Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen."

Transcriptie

1 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 maart 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert, Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Ronald Peeters, Danny Bloemen, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Katrien Ozeel, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Franky Geypen, Maarten Vanzeir, Matthias Pira, Annika Lenaerts en Werner Noels, gemeenteraadsleden. Sonja Surkyn, schepen-voorzitter OCMW (zonder stemrecht) Dany Punie, wd. gemeentesecretaris Afwezig: Marleen Kauffmann en Annick Philips. OPENBARE ZITTING FINANCIËN 1. Werkingstussenkomst I.G.L. voor Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke, Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Het voorschot in de werkingstussenkomst voor de I.G.L. 2014: 2732,04 euro wordt goedgekeurd. TECHNISCHE DIENST 2. Wassen van ramen van gemeentelijke gebouwen en gebouwen OCMW goedkeuring wijziging raming en bestek. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke, Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. De aangepaste raming van ,60 incl. btw voor de opdracht Wassen van ramen en glas in diverse gemeentelijke en OCMW-gebouwen wordt goedgekeurd. CULTUUR 3. Leveren en plaatsen van een trekkenwand in het Cultureel Centrum lastvoorwaarden, raming en wijze gunning. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke vroeg raadslid Maarten Vanzeir of een computergestuurde installatie wel op maat is van ons cultureel centrum. De kostprijs kan gehalveerd worden indien gekozen wordt voor een eenvoudiger bediening. Het voorstel werd goedgekeurd met 14 stemmen voor, 3 tegen en 6 onthoudingen. Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira en Annika Lenaerts. Stemden tegen: Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Ronald Peeters. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels.

2 Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Leveren en plaatsen van een trekkenwand in het Cultureel Centrum. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. 4. Overeenkomst massaspektakel Na toelichting door voorzitter Wouter Beke geeft raadslid Danny Bloemen aan dat hij een voorschot van 50% voor het eerste jaar overdreven is. Er is immers op het einde van het jaar geen enkele garantie dat het spektakel doorgaat. Voorzitter Wouter Beke reageerde met aan te halen dat het een project in opbouw is en dat de contracten nu net het project moeten uitwerken. Raadslid Danny Bloemen stelt vast dat het college de prijzen mag vastleggen en stelt zich de vraag of er een korting zal zijn voor inwoners van de gemeente. Wouter Beke wijst erop dat dit project ingeschreven staat als budgetneutraal en dat het aan de stuurgroep is om de toegangsprijzen te bepalen. Op dit ogenblik is er nog geen toegangsprijs bepaald. Het voorstel werd goedgekeurd met 14 stemmen voor, 0 tegen en 9 onthoudingen. Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira en Annika Lenaerts. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Ronald Peeters. De gemeenteraad keurt de overeenkomst in verband met totaalspektakel met bvba Luccreatief in de periode mei 2016 goed. De gemeenteraad machtigt de burgemeester en de secretaris deze overeenkomst te ondertekenen. PATRIMONIUM 5. Het afschaffen en verleggen van een deel van buurtweg nr. 147 gelegen op het perceel Sie B nr. 170 B Boskantstraat 249 advies. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Danny Bloemen waarom er geen rekening gehouden werd met de opmerking omtrent de breedte van de weg. Door te kiezen voor deze breedte zijn maneuvers met landbouwvoertuigen moeilijk. Schepen Erwin Van Pée wijst erop dat er een gunstig advies was voor het opgemeten plan en dat indien er zich problemen zouden voordoen dit niet erg is want de eigenaar grenst aan de buurtweg. Goedgekeurd met 21 stemmen voor, 0 tegen en 2 onthoudingen. Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels en Ronald Peeters, Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. De aanvraag tot het afschaffen van het gedeelte van buurtweg nr. 147 gelegen Boskantstraat 249, zoals aangeduid op het uittreksel uit de atlas van de buurtwegen en het opmetings-plan van 19 maart 2012, opgemaakt door landmeter-expert Guy Gilissen, wordt gunstig geadviseerd.

3 De voorwaarden en de te volgen procedures zoals opgenomen in het advies van het Agentschap voor Natuur en Bos van 21 mei 2013 en het besluit tot ontheffing van het verbod op ontbossing van 17 september 2013 moeten opgevolgd worden. MILIEU 6. Herklassering van de onbevaarbare waterlopen (Doorbraak 63 Witboek Interne Staatshervorming). Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke stelde raadslid Werner Noels dat het tegen de principes is van de N-VA om een bevoegdheid bij te geven aan een tussenliggend bestuursniveau, maar dat de fractie toch voor de overdracht zal stemmen omdat dit een goede overgang is. Voorzitter Wouter Beke gaf aan dat hij enkel aan de gemeenteraad voorlegt wat Vlaanderen vraagt. Toni Fonteyn wijst erop dat dit een tijdelijke maatregel is. De voorzitter herhaalde dat hij enkel voorlegt wat Vlaanderen vraagt. Goedgekeurd met 22 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding. Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Katrien Ozeel, Franky Geypen, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. Onthield zich: Ronald Peeters, De gemeenteraad neemt kennis van het verslag dd. 10 januari 2014 van het overleg over het waterlopenbeheer in gemeente in het kader van doorbraak 63 Interne Staatshervorming. De herklassering van de onbevaarbare waterlopen van eerste categorie naar tweede categorie en omgekeerd worden goedgekeurd indien van toepassing en zoals voorgesteld in het verslag. De herklassering van de onbevaarbare waterlopen van derde categorie naar tweede categorie wordt goedgekeurd voor alle onbevaarbare waterlopen van derde categorie gelegen in de gemeente. VERSLAG VORIGE VERGADERING 7. Verslag vergadering gemeenteraad dd. 5 februari Niettegenstaande de N-VA-fractie van oordeel was dat het antwoord dat er gegeven werd op de vraag in verband met de leegstandlijst zeer miniem was werd het verslag eenparig goedgekeurd. De fractie stelt zich de vraag wanneer er nu eindelijk een lijst zal zijn. Schepen Erwin Van Pée herhaalde dat de dienst wonen zal zorgen dat de lijst er definitief komt. MONDELINGE VRAGEN 1. Gratis huisvuilzakken Raadslid Ronald Peeters vraagt of het klopt dat er vanaf volgend jaar geen gratis huisvuilzakken meer zullen zijn. Voorzitter Wouter Beke geeft aan dat het college daar niet van op de hoogte is, maar dat ze de vraag zullen stellen en het antwoord overmaken. 2. Status en update Leopoldspark Raadslid Danny Bloemen vraagt, zoals aangekondigd werd, naar de stand van zaken van deze werken. Schepen Erwin Van Pée zegt dat alles volgens schema verloopt. Voorzitter Wouter Beke stelt het raadslid voor om de contactgegevens van de ontwikkelaar over te maken zodat de vragen rond dit project rechtstreeks gesteld kunnen worden.

4 3. MUG Raadslid Diane De Volder stelde vast dat Leopoldsburg één van de regio s is waar de MUG niet binnen de 15 minuten geraakt en vraagt wat het bestuur aan deze situatie gaat doen. Voorzitter Wouter Beke heeft in het overleg met de huisartsen dit dossier op tafel gelegd en advies gevraagd. Toni Fonteyn stelt vast dat de burgemeester van Lanaken wel zelf met voorstellen kwam en actie ondernam. Voorzitter Wouter Beke herhaalde dat hij advies vroeg aan de huisartsen en dat hij dit advies aan de bevoegde instanties zou overmaken. 4. Officiële documenten van de gemeente op internet Raadslid Danny Bloemen stelde vast dat er officiële documenten van de gemeente met betrekking tot omleidingen op sociale media stonden (zelfs gepost door een niet gemeenteraadslid) voor deze officieel waren. Voorzitter Wouter Beke vroeg om de naam van de persoon na de vergadering aan de secretaris kenbaar te maken, zodat deze persoon kan gecontacteerd worden. 5. Overlastactie 15/2/2014 Raadslid Jos Berghmans stelde vast dat de inwoners zich stoorden aan het gedrag van sommige jongeren. Vooral het dealen en het straatracen op het markplein wordt als overlast ervaren. Hij vraagt wat het gemeentebestuur hieraan gaat aan doen. Voorzitter Wouter Beke wijst erop dat er een straathoekwerker zal aangeworven worden en dat de wijkpolitie met 1 agent uitgebreid werd. Raadslid Jos Berghmans wijst erop dat dit geen agent is maar een wijkinspecteur en dat deze maatregel er kwam na interpellatie en een gevraagde werklastmeting door de N-VA. Voorzitter wijst erop dat de politieraad op voorstel van het politiecollege inging op de vraag en dat dit enkel mogelijk werd nadat het college van Leopoldsburg besliste om de middelen van het verkeersveiligheidsfonds te gebruiken voor de verloning van het bijkomend personeelslid. Raadslid Toni Fonteyn haalde ook aan dat uit deze actie de opmerking kwam dat de marktkramers op zondag wel heel erg vroeg toekomen en de nachtrust verstoren. Voorzitter Wouter Beke zal de marktleiders vragen het marktreglement strikt te laten toepassen. 6. Status en update werken Quatre Bras Raadslid Danny Bloemen stelt vast dat er, zoals hij voorspelde, erg veel sluikverkeer is in de wijk Strooiendorp. Hij juicht de 50km per uur beperking op de Kanaalstraat toe en vraagt wanneer deze op de Kerkhovenweg ingevoerd zal worden. Schepen Erwin Van Pée gaat dit week per week bekijken en eventueel meten. Indien ook hier een snelheidsbeperking nodig blijkt, zal deze ingevoerd worden. 7. Organisatie van de gemeenteraad Raadslid Toni Fonteyn stelt vast dat doordat zijn fractie met de rug naar het publiek zit, hun opmerkingen niet altijd gehoord worden. Hij stelt voor om over te gaan tot de aankoop van een geluidsinstallatie of minstens de fracties geregeld van plaats laten te wisselen. Voorzitter Wouter Beke herinnerde de leden raadsleden eraan dat vroeger zelfs alle raadsleden met de rug naar het publiek zaten en dat deze opmerking nog nooit gegeven werd. Hij stelt voor dat de raadsleden wat harder praten. 8. Verslagen Gecomove Raadslid Danny Bloemen hekelde opnieuw het feit dat de verslagen van de Gecomove, alhoewel reeds behandeld in het schepencollege, nog steeds niet tijdig online staan. Dit werd nochtans beloofd in een gemeenteraad. Voorzitter Wouter Beke wijst erop dat een dergelijk verslag een bestuursdocument is en kan opgevraagd worden door de raadsleden. Danny Bloemen vraagt om in de toekomst het verslag per mail te ontvangen.

5 Wouter Beke zegt dat hij dan het verslag zal ontvangen maar het wel elke keer opnieuw zal moeten aanvragen. 9. Antwoord Machon in verband met project Couwenbergh Raadslid Toni Fonteyn hekelt het archaïsch taalgebruik van de heer Machon in zijn antwoord op de vraag uit vorige gemeenteraad. Hij vraagt zich trouwens af of deze projectontwikkelaar te oordelen heeft over een vraag van een gemeenteraadslid. Raadslid Eric Coenen is van oordeel dat de projectontwikkelaar gelijk had met zijn bewoordingen. Hij stelt dat de meerderheid meermaals op deze manier behandeld wordt door de oppositie. Wouter Beke kan enkel vaststellen dat de N-VA-fractie niet akkoord is met het antwoord en het taalgebruik. 10. Verkeersveiligheidsfonds Raadslid Danny Bloemen vraagt naar de besteding van het verkeersveiligheidsfonds (ongeveer euro) voor het jaar Voorzitter Wouter Beke zal de gemeenteraadsleden schriftelijk informeren hierover maar wijst erop dat deze middelen in de toekomst gebruik zullen worden voor een deel van de uitgave voor de extra wijkinspecteur. Namens de gemeenteraad De wd. gemeentesecretaris Dany Punie De burgemeester Wouter Beke

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over.

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 oktober 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Gilbert

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis.

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis. GEMEENTERAAD LEOPOLDSBURG Gemeenteraad 08 mei 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 februari 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck en Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 maart 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg.

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 10 december 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke.

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 9 december 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 8 april 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 februari 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen.

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos.

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 maart 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016.

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

ande woningen en gebouwen.

ande woningen en gebouwen. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 februari 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 10 januari 2018

Notulen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad.

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. De gemeenteraad neemt

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 november 2017

Notulen Zitting van 8 november 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw

Nadere informatie

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 maart 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 juni 2018

Notulen Zitting van 6 juni 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door Steyaert;

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 juni 2017

Notulen Zitting van 7 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen,

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen, BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 27 februari 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 maart 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde, en G. Legein,, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 december 2017

Notulen Zitting van 6 december 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 februari 2018

Notulen Zitting van 7 februari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 oktober 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Marco Nicoli; de heer Maarten Vanzeir; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer

Nadere informatie

Vergadering van 7 december 2016

Vergadering van 7 december 2016 Vergadering van 7 december 2016 De gemeenteraad werd op 29 november 2016 bijeengeroepen door de burgemeester-voorzitter om op woensdag 7 december 2016-19.30 uur raadzaal (Michellaan 9) te beraadslagen

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008.

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 februari 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 08/10/2018 001. BUDGET 2019 - KERKFABRIEK ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE VREDE LUTSELUS, KERKFABRIEK

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Herwig Beckers, voorzitter Chris Bex, Louis Debruyne, Pieter Vandenbroucke, Tine Vanderwee, Heidi Vanheusden,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 22 juni 2011 Aanwezig Depondt Geert, Allewaert Patrick,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 4 juli 2018

Notulen Zitting van 4 juli 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 4 juli 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 september 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Waterlopen. Oeverherinrichting Noord-Ede, aanleg van

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie