BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014"

Transcriptie

1 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Ronald Peeters, Danny Bloemen, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Katrien Ozeel, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Franky Geypen, Maarten Vanzeir, Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips, gemeenteraadsleden. Sonja Surkyn, schepen-voorzitter OCMW (zonder stemrecht) Dany Punie, wd. gemeentesecretaris Afwezig: Wouter Beke, Uzeyir Karaca en Werner Noels. Gezien de afwezigheid van burgemeester-voorzitter Wouter Beke, neemt conform artikel Art van het gemeentedecreet, Door Steyaert, het gemeenteraadslid met de meeste anciënniteit het voorzitterschap waar. De voorzitter opent de vergadering. BELEIDSSECRETARIAAT 1. Samenwerkingsovereenkomst samenaankoop Limburgse gemeenten via Infrax. stelt raadslid Toni Fonteyn dat zijn fractie geen blanco cheque tekent. De kostprijs voor de dienstverlening is niet opgenomen in de overeenkomst en hij stelt zich ook de vraag wat Infrax te maken heeft met samenaankoopdossiers en welke dossiers zij zullen aanbieden. Principiëler is de bedenking waarom Infrax zich op deze markt stort. Voorzitter Steyaert geeft aan de dat het college overtuigd is van dit dossier, gezien het ter stemming voorgelegd wordt aan de raad. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 0 tegen en 6 onthoudingen. Annika Lenaerts, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Ronald Peeters ICT-DIENST / Gemeentelijke- en OCMW diensten: actualisatie & vernieuwing van de individuele werkposten - periodiek vervangen van pc's, schermen, office- en netwerklicenties - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. stelt raadslid Danny Bloemen dat hij grote voorstander is van de doorgedreven samenwerking tussen OCMW en gemeente, maar dat zijn fractie zich zal onthouden omdat het schepencollege de procedure al opgestart heeft voor dit lastenboek op de gemeenteraad ter stemming gebracht wordt. Deze stemmotivatie is ook geldig voor de volgende twee punten. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Annika Lenaerts, Ronald Peeters en Annick Philips.

2 Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir / Gemeentelijke- en OCMW diensten: vernieuwing/modernisering van het volledige netwerk - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Annika Lenaerts, Ronald Peeters en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir / Gemeentelijke- en OCMW diensten: Virtualisatie servers / storage / backup - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Annika Lenaerts, Ronald Peeters en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. TECHNISCHE DIENST / Riolering: opstellen van het ontwerp van een rioleringsproject, de veiligheidscoördinatie en de opmaak van een technisch verslag voor het rioleringsproject Koningin Louisa Marialaan, Vlaanderenlaan en Delannoylaan R/ Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst met Infrax en machtiging Infrax als opdrachtgevend bestuur. vraagt raadslid Toni Fonteyn welk de verdeling is tussen de kosten voor Infrax en deze van de gemeente. Schepen Erwin Van Pée geeft aan dat de kosten voor de riolering gedragen worden door de betoelaging vanuit Vlaanderen en dat voor wat betreft de wegenwerken, enkel een tussenkomst is voor het sleufherstel. Dit is een realistische prijs voor een bepaalde oppervlakte die heraangelegd moet worden naar aanleiding van het leggen van rioleringsbuizen. Raadslid Danny Bloemen merkt op dat net de werken aan de riolering destijds gebruikt werden als verantwoording voor de meerwerken aan het fietspad. Raadslid Toni Fonteyn sluit zich aan bij deze opmerking en vraagt of er toen dan geen werken geweest zijn. Schepen Erwin Van Pée beaamt dat er toen werken aan de bestaande riolering geweest zijn, maar dat men toen nog niet kon weten dat deze site door Vlaanderen zou uitverkozen worden als betoelaagbaar dossier. Willen we nu van deze toelagen gebruik maken, moeten we deze voorgestelde samenwerkingsovereenkomst aangaan. Goedgekeurd met 15 stemmen voor, 5 tegen en 2 onthoudingen.

3 Annika Lenaerts, Ronald Peeters en Annick Philips. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx en Marco Nicoli, Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir / Realisatie tussenverdieping in de open industriehal goedkeuring lastvoorwaarden, raming en wijze gunning. vraagt raadslid Toni Fonteyn of de werken aan de feestzaal goedkoper zullen uitvallen of niet meer uitgevoerd zullen worden. Hij merkte op dat deze kredieten gebruikt worden voor de meerkost te financieren. Schepen Erwin Van Pée bevestigd dat er kredieten voor de ombouw van de feestzaal gebruikt worden voor deze realisatie. Raadslid Danny Bloemen gaat niet akkoord met de herlokalisatie van de middelen. Goedgekeurd met 14 stemmen voor, 0 tegen en 8 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli,, Ronald Peeters Danny Bloemen en Maarten Vanzeir / Onderhoud/aanpassingswerken aan stoepen dienstjaar 2013 goedkeuring meerwerken. vraagt raadslid Jos Berghmans of deze kosten niet doorgerekend worden aan het studiebureau aangezien dit bureau deze meerwerken niet heeft voorzien. Tevens vraagt het raadslid zich af wat met de kasseien is gebeurd is. Raadslid Danny Bloemen sluit zich aan bij de bedenkingen en merkt op dat er ook al afzonderlijke budgetten werden voorzien voor afvoer van gronden. Werden er vervuilde gronden hergebruikt? De overschrijding van de kredieten is wel zeer drastisch. Schepen Erwin Van Pée zegt dat deze meerwerken pas tot uiting kwamen nadat de stoepen en straat opgebroken werden. Op dat ogenblik kan men zich pas een beeld vormen van het aantal aansluitingen die moeten hersteld of vervangen worden. Het opbreken en afvoeren van de kasseien werd opgenomen in het lastenboek en dus ook als dusdanig uitgevoerd. Een deel van de vervuilde grond mag en werd dus ook hergebruikt ter plaatse. Dit hangt af van de toegekende vervuilingscode van de grond. Goedgekeurd met 17 stemmen voor, 0 tegen en 5 onthoudingen. Annika Lenaerts, Ronald Peeters, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx en Marco Nicoli / Vernieuwen daken technische dienst: aanstelling architect goedkeuring lastvoorwaarden, raming en wijze gunning. vraagt raadslid Toni Fonteyn waarom er voor een dergelijk werk een architect moet aangesteld worden. Raadslid Danny Bloemen vraagt zich af of er hier niet dubbel gebudgetteerd is. Schepen Erwin Van Pée geeft aan dat er een architect nodig is voor dit werk aangezien er aan de draagstructuur van het gebouw geraakt wordt. De voorziene raming is gebaseerd op een te verwachten percentage van de totale kostprijs.

4 Goedgekeurd met 19 stemmen voor, 0 tegen en 3 onthoudingen. Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Annick Philips. Onthielden zich: Ronald Peeters, Danny Bloemen, Maarten Vanzeir CULTUUR / Haalbaarheidsstudie/businessplan Kwartier IJzer: goedkeuring lastvoorwaarden, raming en wijze gunning. merkt raadslid Danny Bloemen op dat dit opnieuw een kostprijs is voor een project dat er enkel zal komen na veel keer misschien en indien gehoord te hebben. Raadslid Diane De Volder vraagt of het maken van deze studie nu een eis is of een aanbeveling is van Toerisme Vlaanderen? Zij vraagt ook naar het totale kostenplaatje van dit project. Verder merkt zij op dat het dossier de markt opgaat zonder bekendmaking. Schepen Marleen Kauffmann bevestigd dat het een vraag van Toerisme Vlaanderen is en dat deze studie het uiteindelijke dossier enkel maar kan versterken. Zij wijst er ook op dat deze opdracht pas toegewezen zal worden op voorwaarde dat de haalbaarheidsstudie op zich zal betoelaagd worden. Dit staat trouwens ook zo gestipuleerd in het lastenboek. De schepen rekent er ook op dat deze studie net een correcter idee gaat geven van de nodige budgetten. Goedgekeurd met 14 stemmen voor, 0 tegen en 8 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli,, Ronald Peeters Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. HUISVESTING Goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2013 van de Interlokale vereniging - Woonfocus. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BRANDWEER / Aankoop van 6 persluchttoestellen goedkeuring lastvoorwaarden, raming en wijze van gunning. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. PERSONEEL 12. Wijziging personeelsformatie. stelt raadslid Toni Fonteyn dat het positief is deze

5 gespecialiseerd functies op te nemen in de formatie. Hij is echter van oordeel dat de ter beschikking gestelde tabel zeer onduidelijk is en in feite niet te verstaan is. Zo staat er bijvoorbeeld bij de huidige situatie dat er nog geen clusterverantwoordelijke is voor de dienst burgerzaken terwijl deze al in dienst is. De tabel laat ook uitschijnen dat er een wijziging komt bij de functie van gemeentesecretaris. Raadslid Danny Bloemen sluit zich aan bij deze kritiek en haalt zelfs een aantal optelfouten uit de tabel aan. Schepen Erwin Van Pée zegt dat er geen wijzigingen voorzien zijn bij de aangehaalde functies. Voorzitter Door Steyaert suggereert dat de raadsleden zich altijd mogen melden bij de secretaris voor meer uitleg over de personeelsformatie en het organogram. Goedgekeurd met 14 stemmen voor, 0 tegen en 8 onthoudingen. Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli,, Ronald Peeters Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. 13. Vaststelling functiekaarten deskundige lokale economie en deskundige ruimtelijke ordening. merkt raadslid Danny Bloemen op dat er geen verslag van het overleg of van de goedkeuring van de syndicaten vermeld werd. Schepen Van Pée bevestigde dat er een schriftelijk advies gevraagd werd. Goedgekeurd met 20 stemmen voor, 0 tegen en 2 onthoudingen. Annika Lenaerts, Toni Fonteyn, Diane De Volder, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli,, Ronald Peeters en Annick Philips. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. VERSLAG VORIGE VERGADERING 14. Verslag vergadering gemeenteraad dd. 2 juli 2014 goedkeuring. Gezien geen opmerkingen werd het verslag van de vorige vergadering van de gemeenteraad goedgekeurd. MONDELINGE VRAGEN Verkoop van grond en rusthuis Home Fabiola aan de gemeente. Raadslid Diane De Volder vond in de notulen van het CAB van 12/8 dat de verkoop van grond en het oude rusthuis Home Fabiola aan de gemeente ter goedkeuring voorgelegd. Ons OCMW-raadslid heeft zich hier bewust van onthouden omdat er verschillende projecten circuleren in de wandelgangen: herinrichting van het huidige gemeentehuis (feestzaal), gebruik van de Karmel en nu weer Rusthuis Fabiola. Waarom werd de gemeenteraad hiervan niet vooraf op de hoogte gebracht? Is deze begroot? Is het vrijgemaakte budget van , - euro voor juridisch advies m.b.t. de Karmel geen weggegooid geld?

6 Raadslid Danny Bloemen sloot zich aan bij deze vraag en merkte op dat in de verslagen van het OCMW stond dat dit op vraag van het schepencollege is en vroeg waarom dit niet op de gemeenteraad kwam, niettegenstaande dit een decretale verplichting is. Stand van zaken camerabewaking stationsomgeving Raadslid Maarten Vanzeir vraagt naar de stand van zaken van installatie van camerabewaking in de stationsomgeving. Gevangenis Raadslid Bert Boeckx merkt op dat in het persbericht/webflash van 4/8/2014, afkomstig van schepen Marc Reynders, omtrent de positieve ontwikkelingen op vlak van de jeugdwerkloosheid ook vermeld wordt dat de nieuwe gevangenis er komt. Is de Beslissing al genomen? En zo ja, waarom is dit nog niet op de gemeenteraad gekomen? En zo neen, waarom wordt dit voor waarheid dan al verspreid naar de media toe? LIDO Raadslid Jos Berghmans geeft aan dat zijn fractie voorstander is van een definitieve oplossing aan het Recreatiedomein van de LIDO. Uit het PV blijkt duidelijk dat de gebruikers zeer tevreden zijn. We hadden graag het standpunt van het huidige college gekend in dit dossier. Steunt het college de ontwikkeling van een mobile-homeparking op het recreatiedomein DE LIDO? Wil het college de uitbater helpen om zich in orde te kunnen stellen met de gangbare reglementering, dus met een erkenning als verblijfstoerisme. Verslagen Jeugdraad en Seniorenraad Raadslid Marco Nicoli vraagt naar de reden waarom er dit jaar nog geen verslagen van de Jeugdraad en Seniorenraad online gezet zijn? Parking De Oogst Raadslid Danny Bloemen vraagt of het niet mogelijk is om, gezien het veelvuldig gebruik, de parkeerstrook ter hoogte van De Oogst te verharden. Voorzitter Door Steyaert beloofde de raadsleden een antwoord binnen de in het huishoudelijk gestelde termijn. GEHEIME ZITTING: PERSONEEL 15. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst aanstelling van Dries Moons als effectief 16. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst aanstelling van Maxime Taens als effectief 17. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst aanstelling van Steven Vanhove als effectief 18. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst aanstelling van Davy Weckx als effectief

7 19. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst ambtshalve vervroegd pensioen van Patrick Timmermans beroepsbrandweerman. Namens de gemeenteraad De wd. gemeentesecretaris Dany Punie De voorzitter Wouter Beke

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over.

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 oktober 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 maart 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg.

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 10 december 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 maart 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis.

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis. GEMEENTERAAD LEOPOLDSBURG Gemeenteraad 08 mei 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 februari 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck en Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 8 april 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke.

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 9 december 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos.

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 maart 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 februari 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen.

Nadere informatie

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016.

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 februari 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

ande woningen en gebouwen.

ande woningen en gebouwen. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 november 2017

Notulen Zitting van 8 november 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 10 januari 2018

Notulen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 juni 2018

Notulen Zitting van 6 juni 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door Steyaert;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw

Nadere informatie

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 maart 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 juni 2017

Notulen Zitting van 7 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad.

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. De gemeenteraad neemt

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 december 2017

Notulen Zitting van 6 december 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 maart 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde, en G. Legein,, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen,

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen, BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 27 februari 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 februari 2018

Notulen Zitting van 7 februari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 oktober 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Marco Nicoli; de heer Maarten Vanzeir; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer

Nadere informatie

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad

1.2 Aanstelling opvolger voor gemeenteraad. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid - Verslag aan de Raad BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 september 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Notulen Zitting van 4 juli 2018

Notulen Zitting van 4 juli 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 4 juli 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

Vergadering van 7 december 2016

Vergadering van 7 december 2016 Vergadering van 7 december 2016 De gemeenteraad werd op 29 november 2016 bijeengeroepen door de burgemeester-voorzitter om op woensdag 7 december 2016-19.30 uur raadzaal (Michellaan 9) te beraadslagen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 26 april 2012 Aanwezig: Annette Stulens, burgemeester-voorzitter; Werner Raskin, Guy Thys

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT

OPENBARE ZITTING. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. OPENBARE ZITTING 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Nieuwe filiaalovereenkomst deeltijds kunstonderwijs met de stad Beringen. Al gedurende

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Waterlopen. Oeverherinrichting Noord-Ede, aanleg van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 23 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. Aanpassen wegenis Blauwe Sluis. Goedkeuring

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 december 2017

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 december 2017 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 december 2017 Aanwezig: Alfons Capiot, voorzitter; Werner Raskin, burgemeester; Guy Thys,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 Aanwezig: Werner Raskin, eerste schepen-voorzitter; Guy Thys, Michel Vanroy,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 april 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts en G. Hulsmans, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven.

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 april 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie