraat ongeschikt. Geschikt maken voor dure en langdurige oplossing. - indien langer dan 3 jaar in huidige ruimte dan ook Trouwzaal mogen gebruiken. Was ook toegezegd. - HTR kan meer, wil meer, maar moet wel over het goede gereedschap kunnen beschikken. 8. Concepten van jaarverslag/jaarrekening 2006 en beleidsplan/begroting ISD A- lijst 9. Integraal Huisvestingsplan Voorstel wordt aangepast. B-lijst

11 10. Stand van zaken Multifunctionele accommodatie Palet Vliedberg Er moet nog de nodige aanvullende informatie komen. B-lijst. Mevrouw Van den Dungen: - veel informatie gekregen, zal die terugkoppelen naar de fractie. - beleidsplan HTR bij overwegingen betrekken. - moet mogelijk zijn 26 juni 2007 een besluit te nemen. Mevrouw Merks: - meningsvorming in de raad. Heeft indruk dat men er dan wel uitkomt. Mevrouw De Wild: - voorlopig standpunt: geneigd de wethouder te volgen met name t.a.v. gymzaal, ondanks eerder raadsbesluit - voor HTR moet goede oplossing komen, maar moet dat op deze plek en in deze fase van het proces. De heer Van den Brandt: - gezien informatie: gymzaal i.p.v. sportzaal. Eerder besluit in heroverweging nemen. Sportzaal betekent kolossaal gebouw. - HTR moet in MFA ondergebracht kunnen worden. De heer Knuvers: - als er voldoende argumenten zijn, bereid zijn eerder besluit te heroverwegen. - uit oogpunt van integrale veiligheid, sportzaal daar niet bouwen. 11. RondvraagVan de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt. 12. SluitingNiets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering.

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Aanwezig: P.C.M. Verboven voorzitter A. Emmen griffier C.A.M. van Bokhoven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving.

BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. Aanwezig: mw. I. Dekker voorzitter A.J. Emmen griffier R.. Boersma

Nadere informatie

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen CONCEPT BESLUITENLIJST Openbare informatievergadering Cluster Ruimte van de gemeente Heusden op dinsdag 16 oktober 2007 van 20.05 tot 21.45 uur in het Gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris : De heer A.J. Emmen, griffier Leden : De heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herinrichting Sportpark IJsseloever Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14114 Datum : 19 juni 2012 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 Aanwezig: Griffier drs. H.P.T.M. Willems, voorzitter A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts ing.

Nadere informatie

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 College V200701161 Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Bijgevoegd treft u aan de concept-agenda s voor de Informatievergaderingen van

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR Voorzitter Griffier H.P.T.M. Willems

Nadere informatie

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 26 juni 2007 Aanwezig: drs. H.P.T.M. Willems voorzitter A.J. Emmen griffier Aanwezige leden ing. A.G.M. van Bladel

Nadere informatie

Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO)

Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO) Zaaknummer: OWZIK10 Onderwerp Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO) Collegevoorstel Inleiding Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heusden (verder

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 6 oktober 2009 Onderwerp: Eindrapportage onderzoek capaciteit binnensportaccommodaties 2009. Voorgesteld besluit: 1.

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-06-2011 11-063 Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Gevraagde beslissing 1. Instemmen

Nadere informatie

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme Samenvatting: Inleiding: Tijdens het OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg) op 1 september jl. heeft Stichting Scala verzocht om de in het HVO 2003 toegekende gelden voor de vervanging van 4 noodlokalen

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig

Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u. Aanwezig Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 24 juni 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 19.00u-23.33u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD)

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD) Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (Voor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) Vergadering 12 juni

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 23 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 22-03-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 16 november 04, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter Griffier A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad V200900758 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 21-07-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 agendapunt 12. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 13 mei 2015

Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 agendapunt 12. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 13 mei 2015 Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 agendapunt 12 Aan: De Gemeenteraad Vries, 13 mei 2015 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet voor brede school (of vervanging/renovatie scholen) te Vries Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding.

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding. Aan de Raad Made, 3 februari 2009 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 26-02-2009 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Sociaal-culturele accommodaties Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 toezegging Datum toezegging status Verwachte 1. Jaarstukken 2007: Huisvesting sportaccommodaties Het

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Raad V200901121 versie 1 december 2009

Raad V200901121 versie 1 december 2009 Raadsvoorstel Inleiding: Sinds 2002 worden de vergaderingen van de gemeenteraad door camera geregistreerd en integraal uitgezonden op het televisiekanaal van de Heusdense lokale omroep HTR. Sinds de vaststelling

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking 10 HET FUNDAMENT APRIL 2014 Steeds meer gemeentes bouwen, vaak vanuit financiële overwegingen, multifunctionele

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014), dhr. E.K.H.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaam : 14 juni 2012 Portefeuillehouder : A. Dijkstra Punt : [07] Behandelend ambtenaar : Anja Buma / Gerard de Haan Doorkiesnummer : (0518) 452918 / (0518) 452964 Onderwerp

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002.

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Aanwezig: De heren De Hart, Van Helvoort, Van den Hoven, Kamps, Van Mierlo, Nieuwkerk, Van Spaandonk en Verboven. Verder aanwezig:

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 989 Ruimte en Milieu Meningsvormende nota Toekomstbestendige zorgvoorzieningen Alverna Wijchen, 31 januari 2017 Geachte leden van de raad, Inleiding Naar aanleiding van het

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Raadsvoorstel Zaak : 00483750 Onderwerp Integraal Huisvestingsplan onderwijs 2017-2026 Portefeuillehouder De heer W.A. van Engeland Datum raadsvergadering 20 december 2016 Samenvatting Op 29 september

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg

RAADSVOORSTEL. Eikenstein - Vervolg RAADSVOORSTEL Eikenstein - Vervolg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 29 november 2018 Opsteller R. van Veen Debat 18 december 2018 Zaak/stuknummer 290743 Raadsvergadering 15 januari 2019 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Inspraakverslag Voorontwerp Bestemmingsplan Generaal Winkelmanlaan

Inspraakverslag Voorontwerp Bestemmingsplan Generaal Winkelmanlaan Inspraakverslag Voorontwerp Bestemmingsplan Generaal Winkelmanlaan Het voorontwerp bestemmingsplan Generaal Winkelmanlaan heeft ter inzage gelegen van 15 oktober tot en met 25 november 2015. Gedurende

Nadere informatie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Verslag van de openbare vergadering van de commissie Presentaties, gehouden op maandag 2 november 2015 om 20.00 uur

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni 2010 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken 1 Politieke Markt - 2 Vaststellen besluitenlijst voorrondes d.d. 18 mei

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 23 januari Voorstel van : college van burgemeester en wethouders. Onderwerp : Kadernota ODBN 2019

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 23 januari Voorstel van : college van burgemeester en wethouders. Onderwerp : Kadernota ODBN 2019 GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 23 januari 2018 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Kadernota ODBN 2019 Samenvatting De gemeente Boekel werkt op diverse beleidsgebieden

Nadere informatie

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016 Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties donderdag 13 oktober 2016 Welkom & opening Nanny Roelen Agenda 1. Welkom Nanny Roelen, avondvoorzitter 2.Opzet IKC Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Stijn Smeulders / september 2017

Stijn Smeulders / september 2017 Agendapunt commissie: 5.4 steller telefoonnummer email Stijn Smeulders 06-14164246 stijn.smeulders@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 280559/287224 21 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert.

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert. Heemstede Bloemendaal Kwartaalbrief Implementatie Omgevingswet November 2017 Registratienummer:2017022100 Op 29 juni 2017 in Heemstede en op 6 juli 2017 in Bloemendaal heeft u een besluit genomen over

Nadere informatie

Maassluise Onderwijs Raad

Maassluise Onderwijs Raad Maassluise Onderwijs Raad Concept verslag bijeenkomst MOR/Gemeenteraad op donderdag 17 september 2015 PLAATS : Albedacollege, De Vloot 68 TIJD : 20:00 21:30 uur Aanwezig: De heer A.J. Storm (voorzitter)

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Notitie Kansen voor starters 1 april 2008 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffiemedewerker

Nadere informatie

Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang uur.

Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang uur. R.T.G. - Ruimte I Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte I d.d. 4 oktober 2011 aanvang 19.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden RTG: de heren Rots, Navis, Van Duijvenvoorde, Klein

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

VERSLAG. 4. Bestuursrapportage Doel/beslispunt(en): de leden van het algemeen bestuur wordt gevraagd: 1. De concept-bestuursrapportage te bespreken.

VERSLAG. 4. Bestuursrapportage Doel/beslispunt(en): de leden van het algemeen bestuur wordt gevraagd: 1. De concept-bestuursrapportage te bespreken. VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 11 december 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort de heer R. de Vries (voorzitter) de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn Mevrouw

Nadere informatie

Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Voorzitter,

Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Voorzitter, Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein Voorzitter, Het dossier renovatie van het gemeentehuis is voor vele raadsleden een bijzonder dossier, een dossier waar we niet nog eens mee te maken zullen krijgen.

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven).

Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven). PLANNING RAADSNOTA S 2013, STAND VAN ZAKEN AUGUSTUS 2013 Nota bene: wijzigingen ten opzichte van planning mei 2013 staan cursief aangegeven). Dit overzicht van raadsnota s kent een nieuwe opzet. Er is

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 Onderwerp: Bouwkundig aanpassen van het Varendonck College op basis van een doordecentralisatieovereenkomst Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

Centrumplan Heteren Introductie

Centrumplan Heteren Introductie 1 november 2006 Centrumplan Heteren Introductie Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het centrumplan Heteren. Hiermee wil ik de inwoners van Heteren op de hoogte houden van de vorderingen van het centrumplan.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter.

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter. CONCEPT-BESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden woensdag 17 oktober 2007 aanvang 19.30 uur Raadzaal stadhuis in Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00533741 Onderwerp Exploitatie het Run 2018 Portefeuillehouder Wethouder K. van Bokhoven Datum raadsvergadering 20 februari 2018 Samenvatting Op 7 november 2017 is de situatie aangaande Stichting

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *Z00D98722F6* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\313 Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07500 Datum: 17 november

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Datum raadsvergadering n.t.b.

Datum raadsvergadering n.t.b. Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 4 april 2017 Datum raadsvergadering n.t.b. Nummer raadsvoorstel 2017-405 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting), jeugdbeleid,

Nadere informatie

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013 Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Geachte commissieleden, Introductie Mij is slechts 5 minuten gesprekstijd

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie