OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen."

Transcriptie

1 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 maart 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca,, Danny Bloemen, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Katrien Ozeel, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Franky Geypen, Maarten Vanzeir, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Werner Noels en Annick Philips, gemeenteraadsleden. Dany Punie, wd. gemeentesecretaris Afwezig: Marc Reynders en Sonja Surkyn. OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de vergadering. FINANCIËN 1. Reglement betreffende de kermissen Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door Schepen Guy Legein vraagt Dany Bloemen dat deze uren goed moeten afgestemd worden en hij vraagt zich af of ook de horeca moet sluiten. Schepen Guy Legein bevestigt dat de einduren ook voor de Horecazaken op de kermis tellen, maar dat zeker geen heksenjacht verwacht moet worden. ICT-DIENST 2. IBO: Leveren en installeren (+ onderhouden) van een nieuw softwarepakket voor de buitenschoolse kinderopvang. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke juicht raadslid Diane De Volder deze aankoop toe en hoopt dat ze dienstig is voor de drie vestigingen. De voorzitter Wouter Beke beaamt. TECHNISCHE DIENST 3. Opstellen van een rioleringsproject, de veiligheidscoördinatie en de opmaak van een technisch verslag voor het rioleringsproject Bergstraat en Leonard Meesstraat R/ Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst met Infrax en machtiging Infrax als opdrachtgevend bestuur. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Erwin Van Pée vangt de bespreking aan van punt 3 en punt 4 samen. Raadslid Danny Bloemen wijst erop dat in de tekst eenmaal de Brugstraat moet vervangen worden door de Bergstraat Raadslid Bert Boeckx merkt op dat er in de Couwenbergstraat reeds gewerkt werd aan de riolering maar dat het euvel blijft terugkomen. Hij is gezien het herhalen van de problemen niet akkoord met de hoogdringendheid en wijst erop dat alzo 25% toelagen mislopen worden. Danny Bloemen vraagt ook of de stoepen in de Bergstraat aangepakt worden. Voorzitter Wouter Beke schetst de algemene rioleringsproblematiek en vraagt om oog te hebben voor de zeer oude riolering in het centrum van de gemeente. Bij effectieve problemen is het niet mogelijk de termijn voor subsidiering af te wachten. Erwin Van Pée vult aan dat het volledig centrum aan een camerainspectie zal onderworpen worden.

2 Raadslid Jos Berghmans blijft zich afvragen of er bij de eerste herstelling in de Couwenbergstraat niet had kunnen gereageerd worden met een subsidieaanvraag. Schepen Erwin Van Pée herhaalde dat dit probleem niet gekend was bij de vorige werken en dat er voor het sleufherstel wel toelagen zijn voorzien. Raadslid Toni Fonteyn vraagt of er voldoende budget voorzien is. Schepen Erwin Van Pée bevestigt dit. Raadslid Toni Fonteyn wijst opnieuw op het mislopen van de subsidies en Bert Boeckx is van oordeel dat men de problemen reeds langer kende. Goedgekeurd met 18 stemmen voor, 0 tegen en 6 onthoudingen. Annika Lenaerts, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir, en Annick Philips. Stemden tegen: / Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels 4. Opstellen van een rioleringsproject, de veiligheidscoördinatie en de opmaak van een technisch verslag voor het rioleringsproject Couwenberghstraat R/ Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst met Infrax en machtiging Infrax als opdrachtgevend bestuur. Dit punt werd onder punt 3 reeds besproken. Goedgekeurd met 18 stemmen voor, 0 tegen en 6 onthoudingen. Annika Lenaerts, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir, en Annick Philips. Stemden tegen: / Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels 5. Vernieuwen daken technische dienst goedkeuring lastvoorwaarden, raming en wijze gunning. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Erwin Van Pée. Goedgekeurd met 23 stemmen voor, 1 tegen en 0 onthoudingen Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Stemden tegen: Onthielden zich: / CULTUUR 6. Vernieuwde statuten Cultuurraad - goedkeuring. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann. 7. Aangepast retributiereglement Buurthuis Heppen - goedkeuring. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann; Verschillende onderdelen die vroeger aangerekend werden zijn nu in het tarief inbegrepen.de cultuurraad gaf positief advies voor de gewijzigde reglementen. Raadslid Maarten Vanzeir herhaalt de vraag of de toog en tapper nu voorzien zijn in de huurprijs en of de toiletdame ook een verborgen kost wordt. Schepen Marleen Kauffmann herhaalt dat er een aantal kleine kosten nu effectief verrekend zijn in de retributie en dat deze niet afzonderlijk aangerekend worden, zoals ondermeer ook het gebruik van de container. De toiletdame is eerder bedoeld als toezicht.

3 Raadslid Diane De Volder is van oordeel dat deze wijziging te snel ingevoerd wordt. Schepen Marleen Kauffmann wijst erop dat er reeds een overgang is geweest van 1 jaar en 1 kwartaal. Zij wijst er nogmaals op dat ondermeer het uitbesteden van de verkoop van drank, een verplichting was om niet BTW-plichtig te worden als gemeente. Een langer uitstel was niet mogelijk. Raadslid Maarten Vanzeir vraagt of de keuze voor 95 DB nu definitief is. Schepen Kauffmann bevestigt dat het college voor deze regeling koos. Raadslid Danny Bloemen haalt aan dat de 95 DB er kwam naar aanleiding van een geluidstudie en vraagt zich af of er nog iets aan de akoestiek gedaan wordt. Schepen Marleen Kauffmann zegt dat de diensten en het college er nog mee bezig zijn. Danny Bloemen doet het voorstel tot aankoop van een toiletwagen, aangezien deze ook voor andere manifestaties kan gebruikt worden. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 7 tegen en 2 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. 8. Aangepaste gebruiksovereenkomst Buurthuis Heppen (gebruik met toog) - goedkeuring. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Diane De Volder of het wel klopt dat de tarieven niet omhoog zijn gegaan. Volgens haar informatie zullen de fuiven wel degelijk duurder worden. Zij is van oordeel dat indien de zorginstellingen korting krijgen de scholen ook recht hebben op een evenredige korting. Het bestuur gaat niet in op dit voorstel en zal de korting voor de zorginstellingen behouden. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 7 tegen en 2 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. 9. Aangepaste gebruiksovereenkomst Buurthuis Heppen (zonder toog) - goedkeuring. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 7 tegen en 2 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. 10. Aangepast retributiereglement cultureel centrum Leopoldsburg - goedkeuring. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Danny Bloemen om naast de verenigingen lid van de adviesraden om ook de wijkverenigingen en politieke partijen op te nemen in de laagste prijzencategorie. De vergadering stelt voor in te gaan op het amendement van raadslid Bloemen, om de erkende wijkverenigingen toe te voegen aan artikel 2 onder prijscategorie A. Er wordt gestemd over het aangepast voorstel.

4 Goedgekeurd met 17 stemmen voor, 7 tegen en 0onthoudingen. Annika Lenaerts Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Onthielden zich: / 11. Aangepaste gebruiksovereenkomst cultureel centrum Leopoldsburg - goedkeuring. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke. Goedgekeurd met 17 stemmen voor, 7 tegen en 0onthoudingen. Annika Lenaerts Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Onthielden zich: / MILIEU DUURZAAMHEID 12. Principiële goedkeuring samenwerkingsovereenkomst PROCLIM als opdrachtencentrale. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein geeft Raadslid Toni Fonteyn aan dat zijn fractie dit voorstel zal steunen omdat het een besparing zal opbrengen. 13. Levering energie (aardgas en elektriciteit) voor de Provincie Limburg ( ) - raamovereenkomst. Na toelichting door de voorzitter Wouter Beke. MOBILITEIT 14. Politie- en verkeersreglementen: aanvullend verkeersreglement in verband met de wekelijkse markt - wijziging. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Erwin Van Pée, vraagt Raadslid Danny Bloemen of dit beslist werd op de marktcommissie. De beslissing werd genomen door het college na gunstig advies van de marktcommissie. Raadslid Danny Bloemen vraagt of deze verslagen ook online kunnen gezet worden. Raadslid Toni Fonteyn juicht het weghalen van de Englebert Adanglaan uit het marktparcours toe. MIDDENSTAND 15. Reglement betreffende de rommelmarkt. Na inleiding door de voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann wordt aangegeven dat met de aanpassingen aan het reglement getracht wordt de overlast voor de buurt te minimaliseren. Raadslid Jos Berghmans wijst ook op de rol die de marktleider en lokale politie kan spelen bij het minimaliseren van de overlast.

5 Raadslid Danny Bloemen vraagt of de straten rond het marktplein, open blijven tijdens de Rommemarkt. Deze eenrichtingsstraten blijven inderdaad open. VERSLAG VORIGE VERGADERING 16. Verslag vergadering gemeenteraad van 4 februari Goedgekeurd met 23 stemmen voor, 0 tegen en 1 onthouding Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Stemden tegen: / Onthielden zich: Raadslid Steyaert verliet de vergadering MONDELINGE VRAGEN Rondpunt Quatre Brass (Pro Leopoldsburg) Danny Bloemen vraagt of er een monument komt op het middelste deel van de rotonde Quatre Brass of dat men dit gaat Bebloemen? Schepen Erwin Van Pée zegt dat dit aangelegd zal worden. Gevangenis versus Forensisch psychiatrisch centrum Raadslid Toni Fonteyn herhaalt de reserves t.a.v. de inplanting van een gevangenis en haalt aan dat zij de eventuele inplanting van een Forensisch Psychiatrisch centrum als een mogelijk compromis zien. Hoe ver staat het met de gevangenisplannen en welk direct tewerkstellingsvoordeel wordt verwacht? Er wordt gesproken van een nieuwe studie voor de ontsluiting van Leopoldsburg en Heppen. Hoe ver staat het met de ontsluiting van Leopoldsburg en Heppen? Gaan we dan toch eindelijk een ringweg krijgen en worden de plannen van de Craenenhoefweg hierdoor opgeborgen? Voorzitter Wouter haalt aan dat de planning van een Forensisch Psychiatrisch centrum in Leopoldsburg geen oplossing is voor de huidige problemen. Voor de bevestiging van de invulling door een gevangenis op Reigersvliet blijft het wachten op het federaal justitieplan van minister Koen Geens. De grond waarop de gevangenis eventueel komt is wel al overgedragen van Defensie naar de Regie der Gebouwen. Wat betreft de omleidingsweg of toegangsweg tot de gevangenis wijst de voorzitter Wouter Beke er op dat er een koppeling is tussen het realiseren van de toegangsweg en de komst van een gevangenis. Zowel de grote ontsluitings- of toegangsweg als de oplossing via de Craenenhoefweg worden op dit ogenblik besproken binnen een provinciale werkgroep. Voor de grote ontsluitingsweg is er wel een plan Mer nodig. Overleg gemeente, defensie en privépartner in verband met sport Raadslid Danny Bloemen merkt op dat er op 19/12/14 een overlegmoment is geweest met defensie omtrent samenwerking over sport in Leopoldsburg. Wat werd daar besproken? Is er een verslag van? Voorzitter Wouter Beke haalt aan dat hij samen met schepen Sara Verbeeck aanwezig was bij dit overleg dat plaats vond op uitnodiging van Defensie. De samenwerking zoals in Eupen bestaat werd besproken. Het spreekt voor zich dat de gemeente en defensie te vinden zijn om mogelijk gezamenlijke infrastructuur op te zetten, mogelijk in samenwerking met een privépartner. Openstellen marktplein Heppen Raadslid Jos Berghmans vraagt of niet overwogen worden om het marktplein in Heppen open te stellen? Dit levert volgens hem volgende voordelen op: er is plaats voor de mobiele handelaars, er is extra parking voor de school en kerk. Het openstellen is geen belemmering voor de kermissen. Voorzitter Wouter Beke verwijst dit voorstel naar de Gecomove.

6 Bomen Markt Heppen Raadslid Danny Bloemen stelde vast dat de bomen op de markt in Heppen aan de kant van de appartementen verwijderd werden omdat ze enerzijds met de wortels de stoepen omhoog duwden, en anderzijds het sap van deze bomen de geparkeerde auto s sterk vervuilen. Waarom worden ook de bomen aan de kant van het grasplein, waar ook parkeerplaatsen zijn, niet weggehaald. Die bezorgen evenveel nadelen. Schepen Erwin Van Pée zegt dat er enkel verwijderd werd langs de kant van de woningen en dit op vraag van talrijke bewoners. Schepen Guy Legein vult aan dat er ook enkel voor deze bomen een gunstig advies was van de milieuraad. Herbekijken van bewegwijzering Raadslid Jos Berghmans vraagt de bewegwijzering kritisch te bekijken. Dit zowel voor wat betreft het niet meer zichtbaar zijn van een aantal borden als de inhoudelijk bedoeling. (Tonnagebeperking Maria-Louizalaan versus Brandweer en ondermeer het parkeerverbod op de zondagsmarkt tijdens de winterperiode). Schepen Erwin Van Pée bevestigt sommige problemen, maar merkt ook op dat een aantal borden reeds vervangen en vernieuwd werden. Schepen Guy Legein vraagt om dergelijke problemen direct kenbaar te maken aan de secretaris, zodat de dienst sneller kan inspelen op deze vragen. Akticiteiten Sport en Jeugd Raadslid Diane De Volder merkt op dat ervoor sommige kampen zeer weinig volk was (skikamp) en dat er voor andere kampen een stop gezet werd op de inschrijvingen. Zij stelt zich de vraag of er geen ander skigebied moet opgezocht worden. Schepen Sara Verbeeck bevestigt dat er inderdaad slechts een 17-tal deelnemers waren aan het skikamp. Raadslid Katrien Ozeel ontkent dat er enig verband is tussen het deelnemersaantal en de keuze van het gebied. Schepen Sara Verbeeck bevestigde dat één kamp volzet was. Voor elk sportkamp wordt er vooraf een minimum en een maximum aantal deelnemers vastgelegd Camerabewaking stationsomgeving Raadslid Jos Berghmans herhaalt dat hij bevestiging kreeg dat de camera s aan het station geen nummerplaten kunnen herkennen, dit niettegenstaande dit wel zo gevraagd was in het lastenboek. Werd dit probleem reeds besproken met de firma en kan dit nog binnen de garantie vallen? Voorzitter Wouter Beke herhaalt dat technisch deze camera s in staat zijn nummerplaten scherp in beeld brengen, maar dan moeten we ze laten focussen op een beperkte zone (+/- 80cm boven de grond). Het nadeel is dan wel dat je geen overzicht meer hebt in de zone die bewaakt wordt De gevraagde camera s zijn geen ANPR-camera s (Automatic Number Plate Recognition) zoals op de invalswegen of op de mobiele wagens. Trouwens omgevingsbeveiliging door ANPR gaat niet. Wil je een combinatie dan moet je beide types plaatsen en dit hebben wij in Leopoldsburg: de politie doet aan nummerplaatherkenning met hun ANPR-camera s en wij (de gemeente) bewaken de omgeving met onze camera s. Namens de gemeenteraad De wd. gemeentesecretaris Dany Punie De voorzitter Wouter Beke

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over.

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 oktober 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 februari 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Gilbert

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis.

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis. GEMEENTERAAD LEOPOLDSBURG Gemeenteraad 08 mei 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 maart 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 8 april 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg.

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 10 december 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke.

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 9 december 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck en Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 februari 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen.

Nadere informatie

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos.

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 maart 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016.

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 februari 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

ande woningen en gebouwen.

ande woningen en gebouwen. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 10 januari 2018

Notulen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 november 2017

Notulen Zitting van 8 november 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 juni 2018

Notulen Zitting van 6 juni 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door Steyaert;

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 juni 2017

Notulen Zitting van 7 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 december 2017

Notulen Zitting van 6 december 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad.

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. De gemeenteraad neemt

Nadere informatie

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen,

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen, BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 27 februari 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 oktober 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 maart 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 februari 2018

Notulen Zitting van 7 februari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Marco Nicoli; de heer Maarten Vanzeir; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer

Nadere informatie

Notulen Zitting van 4 juli 2018

Notulen Zitting van 4 juli 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 4 juli 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

Vergadering van 7 december 2016

Vergadering van 7 december 2016 Vergadering van 7 december 2016 De gemeenteraad werd op 29 november 2016 bijeengeroepen door de burgemeester-voorzitter om op woensdag 7 december 2016-19.30 uur raadzaal (Michellaan 9) te beraadslagen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 28 augustus 2017 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 november 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 maart 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 september 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 6 februari 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 6 februari 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 6 februari 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 maart 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde, en G. Legein,, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november :30 uur

verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november :30 uur verslag college van burgemeester en schepenen maandag 6 november 2017 17:30 uur aanwezig Koen T'Sijen, burgemeester Dirk Crollet, Els Augustinus, Philip Verstappen, Johan Van Hoof, Mik Renders, Willy Van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts en G. Hulsmans, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J.

Nadere informatie

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria, Dieltjens

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Retributiereglement uitlening gemeentelijk materiaal en inzet gemeentelijk personeel. 2. Advies plaatsing ANPR camera

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP 79 (1972-1973) - N 1 CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 1972-1973 1 MAART 1973 VOORSTEL VAN DECREET houdende inrichting en werking van de gemeentelijke culturele raden TOELICHTING

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 19 december 2016 aanwezig Ilse Verachtert, plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen,

Nadere informatie

Schepen L. Van Rode geeft ook aan dat de WiFi-vergoeding nodig is om technische redenen.

Schepen L. Van Rode geeft ook aan dat de WiFi-vergoeding nodig is om technische redenen. UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad zitting van 17 november 2014 Aanwezig : Hermans Ludo, voorzitter ; Wouters Luc, burgemeester ; Luyten Betty, Van Rode Lars, Vangeel Wim, Vrancken Mario, Snyers

Nadere informatie