Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg"

Transcriptie

1 1 van 5 Samenwerkingsovereenkomst realisatie duiker en stuw Molenweg Ondergetekenden/Partijen: A. De publiekrechtelijke rechtspersoon Gemeente Pijnacker-Nootdorp,,gevestigd te Pijnacker-Nootdorp en kantoorhoudende te Oranjeplein 1 (2641 EZ Pijnacker) hierbij vertegenwoordigd door, handelende ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. ; hierna te noemen de gemeente ; B. De publiekrechtelijke rechtspersoon het Hoogheemraadschap van Delfland, gevestigd te Delft en kantoorhoudende te 2611 AL Delft aan de Phoenixstraat 32 (postadres: Postbus 3061, 2601 DB Delft), ingeschreven in het handelsregister onder nummer ; hierbij krachtens volmacht vertegenwoordigd door de Hoogheemraad A. van den Berg, handelend ter uitvoering van het op 12 november 2013 door het college van dijkgraaf en hoogheemraden genomen besluit met kenmerk ; Hierna te noemen: Delfland Overwegen het navolgende: 1. Partijen hebben op 6 maart 2006 een Regionaal bestuursakkoord water gesloten waarin het streven naar robuuste oplossingen tegen de laagste kosten als uitgangspunt vastgelegd is; 2. Partijen hebben op 19 december 2008 het Convenant kostenverdeling waterhuishoudkundige werken gesloten, waarin is vastgelegd dat de duiker onder de Molenweg wordt vernieuwd en vergroot, Gemeente zorg draagt voor de uitvoering en realisatie van deze maatregel en dat Gemeente en Delfland de kosten van deze maatregel dragen in die zin dat Gemeente 60% en Delfland 40% van de kosten draagt.

2 2 van 5 3. Later is bij Gemeente de wens ontstaan extra waterberging creëren middels aanleg van een klepstuw bij de duiker. Deze aanleg zal worden meegenomen in het project voor de aanleg van de nieuwe duiker en de kosten hiervan zullen in dezelfde verhouding tussen partijen worden verdeeld. 4. Partijen wensen een nieuwe wijze van samenwerking overeen te komen: het project wordt als UAV-gc door partijen onderhands aanbesteed. 5. De tracéstudie aanleg duikerverbinding alternatief 1, Molenweg / Dwarskade te Nootdorp, nummer , d.d , is bij partijen bekend. 6. Partijen leggen in deze overeenkomst nadere afspraken vast. Komen het volgende overeen: Artikel 1. Doel van de overeenkomst 1.1 Het doel van deze overeenkomst is het vastleggen van afspraken tussen Partijen over de samenwerking in het project voor de volgende feitelijke werkzaamheden: a) aanbrengen kunststof buis met kleinere diameter in bestaande duiker en die voor het overige dichtschuimen; b) aanleg nieuwe duiker met een omvang van rond 1000 mm met putten; c) aanleg klepstuw; a t/m c hierna te noemen het project. Artikel 2. Samenwerking: wie doet wat 2.1 Delfland: a) opstellen Plan van Aanpak inclusief de begroting voor het project en de planning; b) opstellen UAV-gcontract, inclusief Programma van Eisen en/of vraagspecificaties c) onderhands namens partijen- offerte uitvragen bij meerdere marktpartijen. d) opstellen en in procedure brengen van een projectplan volgens de Waterwet; e) verzorgen van de omgevingsvergunning en overige vergunningen en ontheffingen; f) leveren projectleider en leden projectteam; 2.2 Gemeente: a) de belanghebbenden informeren, de communicatie verzorgen naar de omgeving; b) het beschikbaar krijgen van gronden van derden waar dit voor de aanleg van het werk noodzakelijk is. c) schoning van de percelen waarop de duiker en klepstuw worden aangelegd, indien naar aanleiding van het door Gemeente uitgevoerde bodemonderzoek blijkt dat dit noodzakelijk is. De kosten hiervan komen voor 100 % ten laste van Gemeente. d) Leveren één lid voor het projectteam. 2.3 Gezamenlijk: a. gunning van het project onder toepassing van de algemene voorwaarden van Delfland. Mochten de kosten in de offerte afwijken van hetgeen is begroot, dan dienen partijen jegens elkaar uitdrukkelijk vast te leggen hiermee akkoord te gaan. b. Instellen projectteam dat het project begeleidt en monitort c. over en weer de voor de werkzaamheden benodigde informatie en toestemmingen verzorgen en verlenen.

3 3 van 5 Artikel 3. Oplevering van het werk 3.1 Bij de oplevering van het werk door de aannemer wordt een proces verbaal van oplevering opgemaakt. Door ondertekening hiervan geven partijen aan dat het werk in goede staat is opgeleverd en wordt aanvaard. 3.2 Binnen 30 dagen na ondertekening van het proces verbaal van oplevering zullen de (technische) gegevens van de werken, zoals daar onder ander zijn de revisietekeningen, kwaliteitscertificaten en eventuele keuringsrapporten door de aannemer aan partijen worden overgedragen. Artikel 4. Eigendom, beheer en onderhoud 4.1 Duiker Partijen dragen er zorg voor dat de eigendom van de nieuwe duiker bij de gemeente komt te liggen. Het beheer en onderhoud is/wordt in de Keur en Legger opgenomen. 4.2 Klepstuw Het beheer en onderhoud is/wordt in de Keur en Legger opgenomen. Artikel 5. Projectorganisatie 5.1 Het project wordt begeleid door een projectteam bestaande uit medewerkers van partijen. 5.2 Minimaal een keer per maand of zoveel vaker nodig komt het projectteam bij elkaar en worden tenminste de volgende onderwerpen besproken: a) voortgang en planning; b) kosten; c) risicomanagement. Delfland zorgt voor een verslag van het overleg dat binnen twee weken na datum overleg aan partijen wordt toegezonden. 5.3 Ieder van partijen dient ervoor zorg te dragen dat hij met een toereikend mandaat c.q. volmacht deelneemt aan het overleg om de voortgang van het project niet te belemmeren. Artikel 6. Accorderen 6.1 Delfland zal de Gemeente zal akkoord vragen op de volgende producten: a) het Plan van Aanpak inclusief planning en kostenraming; b) het UAV-GC-contract inclusief de laatste versie kostenraming; c) het gunningsadvies, opgesteld door Delfland; d) het uitvoeringsontwerp van de aannemer; e) het eventuele meerwerk, dat niet door het projectteam afgehandeld is of kan worden. 6.2 Delfland zendt de betreffende producten met toelichting schriftelijk voor akkoord naar Gemeente, die binnen 5 werkdagen uitsluitsel geeft. Indien geen akkoord is gegeven, treden partijen in overleg. Artikel 7. Financiën 7.1 Verdeelsleutel De kosten, die voor de klepstuw inbegrepen, worden verdeeld zoals overeengekomen verdeelsleutel Convenant kostenverdeling waterhuishoudkundige werken in 2008: Gemeente 60 procent en Delfland 40 procent. 7.2 Betalingen Bouwkosten: De termijn van het werk die voor betaling in aanmerking komt, wordt door de aannemer ter goedkeuring aan de projectleider verzonden. Na goedkeuring brengt de

4 4 van 5 aannemer deze termijn in rekening volgens de in dit artikel bepaalde verdeelsleutel bij ieder van partijen Interne personeelkosten De interne projectkosten van partijen worden eerst tegen elkaar weggeschreven en het restant wordt verdeeld conform de verdeelsleutel Externe advieskosten en overige kosten Deze worden conform de verdeelsleutel verrekend tussen partijen Bouwrente Partijen berekenen aan elkaar geen bouwrente. Tabel met een samenvatting artikel 9.8 tot en met 9.11 Kostenpost Verdeelsleutel Wijze van afrekenen Bouwkosten, zowel duiker als stuw VAT-kosten, externe (advies)kosten VAT-kosten, interne personeelskosten Overige kosten, waar onder CAR-verzekering 60% gemeente / 40 % HHD aannemer stuurt een rekening naar de gemeente en een rekening naar HHD, conform de verdeelsleutel 60% gemeente / 40 % HHD Delfland stuurt rekening naar gemeente projecturen van de gemeente worden in mindering gebracht op de projecturen van Delfland. Delfland stuurt voor het verschil een rekening naar de 60% gemeente / 40 % HHD gemeente 60% gemeente / 40 % HHD Delfland stuurt rekening naar gemeente Bouwrente en kosten t.b.v. zakelijk recht n.v.t. Beide partijen dragen hun eigen kosten Artikel 8. Aansprakelijkheid en verzekeringen 8.1 Schade die het gevolg is van verwijtbaar handelen en/of nalaten komt ten laste van de partij aan wie voornoemde gedragingen vallen toe te rekenen. 8.2 Voor zover een partij geleden schade, als bedoeld in het eerste lid, tevens kan verhalen op een derde, al dan niet op basis van een daartoe gesloten overeenkomst, zal voornoemde schade in eerste instantie bij deze derde in rekening worden gebracht. 8.3 Partijen dragen zorg voor het afsluiten van een (CAR-)verzekering voor het project en andere eventueel benodigde verzekeringen voor de door partijen uit te voeren werkzaamheden. Artikel 9. Aanvullende voorzieningen, wijzigingen 9.1 Indien in de planning en fasering afwijkingen ontstaan, treden Partijen in overleg om de planning en/of fasering daarop aan te passen. Een wijziging van de onderhavige overeenkomst is hierbij niet noodzakelijk. 9.2 Wijziging van en aanvulling op deze overeenkomst zijn slechts van kracht voor zover zij schriftelijk tussen Partijen zijn overeengekomen. 9.3 Ingeval van onvoorziene omstandigheden zullen Partijen de inhoud van de overeenkomst in overleg aanpassen, en wel op zodanige wijze dat de beoogde doelstelling, te weten de realisatie van het project, zoveel mogelijk wordt gehandhaafd. 9.4 Indien één of meer bepalingen van de onderhavige overeenkomst niet rechtsgeldig blijken te zijn, zal de onderhavige overeenkomst voor het overige van kracht blijven. Partijen zullen over de belangen welke niet rechtsgeldig zijn, overleg plegen, teneinde een vervangende regeling te treffen die wel rechtsgeldig is en zoveel mogelijk aansluit bij de strekking van de te vervangen regeling.

5 5 van Een Partij is niet gerechtigd de uit de overeenkomst voortvloeiende rechten en plichten zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij aan een derde over te dragen, te vervreemden of te bezwaren. Artikel 10. Geschillen 10.1 Een partij die meent dat een geschil in of een gebrek aan de naleving van de afspraken uit deze overeenkomst bestaat, deelt dat schriftelijk aan de andere partij mee. De mededeling bevat een aanduiding van het geschil en een aanduiding van de mogelijke oplossing daarvan Partijen treden in geval van een geschil zo spoedig mogelijk met elkaar in overleg na ontvangst van de mededeling zoals bedoeld in lid 1. Indien gewenst kan een partij zich door een deskundige doen bijstaan Indien minnelijk niet tot overeenstemming gekomen kan worden, zal de meest gerede partij het geschil voorleggen aan de rechtbank. Alle geschillen in verband met het gestelde in deze overeenkomst of met afspraken die hiermee samenhangen, worden beslecht door de bevoegde rechter te Den Haag. Artikel 11. Opschortende voorwaarde 11.1 Deze overeenkomst, met uitzondering van deze bepaling, wordt door Delfland aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat het college van dijkgraaf en hoogheemraden besluit tot het aangaan van onderhavige overeenkomst Deze overeenkomst, met uitzondering van deze bepaling wordt door Delfland aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat de verenigde vergadering besluit tot de vaststelling van het investeringsplan en het vrijgeven van het krediet. Aldus overeengekomen en in tweevoud ondertekend: De gemeente Pijnacker-Nootdorp Namens deze, Te Pijnacker-Nootdorp op Hoogheemraadschap van Delfland Namens deze, De hoogheemraad Dhr. A. van den Berg Te Delft op

Samenwerkingsovereenkomst Westland en Delfland

Samenwerkingsovereenkomst Westland en Delfland Pagina 1 van 6 Samenwerkingsovereenkomst Westland en Delfland Ondergetekenden: A: De publiekrechtelijke rechtspersoon Gemeente Westland, gevestigd te, op grond van de Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD

WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD Waterschap fl Rijn en IJssel G E M E E N T E Arnhem WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, op grond van artikel 95 van de Waterschapswet

Nadere informatie

Overeenkomsten d.d

Overeenkomsten d.d mm 15 MRT2016 Gemeente Delft Partijen/ondergetekenden: / Overeenkomsten d.d. 18-12-2015 A) Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Delft, adres: Martinus Nijhofflaan 2, 2624 ES Delft,

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

- Het uitvoeringskrediet van dit project "stuw bedrijventerrein Ruyven (projectnummer

- Het uitvoeringskrediet van dit project stuw bedrijventerrein Ruyven (projectnummer agendapunt H.08 1233409 Aan Verenigde Vergadering UITVOERINGSKREDIET STUW BEDRIJVENTERREIN RUYVEN Gevraagd besluit Verenigde Vergadering 18-02-2016 - Het investeringsplan van dit project "stuw bedrijventerrein

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

agendapunt 3.a.9 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PROJECTPLAN WATERGANG HERON Datum 17 april 2012 Afstemming Bijlagen 3 Zaaknummer 26984

agendapunt 3.a.9 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PROJECTPLAN WATERGANG HERON Datum 17 april 2012 Afstemming Bijlagen 3 Zaaknummer 26984 agendapunt 3.a.9 994246 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PROJECTPLAN WATERGANG HERON Portefeuillehouder Berg, A. van den Datum 17 april 2012 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming Bijlagen

Nadere informatie

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp Project Onderwerp : Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland : Model Intentieovereenkomst Aanbesteder: Lentiz Onderwijsgroep Schiedamsedeijk 114 3134 KK Vlaardingen Adviseur: AVANT Bouwpartners Reactorweg

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T Versie d.d. 18 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden aan de Aleide Kramersingel

Nadere informatie

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort OVEREENKOMST Regelende de aanleg, het beheer en onderhoud, het eigendom, de aansprakelijkheid, de instandhouding en de financiering van de rotonde N204 / Blokland te Montfoort. CONCEPT tekst van Henk Strubbe

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 PARTIJEN: 1. De Stadsregio Rotterdam, gevestigd te Rotterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Groen en Water, mevrouw

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval Samenwerkingsovereenkomst kunststof verpakkingsafval Ondergetekenden: De Afvalstoffendienst van de gemeente s-hertogenbosch, gevestigd aan de Titaniumlaan 1, 5221 CJ te s-hertogenbosch, ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER @@@ De ondergetekenden: de Gemeente Almere, gevestigd Stadhuisplein 1, 1315 HR te Almere, ter zake van deze reserveringsovereenkomst op grond van artikel 171 van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van waterstaatswerken in de gebiedsontwikkeling het project De Groene schakel

Samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van waterstaatswerken in de gebiedsontwikkeling het project De Groene schakel Pagina 1 van 6 p.m. logo gemeente CONCEPT Onderstaande tekst kwalificeert totdat ondertekening door beide partijen heeft plaatsgevonden als "tekstvoorstel voor een overeenkomst". Uit dit tekstvoorstel

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. de STICHTING ZERO EMISSIE MOBILITEIT, (hierna te noemen: ZEM ), gevestigd te Haarlem en aldaar kantoorhoudende aan het Frederikspark 1 (2012 DA), te dezen

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Ber B - - D&H H Gewijzigd akkoord Geparafeerd

Parafering besluit PFO Ber B - - D&H H Gewijzigd akkoord Geparafeerd agendapunt 3.a.4 852395 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden PROJECTPLAN DUIKERS EN STUW GROENEWEG Portefeuillehouder Berg, A. van den Datum 11 mei 2010 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN ADVIESOPDRACHTEN BIJ WATERBEDRIJF GRONINGEN 2014 INHOUD Artikel 1 Doel en geldigheid 3 Artikel 2 Definities 3 Artikel 3 Juridische grondslag 3 Artikel 4 Opdracht

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Overeenkomst nummer

Overeenkomst nummer Overeenkomst nummer 4239402 Uitvoeringsovereenkomst tussen de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Reusel-De Mierden ter regeling van de uitvoering van onderhoudswerken aan de provinciale weg N284 tussen

Nadere informatie

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik

Nadere informatie

Partijen, overwegende dat:

Partijen, overwegende dat: Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Stichting Het Rijnlands Lyceum en de gemeente Den Haag inzake de start van de Europese School Den Haag (type II) Partijen, de Minister

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DORPSCENTRUM WORMER ONDERGETEKENDEN: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Wormerland, hierbij krachtens artikel 171 Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER @@@ De ondergetekenden: De ondergetekenden: de Gemeente Almere, gevestigd Stadhuisplein 1, 1315 HR te Almere, ter zake van deze koopovereenkomst op grond van artikel

Nadere informatie

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis De ondergetekenden, 1. De Provincie Noord-Holland, gevestigd te Haarlem, krachtens het Vertegenwoordigingsbesluit Provincie en Commissaris van

Nadere informatie

Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst

Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst Postbus 1296 8900 CG Leeuwarden Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst Als u samen met andere partijen een subsidieaanvraag wilt doen, dan zult u onderlinge afspraken moeten maken.

Nadere informatie

MANTELOVEREENKOMST LEASING

MANTELOVEREENKOMST LEASING MANTELOVEREENKOMST LEASING Debiteurennummer: debiteurennummer» Ondergetekenden: 1. «Statutaire naam» «Adresregel_1» «Postcode» «Plaats» KvK: «KVKnummer», hierna te noemen "Klant", en 2. WagenPlan B.V.

Nadere informatie

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN De ondergetekenden: 1. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij A 2. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij B overwegende: dat

Nadere informatie

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d...

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Ondergetekenden: De besloten vennootschap The Wolf B.V.. h.o.d.n. Wolf Huisvestingsgroep statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst STERK door Water

Samenwerkingsovereenkomst STERK door Water Samenwerkingsovereenkomst STERK door Water Partijen: 1. De gemeente Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Burgemeester van de gemeente Eindhoven de heer, handelend ter uitvoering van

Nadere informatie

agendapunt 04.B.11 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT)

agendapunt 04.B.11 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT) agendapunt 04.B.11 1066160 Aan Commissie Waterveiligheid AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN KREDIET GEMAAL KERSTANJEWETERING (GEMEENTE DELFT) Voorstel Commissie Waterveiligheid 04-06-2013 De VV te verzoeken:

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET HOOGHEEMRAADSCHAP VAN DELFLAND EN HET WARMTEBEDRIJF ENECO DELFT BV I.O. TER REALISATIE VAN HUN VOORNEMEN OM WARMTE UIT DE EFFLUENTSTROOM VAN DE AWZI HARNASCHPOLDER

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

WATERVERGUNNING D /

WATERVERGUNNING D / WATERVERGUNNING 1 Inleiding Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland (hierna: Delfland) hebben op 12 mei 2017 een aanvraag voor een watervergunning ontvangen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland. FiberNH

Provincie Noord-Holland. FiberNH Glasvezelnetwerk Noord Holland Samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van glasvezelnetwerk DE ONDERGETEKEN DEN:, een publiekrechtelijke rechtspersoon, gezeteld Dreef 3, 2012HR te Haarlem, ingeschreven

Nadere informatie

Model optieovereenkomst

Model optieovereenkomst Model optieovereenkomst OPTIEOVEREENKOMST DORDTSE RUIMTE LOCATIE.. Ondergetekenden: 1) De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Dordrecht, kantoorhoudende Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht, te dezen

Nadere informatie

ClockWise.B.V Ridderspoorweg LL Amsterdam The Netherlands E T +31 (0)

ClockWise.B.V Ridderspoorweg LL Amsterdam The Netherlands E T +31 (0) ClockWise.B.V Ridderspoorweg 77 1032 LL Amsterdam The Netherlands E info@clockwise.info T +31 (0)20 820 09 39 Verwerkersovereenkomst Partijen: 1., statutair gevestigd aan de nr. te, kantoorhoudende te,

Nadere informatie

Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland Hoogheemraadschap van Delfland /2tu^(y*^ Nieuwbouw gemaal Woudsepolder Beleidsveld: Aard voorstel: Besluitvormend Vergaderdatum: Agendapunt: Kenmerk VV: Aantal bijlagen: 18 december 2008 H.06 715517 3

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een concept 15-06-2004 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen De Gemeente Haarlemmermeer en het consortium van huisartsen ten behoeve van de realisering van een multidisciplinair gezondheidscentrum Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Ber 03-06-2013 B Conform Geparafeerd door: Dragt, J. D&H 11-06-2013 H Conform Geparafeerd door: Dragt, J.

Parafering besluit PFO Ber 03-06-2013 B Conform Geparafeerd door: Dragt, J. D&H 11-06-2013 H Conform Geparafeerd door: Dragt, J. agendapunt 3.b.1 1069670 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden WIJZIGINGSOVEREENKOMST NIEUWE DRIEMANSPOLDER Portefeuillehouder Berg, A. van den Datum 11 juni 2013 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Partijen:

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Partijen: GEBRUIKSOVEREENKOMST Partijen: (1) de publiekrechtelijke rechtspersoon het Hoogheemraadschap van Delfland, gevestigd te Delft en kantoorhoudende te 2611 AL Delft aan de Phoenixstraat 32 (postadres: Postbus

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V. Hendriks Asbestsanering B.V., hierna te noemen Hendriks, is een onderneming, die zich bezig houdt met het in opdracht van natuurlijke en rechtspersonen

Nadere informatie

Provinde Noord-Holland 4

Provinde Noord-Holland 4 \IW Provinde 4 DE ONDERGETEKENDEN: 1., een publiekrechtelijke rechtspersoon, gezeteld Dreef 3, 2012HR te Haarlem, ingeschreven in het handelsregister met KvK-nummer 34362354, op grond van het Besluit mandaat,

Nadere informatie

waarbij de gemeente c.q. de verhuurder en de huurder hierna gezamenlijk ook als partijen zullen worden aangeduid,

waarbij de gemeente c.q. de verhuurder en de huurder hierna gezamenlijk ook als partijen zullen worden aangeduid, HUUROVEREENKOMST COA- Enschede ONDERGETEKENDEN 1] De publiekrechtelijke rechtspersoon, de gemeente Enschede, kantoorhoudend aan de Langestraat 24 te 7524 HC Enschede hierna te noemen gemeente of 'verhuurder',

Nadere informatie

Parafering besluit D&H 01-03-2016 - Geparafeerd door: Brandt, M.H.J.

Parafering besluit D&H 01-03-2016 - Geparafeerd door: Brandt, M.H.J. agendapunt 3.a.3 1248201 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden GUNNING VERBOUWING GEMEENLANDSHUIS Portefeuillehouder Haersma Buma, M.A.P. van Datum 1 maart 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming

Nadere informatie

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Overeenkomst tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland Zaaknummer 31129357 Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Betreft het uitvoeren van harde kering jachthaven en aanpassen strandovergang

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein De ondergetekenden: Gemeente Amersfoort, gevestigd aan het Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Hae 23-11-2015 B Gewijzigd akkoord Geparafeerd door: Kooiman, A.I.L. D&H 08-12-2015 H - Geparafeerd

Parafering besluit PFO Hae 23-11-2015 B Gewijzigd akkoord Geparafeerd door: Kooiman, A.I.L. D&H 08-12-2015 H - Geparafeerd agendapunt 3.b.5 1228963 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden VERGUNNING PROJECT PLAN EN LEGGERWIJZIGING VLIETZONE Portefeuillehouder Haersma Buma, M.A.P. van Datum 8 december 2015 Aard bespreking

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN Anterieure overeenkomst: Vleetweg 4 1 van 4 ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN ONDERGETEKENDEN: A. De Gemeente Dronten, zetelende te Dronten, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER

RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER RESERVERINGSOVEREENKOMST PO KAVELNUMMER @@@ De ondergetekenden: de Gemeente Almere, gevestigd Stadhuisplein 1,1315 HR te Almere, ter zake van deze Overeenkomst op grond van artikel 171 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Model Basisopdracht DNR 2005

Model Basisopdracht DNR 2005 Model Basisopdracht DNR 005 Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten Postbus 9606 000 GP Amsterdam T 00 555 6 6 F 00 555 6 99 bna@bna.nl www.bna.nl INHOUD

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6)

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6) COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst zonder schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

NEE. Van: W. van Bodegraven Tel nr: 8304 Nummer: 15A.00039

NEE. Van: W. van Bodegraven Tel nr: 8304 Nummer: 15A.00039 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: W. van Bodegraven Tel nr: 8304 Nummer: 15A.00039 Datum: 20 januari 2015 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: M. van der Marel,

Nadere informatie

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen Gemeente Oss Versie 26 mei 2015 Inhoudsopgave Artikel 1. Definities Artikel 2. Overgang van Activiteiten Artikel 3. Onroerende zaken Artikel 4. Overdracht

Nadere informatie

Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg. Partijen:

Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg. Partijen: Overeenkomst kwaliteitsverbetering landelijk gebied Limburg Partijen: 1. De gemeente Roermond, ten dezen vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer H.M.J.M. van Beers, de gemeente Roermond ingevolge

Nadere informatie

agendapunt H.02 Aan Verenigde Vergadering

agendapunt H.02 Aan Verenigde Vergadering agendapunt H.02 1267231 Aan Verenigde Vergadering BIJSTELLEN INVESTERINGSPLAN EN KREDIETAANVRAAG 'BERGINGSGEBIED EN VISPAAIPLAATS MOLENVLIETPARK' (HOGE BROEKPOLDER, DEN HAAG) Gevraagd besluit Verenigde

Nadere informatie

Hoogheeniraadschap van Delfland

Hoogheeniraadschap van Delfland Hoogheeniraadschap van Delfland ^i.j6^^ Investeringsbesluit nieuw (vergroot) Collecteurriool Delft Beleidsveld: Aard voorstel: Afvalwaterzuivering Besluitvormend Vergaderdatum: Agendapunt: Kenmerk VV:

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Partijen: 1. De gemeente Coevorden, gevestigd te Coevorden, krachtens artikel 171 van de Gemeentewet en het algemeen mandaatbesluit Coevorden 2016, vertegenwoordigd

Nadere informatie

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen Concept d.d. 27-01-2014 VERSIE 1.0 Datum: 2014 (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen LEDEN INBRENG OVEREENKOMST Paraaf gemeente: INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

Taakuitvoeringsovereenkomst

Taakuitvoeringsovereenkomst Gewijzigd model TUO i.v.m. activiteiten ter intensivering van wettelijke basistaken voor repressieve huisvesting Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente [naam] Veiligheidsregio Utrecht Taakuitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ;

Vertrouwelijk. Partijen sub 1 en 2 hierna gezamenlijk te noemen Partijen ; Vertrouwelijk VASTSTELLINGSOVEREENKOMST 2017005338 Partijen: i. R.W. Slewe en.. (naam echtgenote invullen), wonende aan de Elswoutslaan 4 te (2051 AE) Overveen, hierna gezamenlijk te noemen R. Slewe ;

Nadere informatie

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Gemeente Delft Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Postbus 3061 2601 DB Delft Gemeenschappelijke Regeling Beheer Grondwateronttrekking Delft Noord Postbus 3061

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

agendapunt 3.b.13 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden

agendapunt 3.b.13 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden agendapunt 3.b.13 1246503 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden INVESTERINGSPLAN EN AANVRAAG UITVOERINGSKREDIET VERGROTEN CAPACITEIT GEMAAL YPENBURG, GEMEENTE DEN HAAG Portefeuillehouder Middendorp,

Nadere informatie

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Currence Incassomachtigen B.V. i.o. 1008100. Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Versie: 1.1 Datum: juni 2015 De ondergetekenden: 1. Naam bedrijf...., met KvK-nummer. en met statutaire zetel te....,

Nadere informatie

Overeenkomst Beheer en onderhoud roerende zaken

Overeenkomst Beheer en onderhoud roerende zaken Overeenkomst Beheer en onderhoud roerende zaken Gemeente Heerhugowaard & Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 131128 Ovk b&o roerende zaken versie 1.0 1 De ondergetekenden, Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson in Arkel INTENTIEVERKLARING Ondergetekenden: 1. Gemeente Giessenlanden, gevestigd in het gemeentehuis Groeneweg 33, 4223 ME te Hoornaar, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST

INTENTIEOVEREENKOMST INTENTIEOVEREENKOMST schoolgebouwen aan de Hortensialaan 87 en Reigerlaan 5 te Helmond DE ONDERGETEKENDEN: I. De gemeente Helmond, kantoorhoudende aan de Weg op den Heuvel 35 te 5701 NV Helmond, postadres:

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie