BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST van de openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Samenleving. Aanwezig: mw. I. Dekker voorzitter A.J. Emmen griffier R.. Boersma VVD C.P.P.M. van den Brandt Gemeentebelangen C.A.M. van Bokhoven Lijst Van Bokhoven mw. A.C.A. Couwenberg VVD A.L.J. van Delft DDE2002 mw. J.M.C.J.M van den Dungen Heusden Eén mw. M.A.T. Merkx GroenLinks mw. M. Mulder PvdA mw. D.M.J. Rijnders-Huisman CDA mw. A. van Rooy DMP W.D. Schipper Heusden Eén E.W.H.M. van Spaandonk DDE2002 P.C.M. Verboven GroenLinks mw. J. Verheij-Verreijt Gemeentebelangen Verder aanwezig: mw. J Verbiesen (Teammanager Team Ondersteuning Leefomgeving) mw. A van Eijken (Team Ondersteuning Leefomgeving) mw. B. Brouwer, directeur Stichting De Aleph R. Berger, voorzitter Stichting Muziekopleiding Heusden, De Muzenberg Aanwezige wethouders: M.G.M. van der Poel R. van den Bos A.A.G. van Mierlo Deel 1: INFORMATIEF OpeningDe voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezig 1. welkom Vaststelling van de agendade agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Spreekrecht. De voorzitter meldt dat mw. Brouwer en de heer Berger aanwezig zijn om een korte toelichting te geven op de recente stand van zaken met betrekking tot de herstructurering van het muziekonderwijs in de gemeente Heusden. Vaststelling van de besluitenlijst van de op 13 juni 2007 gehouden openbare informatievergadering (voor zover betrekking hebbend op het cluster samenleving) Bij de aanwezig staat vermeld mw. Van Liend, directeur ISD, dit moet zijn mw. Van Limpt. De besluitenlijst zal hierop worden aangepast. Voor het overige wordt de besluitenlijst ongewijzigd vastgesteld.

2 5. 5. Herstructurering Muziekonderwijs. De voorzitter nodigt de heer Berger uit om een korte toelichting te geven. De heer Berger (voorzitter Stichting Muziekopleiding Heusden, De Muzenberg): - licht de startnotitie toe. - titel: Kunstencentrum Heusden, partner in kunsteducatie. - geeft antwoord op vraag: waarom één kunstencentrum voor Heusden waarin alle kunstdisciplines worden ondergebracht nodig is en wat willen we bieden aan de inwoners van de gemeente Heusden en wat is daarvan de meerwaarde. - samenvoeging van De Aleph, het Heusdense deel van het CMD en De Muzenberg. - iedereen kan er terecht voor alle vormen van kunsteducatie, cursussen, exposities, optredens, voorstellingen, demonstraties enz. - er is sprake van samenwerking en kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines, niet alleen in het centrale gebouw, maar ook in de dependances in de kernen. - bundelen van activiteiten en disciplines stelt beter in staat om kwaliteitsverbetering te realiseren en continuïteit te waarborgen. - voor de gemeente: één aanspreekpunt waar alle afspraken gemaakt kunnen worden. - missie: kunst, kunstenaars en publiek samenbrengen, kunstzinnige vorming en kunsteducatie, actief en passief, voor jong en oud, individuen en groepen, in een professionele sfeer. - totaalaanbod: muziek, beeldende kunst, dans, literatuur, architectuur etc. - noemt enkele voorbeelden die tot synergie tussen disciplines kunnen leiden. - de startnotitie bevat ook een financiële paragraaf, een financiële onderbouwing, aantal nodige docenten (voltijd en deeltijd), verwacht aantal cursisten: subsidie: 57% van totale inkomende geldstroom.(bij vergelijkbare instellingen ligt dat aanzienlijk hoger). - aandachtspunten: huisvesting, personele aangelegenheden, vaststelling en taakverdeling staf etc. - in startnotitie ook een voorstel voor de subsidievorm. - startnotitie en start kunstencentrum opmaat voor opstellen nota Cultuurbeleid. - voornemen is om te starten per 1 augustus merkt op het jammer te vinden dat de startnotitie nog niet is aangeboden aan de raad. Mevrouw Merkx (GroenLinks): - is streven om te starten in augustus 2008 realistisch? De heer Berger: - instellingen kunnen op 1 augustus 2008 klaar zijn om te starten. - er zal veel overleg met de gemeente nodig zijn. - personele aangelegenheden moeten goed geregeld worden.

3 - in startnotitie wordt ook gepleit voor een stuk nieuw beleid, waardoor wellicht wat meer subsidie nodig zou zijn. De heer Van Bokhoven (Lijst Van Bokhoven): - vraagt zich af of de juiste versie van het besluit voorligt. Mevrouw Van den Dungen (Heusden Eén) wijst er op dat een nieuwe versie van het raadsbesluit ( ) is toegezonden. - verwijst naar raadsbesluit van 29 juni daarna heeft het college nog een informatieve notitie naar de raad gezonden. - een door de fractie DDE2002 ingediend amendement is door het college overgenomen. Daarin werd gevraagd om een volledige financiële analyse van alle te onderzoeken varianten en het doorrekenen van de financiële consequenties daarvan. - de genoemde startnotitie is niet beschikbaar. - kortom: de basis voor besluitvorming is smal. - geen samenwerking met Dongen en Gilze-Rijen, géén samenwerking met Waalwijk, Heusden heeft de samenwerking opgezegd. Heusden staat dus alleen. Op die manier blijft er niet veel meer over dan een lokale variant. - wil wel meegaan met verdere ontwikkeling, maar het gaat te ver om nu al een keuze te maken voor een lokale variant, zonder dat de financiële onderbouwing en de startnotitie beschikbaar zijn Mevrouw Van den Dungen (Heusden Eén): - beoordeelt voorstel positief. - fractie is altijd voorstander van een lokale variant geweest. - het opheffen van de gemeenschappelijke regeling is een heikel punt,- overname Heusdens deel van het CMD betekent dat er geen risico s ontstaan in de sfeer van wachtgeldverplichtingen. - het is belangrijk dat de operatie budgettair neutraal verloopt. - is akkoord met het voorstel, jammer dat de startnotitie niet beschikbaar is. - graag informatie over het te volgen tijdpad. De heer Verboven (GroenLinks): - fractie altijd voorstander geweest van de lokale variant, gelooft in synergie. - sluit zich verder aan bij de woorden van mevrouw Van den Dungen. - is akkoord met het voorstel. - merkt op dat het college het destijds overgenomen amendement nog steeds niet heeft uitgevoerd. - dat we door allerlei omstandigheden uitkomen op een lokale variant is niet relevant. - het college moet gewoon het amendement uitvoeren. De heer Van den Brandt (Gemeentebelangen): - is het eens met de opmerking van de heer Van Spaandonk over het niet uitvoeren van het amendement. Het college had tussentijds een berichtje naar de raad kunnen sturen dat op basis van voortschrijdend inzicht de lokale variant als de meest wenselijke werd beschouwd, dan had de raad dit kunnen bekrachtigen.

4 - verwijst naar de discussie die in De Efteling heeft plaatsgevonden, waar de regionale variant uiteindelijk van tafel verdween. - bleef over een semi-lokale en een lokale variant, waarbij de fractie een voorkeur had voor de lokale variant, afhankelijk van kosten en consequenties. - graag duidelijkheid over het verbreken van de samenwerking met Waalwijk. - akkoord met de weg die nu wordt ingeslagen. - valt onder de verplichtingen óók: de prestatie- en kwaliteitsnormen? Zo nee, dan expliciet aangeven dat als voorwaarde geldt dat die normen tijdens het herstructureringsproces gehandhaafd moeten worden. - het is noodzakelijk om nu een start te maken met het formuleren van een visie op het muziekonderwijs door middel van de cultuurnota (kaderstelling). - gaat ervan uit dat de nieuwe organisatie er per 1 augustus 2008 ook daadwerkelijk staat. De heer Van Bokhoven (Lijst Van Bokhoven): - sluit zich aan bij de woorden van de heer Van den Brandt. - wens van de raad en de bevolking om te komen tot een lokale variant. - zal hele klus zijn om zaken soepel te laten verlopen. Speciale aandacht gevraagd voor personeel, zodat die niet tussen wal en schip vallen. Mevrouw Rijnders-Huisman (CDA): - sluit aan bij vorige sprekers: lokale variant is een goed voorstel. - jammer dat het zo lang heeft geduurd en dat er tussentijds geen informatie is verstrekt. - mist de financiële onderbouwing. - budgettair neutraal: t.o.v. welke situatie? Geldt wat de fractie betreft niet alleen voor de korte termijn maar ook voor de toekomst. - principe van lokale variant akkoord. -- uiterlijk 1 augustus 2008 starten, liever eerder. Mevrouw Merkx (GroenLinks): - gaat ervan uit dat herstructurering muziekonderwijs parallel loopt met de opstelling van de cultuurnota. Mevrouw Couwenberg (VVD): - koppeling herstructurering en opstellen cultuurnota niet noodzakelijk, zou mooi zijn, maar is geen voorwaarde. Wethouder Van der Poel: - blij met uitgesproken voorkeur voor lokale variant, was ook de teneur in de vergadering van juni 2006, toen werd ook afscheid genomen van de regionale variant, was een Heusdense beslissing niet een van Dongen of Gilze-Rijen. - naar aanleiding van amendement K+V opdracht gegeven om de financiële consequenties van de overgebleven varianten in kaart te brengen. Dat is gebeurd en het college heeft de raad daarover geïnformeerd via een notitie in februari Conclusie van die globale analyse was: ingeval het personeel/het werk overgenomen zou worden, zou er geen sprake zijn van wachtgeldverplichtingen. - er zat niet zoveel verschil tussen de lokale en de semi-lokale variant,

5 omdat in beide gevallen de gemeenschappelijke regeling opgeheven zou moeten worden. - de kernvraag die overbleef was, welke efficiencywinst kun je behalen door dat met twee gemeenten in plaats van alleen te doen. De inschatting is gemaakt dat het samen doen niet tot een substantieel grotere efficiency zou leiden. - aan de raad wordt gevraagd om, onder de genoemde voorwaarden, een voorkeur uit te spreken voor de lokale variant, dan kunnen de financiële consequenties (die in hoge mate te maken hebben met het personeel) in beeld gebracht worden. - als het financiële plaatje duidelijk is wordt er een definitief besluit genomen tot het opheffen van de gemeenschappelijke regeling. Dat moet tegelijk met de gemeente Waalwijk. In het traject dat met Waalwijk is doorlopen is gekozen voor twee lokale centra voor kunsten, het is niet zo dat de een de gevange is/was van de ander. - nu uitspreken voorkeur voor lokale variant is startsein voor het concreet invulling gaan geven aan financiële consequenties (personeel, cao etc.). - wijst op ontwikkelingen die zich sinds februari 2007 hebben voorgedaan. - cultuurnota wordt voor het einde van 2007 aan de raad voorgelegd. - starten per 1 augustus 2008 is ambitieus. - handhaven prestatie- en kwaliteitsnormen: is een van de voorwaarden. - wijst op de wijze waarop het proces in Waalwijk is verlopen. - waarom is amendement niet uitgevoerd en waarom is dat niet eerder aan de raad gemeld. - destijds gold als uitgangspunt: handhaven van het subsidie voor een periode van 4 jaar. Geldt dat nu ook nog? Mevrouw Van den Dungen (Heusden Eén): - blij met antwoorden van de wethouder en met streefdatum 1 augustus goed werk heeft tijd nodig, er is veel overleg nodig geweest. - vertrouwen in toekomst. Mevrouw Couwenberg (VVD): - ziet voordelen voor gemeente - ziet dat problemen met opheffen van gemeenschappelijke regeling op een eenvoudige manier opgelost kunnen worden en budgettair op een voordelige manier. - graag startnotitie vóór raadsvergadering beschikbaar. Mevrouw Rijnders-Huisman (CDA): - graag globale financiële analyse vóór het raadsbesluit, ook al is het een principebesluit over wel of niet de lokale variant. - budgettair neutraal: daarbij moet aangegeven worden ten opzichte waarvan. - staat achter idee van lokale variant. De heer Van den Brandt (Gemeentebelangen): - voorstel moet B-stuk zijn, gezien alle reacties en de startnotitie die men bij de afwegingen wil betrekken. - heeft nog vraagtekens bij prestatie- en kwaliteitsnormen. Wethouder Van der Poel:

6 - financiële doorrekening gaat gebeuren, na principebesluit. - nu keuze voor lokale variant, is vervolgens basis om te spreken met het CMD en met het personeel en de ondernemingsraad. - uittreden uit gemeenschappelijke regeling moet tegelijk met Waalwijk, betekent gezamenlijk besluit tot opheffen van de gemeenschappelijke regeling. - startnotitie komt via de griffier. - er komt een intentieverklaring tussen gemeente en betrokken partijen. De voorzitter concludeert dat het voorstel als B-stuk zal worden geagendeerd voor de raadsvergadering van 25 september RondvraagVan de rondvraag wordt geen gebruik gemaakt. 7. SluitingNiets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering.

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer

Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Besluitenlijst van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden van woensdag 29 augustus 2007 Cluster Beheer Aanwezig: P.C.M. Verboven voorzitter A. Emmen griffier C.A.M. van Bokhoven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007

BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 27 maart 2007 Aanwezig: Griffier drs. H.P.T.M. Willems, voorzitter A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts ing.

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 6 maart 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR Voorzitter Griffier H.P.T.M. Willems

Nadere informatie

BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van tot uur in het Stadhuis

BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van tot uur in het Stadhuis BESLUITERNLIJST Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 25 september 2007 van 19.30 tot 21.30 uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad V200900758 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 21-07-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis

Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van tot uur in het gemeentehuis Verslag Vervolg van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op woensdag 17 december van 20.00 tot 23.35 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: drs. H.P.T.M. Willems drs. E.J.M. de

Nadere informatie

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter.

De heer C.A.M. van Bokhoven, plaatsvervangend voorzitter. CONCEPT-BESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de raad van de gemeente Heusden woensdag 17 oktober 2007 aanvang 19.30 uur Raadzaal stadhuis in Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening 2. Vaststelling agenda vastgesteld 3. Spreekrecht geen insprekers

Nr. Agendapunt 1. Opening 2. Vaststelling agenda vastgesteld 3. Spreekrecht geen insprekers Besluitenlijst informatievergadering Samenleving (oor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) ergadering 21 april 2011

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Raad 200901065 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 10-11-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de onderwerpen

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur.

De voorzitter opent de vergadering vanwege een technisch mankement wat later, om uur. CONCEPTBESLUITENLIJST Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 19 februari 2008 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Cluster ruimte Voorzitter: C.M.M. Musters

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 16 maart 2005 Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris : De heer A.J. Emmen, griffier Leden : De heer

Nadere informatie

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen

M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M.Groen CONCEPT BESLUITENLIJST Openbare informatievergadering Cluster Ruimte van de gemeente Heusden op dinsdag 16 oktober 2007 van 20.05 tot 21.45 uur in het Gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige

Nadere informatie

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN)

A.A.G. van Mierlo, M. Poel, M. Buijs, R. van den Bos, H. van der Ven, B.M. Groen. T.M. de Laat (DMP), M. de Wild (PvdA), W.D. Schipper (Heusden EEN) CONCEPTVERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 23 september 2008 van 19.30 tot 23.00 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: Wethouders:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004)

Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Besluitenlijst van de vergadering van de adviescommissie voor Inwonerszaken van 1 december 2004 (vervolg van de vergadering van 24 november 2004) Aanwezig Voorzitter : De heer C.A.M. van Bokhoven Secretaris

Nadere informatie

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD)

(Gemeentebelangen), griffier,couwenberg (VVD) Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (Voor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) Vergadering 12 juni

Nadere informatie

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter

Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 16 november 04, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter D.H. van Helvoort plv. voorzitter Griffier A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 23 april 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezig: Wethouders: de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare extra vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 8 september 2009 van 19.30 tot 22.40 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E.

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis

CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis CONCEPT-VERSLAG Openbare gemeenteraadvergadering Heusden op dinsdag 6 november 2007 van 19.30 tot 21.10 uur in het Stadhuis Voorzitter: H. Willems Raadsgriffier: A. Emmen Aanwezige leden: J.M.A. Aerts

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 12 mei 2009 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M. Willems E. de Graaf

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad 200900766 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 29-09-2009 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college:

Stukken ter kennisname aan de raad en ter afdoening in handen college: Ingekomen stukken Raad 200901467 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 09-02-2010 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 23 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 22-03-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 25 maart 2008 van 19.30 tot 22.40 uur in het stadhuis Cluster bestuur Voorzitter: C.A.M. van Bokhoven (plv. voorzitter) Commissiegriffier:

Nadere informatie

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis VERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 6 januari 2009 van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems burgemeester Raadsgriffier: E. de Graaf

Nadere informatie

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Verslag informatievergadering van de gemeente Heusden op woensdag 26 november 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 9 september 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen Cluster Samenleving

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 9 september 2008 om uur in het gemeentehuis Vlijmen Cluster Samenleving Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op dinsdag 9 september 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen Cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003.

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003. Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 16 april 2003. Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer A.J. Emmen Leden : De heer A.A.M. van Bokhoven De heer C.P.P.M.

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 mei 2011 van 19.30 tot 21.50 uur in het gemeentehuis Voorzitter: H.P.T.M. Willems Raadsgriffier: E.J.M. de Graaf Aanwezige leden:

Nadere informatie

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011

Advies raadswerkgroep grote projecten 18 mei 2011 Inleiding Deze notitie bevat een advies van de raadswerkgroep informatievoorziening grote projecten over hoe de kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad bij projectmatig werken (PMW) verder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 26 februari 2003

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 26 februari 2003 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 26 februari 2003 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer A.J. Emmen Leden : De heer A.A.M. van Bokhoven De heer C.P.P.M.

Nadere informatie

M.G.M. van der Poel, M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M. Groen

M.G.M. van der Poel, M. Buijs, R. van den Bos, A.A.G. van Mierlo, B.M. Groen CONCEPTBESLUITENLIJST Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 11 maart 2008 van 19.30 tot 19.45 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden:

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van uur tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 22 mei 2014 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Tot agendapunt 8: Vanaf agendapunt

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 1 juni 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 College V200701161 Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Bijgevoegd treft u aan de concept-agenda s voor de Informatievergaderingen van

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

: Jaarrekening 2004 en begroting 2006 van het Centrum voor Muziek en Dans

: Jaarrekening 2004 en begroting 2006 van het Centrum voor Muziek en Dans Raad : 20 december 2005 Agendanr. : Doc.nr : B200508718 Afdeling: : Educatie, Welzijn en Zorg RAADSVOORSTEL Onderwerp : Jaarrekening 2004 en begroting 2006 van het Centrum voor Muziek en Dans Toelichting

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 15 januari 2003

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 15 januari 2003 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 15 januari 2003 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer M.J.P.M. Post Leden : De heer A.A.M. van Bokhoven De heer

Nadere informatie

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstel Inleiding:In 2006 is met de fractievoorzitters de afspraak gemaakt dat er in de loop van 2007 een functioneringsgesprek zou worden gehouden met de burgemeester. In het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 29 juni en 3 juli 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige

Nadere informatie

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de informatieve bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 18 mei 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier M. Kuper A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A. Aerts

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208. : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL

Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208. : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL Raad 11 februari 2003 Agendanr. : Doc.nr : B2002 17208 Afdeling: : Educatie en Welzijn RAADSVOORSTEL Onderwerp : Heroriëntatie Centrum voor Muziek en Dans; instemming met de Notitie Aanzet voor een nieuwe

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van tot uur in het stadhuis Cluster Beheer CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 4 juni 2008 van 19.30 tot 20.45 uur in het stadhuis Cluster Beheer Voorzitter: Commissiegriffier: Aanwezige leden: Wethouders

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Griffier Mevr. drs. E.J.M. de Graaf. 1. Opening. 2. Vaststelling agenda Vastgesteld. 3. Spreekrecht Geen insprekers

Griffier Mevr. drs. E.J.M. de Graaf. 1. Opening. 2. Vaststelling agenda Vastgesteld. 3. Spreekrecht Geen insprekers Besluitenlijst informatievergadering Bestuur en Beheer (oor meer informatie over deze vergadering kunt u het audioverslag raadplegen op onze website onder het kopje raadsinformatie) ergadering 24 april

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 10 november 2009 van 19.30 tot 23.05 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier (plv.): Aanwezige leden: Wethouders: Afwezigen:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12

Vaststelling van de agendade agendapunten 10 (Integraal Huisvestingsplan) en 12 BESLUITENLIJST van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden van dinsdag 26 juni 2007 Aanwezig: drs. H.P.T.M. Willems voorzitter A.J. Emmen griffier Aanwezige leden ing. A.G.M. van Bladel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van tot uur in het gemeentehuis VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden op dinsdag 16 juni 2009 van 19.30 tot 23.25 uur in het gemeentehuis Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: C. van Bokhoven (plv) E. de

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen

CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis te Vlijmen CONCEPTVERSLAG Extra openbare vergadering van de gemeente Heusden op maandag 23 juni 2008 van 19.30 tot 23.50 uur in het gemeentehuis te Vlijmen Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Wethouders H.P.T.M.

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen

VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen VERSLAG Openbare vergadering van de gemeenteraad van Heusden, gehouden op dinsdag 18 december 2007 om 19.30 uur in het gemeentehuis locatie Vlijmen Voorzitter: Raadsgriffier: Aanwezige leden: H.P.T.M.

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 25 oktober 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de informatieve en voorbereidende bijeenkomst van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 15 juni 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter (plaatsvervangend) Griffier C.A.M. van

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING. Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman

BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING. Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 12 januari 2011 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving

Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op woensdag 3 september 2008 om 19.30 uur in het gemeentehuis Vlijmen cluster Samenleving Voorzitter: de heer ing. A.G.M. van Bladel, voorzitter Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

mevrouw I. van Mulligen

mevrouw I. van Mulligen Verslag Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 17 februari 2016 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw M. Hoogduin 070-4418161 Verslag

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Middelen d.d. 6 februari 2012 Aanwezigen: Mevrouw V.C.M. Stam-de Nijs (voorzitter), mevrouw H.E. Nieman (loco raadsgriffier), de heer E.S. van der Laan (VVD),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadscommissie voor Inwonerszaken d.d. 8 oktober 2003

Besluitenlijst van de raadscommissie voor Inwonerszaken d.d. 8 oktober 2003 Besluitenlijst van de raadscommissie voor Inwonerszaken d.d. 8 oktober 2003 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer A.J. Emmen Leden : De heer A.A.M. van Bokhoven De Heer R. van

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCMS38. Samenvoeging ISD en WML

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCMS38. Samenvoeging ISD en WML Zaaknummer: KCMS38 Onderwerp Samenvoeging ISD en WML Collegevoorstel Inleiding De versterking van de regionale samenwerking tussen Loon op Zand, Heusden en Waalwijk, de plannen van het kabinet om te komen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 10 maart 2004

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 10 maart 2004 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d. 10 maart 2004 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Leden : De heer R. van den Bos (vervangt mevrouw Richter) De heer C.P.P.M. van den

Nadere informatie

Besluitvormingsnotitie Herstructurering Muziekonderwijs. Vorming van Lokaal Kunstencentrum in de gemeente Heusden

Besluitvormingsnotitie Herstructurering Muziekonderwijs. Vorming van Lokaal Kunstencentrum in de gemeente Heusden Besluitvormingsnotitie Herstructurering Muziekonderwijs Vorming van Lokaal Kunstencentrum in de gemeente Heusden augustus 2008 Inhoudsopgave Hfst. Naam bladzijde 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2. Uitgangspunten

Nadere informatie

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen.

Advies: De agendacommissie stelt u voor bijgaand besluit vast te stellen. Ingekomen stukken Raad GR 25 Onderwerp: Ingekomen stukken Raad 14-06-2011 Raadsvoorstel Inleiding: Conform artikel 41 van het reglement van orde dienen aan de raad gerichte ingekomen stukken, waarvan de

Nadere informatie

: mevrouw M.J. Heijndijk en de heren L. Gelderland, W.A. Sjoukes, J.A. Rouss, C.E. Vriend, J. Heijndijk, M.C. Vinke, J. v/d Brand en T.I. Fransman.

: mevrouw M.J. Heijndijk en de heren L. Gelderland, W.A. Sjoukes, J.A. Rouss, C.E. Vriend, J. Heijndijk, M.C. Vinke, J. v/d Brand en T.I. Fransman. Verslag van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen gehouden op maandag 7 september 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0080A26718* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00193 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar W.D. Baars Zaaknummer Z.14-06940 Datum: 24 juni 2014 Afdeling Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 14 maart 06, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden J.M.A.

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 28 oktober 2013

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 28 oktober 2013 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 28 oktober 2013 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op maandag 2 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis Cluster Bestuur

CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op maandag 2 juni 2008 van tot uur in het gemeentehuis Cluster Bestuur CONCEPTVERSLAG Openbare informatieavond van de gemeente Heusden op maandag 2 juni 2008 van 19.30 tot 21.45 uur in het gemeentehuis Cluster Bestuur Voorzitter: I. Dekker Commissiegriffier: E. de Graaf Aanwezige

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 15 augustus 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Het college besluit 12c

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 21 mei uur B.J. Schouten. Raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 21 mei 2013 20.00 uur B.J. Schouten Plaats vergadering Doorkiesnummer Raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agendapunt Onderwerp 1. Opening 2

Nadere informatie

Concept Kadernota Mediabeleid "Media in Heusden, dynamisch en lokaal".

Concept Kadernota Mediabeleid Media in Heusden, dynamisch en lokaal. College Onderwerp: V200900399 Concept Kadernota Mediabeleid "Media in Heusden, dynamisch en lokaal". Collegevoorstel Inleiding: Op 28 oktober 2008 heeft u ingestemd met de concept kadernota mediabeleid

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel

M. Buijs B.M. Groen A.A.G. van Mierlo dr. M.G.M. van der Poel NOTULEN van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 2 november 2006, locatie gemeentehuis te Vlijmen. Voorzitter Griffier drs. H.P.T.M. Willems A.J. Emmen Aanwezige leden

Nadere informatie

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen.

van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. BESLUITENLIJST van de openbare informatievergadering van de raad van de gemeente Heusden, gehouden op 3 april 2007, locatie gemeentehuis te Vlijmen. I. CLUSTER BESTUUR EN SAMENLEVING Voorzitter Griffier

Nadere informatie