Merchandising. Carolien Bogaerts - Marleen Haems

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Merchandising. Carolien Bogaerts - Marleen Haems"

Transcriptie

1 Merchandising Carolien Bogaerts - Marleen Haems

2 In Kritisch kijken naar mijn apotheek heb je het volgende genoteerd: - De typische segmenten of doelgroepen in je cliënteel - De perceptie van je apotheek door de klant - Top 10 van de meest verkochte zelfzorgproducten - Acties om je te positioneren - Acties om klanten te behouden/winnen/aanbod te vergroten Daar gaan we nu mee aan de slag!

3

4 Definitie Merchandising Merchandising is het geheel van methoden en technieken die aangewend worden op het verkooppunt om de beste verkoop van het product te verzekeren door zijn voorstelling, zijn animatie en zijn beheer.

5 Waarom visual merchandising? In considering the importance of visual merchandising on retail businesses, such as pharmacies, the single and most important reason is to engage your customers, to encourage them to buy more of the products you want them to, increasing your sales, margin and return on space after all, you are running a business. This process, of course, starts even before customers have set foot in your store. Darren Kelly, IPUreview 2012 july:38-40 Irish Pharmacy Union.

6 Functie van merchandising Het omzetcijfer doen groeien door verhoging van de stockrotatie =verhoogd rendement Impulsaankoop stimuleren. De klant helpen in het gemakkelijk terugvinden van zijn keuzes. Klantenbinding en het winnen van nieuw cliënteel.

7 3 algemene basisprincipes 1. Vermijd de klant te overweldigen en in verwarring te brengen. 2. Zorg ervoor dat de klant zich prettig voelt in de apotheek. 3. Zorg ervoor dat de klant producten vindt en dat hij alle informatie heeft om in vertrouwen aan te kopen. Darren Kelly, 2012

8 1. Ontmoedigend voor de klant.een slordige verkoopsruimte, waar de klant zich overweldigd en verloren voelt tussen tal van producten en boodschappen in zijn gezichtsveld Daarom: - Gebruik je verkoopcijfers. Gebruik je gegevens uit de oefeningen ken je klant. En bepaal welke producten de drivers zijn van een bepaalde categorie. Plaats die producten goed zichtbaar. - Tracht indien mogelijk per categorie een kleur voor de schappen te kiezen.

9 2. Zich goed voelen heeft te maken met - Zicht: zorg voor geschikte verlichting, die de sfeer in de publieke ruimte kan aanpassen en die de kans biedt bepaalde producten in het licht te plaatsen - Gehoor: muziek in winkels heeft een groot effect op de stress-niveaus. Het overwegen waard?!cave wetgeving! - Gevoel: laat toe dat klanten producten aanraken en proberen. Dit spoort aan er vragen over te stellen en verhoogt het koopgedrag. - Geur: rustgevende geuren: vanille, lavendel. Opwekkende geur: citrus.

10 3. Om in vertrouwen te kunnen aankopen prefereert de klant Klare en duidelijke aanduidingen, regletten en signalementen in de apotheek. Beperk het aantal signalementen Kies voor eenvoudige, duidelijk leesbare letters en kleuren en hou de boodschap kort en krachtig. Plaats complementaire producten bij elkaar, dat stimuleert aankopen. Zorg voor voldoende ruimte zodat de klant zich makkelijk kan bewegen

11 Maar hoe moet dat nu in de praktijk? Stapsgewijze aanpak

12 Vallen de topproducten wel genoeg op? Denkt u wel eens na over de apotheekinrichting? Oogt het productenaanbod vanuit de publieksruimte overzichtelijk en aantrekkelijk? Gaat u soms zelf eens buiten voor de apotheek staan of in de publieksruimte?

13 Merchandising: Hoe moet dat nu in de praktijk? Opdracht 1 : Probeer de apotheek eens te bekijken door de ogen van een patiënt of klant : een apotheek managen is immers veel meer dan geneesmiddelen afleveren. Lijkt dit moeilijk? Ga eerst buiten en breng een bezoek aan een naburige winkel of andere apotheek om nadien als klant je eigen apotheek weer binnen te wandelen. Probeer hierbij elk onderdeel van de apotheek kritisch te bekijken : Start bij de vitrine Ga de apotheek binnen Stel u op in de wachtruimte Loop naar de toonbank Vraag dit ook eens aan collega s, familie, vrienden,.. Maak gebruik van de vragenlijst. Die kan je hier downloaden (bijlage 2 : Observatie van de apotheek)

14 Merchandising is Het juiste product, op de juiste plaats, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, aan de juiste prijs.

15 Het juiste product Een winstgevend driver product: heeft een sterke naamsbekendheid en/of heeft een sterk seizoensgebonden karakter Volg de 20/80 regel: 80% omzet van de apotheek wordt gehaald uit 20% van de producten. Deze producten verdienen dan ook de beste plaats.

16 Het juiste moment Seizoensgebondenheid: rechtstreeks gerelateerd aan het moment van het jaar(griep, hooikoorts, zonneproducten) en aan de (reclame)campagnes van de farmaceutische bedrijven. Een promotieplan voor je apotheek: stel een promotieplan op voor je apotheek in functie van de campagnes die zullen gehouden worden.

17 Juiste plaats In elke winkel zijn er punten die veel/matig/weinig aandacht krijgen van de klant. Dit vertaalt zich in hot-zones, warme zones en koude zones. Hiervan gebruik maken kan een positieve stimulus zijn bij aankoop. Bepaal de warme en hot-zones in uw apotheek.

18 De juiste plaats Passage-index = Aandachts-index = Aantal passages op een bepaalde plaats X100 Aantal personen die binnenkomen in de apotheek Aantal rustpauzes X 100 Aantal passages op die bepaalde plaats Een hoge passage-index en een hoge aandachts-index is een interessante plaats. Goed positioneren kan de verkoop stimuleren.

19 De juiste plaats Opdracht 2: Zit een tijdje naast de ingang van de apotheek en observeer de patiënten en klanten die binnenkomen (je kan dit ook vragen aan een collega uit de apotheek, familie, vrienden,..). Welke weg neemt de patiënt naar de toonbank? Naar welke kasten, standen, displays,.. kijken de meeste patiënten? Wat doet de patiënt tijdens het wachten? Bereken de passage-index en aandachts-index voor een bepaalde plaats in je apotheek.

20 De juiste hoeveelheid Continu minimum 3 producten stockeren in diepte, maar overvul niet. Plaats de producten op gestructureerde wijze. (zie verder)

21 De juiste prijs Er bestaat geen echte globale theorie over de prijspolitiek die aangewend moet worden. De plafondprijs: wordt aangegeven door de markt. De minimum prijs: moet het imago van productmerk en apotheek respecteren. Studies hebben aangetoond dat een daling van de prijs minstens -15% moet zijn opdat de klant er zich zou kunnen door laten verleiden. Een officina volstouwen met promoties is geen goede merchandising strategie en heeft geen zin!

22 Een product verkoopt wanneer het zich in de apotheek bevindt. op een aantrekkelijke manier aangeboden wordt. geprijsd is. voorzien is van extra ondersteunend materiaal zoals folders,. ondersteund wordt door degelijk advies

23 Wat zijn de verschillende zone s in de apotheek? OTC-producten Hot spots Zeer warme zone Warme zone Koude zone Zeer koude zone

24 Zone s in de apotheek Wat is belangrijk bij het invullen van de zones? Zorg voor duidelijkheid: benoem door signalisering het aanbod (bijv. pijnstillers ) Hou rekening met de leesbaarheid: beperk het aantal verschillende producten per meter legger Zorg voor een harmonieus geheel: elke legger moet gehoorzamen aan esthetische regels van kleuren en vormen. Afhankelijk van het onderwerp speelt de creativiteit een belangrijke rol (bv. babyproducten, vermageringsproducten,.)

25 Wat is de basis voor de inplanting van een legger?

26 Een werkbasis kiezen Onze werkbasis is 1m70cm. Op wat is dit gebaseerd? De doelgroep is de gemiddelde vrouw De grootte van de gemiddelde Belgische vrouw is 1,68m + een hak van 2 cm. De best verkopende zones in de kast bevinden zich op ooghoogte rekening houdend met een vrouw van 1,70m

27 Wat zijn de best verkopende zones in onze kast? Zet producten met een groot marktaandeel in de warme zones. Bovendien is de rechter helft van de kast warmer dan de linker helft als de klant recht voor de kast staat. KOUDE zone Warme zone MEEST WARME zone WARME zone LAUWE zone

28 Productschikking 10 gouden regels

29 Regel 1 : stel een planogram op per kast Een planogram is een plattegrond of een schema van de apotheek en definieert welk product waar en in welke hoeveelheid wordt geplaatst, met als doel aankopen te stimuleren en zo hogere verkoop-conversieratio te genereren. Dit is een voorbeeld van horizontale merchandising

30 Merchandise with your customer in mind! Any merchandising plan will only be succesfull if you are able to satisfy your customer s primary shopping mission. The first step, therefore, is to understnad why your customer shops in your store Top tips for store merchandising

31 Regel 2 : begin steeds met de onderste legger

32 Regel 3 : hou afstand Laat steeds een afstand van 3 cm tussen het hoogste product en de bovenliggende legger. Dit is nodig om het product makkelijk te kunnen nemen. 3 cm

33 Regel 4 : naast elkaar! Plaats de producten één tegen één! Vermijd steeds lege plaatsen op het schap. Wat er niet staat kan je niet verkopen. Bovendien denkt de klant dat het product niet aangeboden wordt. Houd dus steeds een minimum in stock.

34 Regel 5 : horizontale of vertikale merchandising? VERTICAAL: van boven naar onder; laat een goede classificatie toe van de verschillende famillies respecteert de verschillende spelers op de markt door het plaatsen van 2 merken op de beste hoogte op eenzelfde legger. HORIZONTAAL: van links naar rechts; eigen aan bepaalde producten, laat een classificatie toe per familie of merk, volgens de hoogte. Meestal wordt er voor een horizontale schikking gekozen

35 Regel 6 : vooraan! Plaats de producten helemaal vooraan op de legger en niet tegen de wand van de kast. Dit geeft niet alleen orde weer maar ook de indruk dat er een ruim assortiment aanwezig is.

36 Regel 7 : kies een opstelling De Piramide : De producten-in het midden van het schap-worden het hoogst op elkaar gestapeld. Aan weerszijden stapelt men minder hoog. Dat heeft een visuele aantrekkingskracht op de patiënt/klant De Massa : Producten worden zo veel mogelijk naast elkaar, zo diep en zo hoog mogelijk geplaatst. Dat geeft de indruk dat er een product wordt gekozen waarvan er veel in voorraad zijn en doet zo het belang van dat product in de ogen van de klant toenemen. De Trap : In tegenstelling tot het piramide effect worden de producten trapsgewijs gestapeld (zie foto). Het Venster : Hierbij worden producten op verschillende opeenvolgende schappen op dezelfde plaats in het schap en over dezelfde lengte geplaatst. Op die manier krijg je als het ware een venster van dezelfde producten over de ganse kast.

37 Voorbeeld trap opstelling

38 Regel 8 : aantal producten Stockeer minimum 3 producten in de diepte De verkoop van een artikel verhoogt naarmate het meer plaats inneemt op de legger. Maar niet oneindig! 2 facings van een product vermenigvuldigt de verkoop met factor 4. 4 facings van een product vermenigvuldigt de verkoop met factor 10. De elasticiteit bereikt zijn maximum op 4 facings van een product!!! DUS, onnuttig om de legger te overstockeren met dezelfde referentie

39 Regel 9 : selectie producten Ga na wat de best verkopende producten zijn in jouw apotheek en geef deze de beste plaatsen. (zie deel 1: kritisch kijken naar je apotheek) Hou ook zeker rekening met het seizoen en van de lopende (reclame)campagnes.

40 Be proud of your best seller! Display your best seller with proud. in the best place in store. Don t make the mistake of putting a slow seller in the top location in the hope of increasing sales. Any increase in sales will be small in comparison to the results you could have achieved with your best seller. Top tips for store merchandising

41 Regel 10 : less is more! Volg de 20/80 regel: 80% omzet van de apotheek wordt gehaald uit 20% van de producten. Deze producten verdienen dan ook de beste plaats.

42 Bijkomende tips Verwissel regelmatig producten of productgroepen van plaats. Anders creëert dat gewenning bij de klant en zal die niet geneigd zijn de apotheek telkens te doorlopen. Zorg voor uniforme communicatie. Signaleer met eenvoudige bewoordingen (hoest, keelpijn, misselijk, ) en een uniform reglettensysteem. Te veel verschillende kleuren en aanduidingen werkt storend en verwarrend voor de patiënt/klant. Animeer de kasten in functie van de vraag en seizoensgebonden thema s (bv : hooikoorts vanaf maart, reisapotheek vanaf mei/juni,..)

43

44 De etalage: een visuele stop De etalage is het eerste en het meest directe contact tussen de voorbijganger en de apotheek. Maar een voorbijganger besteedt niet meer dan 3 seconden om onze etalage «te lezen». Een etalage moet een visuele stop zijn!

45 Creatief en inventief etalagebeheer De etalage moet een weerspiegeling zijn van de apotheek en de nadruk leggen op dat waarin je je wil onderscheiden (zie deel 1: kritisch kijken naar je apotheek) Keep it simple Less is more } Gouden regels! Hou rekening met de seizoenen (een fantastische maar met de tijd van het jaar niet overeenstemmende etalage doet meer kwaad dan goed!) Verandering en afwisseling zijn belangrijk (zorg dat de etalage niet gaat vervelen, verander regelmatig)

46 Klaar? En dan Volg de merchandising ook op in cijfers. Behalen de categorieën de vooropgestelde doelstellingen? Wat is het verkochte volume, de bijdrage van elk product aan de omzet, en bepaal welke waarde het product heeft in uw gamma. Betrek het hele apotheekteam. Informeer ook apothekersassistenten over de merchandising. Ze kunnen helpen bij de inrichting van de apotheek, het uitwerken van thema s en de schikking van het productassortiment Varieer en probeer: experimenteer met nieuwe lay-out, met nieuwe producten, met nieuwe promoties. En evalueer het effect goed op. Schappen zijn niet elastisch: overweeg bij elk nieuw product welk ander je er gaat uithalen.

47 Bron presentatie : Adviezen voor category management en merchandising; Brigitte Boone, Veerle De Meyer, KAVA Boek Van winkel tot apotheek ; Lies Leemans Why is visual merchandising important? Karren Delly IPUreview July 2012 Top tips for store merchandising op

Kritisch kijken naar mijn apotheek. Marleen Haems Carolien Bogaerts

Kritisch kijken naar mijn apotheek. Marleen Haems Carolien Bogaerts Kritisch kijken naar mijn apotheek Marleen Haems Carolien Bogaerts In wat volgt kijk je in drie stappen kritisch naar je apotheek (1. wie is mijn klant? 2. wie wordt mijn klant? - 3. hoe positioneer ik

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Gebruik die extra verkoopmedewerker Presentaties en displays zijn een soort van extra verkoopmedewerker, die onzichtbaar jouw omzet stimuleert. Een onderzoek toonde aan

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE INLEIDING Tijdens deze leereenheid ga je je verdiepen in de presentatie en promotie van met name jouw stagebedrijf. Met presentatie bedoelen we de manier waarop een bedrijf zich presenteert aan de klant

Nadere informatie

RETAILHOTSPOTS & NIEUWE ONTWIKKELINGEN

RETAILHOTSPOTS & NIEUWE ONTWIKKELINGEN Belevingsmanagement by Exeo bvba RETAILHOTSPOTS & NIEUWE ONTWIKKELINGEN Retailen is verleiden Wie of wat is de klant?! Veeleisend moeilijk! Emotioneel betrokken! Eerste indruk > veel eerste indrukken!

Nadere informatie

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12 Positionering en idee ontwikkeling Agenda Review presentaties Customer Journey Positionering Van Cover Story naar Ideeën HKJ s Forced-Fit Huiswerk Customer Journey Vragen? Hoe was het bezoek? Customer

Nadere informatie

verhoogt je omzet en rendement

verhoogt je omzet en rendement rendement, omzet en samenwerking in de bloemendetailhandel tot 1900,- euro voordeel verhoogt je omzet en rendement Voor de werkgever in de bloemendetailhandel is een initiatief van 2 Stel je voor dat...

Nadere informatie

Retail analytics. Business Intelligence Cloud Services

Retail analytics. Business Intelligence Cloud Services Retail analytics Business Intelligence Cloud Services Retail Analytics De juiste informatie op het juiste tijdstip Insights Krijg antwoorden! Tegenwoordig worden Retail organisaties geconfronteerd met

Nadere informatie

Bewust verkopen, is onbewust kopen!

Bewust verkopen, is onbewust kopen! Bewust verkopen, is onbewust kopen! Maximaliseer je verkoop in het winkelpunt WIM HAMAEKERS Managing Partner DE VERANDERDE WERELD #1. phygital shopper & consument #2. Shopping tijd is show time! Verleid

Nadere informatie

Een consument gedreven onderzoek naar de perceptie van Lampen in Supermarkten en DHZ

Een consument gedreven onderzoek naar de perceptie van Lampen in Supermarkten en DHZ Een consument gedreven onderzoek naar de perceptie van Lampen in Supermarkten en DHZ Brigitte Vogelsangs Cindy van den Berg Datum: 1 Februari 2012 Agenda 1 Introductie 2 Onderzoek resultaten 3 Next steps

Nadere informatie

General Visual Merchandising Guide

General Visual Merchandising Guide General Visual erchandising Guide oroccanoil heeft een handleiding samengesteld om u te helpen bij de positionering en presentatie van het productassortiment in uw kapsalon. Wij hopen dat dit hulpmiddel

Nadere informatie

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland

Seasondeals. p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals. Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland Seasondeals, Postbus 717 9400AS, Assen, Nederland p: +31 (0)20 894 6363 e: info@season.deals w: http://nl.season.deals Seasondeals The Rich Media Ad Company 01 PROBEER HET - WIN UW PRIJS GA MOBILE FIRST

Nadere informatie

CONSULTANT DATA & ANALYTICS

CONSULTANT DATA & ANALYTICS Data Science & Analytics Consulting Exit #VACATURE CONSULTANT DATA & ANALYTICS Wat zijn de best verkochte artikelen? Wat is de slimste combinatie van producten? Welke promoties zijn het meest effectief

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Training Social Media. Vrijetijdssector op social Media in NL en DE

Training Social Media. Vrijetijdssector op social Media in NL en DE Training Social Media Vrijetijdssector op social Media in NL en DE Inhoud: 1. Introductie 2. Social Media algemeen 3. Social media in Duitsland 4. Lunch 5. Interactieve deel. DIY. 1. Who? Wij zijn Wat

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Sterk in presentatie

Sterk in presentatie Sterk in presentatie CUSTOM MADE valt in de prijzen Designing Haaker ontwerpt en maakt etalagepoppen op maat, o.a voor: V & D, Hunkemöller, De Bijenkorf, Claudia Strater, The Society Shop en nog vele andere

Nadere informatie

De staat van uw gevel maakt deel uit van uw imago

De staat van uw gevel maakt deel uit van uw imago De staat van uw gevel maakt deel uit van uw imago Men zou niet zeggen dat dit een specialist is Het effect van een laagje verf, een eenvoudige gevelcommunicatie en een goede verlichting Het inrichten van

Nadere informatie

Maak je HR-cyclus klaar voor de toekomst

Maak je HR-cyclus klaar voor de toekomst Maak je HR-cyclus klaar voor de toekomst De klassieke HR-cyclus moet vernieuwd worden Doel HR-cyclus Zoveel mogelijk uit je mensen halen om de doelen van de organisatie te realiseren 93% is ontevreden

Nadere informatie

Hoe combineer je Mindfullness, Passie en Power (onderscheidend) om een

Hoe combineer je Mindfullness, Passie en Power (onderscheidend) om een Hi Paul, Robin, Bram, Jan, Wat ik wil voorstellen om bij de launch, waarom we samenwerken en wat we gaan doen, ook een (link naar) Ebook mee te geven met - ons onderscheidend vermogen en een tip van de

Nadere informatie

Nederlandse consument blijft een traditionele shopper

Nederlandse consument blijft een traditionele shopper Nederlandse consument blijft een traditionele shopper De ; slechts 29% van alle consumenten doet het merendeel van zijn aankopen versus 56% in de Waar heb je jouw aankopen gedaan? 1% 4 7 (e.g catalogue)

Nadere informatie

Deze informatie is uitsluitend bestemd voor tabakswederverkopers. Niet verder verspreiden en/of delen. EUTPD II TRAININGSTOOL

Deze informatie is uitsluitend bestemd voor tabakswederverkopers. Niet verder verspreiden en/of delen. EUTPD II TRAININGSTOOL Deze informatie is uitsluitend bestemd voor tabakswederverkopers. Niet verder verspreiden en/of delen. EUTPD II TRAININGSTOOL Introductie De nieuwe Europese tabakswetgeving heeft invloed op jouw business.

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

De duurzame pilaren van gerecycled kunststof. Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient

De duurzame pilaren van gerecycled kunststof. Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient De duurzame pilaren van gerecycled kunststof Gaan lang mee, blijven altijd mooi en geven uw bedrijf de aandacht die het verdient U kunt direct profiteren als u: duurzaam onderneemt uw attentiewaarde echt

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie

12/15/2015 VANDAAG EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL RAPPORTEN EN VERSLAGEN

12/15/2015 VANDAAG EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL RAPPORTEN EN VERSLAGEN VANDAAG #SMO15 Paul van der Bijl 15 december 2015 EEN HELDERE BOODSCHAP: TIPS EN TOPS VAN PAUL Een heldere boodschap in jullie rapporten en verslagen namens jullie startup paid media owned media earned

Nadere informatie

Welkom bij bol.com! 1

Welkom bij bol.com! 1 Welkom bij bol.com! 1 Wat gaan we vandaag doen.. 13.00-13.05 uur Kick-off: Gebra à Maarten Mulder 13.05-13.15 uur Welkom bij bol.com à Kevin 13.15-14.00 uur De wereld van online retailen à Rob 14.00-14.15

Nadere informatie

2 Goederenretail in Nederland: indelingscriteria 47

2 Goederenretail in Nederland: indelingscriteria 47 Inhoud Inleiding Deel Beschrijving van de branche Retailmarketing. Het begrip retailing. Detailhandel. Functieverandering van de detailhandel. Consequenties van de functieverandering in de detailhandel.

Nadere informatie

5 tips voor een folder die scoort!

5 tips voor een folder die scoort! 5 tips voor een folder die scoort! Een folder maken die je klanten of prospecten voor uw service of product doet kiezen is van uiterst belang. Ontdek hier een pak praktische tips om uw doelgroep van de

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

The Future: what s in it for us!

The Future: what s in it for us! The Future: what s in it for us! Tim Rook Marketing Republic! 16 juni 2010 Persoonlijke introductie: Chief Inspiration Officer: Marketing Republic! Ruim 20 jaar ervaring in Channel Marketing & Communicatie:

Nadere informatie

Branding Merk-positioneringsdocument ZAG. When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12

Branding Merk-positioneringsdocument ZAG. When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12 Branding Merk-positioneringsdocument ZAG When the rest of the world zigs, you zag! Nick Kuijpers Advanced Business Creation E-Fase VJ12 Voorwoord In dit document zal ik een proces van 17 stappen doorlopen

Nadere informatie

HEAD OF MERCHANDISING

HEAD OF MERCHANDISING Digital #VACATURE HEAD OF MERCHANDISING Bol.com is de grootste en populairste winkel van Nederland en België. De e-tailer is inmiddels een gevestigde speler, maar bezit nog steeds de mindset van een pionierende

Nadere informatie

Vernieuw je HR-cyclus

Vernieuw je HR-cyclus Vernieuw je HR-cyclus De klassieke HR-cyclus moet vernieuwd worden Doel HR-cyclus Zoveel mogelijk uit je mensen halen om de doelen van de organisatie te realiseren 93% is ontevreden* HR-cyclus staat los

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven

INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven INHOUDSOPGAVE Gezamenlijk in één dag a Rough Guide to CSR schrijven Stel je voor: CSR is het land dat je wilt bezoeken. Je pakt als eerste de Rough Guide om je in te lezen Hoofdstuk 1: CSR entry requirements

Nadere informatie

7 tips voor een onverslaanbare. LinkedIn showcasestrategie

7 tips voor een onverslaanbare. LinkedIn showcasestrategie 7 tips voor een onverslaanbare LinkedIn showcasestrategie Hoe bereik je de klant met LinkedIn showcasepagina s? Sommige producten, diensten of merken die onder een organisatie vallen zijn dusdanig speciaal

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN

WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN WIJ ZIJN > BOOM WIJ CREËREN > BRAND, IDENTITY & PACKAGING DESIGN WIJ > VERSTERKEN, INSPIREREN & MAKEN TROTS WHITEPAPER > EFFECTIEF BRAND & PACKAGING DESIGN

Nadere informatie

Etaleren 4 e klas Basis

Etaleren 4 e klas Basis Etaleren 4 e klas Basis Opdracht: Presenteren op de draadrekken in de kantoortuin. Wat heb je nodig? 1. Etaleerkoffer 2. Krat met materiaal 3. Draadrek 4. Opdracht 5. Fototoestel of telefoon met camera

Nadere informatie

Talentmanagement in tijden van crisis

Talentmanagement in tijden van crisis Talentmanagement in tijden van crisis Drs. Bas Puts Page 1 Copyright Siemens 2009. All rights reserved Mission: Achieving the perfect fit Organisatie Finance Sales Customer Engineering Project management

Nadere informatie

VORMING PROMOGIDS

VORMING PROMOGIDS 2018-2019 VORMING PROMOGIDS SAMEN ÉCHT LEIDING WORDEN Zo krijgen we meer deelnemers op onze Chirocursussen. We willen graag meer leiding en Chirovolk op onze cursussen. We willen dat ze het grote Chirogevoel

Nadere informatie

HENDRIK JAN WEET ER ALLES VAN

HENDRIK JAN WEET ER ALLES VAN JAARPLAN 2016 HET DNA VAN HENDRIK JAN ONZE GESCHIEDENIS Hendrik Jan werd in 1965 geïntroduceerd en was direct een groot succes; Het werd het meest bekende tuingereedschap merk van Nederland met een naamsbekendheid

Nadere informatie

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen?

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Slagvaardiger in samenwerking met de klant! De start van 2017 met de daarbij behorende jaaronderhandelingen is weer achter de rug. Nu we

Nadere informatie

CATEGORY LEAD FASHION

CATEGORY LEAD FASHION #VACATURE CATEGORY LEAD FASHION Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de hoofden en de harten van gezinnen, door hun leven

Nadere informatie

De handel. fion friedrichs. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/64619

De handel. fion friedrichs. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/64619 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres fion friedrichs 30 augustus 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/64619 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

STRATEGIE VOOR KMO S PROF. DR. KURT VERWEIRE

STRATEGIE VOOR KMO S PROF. DR. KURT VERWEIRE STRATEGIE VOOR KMO S PROF. DR. KURT VERWEIRE TOOLS VOOR MANAGERS 2 Vlerick Business School 1WAT IS STRATEGIE? WHAT IS STRATEGY? 4 Vlerick Business School Formulating Winning Business Strategies MISSIE,

Nadere informatie

- MTSS - score, English language version (cross-culturally translated)

- MTSS - score, English language version (cross-culturally translated) Supplementary online Material - MTSS - score, Dutch language version (validated) - MTSS - score, English language version (cross-culturally translated) Mediaal Tibiaal Stress Syndroom Score Naam: Datum:

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

BENAMINGEN. Frontpin Blousehanger. Torso POS / POP. Frontpresentatie Plank. Stang / u-stang / hangstang. Knijphanger. Zij-hang.

BENAMINGEN. Frontpin Blousehanger. Torso POS / POP. Frontpresentatie Plank. Stang / u-stang / hangstang. Knijphanger. Zij-hang. VM INSTORE Kleding Het is heel erg belangrijk dat de kleding op de juiste wijze gepresenteerd / ingehangen wordt. Hier wordt door een visual merchandiser heel goed over nagedacht. Het is een heel belangrijk

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

Belgacom, Proximus, Telindus en Ik, winnende partners

Belgacom, Proximus, Telindus en Ik, winnende partners Belgacom, Proximus, Telindus en Ik, winnende partners Wat is het voordeel van één partnership programma met de hele Belgacom Groep? Coherentie Eén wettelijk kader voor alle agenten van dezelfde categorie

Nadere informatie

WELKOM BIJ TELEPERFORMANCE SHOPPING TOMORROW

WELKOM BIJ TELEPERFORMANCE SHOPPING TOMORROW WELKOM BIJ TELEPERFORMANCE SHOPPING TOMORROW 175.000 30% 1.6 miljard Shopping 2020 6 Shopping 2020 Hoofdstuk 28 Social Services Shopping 2020 7 Retail in het social media tijdperk 2. Social Services in

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

ETALEREN D&C. Etaleren. Opdracht 3: Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 108

ETALEREN D&C. Etaleren. Opdracht 3: Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 108 Etaleren Opdracht : Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 0 Wat heb je nodig?. Opbouw en ander materiaal 2. Fototoestel of telefoon met camera Wat moet je doen?. Werk in tweetallen 2. Maak een

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Compaq Desktop Wallpaper

Compaq Desktop Wallpaper Compaq Desktop Wallpaper Thank you for reading. As you may know, people have search numerous times for their chosen books like this, but end up in infectious downloads. Rather than reading a good book

Nadere informatie

Positieve en negatieve gedachten

Positieve en negatieve gedachten Positieve en negatieve gedachten ( Wat is positieve en negatieve gedachten ) Deze opdracht wil je negatieve gedachten verminderen en je positieve gedachten een boost geven. Deze opdracht bestaat uit twee

Nadere informatie

Zelfevaluatie hoofdstuk lokalen

Zelfevaluatie hoofdstuk lokalen Vragenlijst: Deze tool laat u toe om door middel van een aantal vragen een balans op te maken van de kwaliteit binnen uw apotheek, teneinde deze waar nodig te verbeteren. Kies bij elke vraag het meest

Nadere informatie

Creatief onderzoekend leren

Creatief onderzoekend leren Creatief onderzoekend leren De onderwijskundige: Wouter van Joolingen Universiteit Twente GW/IST Het probleem Te weinig bèta's Te laag niveau? Leidt tot economische rampspoed. Hoe dan? Beta is spelen?

Nadere informatie

Activant Prophet 21. Prophet 21 Version 12.0 Upgrade Information

Activant Prophet 21. Prophet 21 Version 12.0 Upgrade Information Activant Prophet 21 Prophet 21 Version 12.0 Upgrade Information This class is designed for Customers interested in upgrading to version 12.0 IT staff responsible for the managing of the Prophet 21 system

Nadere informatie

Vragen wat je waard bent

Vragen wat je waard bent Vragen wat je waard bent Bereken je uurloon Vragen wat je waard bent - pag. 2 Als ondernemer is het belangrijk om een goede prijs te rekenen voor je diensten. Als je vaak opdrachten hebt waar je een uurtarief

Nadere informatie

Impulsegenerator voor in winkels

Impulsegenerator voor in winkels Impulsegenerator voor in winkels Multi Deck 60 3 lagen Het plaatsen van impulsvoedingsmiddelen bij kassa s is een succesvolle strategie gebleken in de huidige inladen-en-wegwezen markt. Met de Fri-Jado

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

Noordhoff Uitgevers Elobase Detailhandel Verkoper Kerntaak 1 Theorie- en infoboek

Noordhoff Uitgevers Elobase Detailhandel Verkoper Kerntaak 1 Theorie- en infoboek Theorieboek KT1 HOOFDSTUKKEN - Inleiding Goederen ontvangen en controleren Goederen verplaatsen Ompakken en prijzen Goederen opslaan Voorraadbeheer Werken met artikelpresentaties Presentatie en winkelinterieur

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

Jouw Next TOPmodel. Verdienmodellen.

Jouw Next TOPmodel. Verdienmodellen. Jouw Next TOPmodel Verdienmodellen jouw Next TOPmodel - pag. 2 Jouw Next TOPmodel Als ondernemer is een goed verdienmodel cruciaal om omzet en winst te kunnen maken. Een slim verdienmodel maakt het bovendien

Nadere informatie

E-commerce in België

E-commerce in België E-commerce 2016 E-commerce in België De Morgen Context: Huidig klimaat Retail België Offline krimpt (vooral KMO) Stijging leegstand, 5 jaar 103% Krimpende offline retail-sector Online boomt (vooral buitenlandse

Nadere informatie

De handel. fion friedrichs. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

De handel. fion friedrichs. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres fion friedrichs 30 August 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/64619 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame.

8+ 60 MIN Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. 8+ 60 MIN. 2-5 Alleen te spelen in combinatie met het RIFUGIO basisspel. Only to be played in combination with the RIFUGIO basicgame. HELICOPTER SPEL VOORBEREIDING: Doe alles precies hetzelfde als bij

Nadere informatie

Winkelinrichting : Van Concept tot Realisatie.

Winkelinrichting : Van Concept tot Realisatie. Winkelinrichting : Van Concept tot Realisatie. De Polle - Lichtaart 17 december 2013 Patrick Pasgang Inhoud Inhoudelijke omschrijving project & timing Concrete resultaten per deelnemer Voorstudie Voorstel

Nadere informatie

PLANNING EN ORGANISATIE

PLANNING EN ORGANISATIE WAAROM EEN PLANNING MAKEN? Om te zorgen dat je een goed evenwicht hanteert tussen je studies en je vrije tijd, kan je beslissen om je tijd te managen en om op één of andere manier aan studieplanning te

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Lesbrief 6 Productpresentatie

Lesbrief 6 Productpresentatie LESBRIEF 6 PRODUCT- PRESENTATIE Niveau II 1 Productpresentatie. Bij productpresentatie denken we aan de presentatie van alle productgroepen binnen en buiten de winkel. Hoe kunnen we de productgroepen zodanig

Nadere informatie

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners?

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Voor je begint aan de tango: Weet wie je klanten zijn Weet welke doelgroep je aanspreekt Zoek de beste communicatiemethode om je

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

Hoe krijg ik mijn management in de juiste houding en gedrag, en de medewerkers in beweging?!

Hoe krijg ik mijn management in de juiste houding en gedrag, en de medewerkers in beweging?! Hoe krijg ik mijn management in de juiste houding en gedrag, en de medewerkers in beweging?! De Kracht van Open-Book Management - Connecting People & Numbers - 23 augustus 2016 1 MARTIN 70% source Gallup

Nadere informatie

C - de totale constante kosten. N - de normale bezetting in stuks

C - de totale constante kosten. N - de normale bezetting in stuks STANDAARDKOSTPRIJS Een bedrijf moet een verkoopprijs bepalen om zijn producten te kunnen verkopen. De klant moet vooraf weten welke prijs betaald moet worden voor het aangeboden product. De standaardkostprijs

Nadere informatie

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017.

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. Kennis van de producten Klantvriendelijkheid Entertainen Inspirerend interieur Totaalbeleving Lifestyle concept Innovatie Merkassortiment Online beleving Sfeer Originaliteit

Nadere informatie

UW ZAAK OPTIMALISEREN VOOR EEN BETERE VERKOOP. Steven Bollé Retail Coach & Designer

UW ZAAK OPTIMALISEREN VOOR EEN BETERE VERKOOP. Steven Bollé Retail Coach & Designer UW ZAAK OPTIMALISEREN VOOR EEN BETERE VERKOOP Steven Bollé Retail Coach & Designer Ik inspireer en begeleid ondernemers om hun zaak te optimaliseren en om hun verkoop te stimuleren. 2015: beslissing om

Nadere informatie

Speakers Corners : book history-science-talents

Speakers Corners : book history-science-talents Speakers Corners : book history-science-talents type of feedback - pupil/pupil - pupil /teacher - teacher /pupil - class/pupil X X X X TASK level PROCESS level Self regulation Self level introduction-

Nadere informatie

Gastvrijheid op de Werkvloer

Gastvrijheid op de Werkvloer Welkom Harold Sanches Gastvrijheid op de Werkvloer Xperience Xperience Onze Missie Van business naar beleving If you can dream it, you can achieve it Onze Missie Van business naar beleving If you can dream

Nadere informatie

Installatie van Windows 10 op laptops. Windows 10 installation on laptops

Installatie van Windows 10 op laptops. Windows 10 installation on laptops Installatie van Windows 10 op laptops In mei vindt de migratie naar Windows 10 plaats op de laptops. Per dag worden ongeveer 25 laptops gemigreerd. Elke laptop heeft een ISSC-sticker met een laptop-nummer.

Nadere informatie

Retail-Skills. The Battle 2018

Retail-Skills. The Battle 2018 Retail-Skills The Battle 2018 Plan van aanpak Retail-Skills Battle Dinsdag 24 april 2018 Naam leerling: Klas: Docent: Inleverdatum: Voor je ligt het plan van aanpak voor de Retail-Skills Battle. De Retail-Skills

Nadere informatie

Psychologie in food service Hoe de gast onbewust keuzes maakt

Psychologie in food service Hoe de gast onbewust keuzes maakt Psychologie in food service Hoe de gast onbewust keuzes maakt Programma Achtergrond Theorie Consumatics Onbewust gedrag Wetenschap Hospitality Nyenrode Experimenten - Innovatie Wenda Kielstra- Oprichter

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

De IPSA-methodiek als leiddraad voor het succesvol valoriseren van uw duurzame productinspanningen

De IPSA-methodiek als leiddraad voor het succesvol valoriseren van uw duurzame productinspanningen 1 Inhoud 1 Inhoud 1 2 Situatieschets..1 3 Doelstelling IPSA 2 4 Toelichting IPSA-methodiek..3 5 10 tips over de marketing van duurzaamheid...6 2 Situatieschets Heel wat bedrijven in de Vlaamse textiel-,

Nadere informatie

Visie op Categorie visie

Visie op Categorie visie Visie op Categorie visie Stap 4 Stap 3 Stap 2 Stap 1 TMA CATEGORY VISION MODEL consument shopper retailer Categorie def. Fabrikanten Consumer Shopper Channel Categorie ambition Gap analysis Restraints

Nadere informatie

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2.

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2. Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English Voorbeelden machtigingsformulieren standaard Europese incasso Examples of authorisation

Nadere informatie

Zo wordt u natuurlijk nóóit een omnichannel organisatie!

Zo wordt u natuurlijk nóóit een omnichannel organisatie! In samenwerking met: Zo wordt u natuurlijk nóóit een omnichannel organisatie! Shopping 2020 #Predicting the future Shopping 2020 1 "Who the hell wants to hear actors talk? H. M. Warner, Warner Brothers,

Nadere informatie

DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN

DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN DÉ APP DIE UW BEURSDEELNAME DOET RENDEREN Leg alle essentiële informatie over uw potentiële klanten efficiënt vast. Ontdek binnenin een uitgebreide handleiding voor Boabee. WAT IS BOABEE? Boabee is een

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie