JAARPLAN. Wandelen helpt je vooruit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARPLAN. Wandelen helpt je vooruit"

Transcriptie

1 JAARPLAN Wandelen helpt je vooruit

2 KWBN missie, visie en kernwaarden KWBN gelooft dat wandelen onmisbaar is in een vitale samenleving. Door zijn laagdrempeligheid en veelzijdigheid is wandelen geschikt voor iedereen. KWBN maakt zich sterk voor een gezonde en actieve leefstijl. Visie Als wandelknooppunt verbindt KWBN iedereen die iets met wandelen wil ondernemen. Zo draagt KWBN als autoriteit actief bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. Kernwaarden Ondernemend Vooroplopend en innovatief Kansen benuttend Verbindend Service verlenend Slagvaardig Duurzaam In transitie KWBN is volop in transitie. We leggen het fundament voor KWBN als dé wandelorganisatie van Nederland. Een spin in het web, met positie en een stevige relatie met alle organisaties die voor het wandelen van belang zijn. Bij de transitie gaat het ook om het vinden van een nieuwe balans tussen de wortels van de ledenorganisatie en de wandelconsument anno nu en verder. KWBN is de belangenorganisatie, de ledenorganisatie en het serviceen verbindingskantoor voor alles wat met wandelen te maken heeft. Als innovator, als verbindende, alliantievormende netwerkorganisatie hoeft KWBN niet alles zelf in huis te hebben of zelf te ontwikkelen. Wij zijn veel meer de aanjager, facilitator en verbinder voor de wandelaars, de wandelaanbieders en stakeholders. Om dit te realiseren, maar bovenal blijvend te organiseren, maken we ook een transitie door in verdienen. Nieuwe verdienmodellen, nieuwe producten en afzetmarkten zijn daarbij steeds belangrijker wordende levensaders. Richting toekomst Het jaarplan 2018 kent wat betreft richting en doelstellingen veel gelijkenissen met de editie Er is echter één belangrijk verschil. In het afgelopen jaar hebben wij een nieuwe merkstrategie ontwikkeld. Voor ieder van onze merken hebben wij positionering en identiteit bepaald. Deze nieuwe merkstructuur was leidend voor de keuzes die wij voor 2018 hebben gemaakt. Per merk zijn nieuwe en bestaande productmarktcombinaties gekoppeld aan de doelstellingen van KWBN. Ook hebben wij deze structuur vertaald naar verantwoordelijkheidsgebieden en uiteindelijk naar de organisatie. Zo ontstaat in feite een matrixgeoriënteerde organisatie. De nieuwe manier van werken gebruiken we mede om de benodigde cultuurverandering op het bureau te bewerkstelligen. In dit jaarplan maken we je op hoofdlijnen deelgenoot van onze ambities en initiatieven om de markt voor de wandelaar verder te ontginnen en het serviceniveau voor onze leden te versterken.

3 Merkstrategie In 2018 houdt KWBN het vizier onverminderd gericht op de wandelaar. Om die nog beter met de juiste producten en diensten te bedienen, lieten we in 2017 nader kwalitatief onderzoek verrichten onder de doelgroep. Hieruit blijkt dat we zes verschillende typen wandelaar kunnen definiëren, met eigen motivatie en kenmerken: De ontdekker De gezelligheidswandelaar De prestatiewandelaar De evenementenwandelaar De mindful wandelaar De gezondheidswandelaar We willen deze verschillende doelgroepen zo direct mogelijk aanspreken. Daarom gaan we hen in 2018 benaderen vanuit specifieke merken, elk met hun eigen identiteit. Hiertoe zijn de bestaande merken onderzocht en aangescherpt én introduceren we begin 2018 een nieuw merk. Merkkompassen De heroriëntatie en aanscherping van de merken heeft vijf merkkompassen opgeleverd. Deze kompassen zijn in 2018 leidend bij de productontwikkeling, marketing en communicatie die we binnen de merken voeren. Om de doelgroepen tot leven te brengen, ontwikkelden we persona s. Met deze concrete voorstellingen van de doelgroepen zijn we vanaf 2018 beter in staat op hun behoeften in te spelen en onze marketing en communicatie beter op hen in te richten. Voor iedere doelgroep stelden we daarnaast een customer journey vast. De reis die de klant maakt om van een dienst gebruik te gaan maken, staat in 2018 centraal. Merken KWBN: het corporate merk waarmee we onze lidorganisaties, leden, wandeltrainers en stakeholders bedienen. Bovendien het autoriteitskeurmerk dat de onderliggende merken versterkt. Daarom voeren we binnen de logo s van alle andere merken initiatief van KWBN. Beweegprogramma: gericht op de gezondheidswandelaar ontwikkelen we een nieuw merk (naam nog even geheim) en beweegprogramma dat we in januari 2018 op de markt introduceren. Wandel.nl: hét platform voor alle overige typen wandelaar. Hun motivatie en kenmerken overlappen elkaar, vandaar dat we hen benaderen met één merk. Omdat er uiteraard ook verschillen zijn, wordt er binnen het merk verder gesegmenteerd. Hierbij speelt online marketing een grote rol. Om te beginnen werken we met één merkkompas voor de doelgroepen ontdekker, gezelligheidswandelaar, evenementenwandelaar en mindful wandelaar en één verder aangescherpt kompas voor de prestatiewandelaar. Onder wandel.nl vallen ook de merken Via Vierdaagse en Vierdaagse Nijmegen. Avond4daagse: behalve op de volwassen doelgroepen wandelaars blijven we ons met het merk Avond4daagse richten op kinderen. Totaalpakket Uit het onderzoek blijkt dat wandelaars van de ene naar de andere doelgroep over kunnen stappen. Met andere woorden: de motivatie om te wandelen kan gedurende de jaren veranderen (zie ook schema op volgende pagina). Met ons totaalpakket aan merken kunnen we de wandelaar in iedere fase van dienst zijn. Aandachtspunt in 2018 is dan ook om wandelaars met een veranderende motivatie op een organische wijze naar een beter passend merk te leiden.

4 Merkstrategie Verschillende fases wandelmotivatie Wandelen is nuttig Wandelen is plezier Gezondheid Wandelen is een passie Ontdekking van jezelf / de wereld om je heen Competentie Verbondenheid met anderen Way of life Overzicht totale merkstrategie KWBN

5 Bestuur, aansturing en bedrijfsvoering Een hybride KWBN vraagt om een flexibele, klantgerichte organisatie die ook als zodanig wordt bestuurd en aangestuurd. In 2018 zullen we daartoe zowel in bestuurlijke als organisatorische zin verdere concrete stappen zetten. Hoger doel Moderne, efficiënt functionerende organisatie die i.s.m. stakeholders en partners zowel leden als markt bedient met eigentijdse producten en diensten. Toonaangevende wandelorganisatie met positie en autoriteit in Nederland. Tijdige en relevante informatievoorziening voor bureauorganisatie, vrijwilligersorganisatie, ledenorganisatie en marktorganisatie. Moderne en innovatieve automatisering over de volle breedte van de organisatie. (Financieel-)administratieve processen efficiënt ingericht en onder controle. Inkomsten en uitgaven meer in balans en richting zwarte cijfers in Prioriteiten 2018 Besturingsmodel Realiseren passend en gedragen besturingsmodel. Optimaliseren regionale uitvoeringsorganisatie. Aanpassen statuten. In de eerste helft van 2018 is draagvlak voor een nieuw besturingsmodel gerealiseerd. In 2018 is een nieuw besturingsmodel geïmplementeerd. Er is versnelling aangebracht in besluitvormingsprocessen. KWBN als autoriteit Versterken autoriteitspositie KWBN op het gebied van wandelen en gezondheid. Eind 2018 is voortgang geboekt op de dossiers gezondheid en toegankelijkheid natuurgebieden. Eind 2018 is de positie van KWBN als erkende belangenbehartiger voor de wandelaar versterkt. Organisatie en professionalisering Verdere aansluiting uitvoeringsorganisatie op de hybride organisatie en strategie. Professionalisering organisatie verder doorgevoerd. Uitvoeringsorganisatie (bureau en regio s) verder omgevormd en dichter bijeen. In kwartaal 1 is de matrixorganisatie ingericht langs de lijn van de nieuwe merkenstrategie. Projectmatig werken is ingebed in de organisatie. Verbeterslag gerealiseerd in financiële en inhoudelijke managementrapportages, waardoor we eind 2018 volledig in control zijn. In kwartaal 1 is het personeelsbeleid geactualiseerd en aangesloten op de organisatiestrategie. Vanuit Samen Sterker hebben bureau en regio s samen vormgegeven aan eenheid in beleid en uitvoering. Eind 2018 is zichtbaar dat regiobesturen de beweging hebben gemaakt van besturen naar vooral coördineren en uitvoeren. Het bureau beweegt parallel daaraan naar een rol van aansturen, ondersteunen, faciliteren en mee-uitvoeren.

6 Bestuur, aansturing en bedrijfsvoering Overzicht aantal fte s bondsbureau Afdeling Bedrijfsvoering 6,02 4,84 4,84 Directie 1,00 1,00 1,00 Marketing 3,56 5,18 6,21 Service 6,11 6,89 6,32 Eindtotaal 16,68 17,91 18,37 KWBN verandert van een procesgerichte naar een marktgerichte organisatie. De focus komt steeds meer op leden- en klantenservice en het inspelen op (veranderende) behoeften in de markt te liggen. Daarom is met name de marketingorganisatie de afgelopen jaren uitgebreid en de capaciteit op bedrijfsvoering verminderd. Informatisering en automatisering Introductie van een modern en innovatief CRM-systeem met integrale portalen voor leden, wandelaanbieders en consumenten. Ontzorgen van organisatoren door online inschrijven voor wandelevenementen via KWBN mogelijk te maken. Doorontwikkeling van kantoorautomatisering (ICT en telefonie) zodat alle medewerkers. volledig plaatsonafhankelijk kunnen werken. Introductie van self-serviceportalen voor wandelaars en aanbieders. Introductie van een laagdrempelig systeem voor lidorganisaties op het gebied van online inschrijven en betalen bij evenementen. Pilot online inschrijven en verdere uitrol voor evenementorganisatoren gereed in 1e kwartaal. Financieel Groeien naar een kostendekkende ledenorganisatie in Meer inkomsten uit de markt door vanaf 2018 eigentijdse producten en diensten aan te bieden. Financiële en operationele managementrapportage op niveau organisatie, afdeling, project/product gereed in kwartaal 1. Centralisatie financiële administratie gereed in kwartaal 1. Segmentatie organisatielidmaatschap.

7 Ledenorganisatie Realiseren van een klantgerichte organisatie die wensen en behoeften van individuele leden en lidorganisaties centraal stelt en efficiënt en effectief diensten verleent. Hoger doel Tevreden klanten: individuele leden, lidorganisaties en regio s. Uitvoeringsapparaat (regio s en bureau) werkt effectiever en efficiënter. Betaalbare/kostendekkende dienstverlening op maat aan leden. Prioriteiten 2018 Snelle deskundige dienstverlening voor en dicht bij wandelaars, lidorganisaties en andere wandelaanbieders door bureau en regio s. Intensiveren contacten. Product-, dienst- en beleidsontwikkeling meer toegesneden op signalen uit het veld. Soepele implementatie nieuwe producten zoals online inschrijven en digitaal calamiteitenplan. Kwaliteit service en dienstverlening naar hoger niveau. Beleid en producten KWBN Opleidingen herijken. Digitaal Calamiteitenplan (onderdeel Samen Sterker) Bij lidorganisaties geïntroduceerd in de eerste helft van Eind 2018 door 200 lidorganisaties gebruikt. Verdienmodel doorontwikkeld tot minimaal kostendekkend voor de jaren 2019 en verder. Verenigingsondersteuning (onderdeel Samen Sterker) Bureau en regio s starten in kwartaal 1 met uitvoeringsplan verenigingsondersteuning. Eind 2018 hebben minimaal 200 lidorganisaties KWBNbijeenkomsten bezocht: Ontmoetings- en themabijeenkomsten in elke regio. Minimaal 3 regionale kaderdagen (i.p.v. van landelijke kaderdag). Eind 2018 is het organisatiehandboek voor lidorganisaties volledig geactualiseerd. Afhandeling vragen gebeurt voor 80% door front-office (klantmanagement). Goed functionerende en gedragen kalender voor wandelevenementen (tochtcoördinatie). Tochtadvies / Kwaliteit wandelevenementen (onderdeel Samen Sterker) Bureau en regio s starten in kwartaal 1 met uitvoeringsplan tochtadvies/ kwaliteit. Mogelijkheden voor keurmerk KWBN-wandelevenementen (kwaliteitskenmerken in combinatie met deelnemerswaardering) zijn onderzocht. Eind 2018 zijn minimaal 60 tochtadviezen uitgebracht en gedocumenteerd. Opleidingen Cursussen Wandelbegeleider (200 cursisten) en Wandelinstructeur (30 cursisten) uitgevoerd. Start gemaakt met herijking totale KWBN-opleidingsbeleid, inclusief producten en verdienmodel. Nieuwe opzet voor WandelTrainers- Dag ontwikkeld (uitvoering najaar 2018 of voorjaar 2019). Bedrijfssportprogramma s op maat ontwikkeld en gerealiseerd (20K).

8 Ledenorganisatie Routes en paden Beheer, onderhoud en exploitatie van select aantal KWBNwandelpaden geregeld. Overige paden mogelijk overgedragen. Lange Afstand Paden Service en ondersteuning voor wandelaars gerealiseerd. Eind 2018 is een nieuw verdienmodel ontwikkeld. Communicatie Website KWBN geactualiseerd, waaronder mogelijkheid good practices en platformfunctie. Landelijke en regionale communicatie met lidorganisaties gestroomlijnd, inclusief vernieuwde nieuwsbriefstructuur (onderdeel Samen Sterker). Leden en lidmaatschap Behoud van leden en ledengroei door verrijking van het lidmaatschap en gerichte wervingscampagnes: Groei aantal leden naar Meer voordelen voor leden door afspraken met partners. Re-design KWBN-stand op Wedren en Meeting Point voor alle KWBNleden tijdens Vierdaagse Nijmegen. Avond4daagse Avond4daagse-organisatoren waarderen onze service en ondersteuning met een 7,5. Het nieuwe handboek Organisatie Avond4daagse is gereed. Soepel verloop logistiek en administratief proces rond bestellingen en levering van medailles. Er is een inkoopordersysteem voor voorraadbeheer geïmplementeerd.

9 Markt Realiseren van een marktgerichte organisatie die op basis van wensen en behoeften van wandelfans en wandelaanbieders zowel de meerwaarde van het lidmaatschap vergroot, als nieuwe producten en diensten ontwikkelt en aanbiedt, waarmee in bestaande en nieuwe partnerships een transitie in verdienmodellen wordt gerealiseerd. Gezondheid vormt de focus en kapstok voor deze ontwikkeling. Hoger doel Realiseren groei op alle segmenten met onze merken binnen de wandelmarkt. Aanboren van nieuwe markten, waardoor we nieuwe wandelaars aan KWBN binden. Prioriteiten 2018 Merk Wandel.nl Meer nieuwe wandelaars binden door het bieden van relevante producten en diensten en het aantrekkelijker maken van de online community. Online community uitgebouwd. Adverteermogelijkheden op wandel.nl verbeterd, met extra online inkomsten ( ). Wandelaars die geen lid willen worden, binden door introductie van klantenkaart ( ). Extra verkopen uit webaanbiedingen en webshop, in samenwerking met partners ( ). Door nieuwe activiteiten partners aanhaken op Wandel.nl ( ). Vijf edities magazine Wandel.nl gerealiseerd. Wandel.nl Evenementen Jaargids 2019 gerealiseerd. Via Vierdaagse-programma uitgevoerd voor minimaal deelnemers, die het programma waarderen met gemiddeld een 7,5. Meetingpoint voor KWBNleden en stand op Wedren gerealiseerd tijdens Vierdaagse Nijmegen. Stijging omzet uit verkoop Pluspakketten tijdens Vierdaagse Nijmegen. Product Via Vierdaagse op maat doorontwikkeld en uitgevoerd voor minimaal 1 ander wandelevenement dan de Vierdaagse Nijmegen. Gezondheidsmarkt Binden van een nieuwe doelgroep wandelaars door de introductie van een nieuw innovatief beweegprogramma. De nieuwe doelgroep benaderen we o.a. via gelicenseerde trainers. Resultaten Extra inkomsten in eerste jaar door opbrengsten uit opleiding trainers, licenties en afdracht deelnemers ( ). Extra inkomsten door nieuwe partners ( ). Merk Avond4daagse Verrijking product, stijging aantal deelnemers, organisatoren en omzet. Resultaten Meer KWBN-organisatoren door het bieden van totaalpakket incl. calamiteitenplan, online inschrijven, goede communicatie en aantrekkelijke medailles ( ). Meer deelnemers aan huidige Avond4daagsen door heldere communicatie en strategie. Nieuwe partners aanhaken op Avond4daagse ( ). Aanpassing medailleprijs (na periode van 3 jaar bevriezen).

10 Begroting 2018 Ook het verdienmodel van KWBN is volop in transitie. De nieuw ontwikkelde merkstrategie vormt hiervoor de belangrijkste kapstok. Per merk zijn nieuwe en bestaande productmarktcombinaties gekoppeld aan financiële doelstellingen. Dit resulteert voor 2018 in een verwacht operationeel verlies van Door veranderingen in het bestedingsplan van NOC*NSF nemen subsidies sneller af dan verwacht. Een transitie in verdienen wordt steeds belangrijker en moet ertoe leiden dat KWBN vanaf 2019 weer zwarte cijfers schrijft. Met de start van het nieuwe beweegprogramma voor de gezondheidsmarkt worden in 2018 de eerste inkomsten uit productontwikkeling verwacht. Daarnaast blijft KWBN onverminderd inzetten op succesvolle merken als Via Vierdaagse en Avond4daagse om meer inkomsten uit de markt te halen. De omzet uit de ledenorganisatie zal verder groeien als gevolg van de in 2016 aangenomen contributiesystematiek en specifieke groei van met name individuele leden. De grootste incidentele investeringen zijn in 2018 achter de rug. De personele organisatie is op orde en toekomstbestendig ingericht. Automatiseringsprocessen voor de ledenorganisatie zijn vernieuwd en ingericht. Er vindt een laatste investering in automatisering plaats om ook de marketingprocessen efficiënter in te richten. Om te blijven inspelen op veranderende behoeften in de markt én hier ook inkomsten uit te genereren, zijn structurele investeringen in productontwikkeling noodzakelijk. Focus ligt hierbij voor 2018 op de recreatiemarkt. Om het serviceniveau organisatiebreed te verhogen, blijven we in 2018 investeren in relevante producten en diensten voor aangesloten organisaties, als onderdeel van het project Samen Sterker.

11 Begroting Begroting KWBN ( *1.000) Resultaat (Forecast Begroting Begroting ) BATEN SUBSIDIES BATEN LEDENORGANISATIE Contributies (individuele leden) Afdrachten (verenigingsleden) Organisatiebijdrage Verkoop producten/diensten Projectsubsidies BATEN MARKT Wandel.nl Beweegprogramma (Wandelfit 2.0) Via Vierdaagse Avond4daagse Opleidingen technisch/wandeltrainers BATEN TOTAAL LASTEN LEDENORGANISATIE Individuele leden Verenigingsleden Organisatielidmaatschap LASTEN MARKT Wandel.nl Beweegprogramma (Wandelfit 2.0) Via Vierdaagse Avond4daagse Opleidingen technisch/wandeltrainers LASTEN ORGANISATIE Bestuur en directie Huisvesting Automatisering Kantoormiddelen Accountant en advies Algemeen (o.a. juridisch, contributies) LASTEN PERSONEEL LASTEN AFSCHRIJVINGEN LASTEN TOTAAL RESULTAAT OPERATIONEEL

12 Colofon KWBN Jaarplan 2018 Nijmegen, 25 oktober 2017 Auteurs: Paul Sanders Erna van t Westeinde Gijs Janssen Roel de Krijger Fotografie: Kirsten den Boef Joris Voeten Sharon Willems Vormgeving: Diep Arnhem

JAARPLAN. #Elke stap telt

JAARPLAN. #Elke stap telt JAARPLAN #Elke stap telt KWBN missie, visie en kernwaarden KWBN gelooft dat wandelen onmisbaar is in een vitale samenleving. Door zijn laagdrempeligheid en veelzijdigheid is wandelen geschikt voor iedereen.

Nadere informatie

JAARPLAN. Wandelen brengt je verder

JAARPLAN. Wandelen brengt je verder JAARPLAN Wandelen brengt je verder Over KWBN en belangrijke strategische ontwikkelingen Visie en missie Wandelen draagt bij aan een gezonde, actieve leefstijl en is daarom onmisbaar in een vitale samenleving.

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst KWBN PUBLIEKSVERSLAG 2017 Missie Klaar voor de toekomst KWBN wil zoveel mogelijk mensen in Nederland aan het wandelen krijgen én houden. Dit vanuit de overtuiging dat wandelen iedereen vooruit helpt, dat

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Jaarplan Keuzes hebben consequenties.

Jaarplan Keuzes hebben consequenties. Keuzes hebben consequenties Voorwoord KEUZES HEBBEN CONSEQUENTIES Vanuit het meerjarenbeleidsplan 2017 e.v. vloeien de jaarplannen voort. Voor u ligt het jaarplan 2017. Er zijn keuzes gemaakt waar de Judo

Nadere informatie

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Speerpunten 2019 Jaarplan en begroting 2019 KNHB Bondsbureau: dat zijn wij! Strategie 2020 Strategie 2020 vertrekpunt. Voor de 4 thema

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Regio West

Jaarplan 2017 Regio West Jaarplan 2017 Regio West Voorwoord Nadat ik in de Algemene Ledenvergadering van 21 mei 2016 werd gekozen als regiovoorzitter zijn wij als bestuur of liever regiovertegenwoordigers met vernieuwde energie

Nadere informatie

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN NTFU JAARPLAN 2015 BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS MARKTPOSITIE BELANGENBEHARTIGING VOORWAARDEN STERKE BONDSORGANISATIE INNOVATIEF HANDELEN NAAMSBEKENDHEID

Nadere informatie

Unieke sponsorpropositie bedrijfsleven. Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten

Unieke sponsorpropositie bedrijfsleven. Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten Unieke sponsorpropositie voor bedrijfsleven Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten Egmond wandelmarathon Landelijk Wandelprogramma: 1.000 unieke evenementen,

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

waar hedendaagse organisaties en SJI niet aan kunnen ontkomen. Een status quo zal nooit bereikt worden.

waar hedendaagse organisaties en SJI niet aan kunnen ontkomen. Een status quo zal nooit bereikt worden. Missie Stichting Jeugdinterventies (SJI) wil probleemgedrag bij jongeren voorkomen of verminderen, zodat zij goed kunnen functioneren thuis, op school, op hun werk en in hun vrije tijd. Zij doet dit ondermeer

Nadere informatie

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Profiel Manager Bibliotheken 20 maart 2015 Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

IVN. Vereniging voor natuur- en milieueducatie Stuurgroep Strategie

IVN. Vereniging voor natuur- en milieueducatie Stuurgroep Strategie IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie Stuurgroep Strategie Doe-plan 2002+ IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie Stuurgroep Strategie Doel IVN IVN streeft naar meer natuur van een betere

Nadere informatie

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR

JAARPLAN 2018 STRUCTUUR JAARPLAN 2018 JAARPLAN 2018 STRUCTUUR De ambities die de NTFU zichzelf heeft gesteld in het meerjarenbeleidplan 2017/2020 vormen de basis voor het Jaarplan 2018. We beschreven in het meerjarenplan 5 aandachtsgebieden

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2016-2019 1. Inleiding Voor u ligt het strategisch plan 2016-2019. In het strategisch plan 2016-2019 wil Dress for Success Amsterdam (DfS A) u meenemen in de strategie en de keuzes die

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC VOC Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) is het opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche en

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

MijnGemeenteDichtbij. Wij dragen bij aan goed leven en werken in de gemeenten Boxtel & Sint-Michielsgestel. Informatie-avond 13 december 2016

MijnGemeenteDichtbij. Wij dragen bij aan goed leven en werken in de gemeenten Boxtel & Sint-Michielsgestel. Informatie-avond 13 december 2016 MijnGemeenteDichtbij Wij dragen bij aan goed leven en werken in de gemeenten Boxtel & Sint-Michielsgestel Informatie-avond 13 december 2016 Programma vanavond Visie en ambities gemeenten verwoord in het

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services Slimmer, Slanker, Sneller Management Services? Herman van der Meulen Directeur Directie Management Services Agenda Het COA en Management Services waar hebben we het over Organisatieschets COA Organisatieschets

Nadere informatie

Van droom naar nieuwe start. Beleidsplan Dream4Kids

Van droom naar nieuwe start. Beleidsplan Dream4Kids Van droom naar nieuwe start Beleidsplan Dream4Kids 2016-2020 definitieve versie 5 april 2016 1 Inleiding Dit beleidsplan omschrijft waar Dream4Kids nu staat en waar het de komende jaren naar toe wil gaan,

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

turning data into profit knowhowmarketing

turning data into profit knowhowmarketing turning data into profit knowhowmarketing Kennis over de markt, de klant, de concurrent en de effectiviteit van marketing wordt steeds belangrijker. Succesvolle bedrijven gebruiken deze kennis om snel

Nadere informatie

OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING. 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen

OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING. 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN 2016 TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTS PUNTEN Amerpoort heeft twee jaar geleden

Nadere informatie

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden Informatie en organisatie Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden De organisatie moet meer nadruk op efficiency dan op nieuwe uitdagingen leggen De

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Bouwen aan een gezamenlijke toekomst, de ODBN verandert

Jaarverslag 2015. Bouwen aan een gezamenlijke toekomst, de ODBN verandert Jaarverslag 2015 Bouwen aan een gezamenlijke toekomst, de ODBN verandert Voorwoord Hierbij bied ik u het jaarverslag 2015 aan. Een jaar waarin de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) aanzienlijk is doorontwikkeld

Nadere informatie

Bantopa Terreinverkenning

Bantopa Terreinverkenning Bantopa Terreinverkenning Het verwerven en uitwerken van gezamenlijke inzichten Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking

Nadere informatie

Webinar ALV 27 mei 2019

Webinar ALV 27 mei 2019 Webinar ALV 27 mei 2019 Ter voorbereiding op ALV van 16 juni 2019 Stuur je vragen naar: webinar@handbal.nl WELKOM! Klaas Toes (Bestuurslid, NHV) Agenda ALV Korte terugblik afgelopen seizoen NHV Seizoenplan

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Vrienden 2016

Jaarplan Stichting Vrienden 2016 Jaarplan Stichting Vrienden 2016 1. Prioriteiten 2016 2. Wat gaan we doen? 3. Focusthema s 2016 4. Doelstellingen 2016 1. Prioriteit 2016 Intensiveren en uitbreiden samenwerking met externe en interne

Nadere informatie

BIJ12. Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016)

BIJ12. Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016) BIJ12 Meerjarenagenda 2015-2018 & Jaarplan 2015 Versie 0.6 (10 juli 2016) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Opzet gecombineerde Meerjarenagenda & Jaarplan Pagina 2 Thema s 2.1 Natuurinformatie

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur VNO-NCW Midden

Functieprofiel Directeur VNO-NCW Midden Functieprofiel Directeur VNO-NCW Midden VNO-NCW Midden Directeur VNO-NCW Midden is dé ondernemersorganisatie van Midden-Nederland en heeft een duidelijk doel: een optimaal ondernemingsklimaat in Flevoland,

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Customer relationship management

Customer relationship management Customer relationship management Overheid versus bedrijfsleven Dr. Marije L. Teerling 2 CRM versus CiRM Customer relationship management (Schellong, 2008) Holistisch management concept Mogelijk gemaakt

Nadere informatie

Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere

Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere Marktkansen in wonen en zorg Experimenteerprogramma Provinciale Parels Wonen en Zorg Ceel Elemans Sector Banker Public Sector ING 1 1. De veranderingen 2

Nadere informatie

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren Werkplaatsen Sociaal Domein Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren www.werkplaatsensociaaldomein.nl Verbinden en versterken De transitie en vooral de daaruit voortvloeiende transformaties

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD 2014-2018 Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 MOTIVATIE DEN HAAG BESTE BINNENSTAD (IN 250 WOORDEN) Den Haag werkt al vijftien jaar met hart

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Van Regiobestuur naar Verenigingsondersteuning

Nieuwsbrief Van Regiobestuur naar Verenigingsondersteuning Nieuwsbrief 1-2019 Van Regiobestuur naar Verenigingsondersteuning In de Nieuwsbrief 4-2018 hebben wie jullie geïnformeerd over de situatie na het opheffen van het Regiobestuur in Limburg. We hebben toen

Nadere informatie

Rendementsverbetering voor Bol Adviseurs - Ondernemers en medewerkers uitdagen om te groeien Intelly - Het digitale hart van uw onderneming

Rendementsverbetering voor Bol Adviseurs - Ondernemers en medewerkers uitdagen om te groeien Intelly - Het digitale hart van uw onderneming Rendementsverbetering voor 2017 Bol Adviseurs - Ondernemers en medewerkers uitdagen om te groeien Intelly - Het digitale hart van uw onderneming 7 december 2016 Programma 1. Introductie Bol Adviseurs en

Nadere informatie

Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland

Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland Hoofdlijnen van het beleidsplan Stichting Save the Children Nederland 1 Inhoud Identiteit van de organisatie Naam, contactgegevens en registraties Doelstelling Visie Missie Waarden Theorie van verandering

Nadere informatie

Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken. Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie

Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken. Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie Thema: Coöperatief gedrag intrinsiek maken Coöperatievernieuwing Commissarisconferentie Agenda 1 Opening en context coöperatievernieuwing [Rob de Fluiter] - 15 min 2 Inleiding thema [Janine Vos] - 30 min

Nadere informatie

Professionaliseren inkoopfunctie. Een praktijkvoorbeeld

Professionaliseren inkoopfunctie. Een praktijkvoorbeeld Professionaliseren inkoopfunctie Een praktijkvoorbeeld Even voorstellen Hans de Krijger Interim inkoopadviseur Ruime inkoopervaring Inrichten inkoopfunctie 18 jaar werkzaam in publieke sector Nu werkzaam

Nadere informatie

OVERLEG Er is geen Regiobestuur meer en dus ook geen Regio/Algemene Ledenvergaderingen.

OVERLEG Er is geen Regiobestuur meer en dus ook geen Regio/Algemene Ledenvergaderingen. Nieuwsbrief 4-2018 VAN REGIOBESTUUR naar VERENIGINGSONDER- STEUNING In deze Nieuwsbrief willen wij je informeren over de situatie na het opheffen van het Regiobestuur in Limburg. We doen dit vóór de regiovergadering

Nadere informatie

WERKBELEVING IN DE VERZEKERINGSBRANCHE

WERKBELEVING IN DE VERZEKERINGSBRANCHE whitepaper WERKBELEVING IN DE VERZEKERINGSBRANCHE ontwikkelen zich steeds meer van traditionele organisaties tot ICT bedrijven. Deze veranderingen hebben hun weerslag op de werkbeleving. Om helder voor

Nadere informatie

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle Ontdek je wereld Koersplan 2019-2023 THUIS IN DE WERELD Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle 013-530 25 48 info@edu-ley.nl www.edu-ley.nl Betekenis geven aan ambities Missie: Waar staan onze scholen voor? Edu-Ley

Nadere informatie

Strategische zelfanalyse

Strategische zelfanalyse Strategische zelfanalyse Vol vertrouwen de WMO tegemoet Wat betekent de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor uw organisatie? Hoe houdt u goed rekening met de modernisering van de AWBZ?

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Toonaangevend in Belastingen

Toonaangevend in Belastingen Toonaangevend in Belastingen Missie Wij heffen en innen belastingen en geven uitvoering aan de wet WOZ voor lokale overheden, tegen zo laag mogelijke kosten. Visie Lococensus-Tricijn: Toonaangevend in

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

Strategisch Plan Dress for Success Leiden

Strategisch Plan Dress for Success Leiden Strategisch Plan 2018-2020 Dress for Success Leiden Inhoudsopgave Inleiding 1 1. Missie, ambitie en ambitie 2 2. Drijfveren van onze vrijwilligers 3 3. Quotes van onze klanten 4 Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT

JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT Agendapunt 8 JAARPLAN 2016 EEN ZICHTBAAR FUNDAMENT Implementatie meerjarenbeleidsplan 2014-2016 Bouwen aan de toekomst van onze sport Vizier op de toekomst, focus op het fundament Augustus 2015 Agendapunt

Nadere informatie

Van mens tot mens met hart en hoofd

Van mens tot mens met hart en hoofd Van mens tot mens met hart en hoofd Strategisch Plan SWZ 2016-2020 Bestemd voor medewerkers en belanghebbenden van SWZ Aan een afgedrukte versie kunnen geen rechten worden ontleend. De enige geldige versie

Nadere informatie

SOM= Effectief en plezierig werken

SOM= Effectief en plezierig werken SOM= Effectief en plezierig werken 1 VRAGEN AAN U: Wordt in uw organisatie de werkplek effectief gebruikt? Zitten de collega s met een glimlach achter hun bureau? Vindt er bij u veel samenwerking tussen

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe kansen voor de FAMO

Op zoek naar nieuwe kansen voor de FAMO Op zoek naar nieuwe kansen voor de FAMO September 2013 Aanleiding In de afgelopen jaren heeft het bestuur zich in een steeds terugkerende discussie gebogen over het voortbestaan van de FAMO. Hierbij speelden

Nadere informatie

Toelichting begroting 2017

Toelichting begroting 2017 Koninklijk Nederlands Watersport Verbond Een leven lang zorgeloos watersporten Toelichting begroting 2017 Toelichting 2016 Het begrote resultaat van 2016 was vastgesteld op negatief 104.130,-. Het definitieve

Nadere informatie

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020 De NBF is er voor alle bowlers Jaarplan 2020 Jaarplan 2020 2 De ambities die we als bestuur en bureaumedewerkers in 2018 met elkaar beschreven hebben en die terugkomen in het jaarverslag 2018 en in dit

Nadere informatie

Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie

Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie Stand van Zaken Doorontwikkeling Interne Organisatie Huisartsopleiding Leiden Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde PROF. DR. A.W.M. KRAMER 16 MAART 2016 DOCUMENTBEHEER Organisatie: Afdeling: Adres:

Nadere informatie

Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016

Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Voorwoord... 2 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling bestuur... 2 3. Vergaderdata 2016 en belangrijkste besluiten... 3 4. Belangrijke

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging

PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER 2017 ORGANISATIEPERSPECTIEF MJBP 2017-2020 EEN SAMENWERKINGS- EN RESULTAATGERICHTE VERENIGINGSSTRUCTUUR Lidmaatschap is geen automatisme meer

Nadere informatie

Notitie. Datum: 28 november 2016 Onderwerp: Begroting PCOB 2017

Notitie. Datum: 28 november 2016 Onderwerp: Begroting PCOB 2017 Notitie Datum: 28 november 2016 Onderwerp: Begroting PCOB 2017 Inleiding Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor onze vereniging. De verenigingen PCOB en Unie KBO zullen zich vanuit één gemeenschappelijk

Nadere informatie

Concept Jaarplan 2016

Concept Jaarplan 2016 Concept Jaarplan 2016 Korte update traject bereiken en binden watersporters Wapenfeiten 2015 Jaarplan 2016 Korte update traject Bereiken en binden watersporters ALV Watersportverbond Nov 2015 1 AANLEIDING

Nadere informatie

Algemene Vergadering KNHB. 22 november 2017

Algemene Vergadering KNHB. 22 november 2017 Algemene Vergadering KNHB 22 november 2017 Agendapunten 1. Opening 2. Notulen Algemene Vergadering 16 juni 2017 3. Jaarplan 2018 4. Benoeming Financiële Commissie 5. Rondvraag 6. Sluiting 1. Opening Nationaal

Nadere informatie

ServicePortaal DJI. Alle producten en diensten op één adres https://serviceportaal.dji.minjus.nl

ServicePortaal DJI. Alle producten en diensten op één adres https://serviceportaal.dji.minjus.nl ServicePortaal DJI Alle producten en diensten op één adres https://serviceportaal.dji.minjus.nl 2 Eén ServicePortaal DJI Van werkplekfaciliteiten tot opleidingen, van managementrapportage tot vervoersaanvragen.

Nadere informatie

Rapport opvolging bevindingen burgervisitatiecommissie 14ini03177

Rapport opvolging bevindingen burgervisitatiecommissie 14ini03177 Rapport opvolging bevindingen burgervisitatiecommissie 14ini03177 Inleiding De burgervisitatiecommissie heeft haar bevindingen gedeeld over hoe wij onze visie over onze veranderende rol van de gemeente

Nadere informatie

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Ben jij onze nieuwe resultaatgerichte people Manager? Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Rijnbrink Groep (circa 200 medewerkers) adviseert en

Nadere informatie

Startnotitie ontwikkeling visie 2017+

Startnotitie ontwikkeling visie 2017+ Startnotitie ontwikkeling visie 2017+ Eind 2016 loopt de huidige beleidsperiode af. Hoe nu verder? Het bestuur doet een voorstel voor het beleid na 2016 Agendapunt 8.2 BV 26 nov. 2016 27 1. Aanleiding

Nadere informatie

Self service. 360 o Klantbeeld. Door én met klanten. Grip op markten. Antwoord op dynamiek. Adoptability

Self service. 360 o Klantbeeld. Door én met klanten. Grip op markten. Antwoord op dynamiek. Adoptability Self service 360 o Klantbeeld Door én met klanten Antwoord op dynamiek Adoptability Grip op markten De front office betaalt en de front office bepaalt door Chris Ras, Michel Peters en Roel Corzaan De groei

Nadere informatie

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE

HEAD OF OPERATIONS. Operations #VACATURE Operations #VACATURE HEAD OF OPERATIONS Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er ruim 12 miljoen verwijzingen via het onafhankelijke platform plaats. Door resultaten

Nadere informatie

Hart voor ondernemers

Hart voor ondernemers nieuwe verbinding merkboek Hart voor waarom een merkboek? Een merk gaat leven als het geleefd wordt, door de werk. Daar waar de buitenwereld het merk tegen komt op de touchpoints daar leeft het èn wordt

Nadere informatie

SWH laat zich leiden door een heldere visie en een duidelijke strategie. Beiden worden in het visiedocument gepresenteerd.

SWH laat zich leiden door een heldere visie en een duidelijke strategie. Beiden worden in het visiedocument gepresenteerd. Visiedocument Welzijn 2017-2020 Stichting Welzijn Hattem: Dichtbij en in de buurt De missie en visie van Stichting Welzijn Hattem Stichting Welzijn Hattem (SWH) wil de zelfredzaamheid van de inwoners vergroten

Nadere informatie

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde

Procesmanagement. Organisatieadvies. Opleiding en training. Informatiemanagement. Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Organisatieadvies Uw organisatie efficiënter ingericht en uw beleid op orde Procesmanagement Uw bedrijfsprocessen inzichtelijk, efficiënt en onder regie Opleiding en training Praktijkgerichte en actuele

Nadere informatie

Innovatie in Eersel. Eersel onderweg naar Niet alleen de bestemming, maar ook de reis. Raadsinformatieavond 6 september 2016

Innovatie in Eersel. Eersel onderweg naar Niet alleen de bestemming, maar ook de reis. Raadsinformatieavond 6 september 2016 Innovatie in Eersel Eersel onderweg naar 2030 Niet alleen de bestemming, maar ook de reis. Raadsinformatieavond 6 september 2016 Programma Het begrip Innovatie Eerselse innovatiestrategie Strategie in

Nadere informatie

Managementsamenvatting

Managementsamenvatting De titel van het Strategisch Meerjarenbeleidsplan is een citaat afkomstig van een leerling van de stagegroep 1a van het Praktijkcollege Tilburg. Het citaat geeft het droombeeld van de leerling weer op

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

DEMO en Financiële dienstverlening

DEMO en Financiële dienstverlening DEMO en Financiële dienstverlening Richard Schoones 28-9-2012 1 Wie ben ik? Ruim 30 jaar actief binnen Financiële dienstverlening Ondernemer Als zelfstandig intermediair & gevolmachtigde Directie van Lanschot

Nadere informatie

Bantopa Kennismaken met Samenwerken

Bantopa Kennismaken met Samenwerken Bantopa Kennismaken met Samenwerken Vernieuwen door Samenwerken Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking met andere bedrijven

Nadere informatie

Hoofdlijnen bedrijfsplan

Hoofdlijnen bedrijfsplan Hoofdlijnen bedrijfsplan Inhoudsopgave bedrijfsplan 1. Missie en doelstellingen 2. Strategie 3. Doelgroepen 4. Diensten 5. Modellen 6. Organisatie 7. Rendement 8. Implementatie 1 Missie & doelstellingen

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de 3 grote locaties (Lauwershof, Oudtburgh en Zuyder Waert) in de implementatie van de strategie

Nadere informatie

Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit.

Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit. Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief Verbeteren kan alleen van binnenuit. Onze visie, missie en strategie Visie: dat er in alle organisaties een

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma 16/17. 3 november 2016

Ontwikkelprogramma 16/17. 3 november 2016 Ontwikkelprogramma 16/17 3 november 2016 1 Inhoud Naar een professioneel en zichtbaar Procesmodel Organisatiemodel Programma Status: concept 2 Ontwikkelprogramma Naar een professioneel en zichtbaar 3 Procesmodel

Nadere informatie

Kaartspel EVC als strategische keuze

Kaartspel EVC als strategische keuze Kaartspel EVC als strategische keuze Doel van het kaartspel: Inzicht krijgen in waar je als EVC-aanbieder naar toe wilt gaan en hoe je perspectief voor de toekomst ontwikkelt. Ga je wel of niet door met

Nadere informatie

Portfolio Manager Hosted Desktop

Portfolio Manager Hosted Desktop Portfolio Manager Hosted Desktop Over IS Group IS (internedservices) Group is de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT en Cloud solutions. Opgericht in 1996 en door fusies en overnames gegroeid

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

voor veiligheid & zelfredzaamheid Evenement & Veiligheid

voor veiligheid & zelfredzaamheid Evenement & Veiligheid voor veiligheid & zelfredzaamheid Evenement & Veiligheid Openbare Orde en Veiligheid bij grootschalige publieksevenementen: Octaaf Advies helpt! Sinds de rellen bij Hoek van Holland in 2009, waarbij een

Nadere informatie