001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad"

Transcriptie

1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels, Rita De Block, Roger Seys, Yvo Verherstraeten, Michel Schepens, Henricus Schoemans - raadsleden Johan Monbailliu - OCMW-secretaris DAGORDE : 001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad 002 Eedaflegging OCMW-raadsleden 003 Verkiezing op basis van een voordrachtsakte van de voorzitter 004 Aanwijzing van de plaatsvervangende voorzitter 005 Verkiezing van de leden van het vast bureau 006 Oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst 007 Verkiezing van de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst 008 Oprichting van een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten 009 Verkiezing van de leden van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten 010 Verkiezing van de OCMW-raadsleden die deel uitmaken van de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn in het overlegcomité met de gemeente DE RAAD: 001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad De heer Van Peé Erwin, burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad, geeft kennis van de verkozenen als werkende leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. Bijgevolg stelt de burgemeester vast dat: verkozen zijn tot werkend lid van de raad van maatschappelijk welzijn 1. Pernet Godelieve 1. Steen Carinne 2. Van Thielen Marleen 1. Steen Carinne 3. De Block Rita 1. Steen Carinne 4. Noels Brenda 1. Molenberghs Marianne 2. Ozeel Katrien 3. Kuylen Stijn 5. Reynders Marc 1. Molenberghs Marianne 2. Ozeel Katrien 3. Kuylen Stijn 6. Seys Roger 1. Steen Carinne 7. Verherstraeten Yvo 1. Philips Annick 2. Sleurs Martinus 3. Simons Daniël 4. Coninx Lucien 5. Schoemans Henricus 8. Schepens Michel 1. Molenberghs Marianne 2. Ozeel Katrien 3. Kuylen Stijn de kandidaten, die als opvolgers voor elk hierna vermeld verkozen werkend lid werden voorgedragen, van rechtswege en in de volgorde van de voordrachtakte, de opvolgers zijn van deze verkozen werkende leden

2 9. Schoemans Henricus 1. Gilis Patricia 2. Philips Annick 3. Sleurs Martinus 4. Simons Daniël 5. Coninx Lucien Stelt vast dat de verkiesbaarheidsvoorwaarden vervuld zijn door: - de 9 verkozen kandidaat-werkende leden - de 27 kandidaten van rechtswege de opvolgers van deze 9 kandidaat-werkende leden Stelt vast dat geen enkel werkend lid zich bevindt in één van de gevallen van onverenigbaarheid bepaald door de wet van 8 juli 1976 Stelt vast dat de raad voor maatschappelijk welzijn bestaat uit personen van verschillend geslacht en bijgevolg rechtsgeldig is samengesteld. 002 Eedaflegging OCMW-raadsleden Ondergetekende, Van Peé Erwin, burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Leopoldsburg, verklaart dat hij op heden, 5 januari 2007, overeenkomstig artikel 20 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, zoals gewijzigd bij decreet van 7 juli 2006, de eed te hebben afgenomen van de volgende personen die voor hem verschenen zijn en die bij beslissing van de gemeenteraad van 2 januari 2007 tot werkende leden van de raad voor maatschappelijk welzijn werden verkozen : Pernet Godelieve Van Thielen Marleen De Block Rita Noels Brenda Reynders Marc Seys Roger Verherstraeten Yvo Schepens Michel Schoemans Henricus De voornoemde leden hebben om beurt de wettelijk voorgeschreven eed afgelegd : Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen Van deze eedaflegging werd telkens een afzonderlijke akte opgemaakt, welke door mezelf en het lid werden ondertekend, waarna de verschijnende partij werd aangesteld verklaard in de hoedanigheid van werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn. De beëdigde personen voldoen aan al de vereisten van verkiesbaarheid en bevinden zich niet in één van de gevallen van onverenigbaarheid voorzien artikel 9 van de OCMW-wet. 003 Verkiezing op basis van een voordrachtsakte van de voorzitter gewijzigd bij decreet van 7 juli 2006, en inzonderheid op artikel 25. Gelet op de voordrachtakte, tijdig ingediend door 7 verkozen raadsleden namelijk Reynders Marc, Noels Brenda, Schepens Michel, Seys Roger, Van Thielen Marleen, Pernet Godelieve, De Block Rita, waarbij raadslid Reynders Marc wordt voorgedragen als voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn. Overwegende dat de voordrachtakte door de helft van de raadsleden werd ondertekend; dat de voordrachtakte eveneens werd ondertekend door 3 van de 3 raadsleden die verkozen werden door de gemeenteraad en die voorkwamen op dezelfde voordrachtakte, vermeld in artikel 11, 1 van de hoger vermelde wet, namelijk de raadsleden Reynders Marc, Noels Brenda, Schepens Michel.

3 Overwegende dat de ingediende akte voldoet aan de voorwaarden van artikel 25, 1 en dus ontvankelijk is; dat Reynders Marc derhalve als voorzitter verkozen kan worden verklaard. Artikel 1: Reynders Marc wordt verkozen als voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn door aanvaarding van een ontvankelijke voordrachtakte. Artikel 2: Deze beslissing wordt binnen de twintig dagen ter kennis gebracht van de Vlaamse Regering en 004 Aanwijzing van de plaatsvervangende voorzitter gewijzigd bij decreet van 7 juli 2006, en inzonderheid artikel 25, 4. Gelet op de schriftelijke aanwijzing door voorzitter Reynders Marc van het raadslid Schepens Michel om in de gevallen bedoeld in artikel 25, 4 van de hoger vermelde wet, hemzelf te vervangen als voorzitter. Overwegende dat de raad voor maatschappelijk welzijn akte dient te nemen van deze aanwijzig. BESLUIT: Enig artikel: De raad voor maatschappelijk welzijn neemt akte van de aanwijzing van Schepens Michel door de voorzitter-titularis Reynders Marc, om hem te vervangen in de gevallen die voorzien zijn in artikel 25, 4 van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, zoals gewijzigd bij decreet van 7 juli Verkiezing van de leden van het vast bureau Overwegende dat de raad voor maatschappelijk welzijn bestaat uit 9 leden; dat het vast bureau derhalve bestaat uit 3 leden met inbegrip van de voorzitter; dat er dus 2 leden voor het vast bureau te verkiezen zijn. Gelet op de mondelinge kandidaatstelling ter zitting van Noels Brenda en Seys Roger. Gelet op de geheime stemming, waaraan alle 9 leden deelnemen en waarvoor ieder lid één stembiljet ontvangt. Overwegende dat in de stembus 9 stembiljetten werden gevonden; dat de stemopneming de volgende uitslag geeft : Noels Brenda 5 stemmen Seys Roger 4 stemmen Blanco of ongeldige 0 stemmen Overwegende dat de raadsleden Noels Brenda en Seys Roger de meeste stemmen behaalden en dus verkozen zijn als lid van het vast bureau. Overwegende dat het vast bureau na de verkiezing en met inbegrip van de voorzitter bestaat uit leden van verschillend geslacht; dat het vast bureau dus rechtsgeldig is samengesteld overeenkomstig aan de bepalingen van artikel 27, 3bis. Artikel 1: De beëdigde en geïnstalleerde leden, Noels Brenda en Seys Roger, worden gekozen tot lid van het vast bureau.

4 Artikel 2: Deze beslissing wordt binnen de twintig dagen ter kennis gebracht van de Vlaamse Regering en 006 Oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst Overwegende dat de uitgebreidheid van de maatschappelijke dienstverlening binnen ons OCMW noopt tot een taak- en bevoegdheidsverdeling tussen de organen; dat er voor het aansturen van de activiteiten van de sociale dienst nood is aan een bijzonder comité dat belast wordt met de opvolging van sociale dossiers en het nemen van maatregelen om de werking van die dienst te optimaliseren; dat daartoe een bijzonder comité voor de sociale dienst wordt opgericht. Overwegende dat de samenstelling van het bijzonder comité voor de sociale dienst moet worden bepaald door de raad; dat het aangewezen is omwille van de behandelde materie om het aantal deelnemers niet te beperken tot het wettelijke minimum, maar om te kiezen voor een ruimer draagvlak; dat daarom gekozen wordt voor 4 leden met inbegrip van de voorzitter. Overwegende dat de bevoegdheden van het bijzonder comité voor de sociale dienst zullen worden bepaald een afzonderlijke beslissing. Gelet op de mondelinge stemming met de volgende uitslag : - Voor de oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst met 4 leden : Pernet Godelieve, Van Thielen Marleen, De Block Rita, Noels Brenda, Reynders Marc, Seys Roger, Verherstraeten Yvo, Schepens Michel, Schoemans Henricus. - -Tegen de oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst met 4 leden : -- Overwegende dat de volstrekte meerderheid van de leden zich derhalve uitspreekt voor de oprichting van een bijzonder comité voor de sociale dienst met 4 leden. BESLUIT: Artikel 1: Er wordt een bijzonder comité voor de sociale dienst opgericht dat zal bestaan uit 4 leden met inbegrip van de voorzitter. Artikel 2: De bevoegdheden van het bijzonder comité voor de sociale dienst zullen worden bepaald in een afzonderlijke beslissing. Artikel 3: Dit besluit wordt opgenomen op de lijst zoals bedoeld in artikel 111, 1 van de OCMW-wet. 007 Verkiezing van de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst Gelet op de beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn van heden waarbij beslist werd om een bijzonder comité voor de sociale dienst op te richten met 4 leden met inbegrip van de voorzitter. Overwegende dat er dus 3 leden voor het bijzonder comité voor de sociale dienst te verkiezen zijn. Gelet op de mondelinge kandidaatstelling ter zitting van Schepens Michel, Pernet Godelieve en Van Thielen Marleen. Gelet op de geheime stemming, waaraan alle 9 leden deelnemen en waarvoor ieder lid één stembiljet ontvangt. Overwegende dat in de stembus, na de stemming, 9 stembiljetten werden gevonden; dat de stemopneming de volgende uitslag geeft : Schepens Michel 4 stemmen

5 Pernet Godelieve 3 stemmen Van Thielen Marleen 2 stemmen Blanco of ongeldige 0 stemmen Artikel 1: De beëdigde en geïnstalleerde leden, Schepens Michel, Pernet Godelieve en Van Thielen Marleen, worden verkozen tot lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Artikel 2: Deze beslissing wordt binnen de twintig dagen ter kennis gebracht van de Vlaamse Regering en 008 Oprichting van een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten Overwegende dat bij beslissing van heden een bijzonder comité voor rusthuis, serviceflats en buitendiensten werd opgericht. Overwegende dat de uitgebreidheid van de maatschappelijke dienstverlening binnen ons OCMW noopt tot een taak- en bevoegdheidsverdeling tussen de organen; dat er voor het aansturen van de activiteiten van het rusthuis, serviceflats en buitendiensten nood is aan een bijzonder comité dat belast wordt met de opvolging van dossiers en het nemen van maatregelen om de werking van die dienst te optimaliseren; dat daartoe een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten wordt opgericht. Overwegende dat de samenstelling van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten moet worden bepaald door de raad; dat het aangewezen is omwille van de behandelde materie om het aantal deelnemers niet te beperken tot het wettelijke minimum, maar om te kiezen voor een ruimer draagvlak; dat daarom gekozen wordt voor 3 leden met inbegrip van de voorzitter. Overwegende dat de bevoegdheden van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten zullen worden bepaald een afzonderlijke beslissing. Gelet op de mondelinge stemming met de volgende uitslag : - Voor de oprichting van een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten met 3 leden : Pernet Godelieve, Van Thielen Marleen, De Block Rita, Noels Brenda, Reynders Marc, Seys Roger, Verherstraeten Yvo, Schepens Michel, Schoemans Henricus. - -Tegen de oprichting van een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten met 3 leden : -- Overwegende dat de volstrekte meerderheid van de leden zich derhalve uitspreekt voor de oprichting van een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten met 3 leden. BESLUIT: Artikel 1: Er wordt een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten opgericht dat zal bestaan uit 3 leden met inbegrip van de voorzitter. Artikel 2: De bevoegdheden van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten zullen worden bepaald in een afzonderlijke beslissing. Artikel 3: Dit besluit wordt opgenomen op de lijst zoals bedoeld in artikel 111, 1 van de OCMW-wet. 009 Verkiezing van de leden van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten

6 Gelet op de beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn van heden waarbij beslist werd om een bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten op te richten met 3 leden met inbegrip van de voorzitter. Overwegende dat er dus 2 leden voor het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten te verkiezen zijn. Gelet op de mondelinge kandidaatstelling ter zitting van De Block Rita en Schepens Michel. Gelet op de geheime stemming, waaraan alle 9 leden deelnemen en waarvoor ieder lid één stembiljet ontvangt. Overwegende dat in de stembus, na de stemming, 9 stembiljetten werden gevonden; dat de stemopneming de volgende uitslag geeft : De Block Rita 5 stemmen Schepens Michel 4 stemmen Blanco of ongeldige 0 stemmen Artikel 1: De beëdigde en geïnstalleerde leden, De Block Rita en Schepens Michel, worden verkozen tot lid van het bijzonder comité rusthuis, serviceflats en buitendiensten. Artikel 2: Deze beslissing wordt binnen de twintig dagen ter kennis gebracht van de Vlaamse Regering en 010 Verkiezing van de OCMW-raadsleden die deel uitmaken van de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn in het overlegcomité met de gemeente Gelet op de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de OCMW's en inzonderheid op het initiële artikel 26, 2 zoals dat artikel bestond voor de wijziging van de wet door het decreet 7 juli Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 2 januari 2007 waarbij de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn niet in het college werd opgenomen zoals mogelijk werd gemaakt door artikel 312 van het Gemeentedecreet. Overwegende dat derhalve het artikel 26 2 van de wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van kracht blijft. Overwegende dat de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn en de delegatie van de gemeenteraad elk 3 leden tellen. Overwegende dat de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn van rechtswege lid is van de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn en dat er dus moet worden overgegaan tot de aanwijzing van 2 leden. Gelet op de mondelinge kandidaatstelling ter zitting van Seys Roger en Schepens Michel. Overwegende dat de stemming gebeurt volgens de bepalingen van artikel 33 3 van de organieke wet en er dus zoveel stemmingen zullen plaatshebben als er te begeven functies zijn. Gelet op de eerste stemronde van de geheime stemming voor het eerste mandaat waarbij er 9 stemgerechtigden zijn die ieder één stembrief ontvangen hebben. Overwegende dat er uit de stembus 9 stembrieven werden genomen; dat er geen blanco of ongeldige stembiljetten zijn; dat de stemopneming de volgende uitslag geeft : Schepens Michel 9 stemmen Overwegende dat Schepens Michel de volstrekte meerderheid der stemmen heeft bekomen. Gelet op de eerste stemronde van de geheime stemming voor het tweede mandaat waarbij er 9 stemgerechtigden zijn die ieder één stembrief ontvangen hebben.

7 Overwegende dat er uit de stembus 9 stembrieven werden genomen; dat er geen blanco of ongeldige stembiljetten zijn; dat de stemopneming de volgende uitslag geeft : Seys Roger 9 stemmen Overwegende dat Seys Roger de volstrekte meerderheid der stemmen heeft bekomen. Artikel 1 : Schepens Michel en Seys Roger worden verkozen als lid van de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn in het overlegcomité gemeenteraad/ocmw. Artikel 2 : De leden van dit overlegcomité blijven in functie tot de raad voor maatschappelijk welzijn een nieuwe delegatie aanduidt. Artikel 3 : Dit besluit wordt opgenomen op de lijst zoals bedoeld in artikel 111, 1 van de OCMW-wet. Namens de raad, De secretaris, De voorzitter J. Monbailliu M. Reynders

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad Akte van mededeling betreffende de geldigverklaring van de verkiezing van werkende leden en leden opvolgers van het O.C.M.W. Provincie : West Vlaanderen O.C.M.W. Ichtegem

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Cambré Walter,

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN MAANDAG 7 JANUARI 2013. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN MAANDAG 7 JANUARI 2013. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN MAANDAG 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Gabriels Katja, Burgemeester Karel De Gucht, Voorzitter gemeenteraad Abbeel Marleen,

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter - 251 - GEMEENTERAAD ontwerp Zitting van 7 januari 2019 Aanwezig: Steven Michiels voorzitter Karin Derua burgemeester Michel Baert, Hans De Locht, Annick DeKeyser, Denis Bosny, Remi Serranne schepenen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar algemeen bel eid Zitting van 3 januari 2019 Marc Tieberghien, raadslid-voorzitter Luc Derudder, burgemeester Carine Geldhof, Jonas Van D'huynslager, Olivier De Marez, schepenen Jacques Goemaere, Marleen

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 1 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 2 januari 2007 Aanwezig :

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 Aanwezig: DAGORDE: Jean Pierre Taverniers (van punt 1. t.e.m. punt 3) - de voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester-Voorzitter - Luc Vandekerckhove, Marcel Dendauw, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Eric D'Hoop, Schepenen -

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Installatievergadering van de nieuwe raad van maandag 7 januari 2013 Tegenwoordig: dhr. Ignace Dereeper - voorzitter

Nadere informatie

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Chris Delneste, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Ann Messelier, Johan Bossuyt,

Nadere informatie

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen,

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Zitting van 02.01.2013 Aanwezig: C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Vandemaele, Persijn, Lambrecht, Vercaemer, De Smet,

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: Marc Bamps, Heidi Berx, Wendy Bollen, Jordi Boulet, Walter Callebaut,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De heer Guido Bulen tot De heer Jorn Van Helden vanaf

OPENBARE ZITTING. De heer Guido Bulen tot De heer Jorn Van Helden vanaf Proces-verbaal der raadsvergadering van maandag 7 januari 2013 Aanwezig: de heer M. Vanoevelen, voorzitter van de gemeenteraad, de heer M. Aytar, de heer G. Bulen, mevr. S. Dudek, mevr. C. Gundogdu, mevr.

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN MAANDAG 7 januari 2013

VERGADERING RAAD OCMW VAN MAANDAG 7 januari 2013 AANVANG: te 20.00 uur in de polyvalente zaal woonzorgcentrum, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: D. Wouters, voorzitter gemeenteraad en burgemeester, voorzitter van de vergadering voor de punten 1 tot

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Gemeenteraad van dinsdag 22 januari 2019. Jean-Pierre Nyns, Uittredend voorzitter van de raad Jo Roggen, Burgemeester Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Aanwezig de heer Koen Winters, Voorzitter; de heer Steven Matheï, Burgemeester; mevrouw Sigrid Cornelissen, Schepen; mevrouw Liesbeth Diliën, Schepen; de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 Openbaar Delaere Ivan, Burgemeester-voorzitter Algemeen beleid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 1. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen Regelgeving het lokaal

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 02.01.2013 Aanwezig: Jean-Pierre Taverniers, Burgemeester-Voorzitter, M. Lefevre, Filip Havet, Fred Francart, Godelieve Hardiquest, Schepenen T. Groeseneken, H. Decoster, G. Druyts, E. Janssens,

Nadere informatie

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad Verslag van 2 januari 2019 om 20.00 uur Aanwezig Verontschuldigd / Afwezig / Kathleen Ghyselinck, Voorzitter gemeenteraad Vincent Van Peteghem, Burgemeester Willem Rombaut, Kristof Agache,

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019

Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019 ^."": Meulebeke Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: Bert Verdru/ Voorzitter gemeenteraad DirkVerwilst/ Burgemeester Katrien Seys/ Danny Bossuyt, Rita De Costere/

Nadere informatie

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 52 belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 52 belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 7 januari 2019 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Leen Kerremans,

Nadere informatie

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013 - 1 - GEMEENTERAAD Zitting van 2 januari 2013 Aanwezig : Michel Baert voorzitter Karin Derua, Annick DeKeyser, Steven Michiels, Remi Serranne, Hans De Lochtschepenen Nieke Deleebeeck-Baudet, Bert Meulemans,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden.

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester An Helsen - Schepen Benny Smets

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Manu Claes: burgemeester; Kris Peetermans, Lieve Renders, Nico Bergmans, Marie Jeanne Hendrickx, Tony Vancauwenbergh, Inne Pauwels; Marleen Van

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel

OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel INSTALLATIEVERGADERING Vergadering van maandag 7 januari 2013, van 20 uur OCMWANTWERPEN Departement Bestuurszaken Secretariaat Anne Baré Robert Van Lent tel. 03 338 27 76 Rondgedeeld op: Aanwezig: M. B.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007.

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Aanwezig: Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Munten Benny, Burgemeester; Nyns Jean-Pierre, Guldentops-Allard Elke, Debehets-Schepmans Ria, Vlayen Bart, Zurinckx-Liénart

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om 20.00 uur. Locatie: Gemeentehuis De Warande (raadzaal), Bergstraat 24 te 8950 Heuvelland(Kemmel).

Nadere informatie

ZITTING VAN 02 JANUARI 2013.

ZITTING VAN 02 JANUARI 2013. ZITTING VAN 02 JANUARI 2013. Aanwezig - Sarah Vanderriest, uittredend gemeenteraadsvoorzitter, - lijst nr. 2 (N-VA) Filip Vanhevel, Kristof Vande Moortel, Dirk Gheysen, Karien Vanthuyne, Heide Boey, Nick

Nadere informatie

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING 1 Geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 - Kennisneming

Nadere informatie

Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Alain Top: Voorzitter vast bureau; ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter van de OCMW-raad; Alain Top: Voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

OPENBAAR Interne Zaken

OPENBAAR Interne Zaken Zitting van de Gemeenteraad donderdag 3 januari 2019 Aanwezigen: Leo Nicolaï, Gemeenteraadslid Sven Deckers, Burgemeester Daan De Veuster, Eline Peeters, Frans Van Looveren, Charlotte Beyers, Kris Janssens,

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie West-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN Arrondissement Diksmuide VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente 8650 HOUTHULST Zitting van 02 januari 2019. AANWEZIG : - uittredend gemeenteraadsvoorzitter : Nico

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

De gemeenteraad dient bij de installatievergadering kennis te nemen van het besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

De gemeenteraad dient bij de installatievergadering kennis te nemen van het besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester Gerda Broeckx - Schepen An Helsen - Schepen Frank Sels

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Daniëls Carlo, De Vroe Gwenny, Fannes Marleen, Gallo Claire, Grauwels Edith,

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur verslag gemeenteraad maandag 7 januari 2019 20:00 uur aanwezig Ria Van Den Heuvel, voorzitter (vanaf punt 7) Jeroen Truyens, uittredend voorzitter Koen T'Sijen, burgemeester Els Augustinus, Dirk Crollet,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 1 2019_GR_00001 Verkiezingen - Geldigverklaring - Kennisname Aanwezig: de heer Paul Laeremans; de heer Lieven Janssens, burgemeester; mevrouw

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018.

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. Aanwezig: De heren Kompany, Burgemeester-Voorzitter, Obeid, Van Laethem, Rase, Mwen Dehing-van den Broeck, Baraka,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies,

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies, PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 25 januari 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke, voorzitter, Freddy

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03012019 1. Gemeenteraad - onderzoek geloofsbrieven verkozenen - besluit De gemeenteraad dient de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, en opvolgers

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u. De raad OPENBARE VERGADERING Dagorde 1. Geldigverklaring van de verkiezingen.

Nadere informatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Lijst publicatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Lijst publicatie Zitting van 7 januari 2019 - Gemeenteraad Lijst publicatie 1. Kennisname geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen (2.075.074) Wettelijke gronden het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 07 JANUARI 2013 AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM 20.00 UUR ZITTING VAN 07 JANUARI 2013 AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Notulen open zitting Samenstelling De heer Fons Duchateau De heer Eddy Baelemans, OCMW ondervoorzitter; de heer Chris Morel, OCMW ondervoorzitter;

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Schepenen

Nadere informatie

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 09 Zitting geopend om 0.00 uur AGENDA. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester 3. Installatie

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge.

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. . OPENBARE VERGADERING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. 1.PROCEDURE Gelet op het verzoekschrift

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 2 januari 2013 Aanwezig : Blockx Rob, voorzitter. Hendrickx Kristof, burgemeester., Hermans An, Blockx-Hermans

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013

GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013 GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013 Heden woensdag 2 januari 2013 te 20.00 uur zijn overeenkomstig

Nadere informatie

Brussel, 5 juli Mijnheer de minister-president,

Brussel, 5 juli Mijnheer de minister-president, 870 Brussel, 5 juli 2006 Mijnheer de minister-president, Wij hebben de eer U ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet tot wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN Artikel 1. De Stafhouder, de Vice-Stafhouder en de gewone leden van de Raad, worden jaarlijks in de loop van de maand juni rechtstreeks gekozen door de Algemene Vergadering van de Orde, waarvoor alle van

Nadere informatie

Raad van 25 februari 2013

Raad van 25 februari 2013 Raad van 25 februari 2013 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P.,

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 1 Aanwezig: Dieter De Mets, voorzitter GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 Verontschuldigd: / Denis Dierick, burgemeester Hugo Leroy, Karel Hubau, Paul Carion, Nadine De Stercke, Dirk Martens, Jef

Nadere informatie

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd.

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé - P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht I. Mertens - E. Coppens - L. Dieleman - van De Vijver F. Dierinck C. Francis - R. Van Megroot S. Poppe J. Vandamme

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 Aanwezig D. Sioen: Burgemeester; E. D'Hellem, F. Bryon, F. Deleu, J. Jonckheere, J. Demonie, J. Leleu, Johan Tally, K. Meersseman, L. Blondeel, M. Verstraete,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 30 JANUARI 2007

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 30 JANUARI 2007 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 30 JANUARI 2007 Aanwezig: Marc Reynders - voorzitter Sonja Surkyn - afgevaardigde schepen Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels, Mouche De

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie