De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag"

Transcriptie

1 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Ronald Peeters, Danny Bloemen, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Katrien Ozeel, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Werner Noels en Annick Philips, gemeenteraadsleden. Dany Punie, wd. gemeentesecretaris. Afwezig: Bert Boeckx, Maarten Vanzeir en Sonja Surkyn. De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag FINANCIËN 1. Kennisneming goedkeuring jaarrekening De gemeenteraad neemt kennis van: - het goedkeuringsbesluit van 24 april 2014 van de provinciegouverneur waarbij de jaarrekening 2012 van de gemeente Leopoldsburg werd goedgekeurd; - de opmerkingen die met een brief van 29 april 2014 werden geformuleerd bij het nazicht van de jaarrekening 2012; 2. Jaarrekening 2013 goedkeuring. Na inleiding door de schepen Guy Legein geeft Pascal Van de Wiele een uitgebreide toelichting bij de jaarrekening Raadslid Werner Noels vroeg toelichting bij de bijlagen Brief van de Vlaamse Overheid i.v.m. de effectief gestorte bedragen van de onroerende voorheffing voor het boekjaar 2013 De financieel beheerder geeft volgende uitleg: enerzijds krijgt de gemeente vanaf de maand juli 6 maandelijkse voorschotten ten bedragen van 95% van het geraamde bedrag. Een afrekening volgt eind juni het jaar daaropvolgend. Daarnaast krijgt de gemeente ook (kleinere) maandelijkse stortingen die betrekking hebben op meerdere boekjaren. Het betreft aanslagen waar eerder bezwaar door de belastingplichtige werd ingediend en correcties. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Ronald Peeters. 3. Budget 2014 Interne kredietaanpassing per 2 juli Kennisneming. De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 2 juli 2014 (datum IKA) 4. Budget Wijzigingen per 2 juli Goedkeuring. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein vroeg raadslid Werner Noels of de NVA-fractie de budgetten, budgetwijzigingen en rekeningen in de toekomst in Excel formaat kan ontvangen.

2 Voorzitter Wouter Beke herinnerde de raad volgens de principes van de Beleids- en Beheerscyclus (BBC) de gemeenteraad de taak toebedeeld werd om te sturen op hoofdlijnen. Dat het aan de ambtenaren en het college is om uitvoering te geven. Hij heeft geen moeite om in het kader van de informatieverstrekking een uitrol van het boekhoudpakket te bezorgen. Raadslid Toni Fonteyn had het moeilijk met de tussenkomst en stelt dat de fractie ter informatieve titel enkel dit document in dit formaat vraagt. Raadslid Danny Bloemen had volgende vragen of vaststellingen: Zonder advies van de Gecomove wordt er een bijkomende fietsstalling voorzien te Heppen en zijn vraag om fietsbeugels te plaatsen op de kleinere fietsenparkings te plaatsen bleef onbeantwoord. Hij stelt vast dat er geld van de promotaks gaat naar een privéinitiatief. De meer ontvangsten voor de Blauwe Zone. Het budget voor de projectleiders voor het openluchtspektakel en het dossier IJzer. Naar aanleiding van deze vaststelling vraag het raadslid ook een update van het organogram van het gemeentepersoneel. Schepen Guy Legein zal de vraag van de fietsbeugels opnieuw ter kennis brengen van de Gecomove. Voorzitter Wouter Beke is van oordeel dat de oplossing voor het financieel ondersteunen van het Harleytreffen een betere keus is dan het geven van toelating aan een privéorganisatie om standgeld te innen voor het gebruik van het openbaar domein. Indien iedereen correct zou parkeren in de Blauwe Zone zullen er geen ontvangsten zijn voor de gemeente. Schepen Marleen Kauffmann geeft aan dat de meeruitgaven voor de publicaties van nieuwe functies of vervangingen, niet enkel zijn voor de projectleiders maar ook voor de marktleider en de cafetaria-uitbater van het CC zijn. Trouwens de projectleiders zullen enkel aangesteld worden indien er betoelaging zal zijn voor de twee opgesomde projecten. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Ronald Peeters. BELEIDSSECRETARIAAT 5. Vervanging gemeentesecretaris bij gewettigde afwezigheid of verhindering. 6. Vervanging financieel beheerder bij gewettigde afwezigheid of verhindering. TECHNISCHE DIENST / Aankoop voertuigen voor de groendienst en werkleider onderhoud goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

3 CULTUUR 8. Cultuur: Concessieovereenkomst CCKaffee (CC) permanentie café Cultureel Centrum. vroeg raadslid Danny Bloemen wat er zal gebeuren indien er voor 1 september geen geschikte kandidaat gevonden wordt. Voorzitter Wouter Beke gaf aan dat indien dit zou gebeuren, dat probleem dan zal aangepakt worden. 9. Ontbinding projectvereniging Erfgoed Limburgse Kempen / Vervanging van de Cv-installatie in het Cultureel Centrum en het vervangen van ventiloconvectoren in het Buurthuis goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. herhaalde raadslid Toni Fonteyn zijn vraag om ook de cijfers van 2013 omtrent de uitbating van het cultureel centrum toegestuurd te krijgen. Goedgekeurd met 22 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding. Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Annick Philips. Onthield zich: Ronald Peeters. 11. Aanstelling aannemer voor de uitvoering van de museuminrichting van zaal 2 van het Kamp van Beverlo goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze was Danny Bloemen van oordeel dat deze in het kader van de concessie op het domein IJzer, weggegooid geld is. Schepen Marleen Kauffmann haalde aan dat het lastenboek voorziet dat deze investering hergebruikt kan worden op de nieuwe site. Goedgekeurd met 22 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding. Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Annick Philips. Onthield zich: Ronald Peeters. RUIMTELIJKE ORDENING 12. Stedenbouwkundige aanvraag tot het uitvoeren van wegen-, riolerings- en omgevingswerken gelegen te 3970 Leopoldsburg, Boskant, tussen Corspelsestraat, Boskantstraat en Kolibriestraat, ingediend door de heer Koen Spitaels i.n.v. de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) Kolonieënstraat 40 te 1000 Brussel goedkeuring wegtracé en zaak van de wegen.

4 13. Verkavelingsaanvraag met gratis grondafstand Kerkestraat goedkeuring wijziging wegtracé, aanvaarding kosteloze grondafstand en inlijving in de wegenis. vroeg raadslid Danny Bloemen of deze grondafstand een hertekening van het kruispunt moet toelaten. Schepen Erwin Van Pée bevestigde dit. 14. Verkavelingsaanvraag met gratis grondafstand Eindestraat-De Uitpalingen goedkeuring wijziging wegtracé, aanvaarding kosteloze grondafstand en inlijving in de wegenis. PATRIMONIUM 15. Domaniale concessie nr op het militair domein - Kwartier IJzer voor het uitbouwen van een toeristische/militaire erfgoedsite vaststelling voorwaarden. bevestigde raadslid Toni Fonteyn dat deze concessie een goede zaak is, maar hij vraagt toelichting bij de omschrijving van wat er moet gebeuren bij vaststelling van eventuele vervuiling. Voorzitter Wouter Beke bevestigd dat de eigenaar op elk moment de verantwoordelijke is, maar dat de kosten voor de historische vervuiler zijn. Raadslid Toni Fonteyn vraagt of de gemeente, indien ze eigenaar zijn, dan eerst de uitgaven moeten doen en later terugvorderen. De secretaris wijst op artikel 11 waarin staat dat de kosten voor het oplossen van een eventuele vervuiling ten laste van Defensie blijven. De gemeente zal zelf niet moeten voorschieten. Raadslid Danny Bloemen vroeg waarom deze concessie nu reeds op de agenda staat en wijst erop dat er aan dergelijke concessie wel serieuze kosten kunnen hangen. (Zie ervaring met de Club Prins Filip). Voorzitter Wouter Beke wijst erop dat deze concessie nu nodig is voor het vervolledigen van het ingediende toelagedossier bij Toerisme Vlaanderen. De concessie gaat evenwel pas in op het ogenblik dat de eerste werken tot exploitatie als toeristische site starten. Goedgekeurd met 21 stemmen voor, 0 tegen en 2 onthoudingen. Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels en Annick Philips. Onthielden zich: Danny Bloemen en Ronald Peeters. 16. Toekennen nieuwe straatnaam verkaveling aan de Weidestraat Marnix Gijsenstraat. IBO 17. Organiek reglement en samenstelling van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marc Reynders merkt raadslid Diane De Volder op dat het met spijt is dat ze na een tiental jaar lid te zijn van deze raad, ontslag zal moeten nemen.

5 Goedgekeurd met 22 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding. Kauffmann, Door Steyaert, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen, Ronald Peeters en Annick Philips. Onthield zich: Gilbert Hulsmans. 18. Reglement erkenning en subsidiëring van externe partners die de IBO ondersteunen. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marc Reynders juicht raadslid Diane De Volder dit initiatief toe, maar, wijst erop dat er nog geen oplossing is voor alle wijkscholen. Zij vraagt ook of er overleg was met de scholen. Voorzitter Wouter Beke bevestigd dat er overleg was met de scholen. Sterker, dit reglement kwam er na vraag van een school om de initiatieven van de scholen mee te ondersteunen. PERSONEEL 19. Vaststelling deontologische code gemeentepersoneel. VERSLAG VORIGE VERGADERING 20. Verslag vergadering gemeenteraad dd. 4 juni 2014 goedkeuring. De NVA-fractie is van oordeel dat het verslag op verschillende punten niet overeenstemde met de gevoerde discussie. Als voorbeeld haalde Toni Fonteyn aan dat de NVA niet tegen een painballterrein is in de gemeente maar wel tegen een paintballterrein op deze plaats is. Het verslag werd goedgekeurd met 17 stemmen voor, 5 tegen en 1 onthouding. Kauffmann, Door Steyaert, Jos Wouters, Gilbert Hulsmans, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Danny Bloemen en Annick Philips. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Marco Nicoli en Werner Noels. Onthield zich: Ronald Peeters. De heer Door Steyaert verliet de vergadering. MONDELINGE VRAGEN Onaangekondigd afsluiten van het Centrum Raadslid Danny Bloemen interpelleert het college over de onaangekondigde afsluiting van het centrum naar aanleiding van wedstrijden van de Rode Duivels in het kader van de wereldbeker voetbal. Voorzitter Wouter Beke gaf aan dat deze afsluiting het gevolg was van incidenten in de Nicolaylaan en Koningstraat en dat hij het advies van de Politie volgde. De straten werden dus afgezet om veiligheidsredenen en niet omwille van de wereldbekerwedstrijden. Trouwens na de eerste wedstrijd werd er in overleg met een caféuitbater ook andere veiligheidsmaatregelen getroffen.

6 Rondpunt Quatre Bras Raadslid Danny Bloemen merkt op dat de intekening van een zebrapad ongelukkig is, dat er geen zebrapaden zijn vooraan in de Brugstraat en de Generaal de Krahestraat, dat er tijdens de eerste uren dat het rondpunt open is er al enkele fietsers tegen de richting inreden en dat er toch auto s vanaf het rondpunt de brugstraat inreden. Raadslid Jos Berghmans sloot zich aan met de opmerkingen van Danny Bloemen en wees erop dat het zebrapad in de Nicolaylaan moeilijk te gebruiken is door rolstoelgebruikers, dat er een rioolput staat in het midden van een zebrapad, dat ijzeren hekken ter hoogte van de middengeleider beter moet gesignaleerd (reflectoren en verlichting) worden en dat het verbod tot inrijden niet gesignaleerd wordt door een verkeersbord. Verder wijst de vraagsteller erop dat aan het begin van de straat Generaal de Krahestraat (kruispunt E. Adanglaan) er borden staan met max. 5 ton met een onderbord (uitgezonderd lijnbussen.) Mogen de leveranciers die met een zware vrachtwagen moeten gaan leveren bij verder gelegen hier niet in? Voorzitter Wouter Beke kondigde aan de opmerkingen te laten overmaken aan het opdrachtgevend bestuur (Agentschap Wegen en Verkeer) tijdens de eerstvolgende werkvergadering. Voorzitter Wouter Beke vulde aan dat het ontbrekende stukje voetpad pas aangelegd kan worden zodra de juridische kwestie tussen de aanpalende eigenaars is opgelost. Geen Verlichting in de Koningsstraat Raadslid Danny Bloemen vroeg hoe het komt dat de verlichting in de Koningstraat al gedurende enkele dagen niet werkt en dat de onverlichte kraan die vlak naast de rijweg staat nu pas echt gevaar kan opleveren. Schepen Erwin Van Pée bevestigd dat Infrax het probleem van de straatverlichting niet dadelijk kan vinden en dat er nu paal per paal een controle gestart is. Hij wees erop dat Infrax wel degelijk gewaarschuwd werd vanaf het ogenblik dat de panne vastgesteld werd. Rommelmarkt Raadslid Jos Berghmans vraagt de schepen van middenstand of het correct is dat er, zoals ze zelf in een persoonlijk schrijven aan een standhouder aankondigde, er een nieuw marktreglement wordt opgemaakt? Schepen Marleen Kauffmann bevestigde dat er voor het nieuwe werkjaar een nieuw rommelmarktreglement ter stemming zal gebracht worden en dat de standhouders op de Rommelmarkt per brief nog eens gewezen werden op wat kan en wat niet kan op de rommelmarkt. Tevens werd de politie gevraagd extra toezicht te houden. Gemeentelijk feestcomité Raadslid Danny Bloemen stelde vast dat het bijna niet mogelijk is om de rekening van het feestcomité in te zien, dat zelfs de bestuursleden van het feestcomité geen inzage krijgen in de boeken en dat er dringend een nieuw reglement nodig is voor de organisatie van het feestcomité. Schepen Guy Legein stelt vast dat dezelfde opmerkingen gemaakt werden door de financieel beheerder en dat er voor het nieuwe jaar wel degelijk een nieuw reglement en samenstelling zal komen. Bij de hersamenstelling zullen ook de partijen gevraagd worden een afgevaardigde aan te duiden. Raadslid Toni Fonteyn merkt op dat de NVA tot op heden niet vertegenwoordigd is in dit comité. Snelheidscontroles Raadslid Toni Fonteyn stelde vast dat de toegezegde snelheidsbeperking naar 50 km op de Kerkhovenweg en de Kanaalstraat ingevoerd werd tijdens de werken aan de rotonde maar dat deze toch met de voeten getreden werd. Daarom vraagt hij een overzicht van de effectief uitgevoerde snelheidscontroles en verkeersboetes in beide straten voor de periode van april 2014 tot eind juni Voorzitter Wouter Beke verwees de vraagsteller naar de politieraad waar hij zelf lid van is. Namens de gemeenteraad

7 Dany Punie wd. gemeentesecretaris Wouter Beke burgemeester

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 maart 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis.

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis. GEMEENTERAAD LEOPOLDSBURG Gemeenteraad 08 mei 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert

Nadere informatie

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 maart 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Gilbert

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over.

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 oktober 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 februari 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg.

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 10 december 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke.

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 9 december 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Het (nadelig) resultaat van de resultatenrekening per bedraagt ,24 euro.

Het (nadelig) resultaat van de resultatenrekening per bedraagt ,24 euro. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 2 juli 2014 FINANCIËN De punten behorend tot de jaarrekeningen, de budgetten en wijzigingen aan de budgetten behoren tot de bevoegdheid van de gemeenteraad. Sommige punten

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 8 april 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos.

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 maart 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck en Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 februari 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 februari 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen.

Nadere informatie

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016.

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

ande woningen en gebouwen.

ande woningen en gebouwen. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 juni 2018

Notulen Zitting van 6 juni 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door Steyaert;

Nadere informatie

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad.

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. De gemeenteraad neemt

Nadere informatie

Notulen Zitting van 10 januari 2018

Notulen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 juni 2017

Notulen Zitting van 7 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 november 2017

Notulen Zitting van 8 november 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Marco Nicoli; de heer Maarten Vanzeir; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 maart 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014 : : Kanaalstraat De melder vraagt om in de Kanaalstraat een fysieke hoogtebeperking te plaatsen ter beperking van het zwaar verkeer in deze straat. Hij stelt voor om deze hoogtebeperking te plaatsen ter

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 december 2017

Notulen Zitting van 6 december 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

Notulen Zitting van 4 juli 2018

Notulen Zitting van 4 juli 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 4 juli 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 februari 2018

Notulen Zitting van 7 februari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 oktober 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Vergadering van 7 december 2016

Vergadering van 7 december 2016 Vergadering van 7 december 2016 De gemeenteraad werd op 29 november 2016 bijeengeroepen door de burgemeester-voorzitter om op woensdag 7 december 2016-19.30 uur raadzaal (Michellaan 9) te beraadslagen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen,

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen, BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 27 februari 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 maart 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde, en G. Legein,, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 6 februari 2013 1 BELEIDSSECRETARIAAT Het ontslag van een gemeenteraadslid is pas definitief nadat de gemeenteraad hiervan kennis nam. (Art. 15 Gemeentedecreet) De eerste

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 17 december 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-11-14 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK)

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. Artikel 1. Oprichting De raad is opgericht volgens artikel 200 van het gemeentedecreet om het gemeentebestuur

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008.

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 februari 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmetingen, schepen van mobiliteit In de maanden augustus / september 2013 werden verkeersmetingen uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels en

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 3 juli 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: HD-TREFFEN - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08824 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie