MER-SCREENINGSNOTA. GEDEELTELIJKE HERZIENING BPA nr. 4 Mieregemhof

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MER-SCREENINGSNOTA. GEDEELTELIJKE HERZIENING BPA nr. 4 Mieregemhof"

Transcriptie

1 PROVINCIE : VLAAMS-BRABANT GEMEENTE : MERCHTEM MER-SCREENINGSNOTA GEDEELTELIJKE HERZIENING BPA nr. 4 Mieregemhof Ontwerpbureau voor groenvoorziening en recreatie Stedenbouw en ruimtelijke planning L. Goossens Koolstraat AALST 30 mei 2011

2 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL 2 1. SITUERING 3 2. TOETSING AAN DE JURIDISCHE CONTEXT POSITIONERING TEN OPZICHTE VAN HET RSV, PRS EN GRS GEWESTPLAN BESTAANDE BPA ONTWERP Binnengebied Mieregemstr. Meutersweg-Oudstrijderslaan Herziening BPA: Mieregemhof TOETSING PLANMER-PLICHT SCREENING Mobiliteit Lucht en klimaat Geluid en licht Ruimtelijke ordening Bodem Water fauna en flora en biodiversiteit landschap, cultureel en archeologisch erfgoed energie en grondstoffen voorraden Gezondheid en veiligheid van de mens GRENSOVERSCHRIJDENDE EFFECTEN RUIMTELIJKE VEILIGHEIDSRAPPORTAGE CONCLUSIE UITGEBRACHTE ADVIEZEN 33 Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 2.

3 1. SITUERING zie: Liggingskaart pag. 3 en Situeringkaart pag. 4 De gemeente Merchtem ligt in de provincie Vlaams-Brabant, arrondissement Halle- Vilvoorde, geweststreek Neerbrabant, op de grens met Oost-Vlaanderen, als dusdanig valt Merchtem binnen de hoofdstedelijke regio. Het BPA nr. 4 omvat een deel van het centrum van de gemeente Merchtem ter hoogte van twee hoofdontsluitingswegen, de Markt en de Mieregemstraat, die beiden het gebied doorkruisen. Dit deel van de kern wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gesloten bebouwing met grotere binnengebieden met tuinen en ambachten, tevens is er een school aanwezig. Het oorspronkelijke BPA werd goedgekeurd bij K.B. d.d. 25/05/1972. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 3.

4 LIGGINGSKAART : MERCHTEM Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 4.

5 SITUERINGSKAART : Bijzonder plan van aanleg nr. 4 Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 5.

6 De herziening betreft geen volledige wijziging en herdenking van het BPA maar het uitvoeren van plaatselijke wijziging zijnde het creëren van een woonproject binnen een zone voor nijverheidsgronden in het oorspronkelijk goedgekeurde BPA. De percelen opgenomen in de herziening zijn eigendom van twee verschillende eigenaars, deze eigenaars wensen mee te werken aan de ontwikkeling van het gebied. De percelen zijn gelegen in het binnengebied van de Mieregemstraat, Meutersweg en Oudstrijderslaan. SITUERINGSKAART : Herziening BPA nr. 4 : deel Mieregemhof Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 6.

7 De referentietoestand wordt besproken aan de hand van luchtfoto en enkele detailfoto's. Bestaande functies Het gebied bestaat uit twee delen enerzijds de bestaande fabrieksgebouwen en anderzijds enkele tuinen en braakliggende gronden. De fabrieksgebouwen worden niet meer gebruikt en worden afgebroken, alsook de aanhorige gebouwen. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 7.

8 Zicht op de fabrieksgebouwen. Zicht op de tuinen en braakliggende gronden. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 8.

9 Zicht op de woningen langsheen de Mieregemstraat vanuit het plangebied. Bestaande morfologie De morfologie van de bestaande woningen in langs de Mieregemstraat bestaat voornamelijk uit woningen met twee bouwlagen en een hellend dak. Zicht op de Miergemstraat richting Merchtem, het eerste huis dient te worden afgebroken voor de toegang van de ontwikkeling. er bevinden zich in het gebied geen noemenswaardige hoogstambomen. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 9.

10 2. TOETSING AAN DE JURIDISCHE CONTEXT 2.1. POSITIONERING TEN OPZICHTE VAN HET RSV, PRS EN GRS Merchtem is gelegen in het Verdicht Netwerk, dit is een uitgestrekte en zeer gediversifieerde regio in Vlaams-Brabant en heeft in het noorden en het westen een grensoverschrijdend karakter met de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De Deelgemeente Merchtem werd binnen het PRS aangeduid als hoofddorp. De BPA wijziging kadert binnen de versterking en inbreiding van de kern van de deelgemeente Merchtem. De inbreiding beantwoord aan de eisen gesteld binnen het RSV en het PRS. Binnen de gemeente werd gestart met het structuurplanningsproces, er werd eind 2009 een studiebureau aangesteld. De startnota is in opmaak GEWESTPLAN Het plangebied van het BPA ligt in het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse vastgesteld bij KB van 7 maart 1977 in woongebied. De voorziene functies in het BPA vormen geen bestemmingsafwijking ten opzichte van het gewestplan. GEWESTPLAN : Halle-Vilvoorde-Asse KB van 7 maart 1977 Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 10.

11 2.3. BESTAANDE BPA Momenteel is het bestaande BPA KB 25/05/1972 nog steeds van kracht. Het BPA voorziet hier een zone voor nijverheidsgebouwen met een maximale bebouwing en verharding. De herziening van het BPA omvat de omvorming van deze zonering naar een woonzone zoals oorspronkelijk voorzien in het gewestplan. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 11.

12 3. ONTWERP De gedeeltelijke herziening van het BPA wordt doorgevoerd om enkele percelen te kunnen ontwikkelen als woonzone welke in het huidige BPA (definitief vastgesteld en goedgekeurd bij K.B. d.d ) gelegen zijn in een zone voor nijverheidsgebouwen. De percelen opgenomen in de herziening zijn eigendom van twee verschillende eigenaars, deze eigenaars wensen mee te werken aan de ontwikkeling van het gebied Binnengebied Mieregemstr. Meutersweg-Oudstrijderslaan Bij ontwerp van het Mieregemhof werd rekening gehouden met de mogelijkheid om het volledige binnengebied Mieregemstraat, Meutersweg en Oudstrijderslaan te ontwikkelen. Binnen deze memorie is het niet de bedoeling om de ontwikkeling vast te leggen nog om een uitspraak te doen omtrent begrenzing, toegangen, woondichtheden, ed wel om de mogelijke ontwikkeling te schetsen. Mogelijke ontsluitingen Binnen het gebied zijn enkele ontsluitingen mogelijk, tevens kunnen er steeds ontsluitingen worden gecreëerd door het slopen van bestaande woningen. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met een hoofdontsluiting langsheen de Mieregemstraat en een nevenontsluiting op de Meuterstraat, gelet op het feit dat er hier nog een breed vrijliggend perceel is. Ontwerp Door de gemeente werd gevraagd om een woongebied te ontwikkelen met een woondichtheid van 15 à 20 woningen per ha en dit onder de vorm van halfopen en gesloten bebouwingen met private tuinen, met de nodige aandacht voor openbaar groen. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 12.

13 3.2. Herziening BPA: Mieregemhof De BPA herziening werd ontwikkeld volgens onderstaande principes: Woonwijk met een woondichtheid van 15 à 20 woningen per ha en dit onder de vorm van halfopen en gesloten bebouwingen met private tuinen met de mogelijkheid om in latere fases de aanpalende percelen te ontsluiten. Dit resulteert in een woonwijk met tien woningen en een openbaar parkje. Er werd gekozen om woningen te voorzien tot tegen de rooilijn rond een openbaar plein. Belangrijk hierbij is dat iedere woning verplicht wordt één garage te voorzien geïntegreerd in het hoofdgebouw of in het aanpalend bijgebouw. Voor iedere garage is er tevens één staanplaats. Op het plein en de aanpalende straten is er tevens plaats om een auto te parkeren. Hierdoor is er voldoende parkeergelegenheid voor de 10 woningen. Onderstaande foto heeft de typologie van de woningen weer gelegen aan het plein. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 13.

14 Door de gemeente Merchtem werd beslist dat voor iedere verkaveling een percentage van 10 % van de grondoppervlakte dient te worden ingericht als openbaar groen. Binnnen de herziening van het BPA werd de zone nr 6 voorzien als zone voor openbaar groene ruimte met nabestemming openbare verharde ruimte. In eerste instantie dient deze ruimte dus voor het inrichten van een park, bij latere ontwikkeling van de aanpalende percelen kan deze ruimte worden omgevormd tot openbare wegenis. Het openbaar groen dient dan wel te worden gecompenseerd binnen de nieuwe begrenzing van het binnengebied. De begrenzing van het BPA werd ter hoogte van de woonzone aan de Miergemstraat vastgelegd op de bestaande zonegrenzen van het BPA zijnde 15m zone voor aaneengesloten woningbouw en 5 m zone voor bijgebouwen. De toegang van de nieuwe woongroep wordt voldoende breed uitgevoerd tov de Mieregemstraat om veilig in en uit rijden mogelijk te maken. Het openbaar plein kan tevens dienst doen als draaipunt. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 14.

15 Inrichtingsvoorstel Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 15.

16 Bestemmingsplan Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 16.

17 4. TOETSING PLANMER-PLICHT Bij deze voortoets wordt nagegaan of het plan al dan niet van rechtswege onderworpen is aan de plan-mer-plicht. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen twee groepen van plannen of programma s. Enerzijds wordt onderzocht of het plan betrekking heeft op één of meerdere projecten die worden opgelijst in de bijlagen I en II van het BVR van 10 december 2004 (Groep A). Anderzijds wordt nagegaan of het een plan betreft waarvoor een passende beoordeling is vereist volgens het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu (Groep B). Voortoets Groep A Conclusie Groep B Conclusie Evaluatie Binnen het plangebied zijn geen ruimtelijke activiteiten die worden opgesomd en beschreven onder Bijlage I Binnen het plangebied zijn geen ruimtelijke activiteiten die worden opgesomd en omschreven onder Bijlage II Geen plan-mer van rechtswege noodzakelijk Omdat het RUP noch binnen een Habitatrichtlijngebied gelegen is, noch in de invloedsfeer ligt van een dergelijk gebied, kan besloten worden dat er overeenkomstig het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu geen passende beoordeling vereist is. Geen plan-mer van rechtswege noodzakelijk De voortoets leidt tot de conclusie dat voor dit BPA geen plan-mer van rechtswege noodzakelijk is. Aan de hand van een screening zal geoordeeld moeten worden of het BPA aanzienlijke milieueffecten heeft. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 17.

18 5. SCREENING Binnen de screening komen volgende milieudisciplines aan bod komen. mobiliteit lucht en klimaat geluid en licht ruimtelijke ordening bodem water fauna en flora en biodiversiteit landschap, stoffelijke goederen, cultureel erfgoed met inbegrip van architectonisch en archeologisch erfgoed energie- en grondstoffenvoorraden gezondheid en veiligheid van de mens 5.1. MOBILITEIT Met betrekking tot de mobiliteit is er geen grote verandering te verwachten ten opzichte van het nulalternatief voor de omgeving. Belangrijk is dat de nieuwe woongroep aansluit op de Mieregemstraat. Dit is een belangrijke ontsluitingsweg binnen de gemeente Merchtem. Binnen de woonwijk is het openbaar domein voldoende breed voorzien. Op het einde van de weg is een plein gecreëerd met de mogelijkheid om als draaipunt te fungeren. De toegang tot de Miergemstraat is voldoende breed 18m60 voorzien zodat een goede zichtbaarheid verzekerd is. Iedere woning beschikt verplicht over een autobergplaats en bij iedere woning is tevens een autostaanplaats voorzien (oprit). Langsheen de Mieregemstraat lopen verscheidene buslijnen LUCHT EN KLIMAAT De in het BPA voorziene functies: wonen en aan wonen gerelateerde functies hebben geen aanzienlijke negatieve invloed op Lucht en Klimaat GELUID EN LICHT De in het BPA voorziene functies: wonen en aan wonen gerelateerde functies hebben geen aanzienlijke negatieve invloed op Geluid en Licht. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 18.

19 Wanneer we de website nakijken, merken we dat het plangebied, noch de gemeente Merchtem vermeld wordt als onderdeel van een potentieel stiltegebied RUIMTELIJKE ORDENING Zoals beschreven is de gedeeltelijke herziening van het BPA, een terugkoppeling naar de oorspronkelijke functie (wonen) zoals voorzien in het gewestplan. In het goedgekeurde BPA KB 25/05/1972 werd de zone ingekleurd als zone voor nijverheidsgronden. Bij ontwikkeling van het gebied is er de nodige aandacht besteed aan de goede ruimtelijke ordering. Er werd rekening gehouden met de verdere ontsluiting van het binnengebied bestaande uit de Mieregemstraat-Meutersweg en de Oudstrijdersstraat. Hinder op het vlak van ruimtelijke ordening is dan ook niet te verwachten BODEM Uit de bodemkaart blijkt dat de bodem bestaat uit vochtige en droge zandleem. Deze bodems zijn weinig gevoelig voor verdichting. Er werden in het plangebied nog geen bodemonderzoeken uitgevoerd. Vanuit de discipline bodem zijn geen aanzienlijke milieueffecten, van die mate dat een plan- MER noodzakelijk wordt geacht, te verwachten. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 19.

20 5.6. WATER Referentiesituatie Het volledige grondgebied van de gemeente Merchtem is op hydrografisch vlak gelegen in het Beneden-Scheldebekken, meer bepaald in het deelbekken Rivierenland (Zielbeek en Vliet). Het BPA is gelegen in het Stromingsveld van de Grote molenbeek. De Grote molenbeek is een geklasseerde waterloop categorie 2. GROTE MOLENBEEK Bron: Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 20.

21 Bron Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 21.

22 Bron : Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 22.

23 GROTE MOLENBEEK Bron : Vlaamse Hydrografische Atlas Bron: Geoloket - Bekkenwerking Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 23.

24 Tabel : hydrografische karakteristieken in de omgeving van het planningsgebied Bekken Deelbekken Onbevaarbare waterloop in de nabijheid Beneden-Schelde Rivierenland Grote Molenbeek nihil Niet geklasseerde waterloop in de omgeving Het decreet van 18 juli 2003 betreffende het algemeen waterbeleid (Belgisch Staatsblad 14 november 2003) legt in hoofdstuk III, afdeling I, bepaalde verplichtingen op, die de watertoets worden genoemd. Er werden watertoetskaarten opgemaakt die dienen ter evaluatie van de effecten van vergunningsplichtige ingrepen of van plannen of programma s waarbij het bodemgebruik op een bepaalde locatie of voor een bepaald gebied wordt gewijzigd. Op basis van deze watertoetskaarten kunnen voor het plangebied BPA Mieregemhof volgende vaststellingen worden gemaakt: Bron : Watertoets/overstromingsgevoelig Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 24.

25 Het plangebied is niet gelegen in de onmiddellijke omgeving van de overstromingsgevoelige gebieden. De nabije omgeving rond de grote Molenbeek is effectief overstromingsgevoelig. Bron : Watertoets/infiltratiegevoeligheid Het plangebied is gelegen in een zone met infiltratiegevoelige bodem. Bij het ontwerp van de weginfrastructuur en infiltratiecapaciteit voor hemelwater dient de nodige aandacht te worden gegeven aan de infiltratie en een beperkte verdere afvoer naar de Grote molenbeek. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 25.

26 Bron : Watertoets/winterbed Het plangebied is niet gelegen in het winterbed van een waterloop. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 26.

27 Bron : Watertoets/erosiegevoelig De erosiegevoelige zone van het plangebied beperkt zich tot de reeds bebouwde gronden langs de Mieregemstraat (?) en een deel van de gronden zuidwesten van het plangebied. Bron : Watertoets/grondwaterstromingsgevoeligegebieden Op basis van de grondwaterstromingsgevoeligegebieden blijkt het plangebied in matig gevoelig gebied te liggen. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 27.

28 Bron : Watertoets/hellingenkaart In het plan gebied komen zeer beperkte hellingen voor. Tabel : overzicht watertoets overstromings -gevoeligheid winterbed infiltratiegevoeligheid erosiegevoeligheid Grondwater stroming Hellingen niet infiltratiegevo elig niet beperkt Matig gevoelig Zeer beperkt Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 28.

29 Bron: Het volledige plangebied bevindt zich in het zuiveringsgebied van het RWZI Merchtem. In de omgeving zijn verschillende projecten (collector leidingen) in ontwerp of uitvoering, dit om de Grote molenbeek te ontlasten. Alle leidingen van het nieuwe openbaar domein, dat integraal uitgerust wordt met een gescheiden stelsel, zullen aangesloten worden op bestaande leidingen in de Mieregemstraat. Mogelijke effecten In het plangebied van ± 0,5 HA dat momenteel deels bebouwd is, wordt volledig ingericht door het oprichten van bebouwing en de aanleg van verhard openbaar domein. De stedenbouwkundige voorschriften voor de diverse deelzones detailleren en beperken de oppervlakte die maximaal bebouwd en verhard kan worden. Voor alle zones van het plangebied geldt de stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (Besluit van de Vlaamse Regering van 1 oktober 2004). Het algemeen uitgangsprincipe hierbij is dat hemelwater in eerste instantie zoveel mogelijk gebruikt wordt. In tweede instantie moet het resterende gedeelte van het hemelwater worden geïnfiltreerd of gebufferd, zodat in laatste instantie slechts een beperkt debiet vertraagd wordt afgevoerd. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 29.

30 Het plangebied is gelegen in infiltratiegevoelig gebied, waardoor maatregelen ter bevordering van infiltratie van hemelwater zinvol worden geacht. De nodige maatregelen dienen getroffen te worden om wateroverlast te voorkomen, zoals het voorzien van buffer- en retentiecapaciteit voor afstromend hemelwater. Dit zal gebeuren in de regenwaterriolering. Wat betreft de opvang van het afvalwater dient de omvang ervan op basis van het in het plan voorziene aantal woningen (9) begroot op een 27 IE. Deze wordt geloosd in de bestaande riool in de Mieregemstraat. Gelet op de geringe omvange kan dan ook beoordeeld worden dat er geen effect te verwachten is op de RWZI-installatie ten gevolge van de ontwikkeling van dit plangebied. Milderende maatregelen Bij de verdere ontwikkeling van het plangebied dient aan de algemene principes van een kwalitatief waterbeheersingsbeleid (de watertoets ) voldaan te worden. Door de toepassing van de gewestelijk, stedenbouwkundige verordening betreffende hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afval- en hemelwater, worden mogelijke effecten op de waterhuishouding op het niveau van de individuele vergunningen geremedieerd. Alle maatregelen die opgelegd worden in het kader van Vlarem aan inrichtingen binnen het plangebied zijn onverminderd van toepassing. Voorts worden volgende algemene bepalingen opgenomen binnen de stedenbouwkundige voorschriften van het BPA: - Afstromend hemelwater moet zoveel mogelijk hergebruikt worden. Het resterende gedeelte van het hemelwater moet worden geïnfiltreerd of gebufferd. Slechts een beperkte hoeveelheid mag worden afgevoerd. - Reliëfwijzigingen zijn enkel toegelaten indien ruimtelijk verantwoord en op voorwaarde dat daarmee geen wateroverlast wordt veroorzaakt op de aanpalende percelen. Conclusie Vanuit de discipline Water zijn geen aanzienlijke milieueffecten te verwachten, indien gehouden wordt aan de maatregelen zoals vooropgesteld binnen de voorschriften horende bij het BPA. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 30.

31 5.7. FAUNA EN FLORA EN BIODIVERSITEIT Binnen het BPA Mieregemhof zijn geen Biologisch waardevolle gebieden. Binnen het BPA wordt een zone voor openbaar groen voorzien, er zal getracht worden voornamelijk met streekeigen gewassen te werken. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 31.

32 5.8. LANDSCHAP, CULTUREEL EN ARCHEOLOGISCH ERFGOED Uit de Landschapsatlas blijkt dat het plangebied of de directe omgeving geen onderdeel vormt van een ankerplaats of relictzone. In het plangebied zijn er geen gebouwen opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Bron: ENERGIE EN GRONDSTOFFEN VOORRADEN Binnen het BPA zijn geen energie en grondstoffen voorraden welke belangrijk zijn. Bij ontwikkeling zal de nodige aandacht worden gegeven aan de huidige tendensen met betrekking tot hernieuwbare energie zoals zonnepanelen, warmtepompen, ed GEZONDHEID EN VEILIGHEID VAN DE MENS De in het BPA voorziene functies: wonen en aan wonen gerelateerde functies geen invloed op Gezondheid en veiligheid van de mens. De bestaande nijverheid wordt volledig afgebouwd en varvangen door woningen, de gezondheid en veiligheid van de omgeving gaat bijgevolg omhoog. Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 32.

33 Enkele percelen zijn nu als tuinen en weiden in gebruik, door privé personen. Het gaat om kleine versnipperde percelen. De landbouw wordt dan ook niet geschaad. Uit navraag bij de gemeente blijkt dat binnen een afstand van 2km van het plangebied zich geen Seveso-bedrijf bevind. 6. GRENSOVERSCHRIJDENDE EFFECTEN Het plangebied van het BPA situeert zich binnen de grenzen van de kern van de gemeente Merchtem. Het BPA heeft als doel het bestaande zone voor handel en nijverheid om te zetten naar woongebied. Gezien de ligging en de aard van het BPA worden bijgevolg geen grens- of gewestgrensoverschrijdende aanzienlijke milieueffecten verwacht. 7. RUIMTELIJKE VEILIGHEIDSRAPPORTAGE Het BPA werd voorgelegd aan het departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-, Natuur en Energiebeleid Dienst Veiligheidsrapportage, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel. 8. CONCLUSIE Er kan gesteld worden dat de voorgestelde planopties van het BPA geen aanzienlijke milieueffecten met zich meebrengen. Bijgevolg wordt verwacht dat er geen plan-mer zal opgesteld moeten worden. 9. UITGEBRACHTE ADVIEZEN Alle uitgebrachte adviezen zijn gunstig (bijgevoegd). Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 33.

34 Opgemaakt door de Ruimtelijke Planners van het ontwerpbureau voor Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening Koolstraat Aalst Tel/Fax. 053/ Goossens Luc Opgemaakt mei 2011 Merchtem : herziening BPA nr4: deel Mieregemhof MER-Screeningsnota 34.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

MER-SCREENINGSNOTA. RUP WINKELVELD Woonerf. GEMEENTE OUD-HEVERLEE Gemeentestraat Oud-Heverlee

MER-SCREENINGSNOTA. RUP WINKELVELD Woonerf. GEMEENTE OUD-HEVERLEE Gemeentestraat Oud-Heverlee GEMEENTE OUD-HEVERLEE Gemeentestraat 2 3054 Oud-Heverlee MER-SCREENINGSNOTA RUP WINKELVELD Woonerf Ontwerpbureau voor Groenvoorziening en recreatie, Stedenbouw en ruimtelijke planning L. Goossens, Koolstraat

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

RUP SION. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. bijlage 5: aanvullende watertoets. stad Lier. 04 mei 2011

RUP SION. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. bijlage 5: aanvullende watertoets. stad Lier. 04 mei 2011 RUP SION bijlage 5: aanvullende watertoets Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan stad Lier 04 mei 2011 RUP SION LIER BIJLAGE 5 aanvullende watertoets dd. 04.05.2011 PAGINA 2 / 10 Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER

GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE HEMELWATERPUTTEN, INFILTRATIEVOORZIENINGEN, BUFFERVOORZIENINGEN, GESCHEIDEN LOZING VAN AFVALWATER EN HEMELWATER Onderhavige verordening bevat voorschriften inzake het plaatsen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Definities

Hoofdstuk 1: Definities OPGELET: De Vlaamse Regering heeft op 5 juli 2013 deze nieuwe verordening hemelwater definitief goedgekeurd. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2014. Hieronder vindt u de tekst die van toepassing

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Betreft: Advies over de planmer-screening met betrekking tot wijziging RUP zonevreemd bedrijf Nieuwmoer te Kalmthout Aanvrager: gemeente Kalmthout

Betreft: Advies over de planmer-screening met betrekking tot wijziging RUP zonevreemd bedrijf Nieuwmoer te Kalmthout Aanvrager: gemeente Kalmthout Vlaamse Overheid Koning Albert II laan 20 bus 16 1000 BRUSSEL T 02 214 21 11 F 02 553 21 05 www.vmm.be Urbis et Terra Schaffensestraat 3 3290 DIEST uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlagen 2/2/2017

Nadere informatie

Onderzoek naar milieueffectrapportage. Gemeentelijk RUP voorzieningenconcentratie Testelt Scherpenheuvel-Zichem. Aanvullende nota

Onderzoek naar milieueffectrapportage. Gemeentelijk RUP voorzieningenconcentratie Testelt Scherpenheuvel-Zichem. Aanvullende nota Onderzoek naar milieueffectrapportage Gemeentelijk RUP voorzieningenconcentratie Testelt Scherpenheuvel-Zichem Aanvullende nota Colofon Project: Aanvullende nota bij de screeningsnota: Gemeentelijk RUP

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 23 februari 2017 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Bruggeman Hilde Couckuyt

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin -

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Gemeente Brasschaat Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Januari 2011 K. Van Hul, Bekkenverantwoordelijke Beneden-Schelde G. Defloor, Projectleider Projectbeheer OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Het besluit treedt in werking op 1 februari 2005.

Het besluit treedt in werking op 1 februari 2005. besluit van de Vlaamse regering van 1 oktober 2004 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratie-voorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website: SCHOOT

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website:  SCHOOT Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: 013 66 17 15 fax: 013 67 36 93 Website: www.tessenderlo.be SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEINTEGREERD ADVIES GEMEENTELIJK RUP SCHOOT Ilgatlaan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 00000 Stad Tielt Verzoek tot raadpleging RUP Ankelaarstraat plan_id: april 2009 1. inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer...

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat

Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve Molenstraat Nota bta /nvd auteur u war 004/ NVD-ddc dossier 20080826 screeningsnota warmolenstraat.doc bestand 29 augustus 2008 datum Onderzoek tot Plan-MER-plicht (screening) gemeentelijk RUP WAR 04 Sint-Eloois-vijve

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen (4)

Nadere informatie

BETREFT: plan MER screening

BETREFT: plan MER screening Vlaamse overheid Adviezen en Vergunningen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 2018 ANTWERPEN T 03 224 63 14 aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be Stad Antwerpen Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling Francis

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Wateroverlast voorkomen 31/05/2016

Wateroverlast voorkomen 31/05/2016 Wateroverlast voorkomen 31/05/2016 18/11/2016 1 Wateroverlast voorkomen 2 Wateroverlast voorkomen Decreet integraal waterbeleid van 18 juli 2003 Artikel 8: verplichtingen aan vergunningverlener = WATERTOETS

Nadere informatie

Workshop C Van advies naar waterparagraaf

Workshop C Van advies naar waterparagraaf Workshop C Van advies naar waterparagraaf Mark Cromheecke Directie Ruimte, Provincie Oost-Vlaanderen Robin De Smedt Departement RWO Kracht van het advies Verplicht/niet verplicht Bindend/niet bindend Motiveringsplicht

Nadere informatie

Toelichtingsnota RUP Reconversiegebieden Zonnebekestraat SITE VANHAELEWIJN

Toelichtingsnota RUP Reconversiegebieden Zonnebekestraat SITE VANHAELEWIJN SITE VANHAELEWIJN Voor site Vanhaelewijn zijn er drie verschillende inrichtingsvoorstellen uitgewerkt. Hun gemeenschappelijke inrichtingsprincipes, zijnde functies, typologie en bouwhoogte, worden eerst

Nadere informatie

Toetsing aandachtsgebied MOERBEKE (GERAARDSBERGEN) (betrokken signaalgebieden: DEN_WC_012; DEN_WC_236, DEN_PW_004 en DEN_PW_184)

Toetsing aandachtsgebied MOERBEKE (GERAARDSBERGEN) (betrokken signaalgebieden: DEN_WC_012; DEN_WC_236, DEN_PW_004 en DEN_PW_184) STATUS: Definitief Datum laatste wijziging: 09/11/2011 ID: GELEGEN IN: 1 Situering 1.1 Algemeen Gemeente(n): Provincie(s): DEN_05 Toetsing aandachtsgebied MOERBEKE (GERAARDSBERGEN) (betrokken signaalgebieden:

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Algplanid: rup_30000_213_00086_00001 wijzigingen 12 maart 2009 goedgekeurd door deputatie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Verzoek tot ontheffing van het opstellen van een project-mer: Ontheffingsbeslissing. Project:

Verzoek tot ontheffing van het opstellen van een project-mer: Ontheffingsbeslissing. Project: Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Dienst Mer Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 80 79 - Fax (02)553 80 75 www.mervlaanderen.be Verzoek tot ontheffing van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Briefadvies. Het vaststelling. van een. Datum

Briefadvies. Het vaststelling. van een. Datum Briefadvies gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater Het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten,

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Provincie ANTWERPEN Niel, 10 september 2013 Arrondissement ANTWERPEN Gemeente NIEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Dossierbeheerder: Wesley Stroobants Telnr.: 03/451.11.62 Email: wesley.stroobants@niel.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

Geïntegreerd advies bij het "Verzoek tot raadpleging voor het RUP regionaal bedrijventerrein Eke"

Geïntegreerd advies bij het Verzoek tot raadpleging voor het RUP regionaal bedrijventerrein Eke Geïntegreerd advies bij het "Verzoek tot raadpleging voor het RUP regionaal bedrijventerrein Eke" 1. Adviesvraag : De adviesvraag ten behoeve van het verzoek tot raadpleging voor het "RUP regionaal bedrijventerrein

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt RUP Eiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatiemarkt 7.12.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

Hemelwater Wat moet? Wat mag?

Hemelwater Wat moet? Wat mag? Onze kantoren 3 Hemelwater Wat moet? Wat mag? Lies Bamelis UNITED EXPERTS (Profex) 27/06/2019 4 Welke alternatieve waterbronnen zijn er? Hemelwater Grondwater Effluent Opp. water Leidingwater 5 Waarom

Nadere informatie

adviezen n.a.v. planmer-screening

adviezen n.a.v. planmer-screening adviezen n.a.v. planmer-screening RUP nr. 6 Kragenwiel gemeente Bornem september 2012 ADVIES ONTWERPER colofon project: RUP Kragenwiel opdrachtgever: GEMEENTE BORNEM opdrachtnemer: OMGEVING cvba uitbreidingstraat

Nadere informatie

Verslag van de omgevingsambtenaar

Verslag van de omgevingsambtenaar Verslag van de omgevingsambtenaar Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2018088973 Dossiernummer gemeente: 2018/00496 De gemeente Kortrijk heeft op 16/07/2018 een Aanvraag omgevingsproject ontvangen voor Bouwen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Feitenfiche gemeentelijke verordeningen

Feitenfiche gemeentelijke verordeningen Feitenfiche gemeentelijke verordeningen November 2017 Verordeningen zijn één van de instrumenten die een overheid kan gebruiken om regels vast te leggen om een bepaald grondgebied te ordenen. Aan de hand

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

RUP Klaverblad Zuid-Oost Gemeente Lummen Kaart 1 Situering

RUP Klaverblad Zuid-Oost Gemeente Lummen Kaart 1 Situering Kaart 1 Situering 1. Vectoriële versie van Streetnet, versie 2003 3. Kadastrale gegevens van GRB 1 / 14 Kaart 2 Landschapsatlas Zuiderkempen Dijle-Gete-Demeras 1. Vectoriële versie van de Landschapsatlas,

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 22 april 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL 7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL ART.7.0. BASISRECHTEN Deze cluster situeert zich binnen de perimeter noordelijke en oostelijke open ruimte. De zonevreemde woningen zijn gelegen in ruimtelijk kwetsbaar

Nadere informatie

RUP SINT - KATHARINASTRAAT TOELICHTINGSNOTA

RUP SINT - KATHARINASTRAAT TOELICHTINGSNOTA RUP SINT - KATHARINASTRAAT TOELICHTINGSNOTA ONTWERP Mei 2011 Inhoudsopgave 1 AANLEIDING VAN HET RUP... 3 2 SITUERING VAN HET RUP... 3 3 PLANNINGSCONTEXT... 4 3.1 Relatie met het gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste. Maart 2014, definitieve vaststelling

RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste. Maart 2014, definitieve vaststelling RUP hoek Haringstraat-Vondelstraat Gedeeltelijke wijziging van RUP Landelijk gebied rond Bavikhove en Hulste Maart 2014, definitieve vaststelling Dit document wordt opgemaakt in opdracht van Stad Harelbeke

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 3 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE KORTENBERG DEEL II: GRAFISCH LUIK. Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056

GEMEENTE KORTENBERG DEEL II: GRAFISCH LUIK. Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056 Provincie Vlaams Brabant Arrondissement Leuven Gemeente Kortenberg GEMEENTE KORTENBERG RUP VIERHUIZEN RU KOG 2008/056 DEEL II: GRAFISCH LUIK voorlopig vastgesteld d.d. 10/03/2014 RUP VIERHUIZEN KORTENBERG

Nadere informatie

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging 05574 Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging plan_id: 2.24_34_1 juli 2010 baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 1. inlichtingen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

PRUP Regionaal bedrijventerrein Jagersborg te Maaseik - Herziening RUP's. Kaart 1 Situering

PRUP Regionaal bedrijventerrein Jagersborg te Maaseik - Herziening RUP's. Kaart 1 Situering Kaart 1 Situering 1. Vectoriële versie van Streetnet, versie 2003 3. Kadastrale gegevens van GRB 1 / 14 Kaart 2 Landschapsatlas Maasland 1. Vectoriële versie van de Landschapsatlas, MVG-LIN-AMINAL Monumenten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Aanvrager Massaert Uw Referentie chatho Contactpersoon Dienst Ruimtelijke Ordening Telefoon 02 255 47 10 Mail vastgoedinformatie@vilvoorde.be Onderwerp

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 april 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

afbakening zeehavengebied Antwerpen

afbakening zeehavengebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening zeehavengebied Antwerpen Havenontwikkeling linkerscheldeoever Bijlage VIb: onderzoek tot milieueffectrapportage deelgebied polder tussen Verrebroek en

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie