Voor een verkeersveiligere Albertwijk. Maart 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor een verkeersveiligere Albertwijk. Maart 2018"

Transcriptie

1 Voor een verkeersveiligere Albertwijk Maart 2018

2 Inhoudstafel 1. Problemen 2. Oplossingen 3. Volgende stappen 4. Bijlagen

3 1. Problemen De Albertwijk was voor de aanvang van de werken en de uitvoering van de nieuwe plannen een rustige wijk (kleine hoeveelheid klachten en ongevallen). De weinige zwarte punten (Oppemstraat, HHC, pendelaarsparking) hadden perfect in samenspraak met de bewoners kunnen aangepakt worden. De op tafel liggende plannen riskeren de residentiële Albertwijk om te vormen tot een zone met toegenome doorgaand verkeer waar de veiligheid van zwakke weggebruiker sterk in het gedrang komt. De beslissingen hierrond blijken achteraf genomen te zijn op basis van weinig of ontbrekende gegevens (impactstudie). Men schijnt vergeten te zijn dat de Tervurenlaan een secundaire weg is van het type 3 (vooral aandacht voor fiets & openbaar vervoer / doorstroming van autoverkeer lager belang). De situatie tijdens de werken illustreert de ontwrichtende werking van de omleiding van het verkeer langs wijkwegen (domino-effect).

4 1a. Problemen Albertlaan De afwezigheid van verkeerslichten op de Albertlaan ter hoogte van het kruispunt met Tervurenlaan is een aangekondigde ramp op het vlak van de verkeersveiligheid. Dit geldt ook voor het vooropgestelde scenario van enkel uitrijdend verkeer (beslissing enkel mogelijk via computer simulatie cfr hoofdstuk 4 rapport Buur). Het Beleidsplan van Tervuren selecteert zowel Oppemstraat als Albertlaan als lokale wegen type 3 (wegen die enkel plaatselijk verkeer dienen te verwerken en geen interlokaal verkeer tussen gemeenten). Dit betekent dat er maatregelen worden genomen om het interlokaal verkeer langs andere routes af te wikkelen. De huidige opstelling toont dat het verkeer dat in het verleden de wijk via de Albertlaan oostwaarts buiten reed naar de Oppemstraat door de enkelrichting gedwongen wordt om langs wijkwegen naar de kleine Tervurenlaan te rijden (meer risico op conflicten met fietsers, zeker tijdens schoolspitsuren) In de voorgestelde plannen, gelet op het toegangsverbod oostwaarts, ter hoogte van de Vrijwilligerslaan, zal al het verkeer van de ontsloten Hoogvorstwijk (ten noorden van de Albertlaan), het oostelijk deel van Albertlaan moeten vervoegen via de Jan Van Ruusbroeclaan, en vervolgens Jan Van Boendalelaan en verplicht worden doorheen de wijk om te rijden wat extra verkeerskilometers zal veroorzaken en extra onveiligheid (dominoeffect). Verkeer dat in het verleden vanaf Tervurenlaan langs de Albertlaan de wijk binnen reed, wordt door de enkelrichting gedwongen om of langs Oppemstraat of via (kleine) Hoogvorstweg de wijk binnen te rijden. Hierdoor krijgen beide straten nog meer verkeer te verwerken (domino-effect). Afwezigheid vervoersplan HHC

5 1b. Problemen Oppemstraat De mobiliteitsproblemen zijn er reeds lang en vragen om een structurele oplossing. De verhuis van het recyclagepark en WEB vormt hier een sleutelstuk en is onder de directe controle van de Gemeente. Er zijn over de jaren heen weinig of geen maatregelen genomen om de overdreven snelheid in te perken. De huidige dubbelzinnige éénrichting (uitzondering voor De Lijn) creëert ambiguë situatie verbetert de veiligheid niet. De (geplande) invoering van enkelrichting aan het einde van de Albertlaan dwingt meer verkeer om de Oppemstraat te nemen (domino-effect). Het droogleggen van de buurtwinkel (Carrefour Express) valt ook te betreuren in deze context (buurtwinkels remmen de verplaatsingen met de auto).

6 1c. Problemen andere straten De kleinere straten van de Albertwijk lenen zich niet tot bijkomend verkeer. Dit wordt vandaag al erkend in het geval van de Hertogenweg en de Liskensstraat. De kleine Hoogvorstweg kan bijvoorbeeld niet fungeren als volwaardige toegang tot de Albertwijk (formeel een lokale weg type 3 niet bedoeld voor doorgaand / interlokaal verkeer). De volle doorlopende middenlijn op Brusselsesteenweg ter hoogte van Hoogvorstweg houdt in dat niet linksaf mag worden geslagen maar dit wordt tegengesproken door recente communicatie van de Gemeente. De huidige tijdelijke éénrichting van de Oppemstraat & de Albertlaan dwingt het (zwaar) verkeer doorheen een groene woonwijk en woonparkgebied (extra gereden kilometers / meer verkeer en meer conflicten met fietsers zeker tijdens schoolspitsuren).

7 2. Oplossingen Wij vragen een doordacht en onderbouwd mobiliteitsplan (op basis van overleg tussen Tervuren en Wezembeek-Oppem en cijfers) met inspraak van de bewoners en andere belanghebbenden (HHC, Wokra, enz.) (focus op lokaal wijkverkeer / weren van sluip- & zwaar verkeer). Wij vragen het behoud van de tweerichtingen in zowel de Albertlaan en de Oppemstraat. Elke andere combinatie houdt een verlegging van de problemen van de ene straat naar (een) andere(n). Wij denken dat dit mogelijk is met behoud van het AWV plan zoals het voorligt, mits enkele aanpassinggen en met maatregelen om de mobiliteit/verkeersveiligheid in de Oppemstraat en rond HHC te verbeteren Overdreven snelheid moet aangepakt worden door effectieve (liefst blijvende, vaste) maatregelen en controles (afradend effect, cfr. Baron d Huartlaan). Het grondig aanpakken van de parkingnood om en rond het HHC en voor de toevoer aan de tram 44 en de bus 830 naar Zaventem (P&R aan de terminal tram 44 is ontoereikend, wildparkeren aan het kruispunt Astrid/Albert, in de kleine Tervurenlaan en aan zuidelijk uiteinde Albertlaan).

8 2a. Oplossingen Albertlaan Wij stellen een prioritaire proefopstelling voor aan het kruispunt van Albertlaan met Tervurenlaan met dubbelrichting in de Albertlaan en Oppemstraat (voorstel ondersteund door Wezembeek-Oppem. Dit vereist enkel een afronding van de draaicirkel en aanpassing bochtstraal (reeds gebeurt tijdens de werken aan het kruispunt Brusselsesteenweg vanuit het dorp). Er kan gewerkt worden Intelligente verkeerslichten (IVRI) en een aangepaste lichtinstelling (variabel afhankelijk het tijdstip van de dag). Wij zijn ook vragende partij voor een vervroeging van de invoegstrook op de Tervurenlaan tot aan de Albertlaan om de vlottere en veiligere toegang toe te laten voor uitrijdend verkeer van de Albertlaan naar de Brusselsesteenweg. Wij zijn voor het instellen van efficiënte en blijvende verkeerscontroles en snelheidsremmende maatregelen. Wij vragen het behoud van de kasseien om het landelijk karakter van de Albertlaan te benadrukken. De stijgende schoolpopulatie van het HHC moet een aandachtspunt blijven en vereist een degelijk schoolvervoersplan. De veiligheid en de gezondheid zijn hierin primordiaal. Hiervoor stellen wij het statuut van Schoolstraat voor, het verstandig gebruik van vaste obstakels (bvb bloembakken), de verlegging van de Kiss & Ride naar het recyclage park evenals het voorzien van voldoende parking voor schoolpersoneel op eigen bodem. De toegang behouden voor zwakke weggebruikers via het woonerfgebied (Hertogenweg en Liskensstraat) en het invoeren van haaietanden op de Albertaan voor zwakke weggebruikers komende van de Liskensstraat. Om de Albertlaan gepast in te richten stellen wij wegmarkering voor parkeerplaatsen op de openbare weg (om wild parkeren te verhinderen), Wij stellen voor een Zebrapad te voorzien bij de oversteek van het voetpad ten noorden van de Albertlaan op grondgebied Wezembeek-Oppem naar de overkant naar het binnenkort aangelegde voetpad op Tervuurs grondgebied (wij juichen deze aanleg toe).

9 2b. Oplossingen Oppemstraat Wij stellen voor om de Oppemstraat dubbelrichting te laten en structurele maatregelen in te voeren om de verkeersveiligheid drastisch te verbeteren (cfr. Normentabel). De Oppemstraat moet een woonstraat kunnen worden met aandacht voor de zwakke weggebuiker. Wij willen snelheidsremmende maatregelen (vb. poorteffect voorzien, vooral aan de noordkant (kruispunt met Albertlaan) en het invoeren van geschrankt parkeren (afwisselend links en rechts van de rijweg) om onder andere te voorkomen dat het verkeer dat vanaf de Astridlaan komt daar te snel - bergaf rijdt. Andere snelheidsremmende maatregelen (bloembakken, Berlijnse kussens, vertragingsbermen,...) en het instellen van efficiënte en blijvende verkeerscontroles moeten in deze context bekeken worden. Wij vragen bindende afspraken rond de verhuis recyclagepark + WEB en de vermindering van het (zwaar) verkeer wat dit met zich mee zal brengen evenals inspraak van de buurtbewoners over de toekomstige affectatie van de beschikbaar gekomen oppervlaktes.(dat bv. gebruikt zou kunnen worden voor de K&R HHC,...mits begeleiding naar de school, van hieruit). Wij zijn voor het organiseren van buurtparking (bewonerskaart) en een blauwe zone evenals het vermijden van het gebruik van de Oppemstraat als lange termijn parking voor de luchthavenbusgebruikers of gebruikers van de tram.

10 2c. Oplossingen andere straten Voor de andere straten in de wijk moeten oplossingen bedacht en toegepast worden die rekening houden met hun aard. Dit zijn veelal locale wegen type 3 waar enkel bestemmingsverkeer thuis hoort. De oplossing die toegepast is in de Hertogenweg kan hier als voorbeeld dienen. Dit is een goed voorbeeld van waar veiligheid en de zwakke weggebuikers optimaal aan hun trekken komen. Oplossingen elders die meer doorgaand (niet lokaal) verkeer veroorzaken in deze straten zijn zeker te vermijden. Specifieke gevaarlijke kruispunten (eg. Vrijwilligerslaan / Henry Vande Veldelaan / kleine Tervurenlaan) moeten geval per geval aangepakt worden.

11 3. Volgende stappen Wij vragen dat de Gemeente snel en ter goeder trouw werk maakt van oplossingen die de verkeersleefbaarheid en -veligheid van de wijk bevorderen en dit in oprechte samenspraak (cfr. overlegplatform, begeleidingscommissie) met de bewoners van de wijk (en in nauw overleg met Wezembeek-Oppem). Hierbij moet gekeken worden naar de hoeveelheid en snelheid van het verkeer, en de gevolgen daarvan: geluidshinder en de veiligheid van de weg. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de ruimtevoor de zwakkere weggebruikers (inclusief schoolkinderen). Wij vragen dat de voorstellen geformuleerd in dit document ernstig bekeken worden en dat er een inhoudelijke reactie op volgt (met een concrete commitment). Indien met proefopstellingen wordt gewerkt, moet er een duidelijke beginsituatie vastgesteld worden (nulmeting), succescriteria moeten afgesproken worden, de metingen moeten betekenisvol en betrouwbaar zijn en de situatie moet representatief zijn (bvb. niet tijdens de zomermaanden). Wij vragen dat er het snelst gereageerd wordt op de voorstellen rond het kruispunt Albertlaan/Tervurenlaan en de Oppemstraat omdat deze snel werk vereisen en omdat zij zo bepalend zijn voor de verkeersveiligheid in de wijk.

12 4. Bijlagen a. Plan van de wijk (huidige toestand) b. Plan van de werken (Kruispunt Tervurenlaan / Albertlaan)

13 4a. Plan van de wijk (huidige toestand)

14 4b. Plan van de werken

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Voorstel van Samen.be voor de mobiliteitsraad Oktober 2013 Locatie: Liersesteenweg Voorstel verkeersveiligheid Verkeersveiligheid binnen onze gemeente was een belangrijk

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne

Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne. Infoavond Kuurne Heraanleg R8 Kortrijk-Kuurne Infoavond 27-01-2010 Kuurne Inhoudstafel Situering Waarom werken? => huidige knelpunten Doelstellingen project Fasering van de werken uitleg fase per fase Overige projecten

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Smalle straat, parking aan beide kanten moeilijke doorgang Veel schade aan auto s door doorgaand verkeer (vrachtwagens ) Weinig plaats voor fietsers,

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR!

EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR! EEN VERKEERSVEILIG BOOM DAAR GAAN WIJ VOOR! 10 puntenplan voor meer verkeersveiligheid én een veilig schoolbegin JONGCD&V BOOM ZET VERKEERSVEILIGHEID IN DE KIJKER! Elk dag sterven 2 mensen in het verkeer.

Nadere informatie

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Joris Willems PCVO Handel - Hogeschool voor Verkeerskunde Diepenbeek (www.pcvohandel.be) DEEL 4 GEINTEGREERDE AANPAK VAN VERKEERS- EN MOBILITEITSPROBLEMEN

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015)

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015) Advies milieuraad 16 november 2015 MINA-RAAD Secretariaat: Dorp 1, 9830 St.-Martens-Latem tel. 09/282 17 46 fax. 09/282 17 31 e-mail: jana.verlinde@sint-martens-latem.be advies ontwerp mobiliteitsplan

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid

Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid Dossier mobiliteit luchtkwaliteitverkeersveiligheid -leefbaarheid Zone Kop Geldenaaksebaan - Philipspark omgeving SKLO/Parkschool Contactpersoon Stefan Hooghe February 2019 Inleiding geschiedenisschets

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

De werf van de eeuw in Achterbroek

De werf van de eeuw in Achterbroek De werf van de eeuw in Achterbroek Infobrochure over de werken Hallo, Het is zover: vanaf februari 2019 pakken we het kruispunt van Achterbroek en de Roosendaalsebaan aan. Eindelijk, zegt u terecht op

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: consulent openbaar domein. Mike Rincheval 60 bewoners

Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: consulent openbaar domein. Mike Rincheval 60 bewoners Verslag Titel verslag: Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: Donderdag 2 mei 2013 Plaats vergadering: Taverne De Schorren, Graspolderlaan 32 1. Aanwezigen Naam Aanwezig Tom De Boeck

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken Zuidelijke stationsomgeving GSP Mobiliteitsstudie - stand van zaken AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied C 2 3 AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied

Nadere informatie

Een kruispunt. is geen jungle

Een kruispunt. is geen jungle Een kruispunt is geen jungle Bebouwde kommen bevatten allerhande kruispunten waar verschillende types weggebruikers elkaar ontmoeten. Door de drukte en de verscheidenheid van het verkeer is het gevaar

Nadere informatie

Veilig naar links via keerbewegingen

Veilig naar links via keerbewegingen Veilig naar links via keerbewegingen Na de heraanleg van de sesteenweg (N8) is het niet meer mogelijk om linksaf te slaan. Daarom zijn er drie keerpunten voorzien waar het verkeer veilig kan keren. Dankzij

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Inventarisatielijst verkeer

Inventarisatielijst verkeer Veiligheidsmanagement Systeem Inventarisatielijst verkeer Met deze inventarisatielijst op basis van scenario's inventariseert u alle risico s die het verkeer met zich meebrengt als het gaat om de speelplek.

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht

Veilige en leefbare dorpskern. Doortocht N9 Kwatrecht Doortocht N9 Kwatrecht De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station van Kwatrecht en het kruispunt met de Zuidlaan (N417) en de Oosterzelesteenweg (N42) start op 14 oktober 2013. Het

Nadere informatie

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom!

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom! Infomoment herinrichting N8 Melden Welkom! Verloop van de avond Uitgangspunten project Verloop project tot nu (PCV) Bedenkingen/vragen Nieuw voorstel Volgende stappen Uitgangspunten Uitgangspunten Oversteken

Nadere informatie

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R

Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Hoogwaardig Openbaar Vervoer Inloopavond 16 mei 2017 Gemeentehuis Leek Maatregelen 1/2: Aansluiting A7 en P&R Betreft: Reactienota bij het schetsontwerp (6 maart 2017) Inleiding In 2015 hebben de raad

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Joris Willems Hogeschool voor Verkeerskunde 1. 2. 3. 4. 5. INHOUD 1. Recap stapsgewijze aanpak 2. De 3 E s 3. Voorbeelden 3 E s 4. Geïntegreerde

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden.

Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden. Evaluatie Tervurenlaan (N3) ter hoogte van de kruispunten Oppemstraat, Albertlaan en Brusselsesteenweg na de aanleg van de vrijliggende fietspaden. AANZET. Het gemeentebestuur van Tervuren vraagt een politionele

Nadere informatie

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept 17-02-2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding Ι situering KLEINE STEENWEG BIST SCHOLEN

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling:

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling: Verslag evaluatie proefopstelling BEV Astridstraat Locatie: Noorderlicht Administratief Centrum Sanitary Datum: 13 februari 2018 Aanvang: 20 uur Einde: 21u30 Aanwezigen: ca. 32 bewoners Historiek: het

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen ! Persnota 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen Flitscontroles in de zone 30 I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid!is!één!van!de!topprioriteiten!van!de!stadsco/! alitie.!elk!verkeersslachtoffer!is!er!één!teveel.!de!stadscoalitie!is!er!

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 Focus voor 2016 BRADERIE SCHENKEL (BERMWEG) GREX OPMERKINGEN EN SUGGESTIES Tijdens de Braderie Schenkel op zaterdag 27 augustus 2016 was

Nadere informatie

Heraanleg. Herentalsebaan

Heraanleg. Herentalsebaan Heraanleg Herentalsebaan Inhoud Situering en analyse Situering Aanleiding Ambitie Mobiliteitsvoorwaarden Inspraak Concept Inleiding Ι aanleiding slechte staat van het wegdek inrichting is slecht aangepast

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Herinrichting Haacht-Station

Herinrichting Haacht-Station Herinrichting Haacht-Station Gemeenteraad januari 2019» Haacht-Station: een (te) lange geschiedenis Initiatiefnemers» Gemeente Boortmeerbeek (coördinatie)» Gemeente Haacht» Vlaams gewest > AWV: subsidie

Nadere informatie

Madou: van plein naar esplanade. Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan

Madou: van plein naar esplanade. Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan Madou: van plein naar esplanade Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan Voorgeschiedenis Juni 2015: tijdelijke inrichting Leuvensesteenweg: bussen/taxi s/leveringen

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

plaatsen voor wagens

plaatsen voor wagens Parkeerbeheer en tarieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Parkeren in Brussel 1.154.000 bewoners 510.000 privé-voertuigen +/- 77.000 bestelwagens +/- 200.000 binnenkomend verkeer 290.000 plaatsen

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Centrumring. Bergen op Zoom. Maatregelpakket. 16 april 2018

Centrumring. Bergen op Zoom. Maatregelpakket. 16 april 2018 Centrumring Bergen op Zoom Maatregelpakket 16 april 2018 2 Agenda 1. Opening en mededelingen 19:30u 2. Korte terugblik 1e bijeenkomst en afgelopen periode 19:35u 3. Resultaten enquête buurtbewoners Eddie

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

1.229 inspraakreacties goed beeld van plus- en minpunten en mogelijke oplossingspistes. Werk externe verkeerskundige

1.229 inspraakreacties goed beeld van plus- en minpunten en mogelijke oplossingspistes. Werk externe verkeerskundige MELLE MAAKT WERK VAN MEER VERKEERS- VEILIGHEID EN EEN VLOTTE MOBILITEIT Vijf speerpunten in het nieuw mobiliteitsplan van Melle 1. Afbouw van de verkeersonveiligheid 2. Verbeteren verkeersleefbaarheid

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Deze brochure frist je kennis op van deze op het eerste gezicht vanzelfsprekende, maar o zo noodzakelijke regels. Een kruispunt is immers geen jungle!

Deze brochure frist je kennis op van deze op het eerste gezicht vanzelfsprekende, maar o zo noodzakelijke regels. Een kruispunt is immers geen jungle! Een k is geeruispunt n jung le Bebouwde kommen bevatten allerhande kruispunten waar verschillende types weggebruikers elkaar ontmoeten. Door de drukte en de verscheidenheid van het verkeer is het gevaar

Nadere informatie

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat.

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat. Situering projectzone Opglabbeek Socialestraat N76 Torenlaan Lucien Londotstraat Opglabbekerzavel Cockerillplaats De Macarstraat Marcel Habetslaan Oud Kolenspoor Arbeidsstraat Genk centrum Project in een

Nadere informatie

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 SPREEKRECHT Brede School Visio-Oost, A.Klomp Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 Namens een aantal betrokken en bezorgde bewoners van de Van Steenhuijslaan, het Jan Hondongpark

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

Mobiliteitstoer. Samenvatting. 16 juni 2014

Mobiliteitstoer. Samenvatting. 16 juni 2014 Mobiliteitstoer 16 juni 2014 Een groep bewoners had een fietstochtje uitgestippeld langs een aantal mobiliteitsknelpunten in de wijk. Op maandagavond 16 juni ging schepen Filip Watteeuw samen met een 20-tal

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie