Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht"

Transcriptie

1 Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Convenant (inzake doorstromingsmaatregelen op de A12/A20 knooppunt Gouwe in het kader van ZSMII) Nr: ZHv Bijlagen: 1. Situatietekening en Ontwerp van huidige en toekomstige situatie N456; 2. Concept Rapport Verkenningen i.k.v. bestemmingsplan/mer, d.d. 30 mei 2005 Ondergetekenden: 1. De Minister van Verkeer en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden, vertegenwoordigd door de Directeur Wegen en Vervoer van de Dienst Zuid-Holland van het Directoraat-generaal Rijkswaterstaat, de heer drs. K. Kosters, hierna te noemen: "De Dienst Zuid-Holland"; 2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ProRail B.V., gevestigd te Utrecht, Moreelsepark 3, vertegenwoordigd door haar directeur van de Regio Randstad Zuid, heer drs. E. Giirke MBA, ProRail hierna te noemen: "ProRail "; 3. De Provincie Zuid-Holland, 'krachtens artikel 176, tweede lid van de Provinciewet, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gedeputeerde Verkeer en Vervoer, mevrouw J. van Nieuwenhoven, van welke bevoegdheid blijkt uit het besluit van de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland bij besluit van dd. 7 juni 2005, nummer DRM/2005/5251. hienia te noemen: "De Provincie"; 4. De gemeente Moordrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar wethouder Ruimtelijke Ordening, de heer drs. J.A J.M. Oomen, daartoe gemachtigd door de burgemeester van Moordrecht bij volmacht van 31 mei hierna te noemen: "De Gemeente" De ondergetekenden sub 1 tot en met sub 4 tezamen verder ook te noemen: "Party"en".

2 In 1. Aanvullend op het Fileplan ZSM-I zijn in het kader van het Hoofdlijnenakkoord 2003 door het Kabinet extra middelen beschikbaar gesteld om een aantal ontbrekende schakels in de doorgaande verbindingen en een aantal nieuwe knooppunten, die niet in ZSM-I konden worden aangepakt, aan te pakken via het fileplan ZSM-II; 2. In augustus 2004 heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat opdracht gegeven tot het uitvoeren van een Quick-Scan studie naar de verkeersproblematiek en mogelijke doorstromingsmaatregelen op de A12/A20 knoop Gouwe. Deze Quick-Scan diende als verkennende studie alvorens definitieve opdrachten worden verleend voor de uitvoering van concrete maatregelen in het kader van ZSM-II. Vanwege diverse ontwikkelingen die zich in de directe nabijheid van de A20 gaan afspelen zijn Partijen bewust op zoek gegaan naar mogelijke combinaties om schaalvoordelen en maatschappelijke meerwaarde te behalen. Zo wil ProRail in verband met de verkeersveiligheid bij gelijkvloerse spoorkruisingen, alle spoorkruisingen op de lijnen Den Haag -Gouda en Rotterdam Gouda, uiterlijk eind 2010 ongelijkvloers geregeld hebben. De Minister van Verkeer en Waterstaat wil een oplossing bieden voor de verkeersproblematiek op de A20 in het algemeen en ter hoogte van de aansluiting Moordrecht in het bijzonder. De Stuurgroep Zuidplas wil vooruitlopend op de bouw van woningen en bedrijven voorbereidingen treffen voor de ontwikkeling van de benodigde infrastructuur; 3. De actoren die in het kader van de Quick-Scan studie benaderd zijn en hun medewerking hebben verleend zijn ProRail, de Provincie Zuid-Holland en de Sftiurgroep Zuidplas 4. In het kader van de Quick-Scan studie zijn de volgende randvoorwaarden aan de oplossingen gesteld: overeenkomstig de beleidsuitgangspunten als ook verwoord in de Nota Mobiliteit, d.d. 30 September 2004 wordt aangenomen dat de oplossing, in het kader van de uit te voeren netwerkanalyse, niet alleen op het Hoofdwegennet (hieina te noemen: HWN) gevonden hoeft te worden, maar kan het ook zo zijn dat maatregel op het Onderliggend wegennet (hierna te noemen: OWN) een verbetering in de doorstroming van het HWN betekenen; het moet gaan om projecten c.q. maatregelen die te realiseren zijn op korte/middellange teraiijn. Dit betekent dat het moet gaan om projecten die uiterlijk eind 2010 gereed zijn; er moet sprake zijn van zicht op de financiering van de voorgestelde maatregelen; / 5. De Quick Scan studie heeft o.m. geresulteerd in de voorgestelde maatregel zoals nader omschreven onder 1 van de begripsbepalingen; 6. Partijen vanwege het positieve effect en het belang bij de definitieve oplossing concrete afspraken omtrent de uitwerking van het Project wensen te maken middels deze Overeenkomst;

3 Komen het over een: Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Overeenkomst wordt verstaan onder: Het Project: verplaatsing van de aansluiting Moordrecht, inclusief het ongelijkvloers maken van de spoorkruising ter plaatse en het aanpassen van de N456 op de nieuwe aansluiting en de ongelijkvloerse spoorkruising; Artikel 2 Doel van de overeenkomst 1. Partijen verbinden zich om, met in achtneming van hetgeen bepaald is in de artikelen 3, 4, 5 en 6, ten aanzien van de nadere technische uitwerking van het Project en de uitwerking van de financiele bijdragen aan de uitvoering ervan, nadere afspraken te maken. 2. De afspraken omtrent de uitwerking van de financiele bijdragen voor het Project zullen voor 1 december 2005 door party en in een overeenkomst worden vastgelegd. 3. De afspraken omtrent de nadere technische uitwerking van het Project zullen voor 1 juli 2006 door partijen in een overeenkomst worden vastgelegd. 4. Partijen geven aan de in lid 1 genoemde verplichting vorm door een actieve en positieve benadering, daarbij intensief communicerend met de bij het project betrokken derden en wel op zodanige wijze dat het draagvlak voor de uitvoering van het Project wordt uitgebouwd en versterkt. Artikel 3 Nadere afspraken over het Project 1. Ten aanzien van het Project komen Partijen overeen zo spoedig mogelijk doch uiterlijk in juli 2005 aan de hand van het Concept Rapport Verkenningen d.d. 30 mei 2005 (Bijlage 2) de vervolgfasen voor het Project te starten onderdeel uitmakend van de bestemmingsplan/m.e.r.- procedure. De onderlinge afstemming en communicatie tussen Partijen dient voortvarend te geschieden opdat realisatie van het Project uiterlijk eind 2012 gereed is. 2. De Dienst Zuid-Holland, de Provincie en ProRail zijn gehouden hun deel van het Project technisch voor te bereiden. Artikel 4 Projectkosten en verdeling daarvan over Partijen 1. De totale kosten van het Project, worden geraamd op 50 mln (zegge: vijftig miljoen euro). Dit bedrag is inclusief de kosten van voorbereiding, waaronder mede begrepen de kosten van de planologische voorbereiding, administratie, toezicht en inclusief btw maar exclusief de kosten voor grondverwerving. 2. De Dienst Zuid-Holland, ProRail en de Provincie spannen zich in om het geraamde bedrag, genoemd in het eerste lid, op het bevoegde bestuurlijke niveau gezamenlijk beschikbaar te krijgen.

4 3. Voor 1 december 2005 dienen ProRail, de Dienst Zuid-Holland en de Provincie concreet afspraken te maken over de nadere uitwerking van de financiele bijdragen aan het Project en een ander vast te leggen in een uitvoeringsovereenkomst waarbij de Gemeente ook partij zal zijn. Artikel 5 Overige verplichtingen van Partijen 1. De Provincie verbindt zich tot het om niet ter beschikking stellen van benodigde gronden voor de verwezenlijking van het Project. De Provincie maakt daartoe afspraken met de Grondbank RZG Zuidplas. 2. In Bijlage 1. wordt een concept situatietekening van de toekomstige ligging van de N456 weergegeven. De definitieve ligging van de N456, zowel in lengte als voor wat betreft het hoogteprofiel, worden in het kader van de nadere technische uitwerking bepaald. 3. De Gemeente spant zich er voor in, dat onderhavig project uit het maatregelenpakket tijdig kan starten door de noodzakelijke planologische procedures tijdig in gang te zetten en voortvarend af te wikkelen. Overige Partijen zullen de Gemeente hiertoe tijdig van voldoende benodigde informatie voorzien. Artikel 6 Communicatie en Voorlichting 1. Partijen zullen zorgvuldigheid betrachten bij het doen van mededelingen aan derden inzake aangelegenheden deze Overeenkomst betreffende, waarbij in het bijzonder met de belangen van direct belanghebbenden rekening client te worden gehouden. Gegevens die naar him aard vertrouwelijk zijn, zullen niet aan derden ter kennis worden gebracht dan met toestemming van elke partij die bij die gegevens belang heeft. 2. Een partij zal in beginsel geen persbericht uitgeven dan na voorafgaand overleg met de andere partijen. Artikel 7 Onvoorziene en biizondere omstandigheden 1. Wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen, die van dien aard zijn, dat deze Overeenkomst billijkheidshalve niet ongewijzigd in stand behoort te blijven dan wel wezenlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van deze Overeenkomst, zullen Partijen in overleg treden om te bezien welke wijziging noodzakelijk is c.q. hoe bedoelde gevolgen te regelen. 2. Dit overleg vindt plaats binnen een maand nadat een partij de wens daartoe aan de andere partijen schriftelijk heeft meegedeeld. 3. Indien het overleg, niet binnen vier maanden na aanvang daarvan tot overeenstemming heeft geleid, staat het elk der partijen vrij deze Overeenkomst op te zeggen.

5 Artikel 8 Wijzigingen Deze Overeenkomst kan uitsmtend worden aangevuld of gewijzigd door een schriftelijk stuk dat door alle Partijen rechtsgeldig ondertekend is. Artikel 9 Rechtskarakter en geschillenregeling 1. Partijen beogen geenszins door middel van deze Overeenkomst in rechte afdwingbare afspraken te maken. 2. Indien omtrent de inhoud van deze Overeenkomst geschillen mochten ontstaan, dan maakt een van de Partijen dit schriftelijk aan de andere Partijen bekend. Partijen dienen hierop in overleg met elkaar treden ten einde minnelijk een oplossing voor dit geschil te vinden. Artikel 10 Inwerkingtreding en werkingsduur Deze overeenkomst eindigt uiterlijk eind 2010, of zoveel eerder als alle Partijen gezamenlijk besluiten dat de gemaakte afspraken volledig zijn nagekomen. Indien verlenging van deze overeenkomst noodzakelijk mocht blijken kan dit door toepassing van artikel 8.

6 Aldus overeengekomen, in viervoud opgemaakt en ondertekend te Zevenhuizen-Moerkapelle op 9 juni 2005, 1. De Dienst Zip-Holland, de heer ir. J,/Zeilmaker b/a van de t(eer drs. K. Kosters 2. ProRail B.V., ie heer M. Vermont b/a/ van de heer drs. E. Gtirke MBA 3. De Provincie, J. van Nieuwenhoven : heer drs. J.AJ.M. Oomen

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS)

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) m ie van Infrastniauur en Milieu Holland Datum: Kenmerk: IENM/BSK-2017/11963 ----- Drechteteden 4 Pagina 1 van 5 Ondergetekenden, 1. De van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 54943 14 oktober 2016 Bestuursovereenkomst Landelijk Verbeterprogramma Overwegen overwegproject Rijksstraatweg te Hurdegaryp

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 PARTIJEN: 1. De Stadsregio Rotterdam, gevestigd te Rotterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Groen en Water, mevrouw

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

CONVENANT. inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel

CONVENANT. inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel CONVENANT inzake de ontwikkeling van het Restveen en Groene Waterparelgebied in de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den Ijssel Parti jen: 1. Staatsbosbeheer, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30960 21 september 2015 Convenant Bruggen over het Twentekanaal Partijen, De ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS)

Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Bestuurlijke Overeenkomst A15 Papendrecht Sliedrecht (A15 PaS) Status: Definitief concept Datum: 29 september 2015 Kenmerk: IENM/BSK-2015/163086 Pagina 1 van 9 Ondergetekenden, 1. De van Infrastructuur

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

Bijlage 5. Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007

Bijlage 5. Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007 Bijlage 5 Concept overeenkomst Uitvoeringsafspraken Verkeer en Vervoer Gemeente. Stadsregio 2004 tot en met 2007 De Partijen A. De gemeente, ingevolge artikel 171 van de Gemeentewet, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Convenant De Blauwe As. Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren

Convenant De Blauwe As. Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren Convenant De Blauwe As Samenwerkende overheden Zuidelijke Randmeren Huizen, 16 februari 2010 De ondergetekenden: 1. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, namens deze, Hoofdingenieur-Directeur

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Gouda vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

Raad. Raad Disnummer: Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot. Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg

Raad. Raad Disnummer: Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot. Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg Raad Raad-2011-036 Disnummer: 100976 Onderwerp: Zuidelijke spooraansluiting Chemelot Meegestuurde stukken: Convenant bereikbaarheidsimpuls Limburg Ter inzage liggende stukken: Geen Steller (t.b.v. technische

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Gevraagd besluit. Besluit. Partijen:

Gevraagd besluit. Besluit. Partijen: Beslisdocument Voortzetting samenwerking komende periode en beëindiging huidig Convenant ontwikkeling luchthaven Lelystad tussen Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, Schiphol Group en Lelystad Airport.

Nadere informatie

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Overeenkomst tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland Zaaknummer 31129357 Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Betreft het uitvoeren van harde kering jachthaven en aanpassen strandovergang

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort

OVEREENKOMST. CONCEPT tekst van Henk Strubbe en Peter den Otter. Contractanten: Provincie Utrecht Gemeente Montfoort OVEREENKOMST Regelende de aanleg, het beheer en onderhoud, het eigendom, de aansprakelijkheid, de instandhouding en de financiering van de rotonde N204 / Blokland te Montfoort. CONCEPT tekst van Henk Strubbe

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst betreffende de operationalïteït voor civiel medegebruïk van de militaire radar bij Soesterberg

Bestuursovereenkomst betreffende de operationalïteït voor civiel medegebruïk van de militaire radar bij Soesterberg Bestuursovereenkomst betreffende de operationalïteït voor civiel medegebruïk van de militaire radar bij Soesterberg tekstversie 15 juli 2015 vastgelegd september 2015 15juli 2015 Overeenkomst betreffende

Nadere informatie

Duurzame energie op Goeree-Overflakkee

Duurzame energie op Goeree-Overflakkee Bestuursakkoord Duurzame energie op Goeree-Overflakkee Ondergetekenden: 1. De gemeente Dirksland, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...(naam),...(functie), krachtens het machtigingsbesluit van

Nadere informatie

Convenant. Veilig varen doen we samen! Provincie Zuid-Holland. Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer

Convenant. Veilig varen doen we samen! Provincie Zuid-Holland. Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer Convenant Veilig varen doen we samen! Provincie Zuid-Holland en Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer en Delftse Studentenroeivereniging Proteus-Eretes Delftse Studentenroeivereeniging Laga Roeivereniging

Nadere informatie

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson in Arkel INTENTIEVERKLARING Ondergetekenden: 1. Gemeente Giessenlanden, gevestigd in het gemeentehuis Groeneweg 33, 4223 ME te Hoornaar, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne

Bestuursovereenkomst Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne Bestuursovereenkomst Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne De ondergetekenden: De Staat der Nederlanden, te dezen vertegenwoordigd door de minister van Defensie, mevrouw J.A. Hennis-Plasschaert, hierna

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST ZUID-HOLLAND HOV-CORRIDOR NOORDWIJK- SCHIPHOL

UITVOERINGSOVEREENKOMST ZUID-HOLLAND HOV-CORRIDOR NOORDWIJK- SCHIPHOL UITVOERINGSOVEREENKOMST ZUID-HOLLAND HOV-CORRIDOR NOORDWIJK- SCHIPHOL Ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 lid 2 van de Provinciewet

Nadere informatie

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d...

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Ondergetekenden: De besloten vennootschap The Wolf B.V.. h.o.d.n. Wolf Huisvestingsgroep statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Overeenkomst nummer met 1 overzichtstekening. De ondergetekenden,

Overeenkomst nummer met 1 overzichtstekening. De ondergetekenden, Overeenkomst nummer 3390603 met 1 overzichtstekening Overeenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeente Rucphen ter regeling van nadere afspraken inzake de totstandkoming van de omleiding van

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Cultuurconvenant , Ministerie van OCW landsdeel Zuid

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Cultuurconvenant , Ministerie van OCW landsdeel Zuid STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33690 4 december 2013 Cultuurconvenant 2013 2016, Ministerie van OCW landsdeel Zuid De minister van Onderwijs, Cultuur

Nadere informatie

Overeenkomst tussen de Provincie Utrecht en ProRail BV tot voorfinanciering van het programma VleuGel/Randstadspoor (RSS)

Overeenkomst tussen de Provincie Utrecht en ProRail BV tot voorfinanciering van het programma VleuGel/Randstadspoor (RSS) . Overeenkomst tussen de Provincie Utrecht en ProRail BV tot voorfinanciering van het programma VleuGel/Randstadspoor (RSS) Partijen: De provincie Utrecht, gevestigd aan de Pythagoraslaan 101 te Utrecht,

Nadere informatie

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis De ondergetekenden, 1. De Provincie Noord-Holland, gevestigd te Haarlem, krachtens het Vertegenwoordigingsbesluit Provincie en Commissaris van

Nadere informatie

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T Versie d.d. 18 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden aan de Aleide Kramersingel

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

OCW provincie Utrecht, provincie Flevoland, gemeente Utrecht, gemeente Almere, gemeente Amersfoort

OCW provincie Utrecht, provincie Flevoland, gemeente Utrecht, gemeente Almere, gemeente Amersfoort Cultuurconvenant 2009 2012 OCW provincie Utrecht, provincie Flevoland, gemeente Utrecht, gemeente Almere, gemeente Amersfoort De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, handelend als bestuurorgaan,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer

Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer Samenwerkingsovereenkomst projectgebied Henschotermeer Partijen: - De provincie Utrecht, gevestigd aan de Archimedeslaan 6, 3544 BB te Utrecht, te dezer zake vertegenwoordigd door gedeputeerde A.M.A. Pennarts-Pouw

Nadere informatie

Partijen 1 tot en met 3 gezamenlijk hierna te noemen: Partijen. Partijen 2 tot en 3 gezamenlijk hierna te noemen: de decentrale overheden.

Partijen 1 tot en met 3 gezamenlijk hierna te noemen: Partijen. Partijen 2 tot en 3 gezamenlijk hierna te noemen: de decentrale overheden. CONVENANT STEDELIJKE BEREIKBAARHEID ALMERE FASE1a Zesde concept versie 1 november 2011 De ondergetekenden: 1. De Minister van Infrastructuur en Milieu, handelend als bestuursorgaan, hierna te noemen de

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord BIJLAGE 1 zaakkenmerk 299496 RUD Limburg-Noord Pagina 1 van 8 Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord De gemeenten:

Nadere informatie

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht P TraD HoLLAND SML09-30 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving Registration ummer PZH-2009-209435 (DOS-2009-0001943) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht .. Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht Partijen: De provincie Utrecht, ter uitvoering van het besluit van Geeputeerde staten

Nadere informatie

CONVENANT TOT VIERDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO'S EN MILIEUZONERING

CONVENANT TOT VIERDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO'S EN MILIEUZONERING CONVENANT TOT VIERDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO'S EN MILIEUZONERING DE PARTIJEN 1. DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU EN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU,

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

BIJLAGE NR l ^59 9 f

BIJLAGE NR l ^59 9 f BIJLAGE NR. 3.919 l ^59 9 f Intentieovereenkomst Ontwikkeling hulsvesting voortgezet onderwijs Alphen aan den Rijn De ondergetekenden: Partijen de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1, 2405 SH,

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN DE BERGSCHE MAASVEREN

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN DE BERGSCHE MAASVEREN OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN DE BERGSCHE MAASVEREN Ondergetekenden: De Staat der Nederlanden, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Minister van Verkeer en Waterstaat, Ir. C.M.P.S. Eurlings,

Nadere informatie

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch -

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - Pagina 2 van 5 Bestemmingsplan Memweg 2 Herkenbosch Ondergetekenden: De gemeente Roerdalen,

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Alphen aan den Rijn vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Alphen aan den Rijn vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Alphen aan den Rijn vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

Convenant Realisatie windenergie stadsregio Rotterdam

Convenant Realisatie windenergie stadsregio Rotterdam Ondergetekenden: en, 1. De gemeente Albrandswaard, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd handelend ter uitvoering van genoemd besluit, hierna te noemen: de Gemeente Albrandswaard ; 2. De gemeente Barendrecht,

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

CONVENANT TOT VIJFDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING

CONVENANT TOT VIJFDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING CONVENANT TOT VIJFDE WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING DE PARTIJEN 1. DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, handelend in hoedanigheid van bestuursorgaan

Nadere informatie

Met deze brief informeren wij u over een nauwere samenwerking met Rijkswaterstaat.

Met deze brief informeren wij u over een nauwere samenwerking met Rijkswaterstaat. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 55 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum WK/2005/1622

Nadere informatie

CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE

CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE CONVENANT MET BETREKKING TOT DE SCHEIDING VAN RISICO S VERBONDEN AAN DE UITVOERING VAN DE ACTIVITEITEN VAN DE BLOEDVOORZIENINGSORGANISATIE Partijen, - de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Nadere informatie

Overeenkomsten d.d

Overeenkomsten d.d mm 15 MRT2016 Gemeente Delft Partijen/ondergetekenden: / Overeenkomsten d.d. 18-12-2015 A) Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Delft, adres: Martinus Nijhofflaan 2, 2624 ES Delft,

Nadere informatie

Convenant. Betreffende beter benutten onderwijs en openbaar vervoer regio Utrecht

Convenant. Betreffende beter benutten onderwijs en openbaar vervoer regio Utrecht Convenant Betreffende beter benutten onderwijs en openbaar vervoer regio Utrecht Convenant beter benutten onderwijs en openbaar vervoer regio Utrecht, versie definitief, d.d. 09-02-2016 Ondergetekenden,

Nadere informatie

Convenant Realisatie Windenergie in de Rotterdamse haven Ondertekend op 5 september 2009 Aan boord van de Nieuwe Maze in de haven van Rotterdam

Convenant Realisatie Windenergie in de Rotterdamse haven Ondertekend op 5 september 2009 Aan boord van de Nieuwe Maze in de haven van Rotterdam Convenant Realisatie Windenergie in de Rotterdamse haven Ondertekend op 5 september 2009 Aan boord van de Nieuwe Maze in de haven van Rotterdam Voorafgaand Een belangrijke doelstelling van het energiebeleid

Nadere informatie

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA)

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Inleiding In het integraal dorpsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Addendum Samenwerkingsovereenkomst Project Den Haag Hollands Spoor Laakhavenzijde

Addendum Samenwerkingsovereenkomst Project Den Haag Hollands Spoor Laakhavenzijde Addendum Samenwerkingsovereenkomst Project Den Haag Hollands Spoor Laakhavenzijde de dato 20 mei 2014 PARTIJEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NS STATIONS B.V., gevestigd te

Nadere informatie

Intentieovereenkomst vernieuwing en uitbreiding multimodale knoop Schiphol

Intentieovereenkomst vernieuwing en uitbreiding multimodale knoop Schiphol Intentieovereenkomst vernieuwing en uitbreiding multimodale knoop Schiphol De ondergetekenden: De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Mevrouw S. Dijksma, handelend als bestuursorgaan, gezeteld

Nadere informatie

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio)

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de RMCcontactgemeente van de RMC-regio ( ) en onderstaande onderwijsinstellingen inzake het terugdringen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12962 11 maart 2016 Bestuursovereenkomst tussen RWS, Provincie Flevoland en gemeente Lelystad over de realisatie van een

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS 1/6 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS ONDERGETEKENDEN 1. Gemeente Emmelerbroek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester drs. J. de Geus, die handelt ter uitvoering van het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOORWAARDEN AANLEG BOERENLANDVARIANT N201

OVEREENKOMST VOORWAARDEN AANLEG BOERENLANDVARIANT N201 pagina 1 van 16 OVEREENKOMST VOORWAARDEN AANLEG BOERENLANDVARIANT N201 DE ONDERGETEKENDEN: 1. De minister van Verkeer en Waterstaat, de heer ir. C.M.P.S. Eurlings, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger

Nadere informatie

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Gemeente Delft Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Postbus 3061 2601 DB Delft Gemeenschappelijke Regeling Beheer Grondwateronttrekking Delft Noord Postbus 3061

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Overeenkomst ter uitwerking van de Collectieve regeling zoals bedoeld in het Akkoord Collectieve regeling bouwnijverheid d.d. 24 juni 2005.

Overeenkomst ter uitwerking van de Collectieve regeling zoals bedoeld in het Akkoord Collectieve regeling bouwnijverheid d.d. 24 juni 2005. CONVENANT COLLECTIEVE REGELING BOUWNIJVERHEID Overeenkomst ter uitwerking van de Collectieve regeling zoals bedoeld in het Akkoord Collectieve regeling bouwnijverheid d.d. 24 juni 2005. ONDERGETEKENDEN

Nadere informatie

Overeenkomst Aedes-WSW

Overeenkomst Aedes-WSW Overeenkomst Aedes-WSW 1. Aedes vereniging van woningcorporaties, een vereniging statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te (2595 AA) Den Haag, Koningin Julianaplein 10, correspondentieadres:

Nadere informatie

2. EVO, waarvan de zetel is gevestigd te Zoetermeer, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie), hierna te noemen: EVO,

2. EVO, waarvan de zetel is gevestigd te Zoetermeer, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie), hierna te noemen: EVO, - 1 - CONVENANT TOT DERDE AANVULLING EN WIJZIGING VAN HET CONVENANT STIMULERING SCHONE VRACHTAUTO S EN MILIEUZONERING DE PARTIJEN 1. DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU EN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie

Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015).

Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015). Convenant betreffende een financiële impuls ten behoeve van de Kwaliteitssprong Rotterdam Zuid (2012-2015). - Preambule - Partijen, De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelend

Nadere informatie

De stadsregio Rotterdam, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer I.W. Opstelten, namens deze mevrouw J. Baljeu;

De stadsregio Rotterdam, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer I.W. Opstelten, namens deze mevrouw J. Baljeu; NADERE OVEREENKOMST KETENMOBILITEIT FIETS Partijen De provincie Zuid-Holland, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Commissaris van de Koningin op grond van artikel 176 van de Provinciewet;

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen

Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening in Overijssel, bij het Maatregelprogramma gebiedsdossiers drinkwaterwinningen 2013-2015 Bestuursovereenkomst Naar een duurzame drinkwatervoorziening

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Aanpak wateroverlast in het Gulpdal oktober 2018 zaaknummer 2018-Z18540 documentnummer 2018-D179842 Partijen 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de Provincie Limburg, gevestigd

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

OCW, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland, gemeente Leiden, gemeente Haarlem

OCW, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland, gemeente Leiden, gemeente Haarlem Cultuurconvenant 2005 2008 OCW, provincie Zuid-Holland, provincie Noord-Holland, gemeente Leiden, gemeente Haarlem De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr. M.C. van der Laan

Nadere informatie

BEHEER- EN ONDERHOUDSOVEREENKOMST INZAKE EEN DUBBELSPORIGE RAIL VERBINDING TUSSEN DE GEMEENTE AMSTERDAM EN DE GEMEENTE DIEMEN.

BEHEER- EN ONDERHOUDSOVEREENKOMST INZAKE EEN DUBBELSPORIGE RAIL VERBINDING TUSSEN DE GEMEENTE AMSTERDAM EN DE GEMEENTE DIEMEN. ÇJ l (GVB/EM/880421/C) BEHEER- EN ONDERHOUDSOVEREENKOMST INZAKE EEN DUBBELSPORIGE RAIL VERBINDING TUSSEN DE GEMEENTE AMSTERDAM EN DE GEMEENTE DIEMEN. Ondergetekenden: De Gemeente Amsterdam, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken voor uitvoering van de Streekagenda (:..(gebied noemen)

Samenwerkingsafspraken voor uitvoering van de Streekagenda (:..(gebied noemen) Samenwerkingsafspraken voor uitvoering van de Streekagenda (:..(gebied noemen) 2014-2020 18 oktober 2013 1 De ondergetekenden a. gemeente..., vertegenwoordigd door burgemeester..., handelend ter uitvoering

Nadere informatie

CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN. 01 juni 2005

CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN. 01 juni 2005 CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN 01 juni 2005 DE ONDERGETEKENDEN: 1. de Gemeente Veendam, hierna te noemen: "de Gemeente", vertegenwoordigd door de heer A. Meijerman, burgemeester, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Samenwerkingsovereenkomst bestuurlijke afspraken inzake Knooppunt Joure

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Samenwerkingsovereenkomst bestuurlijke afspraken inzake Knooppunt Joure STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9263 25 juni 2010 Samenwerkingsovereenkomst bestuurlijke afspraken inzake Knooppunt Joure De ondergetekenden: 1. De Minister

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst VLIEGBASIS SOESTERBERG. Bijlage 7 vergadering BP

Samenwerkingsovereenkomst VLIEGBASIS SOESTERBERG. Bijlage 7 vergadering BP Samenwerkingsovereenkomst VLIEGBASIS SOESTERBERG Bijlage 7 vergadering 10-3-2010 BP SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VLIEGBASIS SOESTERBERG Partijen: 1. De provincie Utrecht als rechtspersoon, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

UITTREDINGSOVEREENKOMST

UITTREDINGSOVEREENKOMST UITTREDINGSOVEREENKOMST PARTIJEN: 1. De minister van Infrastructuur en Milieu en De minister van Economische Zaken, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw S.A.M. Dijksma, hierna verder in

Nadere informatie

Flessenhalzen A4 en A12

Flessenhalzen A4 en A12 Flessenhalzen A4 en A12 Doel De regio s Amsterdam-Den Haag/Rotterdam-Utrecht beter met elkaar te verbinden en de doorstroming op de A4 en de A12 te verhogen via de aanleg van extra rijstroken op die delen

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

Convenant revitalisering bedrijventerrein Noord & Oostkanaalhavens

Convenant revitalisering bedrijventerrein Noord & Oostkanaalhavens Convenant revitalisering bedrijventerrein Noord & Oostkanaalhavens ONDERGETEKENDEN: 1. De Gemeente Nijmegen, krachtens artikel 171 Gemeentewet vertegenwoordigd door de wethouder economische zaken, gemachtigd

Nadere informatie

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s

Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto s In Nederlandse stedelijke gebieden bestaan problemen voor wat betreft de luchtkwaliteit. Overheden hebben de verplichting om de lokale luchtkwaliteit

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie