CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN. 01 juni 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN. 01 juni 2005"

Transcriptie

1 CONVENANT GELUIDRUIMTE VOOR BEDRIJVEN 01 juni 2005 DE ONDERGETEKENDEN: 1. de Gemeente Veendam, hierna te noemen: "de Gemeente", vertegenwoordigd door de heer A. Meijerman, burgemeester, handelend ter uitvoering van het besluit van de burgemeester en wethouders d.d 25 januari 2005 en 7 juni 2005, daartoe gemachtigd bij besluit van de gemeenteraad van 28 februari 2005; 2. de Provincie Groningen, hierna te noemen: "de Provincie", vertegenwoordigd door de heer J.G.M. Alders, commissaris van de Koningin, handelend ter uitvoering van het besluit van Gedeputeerde Staten van 7 juni 2005; 3. de N.V. Ontwikkelingsmaatschappij RSCG, gevestigd te Veendam, hierna te noemen "RSCG", vertegenwoordigd door haar directeur, de heer W.J. Dirksen; 4. Nedmag Industries Mining & Manufacturing B.V., gevestigd te Veendam, hierna te noemen: "Nedmag", vertegenwoordigd door haar directeur, heer O. Krediet; 5. Kisuma Chemicals B.V., gevestigd te Veendam, hierna te noemen: "Kisuma", vertegenwoordigd door haar Managing Director, de heer K. Fuki.

2 HANTEREN DEZE RAPPORTEN ALS BASIS VOOR DIT CONVENANT: Rapport Geluidsruimte voor bedrijven Veendam. RSCG, Nedmag, Kisuma en overige bedrijven, industrieterrein 3. Akoestisch onderzoek. Toetsing geluidsruimte zonegrens huidige, toekomstige en vergunde situatie. Eindrapportage (definitief). 27 november 2003 (hierna te noemen: rapport Geluidsruimte voor bedrijven) Rapport Aanvullend onderzoek oplossingsvariant 2+. Geluidsruimte voor bedrijven Veendam, industrieterrein 3. Toetsing geluidsruimte zonegrens in oplossingsvariant 2+. Vervolg op: eindrapportage Geluidsruimte voor bedrijven Veendam RSCG, Nedmag, Kisuma en overige bedrijven industrieterrein 3. 7 juni (hierna te noemen: rapport Oplossingsvariant 2+) Rapport Mogelijke geluidreducerende maatregelen bij Rail Service Centrum Groningen te Veendam in de toekomstige situatie. Rapport RO2, 18 december Rapport Quick scan naar mogelijke geluidreducerende maatregelen bij Nedmag Industries Mining & Manufacturing B.V. te Veendam in het kader van het onderzoek (Geluid)ruimte voor bedrijven, notitie No1, 2 mei Rapport Inventarisatie geluidwering gevels 29 woningen ten behoeve van project geluidsruimte voor bedrijven, Veendam industrieterrein 3 van 13 september Rapport Inventarisatie geluidwering gevels 29 woningen ten behoeve van project geluidsruimte voor bedrijven, Veendam industrieterrein 3, 55 db(a) variant van 22 december 2004.

3 NEMEN IN AANMERKING DAT: a. in 1991 de Gemeente de geluidzone rond de bedrijventerreinen heeft vastgelegd middels een zoneringsbesluit, dat vervolgens door het ministerie van VROM is goedgekeurd (zie bijgevoegde kaart). In daar op volgende jaren is de geluidzone diverse keren aangepast; b. de totale geluidbelasting van alle op het terrein gevestigde bedrijven op deze zone niet meer mag bedragen dan 50 db(a); c. deze geluidzone voor wat betreft industrieterrein 3 door de vergunde geluidsruimten aan de gevestigde bedrijven RSCG, Nedmag en Kisuma en de aanwezige kleinere bedrijven, thans wordt overschreden en ook door de feitelijke geluidsbelasting van voornoemde bedrijven vrijwel volledig wordt benut en op enkele plaatsen wordt overschreden; d. hierdoor de huidige geluidzonering geen ruimte laat voor nieuwe en/of aanpassing van bestaande milieuvergunningen en vestiging van bedrijven op nog braakliggende kavels. e. Dit onverlet laat dat de situatie van de verleende geluidruimte bij Kisuma zodanig is dat de voorgenomen uitbreidingen bij het bedrijf, met een extra geluidvermogen van maximaal van 4,8 db, passen binnen de huidige geluidzonering; f. het zowel voor de economische ontwikkeling in de Provincie, de Gemeente als voor de continuïteit van de op genoemd industrieterrein gevestigde bedrijven, van groot belang is dat de huidige geluidruimte voor industrieterrein 3 wordt vergroot; g. partijen, zoals hiervoor genoemd, een gemeenschappelijk belang hebben bij het oplossen van het geluidprobleem en die inspanningen zullen leveren die nodig zijn voor het oplossen van dit gezamenlijke probleem; h. Kisuma de ontwikkelingen constructief heeft gevolgd en deel blijft uitmaken van de stuurgroep om mede het proces te volgen, omdat dit een gezamenlijk probleem is.

4 VERKLAREN TE ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT: Artikel 1. Intentie en organisatie. 1. intentie: Het creëren van extra geluidruimte voor bedrijven op industrieterrein 3 conform het rapport Oplossingsvariant 2+, inclusief nadien overeengekomen aanpassingen, in het bijzonder: de uitbreidingsplannen van RSCG (op het RSCG Zuid) en Nedmag; de bedrijvensituatie op het RSCG-Zuid (o.a. koelcentrum Stevens, mestverwerking Van Oosten); een geluidbelasting van maximaal 55 db(a) op de gevels van een aantal woningen aan het Beneden Dwarsdiep, Egypteneinde en Korte Akkers; De extra geluidruimte wordt gecreëerd door: geluidbeperkende maatregelen bij Nedmag en RSCG; het aanpassen van de vergunde geluidemissie van bedrijven aan de Transportweg ( overige bedrijven ) aan de werkelijk benodigde geluidruimte; het verruimen van de huidige geluidzone, inclusief een hogere geluidbelasting op een aantal woningen, waartoe indien nodig geluidwerende maatregelen aan de woningen worden aangebracht. 2. de organisatie Door partijen is een stuurgroep gevormd, waarin ieder der partijen zitting heeft. De stuurgroep houdt toezicht op de realisatie van de in artikel 1.1. omschreven intentie, De stuurgroep heeft geen beslisbevoegdheid. Artikel 2 - Taken en verantwoordelijkheden der partijen. 1. Partijen zullen alles doen wat in redelijkheid van hen verwacht mag worden, om de in artikel 1 omschreven intentie te realiseren. 2. Partijen stellen aan de stuurgroep alle door de stuurgroep noodzakelijk geachte informatie beschikbaar. Daarnaast zullen zij de stuurgroep tijdig informeren over tussentijdse aanpassingen of wijzigingen voor wat betreft de voortgang van de maatregelen en projecten, en wijzigingen in de vergunningensituaties van bedrijven. 3. Ongeacht de strekking van artikel 2.1, behouden Provincie en Gemeente hun publieke verantwoordelijkheid ten aanzien van overheidsprocedures, ook wanneer deze niet in het voordeel zijn van de aard of strekking van dit convenant of de voortgang van het project. Artikel 3 - Een omschrijving van hetgeen wordt overeengekomen. 1. RSCG en Nedmag nemen de volgende maatregelen, of maatregelen met een gelijkwaardig effect. Deze maatregelen zullen worden vastgelegd in de milieuvergunningen van de bedrijven.

5 RSCG realiseert geluidreductie door de toegangsweg naar het RSCG-zuid zodanig uit te voeren dat deze een openbaar verkeerskarakter heeft. Nedmag realiseert geluidreductie door het uitvoeren van de volgende maatregelen: o Geluidsreducerende kap ventilatorunit silo V5102A; o Verplaatsen conveyor (reeds uitgevoerd); o Plaatsen geluidsdemper voor uitblaas scrubber in noordgevel; o Plaatsen interne scheidingswand in fabriekshal (reeds uitgevoerd). 2. De Gemeente past de geluidvoorschriften aan van de overige bedrijven, zoals opgenomen in figuur 2-1/1 van het rapport Oplossingsvariant 2+, aan de werkelijk benodigde geluidruimte, dan wel voorziet de bedrijven van geluideisen die passen binnen de beschikbare geluidruimte. 3. De Gemeente actualiseert het zonemodel van het bedrijventerrein, zowel aan de westals de oostzijde, conform oplossingsvariant 2+ en de nadien overeengekomen aanpassingen, kortweg de nieuwe geluidzone. 4. Voor Nedmag, RSCG en Kisuma wordt in het zonemodel, door de Gemeente, op een voor de bedrijven inzichtelijke wijze geluidruimte gereserveerd conform de ingediende plannen. De bedrijven kunnen op basis van deze geluidreservering vergunningaanvragen indienen. 5. Gemeente en Provincie doen wat in redelijkheid van hen verwacht mag worden om op basis van deze aanvragen milieuvergunningen te verlenen. 6. De Gemeente en Provincie doen wat in redelijkheid mag worden verwacht om een bestemmingsplan te realiseren met een verruimde geluidzone. 7. Nedmag en RSCG verklaren zich bereid de kosten van de geluidwerende maatregelen aan de woningen te betalen, op voorwaarde dat hierdoor ook extra geluidruimte ontstaat voor beide bedrijven. 8. Aangezien circa tien woningen aan het Egypteneinde op dit moment niet beschikken over een geluidluwe gevel, zal de Gemeente in overleg met de Provincie ten behoeve van de hogere waarde-procedure aan de gemeenteraad voorstel hieromtrent een afwijkingsbesluit te nemen zoals beschreven in de Interimwet stad- en milieubenadering. Indien dit niet haalbaar blijkt te zijn, zal de Gemeente op andere wijze (bijvoorbeeld door middel van het aanbrengen van stil asfalt ) zorgen voor de benodigde geluidluwe gevels. Artikel 4 - Financiën. 1. Partijen verklaren zich bereid om aan de stuurgroep rekening en verantwoording af te leggen over de genomen maatregelen en de kosten daarvan. Alle bedragen zijn exclusief BTW; 2. De geluidbeperkende maatregel die door RSCG uitgevoerd wordt, is geraamd op De geluidbeperkende maatregelen, die door Nedmag uitgevoerd worden, zijn geraamd op Nedmag verklaart zich bereid om voor 30 % bij te dragen in de kosten van geluidwerende maatregelen aan woningen die binnen de geluidzone komen te liggen, tot een maximum

6 bedrag van RSCG verklaart zich bereid om voor 70 % bij te dragen in deze kosten, tot een maximum van Indien de extra geluidruimte onverhoopt niet ten goede komt aan RSCG en Nedmag, betaalt de Gemeente maximaal een derde van de totale kosten van geluidwerende maatregelen, zijnde een bedrag van maximaal Door de Gemeente is een bedrag van gereserveerd ter dekking van de kosten van eventuele geluidsanerende bedrijven bij een aantal bedrijven aan de Transportweg. 6. Door de Gemeente is een bedrag van gereserveerd voor het opstellen van het bestemmingsplan geluidzonering. 7. De Gemeente houdt rekening met een bedrag van voor het eventueel aanbrengen van stil asfalt op het Egypteneinde. 8. Door de Provincie en Kisuma worden geen financiële bijdragen geleverd. Artikel 5 - Procedures. 1. De Gemeente draagt zorg voor een voor alle partijen inzichtelijke procedure voor het beheer van de geluidzone en het geluidmodel, en de voor de bedrijven gereserveerde geluidruimte. 2. De Gemeente houdt de partijen regelmatig op de hoogte van de voortgang en de veranderingen. 3. De Gemeente coördineert het uitvoeren van geluidwerende maatregelen aan bovengenoemde woningen. RSCG en Nedmag worden betrokken bij de gunning en de uitvoering van de maatregelen. Artikel 6 - Planning 1. De Gemeente zorgt er voor dat het voorontwerp bestemmingsplan Geluidzone uiterlijk eind 2005 wordt aangeboden aan de colleges van de gemeenten Veendam en Menterwolde. Tussentijds maken Gemeente en RSCG afspraken met de gemeente Menterwolde over de geluidzonering op het grondgebied van Menterwolde. Dit maakt geen onderdeel uit van dit convenant. 2. De hogere geluidwaarden voor de woningen die binnen de geluidzone komen te liggen, zullen vastgesteld moeten zijn voorafgaand aan het definitief vaststellen van het bestemmingsplan (medio oktober 2006). Binnen 6 maanden nadat de hogere waarden definitief zijn vastgesteld wordt gestart met het aanbrengen van geluidwering aan de woningen. 3. De geluidbeperkende maatregelen bij Nedmag en RSCG zijn uitgevoerd, dan wel vastgelegd in milieuvergunningen, voordat het bestemmingsplan definitief is vastgesteld. 4. Het aanpassen van de geluidvoorschriften bij de overige bedrijven is eveneens voltooid, voordat het bestemmingsplan definitief is vastgesteld, behoudens ophouding vanwege bezwaar- en beroepsprocedures.

7 5. ALDUS OVEREENGEKOMEN EN GETEKEND: 1) namens "de Gemeente" te Veendam op 12 juni 2005 door A. Meijerman 2) namens "de Provincie" te Groningen op 12 juni 2005 door J.G.M. Alders 3) namens "RSCG" te Veendam op 12 juni 2005 door W. J. Dirksen 4) namens "Nedmag" te Veendam op 12 juni 2005 door O. Krediet 5) namens "Kisuma" te Veendam op 12 juni 2005 door K. Fuki

8 Bijlagen Rapport Geluidsruimte voor bedrijven Veendam. RSCG, Nedmag, Kisuma en overige bedrijven, industrieterrein 3. Akoestisch onderzoek. Toetsing geluidsruimte zonegrens huidige, toekomstige en vergunde situatie. Eindrapportage (definitief). 27 november 2003 Rapport Aanvullend onderzoek oplossingsvariant 2+. Geluidsruimte voor bedrijven Veendam, industrieterrein 3. Toetsing geluidsruimte zonegrens in oplossingsvariant 2+. Vervolg op: eindrapportage Geluidsruimte voor bedrijven Veendam RSCG, Nedmag, Kisuma en overige bedrijven industrieterrein 3. 7 juni Rapport Mogelijke geluidreducerende maatregelen bij Rail Service Centrum Groningen te Veendam in de toekomstige situatie. Rapport RO2, 18 december Rapport Quick scan naar mogelijke geluidreducerende maatregelen bij Nedmag Industries Mining & Manufacturing B.V. te Veendam in het kader van het onderzoek (Geluid)ruimte voor bedrijven, notitie No1, 2 mei Rapport Inventarisatie geluidwering gevels 29 woningen ten behoeve van project geluidsruimte voor bedrijven, Veendam industrieterrein 3 van 13 september 2004 Rapport Inventarisatie geluidwering gevels 29 woningen ten behoeve van project geluidsruimte voor bedrijven, Veendam industrieterrein 3, 55 db(a) variant van 22 december Overzichtskaart geluidzone rond de bedrijventerreinen Veendam.

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder 1 AANLEIDING De gemeente Harderwijk heeft een bestemmingsplanprocedure

Nadere informatie

Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht

Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht 1 Ontwerp Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder 7 bouwkavels Tiendzone te Papendrecht 1 Inleiding Voor een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling van 7 bouwkavels gelegen ten zuiden van de Zuidkil, Oostkil

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam HOOFDSTUK 1 Inleiding De gemeente Werkendam heeft in december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Zonering industrieterreinen in procedure

Nadere informatie

Akoestisch inrichtingsplan 2011 Industrieterrein Axelse Vlakte II

Akoestisch inrichtingsplan 2011 Industrieterrein Axelse Vlakte II Akoestisch inrichtingsplan 2011 Industrieterrein Axelse Vlakte II Behorende bij de Beleidsregel zonebeheersysteem industrieterrein Axelse Vlakte II provincie Zeeland 2011 (zonebeheerplan) Status: Definitief

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Noordeinde in Wormerveer

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Noordeinde in Wormerveer Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Noordeinde in Wormerveer Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad voor het bestemmingsplan

Nadere informatie

Formulier hogere grenswaarden (# )

Formulier hogere grenswaarden (# ) Formulier hogere grenswaarden (#5171718) 1. Naam van het plan Omgevingsvergunning Larixstraat 50 2. Omschrijving van het plan Transformatie van een voormalige school naar 18 appartementen. Het pand ligt

Nadere informatie

2015/28766 Besluit hogere waarden voor Uitwerkingsplan Poort Saendelft woningen west

2015/28766 Besluit hogere waarden voor Uitwerkingsplan Poort Saendelft woningen west 1 Besluit hogere waarden voor Uitwerkingsplan Poort Saendelft woningen west Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad voor het uitwerkingsplan Poort Saendelft woningen west op

Nadere informatie

Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder VLK: Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg, Boxtel Aanvraag

Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder VLK: Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg, Boxtel Aanvraag Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder VLK: Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg, Boxtel Aanvraag Op 31 maart 2017 hebben wij een verzoek ontvangen van de gemeente Boxtel, voor het op grond van artikel

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zuidwijk

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zuidwijk Gemeente Rotterdam Besluit Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zuidwijk Kenmerk: 21259445 1. Aanleiding Voor het bestemmingsplan Zuidwijk dienen te worden vastgesteld in verband met 543 geprojecteerde woningen.

Nadere informatie

GEMEENTE SLIEDRECHT. Bestemmingsplan Westwijk II Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008

GEMEENTE SLIEDRECHT. Bestemmingsplan Westwijk II Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008 GEMEENTE SLIEDRECHT Bestemmingsplan Westwijk II 1969 2 e Partiele herziening Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008 Vollmer & Partners Bureau voor stedebouw en landschapsplanning

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden wijzigingsplan Moleneind 56 te Kortenhoef, gemeente Wijdemeren, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder Ontwerpbesluit Wet geluidhinder Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Hemkade 51 in Zaandam

Hemkade 51 in Zaandam 2016/125331 Hemkade 51 in Zaandam Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder Rapportnummer: 1613.R01 Datum 11 april 16 Opdrachtgever Gemeente Zaanstad Hemkade 51 in Zaandam Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE VOOR DE TEN HOOGSTE TOELAATBARE GELUIDSBELASTING WET GELUIDHINDER

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE VOOR DE TEN HOOGSTE TOELAATBARE GELUIDSBELASTING WET GELUIDHINDER ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDE VOOR DE TEN HOOGSTE TOELAATBARE GELUIDSBELASTING WET GELUIDHINDER 1 Ambtshalve besluit Voor het plangebied Dorst-West (verder: plangebied) is gelijktijdig met dit ontwerpbesluit

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 7 Opsteller : Michiel Smits Datum : 8 maart 2017 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; 20 appartementen op perceel Oudelandseweg 44 te Woerden. Procedurekader

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Zuidwest Kwadrant

Besluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Zuidwest Kwadrant Besluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Zuidwest Kwadrant Colofon Opdrachtgever gemeente Amsterdam Opdrachtnemer RVE Ruimte en Duurzaamheid, team Nieuw-West Datum Planstatus vastgesteld

Nadere informatie

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder BESLUIT

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder BESLUIT Hogere grenswaarden Wet geluidhinder BESLUIT Datum besluit : Naam project : Adres project : 2 e herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg ten behoeve van de planontwikkeling Het Plaatje Baanhoek

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek Industrielawaai. Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB

Akoestisch Onderzoek Industrielawaai. Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB Akoestisch Onderzoek Industrielawaai Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI BP PARTIËLE HERZIENING GELUIDSZONE BEDRIJVENTERREIN BZOB (AANVULLING) Onderwerp

Nadere informatie

BESLUIT WET GELUIDHINDER

BESLUIT WET GELUIDHINDER BESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden omgevingsvergunning artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 Wabo bouwveld A, B en C te Almere Besluit Wet geluidhinder Besluit op grond van de Wet geluidhinder

Nadere informatie

Datum: 17 december 2010 Project: Woning Arnhemseweg 107 Ons kenmerk: V070980aaA0.jd Locatie: Leusden Uw kenmerk: - Betreft: Akoestisch onderzoek

Datum: 17 december 2010 Project: Woning Arnhemseweg 107 Ons kenmerk: V070980aaA0.jd Locatie: Leusden Uw kenmerk: - Betreft: Akoestisch onderzoek Notitie Datum: 17 december 2010 Project: Woning Arnhemseweg 107 Ons kenmerk: V070980aaA0.jd Locatie: Leusden Uw kenmerk: - Betreft: Akoestisch onderzoek Inleiding Aan de Arnhemseweg 107 te Leusden is de

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Hoek van Holland Zuidwest

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Hoek van Holland Zuidwest P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1 3112 NA Schiedam Postadres: Postbus 843 3100 AV Schiedam Website: www.dcmr.nl E-mail: info@dcmr.nl Contactpersoon: - Afdeling: Account en Omgeving

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden weg- en railverkeer voor woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen gelegen op het bedrijventerrein De Binderij te Almere, artikel 110a

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 8 Opsteller : Michiel Smits Datum : 8 maart februari 2017 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; bouwplan woning op perceel Rietveld 33A te Woerden.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Ypenburg - Deelplan 20. Vastgesteld

Bestemmingsplan Ypenburg - Deelplan 20. Vastgesteld Bestemmingsplan Ypenburg - Deelplan 20 Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 16 februari 2017 Ypenburg - Deelplan 20 bestemmingsplan Ypenburg - Deelplan 20 (vastgesteld) Inhoudsopgave Samenvatting 3 2 bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Nedmag industries. tb.v. het plaatsen van een koeltoren. locatie: Billitonweg 1 te Veendam

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Nedmag industries. tb.v. het plaatsen van een koeltoren. locatie: Billitonweg 1 te Veendam OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Nedmag industries tb.v. het plaatsen van een koeltoren locatie: Billitonweg 1 te Veendam Groningen, 30 mei 2011 Nr. 2011-25.294, MV OLO nr. 104840 GEDEPUTEERDE STATEN VAN

Nadere informatie

Memorandum GAD Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Datum 20 februari 2009 Toelichting hogere grenswaarde woningen. 1.

Memorandum GAD Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Datum 20 februari 2009 Toelichting hogere grenswaarde woningen. 1. Milieudienst Zuid-Holland Zuid GAD 19.03.2009 0379 Noordendijk 20 Postbus 0 3300 AN Dordrecht T 68 0 00 F 68 0 www.mzhz.nl Postbank 2977 Memorandum van Mevrouw C. Corbeau, gemeente J. Kraaijeveld, A.D.L.

Nadere informatie

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder Ambtshalve vaststelling De gemeenteraad van de gemeente Bergen op Zoom wil medewerking verlenen aan het Bestemmingsplan Poortgebied Bergsche Heide en ontsluitingsweg

Nadere informatie

Gevraagd besluit. Besluit. Partijen:

Gevraagd besluit. Besluit. Partijen: Beslisdocument Voortzetting samenwerking komende periode en beëindiging huidig Convenant ontwikkeling luchthaven Lelystad tussen Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad, Schiphol Group en Lelystad Airport.

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits Datum : 30 juni 2016 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; woning Barwoutswaarder 49B te Woerden. Procedurekader : Aanvraag

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT

Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT Hogere waarden Wet geluidhinder ONTWERP-BESLUIT Datum besluit : Naam project : Bouwlocatie Baanhoek 34 te Sliedrecht Adres project : Baanhoek 34 Bijlagen : Rapport akoestisch onderzoek Bouwlocatie Baanhoek

Nadere informatie

Wet geluidhinder beschikking

Wet geluidhinder beschikking ZNSTD Wet geluidhinder beschikking Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak tot vaststelling van hogere

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT tp DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 5 januari 2010 Ons kenmerk SO/2009/258058 Begrotingsprogramma Wonen en Leefbaarheid en -thema ontwikkelen en herstructureren

Nadere informatie

WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON

WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON Onderwerp : Wijziging van de geluidzone om Bedrijventerrein Ekkersrijt Oost te Son ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting

bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting -2-1. Inleiding 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder

Nadere informatie

(Ontwerp)besluit tot vaststelling Hogere waarde inzake bestemmingsplan Hoogvenne Armhoef 2007, 3 e herziening, Ringbaan- Oost 180.

(Ontwerp)besluit tot vaststelling Hogere waarde inzake bestemmingsplan Hoogvenne Armhoef 2007, 3 e herziening, Ringbaan- Oost 180. (Ontwerp)besluit tot vaststelling Hogere waarde inzake bestemmingsplan Hoogvenne Armhoef 2007, 3 e herziening, Ringbaan- Oost 180. 1 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg stellen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Projectbestemmingsplan Campus Woudestein (eerste fase)

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Projectbestemmingsplan Campus Woudestein (eerste fase) Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Projectbestemmingsplan Campus Woudestein (eerste fase) Kenmerk: 21081558 1. Aanleiding In verband met het bestemmingsplan Campus Woudestein (eerste fase)

Nadere informatie

BESLUIT WET GELUIDHINDER

BESLUIT WET GELUIDHINDER BESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden weg- en railverkeer voor woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen in de Indische Buurt te Almere, artikel 110a Wet geluidhinder Besluit Wet geluidhinder

Nadere informatie

Bij dit besluit behoort het rapport: Akoestisch onderzoek weg- en railverkeer Hoog Dalem, herziening winkeleiland, SAB d.d. 5 oktober 2015.

Bij dit besluit behoort het rapport: Akoestisch onderzoek weg- en railverkeer Hoog Dalem, herziening winkeleiland, SAB d.d. 5 oktober 2015. ONTWERPBESLUIT HOGERE GELUIDGRENSWAARDEN datum: XX 2015 BETREFT: Vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder, in samenhang

Nadere informatie

De Wet geluidhinder gaat daarbij uit van een ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (voorkeurswaarde) en een maximaal toelaatbare grenswaarde.

De Wet geluidhinder gaat daarbij uit van een ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting (voorkeurswaarde) en een maximaal toelaatbare grenswaarde. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 5848 31 januari 2018 Besluit vaststellen hogere waarden Westerschans Inleiding Het Westerschansgebied maakt deel uit van

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder (Gebieds)bestemmingsplan IJsselmonde Centrum

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder (Gebieds)bestemmingsplan IJsselmonde Centrum Gemeente Rotterdam Besluit hogere waarden Wet geluidhinder (Gebieds)bestemmingsplan IJsselmonde Centrum Kenmerk: 21247475 1. Aanleiding In verband met het bestemmingsplan IJsselmonde Gentrum dienen hogere

Nadere informatie

Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder Molengraafseweg 3 te Boxtel

Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder Molengraafseweg 3 te Boxtel Ontwerp-Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder Molengraafseweg 3 te Boxtel Aanvraag Op 21 september 2015 hebben wij een verzoek ontvangen van de gemeente Boxtel, voor het op grond van artikel 107 van de

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal

Bestemmingsplan Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal Bestemmingsplan Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal Bestemmingsplan Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal Inhoud: Toelichting

Nadere informatie

Wet geluidhinder. beschikking

Wet geluidhinder. beschikking Wet geluidhinder beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder. van het. bestemmingsplan Kadoelen- Oostzanerwerf III

Ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder. van het. bestemmingsplan Kadoelen- Oostzanerwerf III Ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder Bestemmingsplan 1 e partiële herziening van het bestemmingsplan Kadoelen- Oostzanerwerf III Gemeente Amsterdam, d.d. 20 oktober 2015 Inleiding Op 20 juni

Nadere informatie

Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen

Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen Inhoud Inhoud...3 1 Inleiding...4 2 Selectie uit wettelijk kader...5 2.1 Wegverkeerslawaai wet geluidhinder...5

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HOOGTE HOGERE WAARDE

ONTWERPBESLUIT HOOGTE HOGERE WAARDE 1 ONTWERPBESLUIT Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting volgens de Wet geluidhinder voor 19 nieuwe appartementen op het perceel Leusderweg 43 Het college is voornemens om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. 000184414Zaaknummer OOPOVL02. Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. 000184414Zaaknummer OOPOVL02. Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010 000184414Zaaknummer OOPOVL02 Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010 Raadsvoorstel Inleiding In dit voorstel wordt u gevraagd een aanvullend krediet van 17.726.000,-- beschikbaar

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet

Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg deelgebied 2 te Brielle Geluidsrapport ten behoeve van vaststellen hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder Akoestisch onderzoek 1 extra woning Landsweg

Nadere informatie

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder. voor bestemmingsplan Sportpark Melkweg

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder. voor bestemmingsplan Sportpark Melkweg Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder voor bestemmingsplan Sportpark Melkweg Inleiding Aan de oostzijde van het plangebied Sportpark Melkweg, op één van de voormalige sportvelden, is de

Nadere informatie

1 2014/ Wet geluidhinder Besluit hogere waarden 81 woningen Rietvelden fase 3

1 2014/ Wet geluidhinder Besluit hogere waarden 81 woningen Rietvelden fase 3 1 2014/174059 Wet geluidhinder Besluit hogere waarden 81 woningen Rietvelden fase 3 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad voor het bestemmingsplan Wormerveer op grond van

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER. Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder

ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER. Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT WET GELUIDHINDER Vaststelling hogere waarden Bestemmingsplan Vogelhorst te Almere, artikel 83 en 110a Wet geluidhinder Ontwerpbesluit Wet geluidhinder Ontwerpbesluit op grond van de Wet

Nadere informatie

x x B. en W. d.d. 6 oktober 2015 Nr. 9B Onderwerp: Herstelbesluit bestemmingsplan Buitendams 326

x x B. en W. d.d. 6 oktober 2015 Nr. 9B Onderwerp: Herstelbesluit bestemmingsplan Buitendams 326 gemeente Hardinxveld-Giessendam BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 0523-8014 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: 0523-8014 Van afdeling: BOO Opgesteld door: J. Duijm Datum:

Nadere informatie

Geluidreductieplan industrieterrein Stormpolder. Ontwerp

Geluidreductieplan industrieterrein Stormpolder. Ontwerp Geluidreductieplan industrieterrein Stormpolder Ontwerp Geluidreductieplan industrieterrein Stormpolder Ontwerp Auteur(s) :H.P. van der Glas Afdeling :Account en Omgeving Bureau :Ruimte en Leefomgeving

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits Datum : 16 december 2013 (ontwerp), aangepast 3 februari 2013 Doorkiesnr. : 0346-260655 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder bestemmingswijziging

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Deventerkunstweg 10

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Deventerkunstweg 10 Geluidbelasting wegverkeer op woning Deventerkunstweg 10 te Beltrum versie 1 juli 2010 datum 2 juli 2010 opdrachtgever Grenzland-makelaardij Spilmansdijk 9 7156 NV Beltrum auteur A.D. Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Besluit Hogere Waarde Wet Geluidhinder bestemmingsplan Ruimte voor de Waal-Nijmegen

Besluit Hogere Waarde Wet Geluidhinder bestemmingsplan Ruimte voor de Waal-Nijmegen Besluit Hogere Waarde Wet Geluidhinder bestemmingsplan Ruimte voor de Waal-Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax 024 322 98 88 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

BESLUIT HOOGTE HOGERE WAARDE

BESLUIT HOOGTE HOGERE WAARDE BESLUIT Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting volgens de Wet geluidhinder voor 19 nieuwe appartementen op het perceel Leusderweg 43 Het college heeft besloten om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge Kenmerk: 210011737 Algemeen toetsingskader De Wet geluidhinder beoogt de burger te beschermen tegen een te hoge geluidsbelasting.

Nadere informatie

Afwijking van het bestemmingsplan

Afwijking van het bestemmingsplan 1 Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting (Wet geluidhinder) Afwijking van het bestemmingsplan -----------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

in het kader van het uitwerkingsplan Herziening van het uitwerkingsplan Ugd4 van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook

in het kader van het uitwerkingsplan Herziening van het uitwerkingsplan Ugd4 van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook ONDERBOUWING VASTSTELLING HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER Spoorweggeluid in het kader van het uitwerkingsplan Herziening van het uitwerkingsplan Ugd4 van het bestemmingsplan Weesperzijdestrook Stadsdeel

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P

Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Inhoud Toelichting

Nadere informatie

Toelichting. Bestemmingsplan. 'Geluidzone industrieterrein Sliedrecht' Gemeente Dordrecht Fase: vaststelling - 1 -

Toelichting. Bestemmingsplan. 'Geluidzone industrieterrein Sliedrecht' Gemeente Dordrecht Fase: vaststelling - 1 - Toelichting Bestemmingsplan 'Geluidzone industrieterrein Sliedrecht' Gemeente Dordrecht Fase: vaststelling - 1 - - 2 - Inhoudsopgave toelichting HOOFDSTUK 1 Inleiding 5 HOOFDSTUK 2 Plangebied 6 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Beleidsregel zonebeheersysteem Industrieterrein Vlissingen-Oost 2008 provincie Zeeland (Beheersplan)

Beleidsregel zonebeheersysteem Industrieterrein Vlissingen-Oost 2008 provincie Zeeland (Beheersplan) Beleidsregel zonebeheersysteem Industrieterrein Vlissingen-Oost 2008 provincie Zeeland (Beheersplan) Status: Definitief 01-09-2008 College van gedeputeerde staten van de provincie Zeeland Vastgesteld in

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder T.b.v. (ontwerp)bestemmingsplan Spangen

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder T.b.v. (ontwerp)bestemmingsplan Spangen Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder T.b.v. (ontwerp)bestemmingsplan Spangen Kenmerk 21554687 1. Aanleiding In verband met het bestemmingsplan Spangen dienen hogere waarden te worden vastgesteld

Nadere informatie

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking

Wet geluidhinder. Ontwerp-beschikking Wet geluidhinder Ontwerp-beschikking Besluit tot vaststelling van een HOGERE GELUIDGRENSWAARDE ingevolge art. 83 en 110a t/m 110h Wet geluidhinder, in samenhang met een besluit tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Ruimte & Duurzaamheid. Nota van beantwoording zienswijzen

Gemeente Amsterdam. Ruimte & Duurzaamheid. Nota van beantwoording zienswijzen Gemeente Amsterdam Ruimte & Duurzaamheid Nota van beantwoording zienswijzen Besluit hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Beethoven, tweede fase Gemeente Amsterdam Ruimte

Nadere informatie

Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg. ontwerpbestemmingsplan. rboi. 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening

Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg. ontwerpbestemmingsplan. rboi. 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening Sliedrecht Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg ontwerpbestemmingsplan rboi 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening an Sliedrecht Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg

Nadere informatie

Hogere waarde(n) voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder

Hogere waarde(n) voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder Hogere waarde(n) voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder 1. Omschrijving van het plan Dierenbeschermingscentrum Loes van Overeemlaan 8 2. Vaststelling hogere waarde(n)

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Versie 1 maart Ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Sloterweg tussen 1081 en 1121.

Versie 1 maart Ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Sloterweg tussen 1081 en 1121. 1 maart 2016 Ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder, bestemmingplan Sloterweg tussen 1081. 2 Colofon Opdrachtgever Stadsdeel Nieuw-West, gemeente Amsterdam Datum 1 februari 2016 3 TOELICHTING Inleiding

Nadere informatie

ONTWERP Wet geluidhinder beschikking

ONTWERP Wet geluidhinder beschikking 1 ONTWERP Wet geluidhinder beschikking Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak tot vaststelling van

Nadere informatie

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu

Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu AKOESTISCH ONDERZOEK BESTEMMINGSPLAN T HOUT - KOEVELDSESTR AAT 10 Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu Documentnummer: 2014-01 Eigenaar: SB/Mi/GGD Revisienummer: 1 Status: definitief Datum:

Nadere informatie

Wet geluidhinder Besluit hogere waarden woningen Havenstraat 151 en 155 in Zaandam. De hoctere waarde heeft betrekkinct oo het volctende ctercelen:

Wet geluidhinder Besluit hogere waarden woningen Havenstraat 151 en 155 in Zaandam. De hoctere waarde heeft betrekkinct oo het volctende ctercelen: 2014/136409 1 Wet geluidhinder Besluit hogere waarden woningen Havenstraat 151 en 155 in Zaandam Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder,

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

Bijlage III Geluidonderzoek

Bijlage III Geluidonderzoek Bijlage III Geluidonderzoek LBP SIGHT R085542ae.fvl 36 Notitie Datum: 18 juni 2013 Project: Landgoed Rozephoeve: bestemmingsplan 't Wildelot Uw kenmerk: - Locatie: Oisterwijk Ons kenmerk: V085542ae.00003.mvb

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK

INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK ONDERGETEKENDEN 1. De gemeente Beek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester R.K.H. Krewinkel, - hierna te noemen gemeente, en 2. Brandweer Zuid-Limburg,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015 Documentnummer : 2015.0.055.926 Zaaknummer: 2014-11-00464 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord

Nadere informatie

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Datum besluit : GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting/locatie : Hoofdweg te Nieuwerkerk aan den IJssel Adressen : Hoofdweg Noord 15 en Hoofdweg Zuid 22a Ons kenmerk

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Hogere waarde Industrielawaai Wet geluidhinder Bestemmingsplan Eerbeek

Ontwerpbesluit Hogere waarde Industrielawaai Wet geluidhinder Bestemmingsplan Eerbeek Ontwerpbesluit Hogere waarde Industrielawaai Wet geluidhinder Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wettelijk kader... 4 3. Vaststelling hogere waarden... 5 4. Inhoudelijke beoordeling... 6 5. Ambtshalve vaststelling...

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen Bestemmingsplan Parapluherziening Geluidszone Hamburgerbroek

Nota van Zienswijzen Bestemmingsplan Parapluherziening Geluidszone Hamburgerbroek Nota van Zienswijzen Bestemmingsplan Parapluherziening Geluidszone Hamburgerbroek Definitieve nota: 9 december 2009 Inhoud plan Het ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Geluidszone Hamburgerbroek

Nadere informatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie

Addendum. Inleiding Toetsingskader plansituatie Addendum nummer 1 datum 19 september 2014 aan Gemeente Nieuwkoop van M.J. Reinders kopie R.H. van Trigt project Bestemmingsplan Vivero, Langeraarseweg 12 en landgoed (voorheen Langeraar-Oost) projectnummer

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Ontwerp bestemmingsplan Revalidatiehotel Motorstraat Kenmerk 21259293 1. Aanleiding In verband met het bestemmingsplan Revalidatiehotel Motorstraat dienen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OOPOVL02

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OOPOVL02 Zaaknummer: OOPOVL02 Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 Collegevoorstel Inleiding In dit voorstel wordt u gevraagd een aanvullend krediet van 17.726.000,-- beschikbaar te stellen voor de realisering

Nadere informatie

Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai.

Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai. Notitie 20092240-03 Bouwplan ringspoorlijn blok 5 te Amsterdam. Toetsingskader en bouwkundige randvoorwaarden m.b.t. omgevingslawaai. Datum Referentie Behandeld door 16 mei 2012 20092240-03 ir. J. Hardlooper/CVr

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Besluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. de omgevingsvergunning 2.12 lid 1 onder a onder 3 voor een Woning aan de Prins Hendrikkade te Rotterdam Kenmerk 21380178 1. Aanleiding In verband met de omgevingsvergunning

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Begemann Milieutechniek te Dordrecht

(ONTWERP)BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Begemann Milieutechniek te Dordrecht (ONTWERP)BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Begemann Milieutechniek te Dordrecht ten behoeve van een wijziging van de geluidvoorschriften (Locatie: Warvenweg 20-22 te Farmsum) Groningen,

Nadere informatie

E115J11ij ( 55.

E115J11ij ( 55. Omgevingsdienst Zuid-Holland Z PrAO PAP / A r A Gemeente Papendrecht t.a.v. de heer B. Seelen Postbus 11 3350 AA PAPENDRECHT 11 1 1 0 E115J11ij111111111 ( 55. OPD 31.05.2013 0721 1 _ - -arkgst CNV 31 i'1/44ei

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Wet geluidhinder Verzoek hogere waarde

Wet geluidhinder Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder Verzoek hogere waarde Ingekomen stempel: Gemeente: Moerdijk Datum: Kenmerk: Contactpersoon: A.A. van Dongen Besluitstempel: Verzoek om vaststelling hogere waarde Als bedoeld in de Wet

Nadere informatie

BELEIDSNOTA. Geluidreductieplan gemeente Aalten. Ontwerp

BELEIDSNOTA. Geluidreductieplan gemeente Aalten. Ontwerp Ontwerp Geluidreductieplan gemeente Aalten Auteur: Jan ten Klooster Functie: Beleidsmedewerker team Omgevingsvergunningen Datum: 5 april 2012 BELEIDSNOTA 2 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 5 2. Inleiding

Nadere informatie

BESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER. Kenmerk Z

BESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER. Kenmerk Z BESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER Kenmerk Z13-48979 Van de gemeente Vught hebben wij op 27 mei 2013 een verzoek om hogere waarden vast te stellen ontvangen. Het verzoek houdt verband met de wens

Nadere informatie

Wet geluidhinder Aanvraagformulier ontheffing

Wet geluidhinder Aanvraagformulier ontheffing Wet geluidhinder Aanvraagformulier ontheffing Ingekomen stempel Gemeente Bergen op Zoom Datum Kenmerk Contactpersoon Dhr. J. Verpaalen Besluitstempel Verzoek om afgifte van een ontheffing Als bedoeld in

Nadere informatie

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza.

(Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. (Ontwerp) besluit hogere waarden geluid voor 18 woningen in het bestemmingsplan Stadscentrum Oost / Cadenza. I. OVERWEGINGEN 1. De locatie In het kader van planontwikkeling wordt het bestemmingsplan Stadscentrum

Nadere informatie

Gemeentewerken Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Tarwewijk

Gemeentewerken Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Tarwewijk Gemeentewerken Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Tarwewijk Kenmerk: 221770 Algemeen toetsingskader De Wet geluidhinder beoogt de burger te beschermen tegen een te hoge geluidsbelasting.

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht

Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht Scanopy Ruimtelijke Ordening en applicatiebeheer T.a.v. de heer V. de Haan Antonius Matthaeuslaan 53 3515 AP Utrecht datum: uw brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: ons projectnummer: onderwerp: 21 februari

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Datum besluit : GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting/locatie : Kaagjesland 60 te Reeuwijk-Dorp Adres : Kaagjesland 60 te Reeuwijk-Dorp Ons kenmerk : 2016197069

Nadere informatie