JAARPLAN. #Elke stap telt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARPLAN. #Elke stap telt"

Transcriptie

1 JAARPLAN #Elke stap telt

2 KWBN missie, visie en kernwaarden KWBN gelooft dat wandelen onmisbaar is in een vitale samenleving. Door zijn laagdrempeligheid en veelzijdigheid is wandelen geschikt voor iedereen. KWBN maakt zich sterk voor een gezonde en actieve leefstijl. Visie Als wandelknooppunt verbindt KWBN iedereen die iets met wandelen wil ondernemen. Zo draagt KWBN als autoriteit actief bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. Kernwaarden Ondernemend Vooroplopend en innovatief Kansen benuttend Verbindend Service verlenend Slagvaardig Duurzaam In transitie KWBN is in transitie. De kern van deze transitie is een fundament leggen voor KWBN als dé wandelorganisatie van Nederland. Dat betekent voor de organisatie een spin in het web zijn, met positie en een stevige relatie met alle voor het wandelen van belang zijnde organisaties. Het gaat ook om het vinden van een nieuwe balans tussen de wortels van de ledenorganisatie(s) en de wandelconsument anno 2017 (e.v.). KWBN is daarbij de belangenorganisatie, de ledenorganisatie en het service- of verbindingskantoor voor alles wat met wandelen te maken heeft. Daarbij hoeft KWBN, als verbindende, alliantievormende netwerkorganisatie niet alles zelf in huis te hebben of zelf te ontwikkelen, maar is zij veel meer de aanjager, facilitator en verbinder voor de wandelaar, de wandelaanbieders en stakeholders. Om dit te realiseren, maar bovenal blijvend te organiseren, is ook een transitie in verdienen nodig. Met andere woorden: voor continuïteit van KWBN zijn nieuwe verdienmodellen nodig. Wandelagenda 2020 Het KWBN Meerjarenbeleid is vastgesteld in de ledenraad van november Dit jaarplan 2017 is daarvan een doorvertaling, mede aangescherpt door de uitkomsten van de transitieopdracht van het bestuur. We hebben gekozen voor een toegankelijke presentatie van het jaarplan op hoofdlijnen. Dit jaarplan en de jaarplannen van de zes KWBN-regio s zijn ook te vinden op het KWBN-extranet en kwbn.nl. KWBN is in transitie. De kern van deze transitie is een fundament leggen voor KWBN als dé wandelorganisatie van Nederland.

3 Bestuur en aansturing KWBN zit midden in een transitie die vraagt om een lean en mean en vooral een flexibele, klantgerichte serviceorganisatie die ook als zodanig wordt bestuurd en aangestuurd. Vertrekpunt daarbij is één bestuur en directie na bestuurlijke fusie met Wandelnet. Hoger doel Modern gestructureerde en toekomstbestendige hybride organisatie die - in samenwerking met relevante stakeholders en partners - zowel leden als markt bedient met eigentijdse producten en diensten. Realiseren van de toonaangevende wandelorganisatie met positie en autoriteit in Nederland. Prioriteiten 2017 Bestuurlijke fusie Wandelnet Realiseren sterke, complementaire, gezamenlijke autoriteit voor wandelend Nederland met positie in de richting van wandelaars, wandelaanbieders en stakeholders in het publieke en private domein. Besluitvorming in het eerste kwartaal over de bestuurlijke fusie tussen KWBN en Wandelnet. Het onderliggende organisatieen businessplan voor 2017 is geïmplementeerd. Besturingsmodel Realiseren best passende besturingsmodel voor fusieorganisatie KWBN/Wandelnet Er is een nieuw besturingsmodel ontwikkeld en vastgesteld; hierin zijn positie, niveau, reikwijdte, invloed en zeggenschap meegenomen. De KWBN-organisatie is doorgelicht op basis van opgestelde competentieprofielen. Werving en selectie nieuw bestuur heeft voor de zomer plaatsgevonden. Ledenraad en uitvoeringsorganisatie zijn verder doorontwikkeld op het niveau van taken, verantwoordelijkheden, kennis, competenties en vaardigheden. Huis op orde Realiseren van toekomstbestendig medewerkersbestand met competente medewerkers. Fris, flexibel, service verlenend, ondernemend en vernieuwend op alle niveaus van bondsbureau én vrijwilligersorganisatie. Start realisatie bestendigde uitvoeringsorganisatie i.s.m. Wandelnet. Werving en selectie nieuwe directeur begin 2017 gestart; in 1e helft 2017 aangesteld. Het raamwerk voor de toekomstige gezamenlijke werkorganisatie KWBN/Wandelnet staat. Meerjarig cultuur- en opleidingsplan KWBN/ Wandelnet ontwikkeld en gestart. In de eerste helft van 2017 is er een besluit genomen over toekomstige huisvesting. Routeplan automatisering. Vierdaagse Bewerkstelligen dat KWBN en Vierdaagse (weer) dichter bij elkaar komen en elkaar wederzijds benutten als vliegwiel voor verdere ontwikkeling van het wandelen en de eigen organisaties. Er is een meerjaren samenwerkingsagenda opgesteld. Bestuurlijk en uitvoerend is er sprake van een versterkte band en samenwerking.

4 Klantenservice Realiseren van een klantgerichte organisatie die wensen en behoeften van wandelaar en wandelaanbieder centraal stelt en efficiënt en effectief diensten verleent. Hoger doel Tevreden klanten: wandelaars, wandelaanbieders en regio s. Kwaliteit dienstverlening (on- en offline) verder op orde. Prioriteiten 2017 Service Snelle on- en offline dienstverlening voor en dicht bij alle klantgroepen door bureau en regio s. Breed inzicht in tevredenheid en behoeften klanten. Product- en dienstenontwikkeling meer toegesneden op signalen uit het veld. Kwaliteit dienstverlening door KWBN-medewerkers naar hoger niveau. : Wandelaars en wandelaanbieders waarderen KWBN Klantmanagement met minimaal een 7. Regio s waarderen KWBN Klantmanagement met minimaal een 7,5. 5 voorstellen voor verbetering bestaande en/of ontwikkeling nieuwe producten en diensten. 2 onderzoeken naar klanttevredenheid en behoeften ledenorganisatie. Online servicedesk t.b.v. leden en lidorganisaties is operationeel. 6 regiojaarplannen volgens plan uitgevoerd. Focus op service dichtbij de leden, verbinden van lokale/ regionale netwerken, uitvoering landelijke programma s en inzet beklemde vermogens. Programma s / Projecten Groei realiseren binnen succesvolle bestaande programma s/projecten (Avondvierdaagse, Via Vierdaagse, wandel.nl, Wandelacademie). Innovatie door (ver)nieuw(d)e projecten te realiseren en bij te dragen aan productontwikkeling. Wandelaanbieders versterken met behulp van kennis, informatie, inspiratie en opleiding. Avond4daagse van 558 naar 583 locaties; deelnemers van naar ; inkomsten medailles +13,5% wandelaars waarderen het Via Vierdaagse-programma met minimaal een 7,5. Via Vierdaagse-programma bij 1 andere vierdaagse; 1 pilot met digitale begeleiding voor wandelaars. Onderzoek naar innovatiemogelijkheden Jaargids gereed; innovatie mogelijk in gang gezet. Landelijke Kaderdag i.s.m. Wandelnet met minimaal 300 deelnemers; klantwaardering 7,5. Landelijke Wandeltrainersdag met minimaal 400 deelnemers; klantwaardering 7,5. 10 opleidingen WB-1 (120 deelnemers), nieuwe vervolgscholing WB-1 (50 deelnemers) en 2 opleidingen AWI-2 en 3 georganiseerd (20 deelnemers). Minimaal 1 landelijke en 5 regionale wandelchallenges i.s.m. een externe partner ter voorbereiding op een wandelevenement. Minimaal 2 ontmoetings- en/ of themabijeenkomsten voor lidorganisaties in elke regio. Minimaal 50 tochtadviezen bij lidorganisaties gerealiseerd; klantwaardering 7,5. Medewerkers (professionals en vrijwilligers) Meer eenheid in beleid en meer gezamenlijke uitvoering realiseren. Benodigde competenties en vaardigheden vergroten. Adviezen project Samen Sterker, Lokaal Maatwerk geïmplementeerd Ontwikkelplan medewerkers ontwikkeld en gerealiseerd.

5 Marketing Realiseren van een marktorganisatie die op basis van wensen en behoeften van wandelfans en wandelaanbieders zowel de meerwaarde van het lidmaatschap vergroot, als nieuwe producten en diensten ontwikkelt en aanbiedt waarmee in bestaande en nieuwe partnerships een transitie in verdienmodellen wordt gerealiseerd. Gezondheid vormt de focus en kapstok voor deze ontwikkeling. Hoger doel Binding met wandelfans en aanbieders, resulterend in profielen, sales en lidmaatschappen. Centrale wandelcommunity met nieuwe verdienmodellen en rendabele producten en diensten. Partnerships voor productontwikkeling, binding met KWBN en community wandel.nl. Prioriteiten 2017 Leden Ledengroei door verrijking van het lidmaatschap en gerichte werving en behoud. Groei aantal KWBN-leden naar Realisatie uitgebreidere lidmaatschapsvoordelen via de wandelvoordeelpas. Uitvoering wervingsacties: online/ digitaal (profielen, nieuwsbrieven) en offline (evenementen/met partners). Uitvoering campagnes gericht op binding met leden. Win-back acties op afmeldingen hebben geleid tot behoud/terugkeer van KWBN-leden. Community Wandelfans inspireren via en binden aan wandel.nl. Bieden van relevante wandelcontent. Opbouwen van wandelprofielen t.b.v. productontwikkeling en partnerships. Realiseren van productverkoop. : Realisatie nietgeïdentificeerde profielen; in juli zijn dat er Realisatie geïdentificeerde profielen (nieuwsbrief). Productontwikkeling Vergroten assortiment met bestaande producten/diensten i.s.m. bestaande/nieuwe partners. Ontwikkelen van nieuwe producten en diensten i.s.m. partners. : Omzet bedraagt ,-. 2 nieuwe productintroducties medio 2017 (1 op gezondheid; 1 op evenementenmarkt). Verdubbeling van de verkoopomzet van de webshop t.o.v. die van Verkoop van actieartikelen met partners. Partnerships en advertising Bestendigen van bestaande en realiseren van nieuwe partnerships om de meerwaarde van het lidmaatschap en de ontwikkeling van producten en diensten voor wandelaars en aanbieders te versterken. Uitbouwen van de opbrengsten uit advertenties/content. Partneropbrengsten bedragen ,- Advertentieopbrengsten wandel. nl bedragen ,- (blad, nieuwsbrief en website). Bestaande partnerships op merken KWBN, wandel.nl en Via Vierdaagse zijn bestendigd en uitgebouwd. Realisatie nieuwe partnerships: 1 op Avond4daagse; 1 productintroductie op gezondheid.

6 Corporate communicatie Realiseren van een klantgerichte organisatie de zichzelf positioneert als autoriteit binnen het wandelen. Zo in- en extern ook wordt beschouwd en daarmee aantrekkelijk is voor wandelaars, wandelaanbieders, partners en de vrijwilligersorganisatie. Hoger doel Vergroten van betrokkenheid van wandelaars, wandelaanbieders en stakeholders bij KWBN en community wandel.nl. Actief positioneren van KWBN als knooppunt en autoriteit op het gebied van wandelen in Nederland. Actief positioneren van KWBN-merken bij leden, fans, consumenten, stakeholders en partners. Prioriteiten 2017 Interne communicatie Vergroten van de betrokkenheid van leden en vrijwilligers bij KWBN. Stimuleren van een gezamenlijke KWBN-cultuur. Realisatie extra investering in communicatie met KWBN-leden; meerwaarde geleverd door ontwikkeling en implementatie online servicedesk. Realisatie extra investering in communicatie met bondsfunctionarissen. Implementatie adviezen interne communicatie uit project Samen Sterker, Lokaal Maatwerk, waardoor er meer samenhang ontstaat in vorm en inhoud van middelen. Marketingcommunicatie Vergroten naamsbekendheid KWBN en submerken. Ontwikkelen en uitvoeren actieve merkstrategie. Zowel wandelaars (leden en nietleden), als overige doelgroepen zijn benaderd via verschillende merken, met elk hun eigen identiteit en uitstraling. Externe communicatie Vergroten naamsbekendheid KWBN en submerken. Meer partijen binden die een bijdrage kunnen leveren aan de KWBN-strategie en -doelstellingen. Public relations is actief ingezet als instrument om de buitenwereld te tonen wat we aan kennis, kunde en ervaring in huis hebben.

7 Bedrijfsvoering Realiseren van een stabiele en professionele ondersteuning van de bureau- en vrijwilligersorganisatie op het gebied van financiën, (leden)administratie, facilitaire dienstverlening en alle automatisering en informatiseringprocessen. Hoger doel Tijdige en relevante informatievoorziening voor zowel bureauorganisatie, ledenorganisatie als de marketingorganisatie. Moderne en innovatieve automatisering over de volle breedte van de organisatie. (Financieel) administratieve processen efficiënt ingericht en onder controle. Huishoudboekje op orde richting zwarte cijfers in Prioriteiten 2017 Informatisering en automatisering Introductie van een modern en innovatief CRM-systeem. Doorontwikkeling van kantoorautomatisering zodat alle medewerkers volledig plaatsonafhankelijk kunnen werken. Verbetering van de klantenservice als gevolg van ingerichte dashboards en workflows om wensen en behoeften van klanten in beeld te brengen en te vertalen. Introductie van informatisering via zogenaamd selfservice portaal. Een zogenaamde mijn omgeving met specifieke content en tools (online inschrijven, ledenadministratie, extranet) voor zowel consumenten en leden, als lidorganisaties en vrijwilligers. Ontsluiten van laagdrempelig systeem voor lidorganisaties op het gebied van online inschrijven en betalen bij evenementen. Rijke marketinginformatie voor productverkoop en ledenwerving; creëren van een 360 graden klantbeeld (rijke profielen van wandelaars) door databases van leden, evenementen, webshop, community met elkaar te koppelen. Aanschaf van een online telefooncentrale waarmee elke medewerker mobiel kan worden bereikt. Financieel Het realiseren van een rendabele community met betalende (sponsor) partners over meerdere jaren én inkomsten uit productverkoop. Groeien naar een kostendekkende ledenorganisatie in Succesvolle voortzetting van de programma s Avond4daagse en Via Vierdaagse. Inzet beklemd vermogen regio s om extra meerwaarde richting wandelaars en lidorganisaties te leveren. : Introductie nieuwe CRM-omgeving over de volle breedte van de organisatie. Realisatie begrotingsopzet met uren- en projectenvolgsysteem. Start rendabele productontwikkeling. Betere aansluiting cijfers en inhoudelijke activiteiten; beter zicht op investeringskansen. Extra inkomsten uit medailleverkoop Avond4daagse. Eerste inkomsten uit productverkoop door introductie twee nieuwe producten. Extra inkomsten uit partnerships en advertising door positionering van de merken KWBN en wandel.nl.

8 Begroting 2017 Het jaarplan 2017 staat volop in het teken van transitie. Deze transitie vertaalt zich ook naar de begroting, waarbij in 2017 de laatste stap wordt gezet naar financiële continuïteit en stabiliteit. In 2017 vinden diverse investeringen plaats. De belangrijkste investering is op het gebied van automatisering en informatisering om met name de marketingorganisatie en klantenservice verder te versterken. In 2017 begroot KWBN in vergelijking met 2016 nog beperkte rode cijfers (-26K). Wat betreft het verdienmodel is op het gebied van contributies in 2016 een nieuwe meerjarige contributiesystematiek ( ) aangenomen. Hierdoor wordt in 2017 een eerste stap gezet naar het aanbieden van alle lidmaat schapsvormen tegen een kostendekkend tarief in Daarnaast vormen bestaande succesvolle merken als Avond4daagse (omzet) en Via Vierdaagse (ledengroei) een tweede belangrijke pijler in het verdienmodel. De subsidieopbrengsten via NOC*NSF (Lotto) worden een steeds kleiner deel van de totale inkomsten. Om uiteindelijke een financieel gezonde organisatie te realiseren, maar bovenal blijvend te organiseren, is ook een transitie in het verdienmodel nodig. Met andere woorden: voor continuïteit zijn nieuwe inkomstenbronnen nodig. In 2017 worden deze inkomsten vooral rondom de community wandel. nl gerealiseerd middels partnerships, advertising en productverkoop. Een uitgebreidere versie van deze begroting is opgenomen in de meerjarenbegroting

9 Begroting 2017 Begroting 2016 Begroting 2017 Baten 2017 Lasten 2017 Resultaat Resultaat Personeelskosten Lasten 2017 Externe kosten Totaal Totaal Totaal Totaal Totaal Merk Wandel.nl Wandelvoordeelpas Magazine Jaargids Online community Productontwikkeling Ledenwerving Wandel.nl algemeen Klantenservice Servicedesk Opleidingen (wandelacademie) Verzekeringen Ondersteuning regio s Ondersteuning wandelaanbieders Overige projecten Klantenservice algemeen Overige merken en producten Avond4daagse Via Vierdaagse Wandelpaden KWBN corporate Kennis Onderzoek Belangenbehartiging Belangenbehartiging Algemeen functioneren Beleid en aansturing Organisatieontwikkeling Afschrijvingen Bestuur Huisvesting Automatisering Kantoor Accountant en advies Overig algemeen functioneren Financiële baten Financiële lasten

10 Colofon KWBN Jaarplan 2017 Nijmegen, 20 oktober 2016 Vormgeving: Diep Arnhem

JAARPLAN. Wandelen helpt je vooruit

JAARPLAN. Wandelen helpt je vooruit JAARPLAN Wandelen helpt je vooruit KWBN missie, visie en kernwaarden KWBN gelooft dat wandelen onmisbaar is in een vitale samenleving. Door zijn laagdrempeligheid en veelzijdigheid is wandelen geschikt

Nadere informatie

JAARPLAN. Wandelen brengt je verder

JAARPLAN. Wandelen brengt je verder JAARPLAN Wandelen brengt je verder Over KWBN en belangrijke strategische ontwikkelingen Visie en missie Wandelen draagt bij aan een gezonde, actieve leefstijl en is daarom onmisbaar in een vitale samenleving.

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Hart voor ondernemers

Hart voor ondernemers nieuwe verbinding merkboek Hart voor waarom een merkboek? Een merk gaat leven als het geleefd wordt, door de werk. Daar waar de buitenwereld het merk tegen komt op de touchpoints daar leeft het èn wordt

Nadere informatie

Jaarplan Keuzes hebben consequenties.

Jaarplan Keuzes hebben consequenties. Keuzes hebben consequenties Voorwoord KEUZES HEBBEN CONSEQUENTIES Vanuit het meerjarenbeleidsplan 2017 e.v. vloeien de jaarplannen voort. Voor u ligt het jaarplan 2017. Er zijn keuzes gemaakt waar de Judo

Nadere informatie

Strategisch Plan 2014-2017

Strategisch Plan 2014-2017 Strategisch Plan 2014-2017 Dress for Succes Leiden Inclusief jaarplan 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 1. Missie, ambitie en waarden 2 2. SWOT 3 3. Strategische koers 4 Inleiding Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Regio West

Jaarplan 2017 Regio West Jaarplan 2017 Regio West Voorwoord Nadat ik in de Algemene Ledenvergadering van 21 mei 2016 werd gekozen als regiovoorzitter zijn wij als bestuur of liever regiovertegenwoordigers met vernieuwde energie

Nadere informatie

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Profiel Manager Bibliotheken 20 maart 2015 Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU

Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU Jaarplan 2019 Wielersportbond NTFU De NTFU zet zich in voor de belangen van iedere wielersporter met oog voor de totale wielersport, verbindt en creëert de juiste randvoorwaarden zodat iedere Nederlander

Nadere informatie

Unieke sponsorpropositie bedrijfsleven. Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten

Unieke sponsorpropositie bedrijfsleven. Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten Unieke sponsorpropositie voor bedrijfsleven Bereik én beraak 600.000 wandelaars! 1.000 unieke evenementen 100.000 km genieten Egmond wandelmarathon Landelijk Wandelprogramma: 1.000 unieke evenementen,

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2016-2019 1. Inleiding Voor u ligt het strategisch plan 2016-2019. In het strategisch plan 2016-2019 wil Dress for Success Amsterdam (DfS A) u meenemen in de strategie en de keuzes die

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING. 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen

OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING. 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTSPUNTEN 2016 TUSSENEVALUATIE BUITENSTE BINNEN SAMENVATTING 1 Tussenevaluatie Buitenste Binnen OVERZICHT RESULTATEN EN AANDACHTS PUNTEN Amerpoort heeft twee jaar geleden

Nadere informatie

Voorzitter en twee Leden Bestuur. Diabetesvereniging Nederland

Voorzitter en twee Leden Bestuur. Diabetesvereniging Nederland Voorzitter en twee Leden Bestuur Diabetesvereniging Nederland Aanleiding Ambities van Diabetesvereniging Nederland (DVN) in combinatie met een steeds sneller veranderende omgeving eisen een heldere focus,

Nadere informatie

Native archetypemodel

Native archetypemodel Native archetypemodel strategie vorming voor en door gemeenten (Het archetypemodel is niet voor commercieel gebruik) Deze presentatie gaat over: Behoefte voor gemeenten om scherp te kiezen Belofte: hoe

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2016 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering ALTB Visie 2015-2018: Trots op tennissen bij Molenbeke Algemene Ledenvergadering 27-11-2015 Speerpunten 2015 Ledenwerving- en behoud Doelgroepenbeleid voor jeugd- en senioren Gezonde financiën, zowel in

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Functieprofiel Manager Corporate Communicatie TLN

Functieprofiel Manager Corporate Communicatie TLN Functieprofiel Manager Corporate Communicatie TLN TLN Manager Corporate Communicatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek. TLN verbindt

Nadere informatie

Bantopa Kennismaken met Samenwerken

Bantopa Kennismaken met Samenwerken Bantopa Kennismaken met Samenwerken Vernieuwen door Samenwerken Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking met andere bedrijven

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc.

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Profielschets Lid Raad van Bestuur KION ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Katherine Diaz Inleiding KION is de grootste kinderopvangorganisatie van Nijmegen en

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Regio Gelderland

Jaarplan 2017 Regio Gelderland Jaarplan 2017 Regio Gelderland Voorwoord Als voorzitter van de KWBN-Regio Gelderland bied ik u graag dit jaarplan aan. Het regiobestuur stelt er prijs op een jaarplan te presenteren dat dichtbij de behoefte

Nadere informatie

MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN

MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN MISSIE, VISIE EN STRATEGISCHE DOELEN Inleiding FMN is dé beroepsvereniging in het facilitaire domein. Dit document geeft weer in welk speelveld de vereniging zich bevindt en wat haar missie, visie en strategie

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC VOC Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) is het opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche en

Nadere informatie

Preview Performance Customer Interactions 2011

Preview Performance Customer Interactions 2011 Katja van Wel Senior consultant Katjavanwel@tote-m.com Preview Performance Customer Interactions 2011 12 Januari 2011, CRM Inspiration over Onderzoeken Agenda Introductie TOTE-M Customer Experience Preview

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur Profiel PerspeKtief Lid raad van bestuur Stichting PerspeKtief Lid raad van bestuur Organisatie P, PerspeKtief staat voor herstel en participatie van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, mensen

Nadere informatie

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN NTFU JAARPLAN 2015 BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS MARKTPOSITIE BELANGENBEHARTIGING VOORWAARDEN STERKE BONDSORGANISATIE INNOVATIEF HANDELEN NAAMSBEKENDHEID

Nadere informatie

TEAMLEIDER. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling.

TEAMLEIDER. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling. Welke positie neem ik in de organisatie in? (Organisatorische context)

Nadere informatie

Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere

Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere Dienstverlening verlening voor de nieuwe oudere Marktkansen in wonen en zorg Experimenteerprogramma Provinciale Parels Wonen en Zorg Ceel Elemans Sector Banker Public Sector ING 1 1. De veranderingen 2

Nadere informatie

Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland

Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland Organisatie Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken, vermissingen en calamiteiten.

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

Present Besturendag 19 november 2016

Present Besturendag 19 november 2016 Present Besturendag 19 november 2016 Afscheid van bestuursleden André Rouvoet Marco van der Graaf Erik Dannenberg Voorzitter Present Nederland Lunch en workshoprondes Workshops: 1. Mogelijkheden van de

Nadere informatie

Jaarplan 2015 NWWB. "WIJ" zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!!

Jaarplan 2015 NWWB. WIJ zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!! Jaarplan 2015 NWWB Voorwoord Na het signaleren op de extra algemene ledenvergadering van 9 september j.l., bied ik u, vanuit een min of meer" tegendraadse" houding, namens het interim bestuur van de NWWB

Nadere informatie

Meerjarenplan. PEP Den Haag Versie: d.d

Meerjarenplan. PEP Den Haag Versie: d.d Meerjarenplan 2018 2020 PEP Den Haag Versie: d.d. 21-9-2017 Inleiding De wereld is altijd in beweging en de toekomst laat zich niet voorspellen, dus waarop baseer je een meerjarenplan? Verschillende ontwikkelingen

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Beleidsplan Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) Positionering en profilering 2016-2018

Beleidsplan Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) Positionering en profilering 2016-2018 Beleidsplan Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) Positionering en profilering 2016-2018 Juni 2013 Pagina 2 Inhoudsopgave 1 Introduction... 3 1.1 Veranderende marktsituatie... 3 1.2 Gevolgen voor

Nadere informatie

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020

De NBF is er voor alle bowlers. Jaarplan 2020 De NBF is er voor alle bowlers Jaarplan 2020 Jaarplan 2020 2 De ambities die we als bestuur en bureaumedewerkers in 2018 met elkaar beschreven hebben en die terugkomen in het jaarverslag 2018 en in dit

Nadere informatie

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de herindeling

Nadere informatie

Focus Sturing, rust en de basis op orde. Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016

Focus Sturing, rust en de basis op orde. Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016 Focus Sturing, rust en de basis op orde Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016 Inhoud Aanleiding Besluitvorming Kernboodschap Geconstateerde knelpunten Toegenomen complexiteit Oplossingsrichtingen

Nadere informatie

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN.

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. SPORT FRYSLÂN Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. INHOUDSOPGAVE EEN AGILE PROJECTAANPAK 3 INLEIDING 3 4 EEN

Nadere informatie

Toelichting Meerjarenbeleidsplan Donderdag 22 juni: 20:00u

Toelichting Meerjarenbeleidsplan Donderdag 22 juni: 20:00u Toelichting Meerjarenbeleidsplan 2017+ Donderdag 22 juni: 20:00u Meerjarenbeleidsplan 2017+ Op weg naar 2020; DE VERENIGING CENTRAAL AGENDA Proces totstandkoming Meerjarenbeleidsplan 2017+ Context wat

Nadere informatie

OVERLEG Er is geen Regiobestuur meer en dus ook geen Regio/Algemene Ledenvergaderingen.

OVERLEG Er is geen Regiobestuur meer en dus ook geen Regio/Algemene Ledenvergaderingen. Nieuwsbrief 4-2018 VAN REGIOBESTUUR naar VERENIGINGSONDER- STEUNING In deze Nieuwsbrief willen wij je informeren over de situatie na het opheffen van het Regiobestuur in Limburg. We doen dit vóór de regiovergadering

Nadere informatie

MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018

MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018 MEMO Besluit niet effectueren fusie NVA en Balans Ter vaststelling tijdens ALV 8 december 2018 Achtergrond In 2014 heeft Oudervereniging Balans besloten tot een voorgenomen fusie met de NVA. Op dat moment

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

Bantopa Terreinverkenning

Bantopa Terreinverkenning Bantopa Terreinverkenning Het verwerven en uitwerken van gezamenlijke inzichten Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord FUNCTIEPROFIEL LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle 1. LTO Noord LTO Noord is dé belangenbehartiger en partner voor boeren en tuinders in de negen provincies

Nadere informatie

Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep

Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep Organisatie- en functieprofiel Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem Hoofd HR Dunamare Onderwijsgroep (S14 CAO-VO) Versie 17/04/2015 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Erwin van Rooijen,

Nadere informatie

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren

Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren Werkplaatsen Sociaal Domein Regionale broedplaatsen voor onderzoek en praktijkleren www.werkplaatsensociaaldomein.nl Verbinden en versterken De transitie en vooral de daaruit voortvloeiende transformaties

Nadere informatie

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND DIRECTEUR GGZ NEDERLAND 1 De organisatie. De ggz-sector in Nederland is goed voor een omzet van ruim vijf miljard euro en biedt werk aan ca. 70.000 mensen. GGZ Nederland is de brancheorganisatie die de

Nadere informatie

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Speerpunten 2019 Jaarplan en begroting 2019 KNHB Bondsbureau: dat zijn wij! Strategie 2020 Strategie 2020 vertrekpunt. Voor de 4 thema

Nadere informatie

WAARDENBEWUST ONTWIKKELEN

WAARDENBEWUST ONTWIKKELEN WAARDENBEWUST ONTWIKKELEN Passend HRM beleid Wanneer een organisa>e eenmaal gekozen heec om zich Waarden Bewust verder te ontwikkelen is het ook vanzelfsprekend dat zich dat op een gegeven moment vertaalt

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Amsterdam Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u

Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Strategie Bereiken en Binden watersporters Zaterdag 21 november: 10:30 12:00u Project Bereiken en binden watersporters Agenda van vandaag Aanleiding project Projectaanpak Resultaten tot nu toe Next steps

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD 2014-2018 Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 MOTIVATIE DEN HAAG BESTE BINNENSTAD (IN 250 WOORDEN) Den Haag werkt al vijftien jaar met hart

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

BeCube = B. Merkstrategie

BeCube = B. Merkstrategie BeCube, brand & communications BeCube = B 3 Oftewel: wees tot de derde macht. Tijd, ruimte en kansen laten zich afdwingen. Verleg grenzen Er is altijd een oplossing. Altijd een stap meer. Merkstrategie

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

Lumens Groep op zoek naar een nieuwe legitimering

Lumens Groep op zoek naar een nieuwe legitimering Lumens Groep op zoek naar een nieuwe legitimering Lumens in de Welzijn buurt, Eindhoven, Lumens buurtruimten, Dynamo, Speelpark Dynamo, de Vrijwilligerspunt Splinter, Adviespunt en Speelpark Discriminatie

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht page 1 OverWoerden, OverZwolle, OverEindhoven, OverHeino: LokaalX 9 december 2010 Wat wilden we? Een hyperlokaal, hyperpersoonlijk, hypersociaal platform voor elke Nederlander mobiel & vast Stevige verdienmodellen

Nadere informatie

Concept Jaarplan 2016

Concept Jaarplan 2016 Concept Jaarplan 2016 Korte update traject bereiken en binden watersporters Wapenfeiten 2015 Jaarplan 2016 Korte update traject Bereiken en binden watersporters ALV Watersportverbond Nov 2015 1 AANLEIDING

Nadere informatie

26 november 2015 Rapportage & achtergronden

26 november 2015 Rapportage & achtergronden 26 november 2015 Rapportage & achtergronden Inhoud 1. Inleiding 1. Onderzoeksopdracht 2. Onderzoeksmethode 3. Respons en betrouwbaarheid 2. Steekproefsamenstelling 3. Resultaten 1. Eerder onderzoek 2.

Nadere informatie

Inleiding. Voor u ligt het jaarplan 2016, met nieuwe plannen en initiatieven voor het stimuleren van nieuw leven in lege brugwachtershuisjes.

Inleiding. Voor u ligt het jaarplan 2016, met nieuwe plannen en initiatieven voor het stimuleren van nieuw leven in lege brugwachtershuisjes. JAARPLAN 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2016, met nieuwe plannen en initiatieven voor het stimuleren van nieuw leven in lege brugwachtershuisjes. Het plan is gebaseerd op de beleidsdag 2016,

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Bijlage 3 6. Financiën

Bijlage 3 6. Financiën Bijlage 3 6. Financiën Jaarrekening 2016 Rapportage Financiële Commissie Exploitatieresultaat 2016 Exploitatieresultaat EUR 193.610 negatief Onttrekkingen uit de bestemmingsreserves (conform afspraken)

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

>Profiel. GITP Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon:

>Profiel. GITP Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon: Executive Search, Werving en Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon: 030-6355213 www.gitp.nl >Profiel >JS/RS Onderwerp > Functie- en Competentieprofiel Directeur - bestuurder

Nadere informatie

techtwo, liefde voor e-commerce Samenwerken aan rendement

techtwo, liefde voor e-commerce Samenwerken aan rendement techtwo, liefde voor e-commerce Samenwerken aan rendement Agenda Korte introductie Inventarisatie en inspiratie via voorbeeld case Project flow Vervolgstappen Korte introductie Een team van specialisten

Nadere informatie

AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE

AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE AAMU MISSIE, VISIE EN STRATEGIE MISSIE AAMU Het AAMU is hét museum in Europa voor hedendaagse Aboriginal kunst dat Aboriginal kunst toegankelijk maakt voor een zo breed mogelijk publiek. VISIE AAMU Om

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Jaarplan 2016 Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Actuele Beschrijving Algemeen 2016 zal in het teken staan van de fusie van Streetcornerwork (SCW) en de Stichting Volksbond

Nadere informatie

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Alles lijkt lichter en makkelijker te gaan: iedereen kent zijn of haar rol, beleid- en besluitvorming verloopt één keer goed en er is veel minder behoefte aan afstemming.

Nadere informatie

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc FACTO CONGRES 2013 Servicedesking! Hot or Not? 11 juni 2013 BENT U TEVREDEN OVER DE PERFORMANCE VAN UW (FACILITAIRE) SERVICEDESK? DRAAGT UW (FACILITAIRE)

Nadere informatie

1 Visie op de webpresentatie

1 Visie op de webpresentatie 1 Visie op de webpresentatie De gemeente Eindhoven gaat haar presentatie op het web verbeteren We spreken met opzet over presentatie omdat de vorm wat ons betreft nog open is. Concreet betekent dit dat

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services Slimmer, Slanker, Sneller Management Services? Herman van der Meulen Directeur Directie Management Services Agenda Het COA en Management Services waar hebben we het over Organisatieschets COA Organisatieschets

Nadere informatie

KIEZEN VOOR GROEI Meerjaren begroting 2007-2010

KIEZEN VOOR GROEI Meerjaren begroting 2007-2010 KIEZEN VOOR GROEI Meerjaren begroting 2007-2010 Analyse huidige situatie: vijf over twaalf Het ledental daalt structureel en met grote snelheid. (netto - 8.000 per jaar) Het ledenbestand vergrijst en wordt

Nadere informatie

Innovatie in de overheidsdienstverlening

Innovatie in de overheidsdienstverlening Innovatie in de overheidsdienstverlening Praktijk van Centrale organisatie Werk en Inkomen Cor Franke Innovatie in de overheidsdienstverlening Praktijk van Centrale organisatie Werk en Inkomen Cor Franke

Nadere informatie

PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ

PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ PROFIEL @ SENIOR BUSINESS CONTROLLER ADRZ 6 februari 2015 voor meer info over de functie: werving.search@leeuwendaal.nl, telefoon (070) 41 42 700 voor sollicitatie: www.leeuwendaal.nl Niets uit dit profiel

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN LEDENRAAD PGGM COÖPERATIE U.A. 1 mei 2015

PROFIELSCHETS LEDEN LEDENRAAD PGGM COÖPERATIE U.A. 1 mei 2015 PROFIELSCHETS LEDEN LEDENRAAD PGGM COÖPERATIE U.A. 1 mei 2015 Inhoudsopgave PROFIELSCHETS LEDEN LEDENRAAD PGGM COÖPERATIE U.A.... 1 1. Kenschets ledenraad coöperatie: van ons, voor ons, door ons.... 3

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de 3 grote locaties (Lauwershof, Oudtburgh en Zuyder Waert) in de implementatie van de strategie

Nadere informatie

Profiel. Directeur. 23 november Opdrachtgever Stichting Hulst voor Elkaar

Profiel. Directeur. 23 november Opdrachtgever Stichting Hulst voor Elkaar Profiel Directeur 23 november 2017 Opdrachtgever Stichting Hulst voor Elkaar Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

WELKOM! Het vernieuwingsprogramma van MGL en AenC Media. Sittard - 20 oktober 2016

WELKOM! Het vernieuwingsprogramma van MGL en AenC Media. Sittard - 20 oktober 2016 WELKOM! Het vernieuwingsprogramma van MGL en AenC Media Sittard - 20 oktober 2016 Programma Why, how, what Zijn we sterk genoeg? Filosofie op commercie Filosofie op support De afdelingen 10 trends Machtige

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst KWBN PUBLIEKSVERSLAG 2017 Missie Klaar voor de toekomst KWBN wil zoveel mogelijk mensen in Nederland aan het wandelen krijgen én houden. Dit vanuit de overtuiging dat wandelen iedereen vooruit helpt, dat

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de wijken

Opdracht transitiemanager voor de wijken Opdracht transitiemanager voor de wijken Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de wijken in de implementatie van de strategie van Magentazorg en Actiezorg. De opdracht heeft een

Nadere informatie