Publieke partijen betrokken bij de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS):

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Publieke partijen betrokken bij de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS):"

Transcriptie

1 23juni2006, Ondergetekd: Publieke partij betrokk bij de Integrale Ontwikkeling tuss Delft Schiedam (IODS): 1. Gedeputeerde Stat van Zuid-Holland, hierna te noem 'de provincie', te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door haar gedeputeerde M. Huls, nams het college van Gedeputeerde Stat; 2. het Hoogheemraadschap van Delfland verder te noem 'Hoogheemraadschap', te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de Hoogheemraad, mevrouw dr.ir. M.P.M. Ruijgh - van der Ploeg, nams het college van Dijkgraaf Hoogheemrad; 3. Het college van Burgemeester Wethouders van de gemete Delft, ingevolge artikel 160, lid 1 sub e artikel 171 van de Gemetewet, ter uitvoering van het collegebesluit d.d. 21 juni 2006, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de wethouder, mevrouw A.L. Koning, verder te noem: 'Delft'; 4. Het college van Burgemeester Wethouders van de gemete Maassluis, ingevolge artikel. 160, lid 1 sub e artikel 171 van de Gemetewet, ter uitvoering van.het collegebesluit d.d. 20 juni 2006, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de wethouder, de heer A.G.M. Keijzer, verder te noem: 'Maassluis'; 5. Het college van Burgemeester Wethouders van de gemete Midd- Delfland, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de heer C. van der Kamp, in zijn hoedanigheid van wethouder Midd-Delfland Duurzaamheid, daartoe gemachtigd door de burgemeester van Midd-Delfland krachts het bepaalde in artikel 171 van de Gemetewet artikel 10:14 van de Algeme wet bestuursrecht, als zodanig handeld ter uitvoering van het besluit van burgemeester wethouders van 20 juni 2006, verder te noem: 'Midd- Delfland' 6. Het college van Burgameester Wethouders van de gemete Vlaarding, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de heer B.E. van der Velde, in zijn hoedanigheid van wethouder Verkeer, Milieu, c.a., daartoe gemachtigd door de Burgemeester van Vlaarding krachts het bepaalde in artikel 171 van de Gemetewet artikel 10:14 van de Algeme wet bestuursrecht, als zodanig handeld ter uitvoering van het besluit van Burgemeester Wethouders van 20 juni 2006, verder te noem: Vlaarding'

2 7. Het college van Burgemeester Wethouders van de gemete Schiedam, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de heer Y. Haan, in zijn hoedanigheid van wethouder Volkshuisvesting, Verkeer vervoer, c.a., daartoe gemachtigd door de burgemeester van Schiedam krachts het bepaalde in artikel 171 van de Gemetewet artikel 10:14 van de Algeme wet bestuursrecht, als zodanig handeld ter uitvoering van het besluit van burgemeester wethouders van 22 juni 2006, verder te noem: 'Schiedam'; 8. de stadsregio Rotterdam, vertegwoordigd door mevrouw J.N. Baljeu, portefeuillehouder Verkeer Vervoer, verder te noem: 'de Stadsregio'; 9. het stadsgewest Haagland, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd door de portefeuillehouder verkeer vervoer de heer P.T. van Wosel, daartoe gemachtigd door de voorzitter van het Stadgewest Haagland krachts het bepaalde in artikel 39 derde vijfde lid, van de Regeling stadsgewest Haagland 1995, als zodanig handeld ter uitvoering van het besluit van het Dagelijks Bestuur van 21 juni 2006, verder te noem: 'het Stadsgewest'; maatschappelijke organisaties betrokk bij IODS: 10. de Veriging Natuurmonumt, vertegwoordigd door C.N. de Boer, verder te noem: 'Natuurmonumt'; 11. de ANWB, vertegwoordigd door de heer H. Kromhout, verder te noem: 'ANWB'; 12. LTO-Noord, vertegwoordigd door de heer F.H. Haanstra, voorzitter afdeling Zuid-Holland, verder te noem: 'LTO-Noord'; 13. Veriging Stichting Zuid-Hollandse Milieufederatie vertegwoordigd door mevrouw P.J.H.D. Verkoel, directeur, verder te noem: 'Milieufederatie'; 14. VNO-NCW West, vertegwoordigd door de heer H.S.A. Moor, directeur VNO- NCW West, verder te noem: 'VNO-NCW West'; 15. Stichting Woonplus Schiedam, vertegwoordigd door mevrouw C.F. van Drev, directeur-bestuurder, verder te noem: 'Woonplus 1 gezamlijk (1-15) te noem 'lods-partij'. 16. De Minister van Verkeer & Waterstaat, handeld als bestuursorgaan als vertegwoordiger van de Staat der Nederland, verder te noem: 'de minister van Verkeer & Waterstaat'; gezamlijk (1-16) te noem 'Partij'.

3 lods-convenant Nem het volgde in overweging: 1. Tuss partij bestaat overestemming over de noodzaak om de vraagstukk in het gebied tuss Delft Schiedam aan te pakk. In oktober 2001 heeft de Stuurgroep IODS 1 het rapport 'Kans butt, impasses doorbrek' (ook goemd plan-norder) aangebod aan Verkeer & Waterstaat. 2. Het rapport 'Kans butt, impasses doorbrek' bevat de hoofdlijn van e integraal programma voor de kwaliteitsverbetering van het platteland van de stad, voor schonere lucht, voor meer werk, voor betere fietsroutes betere verbinding voor automobilist voor het terugdring van sluipverkeer. Het programma 'Integrale Ontwikkeling tuss Delft Schiedam 1 (IODS) staat voor e integraal kwaliteitsprogramma voor het landelijk stedelijk gebied zoals de regio dat voor og staat, met daaraan verbond de eis die aan de inpassing vdn de A4 gesteld word, e schatting van de kost e indicatie van de m.ogelijke dragers van de kost. Voorts concludeert de Stuurgroep IODS in 'Kans butt, impasses doorbrek' dat 'tuss het kwaliteitsprogramma de aanleg van de A4 e onverbrekelijk verband behoort te bestaan 1. Indi de A4 Delft - Schiedam wordt aangelegd, moet ook het kwaliteitsprogramma gelijktijdig gelijkwaardig ontwikkeld uitgevoerd word De aanleg van de A4 Delft - Schiedam is e besluit van de Minister van Verkeer & Waterstaat de'minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ording Milieu (VROM). Als deze besluit tot de aanleg van de A4 Delft - Schiedam dan zull Partij dit convant uitvoer. 4. In 2003 is de Stuurgroep IODS omgevormd tot de Adviescommissie IODS. De Adviescommissie IODS geeft het bevoegd gezag advies over het IODSprogramma. In de Adviescommissie IODS participer de volgde partij: de provincie (voorzitter), de Stadsregio, het Stadsgewest, Hoogheemraadschap, Midd-Delfland, Delft, Vlaarding, Schiedam, Maassluis, Rijkswaterstaat directie Zuid-Holland, LTO-noord, Natuurmonumt, Milieufederatie, VNO- NCW West, Woonplus ANWB. 5. Op 22 december 2004 heeft de voorzitter van de Adviescommissie IODS in e inttiebrief aan Minister van Verkeer & Waterstaat aangegev dat de lokale regionale overhed'e overekomst will sluit waarin in ieder geval procesafsprak over organisatie, tijdsplanning verdere uitwerking van de afzonderlijke lods-project word opgom. De brief bevat ook e overzicht van de financiele toezegging die gedaan zijn om de uitvoering van het lods-programma mogelijk te mak voorwaard waaronder deze middel ter beschikking word gesteld. De Stuurgroep bestond uit bestuurlijke vertegwoordigers van provincie Zuid-Holland, Stadsregio Rotterdam, Stadsgewest Haagland, Hoogheemraadschap van Delfland, gemete Schipluid, gemete Delft, gemete Vlaarding, gemete Schiedam, gemete Maassluis, gemete Maasland, gemete De Lier, gemete Pijnacker, Rijkswaterstaat directie Zuid-Holland. 2 Kans butt, impasses doorbrek, biz. 8.

4 6. In de inttiebrief van 22 december 2004 wordt ook aangegev dat Vlaarding Schiedam e voorbehoud mak. Eerst nadat geblek is dat de IODSvariant van het A4-alternatief Delft - Schiedam als de beste oplossing wordt gezi door Minister van Verkeer & Waterstaat de Minister van Volkshuisvesting, "Ruimtelijke Ording Milieubeheer (VROM) wordt gekoz om deze oplossing verder uit te werk, zull beide gemet loyaal meewerk aan de verdere uitwerking inpassing. Vlaarding Schiedam licht hun voorbehoud toe in e brief die als bijlage bij de inttiebrief gevoegd is. 7. Op 13 april 2005 heeft Minister van Verkeer & Waterstaat deze brief beantwoord. Daarbij wordt aangegev dat loyale medewerking van lods-partij aan e bestuurlijke overkomst belangrijk is. De bestuursoverekomst is e belangrijke pijler voor de aanbesteding van de A4. Deze aanbesteding vindt parallel plaats aan het vervolg van de trace/m.e.r.-procedure. Badrukt wordt dat het budget maatgevd is voor de inpassing van de A4 in de omgeving. 8. Op 18 april 2005 heeft de Adviescommissie IODS aan Minister van Verkeer & Waterstaat eduidig geadviseerd om in de tweede fase van de Trajectnota/MER het alternatief A4-IODS tuss Delft Schiedam verder uit te werk. Daarbij heeft de Adviescommissie IODS aangegev dat het kwaliteitsprogramma zoals opgom in het rapport 'Kans butt, impasses doorbrek' de basis is voor de inpassing van de A4 Delft - Schiedam. De Adviescommissie IODS heeft in het overleg van 18 april 2005 unaniem aangegev dit terug te wid brg tot e zevtal con'dities waaraan de inpassing van de A4 Delft - Schiedam moet voldo. Verder heeft de Adviescommissie IODS Minister van Verkeer & Waterstaat verzocht in de tweede fase van de Trajectnota/MER dieper in te gaan op het probleemoplossd vermog de mitigerde maatregel. In hetzelfde adyies geeft de Adviescommissie IODS aan de inttie te hebb om voor de zomer van 2005 te kom tot e eerste aanzet voor e IODS- Convant. In het convant wil de Adviescommissie IODS overestemming bereik over de uitgangspunt van het ontwerp van de A4 de kwalitatieve inpassing. 9. Minister van Verkeer & Waterstaat geeft in e brief van 28 juni 2005 aan het hiervoor bedoelde advies op hoofdlijn over te nem. Zij geeft aan dat het e gemeschappelijke uitdaging is om te kom tot e maximaal maatschappelijk rdemt van beoogde investering. Zij vraagt lods-partij om de functionele eis aan de inpassing van de weg, die voor evtuele marktpartij e zo groot mogelijke ruimte bied om oplossing te ontwerp nader uit te werk. En zij verzoekt om nog in 2005 tot bindde afsprak te kom die e verantwoorde uitvraag naar de markt ondersteun.

5 10. Met betrekking tot het lods-convant hebb lods-partij tijds de Adviescommissie IODS van 29 juni 2005 voorts aangegev dat: a. de basis gevormd dit te word door 'Kans butt, impasses doorbrek'; b. er nauwe aansluiting dit te zijn bij het op 18 april 2005 door de Adviescommissie uitgebrachte advies aan Minister van Verkeer & Waterstaat, dat de kern zal moet vorm van de overekomst; c. de integraliteit van de aanleg van de A4 de kwaliteitsproject gewaarborgd di te zijn; d. de nadruk dit te ligg op het integrale kwaliteitsbeeld dat beoogd wordt met de in het advies van 18 april 2005 opgom condities; e. er duidelijkheid dit te zijn over de relatie tuss het lods-convant de. tweede fase Trajectnota/MER. 11. In de brief van Minister van Verkeer & Waterstaat aan de Tweede Kamer van 12 mei 2006 heeft de minister aangegev nog e maal met de regio in overleg te will tred om binn de beschikbare financiele middel alsnog te kom tot e convant over e goed ingepast A4 Delft - Schiedam. Dit overleg heeft met de provincie, Midd-Delfland, Delft, Schiedam Vlaarding plaatsgevond op mei 2006.

6 Kom het volgde overe Artikel 1: Definitles 1. lods-convant: dit convant tuss Minister van Verkeer & Waterstaat lods-partij erzijds lods-partij onderling anderzijds. 2. Publiekrechtelijke privaatrechtelijke medewerking: het verl van medewerking door lods-partij om de noodzakelijke procedures te doorlop ter verwezlijking van de betreffde project. 3. Adviescommissie IODS: het bestuurlijk gremium waarin lods-partij zitting hebb dat het bevoegd gezag adviseert over de te nem besluit. Artikel 2: Doe/ van het convant 1. Het bevestig van de integrate badering van IODS waarbij kwaliteitsproject de aanleg inpassing van de A4 onlosmakelijk met elkaar verbond zijn. 2. Het vastlegg van de inzet van Partij het (daarmee) waarborg van de bestdigheid van de afsprak. 3. Het vastlegg van de uitgangspunt voor de inpassing van de A4 in het stedelijk landelijk gebied op e zodanige wijze dat deze gebruikt kunn word als basis voor het (ontwerp) Tracebesluit. 4. Het bevestig van de ter beschikking gestelde budgett voor de IODSproject, zoals goemd in artikel 3, lid Het bevestig van de organisatie van IODS vastlegg van e indicatieve tijdsplanning voor de lods-project. Artikel 3: Het lods-programma 1. Het lods-programma omvat de zes volgde lods-project: a. Groblauw Lint, waarin 100 ha nieuwe natuur de ecopassages zijn vervat; b. Sanering verspreid liggde glastuinbouw; c. Recreatieve Routestructuur; d. Gro Ondernem, e nieuwe landbouw, inclusief grondinstrumt; e. Traject A4 Delft - Schiedam; f. Stedbouwkundige ontwikkeling Vlaarding-Schiedam. 2. De in lid 1 goemde project a, b, c, d, f word de kwaliteitsproject goemd. 3. De in lid 1 goemde project zijn onlosmakelijk aan elkaar verbond, ze word gelijktijdig gelijkwaardig ontwikkeld. 4. Bijlage 1 bij dit lods-convant bevestigt voor elk van de in lid 1 goemde project het doel, de verantwoordelijkheid, de betrokk Partij, de planning de financi. Bijlage 1 maakt onlosmakelijk deel uit van dit lods-convant.

7 Artikel 4: Uitgangspunt voor de inpassing van de A4 1. De basis voor de inpassing van de A4 tuss Delft Schiedam is het kwaliteitsprogramma zoals opgom in de rapportage 'Kans butt, impasses doorbrek'. De Adviescommissie IODS heeft in haar vergadering van 18 april 2005 aangegev dit terug te will brg tot e zevtal condities. Op mei 2006 zijn over de condities t behoeve van de inpassing gesprekk gevoerd tuss Minister van Verkeer & Waterstaat, provincie Midd-Delfland, Delft, Vlaarding Schiedam. De condities voor de inpassing van de A4 Delft - Schiedam zijn: a. e volledige aansluiting op het Kethelplein; b. de wettelijke norm voor luchtkwaliteit, geluidshinder tunnelveiligheid; c. e geslot inpassing over 2,0 kilometer op maaiveld in het stedelijk gebied van Vlaarding Schiedam vanaf de Laan van Bol 'Es in noordelijke richting. Over de gehele lgte zal de constructie zodanig zijn dat e parkachtige invulling mogelijk zal zijn. In overleg tuss Verkeer & Waterstaat Schiedam wordt uitgewerkt wat de mogelijkhed zijn voor e inrichting waarbij wordt bekek of sportveld doeltreffd gebruikt kunn word.. De Tramplus kruist de A4 bovlangs. Gezocht zal word naar e optimalisatie van de kruising van Tramplus de A4. Het strev is om de hoogte van de A4 bij de passage van de Tramplus 3,2 meter onder N.A.P. aan te legg. De Tramplus wordt met maximaal 3,3 meter verhoogd t opzichte N.A.P. Tijds de verdere planuitwerking zal de kruising met Tramplus word geoptimaliseerd; d. het trace van de weg daalt vanaf het Kruithuisplein zodat deze ter hoogte van de Zuidkade tot aan de Slinksloot ligt op e diepte van 1,80 meter onder maaiveld, gerekd vanuit het midd van de weg. Ter hoogte van de bestaande Slinksloot daalt de A4 zodanig dat de Oostveseweg de Woudweg over de A4 gaan met maximaal e hoogte van 1,50 meter, gemet t opzichte van aangrzd maaiveld ter hoogte van het midd van het viaduct van de Oostveseweg, zodanig dat de Zweth Slinksloot als aquaduct over de A4 he gaan. De diepgang van de Zweth de Slinksloot ter plaatse van het aquaduct bedraagt voor het gehele aquaduct minimaal 1,0 meter. Het aquaduct is daarbij ingepast in e ecologische passage van minimaal 100 meter breed. Uitgangspunt hierbij is dat de huidige waterhuishoudkundige situatie niet verslechtert; e. de geluid- zichtgaranties in Midd-Delfland. Dit betekt dat het geluid in de stiltegebied maximaal 40 db(a) (gemiddeld) mag zijn op e afstand varierd tuss meter buit de weg waarbij de maximale walhoogte langs de A4 is gesteld op 2,5 meter vanaf maaiveld. Door middel van innovatief aanbested probeert Verkeer & Waterstaat het geluidsniveau van 40 db(a) op e afstand van 250 meter vanaf de weg te bereik; f. e recreatieve verbinding van minimaal 10 meter breed over de A4 ter hoogte van de Zuidkade;

8 g. tuss Kruithuisweg de Slinksloot aan beide zijd e goed in het landschap ingepaste geluidswering die tevs voor recreatieve verbinding wordt ingericht; h. bij aanleg van de A4 ter hoogte van Tanthof Schipluid zal Verkeer & Waterstaat zich inspann om door middel van 'werk met werk', waarbij er ge extra kost word gemaakt door Verkeer & Waterstaat, maar waarbij additionele middel uit andere bronn wel ingezet kunn word, de geluidssituatie te verbeter t opzichte van de wettelijke norm. Delft, Midd-Delfland, provincie Verkeer & Waterstaat gev daar uiterlijk voor de start van de aanleg van de weg uitwerking aan; 2. Op basis van de punt a tot met h uit lid 1 is e teking gemaakt die onlosmakelijk met dit convant is verbond als bijlage bij dit IODSconvant is opgom. 3. Partij sprek af dat de weg wordt ingepast conform condities goemd in lid 1, of minimaal gelijkwaardig daaraan, zal word gerealiseerd. 4. Voor het project 'traject A4 Delft - Schiedam' is e totaalbudget van 641 miljo beschikbaar. Door Minister van Verkeer & Waterstaat is in het MIT e budget van 581 miljo gereserveerd (inclusief BLD-Bijdrage van 34 miljo). Door de provincie, Stadsgewest Stadsregio is totaal 60 miljo 3 gereserveerd. Indi blijkt dat dit budget niet toereikd is, verplicht alle partij zich in te spann voor e oplossing, zonder dat dit leidt tot aantasting van de in lid 1 goemde condities lods-partij kunn niet door de minister van Verkeer & Waterstaat word aangesprok op extra kost in het project Traject A4 Delft - Schiedam' als gevolg van nieuwe of aangescherpte wet- regelgeving die onder rijksverantwoordelijkheid tot stand is gekom, na de onderteking van dit lods-convant, bijvoorbeeld op hetterrein van tunnelveiligheid, luchtkwaliteit of geluidhinder. 6. De Minister van Verkeer & Waterstaat kan niet door lods-partij word aangesprok op extra kost in het project als gevolg van nieuwe of aangescherpte wet- regelgeving die onder de verantwoordelijkheid van IODS partij tot stand is gekom na de onderteking van dit IODSconvant. 7. Indi het aanbestedingsresultaat (het verschil tuss beschikbaar budget de contractsom inclusief achtergeblev risico's) resulteert in e positief saldo, zal dit tot e maximum van 15 miljo word besteed aan de project 2 'Sanering verspreid liggde glastuin 1 4 'Gro ondernem, e nieuwe landbouw, inclusief grondinstrumt'.indi hierna nog e positief aanbestedingsresultaat resteert zal dit verdeeld word naar rato van de financiele inbrg van Partij. De Provincie: 25 miljo voor de inpassing van de A4 tuss Delft Schiedam, Stadsgewest Haagland: 10 miljo, Stadsregio Rotterdam: 10 miljo voor de inpassing van de A4 tuss Delft Schiedam. En maximaal 15 miljo voor de kruising A4 / Tramplus,, conform brief d.d. 16 juni Voor alle bedrag in dit convant wordt uitgegaan van prijspeil 2006.

9 8. Het project 'traject A4 Delft -Schiedam' is aangemerkt als e van de te onderzoek tolproject in het kader van de door de Stat Geraal vastgestelde Nota Mobiliteit. In samwerking met de regio doet Verkeer & Waterstaat onderzoek naar de mogelijkhed effect van tol. De uitkomst van dit onderzoek zal Verkeer & Waterstaat met de regio de lods-partij besprek. 9. In het kader van het lods-programma wordt afgesprok dat: a. e groblauw lint tuss Ackerdijkse Plass Vlietland met 100 ha nieuwe natuur wordt gerealiseerd; b. nieuwe ecologische verbinding voor de A13 de Schie word gerealiseerd; c. de recreatieve routestructuur wordt aangelegd; d. verspreid liggde glastuinbouw in Midd-Delfland wordt gesaneerd; e. het project Gro Ondernem, e nieuwe landbouw, met daarbij hord e grondinstrumt wordt geymplemteerd. Artikel 5: Inzet van Partij waarborg voor bestdigheid van de afsprak 1. Partij hebb de gezamlijke ambitie met dit lods-convant de voorbereiding uitvoering van het lods-convant voort te zett te bespoedig. 2. Partij stell binn de hun ter beschikking staande mogelijkhed alles in het werk om te kom tot de realisatie van het volledige lods-programma. Deze inzet is gericht op e parallelle gelijktijdige realisatie van de IODSproject om de samhang tuss de verschillde project de integraliteit van het totale lods-programma te waarborg. 3. Partij spann zich maximaal in om elkaar derd in staat te stell tijdig de bodigde publiek- privaatrechtelijke medewerking te verkrijg voor het voorbereid uitvoer van de lods-project. Dit betekt onder meer medewerking bij het verkrijg van de noodzakelijke aanpassing van bestemmingsplann, vergunning, toestemming, (subsidie)beschikking ontheffing. 4. Partij verl actief medewerking aan de uitvoering van dit IODS- Convant. 5. Partij verl alle medewerking aan de tijdige totstandkoming van de voor de voorbereiding de uitvoering van de lods-project noodzakelijke afsprak het vastlegg hiervan in nadere overekomst tuss de betrokk partij. 6. Het programma van eis zoals geformuleerd in 'Kans butt, impasses doorbrek' is richtinggevd voor de afzonderlijke project. 7. Partij spann zich in om de uitgangspunt voor de inpassing van de A4 Delft - Schiedam, zoals vermeld in artikel 4, zo uit te werk dat de kost zoveel mogelijk word beperkt, zonder dat leidt tot verlaging van de ambitie t aanzi van de kwaliteit van de inpassing.

10 8. Vlaarding Schiedam zull loyaal meedk aan (de voorbereiding van) het lods-project Traject A4 Delft - Schiedam' door middel van de in lid 5 bedoelde nadere overekomst onder de voorwaarde dat evtuele daadwerkelijke fysieke aanleg van de A4 Delft - Schiedam pas start na de vaststelling van het hiervoor bodigde Tracebesluit door de Minister van Verkeer & Waterstaat de Minister van VROM. 9. Delft zal loyaal meedk aan (de voorbereiding van) het lods-project Traject A4 Delft - Schiedam 1 door middel van de in lid 5 bedoelde nadere overekomst onder de voorwaarde dat Delft zijn standpunt over de A4 kan herzi indi verbreding /of uitbreiding van de A13 aan de orde komt. 10. Alle in dit artikel goemde inspanningsverplichting het verl van medewerking zijn onverminderd publiekrechtelijk tak bevoegdhed van Partij voor zover dit met inachtneming van relevante wet- regelgeving mogelijk is. Artikel 6: Vervolgproces: organisatie indicatieve planning 1. Gedurde de looptijd van dit lods-convant word organisatie werkwijze van IODS in de huidige vorm gehandhaafd, zoals vastgelegd in bijgevoegde bijlage 'Organisatie'. 2. Minister van Verkeer & Waterstaat minister van VROM nem na afronding van de Trajectnota/MER e standpunt in. De beoogde planning voor de Trace/m.e.r.-procedure van de A4 Delft Schiedam is als volgt: a. vierde kwartaal 2006: publicatie Trajectnota/MER door Minister van Verkeer & Waterstaat Minister van VROM aansluitd inspraak; b. vierde kwartaal 2006 / eerste kwartaal 2007: de Minister van Verkeer & Waterstaat de Minister van VROM bied het standpunt over Trajectnota/MER aan de Tweede Kamer aan; c. 2007: de Minister van Verkeer & Waterstaat Minister van VROM nem Ontwerp-Tracebesluit waarna inspraak volgt vervolgs het Tracebesluit; d. na Tracebesluit: uitvoering van het project. 3. Voor het vastlegg van afsprak over de betrokkheid in het aanbestedingstraject tuss e aantal lods-partij Minister van Verkeer & Waterstaat zal initiatief word gom door Minister van Verkeer & Waterstaat. 4. De planning van de overige lods-project hang sam met die van het project A4 Delft - Schiedam. Uitgangspunt hierbij is gelijktijdige uitvoering van de lods-project. Artikel 7: Looptijd 1. Dit lods-convant treedt in werking op de dag van de onderteking door Partij, behouds goedkeuring door het algeme bestuur van Partij. 2. Dit lods-convant eindigt op de dag dat Partij aan hun verplichting voortvloeid uit dit lods-convant hebb voldaan. 3. Het lods-convant is ontbond wanneer twee jaar na onderteking is geblek dat e financiele oplossing zoals goemd in artikel 4 lid 4, niet is gevond. 1C

11 Artikel 8: Wijziging van het convant 1. Indi gedurde de looptijd van dit lods-convant blijkt dat afsprak uit dit convant niet meer in redelijkheid nagekom kunn word, zull Partij in overleg tred over de wijziging van de gemaakte afsprak. 2. Aan voorstell tot wijziging di zwaarwegde overweging t grondslag te ligg. Van zwaarwegde overweging is in ieder geval sprake als: a. niet voldaan wordt of kan word aan de in artikel 4 goemde uitgangspunt; b. uit de te volg wettelijke procedures wettelijke bepaling blijkt dat de in artikel 4 beschrev uitgangspunt niet of niet onverkort kunn word uitgevoerd. 3. Daar waar optimalisaties van het ontwerp mogelijk zijn zonder afbreuk te do aan de kwaliteitscriteria van IODS, moet deze na overleg met de partij mogelijk zijn. 4. E verzoek tot wijziging dit schriftelijk gedaan te word aan de voorzitter van de Adviescommissie IODS. In dit verzoek wordt de voorgestelde wijziging beschrev beargumteerd. 5. E voorstel tot wijziging wordt uiterlijk 12 wek nadat het door de voorzitter ontvang is, besprok in de Adviescommissie IODS. De voorzitter neemt het initiatief tot deze bespreking. 6. Indi Partij ge overestemming bereik over de voorgestelde wijziging is sprake van e geschil conform artikel Partij zijn niet gehoud tot vergoeding van gemaakte kost evtueel geled schade t gevolge van het wijzig van dit lods-convant. Indi het convant wordt gewijzigd op e momt dat er nog financiele middel voorhand zijn, zull de door Partij evtueel ingebrachte geld restantsaldi naar rato van ieders oorspronkelijke financiele inbrg word verdeeld. 8. Het convant kan ontbond word indi het definitieve standpunt van de minister van Verkeer & Waterstaat minister van VROM dat besprok wordt in Tweede Kamer, dat verwacht wordt in eind 2006/begin 2007, daartoe noopt. 9. Indi ge Tracebesluit wordt vastgesteld, vervall de in dit lods-convant gemaakte afsprak over de uitvoering van de IODS-project\ De Adviescommissie IODS komt dan binn 12 wek bije om de dan ontstane situatie de consequties daarvan voor het gebied te besprek. De voorzitter van de Adviescommissie IODS neemt het initiatief tot deze bijekomst. Artikel 9: Geschill 1. E partij die met dat er e geschil bestaat, deelt dat schriftelijk aan de andere Partij aan de voorzitter van de Adviescommissie mede. De mededeling bevat e aanduiding van het geschil e aanduiding van e mogelijke oplossing daarvan. 2. Partij tred in geval van e geschil met elkaar in overleg binn e maand na ontvangst van de mededeling van de partij zoals bedoeld in lid 1. 11

12 3. Indi het overleg niet tot overestemming heeft geleid wordt gebruik gemaakt van bindde arbitrage. 4. De procedure omtrt bindde arbitrage als bedoeld in lid 3 is als volgt: de bij het conflict betrokk partij boem elk e arbiter. De arbiters kiez uit hun midd e voorzitter of de arbiters boem gezamlijk e derde die als voorzitter optreedt; partij licht hun standpunt schriftelijk toe richting arbiters, binn 3 wek nadat de arbiters hun boeming hebb aanvaard. Deze termijn kan door de arbiters word verlgd indi daartoe gerede aanleiding bestaat; binn twee wek na ontvangst van de toelichting word partij in de gelegheid gesteld om hun standpunt in e gezamlijke zitting t overstaan van de arbiters toe te licht te reager op de toelichting van de andere partij(); de arbiters besliss binn e maand na de zitting. Deze termijn kan, indi de arbiters dit noodzakelijk acht, e keer met t hoogste 3 wek word verlgd. De beslissing wordt schriftelijk kbaar maakt wordt gemotiveerd. 5. De kost voor arbitrage kom voor reking van de in het ongelijk gestelde partij. Indi partij deels in het ongelijk word gesteld draagt elke partij haar eig kost. Artikel 10: Bekdmaking 1. Dit lods-convant wordt binn 8 wek na onderteking gepubliceerd in de Staatscourant door de provincie. 2. Wijziging van dit lods-convant zoals bedoeld in artikel 8 word na schriftelijke bevestiging door Partij bekd gemaakt zoals beschrev in het 12

13 Bijlage 1 lods-project a. Project 1: Groblauwe Lint Doel: - e groblauw lint tuss Ackerdijkse Plass Vlietland met 100 ha nieuwe natuur, 250 ha zwaar agrarisch natuurbeheer e natuurlijk waterbeheer; - e ecologische verbinding over de A4 van minimaal 100 meter breed op maaiveld inclusief Zweth, daarnaast nieuwe ecologische verbinding voor de A13 de Schie. * Bestuurlijk verantwoordelijk: provincie Zuid-Holland (100 ha natuur is gedelegeerd aan gemete Midd -Delfland). De betrokk partij zijn: provincie Zuid-Holland, gemete Midd-Delfland, Dist Landelijk Gebied, het Hoogheemraadschap van Delfland, LTO-Noord, Agrarische Natuurveriging Vockestaert, Midd-Delflandveriging, Natuurmonumt (100 ha natuur) provincie Zuid-Holland, Natuurmonumt, Rijkswaterstaat, het Hoogheemraadschap van Delfland Recreatieschap (ecologische passages). Planning: Financi: Kostraming Dekking Bijdrage Rijk Bijdrage regio Bijdrage provincie 9 miljo 100 ha natuur 6 miljo ecopassages (Kost ecopassages nader uit te werk, zijn bepaald op basis ervaringscijfers maar kunn na aanbesteding lager /hogerzijn.) Voor de nieuwe natuur: 50 % van LNV ( 4,5 miljo). Voor de ecopassages: 50 % van LNV/VROM ( 3 miljo) Met e maximum van 4 miljo voor alle eco- recreatieve verbinding in het Groblauw Lint. (VROM heeft 2 miljo toegezegd uit 'Beleidsregeling subsidies BIRK') Voorgesteld 1 miljo uit DOP/NOAP-fonds (Maximaal 33% van de werkelijke kost, Recreatieschap werkt voorstel uit). Bijdrage van het Hoogheemraadschap van Delfland (voor zover deze bijdrage valt in de wettelijke tak die Delfland behartigt voor zover de verigde vergadering met deze bijdrage instemt). 6,61 miljo (Afhankelijk van de werkelijke kost, inzet bestaande regeling als SGB de bijdrag van ander.) 13

14 b. Project 2: Saner/rig verspreid liggde glastuinbouw Doel: Sanering van de bestaande, verspreid liggde glastuinbouwbedrijv in het gebied voor het behoud van de kwaliteit van het landschap. Het project wordt in samhang met de uitwerking van de Gebiedsvisie Midd-Delfland bekek. Bestuurlijk verantwoordelijk: gemete Midd-Delfland. De betrokk partij zijn: gemete Midd-Delfland, provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap van Delfland LTO-Noord. Planning: planvorming is gestart. Financi: Kostraming Mogelijk 35 miljo (bedrag staat nog ter discussie). In de aanbesteding zal e opgave word geformuleerd voor het saner van verspreid glas Budget Bijdrage Rijk Zie onderdeel 'd. Project 4: Gro Ondernem, e nieuwe landbouw (incl. grondinstrumt)' van deze bijlage. Bijdrage regio Regeling 'Ruimte voor Ruimte': 33 miljo. Bijdrage provincie 2,1 miljo 14

15 c. Project 3: Recreatieve Routestructuur Doel: Maatregel aangev realiser voor de verbetering van de recreatieve toegankelijkheid het aanbod van voorziing. Het project bestaat uit meerdere deelproject waarvan fietsknooppuntsysteem, ruiterroutes voorziing reeds opgestartzijn. Overige deelproject hebb betrekking op wandel, skeeler, fiets overige voorziing. Bestuurlijk verantwoordelijk: Recreatieschap. De betrokk partij zijn: Recreatieschap, ANWB het Hoogheemraadschap van Delfland. Planning: Financi: Budget Dekking Bijdrage Rijk (LNV, VROM) Bijdrage regio Bijdrage provincie 4,9 miljo voor alle deelproject sam 1 miljo gerelateerd aan gro blauw Lint p.m. 3,9 miljo Fietsknooppuntsysteem Recreatieschap: Subsidieregeling gebiedsgericht beleid: Ruiterroutes voorziing Recreatieschap: Subsidieregeling gebiedsgericht beleid

16 d. Project 4: Gro Ondernem, e nieuwe landbouw (incl. grondinstrumt)» Doel: Bescherming ontwikkeling van Midd-Delfland als e op gebied door versterking van de landbouw. De mogelijkhed van e grondinstrumt zijn door LTO-Noord gemvtariseerd de resultat zijn aan de Adviescommissie gerapporteerd. Actualisatie van het project dit in samhang met de pilot Gro Ondernem te gebeur. Bestuurlijk verantwoordelijk: gemete Midd-Delfland.» De betrokk partij zijn: gemete Midd-Delfland, provincie Zuid-Holland, LTO-Noord, Agrarische Natuurveriging Vockestaert, Hoogheemraadschap van Delfland. Planning: Financi Kostraming Dekking Bijdrage Rijk Bijdrage regio Bijdrage provincie 20 miljo Het Rijk heeft de gei'ndiceerde gekapitaliseerde opbrgst van de ruilgrond die overblijv na de Loketfunctie ontwikkelteam door gemete; internetsite uit werkkapitaal. Nader uitwerk: 33% uit DOP/NOAP-fonds 2,4 miljo Reconstructie van Midd-Delfland (circa 1 miljo). toegezegd. Hierbij gaat het om ongeveer 100hat.w.v. 2,5 miljo. In het overleg tuss Verkeer Waterstaat Midd-Delfland d.d. 24 mei 2006 heeft Minister van Verkeer & Waterstaat nams het Rijk aangegev zich in te spann voor e financiele bijdrage van 15 miljo, waarvan 10 miljo voor de grondbank 5 miljo voor de overige project in Midd-Delfland. 16

17 e. Project 5: Traject A4 Delft - Schiedam «Doel: Besluitvorming over aanleg inpassing van A4 t behoeve van de aanbesteding realisatie. Bestuurlijk verantwoordelijk: Ministerie Verkeer & Waterstaat. De betrokk partij zijn: Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, de gemet Delft, Schiedam, Vlaarding Midd-Delfland, het Hoogheemraadschap van Delfland, de Stadsregio Rotterdam, Stadsgewest Haagland. Planning: conform artikel 6 van dit lods-convant. Financi Kostraming Bijdrag Budget Rijk Budget regio Budget provincie 641 miljo Het budget is vastgesteld op 581 miljo (dit is opgebouwd uit BLD). Door Stadsregio Rotterdam: Voor de definitieve inpassing van de Tramplus is e verdeling 50/50 tuss RWS Stadsregio afgesprok, met e maximum van 15 miljo, conform brief d.d. 16 juni 2005; 10 miljo voor inpassing van de weg. Door Stadsgewest Haagland: 10 miljo voor inpassing van de weg. Maximaal 25 miljo voor van de inpassing van de weg, inclusief het gedeelte tuss Schiedam Vlaarding. 17

18 f. Project 6: Stedbouwkundige ontwikkeling Schiedam - Vlaarding «Doel: Uitwerk van de aan de inpassing van de A4 in het stedelijk gebied gestelde eis in e Stedbouwkundige visie. In december 2004 is de flyer 'inpassing A4 in stedelijk gebied Schiedam - Vlaarding, randvoorwaard criteria 1 opgesteld. De inhoud van deze flyer is uitgangspunt voor de verdere planontwikkeling.» Bestuurlijk verantwoordelijk: gemete Schiedam. De betrokk partij zijn: gemet Schiedam Vlaarding, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, de Stadsregio Rotterdam, Woonplus. Planning: Planning wordt afgestemd op de planontwikkeling van project 'Traject A4 Delft- Schiedam 1, zodat integrate advisering van IODS over de weg de inpassing mogelijk is. Plantwikkeling is gereed 2 e kwartaal Financi: Kosf Dekking Bijdrage Rijk Bijdrage regio Bijdrage provincie Planontwikkeling ontwikkel visie max Planontwikkeling Planontwikkeling maximale bijdrage ontwikkel visie: - Stadsregio R'dam , - Gem. Schiedam , - Gem. Vlaarding Planontwikkeling maximale bijdrage ontwikkel visie Uitvoering PM Uitvoering ISV (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing)2 - regeling van VROM Uitvoering PM Uitvoering Maximaal 25 miljo voor de inpassing van de weg tuss Delft Schiedam (incl. het gedeelte tuss Schiedam Vlaarding). Dit bedrag komt overe met e deel van het budget goemd bij project 5 Traject A4 Delft - Schiedam 1 18

19 Bijlage 2 Organisatie IODS Bevoegcl gezai] V&W VROM I Adviescommissie Klankboidijioep a [stemming glastiilntiouw fiecreatlevb routes roe itlst itipiislfig ScMidam Adviescommissie adviseert het bevoegd gezag. Dit zijn de ministers van Verkeer Waterstaat VROM. Deze commissie bestaat uit: Provincie Zuid-Holland (voorzitter), Stadsregio Rotterdam, Stadsgewest Haagland, Hoogheemraadschap van Delfland, gemete Midd-Delfland, gemete Delft, gemete Vlaarding, gemete Schiedam, gemete Maassluis, Rijkswaterstaat directie Zuid-Holland, Land- Tuinbouworganisatie - Noord (LTO-Noord), Veriging Natuurmonumt, Zuid-Hollandse Milieufederatie, VNO/NCW West, Stichting Woonplus Schiedam ANWB. De Klankbordgroep adviseert (on)gevraagd de Adviescommissie. De Klankbordgroep heeft e onafhankelijke voorzitter heeft haar eig secretariaat. De klankbordgroep bestaat uit: Bewonersveriging 'Zwaluwlaan', Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO), Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Veriging (KNNV), HBV Grooord, Milieudefsie Delft, Belangplatform Tanthof, Actiegroep A4 loopt niet, Stichting Stop Rijksweg 19/A4, Midd-Delfland Veriging Stichting Midd- Delfland is Mswerk (agdalid). Rect zijn twee led van de ondernemersveriging Schiedam Delft toegetred. 19

20 Programmabureau is gevestigd bij de provincie Zuid-Holland. Dit bureau faciliteert de Adviescommissie Ambtelijke afstemmingsgroep. Daarnaast coordineert het programmabureau de afstemming tuss de zes project door regelmatig overlegg te organiser. Ook verzorgt het programmabureau de informatievoorziing naar de provinciate organisatie. Tslotte verzorgt het programmabureau de communicatie informatie naar de omgeving. 2C

21 c 0) O) 0).* 0) CO (D O) (0 DO

22 CO CO ^c _co Q.

23 o 9 CO Q O CO O) QL O CD Q

24 ONDERTEKENING Gedeputeerde M. Huls van provincie Zuid-Holland Hoogheemraad M.P.M. Ruijgh -van der Ploeg van Hoogheemraadschap van Delfland Wethouder A.L Koning van dd-geffiete Delft Wethouder C. Van der Kamp van de gemete Midd-Delfland I Wethouder A.G.M. Keijzer van de gemdte Maassluis 'ethouder B.E. \m\afi Velde van dej^mete Vlaarding 24

25 Wethoula" Y. Haan van de gemete Schiedam Mevrouw J.N. Baljeu van de Stadsregio Rotterdam de heer P.T. van Wosel van het Stadsgewest Haagland de heer C.N. de Boer van de Veriging Natuurmonumt de heer F.H. Haanstra van LTO-Noord

26 mevrouw C.F. van Drev van Stichting Woonplus Schiedam mevrouw P.J.H.D. Verkoel van de Veriging Stichting Zuid-Hollandse Milieufederatie De Minister van Verkeer Waterstaat, mevrouw K. Peijs 26

IODS-CONVENANT (CONCEPT)

IODS-CONVENANT (CONCEPT) 16 juni 2006 Ondergetekd: Publieke partij betrokk bij de Integrale Ontwikkeling tuss Delft Schiedam (IODS): 1. Gedeputeerde Stat van Zuid-Holland, hierna te noem de provincie, te dez rechtsgeldig vertegwoordigd

Nadere informatie

Telefoon: Formaat: 210 x 210 mm. Integrale Ontwikkeling tussen. Delft en Schiedam

Telefoon: Formaat: 210 x 210 mm. Integrale Ontwikkeling tussen. Delft en Schiedam Titel: IODS-Convenant Datum: oktober 2006 Afdeling: DRM / VV Telefoon: 070 441 75 52 E-mail: h.vander.zee@pzh.nl Formaat: 210 x 210 mm Oplage: 2000 Aantal volgpagina s: A4 (Deel 1 van 4) Integrale Ontwikkeling

Nadere informatie

CONVENANT TOT AANVULLING EN WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING

CONVENANT TOT AANVULLING EN WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING 1 / 11 CONVENANT TOT AANVULLING EN WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING DE PARTIJEN 1 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MIILEUBEHEER, PM,

Nadere informatie

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009

Komen overeen zich in te spannen dat de volgende stappen genomen worden: 1. standpunt Bevoegd Gezag (ministers van VROM en VenW) 2009 1. A4 Delft-Schiedam doel Doel van het project A4 Delft-Schiedam is de problemen rond bereikbaarheid, leefbaarheid (inclusief externe veiligheid) en verkeersveiligheid tussen Rotterdam en Den Haag zo veel

Nadere informatie

BEËINDIGINGSOVEREENKOMST UITPLAATSING TNO-VESTIGINGEN YPENBURG EN RIJSWIJK NAAR HOGEZANDSE POLDER IN DE GEMEENTE CROMSTRIJEN VAN [ ] 2011.

BEËINDIGINGSOVEREENKOMST UITPLAATSING TNO-VESTIGINGEN YPENBURG EN RIJSWIJK NAAR HOGEZANDSE POLDER IN DE GEMEENTE CROMSTRIJEN VAN [ ] 2011. DSO2011.656 bijlage 1 TNO definitief concept Beëindigingsoverekomst 16-5- 2011.doc.docm/Concept/1003354 2/F687 BEËINDIGINGSOVEREENKOMST UITPLAATSING TNO-VESTIGINGEN YPENBURG EN RIJSWIJK NAAR HOGEZANDSE

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 561 Tracé A4 Delft Schiedam Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

BESTUURLIJKE OVEREENKOMST ZEETOEGANG IJMOND. D.D. 11 december tussen DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU DE STAAT DER NEDERLANDEN

BESTUURLIJKE OVEREENKOMST ZEETOEGANG IJMOND. D.D. 11 december tussen DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU DE STAAT DER NEDERLANDEN BESTUURLIJKE OVEREENKOMST ZEETOEGANG IJMOND D.D. 11 december 2014 tuss DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU DE STAAT DER NEDERLANDEN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DE PROVINCIE NOORD-HOLLAND

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 PARTIJEN: 1. De Stadsregio Rotterdam, gevestigd te Rotterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Groen en Water, mevrouw

Nadere informatie

UITVOERINGSAGENDA IODS

UITVOERINGSAGENDA IODS UITVOERINGSAGENDA IODS Stand van zaken van het IODS-programma, April 2010 Opgesteld door het Programmabureau IODS in samenwerking met Bureau Mentink en de IODS-projectleiders 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk

Nadere informatie

Afspraken-monitor. Stichting BATAVIER

Afspraken-monitor. Stichting BATAVIER Afspraken-monitor Stichting BATAVIER is klaar, afgehandeld, uitgevoerd is niet (meer) van toepassing is nog niet volledig nagekomen of te controleren is niet nagekomen Bron Afspraak betrokken IODS Convenant

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Platform Toerisme Delft (concept )

Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Platform Toerisme Delft (concept ) Samwerkingsoverekomst (SOK) Platform Toerisme Delft (concept 22-11-2017) In opdracht van het Platform Toerisme Delft Opgesteld door: Jacobine Meijer Rate Aigner Telefoon: E-mail: De ondergetekd: Gemete

Nadere informatie

Project A4 Delft- Schiedam

Project A4 Delft- Schiedam Project A4 Delft- Schiedam Plannen voor verbeteren bereikbaarheid Den Haag Rotterdam Handout 16 februari 2009 Vanavond Informeren over de onderzoekstrajecten van RWS Presenteren van de voorlopige uitkomsten

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Bestuursovereenkomst N35 Wijthmen Nijverdal, Ministerie van Infrastructuur

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Bestuursovereenkomst N35 Wijthmen Nijverdal, Ministerie van Infrastructuur STAATSCOURANT Nr. 31455 6 november 2014 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederland sinds 1814. Bestuursoverekomst N35 Wijthm Nijverdal, Ministerie van Infrastructuur Milieu 27 oktober 2014 Bestuursoverekomst

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Zaanstreek - Waterland

Samenwerkingsovereenkomst Zaanstreek - Waterland Samwerkingsoverekomst Zaanstreek - Waterland Overegekom tuss de gemete Beemster, de gemete Edam- Voldam, de gemete Landsmeer, de gemete Oostzaan, de gemete Purmerd, de gemete Waterland, de gemete Wormerland

Nadere informatie

Bijlage 5: Samenwerkingsovereenkomst Platform Wonen, Welzijn, Zorg Heusden

Bijlage 5: Samenwerkingsovereenkomst Platform Wonen, Welzijn, Zorg Heusden Bijlage 5: Samwerkingsoverekomst Platform Won, Welzijn, Zorg Heusd In opdracht van het Platform WWZ Heusd opgesteld door: Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg (BOZ) E.A.M. Pellemans, adviseur Willem II-straat

Nadere informatie

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS)

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) m ie van Infrastniauur en Milieu Holland Datum: Kenmerk: IENM/BSK-2017/11963 ----- Drechteteden 4 Pagina 1 van 5 Ondergetekenden, 1. De van

Nadere informatie

Overzicht lods-afspraken in relatie tot kwaliteitsprojecten en toegekende middelen

Overzicht lods-afspraken in relatie tot kwaliteitsprojecten en toegekende middelen 2013-25761 (BIJLAGE ) Notitie Overzicht lods-afspraken in relatie tot kwaliteitsprojecten en toegekende middelen Oktober 201 3 0 Inleiding Deze notitie schetst de context en historie van het lods-programma,

Nadere informatie

inpassing A4 in Midden-Delfland

inpassing A4 in Midden-Delfland inpassing A4 in Midden-Delfland 23-06-2006 Schipluiden Delft Vlaardingen Schiedam oost-west lijnen: dragers landschappelijke structuur ontbrekende schakel in A4 noord-zuid lijnen: verbindingen kruithuisweg

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

Bijlage 1: Samenwerkingsovereenkomst Startup in Residence

Bijlage 1: Samenwerkingsovereenkomst Startup in Residence Bijlage 1: Samwerkingsoverekomst Startup in Residce Samwerkingsoverekomst Startup in Residce MRA overegekom tuss de gemete Amsterdam, de gemete Zaandam, de gemete Purmerd, de gemete Almere, de gemete Lelystad,

Nadere informatie

In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen.

In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen. PROJECTENOVERZICHT MIDDEN-DELFLAND 2025 In Midden-Delfland lopen al verschillende projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Dit gebeurt door diverse partijen. Van deze projecten

Nadere informatie

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS)

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Status: Definitief concept Datum: 29 september 2015 Kenmerk: IENM/BSK-2015/163086 Pagina 1 van 9 Ondergetekenden, 1. De van Infrastructuur

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst ARVODI tussen. Studiekeuze 123. <Opdrachtnemer> inzake. Nationale Studenten Enquête

Dienstverleningsovereenkomst ARVODI tussen. Studiekeuze 123. <Opdrachtnemer> inzake. Nationale Studenten Enquête Distverlingsoverekomst ARVODI-2014 tuss Studiekeuze 123 inzake Nationale Studt Enquête NAW gegevs: Naam Adres Postcode Bijlag (reeds in het bezit van partij): 1. Beschrijvd documt d.d.

Nadere informatie

CONVENANT. inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel

CONVENANT. inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel CONVENANT inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel Parti jen: 1. Staatsbosbeheer, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst met Voedselbanken Nederland inzake de coördinatie en distributie van voedsel binnen de regio s

Samenwerkingsovereenkomst met Voedselbanken Nederland inzake de coördinatie en distributie van voedsel binnen de regio s Samwerkingsoverekomst met Voedselbank Nederland inzake de coördinatie distributie van voedsel binn de regio s Samwerkingsoverekomst tuss Veriging van Nederlandse Voedselbank Stichting. De tekst van deze

Nadere informatie

Verslag. Vergadering van Adviescommissie IODS. 29 juni 2005 AC Status verslag Vastgesteld 14 nov Nina Maric 7132

Verslag. Vergadering van Adviescommissie IODS. 29 juni 2005 AC Status verslag Vastgesteld 14 nov Nina Maric 7132 Verslag Vergadering van Adviescommissie IODS Vergaderdatum Kenmerk 29 juni 2005 AC.07.01 Status verslag Vastgesteld 14 nov. 2005 Verslaglegging door Nina Maric 7132 Telefoonnummer Aanwezig Van Nieuwenhoven

Nadere informatie

De Integrale Ontwikkeling tussen. Delft en Schiedam. De schop in de grond, we gaan beginnen...

De Integrale Ontwikkeling tussen. Delft en Schiedam. De schop in de grond, we gaan beginnen... De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam De schop in de grond, we gaan beginnen... Randstad Urgent Conferentie 16 november 2009 Redactie Programmabureau IODS Vormgeving en productie Multicopy,

Nadere informatie

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls,

abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus LP DEN HAAG Geachte heer Huls, abcdefgh Aan Provincie Zuid-Holland t.a.v. de voorzitter van de adviescommissie IODS de heer M. Huls Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 16 juni 2006 Ons kenmerk DGP/WV/u.06.01301

Nadere informatie

Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015).

Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015). Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015). - Preambule - Partijen, De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelend

Nadere informatie

Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam

Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam Samenvatting Startnotitie A4 Delft-Schiedam Samenvatting van het startdocument voor de aanvulling op en actualisatie van de Trajectnota/MER in het kader van de tracé/m.e.r.-procedure van de rijksweg A4

Nadere informatie

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht P TraD HoLLAND SML09-30 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving Registration ummer PZH-2009-209435 (DOS-2009-0001943) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

23 juni 2006 AC Status verslag Vastgesteld. Broekhuizen 6459

23 juni 2006 AC Status verslag Vastgesteld. Broekhuizen 6459 Verslag Vergadering van Adviescommissie IODS Hotel Corona Vergaderdatum Kenmerk 23 juni 2006 AC.09.01 Status verslag Vastgesteld Verslaglegging door Telefoonnummer Broekhuizen 6459 Aanwezig Huls (PZH,

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

Afspraken-monitor. Stichting BATAVIER

Afspraken-monitor. Stichting BATAVIER Afspraken-monitor is klaar, afgehandeld, uitgevoerd is niet (meer) van toepassing is nog niet volledig nagekomen of te controleren is niet nagekomen is nog niet actueel Stichting BATAVIER juli 2014 Bron

Nadere informatie

Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO)

Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) Participatie Stefan van der Voorn 22-12-2011 Inhoudsopgave presentatie Het proces aanleg Sneller en Beter De Verkenning Ruit Rotterdam De Nieuwe Westelijke Oeververbinding

Nadere informatie

Datum. 12 juli Ons kenmerk

Datum. 12 juli Ons kenmerk Verslag Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Verkeer en Vervoer Contact drs. ing. D. Broekhuizen T 070-441 64 59 d.broekhuizen@pzh.nl Vergadering van IODS-Adviescommissie Vergaderdatum 16 januari 2008

Nadere informatie

Verslag. Vergadering van Adviescommissie IODS. Status verslag Vastgesteld 14 nov Afwezig van Nieuwenhoven (PZH), de Visser (Gemeente Maassluis)

Verslag. Vergadering van Adviescommissie IODS. Status verslag Vastgesteld 14 nov Afwezig van Nieuwenhoven (PZH), de Visser (Gemeente Maassluis) Verslag Vergadering van Adviescommissie IODS Vergaderdatum Kenmerk 18 april 2005 AC.06.01 Status verslag Vastgesteld 14 nov. 2005 Verslaglegging door Thérèse van Rossum-Straatman 6221 Telefoonnummer Aanwezig

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Procesafspraken. tussen de. gemeenten Ridderkerk, Rotterdam en Barendrecht, de stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland

Procesafspraken. tussen de. gemeenten Ridderkerk, Rotterdam en Barendrecht, de stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland Procesafspraken tussen de gemeenten Ridderkerk, Rotterdam en Barendrecht, de stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland over de realisatie van Nieuw Reijerwaard in de gemeente Ridderkerk Ondergetekenden,

Nadere informatie

Bestuurlijke Overeenkomst IODS. 2 september 2010

Bestuurlijke Overeenkomst IODS. 2 september 2010 Bestuurlijke Overeenkomst IODS 2 september 2010 1 Ondergetekenden, 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder, mevrouw

Nadere informatie

Openbaar advies voor beslissing B en W

Openbaar advies voor beslissing B en W Openbaar advies voor beslissing B en W Sector Middelen Afdeling Alg. financieel beleid registratienummer: 2001006535 Naam: Sonja van Heinsberg, toestelnummer: 773 paraaf chef/hoofd sector paraaf sectorcontroller

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug Portefeuillehouder C.J. Loggen Collegevergadering 11 maart 2014 inlichtingen Rik Thorborg (023 5676082) Registratienummer 2014.0010057

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Gemeenlandshuis Delft Postbus ME DELFT

het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Gemeenlandshuis Delft Postbus ME DELFT AAN AANTEKENEN het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Gemeenlandshuis Delft Postbus 78 2600 ME DELFT van mr. drs, H. Doornhof advocaat TELEFOON +31 88 253 5223

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam.

A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind. Amsterdam. A4 Delft Schiedam Lezingenmiddag Kivi -Niria Geotechniek / Bouw- en Waterbouw 30 mei 2013 Roeder Sewgobind 1 De combinatie: A4all Amsterdam Antwerpen 2 1 A4 Delft - Schiedam 3 Geschiedenis A4 Delft Schiedam

Nadere informatie

Overeenkomst. De ondergetekenden,

Overeenkomst. De ondergetekenden, Overekomst tuss de Staat der Nederland, de Provincie Noord-Brabant, de gemet Eindhov, Veghel, Laarbeek SRE, betreffde de realisatie van werk in aan de Zuid- Willemsvaart Wilhelminakanaal. De ondergetekd,

Nadere informatie

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong;

2. Regio Midden-Holland, vertegenwoordigd door haar portefeuillehouders, de heer D. De Haas en de heer C. De Jong; Afsprakenkader Aanbesteding Openbaar vervoer over de weg in het concessiegebied Zuid- Holland Noord 2020 tussen de provincie Zuid-Holland en de regio s Midden-Holland en Holland Rijnland DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO)

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 26 maart 2013 Inlichtingen

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Krimpen aan den IJssel

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Krimpen aan den IJssel Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Krimpen aan den IJssel Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, op grond van het mandaatbesluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Bestuurlijke Overeenkomst IODS Versie 23 augustus 2010 t.b.v. interne goedkeuring door Partijen

Bestuurlijke Overeenkomst IODS Versie 23 augustus 2010 t.b.v. interne goedkeuring door Partijen Bestuurlijke Overeenkomst IODS Versie 23 augustus 2010 t.b.v. interne goedkeuring door Partijen NB. Deze versie is het eindresultaat van Stuurgroep Inpassing (IODS) NB. Eindtoetsing door RWS aan voorgenomen

Nadere informatie

VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN

VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN INTENTIEOVEREENKOMST Tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en de Provincie Zuid Holland en de gemeente Den Haag en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat inzake VERBETERING ZWAKKE SCHAKEL SCHEVENINGEN

Nadere informatie

Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen

Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen (geconsolideerde versie, geldend vanaf 13-12-2007 tot 21-6-2011) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Verzenddatum 2 7 JUN 2. Paraaf Pi. Incidentele subsidie aan gemeente Midden-Delfland voor Duurzaam Boer Blijven in Midden-Delfland

Verzenddatum 2 7 JUN 2. Paraaf Pi. Incidentele subsidie aan gemeente Midden-Delfland voor Duurzaam Boer Blijven in Midden-Delfland 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie JJQLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit en Milieu Registratienummer PZH-2012-333369329 (DOS-2012-0003036) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT. Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997

INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT. Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997 INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997 1 INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer

Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer Partijen: - De provincie Utrecht, gevestigd aan de Archimedeslaan 6, 3544 BB te Utrecht, te dezer zake vertegenwoordigd door gedeputeerde A.M.A. Pennarts-Pouw

Nadere informatie

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010

Alles onder een dak Schiedam. Presentatie: Riek Bakker September 2010 Alles onder een dak Schiedam Presentatie: Riek Bakker September 2010 Inhoud presentatie 1. Opdracht 2. Visie op de opdracht 3. Onderhandelingsresultaat 4. Financien 5. Uitwerkingen onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

AANVULLENDE OVEREENKOMST 155 WINDPARK OUD DINTEL. Aanvulling bij de locatieontwikkelingsovereenkomst 155 Windpark Oud Dintel d.d.

AANVULLENDE OVEREENKOMST 155 WINDPARK OUD DINTEL. Aanvulling bij de locatieontwikkelingsovereenkomst 155 Windpark Oud Dintel d.d. AANVULLENDE OVEREENKOMST 155 WINDPARK OUD DINTEL Aanvulling bij de locatieontwikkelingsovereenkomst 155 Windpark Oud Dintel d.d. 24 juni 2010 De ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte

Nadere informatie

Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg. Partijen:

Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg. Partijen: Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg Partijen: 1. De gemeente Roermond, ten dezen vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.M.J.M. van Beers, de gemeente Roermond ingevolge

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Vast te stellen de Regeling financiële compensatie verbetering ruimtelijke kwaliteit 2014, luidende als volgt:

Vast te stellen de Regeling financiële compensatie verbetering ruimtelijke kwaliteit 2014, luidende als volgt: Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 2.2.1, derde lid, sub a onder iv, van de Verordening ruimte 2014 Besluiten; Vast te stellen de Regeling financiële compensatie verbetering ruimtelijke

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord

Onderhandelaarsakkoord Onderhandelaarsakkoord d.d. 19 juni 2009 Stichting Continuering Uitvoering AWBZ West (Haagse Wijk- WoonZorg) Stichting Continuering Uitvoering AWBZ WMO Groning e.o (Thuiszorg Groning) T behoeve van de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Stat-Geraal 2 Vergaderjaar 2010 2011 31 571 Voorstel van wet van het lid Thieme tot wijziging van de Gezondheids- welzijnswet voor dier in verband met het invoer van e verplichte voorafgaande

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Toetsingskader

BIJLAGE 3: Toetsingskader BIJLAGE 3: Toetsingskader In dit toetsingskader geven partijen een nadere invulling en uitwerking aan de kaders die in de PKB Plus PMR met betrekking tot het deelproject 750 hectare natuur en recreatie

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Convenant voortgezet onderwijs Rotterdam Zuid

Convenant voortgezet onderwijs Rotterdam Zuid Convant voortgezet onderwijs Rotterdam Zuid Met de onderteking van dit convant op 19 februari 2018 gev schoolbestur gemete aan zich te committer aan de uitvoering van de afsprak uit dit convant. De bestur

Nadere informatie

Convenant Groen en krachtwijken

Convenant Groen en krachtwijken Convenant Groen en krachtwijken Partijen: 1. De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, handelend als bestuursorgaan, G. Verburg Hierna te noemen: de Minister van LNV, en 2. Het college van

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s In Nederlandse stedelijke gebieden bestaan problemen voor wat betreft de luchtkwaliteit. Overheden hebben de verplichting om de lokale luchtkwaliteit

Nadere informatie

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio)

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de RMCcontactgemeente van de RMC-regio ( ) en onderstaande onderwijsinstellingen inzake het terugdringen

Nadere informatie

Matrix aanbevelingen Verbonden partijen

Matrix aanbevelingen Verbonden partijen Matrix aanbeveling Verbond partij Algeme aanbeveling Raad College Organisatie 1 Unifomeer de informatieverstrekking Uniformeer de informatieverstrekking van de Verbond partij via e standaard kader. Het

Nadere informatie

de haven, en maatregelen die uit dit Masterplan volgen direct een MIRT-planstudie (of vergelijkbaar proces) kan starten.

de haven, en maatregelen die uit dit Masterplan volgen direct een MIRT-planstudie (of vergelijkbaar proces) kan starten. RANDSTADURGENT REGIO ROTTERDAM EN HAVEN: DUURZAAM BEREIKBAAR (MIRT-VERKENNING RUIT ROTTERDAM) DOEL Het project REGIO ROTIERDAM EN HAVEN: DUURZAAM BEREIKBAAR (MIRT-Verkenning Ruit Rotterdam) heeft 2 doelen.

Nadere informatie

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest Versie 30 mei 2017 Partijen, Provincie Groningen bij deze vertegenwoordigd door gedeputeerde

Nadere informatie

Bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst Breedband Achterhoek (Eerste concept : Globale inhoudsduiding)

Bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst Breedband Achterhoek (Eerste concept : Globale inhoudsduiding) Bestuurlijke samwerkingsoverekomst Breedband Achterhoek (Eerste concept 09-01-15: Globale inhoudsduiding) De publiekrechtelijke rechtspersoon de Gemete Aalt, kantoorhoudde aan de Markt 7, Postbus 119,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg

Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg 1 van 5 Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg Ondergetekenden/Partijen: A. De publiekrechtelijke rechtspersoon Gemeente Pijnacker-Nootdorp,,gevestigd te Pijnacker-Nootdorp en kantoorhoudende

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

Saneren verspreid liggende glastuinbouw in Midden-Delfland

Saneren verspreid liggende glastuinbouw in Midden-Delfland Saneren verspreid liggende glastuinbouw in Midden-Delfland Plan van aanpak Mooi en Vitaal Delfland Hof van Delfland Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam Gebiedsvisie Midden-Delfland 2025 Gemeente Midden-Delfland

Nadere informatie

L 313/16 Publicatieblad van de Europese Unie

L 313/16 Publicatieblad van de Europese Unie L 313/16 Publicatieblad van de Europese Unie 12.10.2004 RICHTLIJN 2004/103/EG VAN DE COMMISSIE van 7 oktober 2004 betreffde de controles van de idtiteit de fytosanitaire controles van in deel B van bijlage

Nadere informatie

De schaal van de woningcorporaties in overeenstemming brengen met de schaal van de regionale woningmarkt.

De schaal van de woningcorporaties in overeenstemming brengen met de schaal van de regionale woningmarkt. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Besluit tot aanwijzing gebied regio s Haaglanden, Midden-Holland en Rotterdam als kernwerkgebied voor de woningcorporaties Te besluiten om 1. Kennis te nemen van de voorlopige

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 29 september 2005 Nummer : Raad 2005/087 Datum voorstel : 31 augustus 2005 Primaathouder Onderwerp : Jack t Lam 078 69 21 318 jack.t.lam@alblasserdam.nl : Waard norm Voorstel:

Nadere informatie

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling S c h a d e s c h a p» luchthaven Schiphol Gemeente Haarlemmermeer T.a.v. de heer mr. A.Th.H. van Dijk Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP "ül: " 8 jan ' 2013 afschrift aarf: Afgedaan (paraaf) Postbus 716 2130

Nadere informatie

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID

^'vrr^t^ HOLLAND ZUID 5 -minuten versie voor Provinciale Staten ^'vrr^t^ HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit &Milieu Registratienummer PZH-2013-389866115 (DOS-2012-0000867) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 14

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

IJsseldelta- Zuid. Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro. Planoppervlak 650 hectare

IJsseldelta- Zuid. Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro. Planoppervlak 650 hectare IJsseldelta- Zuid Nota Ruimte budget 22,4 miljoen euro Planoppervlak 650 hectare Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Aanleg Hanzelijn met linksonder viaducten

Nadere informatie

Model Bestuursconvenant September 2009

Model Bestuursconvenant September 2009 Model Bestuursconvenant September 2009 Partijen bij dit convenant zijn: A I Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente (XX), gevestigd te (XX) ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Realisatie Fietsbrug over de Gaasp langs de A9

Realisatie Fietsbrug over de Gaasp langs de A9 GROENGEBIED AMSTELLAND Adviescommissie 30 oktober 2012 agendapunt 13 Dagelijks bestuur 9 november 2012 Algemeen bestuur 29 november 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Convenant (inzake doorstromingsmaatregelen op de A12/A20 knooppunt Gouwe in het kader van ZSMII) Nr: ZHv

Nadere informatie

Vernieuwing medezeggenschap binnen Wilgaerden Voorstel Waardigheid en trots

Vernieuwing medezeggenschap binnen Wilgaerden Voorstel Waardigheid en trots Nederland verandert, de zorg verandert mee, dus ook de medezeggschap. Vernieuwing medezeggschap binn Wilgaerd Voorstel Waardigheid trots 1. Inleiding Vanaf januari 2015 heeft Wilgaerd e ontwikkeling in

Nadere informatie

Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit

Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit Optimale IC-zorg in Rijnmond vanuit 1 De afdeling Intsive Care van de ziekhuiz uit de regio Rotterdam-Rijnmond gaan de samwerking intsiver. Hierdoor kunn zij de kwaliteit doelmatigheid van de intsieve

Nadere informatie